Serie A - preview 16. kola

08.12.2012, 08:28, aktualizováno 10.12.2012, 08:36
Previews
Lazio se dnes může díky ztrátám konkurence přiblížit na jediný bod třetímu místu, které zaručuje předkolo Ligy mistrů. K tomu potřebuje uspět v Boloni. Ke zkompletování šestnáctého kola dále zbývá odehrát zápas mezi Sampdorií a Udinese.
UC Sampdoria - Udinese Calcio  (pondělí 19:00)
V Serii A se Udinese podařilo zastavit sérii špatných výsledků, v minulém kole Friuliani porazili Cagliari jasným výsledkem 4:1. Domácí Sampdoria sice nevyhrála, ale remizovala s favorizovanou Fiorentinou.

Ve zmiňovaném utkání janovský celek sice po brance Saviče prohrával, ale vývoj zápasu otočil a dvacet minut před koncem dokonce vedla. O tři body ji přepravil šťastný střelec zápasu, stoper Savič. Přesto se dá výsledek považovat za úspěch.

Situace se v případě Dorie opravdu obrací k lepšímu. Po několika špatných výsledcích a prohrách se tým trenéra Ferrery vzchopil a vyhrál v městském derby s CFC. Následovala domácí výhra nad Bolognou. Diskutovaná budoucnost mladého trenéra je tak opět o trochu jistější.

Problémem je složení útočné řady, protože mimo hru je dlouhodobě zraněný Maxi Lopez. pozitivní zprávou je fyzický stav Nicoly Pozziho a Edera. Ti ale pravděpodobně začnou jen na lavičce. Do hry nezasáhne ani Mauro Icardi.

Udinese se nepovedl zápas s římským Laziem, od kterého inkasovalo třikrát. Trenér Guidolin si stěžoval na nepřízeň sudích, ale vinu hledal také v řadách hráčů. Provedl pár změn a ty přinesly požadovaný výsledek. V posledním ligovém utkání Udinese nadělilo čtyři branky sardinskému Cagliari. Ještě do poločasové přestávky se prosadili Pereyra s Angellou, které v druhé části napodobili Danilo s Pasqualem.

Zkušený lodivod Zeber si pokroku také všímá a výsledek považuje za velmi důležitý: "Dnes jsme utkání zvládli velmi dobře, navíc se ukázalo mnoho mladých hráčů. Bylo to velmi důležité a krásné vítězství."

Mladík Luis Muriel se vracel z hostování v Lecce jako velký příslib, zatím ale svůj talent nerozvíjí - je dlouhodobě zraněn a tím se již tak úzký kádr Udinese ještě zeštíhlil. Je otázka, zda se dvojice Domizzi - Pinzi dá dohromady včas. Jinak ale může trenér Guidolin počítat s plným kádrem.

Udinese bude stát také proti historickým statistikám. Sampdoria nad Zebrami vyhrála sedmnáctkrát, Udinese se ze tří bodů radovalo pouze čtyřikrát. Poslední utkání skončilo na Marassi před dvěma lety bezgólovou remízou.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Da Costa - De Silvestri, Gastaldello, Rossini, Costa - Munari, Tissone, Maresca, Obiang, Poli - Icardi
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Brkič - Heurteaux, Danilo, Angella - Basta, Pereyra, Allan, Badu, Armero - Fabbrini - Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - SS Lazio  (pondělí 21:00)
V pondělní dohrávce italské ligy se utkají Boloňa a Lazio. Hosté se mohou v případě vítězství vrátit na čtvrtou příčku před městského rivala AS. Boloňa si zase může polepšit v boji o záchranu.

Boloňa vstoupila do letošního ročníku Serie A velice špatně a od začátku bojuje o co nejlepší postavení v rámci bojů o záchranu. Týmu trenéra Pioliho se nedařilo i na domácím hřišti, ale to se zdá být minulostí. Boloňa dokázala v lize dvakrát v řadě doma zvítězit a mezitím přidala i domácí výhru v poháru nad druholigovým Livornem (1:0). Aktuálně šestnáctý tým soutěže se zvedá a dobrou formu bude chtít potvrdit i proti favorizovanému Laziu.

Lazio zakončilo skupinovou fázi Evropské ligy tím nejlepším způsobem - vítězstvím na půdě Mariboru a zpečetěním prvního místa. Svěřenci trenéra Vladimíra Petkoviče zatím předvádějí na všech frontách dobrý fotbal a nyní se mohou koncentrovat opět výhradě na domácí soutěž. Boj o pohárové příčky je hodně vyrovnaný a případná ztráta na hřišti Boloni by byla jistou komplikaci. Biancocelesti patří před tímto zápasem až šesté místo, ale pokud zvítězí, vrátí se na čtvrtou pozici o bod za třetí Neapol.

Favorizované Lazio to nebude mít na stadionu Renata Dall'Ara vůbec jednoduché. Boloňa má totiž s římským celkem poměrně vyrovnanou bilanci, v loňské sezoně například dokázala vyloupit Olympijský stadion výhrou 3:1.

Boloňa se proti Laziu musí obejít bez zraněných Gimeneze, Acquafrescy, Curciho, Lombardiho a Nataliho. Navíc karetní trest do hry nepustí Portanovu a Gabbiadiniho. Ani Lazio nebude v žádném případě kompletní. Na marodce zůstávají Ederson, Brocchi, Zarate, Konko, Dias, Floccari a Rocchi.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
AGLIARDI - ANTONSSON, SØRENSEN, CHERUBIN - GARICS, PEREZ, TAIDER, MORLEO - DIAMANTI, KONE - GILARDINO
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
MARCHETTI - CAVANDA, BIAVA, CIANI, RADU - CANDREVA, HERNANES, LEDESMA, GONZALEZ, MAURI - KLOSE
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.20 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Turín FC - AC Milán  (neděle 15:00)
AC Milán, jak se zdá, nabírá v domácí soutěži dech. Po výhrách nad Juventusem a Catanií se Rossoneri představí venku proti Turínu, kterému se naopak přestává dařit. Milán bude v zápase favoritem, Turín může překvapit.

Nováček Serie A Turín FC si zatím vede obstojně. Každopádně situace ve druhé polovině tabulky je ohromně vyrovnaná a další ztráta domácích by je mohla výrazně přiblížit sestupovým pozicím. U Turína je hodně zajímavé srovnání domácí a venkovní bilance. Doma se totiž svěřencům trenéra Ventury příliš nedaří, kdežto venku je situace o poznání lepší, což dosvědčují body přivezené z Říma (Lazio), Neapole či Palerma.

Minulé kolo se ale domácím nepovedlo. V prestižním turínském derby proti Juventusu na mistrovského soka nestačili a prohráli jasně 0:3. Turínští samozřejmě nebyli favoritem a nebudou jim ani v tomto kole, kdy doma na Stadio Olimpico přivítají další zvučný celek AC Milán.

Rossoneri si již z předstihem zajistili postup do další fáze Ligy mistrů, byť to bylo až z druhého místa. Milánský celek se může těšit na osmifinálový los, který mu dozajista přisoudí silný evropský velkoklub. Právě kvůli jistotě postupu nasadil trenér Allegri proti Zenitu pozměněnou sestavu. Ta ale milánským fanouškům neudělala vůbec radost, AC prohrálo 0:1 a třetí příčku získali právě Rusové před Anderlechtem. Nicméně mise základní skupin Ligy mistrů byla splněna a nyní se mohou Allegriho svěřenci opět koncentrovat na domácí soutěž, kde mají co dělat.

"V současné době je cílem Turín. Třetí místo je ještě daleko. Budeme myslet na každý zápas, i na italský pohár," nechal se slyšet trenér Allegri.

Milán zaujímá v tabulce až sedmé místo a na příčky zaručující milionářskou soutěž ztrácí ohromných deset bodů! Hosté potřebují sbírat body jako na běžícím páse a nejinak tomu bude i v zápase na půdě nováčka Turína.

Domácí budou postrádat Diopa, Bakiče a Sucia, vykartovaný je Polák Glik. Marodka hostí, jak bývá poslední roky zvykem, je opět nabita mnoha jmény. Zranění tentokrát do hry nepustí Montoliva, Muntariho, Pata, Traorého, Didace Vilu a Boneru.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
GILLET - DARMIAN, DI CESARE, OGBONNA, D'AMBROSIO - BASHA, GAZZI - CERCI, BIANCHI, MEGGIORINI, SANTANA
AC Milán - pravděpodobná sestava:
ABBIATI - DE SCIGLIO, MEXES, YEPES, CONSTANT - NOCERINO, DE JONG, EMANUELSON - ROBINHO, BOJAN, EL SHAARAWY
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.20 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Siena - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Předposlední Siena se pokusí vylepšit svoje nelichotivé postavení v domácím prostředí proti desáté Catanii. Forma obou celků je poměrně dobrá, Siena sice naposledy prohrála ale předtím zůstala čtyři kola neporažena. Catania je zase naladěna vítězstvím v poháru.

Siena pod trenérem Cosmim nabrala dech a z poslední pozice se dere mimo sestupové pásmo. Cosmiho svěřenci si vedli dobře i v minulém kole, které ale výsledkově nezvládli. Siena doma vedla díky Netově brance nad AS Řím, jenže závěr utkání nezvládla a nakonec prohrála 1:3.

Catania je na tom trochu opačně než Siena. Poslední dvě ligová kola se jí vůbec nepovedla. Sicilané prohráli derby s Palermem a doma podlehli AC Milán. Maranovi svěřenci si však spravili chuť a v utkání Coppa Italia porazili druholigovou Cittadellu. Nebylo to však vůbec jednoduché vítězství. Elefantini dlouho prohrávali al v závěru srovnali na 1:1. V prodloužení pak vstřelili další dvě branky a jdou do dalšího kola.

Bianconeri budou bez potrestané trojice Belmonte, Vitiello a Terzi. Chybět budou rovněž zraněí Campagnolo a Angelo. Catania je na tom o poznání hůře, hrát nebudou Spolli, Potenza, Izco, Ricchiuti, Biagianti, Sciacca a Keko. Aby toho nebylo málo, suspendovaní jsou další klíčoví hráčí Barrientos s Belluscim.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
PEGOLO - NETO, CONTINI, FELIPE - SESTU, VERGASSOLA, BOLZONI, DEL GROSSO - VALIANI, ROSINA - CALAIÒ
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
ANDUJAR - ALVAREZ, LEGROTTAGLIE, ROLIN, MARCHESE - SALIFU, LODI, ALMIRON - GOMEZ, BERGESSIO, CASTRO
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.10 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Chievu se podařil minulý zápas, když si odvezl všechny body ze hřiště Janova. Grifům nadělilo čtyři branky a podobná číslovka panovala také v posledním utkání Cagliari. Čtyřikrát si pro míč do své branky došel brankář Avramov.

Trenérské duo na Sardinii v začátcích své nadvlády dokázalo zlepšit herní projev Cagliari, což mělo za následek také bodový přísun. Dobrá série ale skončila a nastala série jiná - Cagliari je bez výhry již pět zápasů. Od sestupové propasti jej nyní dělí jen čtyři body. Úkolem hlavního trenéra Pulgy je, aby se tento rozdíl již nenavýšil.

Za určitých okolností by případná výhra z tohoto duelu posunula sardinský tým do horní poloviny tabulky. Přesto je Pulgovi jasné, že zápas nesmí podcenit.

Abychom statistiky s číslem 4 dokončili, musíme zmínit také poslední zápas Cagliari v rámci Coppa Italia. V tom porazilo Pescaru a počet vstřelených gólů se díky hattricku Thiaga Ribeira vyšplhal opět na čtyřku.

Veronské Chievo se i přes špatnou formu sardiňanů dívá svému nedělnímu soupeři na záda. Na Cagliari ztrácí jeden bod a dvě příčky. Na remízu se Sienou navázalo Chievo zmiňovanou výhrou nad Janovem a z toho by mohli hosté těžit. Trenér Eugenio Corini může spoléhat především na třígólového Alberta Paloschiho.

Na domácí trávník stadionu IS Arenas nevyběhnou tři hráči základní sestavy. Mimo je kvůli zranění útočník Mauricio Pinilla, kvůli kartám musí duel vynechat Daniele Dessena a Albin Ekdal. Hosté přijedou bez Luciana, Vacka a Freye. Dodejme, že v minulé sezoně skončil zápas mezi těmito týmy bez branek.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Astori, Ariaudo, Avelar - Casarini, Conti, Nainggolan - Cossu - Nenè, Sau
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Dainelli, Cesar, Dramé - Guana, L. Rigoni, Cofie - Hetemaj - Thereau, Paloschi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.25 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Delfino Pescara - Janov CFC  (neděle 15:00)
Nedělní program Serie A nabízí rozhodně atraktivnější střetnutí než ten na Stadio Adriatico, nicméně tady je nutné podotknout, že Pescara s Janovem bude hrát o hodně. Přesněji řečeno, každé další zaváhání může mít pro oba kluby, které se nachází v těžkých problémech, fatální následky...

Situace je jednoznačná - Pescara je poslední s 11 body, v posledních devíti zápasech sedmkrát prohrála, Janov je o dvě místa nad ní se 12 body, prohrál sedmkrát v posledních osmi střetnutích. Oba celky už za sebou mají výměnu trenérů, ale ani na jedné straně to zjevně nezafungovalo tak, jak si všichni představovali. Pod Cristianem Bergodim Delfíni nejprve podlehli AS Řím, a pak si dojeli pro výprask do Neapole. To Luigi Delneri už sedí na lavičce Grifů mnohem déle, ale daří se mu o to hůř. Statistika šesti proher a jediné výhry mluví za vše.

I přes poslední prohru s Chievem, po níž Janov spadl do pásma sestupu, se však Delneri dočkal podpory od prezidenta Enrika Preziosiho, jenž už vyhlíží lednový přestupní termín, ve kterém se opět chystá zatočit sestavou. Očividně se tak nepoučil z loňských let, kdy Janovem tradičně každý půlrok prošlo a odešlo velké množství hráčů, ale ovoce to nikdy příliš neneslo.

Zatímco Delneri je u týmu už skoro měsíc a půl, Bergodiho zejména po zápasech s takovými soupeři (AS Řím, Neapol) ještě nemůžeme příliš soudit, ale je pravdou, že poslední prohra 5:1 zdecimovanému týmu síly nedodá. Zásadním problémem Pescary je střílení branek. Nováček má sice také nejhorší obranu, ale to by nebyl až tak markantní jako střelecká impotence. Problémem jsou zranění útočníka Jonathase a mladého Juana Quintera, jenž byl doposud jedním z nejlepších hráčů Pescary.

Mimo hru jsou ještě Colucci, Ćosić, Blasi a vykartovaný Bocchetti. Hosté mají marodku ale ještě početnější, což je také velký problém, který Janov trápí. V Pescaře kvůli zranění hrát nebudou Bertolacci, Piscitella, Tzorvas, Ferronetti, Jorquera, Anselmo, Antonelli a Bovo. Nastoupit by teoreticky mohli snad jen první dva jmenovaní.

Kdybychom si chtěli na závěr ještě připomenout poslední vzájemná střetnutí nedělních soupeřů, narazíme na poslední záznamy ze Serie B, kde se Pescara s Janovem během posledních deseti let několikrát potkala. V Serii A se nicméně naposledy tito soupeři střetli v sezoně 1992/93, v níž Janov nejprve doma vyhrál 4:3 a poté i venku 2:1 a Pescara nakonec v tom roce spadla. Nyní Delfíni doufají, že se něco podobného nebude opakovat.
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Pelizzoli - Zanon, Romagnoli, Terlizzi, Balzano - Bjarnason, Togni, Cascione - Weiss - Abbruscato, Vukušić
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Sampirisi, Granqvist, Canini, Moretti - Jankovič, Seymour, Kucka, Vargas - Borriello, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.25 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Città di Palermo - Juventus FC  (neděle 15:00)
Vedoucí Juventus bude odrážet útok Neapole na první příčku na horké sicilské půdě v Palermu. Domácím se začalo doma dařit a Stará dáma to zde nebude mít vůbec jednoduché, přesto by ale podle předpokladů měla utkání zvládnout. Navíc Juventusu se po delším trestu vrací trenér Antonio Conte!

Palermo po špatném startu do sezony začalo pravidelně sbírat body, stále je to však v jeho podání značně nevyrovnané. Vypadá to však, že ze stadionu Renza Barbery se stává opět nepopulární místo. Palermo tu po sobě zdolalo Sampdorii a Catanii. Blízko bylo k vítězství i proti AC Milán, ovšem v tomto zápase nakonec bralo pouze bod (2:2). V minulosti tu měl problémy a několikrát tu i prohrál Juventus. Bianconeri však chtějí v Palermu vyhrát, žádný jiný výsledek neberou. Juventus v týdnu nastoupil k důležitému utkání na stadionu Šachtaru Doněck, a aby si zajistil postup do vyřazovací fáze, musel v Donbas aréně bodovat. Staré dámě se to nakonec podařilo. Italský šampion porazil Šachtar 1:0 a nakonec se stal vítězem skupiny.

Dobré je to i na domácím bojišti. Stará dáma vede ligu o dva body před dotěrnou Neapolí a pokud vyhraje i zápas na Palermu, zůstane v čele soutěže i po tomto kole. Zápas s Palermem už bude koučovat trenér Antonio Conte. Ten byl za podíl na korupční aféře potrestám dlouhým trestem a kormidla týmu se ujal jeho asistent Alessio.

Trenér Gasperini stále nemůže počítat s Hernandezem a ani s Mantovanim, to jsou však jediné ztráty Palerma pro toto utkání. Ani Juventus na tom není dramaticky, problémy mají Bendtner a Lúcio, kteří však v základu nehrají a také Pepe. Výraznější absencí je pak ztráta vykartovaného Giovinca.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
UJKANI - MUŇOZ, DONATI, VON BERGEN - MORGANELLA, BARRETO, KURTIČ, GARCIA - ILIČIČ - BRIENZA, MICCOLI
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
BUFFON - BARZAGLI, BONUCCI, CHIELLINI - ISLA, POGBA, PIRLO, MARCHISIO, DE CEGLIE - VUČINIČ, MATRI
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 3.80 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inter Milán - SSC Neapol  (neděle 20:45)
Nedělní večer uzavře souboj dvou týmů, které usilují o ligový primát. Šlágr kola na San Siru svede dohromady domácí Stramaccioniho výběr s Neapolí.

Partenopei jsou druzí, na vedoucí Juventus ale ztrácí pouhé dva body. Stejný počet dělí Mazzariho tým od třetího Interu. Nadchází klíčová část sezony a oba týmy jsou si vědomi důležitosti tohoto duelu. Prohra samozřejmě neznamená konec nadějí na titul, ale minimálně by mohla poškodit sebevědomí jednoho z týmů.

Domácí Inter ale rozhodně není v ideální formě. Od památného vítězství nad Juventusem uplynul již téměř měsíc a za tu dobu už Inter ztratil několik důležitých bodů. Z posledních sedmi utkání ve všech soutěžích vyhráli Stramaccioniho svěřenci pouhé dva.

Mladý trenér se vrací k poslednímu z nich, remízovému utkání s Něftči v Evropské lize. Velký počet hráčů tvořili mladíci a v tom vidí Stramaccioni velké pozitivum.

"Sehráli jsme velmi dobrý zápas. Musím složit kompliment mladíkům, kterým jsem dal šanci a oni se jí chopili skvělým individuálním výkonem. To ukazuje, že klubová politika ohledně mladých talentů funguje," vrací se Stramaccioni k utkání.

Nejlepší vizitku si v pohárové Evropě ale neudělala ani Neapol, která nezvládla poslední zápas s PSV Eindhoven a prohrála 3:1. Trenér Mazzari jistě uvítá dvouměsíční přestávku, než jeho tým načne jarní část domácí Serie A i Evropské ligy. Sám se k prohranému utkání vrací velmi výstižnou větou: "Jsem rozzloben po té prohře, protože opravdu nemáme rádi prohry."

Velmi speciální zápas má před sebou milánská posila v podobě Waltera Gargana. Dynamický záložník totiž nastupuje na San Siru po dlouhých letech právě v dresu Neapole. Od doby, co se Neapol vrátila mezi elitní celky italské kopané, prohrála s Interem první čtyři zápasy. Naposledy už ale svého soka zaskočila a tým pod Ranieriho vedením porazila jasně 3:0.

Interu se proti velkým soupeřům daří. Sice prohrál s AS Řím, ale porazil Fiorentinu, městského rivala i Juventus. V tomto prestižním utkání se bude muset obejít bez několika hráčů. Zranění jsou Stankovič, Obi, Chivu a Mudingayi. Kvůli kartám nenastoupí Walter Samuel. Neapol se bude muset obejít bez Panděva a Maggia.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Ranocchia, Silvestre, Juan Jesus - Zanetti, Gargano, Cambiasso, Nagatomo - Cassano, Palacio - Milito
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Gamberini, Cannavaro, Britos - Mesto, Behrami, Inler, Zuniga - Hamšík - Cavani, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.30 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta Bergamo - Parma FC  (sobota 18:00)
Atalantě se v poslední době přestalo dařit a vypadla z elitní desítky tabulky italské ligy. V té ji nahradila například Parma, která do Bergama zavítá k utkání dalšího kola.

Domácí na svém kontě mají tři porážky v řadě, náladu v jejich táboře pak jenom mírně vylepšila pohárová výhra nad druholigovou Cesenou.

"Můžeme si sypat popel na hlavu, zároveň ale nesmíme zapomínat na to, že jsme získali skoro dvacet bodů a svůj ligový osud máme ve vlastních rukou. Společně jsme si promluvili a dohodli se, že je třeba zapracovat na komunikaci. Takový týdenní program je u nás běžný, a to i když vyhráváme," klidní celou situaci trenér Stefano Colantuono.

Atalanta má hodně náročný program, už v úterý totiž v rámci Coppa Italia změří síly s AS Řím. "Při výběru sestavy budu mít úterní zápas v hlavě. Není jisté, zda nastoupí De Luca a Moralez, k dispozici naopak je Ferreira Pinto. Troisi měl dva dny chřipku a připraven nebude, od začátku nastoupí zdravý Bellini," poodkryl 50letý kouč své karty.

Rovněž Parma prohrála svůj poslední zápas, když nestačila na půdě Lazia, které ukončilo její sérii tří duelů bez porážky. V té se vyjímá především vítězství nad Interem.

"Chceme se vykoupit za nedělní prohru, i když jsme hráli dobře. Proti Atalantě očekáváme těžkou bitvu, domácí navíc prožívají skvělou sezonu," říká trenér hostí Roberto Donadoni.

Do sestavy Parmy by se mohli vrátit Jaime Valdes a Aleandro Rosi, oba tento týden trénovali se zbytkem týmu a měli by být k dispozici.

V Parmě budou v dalších dnech uvažovat o tom, jak vysokou pokutu dostane Ishak Belfodil. Alžírský útočník v zápase s Laziem dorazil do sítě vlastní neproměněnou penaltu, na ty je ovšem v týmu určen Marco Marchionni. Belfodil navíc po brance adresoval na vlastní lavičku vulgární gesto, za což se následně omluvil.

"To gesto nebylo mířeno na někoho konkrétního. Marchionni šel kopat penaltu a já si nebyl jistý, tak jsem se rozhodl to kopnout sám a nakonec to dopadlo dobře. Omlouvám se všem, přátelům, trenérovi a klubu, protože jsem nezvládl svůj adrenalin. Snad na to fanoušci rychle zapomenou," doufá.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consingli, Bellini, Lucchini, Manfredini, Peluso, Schelotto, Carmona, Cigarini, Bonaventura, Moralez, Denis.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante, Benalouane, Zaccardo, Paletta, Gobbi, Marchionni, Musacci, Parolo, Biabiany, Amauri, Sansone.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - ACF Fiorentina  (sobota 20:45)
Stadio Olimpico uvidí v sobotu večer návrat ztraceného syna. Vincenzo Montella ale navštíví římský stánek v pozici soupeře. Po výborném startu do sezony se ale Fiorentině přestává dařit. Situace v táboře Giallorossi je opačná.

Tým trenéra Zdeňka Zemana se dlouhodobě prezentuje ofenzivním pojetím. Zároveň ale kvůli tomu často inkasuje a v důsledku toho ztrácí cenné body. V poslední době se ale situace otáčí, římský tým již tři utkání za sebou neprohrál.

Vlci z Říma nejprve porazili Pescaru, poté zvládli duel s Turínem a naposledy se jim do cesty postavila Siena. V toskánském klubu začala svítit hvězda útočníka Mattii Destra, původně odchovance milánského Interu. A právě dva zásahy Destra pomohly AS otočit utkání ve prospěch Římanů. A opět se ocitáme u defenzivní linie AS. Ve zmiňovaných třech utkáních se obranné řadě Římanů podařilo dvakrát udržet čisté konto, což je opravdu necharakteristický rys Zemanových týmů.

Do sestavy se vrací argentinský ofenzivní talent Erik Lamela, spolu s ním jsou k utkání připraveni také holandský brankář Maarten Stekelenburg a po karetním trestu také záložník Daniele De Rossi.

Fiorentině se povedl skvělý začátek sezony, nyní ale Fialkám dochází dech. Důkazem budiž poslední dvě utkání, ve kterých florentský celek jen remizoval. Svěřence trenéra Vincenza Montelly obraly o body celky FC Turín a Sampdorie.

Před tím ale Fiorentina vyhrála šest zápasů v řadě, což jí pomáhá k boji o přední příčky. Vidina pohárové Evropy je dostatečnou motivací. Navíc je spojení mezi Římem a Florencií podporováno také v obchodních záležitostech. Kromě funkcionáře Pradeho figurují v týmu Violy například záložníci Alberto Aquilani a David Pizarro.

Chilský záložník ale nebude schopen nastoupit - rodinná tragédie jej přinutila vrátit se do vlasti. Montellovy starosti jsou ale rozprostřeny především do útočné vozby. Stále chybí hlavní hvězda týmu, Stevan Jovetič. Kromě něj pravděpodobně nenastoupí ani Adem Ljajič. Poslední zápas těchto celků skončil výhrou toskánského týmu.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Piris, Marquinhos, Castan, Balzaretti - De Rossi, Tachtsidis, Bradley - Destro, Osvaldo, Totti
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Viviano - Roncaglia, Rodriguez, Savič - Cassani, Aquilani, Olivera, Borja Valero, Pasqual - Cuadrado, Toni
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.75 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC15112232:1035
2.SSC Neapol15103228:1233
3.Inter Milán15101427:1631
4.ACF Fiorentina1585227:1429
5.SS Lazio1592424:1829
6.AS Řím1582534:2426
7.AC Milán1563624:1921
8.Parma FC1555518:2020
9.Udinese Calcio1547422:2419
10.Calcio Catania1554619:2319
11.Atalanta Bergamo1562715:2218
12.UC Sampdoria1553719:2117
13.Cagliari Calcio1544714:2416
14.Turín FC1537515:1715
15.Chievo Verona1543817:2715
16.Bologna FC1542917:2014
17.Città di Palermo1535714:2214
18.Janov CFC1533916:2612
19.AC Siena1545614:1711
20.Delfino Pescara15321010:3011
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Turín FC-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
AC Siena-6za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1093)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele