Serie A preview - 1. kolo

30.08.2008, 11:53, aktualizováno 31.08.2008, 11:06
Previews
První kolo Serie A pokračuje v neděli hned osmi zápasy. Jednoznačným šlágrem je utkání mezi dvěma účastníky Ligy mistrů, Fiorentinou a Juventusem. Další zajímavé utkání uvidí Řím, AS přivítá štiku z Neapole. AC Milán přívítá Bolognu, Lazio zajíždí do Cagliari...
Udinese Calcio - Città di Palermo  (sobota 18:00)
Start sezóny 2008/2009 v italské Serii A se již blíží. Vše odstartuje při sobotním odpoledni v Udine. Na Stadio Friulli se střetně domácí Udinese Calcio se sicilským US Città di Palermo.

V Palermu se v létě konal velký výprodej nejlepších hráčů. Odešel kapitán Andrea Barzagli spolu s krajním bekem Crisitanem Zaccardem, ale hlavně odešel i nejlepší střelec Amauri. Hodně fanoušků Rosanero se nyní spoléhá na mladého Davide Lanzafameho, který je dosti produktivní v italské reprezentaci do 21 let. "Mým cílem je dát klubu maximum a neustále se zlepšovat. V týmu jsem se velmi dobře adaptoval a nyní se těším na svůj sobotní debut v Serii A. Nepřišel jsem s určitou cifrou branek, kterou hodlám nastřílet, ale přišel jsem pomoci týmu vylepšit loňské 11. místo," řekl Lanzafame. Pro něj se jedná skutečně o debut v nejvyšší soutěži. Loni pouze hostoval v druholigovém Bari, kde nastřílel 10 branek.

Stefano Colantuono, trenér Palerma, zřejmě přistoupí k ofenzivní sestavě 4-3-3, k Lazfamemu půjdou do útoku Fabrizio Miccoli a nejspíše Edison Cavani. Fanoušci hostujícího celku se však bojí, aby drastické změny v sestavě neměly dopad na hru celku. Nicméně Colantuono je optimista: "Jako každý jiný tým nebudeme naplno sehraní po čtyřech zápasech. Nicméně náš tým je velmi motivovaný, soustředěný a nerad prohrává."

Domácí celek doufá, že se mu povede začátek sezóny tak jako v ročníku 2007/2008. V prvním kole totiž Udinese uhrálo cennou remízu na San Siru, kde o body obralo mistrovský Inter. Letos se Udinese dostalo do Poháru UEFA, což by chtělo minimálně zopakovat. "S úctou k předchozí sezóně, ale máme vyšší cíle než loni," prohlásil sebevědomě Pasquale Marino, lodivod Friullani. "Náš tým musí být chytrý a musí se umět adaptovat na jakoukoliv taktiku, být nepředvídatelný," dodal Marino.

Domácí celek nastoupí do zápasu bez stoperů Felipeho a Christiana Zapaty. Na jejich místa nastoupí Andrea Coda a letošní posila z FC Turín Marco Motta. Navíc trenér Marino zřejmě postaví jemně defenzivní sestavu, oproti loňskému systému 3-4-3 nastoupí jeho svěřenci v klasickém 4-3-3. Stefano Colantuono má o mnoho větší starosti s marodkou. Útočná posila Túlio De Melo, Igor Budan, nově příchozí stoper Moris Carrozzieri, Mattia Cassani a brankář Alberto Fontana - ti všichni nejsou schopni vlivem zranění nastoupit. Nicméně připravena je zřejmě největší letní posila Palerma, italská reprezentační brankářská dvojka, Marco Amelia.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Samir Handanovič - Marco Motta, Andrea Coda, Aleksandar Lukovič, Giovanni Pasquale - Gökhan Inler, Gaetano D'Agostino, Fernando Tissone - Simone Pepe, Fabio Quagliarella, Antonio Di Natale
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Marco Amelia - Andrea Raggi, Paolo Hernán Dellafiore, Césare Bovo, Federico Balzaretti - Giulio Migliaccio, Fabio Liverani, Antonio Nocerino - Davide Lanzafame, Edison Cavani, Fabrizio Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.00 - 3.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - Inter Milán  (sobota 20:30)
V druhém utkání nového ročníku Serie A přivítá domácí Sampdoria Janov úřadujícího mistra Itálie Inter Milán. Nerazzurri čeká na stadionu Marassi křest ohněm, neboť se bude jednat o první ligové utkání nového trenéra – José Mourinha.

Sám José Mourinho, jenž přišel do Milána se slovy: "S Interem hodlám vyhrát vše", označil zápas v Janově za jeho nejdůležitější utkání v kariéře. Los byl totiž k "The Special One" a jeho týmu nemilosrdný. Začínat na domácím stánku Sampdorie by si přál jen málo kdo, Blucerchiati tu totiž v loňské sezóně prohráli pouze dvakrát. Víme, že Sampdoria je velmi silný tým, vždyť loni skončila hned za AC M ilán," varuje Mourinho. Dále pokračoval: "Jedeme do Janova vyhrát a chce hrát naši hru, ovšem pokud utkání skončí nerozhodně, svět se nezboří. Sezóna je ještě dlouhá a abyste vyhráli titul, tak potřebujete hodně výher, několik remíz a málo, velmi málo proher."

José Mourinho už má za sebou jeden "ostrý" zápas na lavičce Interu. Jedná se o Supercoppa Italia, tedy italský superpohár. Milánští se střetli s římským AS. Bylo to velké drama a rozhodovat se muselo až na pokutové kopy. Ty zvládli lépe Nerazzurri a Mourinho tak má ve sbírce první trofej z Apeninského poloostrova. "Doufám, že se vše zopakuje zítra proti Sampdorii," zavzpomínal s radostí na zápas s AS lodivod Interu.

Inter přijede na Marassi už s uzdravenými stopery Materazzim a Cordobou. Nicméně oba stopeři ještě nejsou připraveni na plnou zátěž, a tak bude nucen Esteban Cambiasso opět nastoupit na pozici středního obránce. Další zadáci - Nelson Rivas, Nicolas Burdisso a Christian Chivu - jsou totiž stále na marodce milánského týmu. Nenastoupí zřejmě asi ani defenzivní záložník Patrick Vieira.

Velmi sledovaným hráčem bude janovský Antonio Cassano, před kterým varoval i sám José Mourinho. "Je to skvělý hráč," prohlásil a poté opěvoval jeho sílu a rychlost. Trenér Sampdorie, Walter Mazzarri, ví, že pokud chce jeho tým uspět, tak ze sebe musí Cassano vydat vše. "Uspět proti týmu jako je Inter nebo jakémukoliv podobně silnému týmu vyžaduje bezchybný projev. Musí za námi stát štěstí a jejich nejlepší hráči snad nebudou mít svůj den," řekl Mazzarri. Dále vyslovil radost nad domácím prostředím: "Naštěstí hrajeme na Marassi. Hrát před vlastními fanoušky je jako mít dvanáctého hráče v poli." Skutečně vyprodané Stadio Luigi Ferraris bude domácím značnou oporou.

Walter Mazzarri bude postrádat loňského nejlepšího střelce Claudia Bellucciho a brankáře Luku Castellazziho.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Antonio Mirante - Hugo Campagnaro, Daniele Gastaldello, Pietro Accardi - Marius Stankevičius, Paolo Sammarco, Angelo Palombo, Daniele Franceschini, Mirko Pieri - Antonio Cassano, Gennaro Delvecchio
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio César - Douglass Maicon, Esteban Matías Cambiasso, Marco Materazzi, Maxwell - Javier Zanetti, Dejan Stankovič, Sulley Ali Muntari - Mario Balotelli, Zlatan Ibrahimovič, Alessandro Mancini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.90 - 3.10 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Loňský vicemistr AS Řím vstupuje do nové sezony nedělním domácím zápasem na Stadio Olimpico a nečeká ho příliš lehký soupeř. Do hlavního města Itálie totiž přijede ambiciózní Neapol.

Římané pravděpodobně ještě nenasadí svou nejnovější novou akvizici Jeremyho Meneze, jenž se k celku připojil z francouzského Monaca. Trenér Luciano Spalletti se totiž chystá na hrot nasadit Mirka Vučiniče. "Menez je bezesporu kvalitní hráč, ale musíme mu dát čas a nevyvíjet na něj takový tlak," odůvodnil Spalletti nenasazení 21letého fotbalisty.

Domácí půjdou do utkání znovu bez kapitána Francesca Tottiho, jenž má v poslední době obrovskou smůlu na zranění. Jakmile se stačil dát do pořádku z jednoho zranění, nastoupil minulý víkend k zápasu a nyní laboruje se poraněným kotníkem. Římané si jsou vědomi, že v boji o titul budou mít pravděpodobně ještě silnější konkurenci než předešlý rok, a proto také notně posílili. Do Říma zamířilo hned devět hráčů. Vyztužit zadní řady přišel z Liverpoolu John Arne Riise a Simone Loria ze Sieny. Větší peníze ale byly investovány především do ofenzívy. Novými tvářemi jsou Menez, Julio Baptista, Stefano Okaka a vrátil se také veterán Vincenzo Montella. AS naopak přišlo o svou hvězdičku Manciniho.

Neapol k utkání cestuje s cílem bodovat. Partenopei chtějí navázat na úspěšnou loňskou sezonu, ve které skončili na osmém místě a díky úspěšné kvalifikaci budou hrát Pohár UEFA. Svěřenci trenéra Eddyho Rejy se budou muset obejít bez Maurizia Domizziho, jenž si odpykává jednozápasový trest. Naopak nastoupit budou moci s novými posilami v záloze, kupříkladu s Christianem Maggiem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.50 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Chievo Verona - Reggina Calcio  (neděle 15:00)
Po roce působení v nižší soutěži se fanoušci Chieva dočkali, jejich tým dokázal zvítězit v Serii B a vrací se do nejvyšší italské ligy. V prvním utkání Verona přivítá na svém stadionu soupeře z Regginy, který se v loňské sezóně trápil a do posledních kol bojoval o záchranu.

"Před rokem jsem řekl svým hráčům, že společně budeme stavět zlatý hrad, cihlu po cihle, která nás zavede opět do Serie A. Teď mohu říci, že se nám to povedlo," neskrýval své nadšení trenér domácích Iachini.

V týmu je cítit velký optimismus, klubovému vedení se podařilo přivést hned dvanáct nových tváří, mezi nimiž jsou třeba Pinzi nebo Langella. Domácí také prodloužili až do roku 2013 smlouvu s kapitánem Pellissierem, o kterého se zajímalo několik klubů z horních pater tabulky. "Jsem potěšen, že jsme našli novou dohodu, zde jsou ideální podmínky jak pro mě, tak i pro moji rodinu. Už se nemohu dočkat startu nového ročníku ligy. Se svými spoluhráči a trenérem chceme ukázat, že jsme se po zásluze vrátili do Serie A," nechala se slyšet jedna z největších domácích hvězd.

Reggina bude doufat, že letošní sezóna bude povedenější než na minulá. Vedení přivedlo z Manchesteru City bývalého italského reprezentanta Corradiho, který se v minulé sezóně střelecky trápil, ale v Reggině doufají, že opět najde formu a bude patřit k oporám týmu. Corradi kdysi působil i v Chievu. "Mám příjemné vzpomínky na své působení ve Veroně, ale teď hraju za Regginu a doufám, že se nám povede co nejlépe vstoupit do nové sezóny. Naším cílem je udržet nejvyšší soutěž," dodal Corradi.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Squizzi, Malagò, Mandelli, Cesar, Mantovani, Bentivoglio, Italiano, Marcolini, Luciano, Pellissier, Iunco
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Campagnolo, Lanzaro, Valdez, Cirillo, Aronica, Vigiani, Barreto, Tognozzi, Hallfredsson, Corradi, Ceravolo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.90 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Bologna FC  (neděle 15:00)
Do sezony plné očekávání vstoupí jeden z největších kandidátů na zisk Scudetta, milánské AC, soupeřem mu bude nováček letošní Serie A Bologna. Rossoneri během letní pauzy mohutně posílili, ale ani Bologna nezůstala po zadu, o čemž svědčí příchod Gabyho Mudingaye, Sergia Volpiho nebo Marca Di Vaia. Zrak diváku bude upřen především na jednoho z nejlepších hráčů světa – Ronaldinha.

AC Milán prožil jednu z nejhorších sezon ve slavné historii klubu, páté místo a neúčast v milionářské Lize mistrů zvedla vedení klubu ze židle. Rossoneri si na trhu vedli velice dobře, vedle Ronaldinha přišli Mathieu Flamini, Gianluca Zambrotta, Marco Borrielo nebo Andrej Shevchenko. Cílem číslo jedna bude v letošní sezoně zisk Scudetta, na které v Miláně čekají už pátým rokem. Naposledy se to partě Carla Ancelottiho podařilo v sezoně 2003/2004. AC Milán navíc bude chtít vyvrátit špatné výsledky z přípravných utkání, zvláště ten proti Chelsea, v něm totiž Rossoneri prohráli vysoko 5:0. Dobře si nevedli ani proti Manchesteru City (1:0), a naposledy Sportingu Gijon (2:0).

Bologna se vrací do nejvyšší italské soutěže po třech letech, do Serie A se kvalifikovala ze druhého místa, když za vítězem Serie B Chievem Verona zaostala pouze o jeden jediný bod.

Trenér hostujícího celku Daniele Arrigoni věří, že by jeho svěřenci mohli favorita na San Siru potrápit, a při trošce štěstí získat i nějaký ten bod. Dopomoci by jim k tomu měl zkušený dvaatřicetiletý útočník Marco Di Vaio.

Vzájemné měření sil hovoří jasně ku prospěchu AC Milán, ale byla to Bologna, která v posledním střetnutí zvítězila. V roce 2005 vyhrála na San Siru překvapivě 1:0, jedinou trefu tehdy obstaral Locatelli.

Na úvod sezony se bude muset Milán obejít bez brazilského tvůrce hry Kaká. Chybět bude také útočník Marco Borrielo, nejistá účast je i u Alessandra Nesty. Ještě kvůli karetnímu trestu z minulé sezony si nezahraje Daniele Bonera. Kádr Bologny je na utkání s AC Milán kompletní.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Cristiano Abbiati - Gianluca Zambrotta, Paolo Maldini, Kakha Kaladze, Marek Jankulovski - Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Mathieu Flamini – Clarence Seedorf, Ronaldinho - Alexandre Pato
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Francesco Antonioli – Cristian Zenoni, Marcello Castellini, Miguel Britos, Salvatore Lanna – Rocha Coelho, Sergio Volpi, Gaby Mudingayi, Francesco Valiani – Massimo Marazzina, Marco Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 4.75 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Calcio Catania - Janov CFC  (neděle 15:00)
V Catanii věří, že jim domácí publikum vytvoří bouřlivou atmosféru a bude dvanáctým hráčem na cestě za bodovým ziskem. Rossazzurri v prvním kole hostí fotbalisty z Janova.

Domácí tým měl v loňském ročníku až do posledního kola starosti se záchranou. Nakonec to pro svěřence trenéra Zengy dopadlo dobře, mužstvo zůstalo na první nesestupové příčce a nejvyšší soutěž se v Catanii bude hrát i letos. "Na nedělní utkání jsme se připravovali celý týden. Nečeká nás lehký zápas, Janov je pověstný tím, že umí během střetnutí měnit svůj styl hry. V jejich týmu je několik dobrých hráčů, ale já se soustředím pouze na svůj celek. Jediným problémem může být výkop utkání ve tři hodiny odpoledne, horké počasí vidím jako hendikep pro obě strany," řekl kouč Zenga.

Zenga odmítl diskutovat o tom, zda i letos bude jeho mužstvo bojovat o záchranu, jen prohlásil: "Nevím, které týmy budou bojovat o záchranu. My se pokusíme co nejdříve získat 40 bodů, které nám umožní hrát pod menším tlakem." V týmu se objevilo několik posil, například Dica, Ledesma či Carboni.

Janov si jako nováček v loňské sezóně nepočítal špatně, o čemž svědčí konečné desáté místo tabulky. Tým posílil o Palladina a Oliveiru z Juventusu, přišel také Ferrari z AS Řím nebo Modesto z Regginy. Velkou ztrátou je odchod nejlepšího střelce týmu Borriela, který se vrátil do AC Milán. "Tým se den co den zlepšuje, o tom svědčí úspěch v Coppa Italia a já doufám, že svoji formu potvrdíme i v neděli. Důležitá jsou naše vítězství a ne to, jestli vstřelím branku," dodala jedna z nových tváří týmu Oliveira.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Bizzarri, Silvestri, Terlizzi, Stovini, Sabato, Biagianti, Ledesma, Tedesco, Mascara, Paolucci, Martinez
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Rubinho, Potenza, Ferrari, Criscito, Rossi, Vanden Borre, Juric, Modesto, Palladino, Olivera, Gasbarroni
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.90 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - US Lecce  (neděle 15:00)
Nováček letošní Serie A Lecce zavítá na půdu turínského FC. Lecce se do nejvyšší italské soutěže vrací po dvouleté absenci, a bude se tu chtít udržet, ovšem domácí Toro bude chtít na svém Olympijském stadionu získat všechny tři body.

Turínští skončili v minulé sezoně na patnácté pozici, což je pro tým ze severu Itálie špatný výsledek. Letos by chtěli turínští více do středu tabulky, a k tomu bude nutné porazit nováčka z Lecce. Trenér Gianni De Biasi má k dispozici kvalitní celek doplněný o několik posil, které přišli v létě. FC Turín už má za sebou první zápas v Coppa Italia, minulý víkend porazili Brescii 2:1

Zajímavé bude sledovat, jak se povede letošnímu nováčkovi Lecce. Svěřenci trenéra Maria Berretty budou outsideři, ale boj v žádném případě nevzdávají. Cíl třetího celku loňské Serie B je záchrana v soutěži, ale kdo ví, třeba Lecce překvapí. Poslední vzájemné měření sil se datuje v sezoně 2001/2002, tedy obě utkání skončila 1:1.

Turínu bude scházet Abate a obránce Natali, oba dva mají zdravotní potíže. Za Lecce nenastoupí kvůli karetnímu trestu Ardito.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Matteo Sereni – Aimo Diana, Cesare Pratali, Marco Di Loreto, Marco Pisano - Saumel, Eugenio Corini, Grella – Alessandro Rosina - Nicola Amoruso, Rolando Bianchi
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benussi - Polenghi, Schiavi, Diamoutene, Antunes - Munari, Zanchetta, Ariatti – Giacomazzi - Tiribocchi, Cacia
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.05 - 5.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - SS Lazio  (neděle 15:00)
Těžký debut čeká nového trenéra Cagliari Massimiliana Allegriho, jeho svěřenci totiž doma přivítají posílené Lazio Řím. Cagliari bude chtít potvrdit skvělou formu z konce loňské sezony a na domácím stadionu San’t Elia získat tři body, proti ambicióznímu Laziu Řím to ovšem nebudou mít jednoduché, protože Biancocelesti letos pomýšlejí hodně vysoko.

Cagliari v minulé sezoně ukázalo, že se může měřit i s těmi nejlepšími a skvělými výkony si zajistilo záchranu. To byl ještě u týmu úspěšný Davide Ballardini, jenomže vedení klubu mu překvapivě neprodloužilo smlouvu, a tak Cagliari vykročí do nové sezony s jiným trenérem. Nástupcem Ballardiniho se stal Massimiliano Allegri. Po sezoně z klubu odešli také Marco Storari či Pasquale Foggia. Cagliari by se letos rádo vyhnulo sestupovým starostem, umístění ve středu tabulky by bylo úspěchem.

V Římě prožili velice smutnou sezonu. Biancocelesti se pakovali už v základních skupinách Ligy mistrů, a aby toho nebylo málo, tak se nedařilo ani na domácí scéně. Římané nakonec obsadili až dvanácté místo a zůstali bez pohárů. Prezident Claudio Lottito už neche o podobné sezoně ani slyšet, a proto do hlavního města Itálie přivedl několik opor, kterými jsou brankář Carrizo, obránce Lichtsteiner nebo Brazilec Matuzalem. Lazio chce letos pomýšlet minimálně na Pohár UEFA a za každou cenu zapomenout na loňskou bídnou sezonu.

Bilance obou soupeřů je v posledních letech vyrovnaná, Cagliari dokázalo naposledy zvítězit v domácím utkání 1:0, na Olympijském stadionu v Římě pak vyhrálo Lazio 3:1.

Absence Roberta Acquafrescy je jedinou ztrátou v týmu Massimiliana Allegriho, jinak je jeho tým kompletní. Za to jeho protějšek Delio Rossi má o poznání více starostí. Na straně Lazia si totiž nezahrají De Silvestri, Firmani, Del Nero a z Olympijských her v Pekingu zraněný Tommaso Rocchi.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Federico Marchetti – Francesco Pisano, Diego Lopez, Michele Canini, Alessandro Agostini - Michele Fini, Daniele Conti, Andrea Parola – Andrea Cossu - Jeda, Joaquin Larrivey
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Juan Pablo Carrizo - Stephan Lichtsteiner, Sebastiano Siviglia, David Rozehnal, Radu - Ousmane Dabo, Cristian Brocchi, Matuzalem - Cristian Ledesma - Makinwa, Goran Panděv
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 2.95 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Atalanta BC - AC Siena  (neděle 15:00)
Skončit v klidném středu tabulky, tak zřejmě vypadají cíle Atalanty a Sieny. Právě tyto dva kluby se střetnou v prvním zápase, výhodu domácího prostředí bude mít mužstvo z Bergama.

Atalantě se loňský ročník povedl na výbornou, skončila v první polovině tabulky, a Bergamaschi si dobře vedli i v přípravě. "Tým je v dobré formě a jsme si jístí, že můžeme uspět proti komukoliv," prohlásil kouč Luigi Del Neri. "Začátek je vždy důležitý, musíme vykročit tou správnou nohou," dodal.

Bergamský tým v létě kvalitně posílil, přišli Cigarini, Pellegrino a Carics. Vrátil se i útočník Vieri, ten si ale kvůli zranění ještě dlouho nezahraje. Pro první kolo jsou ze zdravotních důvodů mimo hru i Cerci, Bonaventura, De Ascentis, Cisse a Defendi, suspendovaný je Rivalta.

I Siena mohla nakonec být s koncem loňské sezony celkem spokojená, přes velké problémy se zachránila a skončila nakonec na třinácté pozici. V průběhu minulého ročníku proběhla v toskánském klubu výměna trenéra, k záchraně tým dovedl Mario Berreta, kterého však od nové sezony nahradil Marco Giampaolo, jeden z nejlepších stratégů v Itálii.

"Tým je v pohodě, v létě se zlepšoval trénink od tréninku. Hráči také dobře rozumnějí tomu, co od nich vyžaduji," je zatím ve svém novém působišti spokojen Giampaolo. V létě do AC přišli Curci, Barussa, Calaio, Zuniga a další mladí hráči. Pro první utkání nové sezony je zraněné trio Belmonte, Forestieri, Ghezzal.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.97 - 2.90 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Juventus FC  (neděle 20:30)
Šlágr kola italské nejvyšší soutěže dnes uvidí fanoušci na stadiónu Artemia Franchiho. Obě mužstva již za sebou mají úspěšné vystoupení v 3. předkole Ligy mistrů. Fiorentina si poradila s pražskou Slávií, Juventus zase se slovenskou Artmedií.

Oba kluby se minulý rok umístily v nejlepší čtyřce a na toto umístění by chtěly navázat i tento rok. Domácí Viola v létě celkem nakupovala, z AC Milán přišel Alberto Gilardino, z Catanie Vargas, srbský mladík Jovetič, Brazilec Mello a Luciano Zauri. Stará dáma také nelenila a její zástupci do týmu přivedli střelce Amauriho, defenzivního záložníka Poulsena, obránce Mellberga a z hostování se vrátil nadějný mladík Giovinco.

Domácí kouč Prandelli stále neprozradil, zda nastoupí Adrian Mutu, který kvůli zranění chyběl v předkole LM na Slavii. O základní místo si naopak řekl talentovaný Jovetič a všichni jsou velice zvědaví, jestli ho uvidíme v základní sestavě už dnes. "Soustředíme se jen a jen na nedělní zápas s Juventusem. Je to úvod sezóny a hlavně velice důležitý zápas s výborným soupeřem," prohlásil před zápasem na klubových stránkách Fiorentiny útočník Alberto Gilardino.

Kouč hostů Claudio Rainieri se bude muset obejít bez potrestaného Sissoka a zraněných Christiana Zanettiho, Jorge Andradeho, Daria Kněževiče a Giorgia Chielliniho. Jen na lavičce by měla začít posila z Palerma, útočník Amauri. V sestavě by se měl ale objevit třeba Claudio Marchioso, který minulý rok hostoval v Empoli: "Když jste hráčem Juventusu a hostujete jinde, vaší hlavní prioritou vždy je dostat se zpátky."

Fiorentina naposled porazila svého dnešního soupeře na domácím stadionu v prosinci roku 1998 a tak se dá čekat, že tuto statistiku budou chtít domácí dnes hodně rychle ukončit.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Zauri, Gamberini, Kroldrup, Vargas - Kuzmanovic, Melo, Montolivo - Jovetic, Gilardino, Mutu
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Grygera, Mellberg, Legrottaglie, Molinaro - Camoranesi, Poulsen, Marchisio, Nedved - Trezeguet, Del Piero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 2.90 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Atalanta BC00000:00
Turín FC00000:00
Calcio Catania00000:00
Udinese Calcio00000:00
SSC Neapol00000:00
Janov CFC00000:00
US Lecce00000:00
Bologna FC00000:00
Chievo Verona00000:00
Cagliari Calcio00000:00
Reggina Calcio00000:00
AC Siena00000:00
Inter Milán00000:00
AC Milán00000:00
AS Řím00000:00
Juventus FC00000:00
Città di Palermo00000:00
UC Sampdoria00000:00
SS Lazio00000:00
ACF Fiorentina00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (129)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AC Milán - Bologna FC 2:0

Turín FC - US Lecce 1:0

Cagliari Calcio - SS Lazio 1:2

AS Řím - SSC Neapol 2:0

Chievo Verona - Reggina Calcio 1:1

Calcio Catania - Janov CFC 0:1

Atalanta BC - AC Siena 0:0

ACF Fiorentina - Juventus FC 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

No Fiorentinu a Juve vidim skor na remizu ..A Neapol by som nepodcenoval

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol tam vyhraje, to je jenom otázka skóre .

Reagovat
smazaný uživatel

No nemyslim si ze vyhraje..Ale remizu by dat mohli Pri tych novych posilach, co doviedli..

Reagovat
One-Real

Taky bych řekl, 1:1 je docela realné.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak

Reagovat
One-Real

Kdybychom hráli doma, tak bych tipoval výhru, ale venku to bude těžší, navíc AS bude hrát možná s 5 obránci .

Reagovat
smazaný uživatel

Těch 5 obránců, to jsi četl kde?

Reagovat
One-Real
Reagovat
smazaný uživatel

Tak to podle mě nebude. Počítám spíš s tímhle:

http://forum.fantacalcio.kataweb.it/viewtopic.php?t=264246&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cassetti možná místo Cicinha.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimtě proč nehraje Taddei?

Reagovat
smazaný uživatel

Taddei je zraněný. Za příchod Meneze jsem rád, určitě je dobře, že může hrát na křídle a je mladý. Snad se mu bude dařit.

Reagovat
One-Real

Taky to nevypadá špatně, jinak co říkáš na příchod Menéze?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo..Ja to vidim na remizu..Uz minuly rocnik sme im narobili problemy, ked sme s nimi vonku remizovali 4:4 .. Po posilach,ktore prisli a po hre, ktoru Neapol predvadza posledne zapasy si myslim, ze neprehrame

Reagovat
One-Real

Taky v to pevně doufám.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak len tak mimochodom, odkial prisiel Denis? Hraje sakramentsky dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Independiente

Reagovat
One-Real

Z Argentíny z týmu Independiente.

Reagovat
One-Real

Na doporučení Lavezziho .

Reagovat
smazaný uživatel

Lavezzi a Denis bude zabijacka dvojica Viem ze raz som cital rumours, ze o Denisa ma zaujem aj L´pool..Ale to boli fakt asi len rumours

Reagovat
One-Real

To budou, oba dva můžou dát klidně přes deset golů.

Reagovat
smazaný uživatel

pojďme Doria

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Inter hned v prvním kole zaváhá, a z Janova pojede z jedním bodem.

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo má fakt divný tým, úplně ztratili moje sympatie.

Reagovat
smazaný uživatel

co Ti na nich vadí ? mě se jejich posily a celkově kádr celkem líbí...

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí nelíbí, tohle na poháry není. A ta ofenziva se mi nelíbí skoro vůbec, teď se to prý ještě budou snažit zachránit Borriellem.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ta ofenzíva se teprv ukáže, vždyť jsme před prvním kolem. jsou tam mladý borci Lanzafame, De Melo kteří se můžou předvést, zavedenější firmy Cavani, Budan a k tomu jistota Miccoli. pravda, možná chybí typickej snajpr. líbí se mi hlavně posily do defenzívy - Amelia, Raggi, Carrozzieri...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ona už se ukázala slaboučkou přípravou a propadákem v domácím poháru. Ale Miccolimu věřím, na ten 9. flek by je dotáhnout mohl .

Reagovat
smazaný uživatel

snad bude líp. nebo se nám vyplní to tvoje proroctví o návratu Guidolina v průběhu podzimu

Reagovat
Shevchenko

Tak De Melo už je pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

A jak vidíš Lazio?

Reagovat
smazaný uživatel

Sport1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pominul poslední důvod proč nezměnit Digi na O2...

Reagovat
smazaný uživatel

O O2TV mi povídej, ti mi volají snad každej druhej den .

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, ještě k tomu ten Slepička Skoro horší než Tittelbach

Reagovat
M11

no to teda

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je žrádlo. Maďarsko-Slovensko basketbal žen. Já snad jdu pod stůl...

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě blbne připojení. Běs

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

AS-Neapol 2:1

Chievo-Reggina 1:1

AC-Bologna 2:0

Fiorentina-Juventus 1:1

Udinese-Palermo 2:1

Catania-Janov 1:2

Turín-Lecce 2:0

Cagliari-Lazio 1:1

Sampdoria-Inter 1:2

Atalanta-Siena 2:2

A přidávám se, Sport 1

Reagovat
smazaný uživatel

Vsetky ceske a slovenske sportove televizie

Reagovat
smazaný uživatel

Inter,AC,Neapol vyhra ....

Juventus-Fiore ... X

Forza Inter !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Inter dnes vyhra 3:1 ... 2 goly Ibra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A oba z penalty čo?

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Rossoneri

Reagovat
smazaný uživatel

Doria - Inter 0:1

Reagovat
Il Principino

Viděl bych to tak 0:3 (Supermario, Ibra)

Reagovat
smazaný uživatel

No to som zvedavý Inter bude rád ak vyhrá podla mna....

Reagovat
Il Principino

To je taky možný, že budou nesehraný, nebudou zvyklý na nového trenéra atd, ale podle mě jim to buhužel sedne

Reagovat
Il Principino

2x Ibra

Reagovat
Tomanatura

Chci se zeptat, jestli se ti vedení ligy dohodlo s tou televizí RAI?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano

Reagovat
Tomanatura

Paráda a nevíš jestli dnes se hraje Inter tam?

Reagovat
smazaný uživatel

RAI pokud vím nedává celostátně live.

Reagovat
Tomanatura

A jak to dává? Já se v tom moc nevyznám, jenom jsem brouzdil po satelitu a našel jsem tam RAI, tak mi svitla naděje, že bych mohl ligu sledovat v televizi.

Reagovat
Tomanatura

No teď jsem si zjistil, že to dávají i na PolSat a tu tam mám taky, tak šˇastný člověk jsem

Reagovat
smazaný uživatel

já to v programu Polsat nenašel, kdes to zjistil ?

Reagovat
Tomanatura

Na livesport.cz tam je vždycky napsané kde se to hraje.

Reagovat
Tomanatura

http://www.polsat.pl/program.php - kanál polsat sport

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
smazaný uživatel

Já už tam dlouho nic nesledoval . Dávávali "devadesátou minutu" - sestřihy zápasů v neděli v šest večer, pak ještě během odpoledních zápasů dělají na dvojce takovou show a možná v neděli pozdě večer rozebírají zápasy. Myslím, že ten magazín pro Sport 1 taky dělají oni, ale live přenosy určitě nedávají, možná na nějakých zakódovaných kanálech, které ovšem u nás na běžném satelitu nechytneš.

Reagovat
Tomanatura

Aha, já jsem se tu totiž dočetl, že se vedení ligy s němi dohaduje, tak jsem myslel, že když se dohodnou tak budou dávat live... Nevadí, Polsat mám taky a OBN taky takže o zápasy moc nepřijdu Díky moc

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra: Buffon-Grygera,Mellberg,Legrotaglie,Molinaro-Camoranesi,Poulsen,Tiago(Marchisio), Nedvěd- Del Piero, Amauri.

Reagovat
smazaný uživatel

Tiago

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Marchisio

Reagovat
smazaný uživatel

Aj Ekdal by bol lepší, Tiago hrá v lige úplne katastrofálne. Ekdal má pred sebou aspon svetlú budúcnosť,,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Manninger

Reagovat
smazaný uživatel

bude hrát Chiellini a Sissoko

Reagovat
smazaný uživatel

to měla být reakce na itala

Reagovat
smazaný uživatel

No, nechám tě při tom...

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju že Almiron vystřídá v 80.minutě a dá gol na 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Antóóónióóóóóó Dííí Natalé

Palermo, Palermo

Reagovat
smazaný uživatel

Hrá skvele, fakt, Zacardo a Barzagli evidentne Palermu chýbajú....

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ani mi to nevadí

Reagovat
smazaný uživatel

Antonio 2. gól, paráda, svkělý lob, bianconeri

Reagovat
smazaný uživatel

A to Palermo už mohlo prehrávať ovela viac, taký Pepe bol v čistej golovke...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď prozměnu MIccoli, ale jinak Palermo jsou pod tlakem.

Reagovat
smazaný uživatel

Quagiarela mohol dať další gol, môžu byť radi, že prehrávajú len 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Chytře to zkoušel

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo jsem předem odsoudil a asi jsem udělal dobře. Guidolin a Donadoni čekají .

Reagovat
smazaný uživatel

dneska Di Nataleho one man show. chudák Amelia, jak si ho tam každej zkoušel lobovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Bresciano gol

Reagovat
smazaný uživatel

Na který bezprostředně poté zareagoval Inler, 3:1, celkem slušná premiéra SA...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kolik toho dnes asi Ronaldinho nachodí?

Reagovat
smazaný uživatel

Dá branku

Reagovat
smazaný uživatel

vlastní

Reagovat
smazaný uživatel

dnes sport1 paradicka: old firm derby, premiera ronaldinha a shevu, barca... zas cely den zabity pre telkou

Reagovat
smazaný uživatel

Moc se těším na AC Milán - Bologna... a zítra do školy

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální sestava AC (Za předpokladu, že by byli všichni zdrávi): Christian Abbiati - Gianluca Zambrotta, Alessandro Nesta, Kacha Kaladze, Marek Jankulovski - Mathieu Flamini, Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini - Ricky Kaká, Ronaldo Gaucho - Andrej Ševčenko.

Reagovat
smazaný uživatel

A na lavičce pak: Nelson Dida, Philippe Senderos, Daniel Bonera, Gennaro Gattuso, Emerson (Filippo Inzaghi), Pato, Marco Borriello

Reagovat
Arne

Gattuso jen na lávce?

Reagovat
fantomas

Ten až přijde...

Reagovat
smazaný uživatel

A Seedorf ani tam...

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš, Seedorf, na toho jsem zapomněl... Gattuso na lavičce - to je názor většiny fans AC, loni tomu moc nedával, v přípravě rovněž... kam ho chcete dát? Pirlo, Flamini a Ambrosini, těmto hráčům momentálně nemůže konkurovat...

Reagovat
GEGE

AC Milán - Bologna FC 2:0(Seedorf,Sheva)Forza Milan!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nehrozí, Bologna vede 1:0 uz ted

Reagovat
smazaný uživatel

Fiore-Juve 1:2... (Gillardino;Del Piero, Giovinco)

Reagovat
smazaný uživatel

a maj tam chybu... Trezeguet nemuze nastoupit

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa paci torino-lecce 1.

amoruso hraval s bianchim v reggine kde spolu vytvorili strelecky velmi potentne duo, snad konecne trochu prebudia vecne ambiciozne (a vecne sklamanie) grande toro

Reagovat
smazaný uživatel

100 pro Sienu

Reagovat
smazaný uživatel

uz ti prohrava pane

Reagovat
Tomanatura

Ronaldinho!!! Škoda nevyužitých šancí zatím, AC už mohli 6-1 vést...

Reagovat
smazaný uživatel

a jak to dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

R80 zatím hraje celkem dobře, ale ještě je pořád vidět, že ta kondice není ještě na 100% úrovni...Flamini, Pirlo a Seedorf docela nenápadní. Obrana nic moc, Kaladze a Maldini především.

Reagovat
smazaný uživatel

těm dvoum to spolu nikdy moc neklapalo...

Reagovat
smazaný uživatel

no co dodat k zápasu...předvedená hra ok, Bologna přijela betonovat. nemůžeme se na to vymlouvat, to je jasný. Každopádně Pato ukázal, že je výbornej a základ musí hrát!!..Sheva? po prvním zápase ho nechci moc hodnotit, každopádně hrál úplný prd..jestli se nezvedne, tak to nebude ani lávka!

Reagovat
smazaný uživatel

však se není na co vymlouvat. nebyl to výkon, s kterým můžem pomýšlet na scudetto. jenže tohle už není problém kádru, nedostatku útočníků, nebo příštupu samotných hráčů. tady už je do očí bijící ta všeobecná přečtenost Carlova (ne)stylu. já nevím prostě, snad to bylo jen počáteční klopýtnutí a bude líp, ale nelíbí se mi, jak absolutně nedokážem překvapit v průběhu zápasu. když se match nevyvíjí podle plánu..., jako by jsme moc nevěděli, co hrát. to je problém trenéra...

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz nedate vylozenky to je tezky...za to nemuze trener...ale vasi utocnici

Reagovat
smazaný uživatel

jo, ale to jsem neměl na mysli. že tam dneska Pippovi nic nespadlo a Dinho neumí hlavou, s tím Carlo nic neudělá, to je jasný. šlo mi spíš o průběh zápasu po druhým inkasovaným gólu, kdy jsme si nevytvořili žádnej pořádnej tlak...

Reagovat
smazaný uživatel

ale abych nás jen nekritizoval - pozitivní bylo, že jsme si ty šance dokázali vytvářet (i když to bylo právě to, kdy se ještě jelo podle plánu) a Dinho by zatím nemusel být takovej propadák, jak se mu často předpovídá...

Reagovat
smazaný uživatel

budete nebezpecni...ale vic bych stavel pata a hral na dva cistokrevny utocniky....ten jeden je malo...z toho mam strach i u interu

Reagovat
smazaný uživatel

bylo by pěkný, hrát zase na dva hroty, jako kdysi. ale nevím, jak by se to skládalo, až bude k dispozici Kaka' a k němu ještě Dinho, Seedorf.

Reagovat
smazaný uživatel

jeden bude muset sedet

Reagovat
smazaný uživatel

RONALDINHO zatím muž zápasu začátek sice trochu vlažnej ale uz se rozjel a pripravuje jednu sanci za druhou ......že by návrat ke starým časům ....doufám ze ano je to paráda se na to dívat

Reagovat
smazaný uživatel

ted hrajete dobre...

Reagovat
One-Real

No 1:2 Bologna vede 84 minuta nadějný výsledek.

Reagovat
smazaný uživatel

grazie bologna, grazie hamsik!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

po dlouhy dobe s tebou musim souhlasit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hamšík bol neviditelný v porovnaní s Lavezzim, ešte bol aj naštvaný ked ho vystriedali Inak prečo to nenapíšeš do souhrnu ale píšeš to sem?!

Reagovat
smazaný uživatel

Milan-Bologna, moc peknej zapas, skoda ze to nejelo nikde na sopcast, protoze na mediaplayeru je to hnus.

Kazdopadne Ronaldinho, to je urcite nejprijemnejsi prekvapeni, hral vyborne a jestli si bude rozumet s Kaka, tak to budou hody. Po odchozenym zacatku docela casto behal, dokonce obcas i branil...skoda ze z tech jeho skvelych prihravek vzesel jen jeden gol...mely tam byt minimalne dva dalsi.

Zambrotta skvelej, ale to se celkem cekalo.

Milan hral dobre, mel smulu...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Di Vaio se trefil jo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele