Serie A - preview 15. kola

06.12.2008, 09:01, aktualizováno 07.12.2008, 10:47
Previews
Inter má po včerejší výhře nad Laziem devítibodový náskok v čele. Konkurence se bude snažit tři body umazat, Juventus hraje v Lecce, AC Milán hostí Catanii. Zpět na vítěznou vlnu se chce dostat Neapol, která hostí Sienu, body z Turína potřebuje Fiorentina.
Chievo Verona - AS Řím  (sobota 18:00)
AS Řím se pokusí navázat na sérii svých úspěchů na hřišti Chieva. Římané mají na kontě šňůru šesti zápasů bez porážky. Naopak Chievo se topí na posledním místě. Ovšem v posledním zápase Veroňané překvapili, dobyli Stadio Friuli v Udine.

Giallorossi našli, po velmi rozpačitém startu, opět svou starou formu. Velké formě se těší i kapitán Francesco Totti, na něhož se spoléhá v tomto pro AS klíčovém týdnu. Začátkem sezóny byl Totti zraněný a na hře Říma to bylo znát, nyní je miláček římských ochozů zpět. Poslední úspěch si svěřenci Luciana Spallettiho připsali proti silné Fiorentině, kterou na Stadio Olimpico porazili brankou Tottiho 1:0.

Nicméně, nyní je důležité zvládnout utkání ve Veroně. Chievo se jeví jako relativně jednoduchý soupeř, ale doma je každý tým silný a Mussi Volanti jsou navíc motivováni výhrou v Udine. Pro Řím je toto utkání prioritou, neboť se jedná o generálku na rozhodující klání v Lize mistrů. AS čeká souboj s Bordeaux, které se v případě úspěchu může dostat před italský tým. Pokud by i Chelsea byla úspěšná, tak by se Řím posunul až na třetí příčku.

Fotbalisté Říma se velmi těší rozehraností Tottiho. "Je vždy krásné vidět Francesca hrát. Po tolika vleklých zraněních se stal hráčem, jakým byl dříve. Pro nás se jedná o velké zadostiučinění a pro soupeře to znamená nejvyšší stupeň ohrožení," vychválil svého kapitána Rodrigo Taddei. Při současné výkonnosti Internu Milán, který nabývá na své robotické neporazitelnosti, nezbývá loňskému vicemistrovi nic jiného, než držet krok.

Římané v současnosti zaostávají za Nerazzurri o šestnáct bodů. "Náš cíl je stále vyhrávat. Nabyli jsme zpět naši sebedůvěru a naši formu. Doufáme tedy, že si udržíme naši dobrou výkonnost v budoucnosti," dodal Rodrigo Taddei. Jak již bylo řečeno, Giallorossi se potřebují navnadit na souboj s Bordeaux. Proti francouzům jim stačí pouhý bod a mohou slavit postup do další fáze.

Domácí celek vyhlásil nejvyšší pohotovost na Francesca Tottiho. Jeho současný stav je alarmující a svěřenci Domenica Di Carla se pokusí o zázrak. Pro bezpečí potřebují tři body. Ty ztrácejí na FC Turín, jenž drží poslední "bezpečnou" pozici. Nicméně, po výhře nad Udinese je sebevědomí Mussi Volanti na vysoké úrovni. "Víme, že to bude těžké, ale pokusíme se zachránit ať to stojí, co to stojí," prohlásil trenér Di Carlo.

Domácím bude chybět pouze albánský střelec Erjon Bogdani, který je zraněn. Marodka Říma je o něco plnější. Chybí zraněné trio Alberto Aquilani, David Pizarro a Christian Panucci.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Moro, Mandelli, Yepes, Mantovani - Luciano, Pinzi, Bentivoglio, Marcolini - Pellissier, Esposito
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni - Cassetti, Mexes, Juan, Riise - Perrotta, De Rossi, Brighi - Baptista, Menez - Totti
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.15 - 3.30 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Inter Milán  (sobota 20:30)
Šlágr kola se uskuteční na Olympijském stadionu v Římě, kde ambiciózní Lazio Řím přivítá vedoucí Inter Milán. Hráčům Biancocelesti se v domácí soutěži zase příliš nedaří, ovšem svěřenci trenéra Rossiho si spravili chuť v Italském poháru, když vyhráli na půdě AC Milán.

Římané rozhodli utkání až brankou v nastaveném čase Gorana Panděra, Lazio by si po triumfu v domácím poháru rádo smlslo i na dalším milánském celku - Interu. Lazio Řím opět nemůže najít famózní formu ze začátku sezony a nyní dokonce čeká již tři zápasy na vítězství.

Domácí celek po prohraném římském derby pouze remizoval s Janovem a na půdě Atlanty Bergamo dokonce prohrál 2:0. Biancocelesti i přes tyto špatné výsledky drží páté místo zaručující pohárovou Evropu. Prezident klubu Claudio Lotito věří, že hráči předvedou obdobný výkon jako v poháru proti AC Milán.

Milánský Inter minulý týden šokoval, když nezvládl domácí utkání Ligy mistrů s řeckým Panathinaikos. Trenér José Mourinho po tomto utkání zuřil a nespokojení byli i fanoušci, ty si černomodří udobřili výhrou 2:1 proti letos skvěle hrající Neapoli. V sestavě Interu opět nebude Brazilec Adriano, který byl nedávno z kádru vyřazen.

Inter si vítězstvím pojistil vedoucí pozici a díky zaváhání městského rivala AC už vede o šest bodů. "Víme, že další víkend nemůžou jak AC Milán, tak i Juventus získat tři body, takže když své dvě utkání zvládneme, tak jim zase o něco unikneme," prohlásil José Mourinho.

Domácímu Laziu budou scházet Matuzalem, Sebastiano Siviglia a Fabio Firmani. Mimo hru je také Švýcar Lichtensteiner. Dobrou zprávou pro Delia Rossiho je návrat Gorana Panděra po karetním trestu. I na straně Interu nebude moct hrát několik hráčů, a to konkrétně Nelson Rivas a Patrick Vieira. Ze hry je i duo útočníků Mario Balotelli a Adriano. Naopak Mourinho bude moci využít služeb Quaresmy, jenž se vrací do týmu.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Carrizo - De Silvestri, Cribari, Rozehnal, Radu - Dabo, Ledesma, Brocchi - Mauri, Pandev, Zarate
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Cordoba, Samuel, Maxwell - Zanetti, Cambiasso, Muntari - Stankovic - Cruz, Ibrahimovic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.65 - 3.15 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Turín FC - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Fiorentina se v letošní sezoně spíše trápí, ale zatím to stačí na šestou příčku. To Turín má na opačném konci tabulky úplně jiné starosti a potřeboval by vyhrát. Možnost bude mít na Stadio Olimpico, kde přivítá právě Fialky.

Viola letos na hřištích soupeřů doslova hoří, ze sedmi duelů prohrála pětkrát. Naposledy 1:0 v Římě s AS. Brankář Sebastian Frey své mužstvo vybízí, aby do Turína jelo s větší kuráží. "Musíme ukázat větší odhodlanost, když hrajeme s týmem, který je ve svízelné situaci," řekl Frey, jenž také promluvil o své budoucnosti. "Nejenže chci ve Fiorentině prodloužit smlouvu, ale také se chci zapsat do klubové historie," vyvrátil francouzský gólman všechny spekulace o možném odchodu.

Kouč týmu z Florencie Cesare Prandelli se chystá udělat v sestavě oproti utkání v Římě pouze jedinou změnu. Místo Luciana Zauriho nastoupí bývalý turínský kapitán Gianluca Comotto. Prandellimu budou chybět zranění Dario Dainelli, Massimo Gobbi a Martin Jorgensen.

Turínský celek musí aktuálně řešit nepříjemné problémy týkající se boje o záchranu. Granata totiž naposledy prohrála již poosmé a na sestupové pozice má jen bodový náskok. Útočník Turína Roberto Stellone ovšem tvrdí, že se poslední prohra již hodila za hlavu.

"Snažíme se nemyslet na to, co se stalo. Místo toho myslíme na budoucnost, na to co nás čeká. V posledních třech domácích zápase jsem získali sedm bodů a na tom musíme stavět," prohlásil Stellone a druhým dechem dodal: "V neděli náš čeká silná Fiorentina a my se musíme na zápas pořádně připravit."

A aby nebylo problémů na domácí straně málo, vyřadilo zranění do konce sezony útočníka Elvise Abbruscata, jenž si zlomil kotník. Zranění jsou také Eugenio Corini a Dominique Malonga. Malou náplastí je návrat mladého křídelníka Abateho. Právě Abate by měl v útoku společně s Di Loretem nahradit dvojici Bianchi, Pratali.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sereni - Diana, Di Loreto, Natali, Pisano - Abate, Dzemaili, Zanetti, Rubin - Stellone, Rosina
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Comotto, Kroldrup, Gamberini, Vargas - Kuzmanovič, Felipe Melo, Montolivo - Santana, Gilardino, Mutu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.00 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Souboj dvou ostrovních celků uvidí stadión Sant'Elia v Cagliari, na Sardinii zavítá sicilské Palermo. Týmy v tabulce dělí jen tři body, dá se tak očekávat vyrovnaný souboj.

Cagliari bývá pravidelně jedním z kandidátů sestupu, letos se ale záchranářských bojů bát nemusí, pokud si udrží skvělou domácí formu. Poslední čtyři zápasy na svém stadiónu totiž vyhrálo s celkovým skóre 9:1, poradilo si i s Fiorentinou, ještě předtím remizovalo s Milánem. V minulém kole sérii natáhlo vítězstvím nad Sampdorií.

Trenér Massimiliano Allegri by měl na hřiště poslat stejnou jedenáctku jako před týdnem, až na jednu výjimku, levý bek Agostini si odsloužil jednozápasový trest a měl by zpět na lavičku odsunout Astoriho. Ferri a Biondini jsou stále zranění.

Palermo sice letos venku uhrálo jen pět bodů, umí ale překvapit, tři z nich si totiž přivezlo z půdy Juventusu. A přestože se dnes představí na hřišti, odkud se body nevozí, sebevědomí svěřencům trenéra Davide Ballardiniho chybět nebude, před týdnem si totiž vyšlápli na AC Milán.

Také Ballardini, ještě loni kouč Cagliari, bude ctít zásadu, že vítězná sestava se nemění a do boje tak vyšle stejnou jedenáctku jako minulý víkend. Znovu jen na lavičce tak bude chorvatský reprezentant Igor Budan nebo uzdravený obránce Dellafiore.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Pisano, Lopez, Bianco, Agostini - Fini, Conti, Parola - Cossu - Acquafresca, Jeda.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Amelia - Cassani, Carrozzieri, Bovo, Balzaretti - Nocerini, Liverani, Bresciano - Simplicio - Cavani, Miccoli.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 2.85 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Reggina Calcio - Bologna FC  (neděle 15:00)
Souboj dvou celků, které zaujímají sestupové pozice, se odehraje na stadionu Oreste Granillo, kde domácí Reggina přivítá Bologna. Reggina má co vylepšovat, v minulém kole totiž obdržela čtyřbrankový výprask od Juventusu Turín.

Reggině se toto utkání vůbec nepovedlo, svěřenci trenéra Nevia Orlandiho zcela propadli v defenzívě a v útočné fázi byli takřka neškodní. Klub z jihu Itálie má nyní možnost se vytáhnout proti celku, který je v tabulce ještě o bod níž. Pro oba celky to bude jistě velmi důležité utkání, protože případná výhra by mohla jeden z týmů posunout mimo sestupovou pozici.

Bologna je sice předposlední, jenomže už čtyři ligové zápasy po sobě neochutnala hořkost porážky, respektive trenér Mihajlovič od příchodu do tohoto týmu neprohrál. Bologna jak už bylo řečeno čtyřikrát po sobě neprohrála, nicméně ani nevyhrála. Hosté si připsali pokaždé remízu 1:1 s AS Řím, Sienou, Palermem a naposledy s Janovem. Těžko říci zda-li by tým trenéra Mihajloviče bral bod i v utkání s Reginou, každopádně je na stadionu Oreste Granillo nečeká jednoduchá práce.

Trenéru Orlandimu budou scházet zranění Giosa, Cascione, Lanzaro a Puggioni. Bologna je na tom obdobně ke trojici zraněným hráčům, kterými jsou Volpi, Paonessa a Castellini se přidal vykartovaný Terzi.
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Campagnolo - Cirillo, Valdez, Santos, Costa - Cozza, Barreto, Carmona, Barillà - Corradi, Brienza
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Zenoni, Moras, Britos, Lanna - Marchini, Mingazzini, Mudingayi, Valiani - Adailton - Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.85 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta BC - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Udinese ještě nedávno atakovalo absolutní ligovou špici, jenže po čtyřech prohrách v řadě kleslo až na devátou příčku. Tým trenéra Marina tak má v Bergamu jasný cíl - konečně zvítězit.

"Jsme v krizi, ale musíme se okamžitě dostat zpátky do hry," říká prezident Udinese Giampaolo Pozzo. "Znám kvality celého týmu a plně věřím trenérovi, musíme však začít bodovat, a to hned v neděli."

O něco lépe si vede Udinese v Poháru UEFA, po výhře 2:1 nad Dinamem Záhřeb má jistý postup do jarních bojů. "Pro nás bylo klíčové znovu zvítězit, když se nám v lize nedaří," uvedl Pasquale Marino.

"Hráčům jsem sdělil, že nejdůležitější věcí bylo získat zpátky sebedůvěru. Teď to musíme prodat v domácí lize, hrajeme na půdě týmu, který je doma hodně silný," dodal kouč, který bude postrádat potrestaného střelce Di Nataleho.

Bergamo je doma velmi silné, už pětkrát tu zvítězilo a věří si i na aktuálního soupeře. Atalantě ani nemusejí vadit venkovní nezdary, i přes pouhé čtyři body z cizích hřišti je v tabulce těsně za Udinese.

"Zdá se, že hrajeme proti týmu, který je v krizi. Ale raději bych Udinese přivítal v plné síle, tohle může být ošidné," prohlásil domácí trenér Luigi Del Neri. Atlanta hlásí dvě ztráty, zranění jsou Antonio D‘Agostino a Luca Cigarini.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Coppola - Garics, Talamonti, Manfredini, Bellini - Ferreira Pinto, Guarente, Padoin, Valdes - Doni - Floccari
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Motta, Coda, Domizzi, Lukovic - Inler, D'Agostino, Pasquale - Pepe, Quagliarella, Floro Flores
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.90 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - AC Siena  (neděle 15:00)
Neapol čeká na vítězství již tři zápasy a černou sérii by chtěla utnout v zápase se Sienou. Té se naopak daří a po dvou výhrách v řadě je na třináctém místě.

Neapol naposledy prohrála v Miláně s Interem a prodloužila sérii bez výhry, ale obránce Salvatore Aronica věří, že Azzurri nyní konečně zvítězí. "Jsme trochu zklamání, že jsme z Milána nepřivezli nějaký bod," řekl na klubovém webu klubývalý stoper Regginy.

"Jsme si ovšem vědomi toho, že jsme s Interem dlouho hráli vyrovnanou partii. Je to pro nás důkaz dobře odváděné práce. Dokazuje nám to, že se dokážeme být s těmi nejlepšími. Naše pozice v tabulce mluví za vše," narazil Aronica na čtvrté místo.

Trenér domácích Edoardo Reja má k dispozici kompletní kádr, a proto si může vybírat. V základní sestavě udělá oproti poslednímu utkání několik změn. Contini se Santacrocem nahradí v obraně Aronicu s Rinaudem. Blasi nastoupí na místo Pazienzy a v útoku se objeví místo Zalayety Denis.

Siena zažívá skvělé období, když se díky dvěma výhrám posunula na 13. příčku, kde má osmibodový náskok na sestupové pásmo. Trenér Marco Giampaolo je výsledky mužstva pochopitelně potěšen a věří, že Siena může v podobném duchu pokračovat i v Neapoli.

Giampaolo je připraven nasadit stejnou jedenáctku, která naposledy porazila Turín. V péči lékařů zůstávají Paul Codrea, Dimitrios Eleftheropoulos a Daniele Ficagna. Loňský duel skončil na Stadio San Paolo 0:0 a Siena by se určitě za stejný výsledek letos nezlobila.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Navarro - Santacroce, Cannavaro, Contini - Magio, Blasi, Gargano, Hamšík, Vitale - Denis, Lavezzi
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci - Zuniga, Rossettini, Portanova, Del Grosso - Vergassola, Coppola, Galloppa - Kharja - Ghezzal, Maccarone
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.45 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Milánské AC bude chtít proti Catanii odčinit porážku s Palermem. Rossoneri na Sicílii zcela propadli a díky tomu už ztrácejí na vedoucí Inter Milán šest bodů. Nedařilo se ani Catanii, která doma pouze remizovala s Lecce 1:1.

Hráčům Rossoneri se v poslední době zas tak příliš nedaří, svěřenci trenéra Carla Ancelottiho nejprve remizovali v Turíně 2:2, stejný výsledek si připsali i v Poháru UEFA proti Portsmouthu. Minulý víkend, jak už bylo řečeno, přišla porážka s Palermem a jako kdyby toho nebylo málo, AC nezvládlo ani zápas Coppa Italia proti Laziu. Nyní musí Milán opět zabrat, aby se jeho ztráta na Inter ještě více neprohloubila. "Milán není v krizi, samozřejmě že musíme změnit několik věcí, jelikož jsme teď neměli dobré výsledky, ovšem stále jsme na druhém místě ligy a dobře máme rozehraný i Pohár UEFA," popíral jakoukoliv krizi hvězdný záložník Kaká.

Dobře se nevedlo ani Catanii, která po porážce 0:3 se Sampdorií jenom remizovala před domácím publikem s Lecce 1:1. Klubu ze Sicílie nyní patří osmá příčka pouze s jednobodovou ztrátou na evropské poháry. Catania nastoupí do utkání s AC Milán bez svého trenéra Waltera Zengy, jenž byl potrestán stopkou na jeden zápas za napadení rozhodčího v remízovém zápase s Lecce.

Vedle trenéra Zengy nebudou k dispozici Matias Silvestre a zraněný Christian Llama. Dobrou zprávou je návrat Christiana Terlizziho. AC Milán zužuje velmi početná marodka, hrát nebude hned několik výrazných opor, a to sice Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini, Clarence Seedorf, Daniele Bonera, Marco Borriello, Alessandro Nesta, Fillipo Inzaghi a také Ronaldinho.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Zambrotta, Kaladze, Maldini, Jankulovski - Gattuso, Emerson, Flamini - Kakà - Pato, Shevchenko
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Alvarez, Stovini, Silvestri, Sabato - Ledesma, Carboni, Biagianti - Mascara, Paolucci, Tedesco
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.22 - 5.15 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Lecce - Juventus FC  (neděle 15:00)
Nováček z Lecce na svém stadionu Via del Mare přivítá slavný Juventus Turín. Stará Dáma pokračuje v dobrých výkonech, které naposledy schytala Reggina výpraskem 4:0. Bodovalo i Lecce, to v celku překvapivě získalo bod ze hřiště Catanie.

Juventus se připravuje na tradiční bitvu dvou italský gigantů proti AC Milán, ještě předtím však Starou dámu čeká duel na půdě Lecce, po kterém může milánský celek v tabulce přeskočit. Bianconeri letos patří společně s milánskými kluby k největším aspirantům na titul.

"Milán je kompaktní tým a my jej respektujeme, jenomže nejprve nás čeká Lecce a já cítím, že to nebude snadný zápas. Pro nás je základem vyhrát, jenomže oni zrovna nezažívají dobré období a budou si chtít zachránit kůži," hovořil o nadcházejících duelech s Lecce a AC Milán středopolař Mohammed Sissoko.

Lecce zrovna posledními výsledky neoslnilo, což mělo za následek pád na nižší pozice v tabulce. Svěřencům trenéra Beretty momentálně patří až šestnáctá pozice s náskokem dvou bodů na sestupující Regginu. Ani v dalším utkání to nebudou mít hráči Lecce jednoduché, jelikož přivítají v celku slušně rozjetý Juventus Turín.

"Jsme připraveni proti Juventusu předvést to nejlepší. V neděli bude plný stadion a po zkušenosti se zápasem s AC Milán věřím, že nám to pomůže," nechal se slyšet na internetových stránkách klubu Simone Tiribocchi.

Jihoitalskému celku bude chybět čtveřice hráčů, konkrétně Basta, Mihoubi, Ardito a Zanchetta. Juventus hlásí mnohem více ztrát, ze hry je hned několik opor. Portugalec Andrade, Zebina, Trezeguet, Buffon, Salihamidzic, Knezevic, Poulsen, Tiago, Camoranesi a Del Piero. To je výčet jmen, která do utkání s Lecce nezasáhnou.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benussi - Polenghi, Stendardo, Fabiano, Esposito - Munari, Giacomazzi, Vives, Ariatti - Caserta - Tiribocchi
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Manninger - Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro - Marchionni, Sissoko, Marchisio, Nedved - Amauri, Iaquinta
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.40 - 3.40 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - Janov CFC  (neděle 20:30)
Prestižní derby přivítá v neděli Stadio Luigi Ferraris. Na stadionu ležícím v Janově se tak nestřetne nikdo jiný než Sampdoria Janov a Janov CFC, který bude tentokrát veden jako hostující celek. Oba rivalové leží na opačných stranách tabulky, Janov je sedmý, domácí Sampdoria patnáctá.

Sampdorii se v posledních zápasech vůbec nedařlo a po výpadku v Cagliari podlehla i v Poháru UEFA Standardu Lutych a výrazně si zkomplikovala postup do další fáze. Vše ale může být zapomenuto, pokud se uspěje v prestižním městském derby.

"Lutych nás přehrál a zasloužil si zvítězit. Nyní ale musíme otočit list, protože proti Janovu chceme předvést co nejlepší výkon," prohlásil útočník domácích Claudio Bellucci. "Dlužíme to především naším fanouškům, kteří s námi cestovali až do Lutychu."

Blucerchiati se letos příliš nedaří na hřištích soupeře, ale na domácí půdě to jde jako po másle. Z 21 možných bodů jich Sampdoria získala patnáct. "Janov má silný tým, ale my máme prostředky na to, abychom jim život řádně znepříjemnili," dodal Bellucci, jenž v útoku nastoupí po boku nejlepšího střelce klubu Antonia Cassana.

Ve v pořadí již 98. janovském derby na sebe narazí dva útočníci, kteří hrají ve výtečné formě. Řeč není o nikom jiném než o Antoniovi Cassanovi a jeho konkurentovi z janovského CFC Diegu Militovi. Milito je aktuálně nejlepším střelcem soutěže s 11 brankami a v neděli nebude chtít nic jiného než skalp úhlavního nepřítele a ukončení jeho domácí neporazitelnosti. Vítězství by rovněž znamenalo první výhru hostů na hřišti soupeře. "Moc bych chtěl vstřelil vítěznou branku. Je jasné, že to nebude jednoduché, ale pokusím se udělat maximum. Tým je pro tuto důležitou bitvu připraven," prohlásil Milito.

Janov do utkání vstupuje s cílem vrátit se zpět do vítězných kolejí poté, co v posledních třech duelech získal pouhé dva body. Svěřenci trenéra Gian Piera Gasperiniho ztrácejí pouhé dva body na čtvrtou Neapol, přitom jsou až sedmí. Fanoušci doufají, že konečně přijde první výhra venku.

Sampdorii bude chybět Reto Ziegler, jenž si při tréninku přivodil zranění kotníku. Janov ještě neví, zda bude moci nasadit Andreu Gasbarroniho, který rovněž bojuje s kotníkem.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Castellazzi - Lucchini, Gastaldello, Accardi - Stankevicius, Delvecchio, Sammarco, Franceschini, Pieri - Bellucci, Cassano
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Papastathopoulos, Biava, Ferrari, Criscito - Rossi, Jurič, Motta - Sculli, Milito, Palladino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.90 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán14103122:833
2.Juventus FC1483321:927
3.AC Milán1483320:1327
4.SSC Neapol1473420:1524
5.SS Lazio1472522:1623
6.ACF Fiorentina1472518:1323
7.Janov CFC1464421:1622
8.Calcio Catania1464415:1522
9.Udinese Calcio1463521:1521
10.Atalanta BC1462616:1520
11.Città di Palermo1462619:1920
12.AC Siena1454512:1219
13.Cagliari Calcio1452715:1717
14.AS Řím1352615:1817
15.UC Sampdoria1344513:1616
16.US Lecce1427513:1913
17.Turín FC1433814:2012
18.Reggina Calcio1432912:2811
19.Bologna FC1424812:2310
20.Chievo Verona142397:219

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (98)

Přidat komentář
GEGE

Snad Lazio dneska vezme Interu nějaký ten bodík...

Reagovat
Slejdy

AS win a Lazio remizka

Reagovat
blaugrana

zasa to vyzera byt na solo jazdu Interu v tejto sezone

Reagovat
smazaný uživatel

Chievo-AS 1:1

Lazio-Inter 0:3

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

římskej den..., snad ho oba kluby (hlavně biancocelesti) využijou podle starého římského hesla "carpe diem".

Reagovat
M11

kluci napiste mi prosim odkaz na nase fanta.. me klekl pc a nemuzu ho na druhem najit..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
M11

diky moc.. bez pc jsem jak bez ruky.. snad se mi brzo opravi..

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
M11

snad to dnes Laziu sedne.. a aspon remiz uhraji.. Asko je v laufu takze nejde ocekavat nic jineho nez dvojecka..

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to zvládneme a odjede se třemi body Forza Inter!

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme vyhrát, tipuju 0:2 ibra(snad konečně) a muntari

Reagovat
smazaný uživatel

SuperTotò musí zůstat v Udinese

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska mám teda velký dilema Sculli vs Rosina. Poraďte mi někdo, ať to pak mám na koho hodit .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to dělám i já, ale už se raději neptám. Dej Rosinu... na 60% asi

Reagovat
smazaný uživatel

Díky . U mě zatím 51% Sculli.

Reagovat
smazaný uživatel

neradím už nikomu. né, že by mi to nevycházelo (Trewinn může být za minulý kolo celkem spokojenej), ale mě neporadíte nikdo a pak se topím u dna

Reagovat
M11

Sculli

Reagovat
smazaný uživatel

Baptista...panebože

Reagovat
smazaný uživatel

Docela se trápím s tipem Leece Juventus, remízka či výhra hostů? pls poraďte Vašw tipy, díky díky moc

Reagovat
M11

2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jde mi hlavně o to že trenér Juventusu bude šetřit dost hráčů... takýe ještě jednou díky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak podle italského tisku prý Thiago Silva míří do Villarrealu za 10 mazlů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska bychom potřeboval nasázet Catanii alespoň 4 góly, aby to udělalo dojem na fanoušky a celkově na fotbalovou veřejnost.

Reagovat
panca

to bych si pral ale nejak tomu neverim kdyz se nam posledni dobou nedari davat goly a trapime se

Reagovat
smazaný uživatel

Pato s Ševou spolu od začátku ještě nehráli..., třeba bude zrovna tahle kombinace tou pravou a Kaka' by se měl taky předvést, když hraje na svým postu. trápí mě akorát absence Seedorfa a stoperská dvojka Maldini - Kaladze, které to spolu většinou moc neklape...

Reagovat
smazaný uživatel

co s tím Seedorfem vůbec je? něco jsem nezaregistroval?

Reagovat
smazaný uživatel

přiznám se, že netuším. nechci to zakřiknout, ale stíháš, jak to zatím celkem jde, když se zas hraje na 2 hroty ?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, je to fakt paráda zatím..Kaká jako kdyby chtěl ukázat, že Dinho není naše největší útočná síla..no a Sheva? je ho plné hřiště, super zatím...btw. ten Gennaro jak tam špatně došlápl a začal mávat, tak sem s sebou málem taky sekl

Reagovat
smazaný uživatel

TEd uvažuju najaký zápas se podívám. AC nebo Juve???

Reagovat
smazaný uživatel

AC

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dobře

Reagovat
Jajinek

Ibracadabra : tak z tohodle jsem fakt byl pav, hezky tu nohu zroutil...

http://www.youtube.com/watch?v=rlEpbNKL6Qo

Reagovat
smazaný uživatel

jak říká InteristaCZ - "Zlatan patří do cirkusu"

Reagovat
smazaný uživatel

a figo taky

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný... Ať potom někdo vykládá, že není génius. Kam se hrabou Ronaldové a spol.

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel vetsina je neucelna a uplne zbytecna kdyby radeji soupnul vice golu tak budu spokojenejsi

Reagovat
smazaný uživatel

ať v tom pokračuje a promění nějaké tutovky tak pak budu spokojený jinak neskutečné

Reagovat
Jajinek

Tady není problém v neúčelnosti nebo tak něco. Prostě Zlatan hraje odvisle od toho, jak se vyspí. Pokud nemá den, a poslední dobou tomutak bohužel bylo, tak se v těch kličkách utápí. Není to tím, že by byl sobec, arogantní, nepracoval pro tým apod jak tady mnozí zaslepeně tvrdí. On prostě chce být týmu co nejvíce prostěšný, akorát z přemíry snahy a plyne hodně ztrát a následná frustrace ze všeho možného. Pokud ale má den, povede se mu prvních pár dotyků, tak je jeden z pro tým neprospěšnějších útočníků planety. Jako třeba včera. On prostě čnil nad všechny ostatní. On dokáže ze situace, která ani nezavnání nějakým ohrožením branky udělat stoprocetní šanci. Nidko ho neodstaví od míče a prostě získává pro tým neskutečnou výhodu. On nikdy nedá 40 gólů v sezóně, proti slabým ouspeřům kolikrtá nic nehraje, nepromění vyložený šance. Ale je to prostě vítěznej typ, kterej vždy když je potřeba důležitý zápas sám ovlivní natolik, že jeho tým prostě vyhraje. A o tom ve fotbale jde. Třeba proti Juventusu šance nedal. Ale svoji prací pro tým a hrou v poli získal Interu neskutečnou výhodu. Je to prostě Il Genio!!

Reagovat
smazaný uživatel

MILAN e MILAN e MILAN MILAN MILAN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

zni to dobre...ale slysis predtim to inter?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to se mi tam nějak ztrácí

Reagovat
smazaný uživatel

ojojoj

Reagovat
smazaný uživatel

to je fotbaaal !!! RICKY

Reagovat
FORZAMILAN

sance by tam zatim byly,s trochou stesti uz tam mohli byt min. tri goly...........

Reagovat
smazaný uživatel

nedved jak to pekne prifilmoval ale juve je lepsi a tlaci

Reagovat
smazaný uživatel

k dokonalosti chybí góly, ale věřím, že tam nějaké nasázíme. dneska se mi fakt líbí náš pressing..., s Rinem v záloze je to vždycky o něčem jiném. Rickymu to holt očividně svědčí ve středu pod útočníkama a Ševa by si za svůj dosavadní výkon zasloužil skórovat...

Reagovat
panca

milan celkem slusnej polocas ale zase bez golu takze uplne k nicemu! nedvame goly no....

Reagovat
smazaný uživatel

To je teda gólů zase . Navíc Cagliari ho dalo z ofsajdu.

De Biasiho srandovní sestavy jsou vážně nesmrtelné, tak snad už ho příští víkend na té lavičce neuvidíme.

V Neapoli zatím průměrný zápas, Maggio to měl proměnit, proti kompaktní Sieně by se pak hrálo určitě líp.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda těch koncovek v NA:SI, ale pro mě pěkný zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

btw.: Jankula máš v záloze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kéžby, kéééžby. De Biasi vyloženě zabíjí potenciál Amorusa s Bianchim tím svým Stellonem a podobnýma. už aby vyletěl...

Reagovat
FORZAMILAN

no,je to tak,jen ty goly,ale ten golman Catanie je vybornej,myslim,ze kom. rikal,ze je to argentinec....

Reagovat
smazaný uživatel

Bizzarri, dobrej golman no...

Reagovat
smazaný uživatel

Juve zatím docela hrůza, bolí z toho oči. Zatím jediným pozitivem zápasu je celkem dobrej výkon Giovinca.

Reagovat
smazaný uživatel

Joooooooooooooo!!!! Giovincooo!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Marekiarooo a Maggiooo

Reagovat
smazaný uživatel

RICARDO KAKAAAAAAAAAAAAAAA A TEN TÝPEK CO TO TEČOVAAAAAL !!!

GRANDE RICKY !!! FORZA MILAN !!!

Reagovat
FORZAMILAN

GOOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
FORZAMILAN

Ricky!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Tsigi

Bude se líp dejchat chtělo by to ještě jeden

Reagovat
panca

to je tlak!!! byt sheva ve stare forme tak uz ma asi 3 goly!!

Reagovat
smazaný uživatel

ABBIATI !!! a pak, že potřebujem golmana...

Reagovat
panca

ted nas zacfranil brankare mame dobryho to jediny snad nepotrebujem

Reagovat
smazaný uživatel

Calaio, to se bude hrát na haluz...

Reagovat
smazaný uživatel

dobré zprávy pro bianconeri - Rino je vykartovanej

Reagovat
smazaný uživatel

uplně zbytečná

Reagovat
smazaný uživatel

kurňa proč další obránce?

Reagovat
smazaný uživatel

no nechápu proš stáhl ševu a poslal tam obránce To chce ten výsledek 1:0 těch zbylých 10 minut bránit nebo co?

Reagovat
panca

to nepochopi nikdo to je proste anceloti!!!

Reagovat
smazaný uživatel

no právě

Reagovat
smazaný uživatel

Lecce gol pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

MArio Frick hra na 4 útočníky

Reagovat
smazaný uživatel

ááá čistá ruka

Reagovat
smazaný uživatel

byla, byla. sudí nám odpustil pencli (pokud ji viděl).

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že stál bkbě, že ji asi neviděl

Reagovat
panca

milan sice 3 body ale trapeni jako obvykle tech sanci..... a nakonec muzem byt radi ze nepiskl penaltu za tu ruku

Reagovat
smazaný uživatel

kolikatej uz je to letos zapas s tema vasema penaltama?

Reagovat
smazaný uživatel

nepísknutýma ? první..., a snad i poslední.

Reagovat
smazaný uživatel

trápení ? v koncovce možná, ale jinak to byl náš zápas...

Reagovat
panca

jojo koncovku jsem myslel a pak je to trapeni do posledni minuty!!jinak jsme byli jasne lepsi

Reagovat
FORZAMILAN

tak ted nas rozhodci podrzel..........

Reagovat
smazaný uživatel

já snad budu mít dnes slušnou fantu - Gila 2x, Denis, Maggio...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, dneska vyhraješ .

Reagovat
smazaný uživatel

když to říkáš i ty, kterej určitě ovlivňuje výsledky při sčítání, podle nálady (jj, odhalil jsem Tě...).

Reagovat
smazaný uživatel

jinak gratulace konkurenci...hlavne juve...je to krasnej pocit v 90. co?

Reagovat
M11

nadhera

Reagovat
FORZAMILAN

take bych nerekl,ze to bylo trapeni,sanci tam bylo dost,ze tam nakonec spadl jen ten jeden,za to muze ten jejich golman,dneska si teda zachytal,nebyt jeho,si myslim famozniho predstaveni,tak to je min. o tri goly vice,ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Catanii jsme mohli porazit klidně 4:0 a nikdo by nemohl nic říct. Chybí nám prostě to zakončení. Jinak zápas pěknej, dost se útočilo. Akorát to střídání Emersona nechápu, Jankul ve středu zálohy nic moc. Troufám si tvrdit, že se Seedorfem by ten konec nebyl tak hektickej, chyběl nám dost klasickej tvořivej střední zál.

Reagovat
smazaný uživatel

Rosina dal gól.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele