Serie A - preview 11. kola

03.11.2012, 08:45, aktualizováno 04.11.2012, 08:54
Previews
Do tradičně mimořádně nabité fotbalové neděle se probudili v Itálii. Poté, co výkop provedou fotbalisté Pescary a Parmy, odehraje se hned šestice utkání od tří hodin. Z výčtu vynikají duely Fiorentina-Cagliari, Neapol-Turín a Siena-Janov, kde Cosmi bojuje o důvěru vedení. Vrcholem dne ale pochopitelně bude až večerní bitva AS Řím s Palermem...
Delfino Pescara - Parma FC  (neděle 12:30)
Na Stadio Adriatico přijíždí Parma, která v minulém kole úspěšně otáčela zápas s AS Řím. Přesto, že by podobných nervů své fanoušky ráda uchránila, Pescara se nevzdá bez boje.

Ještě před nedávnem byla Parma blíže k sestupovým příčkám. Roberto Donadoni žádal - stejně jako před rokem - čas na zahojení. Stačil jeden zápas, v němž Parma na podmáčeném terénu porazila AS a vše se obrací k dobrému. Nyní se Parma na šestém místě uchází o pohárovou šanci.

"Chce to zůstat v klidu. Sdílím klubovou politiku o mnoha menších krůčcích, které vedou k úspěchu. Před třemi týdny jsme se nacházeli ve zcela jiné pozici a byli jsme za to kritizováni," připomíná Donadoni.

To je zcela pochopitelná reakce. Donadoni postupuje zcela pomalu, za to však určitě. Stejně jako minulou sezonu, ve které se Parma také mohla stát jedním z aktérů na evropské scéně. Vždyť jí k pohárovým příčkám scházely dva body! Neočekávaný finiš se ale dostavil pozdě a tak zbyly Parmě pouze naděje. Dokáže je tuto sezonu přetvořit v něco konkrétnějšího?

Trenér Giovanni Stroppa se sice snaží podporovat své hráče a odporovat negativním hlasům, ale faktem je, že Pescara se stále nachází v sestupových vodách. Nicméně, k mnohem pozitivnějším příčkám jí schází velmi malý počet bodů. Stačí vyhrát tento zápas.

V minulém kole narazil nováček Serie A na Chievo a po výsledku 2:0 pro veronský celek mu zbyly oči pro pláč. Přesto se Stroppa zastal svých svěřenců s tím, že "hra týmu se stále zlepšuje." Nezbývá tedy, než počkat na odpovídající výsledky. K tomu se ale musí probrat ofenzivní část týmu, které se jednoduše nedaří. Pescara je týmem s nejmenším počtem přesných zásahů, což je pro fanoušky po minulé sezoně - ačkoli hrané v Serii B - trochu nečekané.

K bodům Pescaře nepomohou zranění Christian Terlizzi a Alessandro Crescenzi, kvůli kartám bude utkání pouze z televize sledovat obránce Simone Romagnoli. Jinak ale může trenér Stroppa nasadit kompletní jedenáctku. parma bude postrádat Fabia Santacroceho, Daniela Galloppu a po červené kartě také Ishaka Belfodila.
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Perin - Balzano, Capuano, Bocchetti, Modesto - Nielsen, Blasi, Cascione - Weiss, Quintero - Abbruscato
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paletta, Lucarelli - Rosi, Ninis, Valdés, Parolo, Gobbi - Biabiany, Sansone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.10 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Domácí Bologna by určitě ráda posbírala tři body, které by jí mohly dostat mimo sestupové příčky, Udinese ale právě zakouší slast pohárové Evropy a rádo by si to zopakovalo také v příštím ročníku.

Na konci září naposledy hráči Bologně získali tři body, od té doby ale nezískali ani jeden. Prohraný zápas s mistrem z Turína v minulém kole protáhl smutnou sérii už na čtyři zápasy v řadě. A z takové série se špatně vystupuje. Tím pádem prohrála Bologna nejvíc zápasů ze všech týmů Serie A.

Trenér Stefano Pioli bude hodně spoléhat na silnou tříčlennou útočnou linii. Alessandro Diamanti by v roli ofenzivního záložníka měl podporovat dvojici Manolo Gabbiadini - Alberto Gilardino. S tímto hráčem jakoby padala veškerá síla Bologně. Alberto Gilardino naposledy skóroval ve zmíněném vyhraném utkání s Catanií, od té doby ale prožívá střelecký půst. Řekněme to jinak . když dá Gilardino gól, Bologna nikdy neprohrála.

Základní osa týmu je v případě Bologně dost otřesená, protože kvůli zranění nemohou nastoupit třeba Robert Acquafresca, Henry Gimenéz, Cesare Natali a Roger Carvalho. Karetní trest Piolimu nepovolí pro tento duel nominovat kapitána Danieleho Portanovu.

Udinese v devátém kole otočilo zápas s AS Řím, ale ve vloženém kole pouze remizovalo s Catanií. Výsledek určil celku trenéra Guidolina devátou příčku, která je vzdálena přesně pět bodů od posledního místa v evropských pohárech. Pátou příčku zatím ovládá Fiorentina.

Úspěch Udinese má dlouhodobě přízvisko Antonio Di Natale. Kapitán Zeber je ikonou ambiciózního celku a zároveň se na něj může trenér Guidolin spolehnout i gólově. Proto bude zajímavé sledovat, jak si s jeho absencí zbytek týmu poradí. Kromě nej nezasáhne do duelu ani dvojice Giampiero Pinzi a obránce Danilo. Hlavní útočné snahy bude mít na starosti Maicosuel a Paulo Barreto.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Agliardi - Antonsson, Sørensen, Cherubin - Garics, Peréz, Taider, Morleo - Diamanti - Gabbiadini, Gilardino
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Brkič - Angella, Coda, Domizzi - Basta, Badu, Allan, Pereyra, Armero - Maicosuel - Barreto
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.20 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Siena - Janov CFC  (neděle 15:00)
Existenční zápas čeká Serseho Cosmiho zrovna v tu nejhorší možnou chvíli, chtělo by se říct. Sieně schází několik důležitých hráčů, navíc s Janovem, který na Stadiu Artemia Franchiho pravidelně boduje. Posledně tu vyhrál 2:0, dnes však na výhru čeká dokonce ještě déle než Bianconeri.

Známý stratég Cosmi zpočátku vypadal jako ten pravý muž pro Sienu, když v pátém a šestém kole urval parádní výhry nad Interem a Bolognou. Jenže od té doby z pěti zápasů hned čtyřikrát prohrál a vedení s ním podle všeho ztrácí trpělivost. "Můžu akorát říct, že my jsme souzeni podle výsledků a výsledky často činí rozhodnutí," nepodpořil příliš Cosmiho sportovní ředitel Stefano Antonelli po poslední "absurdní" prohře 2:4 s Cagliari.

Cosmi tak v případě další porážky dost možná končí a velkým paradoxem by mohla být skutečnost, že by jej popravil zrovna Luigi Di Neri, teprve dvě kola lodivod Janova a kdysi významný konkurent Cosmiho v boji o černobílé křeslo. Jenže ten má teď sám starostí až nad hlavu - své funkční období načal dvěma porážkami 0:1 s Milánem a Fiorentinou, přičemž jeho mužstvo sotva vykázalo prvoligové kvality. Momentálně je také 16. a po ucházejícím startu si sérií šesti zápasů bez výhry opět připomíná loňskou tragédii.

Del Neri to z největší části přičítá zraněním. "Jsem bez několika důležitých hráčů jako Marco Borriello, Boško Janković a Marco Rossi. Jakmile tyto hráče dostanu z marodky, pak si jsem jistý, že budeme mnohem stabilnějším týmem," nechal se slyšet muž, který ještě ve výčtu opomněl jména Vargase a Ferronettiho; ani tito dva borci mu dnes nejsou k dispozici.

Na druhé straně tvoří list nedostupných dva suspendovaní obránci Neto s Dal Belem a trojice zraněných Martinez-Rodriguez-Rosina.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SSC Neapol - Turín FC  (neděle 15:00)
SSC Neapol bude doma proti Turínu napravovat poslední zaváhání na hřišti Atalanty. Azzurri díky porážce přišli o druhé místo, kam se posunul po dalším vítězství Inter Milán. A jelikož Nerazzurri hrají s Juventusem, může se Neapol v případě vítězství přiblížit prvnímu, či druhému místu.

Bylo to nečekané zaváhání. Neapol hrála v desátém kole na hřišti průměrné Atalanty a všichni očekávali vítězství, nebo alespoň zisk jednoho bodu. Nestalo se ani jedno. Neapol na Atleti Azzurri D’Italia prohrála, jedinou brankou jí skolil po dvaceti minutách Carlos Carmona. Nicméně byla to teprve druhá porážka v sezoně. Celek trenéra Waltera Mazzarriho tím přišel o druhou příčku, kam se posunul Inter Milán, navíc ztráta na první místo díky další výhře Juventusu vzrostla.

Zatím poněkud zajímavě si vede v Serii A letošní nováček FC Turín. Hosté mají na svém kontě jen o jednu porážku více, přesto je jejich umístění diametrálně odlišné. Turín je na třináctém místě s pouze dvoubodovým náskokem před sestupovými vodami a to samozřejmě díky velkému počtu zremizovaných zápasů.

Ve vzájemných zápasech je na tom lépe FC Turín. V sezoně 2008/2009 vyhrál oba zápasy a naposledy Neapoli podlehl v roce 2004 ještě v rámci Serie B.

Domácí celek si možná bude muset poradit bez svého nejlepšího střelce, uruguayského kanonýra Edinsona Cavaniho, mimo bude další člen základní sestavy Zuňiga. Nováček Serie A se na San Paolo představí v takřka kompletním rozpoložení, scházet bude pouze Suciu.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
DE SANCTIS - CAMPAGNARO, CANNAVARO, ARONICA - MAGGIO, INLER, DŽEMAILI, DOSSENA - HAMŠÍK - PANDĚV, INSIGNE
Turín FC - pravděpodobná sestava:
GILLET - DARMIAN, GLIK, RODRIGUEZ, D'AMBROSIO - BRIGHI, GAZZI - CERCI, BIANCHI, MEGGIORINI, STEVANOVIČ
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.80 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Calcio Catania - SS Lazio  (neděle 15:00)
Souboj dvou týmů s ne úplně aktuální dobrou formou uvidí stadion Angelo Massimino na Sicílii. Domácí Catania tři kola nevyhrála, Lazio zase dvě kola, díky čemuž přišlo o třetí místo v tabulce.

Catania se stále drží ve středu tabulky, ale její současná forma není příliš dobrá. Sedmého října si Elefantini poradili s Parmou, od té doby uplynula tři kola a další tříbodový import se nekonal. Maranovi svěřenci totiž nezvládli těžký los a s výjimkou zisku bodu na Udinese prohráli s Interem i Juventusem.

Lazio v posledních letech vždy bojuje o Ligu mistrů, ale pokaždé skončilo těsně za hranicí. Letos mají Biancocelesti soutěž znovu dobře rozehranou, třetí pozici zaručující milionářskou soutěž však v držení nemají. Na vině je porážka ve Florencii a jen remíza z domácího zápasu proti Turínu.

Hosté z Říma to budou mít na horké sicilské půdě nesmírně složité. Catania na Lazio umí, o čemž svědčí i vzájemná ligová bilance. Právě poslední vzájemné střetnutí na Angelo Massimino dopadlo lépe pro domácí Catanii, ta vyhrála nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Jedním z důvodů, proč se Catanii tolik nedaří, je absence několika hráčů. I v tomto domácím klání proti Laziu budou scházet Keko, Terracciano, Augustyn a Sciacca. Na druhé straně mají obdobné problémy, vedle vykartovaných Sculliho a Kloseho budou chybět zranění Ederson a Marchetti. Naopak do hry už se vracejí klíčový záložníci Ledesma s Hernanesem.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
ANDUJAR - SPOLLI, LEGROTTAGLIE, ROLIN - IZCO, LODI, ALMIRON, CASTRO, MARCHESE - BERGESSIO, GOMEZ
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
BIZZARRI - KONKO, BIAVA, DIAS, LULIČ - CANDREVA, HERNANES, LEDESMA, GONZALEZ, MAURI - FLOCCARI
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Florentský celek v minulém kole vyhrál bitvu s Janovem a výhra jej posunula na slušné páté místo. V blízkosti pohárů by chtěli Montellovi svěřenci zůstat co nejdéle, k tomu potřebují porazit Cagliari.

A to je v posledních týdnech čím dál tím víc složitější operace, protože Cagliari má místo jednoho dva trenéry a oba odvádějí výbornou práci. Před jejich příchodem to vypadalo na hru mezi posledními nesestupovými příčkami, dvojice Pulga - Lopéz ale nasměrovala sardinský klub mezi první desítku. Jak dlouho tam Cagliari vydrží?

Fiorentina uprostřed týdne zlomila své janovské prokletí, když porazila místní CFC poprvé po třiceti letech! Jedinou branku utkání vstřelil krásným lobem Manuel Pasqual a cenné tři body skončily ve Florencii. Fialky prohrály naposledy na konci září, od té doby se jim daří a na to by rády navázaly také na domácí půdě.

Vincenzo Montella odvádí ve městě renesance dobrou práci, na třetí Neapol ztrácí jeho tým jen čtyři body. Montella, za své kariér skvělý útočník, ale nespoléhá pouze na Stevana Jovetiče. Jeho tým se prezentuje kolektivní hrou, mezi střelce se zapsali také Ljajič, Pasqual, Romulo, Toni a mnozí další.

A Fiorentině se daří také dobře bránit. Její obrana obdržela o pouhé dvě branky více, než třeba turínský Juventus. Když už porovnáváme Violu s Bianconeri, Fiorentina také vstřelila o celých deset branek méně. Nicméně jí to neubírá na pověsti stále se zlepšujícího týmu aspirujícího na boj o poháry.

Hostující Rossoblu se užívají zlepšující se formu, protože po třech prohrách a změně na trenérském postu Cagliari vyhrálo už čtyři zápasy v řadě. Naposledy přestřílelo Sienu v poměru 4:2. V tomto zápase hráči Cagliari dokonce vedli o tři góly a výhra jim zajistila průběžné osmé místo.

Poslední vzájemný zápas jsme se gólu nedočkali, doufejme, že nyní nám to hráči vynahradí. Na hřišti ale v domácím dresu nebudou Lorenzo Ariado, Vlada Avramov, Daniele Conti a Radja Nainggolan.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Viviano - Roncaglia, Rodriguez, Tomovič - Cassani, Romulo, Pizarro, Aquilani, Pasqual - Toni, Jovetič
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Rossettini, Astori, Avelar - Dessena, Casarini, Ekdal - Cossu - Nenè, Sau
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.60 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Sampdoria se pokusí v domácím prostředí zastavit pád ligovou tabulkou, který odstartoval koncem září. Po skvělém startu se Sampdoria trápí, už pět kol nedokázala bodovat. Na Luigi Ferraris teď zavítá Atalanta, posilněná o vítězství nad Neapolí.

Je to zvláštní série. V prvním kole Sampdoria vyloupila San Siro, domácí AC Milán porazila, vyhrála i se Sienou a v Pescaře, jenže následně dvakrát remizovala - s Turínem a v Římě s tamním AS. Tím se nastartovala dlouhá série bez výhry, která zapříčinila pád až na čtrnácté místo tabulky. Blucerchiati se v dalším kole představí doma proti Atalantně, která je ve formě.

I hosté měli menší herní výpadek. Po třech porážkách se ale tým vzchopil, porazil Sienu, remizoval v Pescaře a naposledy udolal jedinou brankou Carmony Neapol. Výsledek proti Neapoli se rozhodně nečekal, Atalanta je nyní desátá a v tuto chvíli to vypadá, že se jí boje o záchranu opět vyhnou.

Sampdoria má s Atalantou poměrně vyrovnanou bilanci, v posledních měřeních sil ale vyhrála. Stalo se tak třikrát po sobě! Blucerchiati počítají jednu absenci za druhou. Ciro Ferrara se nemůže spolehnout na služby Berardiho, Pozziho, Krstičiče, Marescy a Obianga. Aby toho nebylo málo, má Ferrara potíže i s kázní svých svěřenců, vykartovaní jsou totiž Costa, Munari, Berni a Da Costa. Beze ztrát se to neobejde ani na druhé straně, kde nebudou k dispozici Ferri, Radovanovič, Ferreira Pinto, Capelli a Cazzola.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
ROMERO - DE SILVESTRI, ROSSINI, GASTALDELLO, POULSEN - SORIANO, TISSONE, POLI - ESTIGARRIBIA, MAXI LOPEZ, EDER
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
CONSIGLI - RAIMONDI, STENDARDO, MANFREDINI, PELUSO - SCHELOTTO, CARMONA, CIGARINI, BONAVENTURA - MORALEZ - DENIS
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.10 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Città di Palermo  (neděle 20:45)
Od roku 2004 sehrály tyto celky již mnoho zápasů, ani jediný z nich ale neskončil bezbrankovou remízou. A se Zdeňkem Zemanem nelze očekávat, že by se tato statistika měla přepisovat. Umíte si představit lepší pozvánku na zápas?

Palermu se vstup do sezony nijak zvlášť nepodařil, ale poslední čtyři zápasy má lepší formu. Ani jeden z nich neprohrál, což se o AS rozhodně říct nedá. Hráči Rosanero sice nad AC Milán v posledním kole vedlo už o dvě branky, ale utkání nakonec nechalo AC srovnat krok. Díky konečné remíze 2:2 je Palermo až sedmnácté.

Hlavní ofenzivní hvězda Palerma po zápase přiznala: "Je dobře, že tento zápas skončil tak, jak skončil. Svým přístupem jsme riskovali i prohru," prozradil Fabrizio Miccoli. Trenér Gian Piero Gasperini šel v hodnocení ještě dál, když mimo jiné řekl, že jeho tým "promarnil obrovskou příležitost."

AS Řím sehrál kvůli špatnému počasí na Stadio Ennio Tardini spíše zápas vodního póla, přesto se tým trenéra Zemana nemá na co vymlouvat. Římští Giallorossi nijak oslnivou formou neoplývají, neboť toto byla již jejich druhá porážka 2:3 za poslední čtyři dny! Celkově prohrálo AS již čtyřikrát. Z toho ve třech zápasech od začátku vedli, ale nedokázali svůj náskok pohlídat.

Zdeněk Zeman viděl problém jednoznačně na straně počasí, když řekl, že "dnes počasí výrazně ovlivnilo výsledek. Záplava vody způsobila, že Parma vstřelila branku snad při všech jejích střelách."

O tom, že se obrana AS častokrát sama podobá prostupné vodní hladině netřeba spekulovat. Taktika Zdeňka Zemana se tedy odráží na výkonech týmu - kombinuje nejlepší útok v lize s nejhorší ligovou obranou. Možná je to způsobeno i faktem, že je defenzivní část AS tvořena čtyřmi fotbalisty z Jižní Ameriky, kteří předtím nikdy v Itálii nehráli. Výjimku tvoří uzdravený Federico Balzaretti.

Kromě něj ale nemají Giallorossi k dispozici samé dobré zprávy, do hry nezasáhne Daniele De Rossi kvůli potížím s kotníkem, mimo hru bude také Bogdan Lobont, Maarten Stekelenburg a možná dvojice Leandro Castán - Pablo Osvaldo.

Palermo nastoupí pravděpodobně ve formaci se třemi obránci a jedním útočníkem. Tím by měl být opět nestárnoucí Fabrizio Miccoli. Palermu ale budou stále chybět zranění Abel Hernandéz, Massimo Donati a Milan Milanovič. Poslední zápas mezi těmito celky skončil jednobrankovým vítězstvím AS.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Goicoechea - Piris, Marquinhos, Castán, Balzaretti - De Rossi, Bradley, Florenzi - Lamela, Osvaldo, Totti
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Munoz, Von Bergen, Garcia - Morganella, Barreto, Kurtič, Mantovani - Iličič, Brienza - Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.50 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Chievo Verona  (sobota 18:00)
Další zápas před domácím publikem za poslední týden sehrají fotbalisté AC Milán. Na San Siru přivítají až patnáctý tým soutěže Chievo. Hosté z posledních čtyř kol odešli pouze jedinkrát poraženi, naposledy zdolali Pescaru 2:0.

Stále to není úplně ono. V úterý AC nastoupilo do utkání na půdě Palerma a po dvou inkasovaných brankách mělo co dělat, aby alespoň zachránilo remízu 2:2. Rossoneri se na Renzo Barbera tradičně nedaří a konečná dělba bodů je vzhledem k velké fazóně Juventusu a formě Interu a Neapole další ztrátou. Samotné vedení pak přiznalo, že letos o Ligu mistrů víceméně bojovat nebude. "Tento rok se liší od posledních dvou. Musíme dát dohromady tým, který může soupeřit o první tři místa v několika příštích letech. Klub položil základy pro dlouhodobou budoucnost. Je to tým, který je určen ke zlepšení. Příští rok bude tým opět bojovat o první tři místa," rozhovořil se trenér Massimiliano Allegri.

V dalším kole se AC představí doma, soupeřem mu bude patnácté Chievo, nic jiného než výhru Rossoneri brát nechtějí. "Utkání proti Chievu bude stejně důležité, jako to proti Janovu, protože výhra by nás v tabulce přiblížila čtvrtému místu. Proti dobře organizovanému Chievu to bude velmi, velmi těžký zápas," dodal před zápasem Allegri.

Chievo je sice až patnácté, ale v posledních čtyřech kolech si nevedlo vůbec špatně. Svěřenci trenéra Coriniho doma přehráli Sampdorii i Pescaru, remizovali s Fiorentinou a s nepořízenou odjeli pouze z Neapole. Co se týče domácích zápasů, tam to ještě jde, venku se ale Fly Donkeys vůbec nedaří. Ze čtyř venkovních zápasů si hosté nepřipsali ani bod.

Základní sestava AC už dostává lepší rozměry, trenér Allegri však stále nemůže využít potenciál celého kádru. Na marodce zůstávají Mesbah, Robinho, Strasser, Didac Vila, Muntari a Antonini a mimo bude rovněž suspendovaný Bonera. Také Chievo nebude kompletní, Squizzi, Paloschi, Sardo a Cesar mají zdravotní problémy.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
ABBIATI - ABATE, MEXES, YEPES, CONSTANT - MONTOLIVO, NOCERINO - BOJAN, EL SHAARAWY, EMANUELSON - PATO
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
SORRENTINO - FREY, DAINELLI, ANDREOLLI, DRAMÉ - GUANA, L. RIGONI, M. RIGONI - LUCIANO , THÉRÉAU, PELLISSIER
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Inter Milán  (sobota 20:45)
V sobotu večer uzavře jedenácté kolo Serie A očekávaný duel mezi domácím Juventusem a hosty z Milána. Souboj bude o to zajímavější, že Inter je v současnosti hned za Starou dámou.

V minulém kole hostil Juventus Bolognu a výhru mu zajistila až branka z nastaveného času. Hrdinou se stal ve skvělé formě hrající Paul Pogba, jehož střela zajistila Juventusu cenné tři body. Přesto cítí italský gigant tlak ze strany médií a možná i z toho důvodu zrušil dnešní tiskovou konferenci. Postoj vedení je tedy jasný - nechte zkrátka hovořit naše výsledky, jakoby znělo z Turína.

A výsledky Juventusu jsou zatím skvělé. Vždyť Bianconeri neprohráli již úctyhodných 49 zápasů v řadě! V zápase vstřelil první gól Fabio Quagliarella, který se prosadil poprvé od drtivé výhry nad AS Řím. Přesto asistent trenéra v osobě Angela Alessia ve své útočníky věří.

"Samozřejmě doufáme, že naši útočníci se budou prosazovat častěji. Ale máme v útoku více variant a navíc je nám k dispozici skvělá záložní řada, v níž se mnoho hráčů neustále tlačí před bránu soupeře a tím vytváří tlak," vidí klíč k úspěchu asistent Alessio.

I přes současnou formu je pravděpodobné, že Paul Pogba uvidí první minuty pouze z lavičky, protože se do plné kondice a připravenosti vrací Arturo Vidal. Jeho by měl podporovat Claudio Marchisio a veterán Andrea Pirlo. Do zápasu se nejspíš nezapojí záložník Simone Pepe, jehož vyřadilo menší zranění.

Milánská družina pod vedení trenéra Stramaccioniho po několika úvodních přehmatech zažívá mnohem lepší časy. Naposledy prohrála překvapivě se Sienou a to 23. září. Od té doby je patrná změna k lepšímu nejen v zápasech Serie A, ale Nerazzurri se daří také v evropských pohárech. Naposledy se Stramaccioniho výběr střetl se Sampdorií a nebyl to vůbec lehký zápas.

Po gólu Munariho dokonce domácí celek prohrával, ale nakonec výsledek otočil a o gól vyhrál. Výsledek 3:2 přinesl Interu nejen tři body, ale také ukázal sílu současného týmu. Někteří trenéři před tak těžkým a prestižním zápasem řeší své názory přes média, ne tak duo Stramaccioni - Moratti. Tito dva pánové jsou si vědomi kvalit svého soupeře a tak se snaží soustředit pouze na předvedenou hru.

Do ní se v dresu hostí nezapojí třeba Philippe Coutinho, Joel Obi, McDonald Mariga, Wesley Sneijder, Christian Chivu a Dejan Stankovič. Statistiky hovoří jasně ve prospěch domácích Bianconeri, kteří vyhráli šestapadesátkrát. Inter si nechal tři body pouze desetkrát.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Vučinič, Giovinco
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Juan Jesus, Samuel, Ranocchia - Zanetti, Guarin, Gargano, Cambiasso, Nagatomo - Cassano, Milito
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.00 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC1091022:528
2.Inter Milán1080219:924
3.SSC Neapol1071215:622
4.SS Lazio1061316:1119
5.ACF Fiorentina1053212:718
6.Parma FC1043314:1415
7.AS Řím1042422:1914
8.Cagliari Calcio1042410:1314
9.Udinese Calcio1034313:1513
10.Atalanta Bergamo104248:1212
11.Calcio Catania1033411:1612
12.AC Milán1032512:1211
13.Turín FC1025311:910
14.UC Sampdoria1032512:1410
15.Chievo Verona103169:1610
16.Janov CFC1023510:149
17.Città di Palermo101548:138
18.Delfino Pescara102266:178
19.Bologna FC1021711:167
20.AC Siena1023511:143
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Turín FC-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
AC Siena-6za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1177)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele