Serie A - preview 10. kola

28.10.2009, 08:31, aktualizováno 29.10.2009, 08:19
Previews
Inter může zvýšit svůj náskok v čele ligy na čtyři body, do karet mu nahrála výhra Juventusu nad Sampdorií. Obhájci titulu ovšem musejí v domácím zápase zdolat Palermo, které je na průběžném sedmém místě.
Bologna FC - AC Siena  (středa 20:45)
Boj ze dna tabulky, tak by se dalo označit střetnutí Bologni se Sienou. Oba celky totiž zaujímají pozice v sestupovém pásmu. Zatímco Bologna v minulém kole nestačila na Sampdorii, Siena prohrála s Juventusem.

Franco Colomba si asi představoval start na lavičce Bologni trochu jinak, jeho tým nepochodil v Janově a od tamní Sampdorie si odnesl čtyřbrankový příděl. Bologna naprosto selhala v prvním poločase, když obdržela čtyři branky. Vysokou porážku alespoň zmírnil ve druhém poločase Pablo Daniel Osvaldo, který snížil na konečných 4:1 pro Samdpdorii. Trenér Franco Colomba si je dobře vědom, že jeho tým musí na hřišti předvést mnohem víc a zapojit do zápasu větší bojovnost. Bologna bude mít ideální možnost dostat se ze sestupového pásma, doma totiž hostí poslední Sienu, a kdy jindy získat tři body, než proti aktuálně poslednímu celku ligy?

Pět bodů a poslední místo v tabulce, to je momentální vizitka Sieny, která do tohoto ročníku Serie A vstupovala s cílem umístit se ve středu tabulky. Jenže fotbalistům Bianconeri se vůbec nedaří. V souvislosti se špatnými výsledky se spekuluje o odvolání trenéra Giampaola, jenomže vedení mu i přesto stále věří. Siena v posledním utkání ukázala zlepšenou defenzívu, ale ani to na Juventus nestačilo. Stará dáma vyhrála na stadionu Artemio Francchi nejtěsnějším rozdílem 1:0, když utkání rozhodl až čtvrthodinu před koncem Brazilec Amauri. Také Siena si od zápasu s Bolognou hodně slibuje, ráda by konečně zabrala a připsala si tři body.

Domácí určitě nastoupí bez zraněných Mutarelliho, Bombardiniho a Santose. Chybět bude také vykartovaný kanonýr Marco Di Vaio, což je asi nejcitelnější ztráta z pohledu domácí Bologni. Ani Siena na tom není nikterak dobře, trenér Giampaolo se musí obejít bez Rossettiniho, Pegola, Parraviciniho a Jaakkoly. Karetní trest si ještě dvě utkání bude odpykávat Michele Fini.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano - Raggi, Portanova, Britos, Lanna - Mingazzini, Guana, Tedesco - Valiani, Adailton - Osvaldo
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci - Rosi, Ficagna, Brandao, Del Grosso - Vergassola, Codrea, Dodal - Jajalo - Maccarone, Calaiò
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.15 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Calcio Catania - Chievo Verona  (středa 20:45)
Další sestupem ohrožený celek, Catania, doma přivítá veronské Chievo, které tak trochu opustilo štěstí. Společným nepřítelem byl v minulém kole Milán. Catania nestačila na Inter, Chievo podlehlo AC.

Catania až do posledních minut hrála s Interem o bodový zisk, nakonec to ale nevyšlo. Nerazzurri vedli po prvním poločase, deset minut před koncem snížil Mascara a Catania vycítila šanci na vyrovnání. Inter si ale vše pohlídal a vyhrál 2:1. Podobný osud, i když mnohem krutější, potkal i Chievo. To vedlo brzy 1:0, ale deset minut před koncem vyrovnal a v nastaveném čase rozhodl zápas ve prospěch AC Alessandro Nesta. Zpět však ke Catanii, té to zatím příliš nejde. Čtyři remízy a jedna výhra je zatím málo a sicilský celek balancuje na hranici sestupu a záchrany. Catania má zatím spíše smůlu, se silnějšími celky dokáže hrát vyrovnanou partii, ale bodově to nezvládne.

Bodově to nezvládá ani Chievo, i když v jeho případě můžeme mluvit pouze o dvou posledních zápasech - s Bari a AC Milán. Zvláště ve druhém případě byli fotbalisté Chieva velmi blízko výhře, a když ne výhře, tak remízovému výsledku. Nakonec nevyšlo ani jedno a Chievo smolně prohrálo 1:2. Nicméně situace je v tabulce stále přívětivá, jedenácté místo je úspěchem a na rozdíl od Catanie je mimo sestupové nebezpečí.

Na marodce Catanie se nacházejí Barrientos, Martinez a Sciacca. U hostů je to podobné, Rigoni a Moro jsou zranění a Pinzi s Yepesem nemohou nastoupit kvůli karetnímu trestu. Catania i Chievo sehrávají vyrovnané zápasy, což dokazuje poslední měření sil, které skončilo 1:1.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Potenza, Silvestre, Spolli, Capuano - Delvecchio, Carboni, Biagianti - Ricchiuti, Morimoto, Mascara
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Morero, Mandeli, Mantovami - Luciano, Iori, Marcelini - Bentivoglio - Pellissier, Bogdani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.05 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Janov CFC - ACF Fiorentina  (středa 20:45)
Janov s Fiorentinou se nenachází zrovna v ideálním rozpoložení a možná to bude právě vzájemný zápas, který jednoho z nich nakopne. Grifové si procházejí menší krizí, když prohráli už tři zápasy v řadě, Fiorentina po dvou remízách rovněž utrpěla bolestivou porážku.

Svěřenci trenéra Gian Piera Gasperiniho prohráli vedle ligových duelů i v Evropské lize, kde je vykleplo francouzské Lille. V domácí soutěži ale nezaznamenali o moc lepší výsledky, nejprve je zostudil Inter Milán a pak přišel zápas s Cagliari, který ukázal, jak frustrující může být fotbal. Janov v Cagliari dvakrát vedl, ale nakonec v posledních minutách přišel o všechny body.

Podobnou situaci ale znají i ve Florencii. Prandelliho ovečky se totiž musejí vzpamatovávat z domácí prohry, kterou zařídil dvě minuty před koncem pro Neapole Christian Maggio. Předtím navíc Viola pouze dvakrát remizovala, a tak nálada není zrovna dobrá. Vedle ztráty tří bodů ve prospěch Neapole také navíc přišla o domácí neporazitelnost.

Fialky by tak měly v následujících zápasech opět šlápnout na plyn a zabrat, protože konkurence je letos veliká a zopakovat čtvrté místo z posledních dvou ročníků bude nesmírně těžké. Aktuálně je Fiorentina pátá a za vedoucím Interem zaostává o sedm bodů. Fialky sice doposud inkasovaly pouhých šest branek, jenže na druhou stranu vstřelily pouze osm, což je opravdu málo. Kouč Cesare Prandelli tak bude chtít po útočnících Mutuovi a Gilardinovi větší gólovou produktivitu.

Přesně opačné problémy řeší v Janově, Gasperiniho svěřenci totiž sice vstřelili 16 branek, ale zároveň jich 19 inkasovali a v následujících týdnech se bude třeba soustředit na defenzívu. A ani ne tak na obránce jako na způsob, jakým Janov hraje.

Pokud nám však obě mužstva v Janově nabídnou podobnou podívanou jako loni, nebudou nás nějaké nedostatky v ofenzívě či obraně zajímat. Loni zde totiž Janov po gólech Diega Milita, Thiaga Motty a Raffaeleho Palladina vedl už 3:0, jenže ve druhém poločase nastoupil famózní Adrian Mutu a úžasným hattrickem vyrovnal na 3:3. Tento zápas byl bezpochyby jedním z nejlepších, který loňský ročník Serie A nabídnul, a tak pro vás nemůžeme na středeční večer přichystat lepší pozvánku.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Amelia; Papastathopoulos, Biava, Bocchetti; Rossi, Milanetto, Zapater, Modesto; Mesto, Floccari, Sculli
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey; Comotto, Gamberini, Dainelli, Pasqual; Zanetti, Montolivo; Marchionni, Mutu, Vargas; Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.20 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Juventus FC - UC Sampdoria  (středa 20:45)
Jedním z nejsledovanějších zápasů 10. kola bude bezesporu duel na Olympijském stadionu v Turíně. Atakovat první příčku sem přijede janovská Sampdoria, naopak domácí Juventus se jí bude snažit předskočit.

Blucerchiati zatím zažívají úžasnou sezonu a jsou největším ligovým překvapením. Předpokládalo se, že to bude Juventus, kdo bude prohánět již několik let suverénní Inter, ale letos se to zatím nepotvrdilo, protože září Sampdoria. Ve středu se však může všechno změnit, když dojde ke vzájemnému střetu právě těchto dvou mužstev, Juve a Dorie.

Situace v tabulce je následující: Sampdoria je druhá s 20 body, Juventus zaostává o dva body. Co se týče posledních zápasů, Blucerchiati v posledním zápase rozdrtili Bolognu, Juventus si přivezl hubené vítězství ze Sieny.

Starou Dámu často sužují četná zranění, a proto zatím výkony nejsou zcela ideální. Kouč Ciro Ferrara se ale snaží s vypětím všech sil a poslední výhry nad Maccabi Haifou a Sienou, leč byly těsné, možná naznačují lepší zítřky. Do sestavy se konečně vrátil Brazilec Diego, jenž byl před odchodem do péče lékařů tahounem Bianconeri. Nyní se od něj očekává, že Juventus dovede i k výhře nad Sampdorií, nic jiného si v Turíně nepřipouštějí.

Prohra by totiž mohla značně narušit jejich ambice na titul, ačkoliv je sezóna ještě dlouhá. V nejhorším případě by totiž mohla Stará Dáma po 10. kole ztrácet na vedoucí Inter už sedm bodů. Ale to jsou jen úvahy o tom, kdyby... My se musíme soustředit na nadcházející zápas.

Před ním by se asi jen těžko hledal favorit. Sampdoria sice předtím ve dvou duelech jen remizovala, ale vždy velice smolně. Naopak o víkendu ukázala svou sílu, když zápas s Bolognou rozhodla už po 33 minutách, to vedla už 4:0. V onom zápase zářil Antonio Cassano, jenž svým spoluhráčům připravoval jednu branku za druhou, sám však žádnou nedal. Do středečního zápasu by měla Doria nasadit, až na výjimky, podobnou sestavu. Ani Juventus by neměl základní jedenáctku příliš měnit, leč na marodce má stále Tiaga, Del Piera, Marchisia a Zebinu.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon; Caceres, Cannavaro, Chiellini, Grosso; Camoranesi, Melo, Sissoko, Diego; Iaquinta, Amauri
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Castellazzi; Stankevicius, Lucchini, Rossi, Zauri; Mannini, Palombo, Poli, Ziegler; Pazzini, Cassano
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.40 - 4.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Cagliari Calcio  (středa 20:45)
Na Olympijském stadionu se proti Laziu Řím představí Cagliari. Jedná se o souboj čtrnáctého s patnáctým, přičemž oba celky oplývají neskutečnou kolísavostí své formy. Mírnějším favoritem by mělo být z hlediska domácího prostředí Lazio.

Lazio se nejspíše veze na stejné vlně, jako to mu bylo v minulé sezoně. Obrovská kolísavost formy má za následek to, že Biancocelesti nehrají o čelo italské ligy. Pokud by si udrželi dobrou formu, kterou se občas prezentují, mohli by pomýšlet na vysoké příčky, jenomže tak se neděje. Lazio nedokázalo navázat na dobré výkony z Evropské ligy a po porážce 0:2 od Bari se propadlo už na patnáctou příčku. Římané dokázali zvítězit jen prvních dvou zápasech, od té doby se hodně trápí. Těžko říci, co stojí za tak špatnými výkony v lize, Lazio hodně doplácí především na neproměňování šancí, těch si borci Lazia vypracují velké množství, ale málo z nich skončí v síti. Domácí teď věři v zisk tří bodu proti Cagliari, výhodou jim bude domácí prostředí.

I sardinské Cagliari je na tom s formou podobně, hosté si nedokáží udržet stálou výkonnost. Cagliari vyhraje na Bari, na Parmě, nebo doma s Janovem, ale pak před domácím publikem nestačí na Sienu nebo Chievo. Pro tento klub je to rozhodně velká škoda, protože především bojovností má na mnohem lepší, než současné čtrnácté místo. Sardinský celek nyní čeká cesta do Říma a zápas s tamním Laziem, které je o jednu příčku horší, ovšem že by byli hosté favoritem, to se říci nedá.

Biancocelesti se musí obejít bez zraněných Del Nera, Scaloniho, Meghniho a Ousmana Daba, který je sice zdravý, ovšem do zápasu ho nepustí karetní trest. Cagliari je na tom, alespoň co se chybějících hráčů týče, mnohem lépe. Hrát nebude pouze Pisano.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Diakite, Cribari, Siviglia - Lichtsteiner, Baronio, Matuzalem, Kolarov - Mauri - Rocchi, Zarate
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Marzoratti, Astori, Lopez, Agostini - Dessena, Conti, Lazzari - Cossu - Nenè, Jeda
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.25 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Livorno - Atalanta BC  (středa 20:45)
Hodně zajímavou podívanou slibuje střetnutí Livorna s Atalantou, oba celky totiž už letos změnily hlavní trenéry, což přineslo jisté zlepšení. Především u Livorna se premiéra novému trenérovi vydařila, domácí totiž vyhráli v Římě nad AS 1:0.

Povedená trefa Francesca Tavana ze 40. minuty přinesla hostujícímu Livornu senzační tři body a vůbec první výhru v soutěži, která znamenala mimo jiné i zlepšení situace v tabulce. Livorno je sice stále v sestupovém pásmu, nicméně už není poslední. Nový trenér Cosmi zažil opravdu povedenou premiéru, ovšem i přes výhru nad těžkým soupeřem zůstává nohama na zemi. Livorno totiž ještě čeká hodně těžká a dlouhá práce, cílem je samozřejmě do konce sezony záchrana v nejvyšší soutěži.

Výměnu trenéra zažila také Atalanta, i když už je to nějaký ten týden zpátky. Po několika remízách se dostavily první výhry - nad Udinese 3:1 a naposledy v minulém kole nad Parmou rovněž 3:1. Ziskem šesti bodů se pochopitelně zlepšilo postavení v tabulce, Atalanta je nyní šestnáctá, což samozřejmě stále nevyhovuje požadavkům vedení i samotných fotbalistů. Atalantu teď čeká cesta do Livorna. Na první pohled se může toto utkání jevit jako snadné, nicméně Livorno je po výhře nad AS Řím velké varování.

Mozart, Vitale, Rivas, Perticone a Bardi. Ti všichni domácímu Livornu proti Atalantě nepomůžou, jsou totiž na marodce. Cosmi se také musí obejít bez služeb brankáře De Lucii, který byl v minulém utkání vyloučen, místo něj se do branky postaví Benussi. Cosmiho protějšek, trenér Conte, má poněkud větší starosti se zraněnými. Hrát nebudou Acquafresca, Ferreira Pinto, Manfredini, Tiboni a De Ascentis.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Benussi - Knezevic, Galante, Miglionico - Raimondi, Pulzetti, Candreva, Moro, Pieri - Tavano, Lucarelli
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Garics, Talamonti, Peluso, Bellini - Padoin, Barreto, Guarente, Valdes - Ceravolo, Tiribocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.48 - 3.05 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SSC Neapol - AC Milán  (středa 20:45)
Forma Milána jde nahoru, stejně jako ta Neapole, a nyní se oba celky střetnou na stadionu San Paolo. Rossoneri na toto prostředí nemají nejlepší vzpomínky, za poslední desetiletí tu totiž ani jednou nezvítězili.

Neapol je další z řady týmů, které vyměnily hlavního trenéra. Walter Mazzarri si zatím vede dobře a s týmem ještě neprohrál, ba dokonce neztratil ani bod. Dva zápasy - dvě výhry. Naples nejprve zdolali 2:1 Bolognu, ale mnohem cennější výhru si připsali ve Florencii (1:0). Neapol se tak začíná probouzet k lepšímu, tedy alespoň to tak zatím vypadá. Mazzarriho svěřence teď čeká těžká bitva, na stadion San Paolo totiž zavítá AC Milán, který se podobně jako domácí celek zvedá.

Rossoneri otočili zápas s Chievem na poslední chvíli a ziskem tří bodů navázali na úspěšná představení proti AS Řím a Realu Madrid. Hrdinou zápasu se stal Alessandro Nesta, který se vrátil ve skvělé formě a jeho dvě trefy rozhodly již zmiňovaný zápas proti Chievu. Trenér Leonardo tak zatím ustává velký tlak, který je na něho vyvíjen, ovšem samotný AC Milán nesmí usnout na vavřínech, začíná se mu dařit a dobrou formu musí potvrdit i v Neapoli, kde se mu příliš nedaří. Milán čeká kromě zápasu s Neapolí ještě víkendové utkání s Parmou a pak druhé utkání s Realem Madrid, které bude sledovat celý svět. Nejprve se však musí Leonarodvi svěřenci soustředit na Neapol.

Trenér Mazzarri ani Leonardo nebudou mít k dispozici kompletní kádry. Na straně domácích budou chybět Santacroce, Zuniga, De Zerbi a Contini. U Milána je situace ještě složitější, hrát nebudou Bonera, Di Gennaro, Abbiati, Onyewu, Storari, Gattuso a Jankulovski.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Grava, Rinaudo, Cannavaro, Aronica - Pazienza, Gargano - Maggi, Jamaik, Lavezzi - Quagliarella
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Oddo, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Ambrosini, Pirlo, Seedorf - Pato, Borriello, Ronaldinho
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.15 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Parma FC - AS Bari  (středa 20:45)
Vložené 10. kolo italské Serie A nabídne souboj nováčku, ale kdo by si myslel, že půjde o bitvu ze spodku tabulky, šeredně by se zmýlil. Domácí Parma je totiž osmá, hosté z Bari dokonce ještě o stupínek lepší!

Před sezónou byly právě tato dvě mužstva označována za adepty na sestup, ale nyní mají na kontě po devíti zápasech shodně 14 bodů. Parma sice naposledy prohrála v Atalantě, zatímco Bari dvakrát za sebou vyhrálo, ale přesto jsou šance na vítězství 50 na 50.

"V Bergamu jsme sice prohráli, ale podali jsme dobrý výkon," podotkl kouč Gialloblu Francesco Guidolin. "Musíme být ale upřímní, proti Bari musíme začít lépe. Jsme v postavení, kdy musíme bojovat o přežití a nadcházející zápas je pro nás hodně důležitý."

Bari má sice stejně bodů, ale možná je na tom o něco lépe. V lize totiž zatím prohrálo jen jednou, v posledních čtyřech zápasech získalo 8 bodů a naposledy si připsalo cenný skalp římského Lazia. Biancorossi tak prožívají úžasný začátek. "Jsme na sebe zatím velice pyšní, avšak stále se soustředíme na další zápasy," ujistil útočník Vitor Barreto. "Musíme se držet při zemi. Naším klíčem k úspěchu je tvrdá práce a to nejdůležitější je, že si během zápasů dokážeme udržet výkonnost. Nyní nás čeká náročný zápas v Parmě, ale jedeme si tam pro tři body."

Hosté by měli na Stadio Tardini vyrukovat se stejnou sestavou, která porazila Lazio. O místo v základní sestavě budou bojovat jen Riccardo Allegretti a Vladimir Koman, přičemž kouč Gianpiero Ventura upřednostňuje spíše Ukrajince. Domácí trenér Francesco Guidolin se pravděpodobně uchýlí k defenzivní formaci 5-3-2. Odpočívat by měl zkušený obránce Christian Panucci, jenž není zcela fit, nahradí ho Massimo Paci. V útoku by se měl vedle Bojinova objevit Paloschi.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante; Zenoni, Zaccardo, Paci, A.Lucarelli, P.Castellini; Morrone, Dzemaili, Galloppa; Bojinov, Paloschi
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Gillet; A.Masiello, Ranocchia, Bonussi, S.Masiello; Alvarez, Donati, Almiron, Allegretti; Barreto Kutuzov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.05 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Udinese Calcio - AS Řím  (středa 20:45)
Udinese bude chtít v domácím zápase jediné, vlastně dvojí - spravit si náladu z víkendového zápasu a konečně vyhrát. Bianconeri totiž nevyhráli už tři zápasy v řadě, navíc naposledy nezaslouženě prohráli. Ani Římanům se ale nedaří.

Proč vlastně Udinese prohrálo nezaslouženě? Nejprve mu totiž v Palermu nebyla v prvním poločase odpískána jasná penalta a nakonec navíc v posledních minutách inkasovalo. "V první půli tam byla jasná penalta, kromě toho jsme navíc celému zápasu jasně dominovali, chtěl bych hráčům pogratulovat," nebál se říct kouč Pasquale Marino. "Prostě jsme zrovna neměli štěstí. Pokud ale budeme pokračovat ve stejných výkonech, štěstí si nás najde samo."

Domácí stále nemůžou použít služby Maurizia Domizziho a Mauricia Isly. Odpočívat možná bude i Kwadko Asamoah. Speciální příchuť bude mít zápas pro bývalého římského záložníka Gaetana D'Agostina a také pro Simone Pepeho, jenž se v Římě narodil.

Římanům prozatím nepomohla ani trenérská výměna, o čemž svědčí poslední zápas s Livornem, který Vlci absolutně nezvládli a po zásluze prohráli. Před domácím publikem předvedli svěřenci Claudia Ranieriho strašný fotbal a poštvali si proti sobě fanoušky. Hráči mají momentálně zákaz hovořit s tiskem.

"Byla to otřesná hra," posteskl si Ranieri. "Tohle se nemělo stát, měli jsme hrát úplně jinak. Musíme si ale přiznat, že když vám chybí klíčový hráč, je to těžké, bez Tottiho to zkrátka není ono," přiznal bývalý kouč Juventusu nebo Chelsea, jenž se bude muset bez římské hvězdy obejít minimálně měsíc, protože Totti musí podstoupit další operaci.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic; Basta, Zapata, Coda, Lukovic; Sanchez, Inler, D’Agostino, Pepe; Floro Flores, Di Natale
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni; Burdisso, Juan, Mexes, Riise; Guberti, De Rossi, Brighi, Perrotta; Vucinic, Menez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.20 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - Città di Palermo  (čtvrtek 20:45)
Hodně zajímavou podívanou slibuje čtvrteční dohrávka vloženého 10. kola italské nejvyšší soutěže mezi Interem Milán a Palermem. Obě mužstva hrají ve výtečné formě a na San Siru si nedají nic zadarmo, vyhrát budou chtít obě strany.

Nerazzurri i Rosanero mají na kontě tři výhry v řadě a nutno podotknout, že se nejednalo o zrovna lehké zápasy. Svěřenci trenéra Josého Mourinha narazili na Catanii, Janov a Udinese a prošli bez škrábnutí. Rovněž bez klopýtnutí poslední tři kola zvládlo i Palermo, když porazilo Juventus, Livorno a Udinese.

V Miláně se na lavičce hostů objeví Walter Zenga, jenž se vrací na místo činu, kde jako hráč odehrál 12 sezon a v roce 1989 získal mistrovské Scudetto. Nyní doufá, že ho fanoušci přivítají s otevřenou náručí podobně jako v Catanii, kterou dříve vedl. Nyní se však na San Siru ocitne jako nepřítel, respektive kouč soupeře a určitě si bude chtít odvést nějaké body. Inspirací mu bude poslední vzájemné střetnutí, v němž Inter vedl po poločase už 2:0 a s Palermem to vypadalo špatně, jenže bláznivá tříminutovka v závěru zápasu rozhodla o konečné dělbě bodů.

Ani Inter ale nebude chtít zaváhat, ačkoliv je první. Druhá Sampdoria mu totiž nedává ani trochu prostoru a obhájce titulu si nemůže dovolit zaváhat. Navíc potřebuje vyladit formu na Ligu mistrů, v níž zatím podobně jako v minulých sezónách hoří. Když se podíváme do historických análů zjistíme, že Inter se prohry bát nemusí. Od roku 2004, kdy se Palermo vrátilo mezi italskou smetánku, totiž nedokázalo na San Siru zvítězit, pouze třikrát remizovalo.

Nicméně Nerazzurri bude chybět Wesley Sneijder, kterému se povedl poslední zápas s Catanií. Nizozemský záložník se totiž připojil k již zraněným Militovi s Cambiassem. Palermo zas nemůže počítat s distancovaným stoperem Cesarem Bovem, zranění do hry nepustí Balzarettiho, Liveraniho a Mchedlidzeho.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Chivu; Zanetti, Thiago Motta, Muntari; Stankovic; Eto’o, Balotelli
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu; Goian, Kjaer, Migliaccio; Cassani, Blasi, Simplicio, Bresciano; Pastore; Cavani, Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.70 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán971121:622
2.UC Sampdoria962117:820
3.Juventus FC953113:718
4.Città di Palermo943212:915
5.ACF Fiorentina94328:615
6.AC Milán94328:915
7.AS Bari935110:514
8.Parma FC942310:1214
9.SSC Neapol941412:1413
10.Janov CFC941416:1913
11.Chievo Verona932411:1011
12.AS Řím932415:1611
13.Udinese Calcio932412:1311
14.Cagliari Calcio931510:1210
15.SS Lazio92437:1010
16.Atalanta BC92349:119
17.Calcio Catania91449:137
18.Bologna FC91357:146
19.AS Livorno91353:106
20.AC Siena91267:135

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1388)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele