Serie A preview - 2. kolo

13.09.2008, 09:30, aktualizováno 14.09.2008, 09:37
Previews
Dalí špatný vstup do sezony prožívá AC Milán, o nápravu pošramocené reputace se nyní Rossoneri mohou pokusit v Janově. Lazio v zajímavém duelu přivítá Sampdorii, Neapol v ostře sledovaném utkání změří síly s Fiorentinou. Kolo pak zakončí večerní dohrávka mezi Juventusem a Udinese...
Città di Palermo - AS Řím  (sobota 18:00)
Druhé kolo italské nejvyšší soutěže odstartuje duel mezi domácím US Città di Palermo a AS Řím. Oba celky budou značně motivovány k výhře. Ani jeden totiž nevstoupil do nové sezóny vítězně. Palermo prohrálo v Udine, Řím si doma rozdělil body s Neapolí.

Za favority zápasu by se dali považovat hosté. V posledních čtyřech utkáních s tímto soupeřem vyhrálo AS Řím pokaždé. Rosanero navíc válčí v této sezóně bez někdejšího nejlepšího střelce Amauriho, jenž "prchl" do Juventusu. Značným posílením pro Římany je také návrat Rodriga Taddeie. Brazilský křídelník byl mimo hru okolo pěti měsíců vinou svalového zranění. Nyní by se však měl objevit v základní sestavě Spallettiho družiny. Podle svých slov se Taddei cítí dobře. "Začal jsem opět trénovat s týmem, což mi udělalo po té dlouhé pauze velkou radost," řekl bývalý hráč Sieny.

Římané budou potřebovat dohnat body z prvního utkání, kdy pouze remizovali s Neapolí 1:1. Zásluhu na tom měl slovenský reprezentant Marek Hamšík. Nicméně Giallorossi nečeká na stadiónu Renza Barbery žádná procházka růžovým sadem. Utkání na Sicílii jsou vyhlášená svou bouřlivou atmosférou, která žene domácí celky kupředu. "Bude to velmi těžký zápas. Musíme se koncentrovat a dělat přesně to, co od nás trenér bude chtít. Naším cílem je odvézt si všechny tři body," dodal Taddei.

V sestavě AS Řím se stále neobjeví kapitán Francesco Totti. K němu na marodku přibyla brankářská jednička Giallorossi Alexander Doni. Místo v bráně tedy zaujme jeho krajan Artur, jenž si odbyde svůj debut v Serii A. Další možnosti ve změně sestavy mohou být zapříčiněny taktickými záměry trenéra Spallettiho. AS Řím totiž čeká v úterý duel Ligy mistrů s rumunskou Kluží a Luciano Spalletti může některé hráče šetřit, obzvláště ty, kteří nastupovali za svou reprezentaci.

Hráči Palerma se budou v utkání také soustředit na odčinění nepovedeného zápasu prvního kola. Rosanero prohráli 1:3 na půdě Udinese, což stálo trenéra Stafana Colantauna funkci. Na jeho místo byl dosazen bývalý trenér Cagliari Davide Ballardini. President Palerma Maurizio Zamparini je vyhlášený svým častým měněním trenérů. Právě na tuto skutečnost reagoval humorně útočník Squadry Azzurry Luca Toni: "Jediná věc, kterou si můžeme být u Serie A jistí, je, že Maurizio Zamparini během začátku sezóny vyhodí trenéra." K celému momentu se vyjádřil i sám president Zamparini: "Nevím, zda to bude dobrý tah, ale rozhodl jsem se hned po skončení zápasu. Beru na sebe plnou zodpovědnost za tuto výměnu a prosím fanoušky, aby drželi s týmem a byli mu co nejblíže, neboť jejich podpora nás žene kupředu."

Navrátilec v sestavě hostí, Rodrigo Taddei, si myslí, že výměna trenéra je pro Řím další překážkou: "Hráči Palerma budou speciálně motivováni, aby ukázali svému novému trenérovi, co v nich je. Musíme být připraveni na krutou bitvu po celých 90 minut," zakončil svůj rozhovor Taddei. Palermo bude mít navíc zpět svou psychickou podporu v brance. Marco Amelia vyléčil své zranění zad a bude připraven nastoupit.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Marco Amelia - Andrea Raggi, Moris Carrozzieri, Cesare Bovo, Federico Balzaretti - Giulio Migliaccio, Fabio Liverani, Antonio Nocerino - Edison Cavani - Fabrizio Miccoli, Davide Succi
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Artur - Cicinho, Philippe Mexes, Christian Panucci, John Arne Riise - Daniele De Rossi, David Cortes Pizarro - Rodrigo Taddei, Alberto Aquilani, Max Tonetto - Mirko Vučinič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.05 - 2.07
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inter Milán - Calcio Catania  (sobota 20:30)
Josému Mourinhovi příliš premiéra v Serii A nevyšla, když jeho svěřenci pouze remizovali se Sampdorií. Nyní má "The Special One" šanci na reparát. Na San Siro přijede vyzvat mistra Itálie Catania Calcio.

Domácí Inter Milán však půjde do druhého kola se značně poupravenou sestavou. Příčinou změny základní jedenáctky jsou jak zranění hráčů, tak taktické záměry portugalského stratéga. Luis Jimenez je na marodce s podkolení šlachou, nyní jej doplnil i Dejan Stankovič. Srbský záložník si při reprezentačním utkání s Francií poranil koleno a mimo hru bude až měsíc. Dá se očekávat, že José Mourinho nepostaví ani kapitána Zanettiho a brankáře Julia Césara, kteří se v pátek vrátili z reprezentačního srazu. Tým totiž čeká v týdnu úvodní souboj Ligy mistrů s německým Werderem Brémy.

Fit je naopak defenzivní záložník Patrik Vieira. Nejvíce se však očekává o víkendu od ofenzívy Nerazzurri, která by měla být konečně kompletní. K Mancinimu a Zlatanu Ibrahimovičovi se do trojice připojí Ricardo Quaresma. Portugalská megastar bude pod obrovským tlakem, neboť se od ní budou očekávat výkony odpovídající 24,6 miliónů euro, tedy jeho ceně. "Cítím se velmi klidný. V tak silném týmu, jako je Inter jsem se cítil skvěle od samého začátku. Každý hráč by měl rád San Siro za svůj domovský stadión. Nemůžete tu mít strach hrát. Atmosféra je úžasná," prohlásil Quaresma.

Zvláštní příchuť bude mít zápas pro trenéra Catanie Waltera Zengu, jenž během své hráčské kariéry dlouhou dobu hájil branku právě FC Internazionale. "Hrál jsem proti Interu již jako hráč, ale nyní mu budu čelit poprvé jako trenér. Bude to velmi emotivní večer, protože se vracím na stadión, kde jsem hrál po 22 let. Ovšem nostalgie nebude mít žádný vliv na mou práci či na můj tým," řekl Walter Zenga. Sicilský tým nesmí mít své fanoušky na stadiónu. Fanoušci Catanie totiž byli označeni za problémové a nemohou tak podpořit svůj tým na San Siru, což bude pro klub pochopitelně oslabením.
Gli Elefanti jedou do Milána s odhodláním. "Moji chlapci se pokusí změnit historii srdcem, mozkem a nohama. Jsme připraveni," říká Zenga. Hosté budou postrádat obránce Pabla Alvareze a záložníka Ezequiela Carboniho, oba mají lehká svalová zranění.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Francesco Toldo - Maicon Douglas, Iván Cordoba, Marco Materazzi, Maxwell - Patrick Vierira, Esteban Matias Cambiasso, Sulley Ali Muntari - Alessandro Mancini, Zlatan Ibrahimovič, Ricardo Quaresma
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Albano Bizzarri - Cristian Silvestri, Christian Terlizzi, Lorenzo Stovini, Rocco Sabato - Marco Biagianti, Pablo Martín Ledesma, Giacomo Tedesco - Jorge Martínez, Michele Paolucci, Giuseppe Mascara
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.18 - 5.25 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Lecce - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Premiéru v domácím prostředí zažijí fanoušci Lecce, jejich tým totiž přivítá v souboji dvou loňských druholigových celků Chievo Verona. Domácí vstoupili do sezony špatně a po porážce 0:3 s FC Turín musí zabrat.

Fotbalisté Lecce v Turíně nezvládli návrat mezi italskou elitu a prohráli 0:3. Média je rázem považují za největšího kandidáta na sestup do Serie B. Trenér domácího celku Mario Beretta však zbraně neskládá. "Víme, že Chievo je v lepší situaci, jsou velice nebezpeční, a proto musíme být opatrní. Trenér připravil zvláštní taktiku na tento důležitý zápas. Jsme připraveni, jak nejlépe je to možné," nechal se slyšet na oficiálních stránkách klubu obránce Stendardo.

Na rozdíl od Lecce se Chievu první zápas povedl. Tým z města Romea a Julie porazil před domácím publikem Regginu 2:1. Trenér Giuseppe Iachini by rád na toto vítězství navázal, ale moc dobře ví, že jej na stadionu Via del Mare nečeká lehká práce. Chievo je loňským šampionem Serie B a v tomto utkání bude mírnějším favoritem.

Celková vzájemná bilance hovoří spíše pro Chievo Verona, ale to neplatí pro poslední tři vzájemná střetnutí. Lecce totiž v loňské sezoně nejprve vypráskalo Veronu před domácím publikem 3:0 a poté si odvezlo bod za divokou remízu 3:3.

Trenéru Berettovi budou scházet Raffaele Schiavi a Alberto Giuliatto, kteří mají různé zdravotní potíže. Chievo Verona cestuje do Lecce bez francouzského obránce Nicolase Freye a vykartovaného útočníka Antonia Langelly.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Francesco Benussi – Tiziano Polenghi, Souleymane Diamoutene, Guglielmo Stendardo, Angelo – Luca Ariatti, Andrea Zanchetta, Gianni Munari – Fabio Caserta – Simone Tiribocchi, Daniele Cacia
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Lorenzo Squizzi – Andrea Mantovani, Cesar, Davide Mandelli, Marco Malago – Michele Marcolini, Vincenzo Italiano, Giampiero Pinzi – Antimo Iunco, Sergio Pellissier, Luciano
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.75 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bologna FC - Atalanta BC  (neděle 15:00)
Nováček Bologna ve druhém kole italské nejvyšší soutěže na domácím Stadio Renato Dall'Arra přivítá Atalantu Bergamo. Bologna v prvním kole všechny šokovala, když na San Siru porazila 2:1 AC Milán a lepší start do sezony si nemohla přát. Atalanta si pro změnu poradila se Sienou.

Křídelník hostů Simone Padoin ovšem prohlásil, že vítězství Boloni nad Rossoneri bylo pouze štěstím. Nováček o svém vítězství rozhodl deset minut před koncem, ale Padoin nevěří, že by to mohlo domácímu celku poskytnout nějakou výhodu. "Měli štěstí a vyhráli, Milán nedokázal proměnit několik velkých šancí," myslí si Padoin a nedělního soupeře se nijak nebojí. "Přijíždíme si sem pro vítězství. Budeme hrát jako vždy, chceme získat tři body."

Kouč Atalanty Luigi Del Neri možná nebude moci počítat s levým obráncem Gianpaolem Bellinim, jenž si v předchozím utkání přivodil menší zranění. Del Neri také doufá, že jeho svěřenci letos předvedou lepší výkony na hřištích soupeřů, než tomu bylo v loňské sezoně, jelikož pouhé čtyři vítězství nejsou dostačující.

Domácí Rossoblu se po překvapivém úspěchu z předchozího kola snaží koncentrovat na další utkání, jenž podle Davide Bombardiniho nebude nikterak jednoduché. "Atalanta má kvalitní kádr. Nikomu se proti nim nehrálo příliš dobře, protože dobře bránili a následně udeřili z nebezpečných brejků."

Bolognský trenér Daniele Arrigoni bude muset udělat v základní sestavě několik změn, jelikož Luigi Lavecchia a Marco Bernacci musí léčit svá zranění. Navíc bude chybět také řecký obránce Vangelis Moras, jehož pauza bude pravděpodobně delší, svalové problémy si vyžádají tři týdny. Arrigoni je tak připraven nasadit Davide Marchiniho, jenž do týmu zamířil z Cagliari a čeká na svůj debut.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Antonioli, Zenoni, Terlizzi, Castelini, Bombardini, Marchini, Mingazzini, Volpi, Valiani, Marazzina, Di Vaio.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Coppola, Garics, Talamonti, Manfredini, Bellini, Ferreira Pinto, Cigarini, Guarente, Padoin, Doni, Floccari.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.85 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Reggina Calcio - Turín FC  (neděle 15:00)
Na stadionu Oreste Granillo přivítá domácí Reggina turínské FC. Hosté jsou nabuzeni domácí vysokou výhrou 3:0 nad nováčkem z Lecce, zatímco souboj Chieva s Regginou vyzněl lépe pro domácí Chievo v poměru 2:1.

Reggině nevyšel úvod sezony podle očekávání a porážka od staronováčka z Chieva byla hodně nepříjemná. Domácí se tedy musí pokusit o první body v soutěži právě v tomto utkání. Gialloblu ztratili utkání velice smolně, když v 72. minutě vstřelil první branku Bernardo Corradi, jenomže Chievo pak dvakrát skórovalo a bylo po nadějích.

Turín vkročil do nového ročníku soutěže o mnoho lépe, než jeho sok. V jednoznačném utkání si doma poradil s jiným nováčkem, tentokrát s Lecce. V utkání s Regginou budou chtít Turínští na toto přesvědčivé vítězství navázat. Na tento duel se těší především bývalý hráč Regginy Nicola Amoruso. "V Reggině jsem strávil tři nádherné sezony a posbíral mnoho zkušeností, mám velice dobré vztahy s fanoušky a s každým v tomto klubu," nechal se slyšet Nicola Amoruso.

Turínu se v posledních letech na půdě Regginy daří. Poslední vzájemné utkání na stadionu Oreste Granillo skončilo jednoznačným vítězstvím Turína 3:0.

Domácím budou kvůli zranění scházet Francesco Cozza, Antonio Giosa, Edgar Barreto a Emmanuel Cascione. Zatímco marodka Turína čítá pouze dvě jména, Ignazia Abateho a Cesare Nataliho.
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Andrea Campagnolo – Maurizio Lanzaro, Carlos Valdez, Bruno Cirillo, Andrea Costa – Luca Vigiani, Edgar Barreto, Luca Tognozzi, Emil Hallfredsson – Bernardo Corradi, Davide Di Gennaro
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Matteo Sereni – Aimo Diana, Marco Di Loreto, Francesco Pratali, Matteo Rubin – Paolo Zanetti, Eugenio Corini, Jurgen Saumel – Alessandro Rosina – Nicola Amoruso, Rolando Bianchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 2.85 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AC Siena - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
V Sieně se v rámci druhého kola italské nejvyšší soutěže představí celek Cagliari, který bude chtít odčinit vysokou porážku z prvního kola, jíž mu uštědřilo Lazio. Také domácí ale mají co napravovat, v předešlém zápase totiž podlehli 0:1 Atalantě.

Domácí kapitán Simone Vergassola svého soupeře varoval, že ho na Stadio Artemio Franchi nečeká nic jednoduchého. Bianconeri totiž budou chtít odčinit předchozí porážku a před domácím publikem k tomu mají nejlepší příležitost. "Chceme napravit výkon z Bergama a získat body," řekl Vergassola. "Tvrdě jsme trénovali, abychom nyní uspěli. Hrajeme se soupeřem, s nímž se budeme pravděpodobně bít o místo v tabulce, a proto bude každý získaný bod důležitý."

Podobné ohlasy zazněly i na druhé straně. "Siena je na podobné úrovni jako my a nesmíme ji podcenit. Musíme se především vyvarovat chyb, kterých jsme se dopustili v zápase s Laziem," řekl trenér Cagliari Massimiliano Allegri, jenž může do branky nasadit Cristiana Lupatelliho, novou posilu. Bývalý brankář Fiorentiny byl bez angažmá a s Cagliari podepsal jednoletý kontrakt. K dispozici naopak nebudou zraněný Francesco Pisano a suspendovaný Diego Lopez. V útoku by měli dostat oproti předchozímu utkání důvěru Robert Aquafresca a Alessandro Matri.

Také domácí budou muset provést změnu v útoku. Suspendovaného Massima Maccaroneho nahradí Mario Frick. V obraně pro změnu nahradí Del Preteho s Rossim Rossettini a Del Grosso. Mimo hru jsou zranění Nicola Belmonte, Manuel Coppola, Dimitrios Eleftheropoulos a Gianluca Sansone.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci, Rossettini, Ficagna, Portanova, Del Grosso, Vergassola, Codrea, Galloppa, Kharja, Calaio, Frick.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti, Ferri, Bianco, Canini, Agostini, Fini, Pani, Parola, Cossu, Acquafresca, Matri.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 2.90 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SS Lazio - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Po reprezentační přestávce je na programu 2. kolo italské Serie A a nedělní program nabídne mimo jiné utkání mezi Laziem a Sampdorií Janov. Klub z hlavního města si v prvním kole poradil s Cagliari a díky vysokému skóre (4:1) vede tabulku. Sampdoria trochu překvapivě získala bod ze zápasu s Interem Milán.

Obránce Lazia Lorenzo De Silvestri ovšem nabádá své spoluhráče, aby se úvodním vítězstvím nenechali ukolébat. De Silvestri očekává, že letošní sezona bude pro Lazio o mnoho lepší, než ta předešlá. Podle jeho slov je nyní kádr dobře postaven, jsou tu jak mladíci, tak starší hráči s velkými zkušenostmi. Úspěch ale sám nepřijde, což ví i De Silvestri: "Letos máme v týmu mix mladých a zkušených hráčů. Jsme dobrá parta, která může dosáhnout dobrých výsledků. Musíme ale zůstat na zemi a od začátku tvrdě pracovat."

Pro De Silvestriho bude utkání se Sampdorií letošním prvním, jelikož úvodní utkání zmeškal kvůli zranění. Na 20letého obránce bude čekat "jednoduchý" úkol, ustrážit kanonýra Antonia Cassana. "Budu si muset dát na Cassana pozor," přiznává De Silvestri. "Pokud bude hrát ne levém křídle, budu ho hlídat. Je to hráč, který si svou tvrdostí umí udělat prostor."

Na lavičku Lazia znovu usedne kouč Delio Rossi, jenž si již odpykal třízápasový trest, který se do té nové natáhl z minulé sezony. Jediný otazník se vznáší nad startem Brazilce Matuzalema, jenž má svalové problémy.

Sampdoria na Stadio Olimpico cestuje s jedním bodem na svém kontě, který ovšem získala v těžkém duelu s Interem Milán. Nyní před ní ale stojí zcela jiný soupeř a na jeho adresu se vyjádřil obránce Stefano Lucchini: "Stojí před námi nevyzpytatelný soupeř. Je to tým, který chce napravit nepovedenou loňskou sezonu. Lepší start do sezony si přát určitě nemohli a nás čeká bouřlivá atmosféra. Půjdeme ale za třemi body, i když nám chybí několik hráčů. Bude to těžké, ale chceme vyhrát."

Sampdorii budou chybět zranění Claudio Bellucci a Hugo Campagnaro.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Carrizo, Lichtsteiner, Siviglia, Rozehnal, Kolarov, Brocchi, Ledesma, Meghni, Mauri, Zarate, Panděv.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Mirante, Lucchini, Gastaldello, Bottinelli, Stankevicius, Sammarco, Palombo, Franceschini, Pieri, Delvecchio, Cassano.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.80 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
ACF Fiorentina se v rámci druhého kola Serie A vydá do Neapole, a to v plné zbroji. Na Stadio San Paolo se totiž představí také uzdravený kanonýr Adrian Mutu. Oba celky mají zatím po bodu, dá se tedy očekávat vyrovnaný souboj.

"Snad jsem již na 100% zdravý. Cítím se dobře a jsem trenérovi plně k dispozici," řekl klubové televizi Adrian Mutu. "Loni byl zápas v Neapoli nesmírně těžký. Azzurri začali ligu velmi dobře, když remizovali s Římem. Ještě dohrávali v deseti lidech. Zaručeně nás čeká agresivní soupeř, který bude chtít vyhrát. Ovšem my jsme také začali velmi dobře, bodem proti Juventusu. My ale potřebujeme body a jedeme do Neapole vyhrát," zakončil motivačně Mutu.

Cesare Prandelli se bude muset obejít bez Alessandra Gamberiniho. Mohutný stoper si vykloubil rameno v kvalifikačním utkání za národní tým proti Kypru. Mutu se vyjádřil k absenci klíčového hráče v obraně: "Je mi velmi líto, že je zraněný. Alessandro je pro nás nesmírně důležitý hráč, je to jeden z nejlepších obránců v Itálii." Zraněného Gamberiniho nahradí Dario Danieli. Trenér Fialek nemá stále k dispozici zraněného Jorgensena. Felipe Melo je navíc suspendovaný. V záložní řadě tak nastoupí zpět dvojice Riccardo Montolivo – Zdravko Kuzmanovič.

Speciální motivaci bude mít záložník Azzurri Manuele Blasi. Zahraje si totiž proti svému bývalému týmu. Podle svých slov však nyní prožívá nejlepší období svého života. "Nebojím se to říci nikomu. Strávil jsem skvělé dva roky v Juventusu, krásný rok ve Florencii, ale prostě není týmu nad Neapol. Doufám, že zde setrvám mnoho let. Jsem přesvědčený, že až půjdu do fotbalového důchodu, tak toto město setrvá navždy v mém srdci. Zde prožívám svou nejdůležitější a nejkrásnější kapitolu svého života," prohlásil Manuele Blasi.

Domácí kouč Edy Reja se bude muset obejít bez suspendovaného Fabiana Santacorceho a zraněného dua Mariano Bogliacino – Daniele Mannini. Díru v obraně po Santacrocem zaplní Salvatore Aronica.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Gennaro Iezzo - Paolo Cannavaro, Matteo Contini, Salvatore Aronica - Christian Maggio, Manuele Blasi, Walter Gargano, Marek Hamšík, Luigi Vitale - German Denis, Ezequiel Ivan Lavezzi
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sebastien Frey - Luciano Zauri, Per Krøldrup, Dario Danielli, Massimo Gobbi - Zdravko Kuzmanovič, Sergio Almiron, Riccardo Montolivo - Franco Semioli, Alberto Gilardino, Adrian Mutu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 2.90 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - AC Milán  (neděle 15:00)
Janov přivítá ve druhém kole na stadionu Luigiho Ferrarise hvězdný AC Milán. Oba týmy v prvních zápasech prohrály, a tak si budou chtít spravit reputaci, Janovští nezískali bod v Catanii a Milán dokonce podlehl na San Siru nováčkovi z Bologně 1:2.

Trenér Gian Piero Gasperini byl po utkání s Catanií velice zklamaný, ale nyní věří v bodový zisk proti jednomu z největších favoritů na zisk Scudetta. O zápase s Catanií a AC Milán hovořil také útočník Diego Milito, který začal svojí první sezonu v italské Serii A. "V sobotu to bylo skutečně emotivní utkání, nyní to bude nádherné, hrát proti Milanu před zaplněným stadionem." O motivaci by měli mít Janovští postaráno, navíc chce Janov využít nepříliš dobrou formu milánského AC.

Milán výsledkově navázal na poslední nepovedenou sezonu a i přes velké posily a dobrou hru znovu prohrál. Rossoneri navíc během kvalifikace na MS 2010 v JAR sehráli přátelské utkání se švýcarským Luganem a opět prohráli (0:2). Na veřejnost dokonce prosákla zpráva ohledně pozice trenéra Carla Ancelottiho, který by měl být v případě dalšího neúspěchu nahrazen. Možným nástupce by mohli být Roberto Donadoni či Frank Rijkaard, ale vše je zatím ve fázi spekulací. Nicméně fanoušci Rossoneri se mohou těšit na velice očekávanou souhru dvojice Ronaldinho – Kaká, první jmenovaný patřil k nejlepším hráčům prvního kola Serie A.

Janovští mají svému soupeři co oplácet, Rossoneri totiž minulý rok vyhráli jak v Janově (3:0), tak i na San Siru (2:0).

Domácí jsou proti favoritu z Milána kompletní. Nikdo není vykartovaný a ani zraněný. Na opačné straně je situace poněkud odlišná. Milán trápí zranění několika klíčových hráčů, mimo hru jsou Alessandro Nesta, Gennaro Gattuso a Fillipo Inzaghi. Zdravotní potíže má také Uruguayec Viudéz. Na poslední chvíli se dali dohromady Marek Jankulovski a Brazilec Kaká, který by se měl objevit v základní sestavě po boku Ronaldinha.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Rubinho – Eric Potenza, Matteo Ferrari, Domenico Criscito – Marco Rossi, Omar Milanetto, Ivan Juric, Francesco Modesto – Andrea Gasbarroni, Diego Milito, Raffaele Palladino
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Cristiano Abbiati - Gianluca Zambrotta, Daniele Bonera, Philippe Senderos, Paolo Maldini - Mathieu Flamini, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini – Kaká, Ronaldinho, Andrej Shevchenko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.40 - 3.30 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - Udinese Calcio  (neděle 20:30)
Závěrečný večerní duel druhého kola Serie A svede proti sobě turínský Juventus a Udinese Calcio. Stará dáma v prvním zápase remizovala s Fiorentinou, zatímco Udinese přehrálo Palermo. Pro Juventus ale hraje fakt, že s Udinese prohrál pouze jednou v posledních třinácti utkáních.

Přesto ale kouč černobílých Claudio Ranieri své svěřence nabádá, aby do zápasu s Udinese vstoupili s jistým respektem, aby se neopakovala loňská domácí porážka. "Hrajeme s týmem, jenž nás loni porazil, takže se na ně musíme dobře připravit a koncentrovat," řekl Ranieri oficiálním webovým stránkám klubu. "Udinese prožívá skvělé období, když se udrželo mezi nejlepšími kluby v lize. Musím složit kompliment rodině Pozzových, protože v klubu odvádějí vynikající práci."

Bianconeri mají na listině zraněných stále trojici Jorge Andrade, Giorgio Chiellini a Jonathan Zebina. Záložník Cristano Zanetti by již sice měl být fit, ale dnes pravděpodobně ještě nenastoupí. Trest si již odpykal Mohamed Sissoko, takže může nastoupit.

Na druhé straně barikády se k zápasu vyjádřil útočník Simone Pepe, jenž tvrdí, že Friuliani se Juventusu nebojí, naopak spíše on má důvod bát se Udinese. "Bude to pro nás těžký zápas, ale pokud si udržíme koncentraci, můžeme být rovným protivníkem."

Hostující kouč Pasquale Marino opět nemůže počítat s oběma středními obránci, mimo hru jsou totiž Felipe s Cristianem Zapatou.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon, Grygera, Legrottaglie, Mellberg, Molinaro, Salihamidžič, Sissoko, Poulsen, Nedvěd, Amauri, Iaquinta.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič, Ferronetti, Coda, Lukovič, Pasquale, Inler, D'Agostino, Isla, Pepe, Quagliarella, Di Natale.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.65 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SS Lazio11004:13
2.Turín FC11003:03
3.Udinese Calcio11003:13
4.Chievo Verona11002:13
Bologna FC11002:13
6.Atalanta BC11001:03
Calcio Catania11001:03
8.ACF Fiorentina10101:11
UC Sampdoria10101:11
AS Řím10101:11
Juventus FC10101:11
Inter Milán10101:11
SSC Neapol10101:11
14.Reggina Calcio10011:20
AC Milán10011:20
16.AC Siena10010:10
Janov CFC10010:10
18.Città di Palermo10011:30
19.Cagliari Calcio10011:40
20.US Lecce10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (62)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tipy:

Palermo - AS Řím 1:2

Inter - Catania 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo-AS 3:1

Inter-Catania 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čemu se směješ?

Reagovat
smazaný uživatel

ze ti to palermo vyslo snad nejsi tak dobrej aby ti vysel i ten druhej zapas

Reagovat
smazaný uživatel

snad je

Reagovat
smazaný uživatel

snad se dnes dostane do hry Dica. na něj jsem vcelku zvědavej...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda,že se mi zápas Palerma kryje s CFC. Na tohle jsem se celkem těšil. Parádní atmosféra na Sicílii a proti pro mě neoblíbený silný soupeř,který si asi odveze výhru.

No a Inter v televizi taky nebude. Chtěl jsem vidět nové posily v čele s Quaresmou proti Catanii v akci,ale holt tam běží na Sportu1 Barcelona.

Reagovat
satan_666

to je dobře,nemůžou je tam cpát furt a proti každýmu,loni tam byl furt jen inter,na to se nedalo koukat

Reagovat
smazaný uživatel

Je logické,že v tv bude častěji tým,který je na špičce tabulky. Tak samo byl na Sportu1 myslím i každý zápas Realu.

Reagovat
satan_666

jo to mě taky štvalo,dva týmy sice na špici tabulky,ale v polovině zápasů horší než soupeř,raději se kouknu častěji na Sevillu,Atlético,Villarreal, v Itálii třeba na Sampdorii,Fiorentinu,Lazio,Neapol,dyť tyhle týmy hráli pěknej fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já myslím,že asi i rozhoduje to,které týmy mají v Česku nejvíc fanoušků a to jsou určitě ty nejslavnější. Takže vždy se bude dávat v TV přednost takovému Interu než Fiorentině. Na druhém místě je podle mě atraktivnost matche a až na třetím podle mě rozhoduje to,jak který tým hraje pěkný fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší Španělská, než Italská

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak pro koho. Já bych se radši podíval na Inter,kterému přeju,než na Barcelonu,kterou rád nemám,ale je mi jasné,že v Česku je víc fans Barcy a to možná rozhodlo,protože jinak jsou pro mě tyhle dva zápasy na atraktivnosti podle mě upe na stejno.

Reagovat
satan_666

tak to určitě nejsou,Catanie je jeden z nejslabších,bude hrát o záchranu,to Santander má slušnej tým,bude hrát UEFU a i letos se tam bude chtít kvalifikovat,to je velkej rozdíl

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak vidět nové posily Interu v akci podle mě přidává taky na atraktivnosti. Jinak máš pravdu,Santander je větší soupeř pro Barcelonu než Catania pro Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím, že AS vyhraje v Palermu - remíza.U Interu není co řešit

Reagovat
smazaný uživatel

Catania má letos silný tým, sice dobře prodali Vargase, ale ještě lépe nakoupili, vidím to na potrápení Interu. AS asi vyhraje, ale taky bych si přál zaváhání.

Reagovat
smazaný uživatel

AS Roma FORZA! AS to zvládne,1:2

Inter po zisku bodu v 1.kole dnes vyhrá,no nebude to jednoznačná výhra...

Reagovat
One-Real

Neapol Fialky odjedou z prázdnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak,tak 2:0 to skončí ako pred rokom

Reagovat
smazaný uživatel

Chytat bude Cesar a zálohu vidím na Zanetti - Cambiasso - Muntari

Reagovat
smazaný uživatel

nezdá se mi, že by měl Clarence sedět..., ale to samé Ambro a jeden z nich nejspíš bude muset, pokud Kaka' nezačne na benchi. na dnešní sestavu jsem obzvlášť zvědavej. přání:

Abbiati - Zambrotta, Bonera, Kaladze, Jankulovski - Flamini, Pirlo, Seedorf - Kaka', Dinho - ?

Reagovat
M11

tak jak je to s tim Dinhem.. ??

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, ale k zápasu je nominovanej a jak na gazzettě, tak tady ho tipujou na základ...

Reagovat
M11

no tak to asi bude hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus zasa o pol 9, tak sa mi to páči, sledovať futbal o 15 ma nikdy moc nebavilo.....

Reagovat
M11

3 hodiny je typicky cas ktery ma sve kouzlo.. me naopak stve ze jsme to prave my kteri v posledni dobe snad nejcasteji uzaviraji kolo..

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem ako ty, ale ja o 3 poobede rozhodne nemám čas sedieť za počítačom takže som rád za tento čas ....

Reagovat
M11

me prave spis vyhovuje ten odpoledni cas.. zalezi jak komu

Reagovat
smazaný uživatel

Protože si nás vybírá televize. Je to logické, zatím to byly papírově nejatraktivnější zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip na dnešní sestavu: Buffon-Salihamidžič,Knězevič(Mellberg),Chiellini, Molinaro(De Ceglie)- Marchioni,Sissokko,Marchisio,Giovinco-Trezeguet, Iaquinta

Reagovat
smazaný uživatel

A kde máš Tiaga?

Reagovat
M11

myslis ze Chiellini nastoupi ??

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, Giorgio říkal, že by chtěl stihnout už tento zápas [bojovník]...

Reagovat
M11

bylo by to super.. ja myslel ze ho jeste Claudio necha odpocinout a nastoupi az na Zenit

Reagovat
smazaný uživatel

V nominaci je a nevidím důvod, proč ho před LM nezkusit.

Reagovat
smazaný uživatel

Kněževič, brrr...

Reagovat
M11

tak uz mam vsazeno.. Juve 1 AC 2.. snad me italska zase nevypece..

Reagovat
smazaný uživatel

Já Italskou nevsázím, bo to dycky dopadne uplně naopak než to mám

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Italská a Německá, na to se nehodí vsázet

Reagovat
M11

jak kdy.. ale je fakt ze nekdy ty vysledky

Reagovat
smazaný uživatel

1. kolo a teď AS, tam shořelo asi hodně tiketů.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já naštěstí měl včera AS ve skupině s Barcou, takže mě to tak až moc neštve.

Reagovat
M11

prvni kolo jsem AC mel.. vcera AS ne..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
M11

odvazny ale dobry tiket..

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Real...

Reagovat
smazaný uživatel

Na vylepšeni kurzu, podle nominace na zápas jakou Real na dnes přichystal, tak to nemám strach.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tu vidím samou kursívu?

Reagovat
M11

taky to tak mam

Reagovat
smazaný uživatel

Tipy na dnešek:

Lecce - Chievo 0:0

Boloňa - Atalanta 1:0

Reggina - FC Turín 1:2

Siena - Lazio 1:0

Lazio - Sampdoria 2:1

Neapol - Fiorentina 2:0

FC janov - AC Milán 0:2

Juventus - Udinese 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Siena - Cagliari

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě bych si tipl,že doma nedostanou gól,skoro jako vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, to máš pravdu, doma na Montepsachi jsou silní, teda alespoň, když tam byl Mario Beretta. Uvidíme letos... "sardinky" musíme porazit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to Siena zvládla nakonec o dva góly

Reagovat
smazaný uživatel

Grande super Siena ...Parádní matč, taky ses na něj díval?

Reagovat
smazaný uživatel

NN,já moc na matche na netu nedívám,jen občas. Díval jsem se na TV a přepínal to mezi AC a Evertonem,ale teď se dívám na justin.tv na Wislu s tím hnusným Lechem. Sleduješ to? Dali nám dva góly během prvních deseti minut,snad to Brožo a spol otočí.

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 od Lechu Tak tohle jsem nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem zapl tu Wislu, Channel - 12011 (sopcast) celkem dobrá kvalita

Reagovat
smazaný uživatel

Co to dneska kluci dělají...0:3..přes sopcast se nedívám,nevím proč,ale m na tomhle komou nejede nikdy obraz,ani ty přenosy z fotbalzive...nevím jestli to není něco s kodekama nebo tak,ale kašlu na to

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele