Serie A - preview 2. kola

01.09.2012, 08:34, aktualizováno 02.09.2012, 10:35
Previews
V Itálii dnes budou mít zase napilno. Začne se pikantní předehrávkou v Udinese, kam jede Juventus, a pak se naváže sedmi zápasy od 20:45. Mezi nimi najdeme i ostré souboje jako Inter-AS Řím nebo Neapol-Fiorentina. Lákat může i duel Lazia s Palermem, Janov jede odčiňovat loňské venkovní hrůzy do Catanie...
Udinese Calcio - Juventus FC  (neděle 18:00)
Jedním z taháků druhého kola Serie A bude bezesporu utkání loni třetího Udinese s mistrovským Juventusem. Fanoušci Udine museli během týdne spolknout hodně hořkou pilulku v podobě dalšího vyřazení z Ligy mistrů, hráči Udine jim to nyní budou chtít odčinit nejlépe triumfem proti Staré dámě.

Udinese Calcio si v posledních dvou letech zajistilo účast v předkolech Ligy mistrů a jejich fanoušci se těšili, jak jejich klub bude bojovat v základních skupinách milionářské soutěže. Jenže vedení Banconeri udělalo dvakrát stejnou chybu, pokaždé po úspěšné sezoně prodalo několik klíčových hráčů a relativně nový tým velké břemeno nezvládl.

Loni se Udinese poroučelo po vyrovnaném dvojzápase s Arsenalem, letos s Bragou. Přitom proti Portugalcům měli domácí výrazně nakročeno do základních skupin. Na Pyrenejském poloostrově vedli a nakonec remizovali. To samé platilo i doma, kde po remíze v základní hrací době a prodloužení přišly na řadu pokutové kopy. V nich neuspěl jediný muž - Brazilec Maicosuel - a bylo po nadějích!

Severoitalský tým pod taktovkou Francesca Guidolina tak začíná opět od začátku, ale dokáže se v obrovské konkurenci prosadit a zopakovat bronzovou pozici? První kolo se z tohoto pohledu nevyvedlo, Udinese prohrálo ve Florencii 2:1 s Fiorentinou brankou ve druhé minutě nastaveného času. Další možnost jak získat důležité body budou mít Guidolinovi svěřenci doma proti obhájci prvenství Juventusu Turín.

Tomu se na rozdíl od Udinese start do sezony povedl. Stará dama doma pohodlně porazila Parmu 2:0 a pak mohla s radostí sledovat čtvrteční los základních skupin Ligy mistrů, který jí přidělil za soupeře Chelsea, Šachtar Doněck a dánské překvapení Nordsjaelland. Juventus je společně s londýnským obhájcem titulu velkým favoritem na postup. Zpátky však k domácí soutěži. Juventus čeká na stadionu Friuli těžká zkouška, v posledních letech mají navíc oba soupeři poměrně vyrovnanou bilanci. Povede se Udinese konečně přerušit ohromnou sérii vítězství Staré dámy v Serii A?

Francesco Guidolin nebude mít k dispozici své opory Pinziho s Barretem, všichni ostatní jsou připraveni nastoupit. Na druhé straně je situace o poznání horší, přestože asistent trenéra Carrera má z čeho vybírat, chybějí Caceres, Isla, Pepe, Giovinco a Lúcio. Naopak do sestavy se vracejí Gigi Buffon a obránce Giorgio Chiellini.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Brkič - Heurtaux, Danilo, Coda - Basta, Faraoni, Willians, Pereyra, Pasquale - Maicosuel - Di Natale
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Matri, Vučinič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.40 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - AC Siena  (neděle 20:45)
Potvrdit senzační výhru z Milána budou chtít fotbalisté Sampdorie Janov, kteří přivítají na stadionu Luigi Ferraris Sienu. Pokud se chce Sampdoria vrátit do bojů o evropské poháry, právě tato utkání by měla zvládat. Siena v prvním zápase sezony pouze remizovala bez branek s Turínem a stále je v mínusových bodech.

Sampdoria Janov oslavila návrat do nejvyšší soutěže vskutku stylově. Na San Siru vyhrála 0:1 a určitě si před dalšími koly zvedla sebevědomí. Nyní jí čeká méně zvučný, ale o to možná nepříjemnější celek - Siena.

"Jsme dva týmy, které potřebují body. Chceme potvrdit dobrý výkon, který jsme odvedli na San Siru, zatímco oni chtějí vymazat trest. Siena nám dá zabrat a určitě udělá vše, aby nám ztížila život," prohlásil před utkáním trenér Sampdorie Ciro Ferrara.

Body potřebuje jako sůl také Siena. Bianconeri v prvním zápase sezony remizovali bez branek s turínským FC a z šestibodového manka si odečetli pouze bodík. Zápas proti Sampdorii bude pro svěřence Serse Cosmiho velkou výzvou, neboť v posledních letech měla jasně navrch Sampdoria. Blucerchiati naposledy podlehli hostům v sezoně 2004/2005. Jedinou branku zápas tehda vstřelil deset minut před koncem Simone Vergassola.

Sampdoria Janov nastoupí bez zraněného Juana Antonia a suspendovaného Da Costy. Trenér Serse Cosmi má o poznání více problémů, nastoupit nemohou z nejrůznějších důvodů Larrondo, Vitiello, Terzi a Belmonte.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Romero - De Silvestri, Gastaldello, Rossini, Costa - Obiang, Maresca, Poli - Estigarribia, Maxi Lopez, Eder
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Neto, Felipe, Contini - Mannini, Vergassola, D'Agostino, Valiani, Del Grosso - Bogdani, Calaiò
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.30 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Calcio Catania - Janov CFC  (neděle 20:45)
Janov minulý víkend zahájil nápravu loňské tragické sezony naprosto ideálně, hladkým domácím vítězstvím nad Cagliari. Předevčírem si pak v poslední den přestupového období obstaral dvě velká jména a nyní si snad v žádném případě nepřipouští zaváhání na půdě Catanie.

Janovský boss Luigi De Canio si 31. srpna vzal na paškál dva nepříliš chtěné borce. Vargasovi z Fiorentiny dal příležitost načrtnout novou kapitolu své kariéry, jež se v minulé sezoně povážlivě zadrhla. Menším paradoxem je, že život v přístavním městě svému bývalému spoluhráči z Fiorentiny veřejně doporučil forvard Gilardino, jenž v týž den putoval do Bologni. Obdobným případem jako 28letý Chilan je pak útočník Marco Borriello. Ten přichází pro změnu z Říma.

Pokud Janov má být považován za nepatrného favorita, měli bychom být ale stále opatrní. Catania v prvním kole uhrála velmi slibný výsledek na římském Olympijském stadionu, kde remizovala 2:2 s místním AS. Navíc v domácím prostředí Janov nepřetržitě poráží už pět let, naposledy ho tu dokonce vypráskala poměrem 4:0. V lize nicméně na vítězství, i v součtu s loňskou koncovkou, čeká dlouhých šest kol.

V tomto směru, pokud bychom se měli komplexně řídit i minulým ročníkem, ale nemohou hledat útěchu také v Janově. Grifone totiž loni dojeli zejména na mizernou venkovní formu. Na cizích hřištích posbírali všehovšudy devět bodů, takže se teď jen těžko odhaduje, v jaké formě načnou problematickou kapitolu tentokrát. Rozhodně tak nicméně bude činit v relativně plné sestavě, zatímco v Catanii ještě čekají na konečný verdikt ohledně zdraví dua Izco-Potenza.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Alvaréz, Legrottaglie, Bellusci, Marchese - Biagianti, Lodi, Almiron - Barrientos, Bergessio, Goméz
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Sampirisi, Canini, Granqvist, Antonelli - Kucka, Seymour, Merkel - Jankovič, Immobile, Jorquera
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.30 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - AS Řím  (neděle 20:45)
Další velký zápas si nachystala Serie A na nedělní večer. Inter Milán v zajímavém zápase hostí AS Řím a střet těchto dvou týmů vždy slibuje napínavou podívanou.

Po celé léto se Inter s AS střetával i v boji mimo hřiště - oba celky usilovaly o podpis Mattii Destra, jemuž je věštěna velká budoucnost. Zajímavostí je, že tento hráč prošel akademií Interu, ale nedostal v ní šanci tak, jak by chtěl, a tak se stěhoval do Sieny. V jejím dresu ohromil Itálii a jeho výkony sledovalo i římské AS. To nakonec bitvu o Destra vyhrálo, zaplatilo za něj 12 milionů eur. Splatí je Destro například již v utkání proti bývalému týmu?

Inter se v prvním kole uvedl skvěle. V utkání s nováčkem z Pescary vstřelil tři branky, zároveň udržel čisté konto a je nyní na prvním místě. Navíc dokázal postoupit do základních skupin Evropské ligy přes Vaslui a tak se mohou fanoušci těšit na poháry. Vedení odvedlo také dobrou práci při přestupech, z nejvýraznějších posil jmenujme alespoň Alvára Pereiru, Waltera Gargana a Rodriga Palacia. Odešli například Cesar, Maicon a Lucio.

U Giallorossi je situace trochu jiná. Jednak má nového prezidenta, jedna k týmu přišli noví hráči a trenér. Zdeněk Zeman je u Vlků hodně populární, s týmem zažil úspěchy a do prvního týmu také začlenil jednoho hráče. Hádáte správně, je jím symbol AS a jeho současný kapitán Francesco Totti. Tým z hlavního města opustili starší hráči, mimo jiné Juan, Pizarro, Simplicio a Heinze. Jejich místa zaujali mladší hráči. Jak zvládnou tlak spojený s vypjatým prvoligovým utkáním?

"V tomto okamžiku se tady cítíme velmi dobře, panuje tu velmi dobrá nálada," pochvaluje si mladý trenér Andrea Stramaccioni. "Musíme jen pracovat od začátku a vyhrávat," zakončuje populární "Strama".

To Zdeněk Zeman má horší pozici - v prvním zápase remizoval s Catanií a navíc popsal výkon svého týmu jako "bez nápadu", což není pro vyznavače atraktivního útočného stylu zrovna dobrá vizitka. I když je třeba některé individuality ze zmiňovaného zápasu vyzdvihnout (vzpomínáte na zakončení Pabla Osvalda?), jako celek zatím Řím rozhodně neuchvacuje.

Do utkání z pohledu domácích nezasáhnou Ricky Alvárez, nová brankářská jednička Samir Handanovič nebo Chivu, do základu by mohl ale naskočit Rodrigo Palacio. AS bude postrádat Michaela Bradleyho nebo Doda, otazník visí také nad startem Miralema Pjaniče. V porovnání věku obou kormidelníků - zvítězí zkušenost nebo dravé mládí?
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Zanetti, Silvestre, Ranocchia, Nagatomo - Guarin, Gargano, Cambiasso - Palacio, Sneijder, Milito
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Piris, Burdisso, Castán, Balzaretti - De Rossi, Pjanič, Florenzi - Lamela, Destro, Totti
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.60 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma FC - Chievo Verona  (neděle 20:45)
Parma se vzpamatovává z porážky od Juventusu, kdy jí štěstí moc nepřálo. Chievo si naopak na domácí půdě poradilo s Bolognou. Jak mu to půjde na půdě Parmy?

Někdo se může možná domnívat, že Juventusu pomáhali rozhodčí, pravda ale je, že Parma si žádný systematický tlak vytvořit nedokázala. To kritizoval i trenér Roberto Donadoni, který popsal výkon svých svěřenců jako "téměř neviditelný". Nyní jej čeká lehčí soupeř v podobě hostujícího Chieva. Veronský celek si v prvním kole poradil 2:0 s Bolognou, jeho sebevědomí je tedy mnohem vyšší. Naváže na výhru, nebo se Parmě vrátí štěstí na kopačky.

Tři sta odehraných zápasů, to už o kvalitě něco napovídá. Právě této mety dosáhl v minulém kole veterán Sergio Pellissier a navíc ji oslavil vstřeleným gólem. Trefil se i Rinaldo Cruzado, takže trenér Di Carlo bude řešit jen příjemné starosti - kterého ze dvou střelců odměnit startem v základní sestavě?

Parmu utěšuje opakující se minulost. Na Chievo narazila i v loňské sezoně. První domácí zápas a drama až do závěrečných minut. Doslova, protože v září minulého roku vyhrála Parma 2:1 až v devadesáté minutě. Jak moc se bude v neděli minulost opakovat?

Daniel Galloppa si je dobře vědom, že tři body by mohly mít velkou cenu a vzpomíná na výše zmíněnou událost: "Nezapomněli jsme, jak to probíhalo naposledy. Vyhráli jsme v posledních minutách zápasu. Proti týmu jako je Chievo musíte bojovat neustále. O každý balon, být trpěliví a zůstat v klidu - to je recept na úspěch."

Pro Chievo byl první zápas velmi cenným. Dal jim vítězství, tři body a mnoho entusiasmu, který se proti Parmě bude určitě hodit. To si uvědomuje i obránce Boštjan Cesar: "Vykročili jsme správnou nohou, jsme za vítězství velmi rádi. Teď už ale musíme myslet pouze na Parmu," uzavírá zkušený pilíř obranné řady.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paletta, Lucarelli - Biabiany, Galloppa, Valdes, Parolo, Gobbi - Pabon, Belfodil
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Dainelli, Cesar, Frey - Luciano, M Rigoni, L. Rigoni - Cruzado - Di Michele, Pellissier
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.10 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - ACF Fiorentina  (neděle 20:45)
Střet týmů, které mohutně posilovaly, je v plánu ve stínu Vesuvu v nedělní podvečer. Ambiciózní Fiorentina vyzve Neapol, která je tradičně považována za jednoho z kandidátů na umístění v nejvyšších patrech tabulky.

Tento zápas bychom také mohli označovat za střet dvou vysoce ceněných útočníků, kteří přes vysoké nabídky nakonec zůstali ve svých stávajících klubech proto, aby jim pomohli mezi elitou. Italskou i evropskou. Jde o Edinsona Cavaniho a Stevana Jovetiće - dva spolehlivé zakončovatele a hvězdy svých týmů. Který z nich bude úspěšnější?

Neapol prožívá léta klidu a bojů o nejvyšší příčku, díky složení kádru, vkusnému doplňování a trenéru Mazzarimu by se ráda znovu co nejdřív podívala do Ligy mistrů, kde naposledy nezanechala vůbec špatný dojem. Fiorentina zažívá znovuzrození (jako již v dějinách několikrát) a ráda by vybudovala silný a vyrovnaný tým. Pomoci k tomu mají nové hvězdy, trenér a vedení.

O přestupech Neapole jsme se již zmínili, proti Fiorentině by mohl zažít úžasnou atmosféru první ligy také mladý Omar El Kaddouri. Ten přichází - podobně jako Marek Hamšík v roce 2007 - z druholigové Brescie. A podobně jako jeho slavný kolega by rád ohromil fanoušky a Itálii.

"Doteď jsem hrál na křídlech a jako podhrotový útočník. Rád tvořím hru, ale také chci pomáhat spoluhráčům. Už od malička byl mým hrdinou Zinedine Zidane, ale když jsem nastoupil do Brescie, dozvěděl jsem se o Marku Hamšíkovi. A stále víc se mi líbí jeho styl. Rád bych byl jako on," uzavírá své sny talentovaný ofenzivní hráč.

Zpět k přítomnosti. V minulém kole vyhrála Neapol nad Palermem celkem jasným rozdílem tří branek a Kaddouri k tomu dodává: "Viděl jsem ten zápas a moc se mi to líbilo. Vyhrát tam není lehké. Teď se ale musíme soustředit na další zápas. Je zde plno dobrých hráčů a panuje zde dobrá atmosféra. Věřím, že dojdeme hodně daleko."

K tomu ale bude muset zastavit Stevana Jovetiće a spol. Fiorentině nechybí ani kreativita - v týmu jsou například David Pizarro, Borja Valero nebo Alberto Aquilani. Právě zdravotní stav posledně jmenovaného není stoprocentní. To je asi zdaleka největší starost trenéra Montelly.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Britos - Maggio, Behrami, Inler, Hamšík, Zuniga - Insigne, Cavani
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Viviano - Roncaglia, Gonzalo Rodriguez, Hegazy - Cassani, Borja Valero, Pizarro, Aquilani, Pasqual - Jovetič, Ljajič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - Atalanta Bergamo  (neděle 20:45)
Bez bodu jsou po prvním kole i Cagliari a Atalanta Bergamo; ta je na tom dokonce hůře, neboť ji před začátkem byly odečteny dva body. Po tomto kole se ale vše změní, vzájemný souboj určí, kdo si kolik bodů připíše či naopak kdo prodlouží sérii bez zisku na dva zápasy.

I přes rozpačitý začátek a porážku v Janově zůstává trenér Ficcadenti optimistou. "V našem dalším zápase eliminujeme případné chyby. Nemyslím si, že bych mohl hráče z něčeho vinit," mávl nad porážkou Ficcadenti. Jenže mávne nad porážkou i v případě domácího utkání s Atalantou? Asi těžko. Cagliari je ale v domácím prostředí vždy silné a koneckonců Atalanta by mohla vyprávět. Za posledních deset let tu vyhrála jen jednou.

Nicméně Atalanta zůstává rovněž optimistická. Hostující výběr před týdnem nestačil na Lazio a doma prohrál 0:1. Znamená to tak, že Atalanta si zatím neodkrojí z odpočtu bodů, který jí byl udělen za účast v korupční aféře. Hosté by na Sardinii rádi vyhráli a zvedli si sebedůvěru před těžkým utkáním na půdě AC Milán.

O vzájemných zápasech tu víceméně padla řeč. Atalanta vyhrála na horké sardinské půdě za posledních deset let jen jednou, ovšem sama doma neprohrává. Dá se tak očekávat další velmi vyrovnaná bitva.

Sardiňané hlásí před zápasem pouze dvě absence a těmi jsou Sau a Camilleri. Atalanta je na tom podstatě hůře, zranění jsou Capelli, Carmona, Ferreira Pinto, Marilungo a Radovanovič.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Rossettini, Astori, Avelar - Dessena, Conti, Nainggolan - Cossu, Pinilla, Thiago Ribeiro
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Bellini, Stendardo, Manfredini, Brivio - Schelotto, Cigarini, Biondini, Bonaventura - Moralez - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SS Lazio - Città di Palermo  (neděle 20:45)
Lazio Řím svůj úvodní duel zvládlo a nyní se konečně představí i před vlastním publikem. Velkou premiéru zažije trenér Vladimir Petković, který se v rámci Serie A ještě fanouškům Biancocelesti nepředstavil.

Vladimir Petković vedl Lazio už ve třech zápasech a zatím s ním neztratil ani bod. V domácí soutěži Lazio dobylo stadion Atleti Azzurri D’Italia v Bergamu a po těsném vítězství 1:0 má na svém kontě tři body. Na evropské scéně pak dvakrát bez problému zdolalo slovinskou Muru a jednoznačně postoupilo do hlavní fáze Evropské ligy, kde se postupně střetne s Tottenhamem, Panathinaikosem a dalším slovinským celkem Mariborem. Lazio má v Serii A velké ambice a netají se cílem postoupit do Ligy mistrů, ale podaří se to pod taktovkou Vladimira Petkoviće?

Dalším soupeřem Biancocelesti bude Palermo a na tohoto soupeře nemá Lazio dobré vzpomínky. V minulé sezoně dokázali Sicilané římského protivníka rozstřílet 5:1 a v konečném zúčtování je obrat o důležité body, které jim potom scházely na příčky zaručující Ligu mistrů.

Současné Palermo ale tolik respektu nevzbuzuje. Sanninovi svěřenci vůbec nezvládli první kolo a po porážce 0:3 od Neapole se dělí s Pescarou o sedmnáctou pozici. Palermo sice minulou sezonu Lazio rozstřílelo, ale bylo to na domácí půdě stadionu Renza Barbery. Venku bývá Palermo méně než poloviční, a proto jestli chtějí Sicilané v soutěži uspět, musejí zlepšit výkony na hřištích soupeře.

Lazio se pro zápas s Palermem musí vypořádat s absencí Edersona, Stankevičiuse, Diakitého, Radua a Zauriho. Hosté zase se Zahavim, Mantovanim a Brienzou, všichni tři mají zdravotní potíže.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Konko, Biava, Dias - Lulič, Gonzalez, Ledesma, Hernanes - Candreva, Klose, Mauri
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Pisano, Cetto, Von Bergen, Garcia - Giorgi, Barreto, Kurtič, Bertolo - Iličič, Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.80 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Delfino Pescara  (sobota 18:00)
Program druhého kola italské Serie A otevírá v sobotní podvečer souboj nováčků. FC Turín narazí na Pescaru, bývalý tým českého trenéra Zdeňka Zemana. Právě tento zápas by mohl hodně napovědět o tom, jak si Pescara povede v premiérové sezoně mezi elitou.

Pro diváka z našich končin by měl být tento zápas zajímavý také proto, že se v útoku Pescary nejspíš objeví slovenský hračička Vladimír Weiss mladší. Pescara se dlouhodobě prezentuje zaměřením na mládí a atraktivní styl fotbalu, což bude pro diváky určitě lákavá nabídka. A jeho soupeř chce po delší odmlce dokázat, že v Turíně existuje víc klubů než jen Juventus.

Oba týmy mají shodný počet bodů - hrozivě vypadající nulu. A to přesto, že Turín dokázal remizovat. Do nejvyšší soutěže vstupoval s mankem jednoho bodu, takže jsou si týmy před výkopem nyní rovni i přesto, že Pescara dostala tři branky od Interu Milán. Trochu nešťastný los, když jako nováček dostanete hned v prvním kole tým jako je Inter. Ale pokud chcete být nejlepší, musíte také hrát s těmi nejlepšími.

FC Turín mohutně posiloval, přišli ligou protřelí Alessio Cerci z Fiorentiny, Matteo Brighi z Říma a navíc se podařilo udržet hvězdy typu Angela Ogbonny nebo Rolanda Bianchiho. A právě to by mohlo být klíčem k úspěchu. Pescaru letní mercato spíše oslabilo - odešli Insigne i Immobile. Kdo je nahradí?

Turín se může opřít o znalosti a zkušenosti trenéra Giampiera Ventury, který pro klubový web prohlásil: "Chceme hrát proti Pescaře lépe než v našem prvním zápase. Vždycky chceme získat co nejlepší výsledek, tady v Turíně jsou zvyklí vyhrávat a my to chceme fanouškům dopřávat i nadále."

Jeho protějšek uznává sílu Turína, ale zároveň si uvědomuje hodnotu vlastního týmu. Trenér Giovanni Stroppa ví, že jeho tým "potřebuje rapidní zlepšení oproti minulému kolu." V tom Delfíni nestačili na Inter a nepovedlo se jim vstřelit ani gól. Jak na tuto porážku zareagují?
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Darmian, Glik, Ogbonna, Masiello - Brighi, Gazzi - Stevanovič, Bianchi, Sgringa, Cerci
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Perin - Crescenzi, Cascione, Capuano, Romagnoli - Balzano, Nielsen, Colucci - Weiss, Jonathas, Caprari
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.25 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - AC Milán  (sobota 20:45)
Reparát za nepovedené první kolo budou skládat fotbalisté Boloni a milánského AC. Domácí Rossoblu před týdnem nestačili na Chievo, favorizovaný Milán zase pustil všechny tři body Sampdorii. Prolomí Boloňa desetileté prokletí, kdy doma nedokázala Milán porazit?

Jak už bylo výše zmíněno, Bologna před týdnem nedokázala bodovat na půdě Chieva a nyní bude bojovat o první ligové body s AC Milán. Tento tým dokázala na svém stadionu Renata Dall’Ara porazit před více než deseti lety. Trenér domácích Stefano Pioli si na AC věří a doufá konečně v domácí vítězství. "Jsem si jist, že zítra budeme naprosto konkurenceschopní a získáme dobrý výsledek," prohlásil Pioli. Do jeho týmu v posledních dnech přestoupili Federico Casarini, Michele Pazienza a především útočník a mistr světa z roku 2006 Alberto Gilardino, pro něhož bude samozřejmě zápas s AC Milán hodně pikantní.

Fanoušci Milána zatím prožívají velké zklamání. Po letním výprodeji hráčů se mnozí obávali, že tým nebude šlapat tak, jak by měl, a tato slova se hned v prvním kole potvrdila. AC doma nedokázalo najít recept na staronováčka Sampdorii a prohrálo nejtěsnějším rozdílem 0:1. Trenér Masimilliano Allegri však žádá o klid, stále to bylo jen první kolo, jenže dokáže Milán předchozí výsledek napravit ?

"Se Sampdorii jsme si nezasloužili prohrát, bohužel jsme však zaplatili za přílišnou neopatrnost," litoval po zápase Allegri. Milán má až na některé výjimky s Bolognou skvělou bilanci, ale například minulý rok se Allegriho svěřencům nepodařilo na Rossoblu vyzrát ani jednou, dvakrát se zrodila remíza.

Domácí budou postrádat Riverolu, Krhina a suspendovanou dvojici Pereze s Portanovou. Také trenér Milána Allegri má problémy se základní sestavou. Stále je mimo hru Abate, Pato, Muntari, Didac, Strasser a bohužel i Robinho.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Agliardi - Carvalho, Antonsson, Cherubin - Motta, Pulzetti, Taider, Guarente, Morleo - Diamanti - Acquafresca
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - De Sciglio, Bonera, Acerbi, Antonini - Montolivo, Ambrosini, Nocerino - Boateng - Pazzini, El Shaarawy
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.25 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán11003:03
 SSC Neapol11003:03
3.Juventus FC11002:03
 Chievo Verona11002:03
 Janov CFC11002:03
6.ACF Fiorentina11002:13
7.SS Lazio11001:03
8.UC Sampdoria11001:02
9.Calcio Catania10102:21
 AS Řím10102:21
11.Turín FC10100:00
12.Udinese Calcio10011:20
13.AC Milán10010:10
14.Cagliari Calcio10010:20
 Bologna FC10010:20
 Parma FC10010:20
17.Città di Palermo10010:30
 Delfino Pescara10010:30
19.Atalanta Bergamo10010:1-2
20.AC Siena10100:0-5
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Turín FC-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
AC Siena-6za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (967)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele