Rozhovory

Kalas před startem playoff věří Sunderlandu. Mají všechny předpoklady na PL, míní

Český obránce Tomáš Kalas ve svém pravidelném blogu pro Livesport Zprávy hodnotí průběh anglické Premier League a přibližuje dění ostrovního fotbalu. Tentokrát přišla řeč i na Manchester City a blížící se playoff o postup do nejvyšší soutěže.

Rány v Eredivisie nepřijímá, ale rozdává. Rockyho mám rád, prozradil Černý

Nejde o to, jak inkasuješ, tady jde o to, kolik ran uneseš, a přesto se znovu zvedneš. Ten, kdo viděl kultovní film o boxerovi Rockym v podání Sylvestra Stallona, tuhle hlášku moc dobře zná. Český reprezentant Václav Černý po hlavní postavě pojmenoval i psa. V rozhovoru pro Livesport Zprávy se ale rozhovořil rovněž o své roli v nároďáku. Čekal jí přece trochu jinou.

Ambros: Hložek potřeboval čas, očividně zapadl dobře

Český fotbal nedisponuje velkým počtem hráčů v elitních zahraničních ligách, ve druhé polovině února se ale jejich počet rozrostl o jednu stále zatím neznámou tvář. V dresu Wolfsburgu debutoval teprve osmnáctiletý mládežnický reprezentant Lukáš Ambros, jaký je jeho život, co řeší se spoluhráči v kabině?

Vyhrát hlavičkový souboj s Ibrahimovićem skoro nešlo, vzpomíná Ujfaluši

Tomáš Ujfaluši dlouhé roky patřil do základní sestavy české reprezentace, na klubové úrovni hrával za Hamburk, Fiorentinu, Atlético Madrid nebo Galatasaray. Během kariéry sváděl souboji s Lionelem Messim, Cristianem Ronaldem nebo Zlatanem Ibrahimovićem, jak na ně vzpomíná a co dělá dnes?

Neuvěřitelné, obrovská ostuda, říká Kalas o debaklu Manchesteru United

Anglickou ligu zřejmě čeká další dramatický boj o mistrovský titul, hlavním tématem uplynulých dní v Premier League je ovšem ostudný debakl Manchesteru United v Liverpoolu (0:7). Utkání sledoval i český reprezentant a obránce druholigového Bristolu City Tomáš Kalas.

Panenkovy vzpomínky: Nejen bělehradská penalta, ale i Rus Zinčenko v Rapidu a gól třicetiletí

Antonína Panenku proslavila hlavně bělehradská penalta, která rozhodla o titulu mistrů Evropy pro Československo. Jenže příběh vršovického fotbalového básníka je daleko hlubší. Na přelomu 70. a 80. let minulého století o něj stály evropské kluby ale v době železné opony mohl přestoupit až ve svých 32 letech. V rozhovoru pro Livesport vypráví, proč místo španělské ligy zvolil Rapid Vídeň a vzpomíná i na ruského fotbalistu Zinčenka.

01.03.2023 Rozhovory 40 komentářů
Zaujalo nás

Bundesliga je fofr, přiznává Ambros, nejmladší Čech v soutěži

Český fotbal nedisponuje velkým počtem hráčů v elitních zahraničních ligách, o předminulém víkendu se ale jejich počet rozrostl o jednu stále zatím neznámou tvář. V dresu Wolfsburgu debutoval teprve osmnáctiletý mládežnický reprezentant Lukáš Ambros, jaký je jeho život, co řeší se spoluhráči v kabině?

Hancko s Feyenoordem vede Eredivisie. Priske mi hodně pomohl, děkuje z Rotterdamu

Když Dávid Hancko v létě přestupoval ze Sparty do Feyenoordu, možná ani sám nečekal, že se tak rychle usadí v základní sestavě. A především že s novými spoluhráči bude moci reálně narušovat letitou dominanci Ajaxu v Eredivisie. V rozhovoru pro Livesport mluvil i o nizozemských fanoušcích nebo o tom, jak na dálku sleduje Spartu.

David Zima o své operaci i Serii A: Defenziva je priorita, útok se tu neřeší

Obránce turínského FC David Zima si na nějaký čas musí dát od fotbalu pauzu. Důvodem je operace menisku, kterou podstoupil před pár dny. Jinak ale český fotbalista nelení a ve svém blogu pro Livesport Zprávy otevírá zákulisí jedné z nejlepších soutěží světa. Kdo jsou podle něj tři nejlepší útočníci Serie A a má podle něj Neapol už titul v kapse?

Spartě z mého pohledu schází kreativní hráč, myslí si Lafata

David Lafata (41) zůstává se 198 góly historicky nejlepším kanonýr ligové historie, a protože nejlepší aktivní střelec Jakub Řezníček na něho ztrácí 110 branek, ještě dlouho jím zůstane. "Líbí se mi Chytil z Olomouce, ale gólů by mohl dávat více," říká Lafata v rozhovoru pro Livesport Zprávy...

Matěj Hanousek pro Livesport: Seděli jsme na posteli a nevěděli, jestli to dům ustojí

Nejméně 1600 lidských životů si vyžádalo zemětřesení, které nad ránem udeřilo v Turecku, nedaleko syrských hranic. Epicentrum přírodní katastrofy se nacházelo asi 33 kilometrů od města Gazientep. Právě v něm sídlí fotbalový klub, za který v současnosti hraje český obránce Matěj Hanousek (29). Ten je i se svou rodinou naštěstí v pořádku.

Vaclíka čeká v Huddersfieldu záchranářská mise: Do brány chci už v sobotu, říká

Druholigový anglický Huddersfield Town před koncem zimního přestupového období získal brankáře Tomáše Vaclíka, jenž se stal nepotřebným v Olympiakosu Pireus. Stálice české reprezentace v rozhovoru pro Livesport Zprávy popisuje hektické poslední období i důvody přesunu do nové soutěže...

Hložek už se v Leverkusenu adaptoval a chválí trenéra. Xabi Alonso je legenda, říká

Leverkusenu načal jarní část sezony znamenitě, porazil Mönchengladbach 3:2 a Bochum 2:0. Českého fanouška musí těšit fakt, že významnou roli v obou utkáních hrál český mladík Adam Hložek (20), který se navíc pod vítězství nad Bochumí podepsal gólem. "Adaptace chvíli zabrala, ale teď už se tu cítím jako doma a taky přesně vím, co se ode mě chce," říká Hložek v rozhovoru pro Livesport Zprávy.

Staněk zažil nejnáročnější podzim, v Plzni je spokojený a nikam se nehrne

Brankář Jindřich Staněk prožil velmi povedený půlrok, mimo jiné výrazně pomohl Plzni k postupu do skupiny Ligy mistrů, na případný přestup do zahraničí ale nyní nepomýšlí. Vítěz podzimní části novinářské ankety Zlatý míč o nejlepšího českého fotbalistu sezony se soustředí na ligové jaro, v němž bude s Viktorií hájit první místo v tabulce a útočit na obhajobu titulu.

NÁZOR EXPERTA: Respekt pro trenéra Deschampse za to, jak Griezmann dře, oceňuje Podaný

Obhájí na mistrovství světa v Kataru titul světových šampionů fotbalisté Francie, nebo si pro zlato dojde Lionel Messi a na závěr kariéry získá pro Argentinu nejcennější trofej? "Francie je pro mě favoritem od začátku, ale na Messiho příběh by se dlouho vzpomínalo," říká pro Livesport Zprávy expert Jakub Podaný (35). O čem ještě mluvil?

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele