Primera División - preview 7. kola

27.09.2013, 08:35, aktualizováno 30.09.2013, 08:41
Previews
Sedmé kolo španělské ligy dnes večer uzavřou Granada a Athletic. Domácím start sezony nevychází a trápí se především střelecky - sítě soupeřů rozvlnili pouze třikrát. To v táboře bilbajského soupeře panuje mnohem lepší nálada, Athletic je pátý a dnes může předstihnout čtvrtý Villarreal.
Granada CF - Athletic Bilbao  (pondělí 22:00)
Athletic zavítá v pondělní dohrávce do Granady, což bude mít zvláštní příchuť hlavně pro Mikela Rica. Záložník baskického klubu totiž v Granadě dříve působil, a tak návrat na stadion Los Cármenes vyvolá nejednu vzpomínku.

Osmadvacetiletý hráč se však nemíní nechat atmosférou na jihu Španělska unést, byť v Granadě působil tři roky a byl pevnou součástí týmu, který dokázal do Primera División postoupit v roce 2011. Po 113 zápasech v dresu Granady nyní poprvé stane na opačné straně hřiště. "Doufám, že se mi dostane vlídného přijetí, ale příliš nad tím nepřemýšlím. Mnohem víc mi záleží na tom, aby tým sbíral body na venkovních hřištích, což se nám v předchozích dvou kolech nedařilo."

"Bude to pro mě samozřejmě něco speciálního, ale to ještě neznamená, že k zápasu přistoupím jinak než s cílem získat tři důležité body," pokračoval Rico. Athletic má zatím důvod ke spokojenosti, díky nedávné výhře nad Betisem se dokonce posunul na pátou příčku v ligové tabulce a tím pádem míří k pohárové Evropě. "Po šesti zápasech je příliš brzy přemýšlet nad Evropou, ale je pravda, že úvod sezony se nám povedl," nenechává se Rico unést.

"Nechceme nikomu brát sny, ale z pohledu nás hráčů je důležité, abychom zůstali nohama na zemi. Říkat, jak musíme brát sezonu zápas od zápasu je sice klišé, ale právě s takovýmto přístupem dojdeme až na konec sezony," dodal na závěr osmadvacetiletý záložník Athleticu.

Granada neprožívá natolik slibný start do nové sezony a pouhé tři vstřelené góly v šesti dosavadních zápasech jasně napovídají, kde je dlouhodobá slabina týmu. Všechny dosavadní domácí zápasy granadští prohráli 0:1 a je klidně možné, že to tak dopadne i počtvrté. Ztrátou pro již tak chabou ofenzivu je navíc absence zraněného Pitiho.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Nyom, Diakhaté, Murillo, Angulo - Recio, Iturra - Pereira, Buonanotte, Brahimi - Riki
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Iraola, Gurpegi, San José, Laporte - Rico, Beňat - Susaeta, De Marcos, Gómez - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.25 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CA Osasuna - Levante UD  (neděle 12:00)
Osasuna v neděli přivítá v Pamploně Levante s cílem znovu nakopnout svou doposud rozporuplnou sezonu. Na první čtyři porážky dala částečně zapomenout výhra nad Elche, v minulém týdnu pak klub ze severu Španělska jen těsně podlehl Atléticu Madrid. Je z toho tak prozatímní 19. místo a boj o sestup.

Křídelník domácích Miguel de Las Cuevas však věří, že tři body z příštího zápasu mohou všechno změnit. "Jakmile se dostaneme ze zóny sestupu, budeme úplně jiný tým," slibuje Cuevas. "Tlak na sbírání bodů vás snáze položí do kolen, takže až získáme nějaké body, budeme tohoto břemene zbavení a začneme hrát lépe."

"Přestože jsme začali sezonu špatně, jsme stále plně naživu a pokud v neděli vyhrajeme, dostaneme se skoro do středu tabulky. Chceme body, body a ještě více bodů," opakuje klubovou mantru Cuevas. Naděje na výhru domácích zvyšuje i historická statistika, která hovoří o dlouhodobé dominanci Osasuny, když k ní Levante zavítalo. Hned čtyři z posledních pěti zápasů, které mezi těmito dvěma kluby proběhly na stadionu El Sadar, skončily výhrou domácích.

Osasuna navíc zažívá dobré časy, co se návratu zraněných týče. Již zmiňovaný De Las Cuevas je jedním z nich a do plné tréninkové zátěže se vrátil i Álvaro Cejudo s Pedrem Lópezem. "Je lepší mít zraněné teď a moci na ně postupem času zapomenout," poznamenal De Las Cuevas.

To Levante zažívá lepší výsledkové období, byť tento týden mohlo být mnohem lépe, kdyby Andreas Ivaschitz proměnil pokutový kop a zařídil Levante víc než jen remízu 1:1 s oslabeným Valladolidem, který hrál celý druhý poločas bez vyloučeného Bergdiche. Napravit zaváhání zpřed několika dnů mají šanci svěřenci trenéra Caparrose již v neděli po poledni.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Bertrán, Loties, Arribas, Damiá - Puňal, Silva - Sisi, Armenteros, Las Cuevas - Riera
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Navas - Chris, Vyntra, Rodas, Juanfran - Pinto, Diop - Xumetra, Ivaschitz, García - Babá
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celta Vigo - Elche CF  (neděle 17:00)
Jedenáctá Celta Vigo se od druhého kola, kdy vyhrála na půdě Realu Betis, neustále trápí. Dvě remízy a dvě prohry by ráda nyní napravila v utkání s Elche. Ani nováčkovi probíhajícího ročníku se zatím honba za body příliš nedaří. Jeho výkon z posledního utkání proti Realu Madrid ale fanouškům dává naději.

Utkání vloženého kola mezi favorizovaným Realem Madrid a Elche plnilo dlouhou dobu nejrůznější diskuzní fóra. Kritika sudího Césara Munize Fernándeze stále neopadla a jen tak neopadne. Cristiano Ronaldo sice pět minut po změně stran poslal Blancos do vedení, ale když časomíra ukrojila minutu z nastaveného času druhé půle, mladík Richmond Boakye vstřelil srovnávací gól. Do té doby suverénní Real se musel strachovat o výhru. Rozhodující chvíle se udála o tři minuty později, kdy Carlos Sánchez dle názoru sudího fauloval pronikajícího Portugalce Pepeho a Ronaldo penaltu využil.

Domácí byli tak rozhořčeni výrokem sudího Fernándeze, že tři jejich hráči obdrželi žluté napomenutí za kritiku hlavního rozhodčího. Carlos Sánchez byl dokonce po červené kartě vykázán do šaten. K inkriminovanému zápasu se bezprostředně po jeho skončení vyjádřil také domácí kapitán.

"Každý, kdo sledoval zápas, jasně viděl, proč Real vyhrál. Musíme být realisté, ale soupeř skóroval ze dvou situací, které z mého pohledu neměly být proti nám odpískány. Opouštím hřiště s pocitem, že nás okradli, jako bychom byli oloupeni," řekl v televizním rozhovoru bezprostředně po utkání kapitán Elche José Albacar.

Trenér Fran Escriba také neskrýval smutek, nyní již ale hráči Elche chtějí myslet jen na utkání se Celtou Vigo. V tomto duchu se vyjádřil také záložník Aaron Niguez, které předzápasovou konferenci uzavřel slovy: "Musíme jít dál, tohle se občas stává. Teď už se soustředíme jen na Celtu, tím se chceme zaměstnat. Potřebujeme tři body a uděláme pro ně maximum. I po takovém zápase musíte zvednout hlavy a bojovat. Týmový duch je sice poznamenán, ale jsme profesionálové a pokusíme se zvítězit," dodává odhodlaně Niguez.

Celta poslední utkání na hřišti Getafe také prohrála, přesto má pár dobrých zpráv. Do utkání s Elche budou připraveni naskočit záložník Augusto Fernández a útočník Nolito, oba se vrací po zranění. Minulé vzájemné utkání vyhrála o dvě branky Celta - oplatí mu nováček stejnou mincí?
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Yoel - Bellvis, Cabral, Costas, Aurtenetxe - Oubiňa, Madinda - Orellana, Rafinha, Krohn-Dehli - Rodríguez
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Herrera - Suárez, Botía, Lombán, Albácar - Pérez, Generelo, Márquez - Gil, Coro, Del Moral
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Getafe CF  (neděle 19:00)
V sedmém kole La Ligy změří síly Espanyol Barcelona s Getafe. Espanyol bude usilovat o návrat na pohárové příčky, zatímco Getafe bude hájit své postavení v klidném středu tabulky. Favoritem jsou domácí, kteří si první porážku v sezóně připsali teprve v posledním kole, hosté se pokusí získat první body z venkovního zápasu.

Espanyol vytěžil z prvních šesti kol slušný počet jedenáct bodů a i přes porážku v posledním kole s Valencií je stále na dohled elitní šestici. "Prohra bolí vždy, ale po zápase jako byl tento to tak hrozné není. Soupeř byl tentokrát lepší, tak to prostě je," uvedl po duelu s Valencií upřímný kouč domácích Javier Aguirre, jemuž bude v utkání s Getafe scházet opora obrany Juan Rafael Fuentes.

Getafe se sedmi body aktuálně okupuje devátou příčku. Svěřenci Luise Garcii si sice udělali z domácího stadiónu téměř nedobytnou tvrz, avšak z venkovních zápasů si ještě nepřivezli ani jeden bod. S nepříznivou bilancí by mohla něco udělat nová posila Getafe Ciprian Marica. Rumunský internacionál doposud působil v německém Schalke 04 a jako volného hráče jej získalo právě Getafe, jež dokázalo hráči nabídnout zajímavější podmínky než Arsenal, West Ham nebo Rayo Vallecano. Start Maricy proti Espanyolu je však zatím ještě nepravděpodobný.

Getafe si je vědomo svých šancí proti Espanyolu, což podtrhl na předzápasové tiskovce i trenér hostí Garcia, když vysekl poklonu svému protějšku Javieru Aguirremu: "Aguirre je typ člověka, který příliš nehovoří, ale o to více pracuje. V dnešním fotbale panuje tendence hodně mluvit bez toho, aby člověk vyhrával a získával trofeje. To Aquirre nedělá, a proto obdivuji jeho práci. Všechny týmy, které vedl v minulých letech, dokázal pozvednout."

Duel mezi Espanyolem a Getafe začíná v 19:00 a utkání bude řídit sudí Pedro Pérez Montero.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - C. Clerc, H. Moreno, Sidnei, Mattioni - Álex, R. Rodríguez - Thievy, Abraham, Lanzarote - S. García
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moyá - R. Lago, Alexis, Rafa, Arroyo - Mosquera, Borja - D. Castro, Sarabia, P. León - Miku
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Villarreal CF  (neděle 21:00)
Villarreal je zatím po svém návratu do první ligy jako ryba ve vodě a suverénně okupuje přední místa v tabulce. Příštím soupeřem, který otestuje neporazitelnost žlutých ponorek, bude Real Betis, který naopak doposud v lize ztrácí.

"Jsme v lepší pozici, než by kdokoli vůbec očekával," neskrývá nadšení záložník Cani. Villarreal zatím neprohrál ani jednou z šesti zápasů a drží se na čtvrtém místě. V případě výhry nad Betisem by se dokonce posunul ještě o příčku výše, neboť Real Madrid nezvládl derby s Atléticem a po prohře 0:1 se tak může propadnout až za Villarreal.

"Tento skvělý start by nám měl dodat klid na splnění hlavního cíle, a to znamená udržet se v soutěži," pokračuje Cani. "Nepřemýšlíme nad ničím větším, ovšem jestli postupem času budeme úspěšní stále, tak ať." Dvaatřicetiletý veterán prožívá v úvodu sezony skvělé chvíle, naposledy dvěma přihrávkami zařídil vítězství nad Espanyolem v poměru 2:1. Od trenéra Marcelona si dokonce vysloužil přízvisko "nedotknutelný".

"Znamená to hodně, že mě kouč takto pochválil, ale nemyslím si, že bych doopravdy nedotknutelný byl. Máme tady hráče, kteří by mě moli klidně nahradit," reagoval Cani a dodal, že největší zbraní ponorek je týmová snaha bojovat o výsledek až do samého konce.

To Pepe Mel si na druhé straně podobně pískat nemůže. Jediná dosavadní výhra, kupa zraněných a náročný program, to vše hovoří před nedělním zápasem v neprospěch Betisu. Rubén Castro, v minulé sezoně nejlepší klubový kanonýr, zůstává stále mimo hru kvůli bolestem zad, odehrál tak zatím pouhých 72 minut. Dalšími absentéry jsou Juan Carlos Pérez, Sergio Rodríguez a Eder Vilarchao. Naopak další šanci ukázat se by měl dostat mladý Álvaro Vadillo.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Sara - Chica, Paulao, Amaya, Nacho - Matilla, Torres - Juanfran, Chuli, Sevilla - Molina
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Musacchio, Iňíguez, Jokic - Pérez, Pina, Bruno, Cani - Giovani, Perbet
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.30 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Rayo Vallecano  (sobota 16:00)
V sobotu přivítá Valnecie na svém stadionu dosud trápící se Rayo Vallecano. Hosté z Madridu se pokusí přistřihnout křídla valencijským netopýrům, kteří po dvou vítězstvích v řadě začínají pokukovat po pohárových příčkách.

Valencie skutečně dokazuje růst formy i výsledkově. Po jasném vítězství nad FC Sevilla v poměru 3:1 se povedlo svěřencům Miroslava Djukice se štěstím vyhrát i na půdě Granady, když se v poslední minutě nastavení trefil Brazilec Jonas. Ve Valencii však naprostá pohoda rozhodně nepanuje. Z týmu byl na neurčitou dobu vyloučen obránce Rami za svou kritiku vůči klubu a spoluhráčům v rozhlasovém rozhovoru. O vztazích mezi Djukicem a Ramim toho bylo v uplynulém týdnu napsáno dost a dost, otázkou však zůstává, zda kouč domácích dokáže v kabině nastavit lepší atmosféru i přes nefotbalové potíže svého klubu.

Vallecano, jež v dosavadním ročníku zvítězilo pouze v prvním zápase s Elche, vstupuje do zápasu po pěti porážkách v řadě. Kromě malé střelecké produktivity trápí svěřence Paca Jémeze také děravá obrana, vždyť v dosavadním průběhu sezóny obdrželi borci z Raya už dvacet gólů - nejvíce ze všech týmů La Ligy. "Děláme chyby, kterých se jednoduše nesmíme dopouštět," kroutil hlavou kouč hostí po poslední porážce z hřiště FC Sevilla v poměru 4:1.

Do zápasu nebude moci na straně Valencie už s jistotou nastoupit autor tří gólů Helder Postiga. Portugalský útočník má svalové problémy a otazník visí i nad jeho startem proti ruské Kubáni příští týden v Evropské lize. Proti Rayu bude domácím ještě scházet Ricardo Costa a Vicente Guaita, naopak do tréninku se v pátek zapojil Pablo Piatti. Trenéru Vallecana Jémezovi budou scházet záložníci Falqué a Carlos, ti však do stabilní základní sestavy nepatří.

Valencie potřebuje pro klid v mužstvu vítězství před zaplněným domácím stadiónem, proti poslednímu týmu ligy má ideální šanci. Zápas začíná v 16:00 a utkání bude řídit sudí David Fernández Borbalán.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
D. Alves - Guardado, Mathieu, V. Ruiz, J. Pereira - Banega, J. Fuego - D. Pabón, Canales, Fede - Jonas
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Rubén - Mojica, Saúl, Z. Castro, Arbilla - Trashorras, Baena - S. Fernández, Adrián, LAss - Bueno
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Almería - FC Barcelona  (sobota 18:00)
Katalánský celek by se velice rád odpoutal od svého pronásledovatele z Madridu, což může dokázat již v sobotním zápase proti Almeríi. Tým prezidenta Alfonsa Garcíi se zatím pohybuje těsně nad pásmem sestupu a rád by si nyní vylepšil svou pozici.

Případná výhra Barcelony by stanovila nový rekord, protože by se jednalo o sedmé vítězství Blaugranas ve stejném počtu úvodních zápasů. Nejen na to ale musí Barca myslet - bodově ji totiž stíhá madridský tým. Nejedná se o arcirivala Real, jak bývalo v Primera Division zvykem, na vzestupu je totiž Simeoneho Atlético. I proto chce Andrés Iniesta vyhrát zápas proti UD Almería.

"Chceme tři body, ale ne proto, že by to byl zápis do knihy rekordů. Pronásledují nás další týmy, takže toto je jediná možnost," říká zkušený záložník. Iniesta patří k jednomu ze symbolů slavné éry Barcelony, kterou si Pep Guardiola vytvořil. I kvůli problémům s obnovením kontraktu se Iniesta v očích mnoha sportovních novinářů ocitl v centru přestupových spekulací, devětadvacetiletý záložník ale něco podobného vylučuje.

V klubu svého srdce působí již od svých dvanácti, a možná i proto jakoukoli změnu působiště odmítá: "Už mnohokrát jsem jasně řekl, že tady bych rád uzavřel svou kariéru. A myslím, že totéž chce i klub. Obě strany by rády dosáhly konečné dohody, protože Barca je pro mne jedinou možností - žádné jiné místo na světě se jí ani neblíží. Nemůžu mít pod kontrolou to, co si lidé myslí, ale jasně dávám najevo, že tu chci zůstat. Neuvažuji o změně. Klub mě tady chce a já chci zůstat v klubu, je to jednoduché," uzavírá Iniesta případné spekulace.

Jen málokdo by si vsadil na výhru domácího týmu proti Kataláncům. Almeríi se ještě nepodařilo vyhrát, šest zápasů si rovnoměrně rozdělila na tři remízy a stejný počet prohraných utkání. Na svém účtu má nyní pouhé tři body, které jí stačí sotva na sedmnáctou příčku. Ani poslední zápas v rámci vloženého kola nepřidal naději do kopaček domácích, protože Málaga byla nad jejich síly a vstřelila jim dvě branky. Přesto se trenér Francisco Rodríguez snaží povzbudit své hráče a dodat jim před těžkou bitvou sebevědomí.

"Na hřiště Málagy jsme cestovali s myšlenkou na nějaké body, takže je logické, že nás to trápí. Musíme na porážku rychle zapomenout a dál se soustředit na sebe. Sice jsme prohráli s Málagou, ale proti Barce budeme chtít opět sebrat síly a pokusit se o nemožné," odhodlaně dodává Rodríguez.
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Esteban - Nelson, Pellerano, Trujillo, Dubarbier - Tébar, Verza - Vidal, Soriano, Suso - Rodri
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Alves, Pique, Mascherano, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Alexis, Messi, Neymar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 16.00 - 7.50 - 1.17
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - Sevilla FC  (sobota 20:00)
Sedmé kolo nabídne v sobotu zajímavý zápas Realu Sociedad se Sevillou. Oběma ambiciózním celkům úvod sezony příliš nevyšel a navíc je v příštím týdnu bude "vyrušovat" i účast v evropských pohárech.

Domácí Sociedad nezvítězil v lize od prvního kola, naposledy utrpěl debakl v Barceloně, kde na Nou Campu prohru 4:1 zavinil mizerný vstup do zápasu a třígólové manko po 23 minutách. Trenér Jagoba Arrasate ale před sobotním utkáním vyzýval k zachování klidu. "Myslím, že je příliš brzy na řeči o pohotovosti, na druhou stranu to však neznamená, že bychom snad neměli takovou chuť začít znovu vítězit."

"Sotva před měsícem se říkalo, jak jsme široko daleko nejlepší, a najednou jsme pro změnu nejhorší," připomenul Arrasate úvod sezony, v němž Real suverénně přešel v kvalifikačním předkole přes francouzský Lyon do Ligy mistrů a v lize měl po dvou kolech čtyři body. "Přitom jsme stále stejný tým, máme stejného kouče a jsem si jistý, že se zase vrátíme nahoru." Arrasate se ovšem bude muset obejít bez zraněného Xabiho Prieta, jehož vyřadil natržený sval minimálně na tři týdny. Zato Gorka Elustondo i David Zurutuza se již vrátili do tréninku a proti Seville mohou být připravení nastoupit.

"Měli jsme hodně zraněných, ale s tím holt nic moc udělat nemůžeme," odmítá výmluvy Arrasate. Poté našel pár slov i k nadcházejícímu protivníkovi, který v posledním kole letos poprvé zvítězil. "Tvoří nevyrovnaný tým, ale zrovna začínají hrát dobře a jsou nebezpeční už jen díky tomu, že nevíme, jakou tvář Sevilly na hřišti uvidíme."

Jestli se zatím někdo může Sociedadu vyrovnat v počtu zraněných, bude to právě Sevilla. Denis Cheryshev se sotva ohřál v minulém zápase s Rayem a už musel kvůli poraněné noze střídat a absentovat bude proti baskickému celku i Stephane Mbia, jehož zlobí prst na chodidle. Další hráči z marodky jsou José Antonio Reyes, Vitolo, Fazio, Cicinho, Navarro a Carrico.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - C. Martínez, González, I. Martínez, Bella - Pardo, Bergara, Griezmann - Vela, Agirretxe, Castro
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Beto - Coke, Cala, Pareja, Moreno - Iborra, Rakitić - Perotti, Marin, Rabello - Gameiro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Atlético Madrid  (sobota 22:00)
Slavné derby dvou rivalů z hlavního města čeká v sobotu večer fanoušky na stadionu Santiago Bernabeu. Atlético Madrid bude chtít zaskočit slavný Bílý balet a na jeho hřišti dokázat, že má na to bojovat o nejvyšší příčky La Ligy. Ancelottiho skvadra bude usilovat před domácími diváky o nápravu rozporuplných výkonů z předchozích zápasů.

"Toto derby musí být bitva," uvedl před zápasem Diego López. "Víme jak porazit Real," volil sebevědomá slova na druhé straně Courtois. Vše nasvědčuje tomu, že je před námi velký zápas. Střetnou se totiž nejen odvěcí rivalové, ale také mužstva, jež letos ještě nenašla přemožitele. Pro Real by tři body znamenaly první velké vítězství v sezóně, pro Atlético naopak vstupenku do boje o titul a prolomení ligového prokletí, neboť v lize rojiblancos neporazili Bílý balet od roku 1999.

Domácí zatím neválcují své soupeře tak, jak se před sezónou předpokládalo. Body ztratili už ve čtvrtém kole, když na hřišti výborně hrajícího nováčka z Villarealu remizovali 2:2. Namále měli Los Blancos i v posledním kole, kdy výhru nad dalším nováčkem Elche musel až v nastavení zachraňovat z penalty Christiano Ronaldo. O kontroverzním zákroku Sáncheze na Pepeho se napsalo a namluvilo dosti. Pachuť po rozporuplném výkonu rozhodčího Fernándeze zůstala.

"Musíme hrát lépe. Derby nevyhrajeme, pokud budeme hrát jako dnes. Musíme hrát s větším nasazením a zaujetím," komentoval Ancelotti výkon svého týmu vzhledem k nadcházejícímu utkání.

Atlético nemohlo začít sezónu lépe. S plným počtem osmnácti bodů ze šesti zápasů okupuje druhou příčku pouze vinou horšího skóre. Derby s Realem však bude pro svěřence Diega Simeoneho první opravdu těžký zápas v sezóně, jelikož doposud hrálo Atlético pouze s kluby z dolní poloviny tabulky.

"Moc se na utkání těšíme. Poslední vzájemný zápas jsme vyhráli, tak to pojďme zopakovat. Bude to důležité utkání pro nás i fanoušky. Pro mě je rozhodující dynamika v našem týmu, vždy jdeme za vítězstvím," připomněl obránce hostí Juanfran poslední vzájemné utkání obou týmů ve finále národního poháru, jež Atlético vyhrálo po prodloužení díky gólu Mirandy 2:1. Minulý zápas je však již minulostí a krutou realitou je, že v lize Atlético na Real prostě neumí. Vždyť od svého návratu do Primera División v roce 2002 svého městského rivala ještě v La Lize neporazilo.

Otazník visí nad startem Garetha Balea, který kvůli zdravotním potížím proti Elche nehrál. Do pátečního tréninku se nicméně již zapojil. Pokud by se posila z Tottehamu zařadila do základní sestavy, na lavičku by se pravděpodobně přesunul jeden z dvojice Benzema, Di María. Na druhé straně je ohrožena účast záložníka Maria Suáreze, jenž si v posledním utkání s Osasunou přivodil zranění a zápas nedohrál.

Šlágr sedmého kola vypukne ve 22:00 a utkání bude řídit Antonio Mateu.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
D. López - F. Coentrao, S. Ramos, Pepe, Arbeola - Khedira, Modric - C. Ronaldo, Isco, Di María - Benzema
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - F. Luís, Godín, Miranda, Juanfran - Koke, Tiago, Gabi, A. Turan - D. Costa, Villa
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.60 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Málaga CF  (pátek 21:00)
Osmá Málaga chce navázat na svůj poslední úspěch proti Almeríi. Valladolidu se naproti tomu nedaří a zatím má v šesti zápasech na kontě jen jednu jedninou výhru. Prolomí konečně smůlu a zvítězí proti motivovanému týmu hostí?

Pokud se může úspěch Málagy o něco opírat, pak je to téměř bezchybná obranná linie. Tým zkušeného trenéra Bernda Schustera v posledních třech zápasech neinkasoval ani jedinkrát, navíc se povedlo zazářit také jeho ofenzivním postavám. Když vezmeme v úvahu momentální ligovou formu Realu Valladolid, který poslední tři zápasy nezvítězil, je jasné, že na Estadio José Zorrilla budou hosté favority.

Náladu v týmu si po třech utkáních bez inkasovaného gólu v řadě pochvaluje také záložník Sergio Sánchez. Pro klubové stránky řekl: "Týmu se v obraně opravdu daří, což výsledky jasně ukazují. Když víte, že obrana stojí za vámi a neinkasuje, můžete se coby útočící hráč víc soustředit na svoje povinnosti. Takže naši útočníci si vytvářejí mnohem větší procento šancí, když jim "kryjeme záda". Jsem nyní spokojený i se svou vlastní formou, v záloze se cítím opravdu dobře. Chci se nadále zlepšovat," ukazuje Sánchez jasný cíl.

"Tvoříme skvělou partu lidí, náš herní styl je od počátku jasný a každý v týmu hraje s radostí. Díky skvělé obraně a těmto dalším atributům můžeme dosáhnout velkých úspěchů. Na ligovou tabulku se v této fázi sezony ještě spoléhat nedá, jedna výhra nebo naopak prohra může změnit místa o několik příček. V období kolem Vánoc ale chceme být na co nejlepší možné pozici, abychom si náskok udrželi," představuje si Sánchez.

Málagu netrápí příliš velký počet zranění, situace v táboře soupeře je naprosto odlišná. Mimo hru pravděpodobně zůstane německá hvězda Patrick Ebert, který si z remízového zápasu proti Levante odnesl lehčí svalové zranění. Možná až tříměsíční pauza čeká na dalšího záložníka Victora Pereze, který si obnovil frakturu lýtkové kosti. I přes zásadní absence však hostující Sergio Sánchez předpovídá těžké utkání.

"Zápasy s Valladolidem nikdy nejsou snadné, protože tamní diváci jsou velmi emotivní a tlak z jejich strany je vždy obrovský. Takže naším hlavním cílem bude minimalizovat schopnosti soupeře a snažit se zůstat u naší hry. Je skvělé, že se nám stále daří vytvářet si množství příležitostí; teď v tom chceme pokračovat. A když se nám povede vrátit se domů se třemi body, nálada bude zase o něco lepší," uzavírá bývalý hráč FC Sevilla.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Marino - Rukavina, Rueda, Valiente, Peňa - Sastre, Baraja - Ebert, Omar, Bergdich - Guerra
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Caballero - Gámez, Sánchez, Angeleri, Antunes - Darder, Tissone - Portillo, Morales, Eliseu - Hamdaoui
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.20 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona660022:518
2.Atlético Madrid660018:518
3.Real Madrid651014:616
4.Villarreal CF642012:614
5.Athletic Bilbao640212:1012
6.Espanyol Barcelona632110:711
7.Valencia CF63039:109
8.Málaga CF62229:48
9.Getafe CF62137:107
10.Levante UD61415:117
11.Celta Vigo61327:96
12.Real Sociedad61325:76
13.Real Betis61236:75
14.Sevilla FC612310:125
15.Granada CF61233:55
16.Real Valladolid61234:75
17.UD Almería603310:153
18.Elche CF60335:103
19.CA Osasuna61055:123
20.Rayo Vallecano61055:203

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (535)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele