Primera División - souhrn 7. kola

27.09.2013, 22:53, aktualizováno 30.09.2013, 23:54
Komentáře a souhrny
Atlético Madrid vyloupilo Santiago Bernabeu a je stále bez ztráty bodu stejně jako Barcelona, která zvítězila na půdě Almeríe. Valencia potvrdila zlepšenou formu a zdolala Rayo. Nerozhodné výsledky se zrodily ve Valladolidu a San Sebastianu. Tři body v neděli získaly Getafe a Betis...

Granada CF - Athletic Bilbao 2:0

30.09.2013 22:00

Góly: 53. Youseff El Arabi (pen.), 61. Youseff El Arabi

Domácí celek zvítězil nad matným výkonem baskických Lvů, o oba góly se postaral dnes neúnavný útočník El Arabi. Pochvalu si ale zaslouží celé domácí mužstvo, zejména ve druhé půli soupeře jasně přehrávalo.

Utkání mezi Granadou a Bilbaem začalo přinejmenším velice rozvláčně, první větší šance jsme se dočkali až po deseti minutách. Domácí Nyom centroval do pokutového území, jeho pokus ale těsně před útočníkem El Arabim odvrátil obránce Gurpegi. Také Baskové se dostali do solidní šance, když si za obranu domácího celku zaběhl zkušený útočník Aritz Aduriz, jehož nepříjemnou střelu brankář Fernández vyrážel jen s obtížemi. Minisouboj v podání brankáře Fernándeze a útočníka Adurize dostal další pokračování o deset minut později, když Fernándezovi obránci zcela nezvládli ofsajd systém a nechali Adurize zakončovat. Jejich brankář ale vše napravil.

Nevýrazné tempo utkání pokračovalo i po půl hodině, až před koncem prvního poločasu se mohlo měnit skóre. To by ale rána levou nohou Markela Susaety musela mířit o pár centimetrů doleva. Granada oponovala střelou mladíka Diega Buonanotteho, jehož pokus z úhlu musel Gorka Iraizoz krýt.

Hned po rozehrání hosté z Bilbaa ukázali divákům, jak se brzy dostat k bráně. Jednoduchý nákop si na hranici velkého vápna zpracoval Susaeta a jeho technický pokus musel brankář Roberto Fernández krýt. Granada chtěla odpovědět obdobně, ale pozorná obrana baskických Lvů ji v prvních deseti minutách druhé půle k ničemu nepustila.

Když to domácímu týmu nešlo ze hry, na řadu přišly standardní situace. A rovnou ta pro brankáře nejméně oblíbená - pokutový kop. Baskové si ale na sudího Álvareze Izquierda budou ještě dlouho stěžovat. Jednak se jednalo o víceméně regulérní souboj o míč, který se navíc odehrál těsně za pokutovým územím! Co naplat, nervy ze železa prokázal El Arabi, a poslal svůj tým do vedení.

Zlepšit herní projev svého celku se pokusil střídající Iker Muniain, který vystřídal Gómeze. Do hry se dostal také žolík Oscar de Marcos, ofenzivní záložník zaujal místo Beňata. Ani dvojnásobné střídání však svěřencům trenéra Ernesta Valverdeho nepomohlo - na rohový kop si totiž naběhl Youssef El Arabi, který využil přizvednutí spoluhráče Diakhatého a hlavou skóroval!

Los Leones se trápili, zejména přechod do útoku v žádném případě nepůsobil harmonicky a lehce. Naopak Granada vedla o dvě branky a na jejím projevu bylo znát, že by ráda přidala další branky. Zejména dvougólový střelec El Arabi často napadal rozehrávku hostí. Po chybě stopera Mikela San Josého se dokonce El Arabi řítil sám na bránu Gorky Iraizoze, jeho tvrdou ránu ale zkušený brankář baskického týmu vyrazil.

Patnáct minut před koncem se málem Baskové dostali zpět do hry o body, ale de Marcos namířil svůj projektil jen nad břevno. Poslední minuty zápasu strávili hosté v křeči, domácím se díky dvoubrankovému náskoku dýchalo mnohem volněji.

Více informací k zápasu

Real Betis - Villarreal CF 1:0

29.09.2013 21:00

Góly: 36. Nosa Igiebor

Villarreal našel svého prvního přemožitele v Realu Betis, na jehož půdě prohrál 0:1. O jedinou branku zápasu se postaral záložník Nosa Igiebor, jenž v 37. minutě doklepnul střelu Verdúa. Betis si tak připsal svou druhou ligovou výhru a odlepil se ze spodních pater tabulky.

Hosté přitom měli jedinečnou příležitost posunout se v tabulce i nad Real Madrid, ovšem k tomu potřebovali zvítězit. Velký podíl na ztrátě žlutých ponorek měl brankář Betisu Guillermo Sara, který hned v úvodu utkání skvěle vychytal jak Gaspárovu střelu zblízka, tak i následnou dorážku Soriana Bruna. Domácí tehdy jen taktak vyvázli a nakonec se to ukázalo být jedním z klíčových momentů zápasu.

Betis se postupem času začal dostávat čím dál více do hry a Sergio Asenjo se měl co ohánět, aby udržel čisté konto. Nejprve si poradil s ranou Chicy a z následného rohu prokázal dobré postavení při hlavičce Amayi. Osm minut před koncem první půle však brankář hostující z Atlética Madrid musel lovit míč ze sítě. Álvaro Vadillo vystřelil chabě, ovšem ke štěstí domácích se zblokovaný míč odrazil k Verdúovi, jehož střelu sice Asenjo dokázal vyrazit, ale pouze před sebe. Největší pohotovost prokázal Nosa a s přehledem poslal Betis do vedení.

Ještě do poločasu měli hosté skvělou šanci vyrovnat, jenže Jonathan Pereira nedokázal svou akci dotáhnout do úspěšného konce a na gólmana Saru si nepřišel. Po změně stran se oba celky z odlišných důvodů snažily o průlom ve skóre, jenže ani na jedné straně koncovka nefungovala tak, jak by měla.

Místo pohledného fotbalu tak byla k vidění spíše šavlovačka plná žlutých karet. Jediné vyloučení se však týkalo kouče Villarrealu Garcíi Torala, který nedokázal potlačit své rozhořčení nad sporným verdiktem rozhodčího v případě pádu Aquiny v pokutovém území Betisu po zákroku Amayi. Jelikož se však v nastaveném čase pokutový kop nepískal, skončil už zápas výhrou andaluského klubu 1:0.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Getafe CF 0:2

29.09.2013 19:00

Góly: 73. Adrián Colunga, 90+2. Adrián Colunga

Getafe dokázalo vykrást stadion Espanyolu Barcelona a po výhře 0:2 se posunulo na osmou příčku tabulky. Mužem zápasu se stal Adrián Colunga, jenž dvěma góly v poslední dvacetiminutovce zařídil vítězství hostí. Espanyol si připsal již druhou porážku v řadě a zůstává mimo pohárové příčky.

První poločas opatrného utkání nepřinesl velké množství brankových příležitostí. Největší šanci promarnil už v 9. minutě útočník hostí Colunga, který se po přesné kolmici od Míchela ocitl tváří v tvář domácímu gólmanovi Casillovi. Pokus Colungy šel nicméně mimo tři tyče. Od 15. minuty byl lepším mužstvem Espanyol, nedokázal si ale vytvořit žádnou větší šanci.

I na začátku druhého poločasu byli více u míče domácí. Hosté se osmělili ve 49. minutě, když León tvrdou střelou prověřil Casillovu pozornost. Na kopačky hráčů Espanyolu se po 60. minutě začala vkrádat nervozita a hra se viditelně přiostřila. Žlutou kartu viděl domácí kapitán García a o sedm minut později i záložník Getafe Castro.

Diváci si na první branku zápasu museli počkat až do 72. minuty. Ke smutku většiny přítomných se však rozvlnila síť domácího týmu. Středem hřiště se hnal střídající Pablo Sarabia, jenž poté předložil perfektní pas Adriánu Colungovi na hranici ofsajdové linie. Útočník Getafe se nerozmýšlel a přízemní střelou k levé tyči otevřel skóre - 0:1!

Domácí mohli odpovědět hned vzápětí. Hlavičku po standardní situaci Pizziho však z brankové čáry vyrazil Rafa. Poté pokračoval nemastný výkon Espanyolu a v závěru zápasu přišel ještě jeden úder Getafe. V druhé minutě nastavení kombinovali hosté úspěšně na pravé straně. Dobře hrající Pablo Sarabia se skvěle uvolnil a nacentroval před bránu Espanyolu. Přihrávku v tísni dvou hráčů nezachytil Castro. Míč se však dostal k úplně nehlídanému Colungovi, jenž nekompromisně propálil gólmana Casillu - 0:2!

Osud utkání byl zpečetěn. Getafe si z Barcelony překvapivě odvezlo všechny tři body díky prvním dvěma brankám v sezóně Adriána Colungy. Espanyol Barcelona si může spravit chuť v příštím kole proti Elche.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Elche CF 0:1

29.09.2013 17:00

Góly: 63. Javier Marquez

Elche si konečně připsalo tři body a poprvé ochutnalo příchuť vítězství. O výhře rozhodla jediná branka, o tu se ve druhé půli postaral Javier Marquez.

Hosté se chtěli zbavit pocitu křivdy, který v nich dlouho diskutovaný zápas proti Realu Madrid stále vyvolával. Elche v utkání s favoritem sice v nastaveném čase druhého poločasu srovnalo díky brance Richmonda Boakyeho, ale (sporně) nařízená penalta rozhodla o výhře Realu. Dnes se tedy hráči Elche chtěli soustředit pouze na dalšího soupeře.

A to se jim povedlo, i když se tři body nerodily snadno. První vážnější příležitost si vypracovali hosté díky ráně Gila, ale brankář Yoel předvedl skvělé reflexy a míč vyboxoval do bezpečí. Po prvních pěti minutách tempo hry opadlo a většina zajímavého dění se odehrávala ve středu hřiště. Nejčastějším spojencem obou obran byla nepřesnost v rozehrávce soupeře, brankáři obou celků mnoho práce neměli.

Yoel Rodríguez musel zasahovat až s koncem první půle, kdy na něj nebezpečně mířil hostující záložník Fidel. Po jeho sólu se ale španělský záložník netrefil nejlépe a umožnil vyniknout domácímu brankáři. Ani druhých pětačtyřicet minut dnes převážně neatraktivního souboje nepřineslo vyloženou šanci. Brankáře Yoela ohrozil pouze Manu Del Moral, jehož projektil ale neměl příliš razance. První vážná akce druhé půle se odehrála až po hodině hry, za to se ale jednalo o akci gólovou.

Záložník Javier Marquez dokázal divákům, že mu není cizí ani sprint, jímž překonal polovinu hřiště, ani technické zakončení. Jeho střela pronikla až za záda brankáře Yoela Rodrigueze a hosté mohli po dlouhé době slavit! Není divu, že po dalších dvacet minut se z hlediště ozýval převážně pískot. Domácí se totiž ve zbývajícím čase na vyrovnání nezmohli a tak si připisují další porážku. Kvůli ní se zatím ocitají na třinácté pozici. Elche stoupá na patnáctou...

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Levante UD 0:1

29.09.2013 12:00

Góly: 88. Jordi Xumetra

Osasuna nezvládla závěr zápasu s Levante a zbytečně ztratila všechny body. Prohra 0:1 znamená, že klub z Pamplony i nadále zůstává přikován ke dnu ligové tabulky, naopak hosté zásluhou Xumetry slaví šestý bodový zisk v řadě.

Domácí přitom po dlouhé pasáže hry měli navrch a vytvořili si dostatek příležitostí. Jako první v zakončení selhal Oriol Riera, a to hned dvakrát. Po nepřesné hlavičce z pěti metrů pak totiž útočník Osasuny špatně levačkou nakopnul míč z další dobré pozice. Do třetice sice Riera hlavou konečně trefil branku, ovšem brankář Keylor Navas dokázal míč vytáhnout nad břevno a stejně úspěšně si následně poradil i s ranou De Las Cuevase.

Ještě do poločasu na Navasovi ztroskotali také Armenteros a znovu Riera, na druhé straně mohl proti proudu hry poslat do vedení Vyntra, ovšem mířil nepřesně. Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Lotíes navázal se svými dvěma pokusy na Rieru a spol. a domácí začali čím dál více působit frustrovaně. Důkazem budiž hned sedm žlutých karet, které hráči Osasuny v zápase viděli. Levante vycítilo šanci k úderu a prostřednictvím Juniora Simaa ke gólu hned dvakrát nemělo daleko.

V závěru zápasu pak došlo ke všemu podstatnému. Lotíes ve vlastním pokutovém území srazil Rubéna a rozhodčí nařídil pokutový kop pro hosty. Brankář Fernández sice penaltu Diopa bravurně zneškodnil, jenže na dorážku pohotového Xumetry již byl krátký. Zmar Osasuny poté ještě dokonal střídající Cejudo, jenž v krátkém rozmezí uviděl dvě žluté karty a po deseti minutách pobytu na hřišti se musel znovu pakovat. Levante zůstává od úvodní prohry na Nou Campu neporaženo a začíná atakovat pohárové příčky, Osasuna naopak drží předposlední pozici jen o skóre před dvacátým Rayem.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Atlético Madrid 0:1

28.09.2013 22:00

Góly: 11. Diego Costa

Hráči Atlética Madrid zvítězili na půdě favorizovaného Realu Madrid 0:1 díky gólu Diega Costy z 11. minuty. Tým pod vedením Diega Simeoneho tak přepsal novodobou historii svého klubu. Hosté totiž slaví první vítězství nad bílým baletem v Primera División poprvé od svého návratu z druhé ligy v roce 2002. Úspěšně tak navázali na výhru z letošního května, kdy ve finále Copy del Rey svého rivala přehráli gólem v prodloužení.

Obě mužstva začala utkání velmi svižně a hra se přelévala z jedné strany na druhou. I když měl domácí Real o něco více ze hry, skóre otevřeli rojiblancos. V 11. minutě rozehrával Real poněkud kostrbatě na vlastní polovině, di María chyboval při převzetí přihrávky, čehož využil Koke, jenž skvěle vysunul nabíhajícího Costu. Ten tváří v tvář Lópezovi nezaváhal a placírkou zajistil Atléticu vedení 0:1! Costa si připsal první ligový gól do sítě Realu a celkem již osmou branku v sezóně.

Real s vývojem skóre pochopitelně nebyl spokojený a po obdrženém gólu zvýšil obrátky. Ve 23. minutě měl na hlavě srovnání Karim Benzema, přesný centr od di Maríi umístil k pravé tyči Courtoisovy brány, gólman hostí však výtečně zasáhl a vytlačil střelu na roh. O čtyři minuty později se vydařená spolupráce di María - Benzema opakoval podruhé, francouzský útočník ale zamířil hlavou nad.

Hned z protiútoku zahrozilo Atlético, Villa v těžké pozici ale branku netrefil. Z následného rohu se před Lópezem zjevil nikým nehlídaný Miranda, který ale nenapodobil svou gólovou akci z minulého vzájemného utkání, když svou hlavičku poslal nad bránu domácích. Kouč hostí Simeone jen sepjal ruce a podíval se do nebe, taková šance by se měla proměňovat.

V dalších minutách byly na hřišti k vidění spíše ostré osobní souboje, které vedly ke třem žlutým kartám. Ve 42. minutě se po rohovém kopu Atlética ještě dostal k hlavičce kapitán hostí Gabi, López jeho střelu se štěstím vyrazil a poradil si i s nepříjemným dorážením Costy. Následná ostrá výměna názorů mezi Costou a Lópezem naštěstí pěstním soubojem neskončila. Nervózní a vyhrocené utkání tak po prvních pětačtyřiceti minutách vyznívalo lépe pro Atlético.

Na začátku druhého poločasu naskočili do hry za Real Gereth Bale a Luka Modrič, kteří přinesli jednoznačné oživení herního projevu domácích. Bílý balet svého soupeře přehrával, avšak vytvořil si jen minimum vyložených příležitostí. Atlético spoléhalo hlavně na rychlé protiútoky, které nejčastěji táhl Diego Costa. A byl to právě brazilský forvard, kdo mohl opět přepsat skóre. V 61. minutě se na Lópeze řítil prakticky osamocen, López však podobně jako v zápase s Villarealem držel svůj tým skvělými zákroky nad vodou.

Střídající Bale se předvedl ve výborném světle, když hned z dalšího protiútoku zařídil standardní situaci jako šitou na míru pro Christiana Ronalda. Portugalský kanonýr však své pověsti v 62. minutě nedostál, když mířil vysoko nad. Pořádné horko bylo před bránou hostí opět v 71. minutě, kdy Ronaldovu nebezpečnou střelu jen s obtížemi vyrazil Courtois k Modričovi, ten pohotovou střelou z voleje mířil mimo tři tyče.

Zhruba od 75. minuty to vypadalo, že Atlético lehce ztrácí síly. Real s přehledem hatil Costovy protiútoky a dominoval i v osobních soubojích, nicméně blíže gólu se dostali opět rojiblancos. V 81. minutě vyrazil López centr z levé strany pouze k volnému Kokemu, jenž technickou střelou orazítkoval břevno brány Realu! Domácí se nenechali zahanbit a o tři minuty později předvedli parádní fotbalovou akci. Khedirův vysoký centr z pravé strany se dostal přes pokutové území Atlética až k nehlídanému Álvaro Moratovi, jehož krásnou střelu nůžkami však Courtois neméně efektním zákrokem vytlačil na rohový kop.

To už ale Realu teklo do bot. Simeone v posledních minutách chytře natahoval čas našetřenými střídáními a hra se stále více kouskovala. Poslední slibnou šanci zápasu ještě spálil aktivní Morata, k němuž se dostal odražený balón od Benzemy. Moratův pokus z úhlu ale trefil ke smůle domácích pouze boční síť.

Atlético to tedy dokázalo! Svěřenci Diega Simeoneho udrželi díky vynikajícímu týmovému výkonu jednobrankový náskok a zůstávají v letošní sezóně bez ztráty jediného bodu. Real po domácí porážce ztrácí na čelo tabulky už pět bodů.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Sevilla FC 1:1

28.09.2013 20:00

Góly: 66. Antoine Griezmann - 18. Jairo

Sevila se Sociedadem pokračují v letošních nevýrazných výkonech a po výsledku 1:1 nadále čekají na svou druhou ligovou výhru v sezoně. Jako první udeřili hosté zásluhou Jaira Sampeira, ovšem v druhé půli vyrovnával Antoine Griezmann. Na víc se však Sociedad nezmohl navzdory drtivému tlaku proti oslabenému soupeři.

Sevilla přitom začala přesně tam, kde skončila v minulém kole. Po výhře 4:1 nad Rayem Vallecanem určitě trochu spadl tlak z Unaye Emeryho i celého klubu a hned v první pořádné šanci na půdě Sociedadu se andaluský klub prosadil znova. Letní posila Jairo skvěle zpracovala dlouhý nákop a chytře přehodila bezmocného brankáře Brava. Do kabin se tak odcházelo za stavu 0:1, byť Sevilla ještě v první půli měla skvělou šanci své vedení zvýšit. Piotr Trochowski však v klíčové chvíli selhal.

Sociedad po přestávce vypadal o poznání nabuzeněji a nebezpečněji. Carlos Vela ještě se svým pokusem těsně neuspěl, když jeho hlavička z 56. minuty skončila pouze na tyči. Na druhé straně musel Bravo bravurním zákrokem podržet svůj tým na dostřel při ráně Jaira. O sedm minut později se to ukázalo jako klíčové, neboť Velův centr zachytil Griezmann na zadní tyči a nadvakrát procpal míč do sítě.

Závěr zápasu byl již v režii domácích, zvláště když stoper Sevilly Cala uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně opustit hřiště. Přesto se už skóre nezměnilo, poslední šanci zápasu nedal aktivní Vela, jenž na zadní tyči mířil pouze vedle.

Více informací k zápasu

UD Almería - FC Barcelona 0:2

28.09.2013 18:00

Góly: 21. Lionel Messi, 56. Adriano Correia

Katalánský obr si v Almeríi poradil a dotáhl vedení do zdárného konce. O úvodní branku se postaral Argentinec Lionel Messi, který ale pro zranění musel střídat. Hosty jeho ztráta nijak mrzet nemusela, i bez své nejzářivější hvězdy totiž Alméríi udolali. Druhou branku přidal obránce Adriano.

Sedmé kolo španělské Primera División má v sobotu večer na programu madridský šlágr, který budou hráči Blaugranas sledovat s klidem. Minimálně jeden z dvojice pronásledovatelů totiž večer ztratí nějaké body. Barcelonu čeká v týdnu utkání Ligy Mistrů na půdě skotského Celticu, do kterého možná fenomén Messi nenastoupí. Argentinský kouzelník musel už po půlhodině střídat kvůli svalovému zranění.

Do náznaku první šance se dostal domácí záložník Suso, centr mladíka z Liverpoolu musel brankář Valdés vyrážet na rohový kop. Stejně se vedlo také Andrési Iniestovi, který zpoza vápna zkoušel své štěstí. Brankář Esteban si ale s jeho projektilem poradil. Barceloně se v úvodní části zápasu nedařilo kombinovat tak, jak by si trenér Gerardo Martino představoval, což slouží pro obránce Almeríe coby kompliment.

Přesto se hosté ujali vedení. Po dvaceti minutách se uvolnil hvězdný útočník Messi a jeho přesná rána levou nohou s pomocí tyče skončila za zády bezmocného Estebana. O osm minut později se ale střelec první branky zranil a jeho místo musel zaujmout záložník Xavi. Do větší šance se dostával španělský útočník Aleix Vidal, který si dokázal poradit hned se dvěma hráči. do třetice mu to už ale nevyšlo a brankář Valdés mohl na chvíli odpočívat. Ne nadlouho, protože první poločas uzavřel tvrdou ranou Rodri Ríos. Španělský reprezentační brankář však míč za svá záda nepustil a do kabin mohli jít spokojenější favorizovaní hosté.

Domácí hráči dobře bránili v kombinační hře Barcelony, to ale platilo pouze do šestapadesáté minuty. Andrés Iniesta našel na levé straně aktivního Cesca Fábregase, nahrávka bývalého kapitána londýnského Arsenalu oslovila Brazilce Adriana, který tečoval míč do brány - 2:0 pro hosty.

Od té doby již Barcelona mohla zvolnit a v poklidu kombinovala na polovině soupeře. Domácí Almería nenašla dostatek sil ani schopností, aby favorita potrápila. Z velké dálky zkusil vypálit střídající Ramón Azeez, ale nastřelil pouze stínícího obránce. Se stejným výsledkem se potázaly také střely záložníka Sergia Busquetse a beka Adriana. Unaveného Chilana Alexise Sáncheze vystřídal mladík Cristian Tello, ani jeho rychlé nohy ale v nastaveném čase druhé půle míč za Estebanova záda nedostaly. V závěru zápasu Iniestovo místo zaujal mexický záložník Jonathan dos Santos. Poslední akci utkání měl na svědomí Dani Alvés, jeho tvrdá rána z úhlu však brankáře z míry nevyvedla. Favorit z Katalánska v poklidu uhrál tři body a slaví první místo.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Rayo Vallecano 1:0

28.09.2013 16:00

Góly: 37. Jonas

Valencie je na vítězné vlně. Po smolném začátku sezóny zaznamenali svěřenci Miroslava Djukice již třetí vítězství v řadě, tentokrát zdolali na svém hřišti tápající Rayo Vallecano 1:0. Hosté po šesté porážce v řadě zůstávají na dně tabulky.

Utkání rozhodně nezačalo ve zběsilém tempu. Hosté se soustředili především na obranu a dobře napadali domácí rozehrávku. Po půlhodině hry se však do stoprocentní šance vřítil domácí Jonas, jenž sice překonal brankáře Rubéna, ale pokus brazilského útočníka vykopl z brankové čáry jeden z obránců. O dvě minuty později už ale Jonas domácí fanoušky rozveselil. V 37. minutě se Valencii vyplatilo vysoké napadání hráčů Vallecana, když Jonas vystihl přihrávku obránce Saúla a po individuální akci skvěle propálil Rubéna - 1:0!

Zasloužené vedení si domácí v druhém poločase v pohodě hlídali. Vallecano sice podalo zlepšený výkon, ale obrana Valencie byla pozorná a nepustila hosty prakticky do žádné větší příležitosti. Ani střely z dálky, kterými se Rayo pokusilo ohrozit branku soupeře, se většinou nevlezly mezi tři tyče a zbytek v pohodě vychytal brankář domácích Diego Alves.

Po skončení druhého poločasu si tak mohl domácí kouč Djukic oddechnout. "Konečně se nám začalo dařit v obraně, ale musíme zapracovat na dalších aspektech hry. Viděl jsem, že dnes měli mí hráči čistou hlavu a dokázali na hřišti plně realizovat pokyny, což je nesmírně pozitivní," okomentoval zápas trenér netopýrů.

Už podruhé v řadě vyhrála Valencie zápas díky trefě Brazilce Jonase, jenž svému týmu zajistil jednogólové vítězství v Granadě a nyní i v domácím zápase s Vallecanem.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Málaga CF 2:2

27.09.2013 21:00

Góly: 56. Javi Guerra, 64. Humberto Osorio - 24. Roque Santa Cruz, 76. Bartłomiej Pawłowski

Real Valladolid zvládl páteční předehrávku, a přestože prohrával s favoritem z Málagy, ve druhém poločase dokázal srovnat. Málaga se díky jednomu bodu usazuje na dočasné sedmé pozici, Real Valladolid je třináctý.

Už ve druhé minutě se před domácím Valladolidem otevřela první velká šance na otevření skóre. Útočník Humberto Osorio si naběhl mezi obránce, jenže jeho hlavička po centru z pravé strany mířila vysoko nad. Po deseti minutách se v dresu Valladolidu snažil prosadit Valdet Rama, ale brankář Willy Cabarello mu včasným zákrokem akci překazil. Rama posléze našel dobrou nahrávkou nabíhajícího Javiho Guerru, jenže jeho rána z voleje mířila o dva metry vedle.

Nedáš - dostaneš. Hostující tým dobře bránil nebezpečné akce domácího celku a sám se dostal do vedení. Roque Santa Cruz oklamal ofsajdovou past, a po přesné nahrávce Tissoneho v souboji proti brankáři Diegovi Marinovi nezaváhal. Poslední slovo v prvním poločase měli hosté, záložník Ignácio Camacho ale napálil míč o pár centimetrů vedle pravé tyče brankáře Marina.

Pět minut po změně stran se do zajímavého zakončení dostal Kolumbijec Humberto Ossorio. Na centr z levé strany si útočník Realu Valladolid naskočil nikým nehlídám a hlavou poslal míč o pár centimetrů vedle. Neuběhla ani hodina hry, když se Real Valladolid dočkal srovnání. Německý záložník Patrick Ebert posadil centr přesně na hlavu Javiho Guerry a na jeho zakončení nestihl brankář Willy Caballero nijak reagovat - 1:1.

Radost domácího celku se zvýšila o pár minut později. O obrat se postaral Humberto Ossorio, jenž bezvadně uklidil Ebertův roh do kouta Caballerovy brány. Domácí mohli zvýšit po opětovné spolupráci Eberta s Ossoriem, ale kolumbijský útočník se nacházel v ofsajdovém postavení. Dvacet minut před koncem se na hřiště podíval mladý polský útočník Bartlomiej Pawlowski. Toto střídání se hostům vyplatilo skvěle - centr Ignácia Camacha si Pawlowski jedním dotekem zpracoval a tím druhým druhým z otočky prostřelil brankáře Marina.

Hosté se mohli dokonce ujmout vedení - deset minut před koncem se málem prosadil Mounir El Hamdaoui. Jeho střela ale orazítkovala Marinovo břevno. Do konce utkání už oba celky udržely remízový výsledek, větší radost z něj ale mají hosté.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona770024:521
2.Atlético Madrid770019:521
3.Real Madrid751114:716
4.Villarreal CF742112:714
5.Athletic Bilbao740312:1212
6.Valencia CF740310:1012
7.Espanyol Barcelona732210:911
8.Getafe CF73139:1010
9.Levante UD72416:1110
10.Málaga CF723211:69
11.Real Betis72237:78
12.Granada CF72235:58
13.Real Sociedad71426:87
14.Sevilla FC713311:136
15.Celta Vigo71337:106
16.Real Valladolid71336:96
17.Elche CF71336:106
18.UD Almería703410:173
19.CA Osasuna71065:133
20.Rayo Vallecano71065:213

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (311)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele