Primera Division - souhrn 6. kola

24.09.2011, 19:54, aktualizováno 26.09.2011, 22:58
Komentáře a souhrny
Po pěti kolech už není ve Španělsku tým, který by neztratil nějaké body. Dnes totiž padla dosavadní suverenita Realu Betis, který prohrál v Getafe. Utkání jedinou brankou rozhodl v prvním poločase Diego Castro...

Getafe CF - Real Betis 1:0

26.09.2011 21:00

Góly: 31. Diego Castro

Betis na závěr kola prohrál na půdě Getafe nejtěsnějším rozdílem 0:1 a ztratil tak svoji stoprocentní bilanci, kterou držel jako poslední tým Primera División. I tak zůstali hosté na čele tabulky.

Getafe do pondělního zápasu získalo jediný bod, což je ze čtyř odehraných zápasů bídná bilance. Proti Betisu ale domácí začali aktivně a Pedro Leon povedeným přímým kopem brzy donutil brankáře Goitiu k ostrému zákroku. Po půlhodině hry se už diváci radovali. Na Valerův centr si naběhl Castro a usměrnil míč do sítě.

Vedoucí branka domácí tým navnadila a po zbytek poločasu byl lepší než soupeř. Z územní převahy už vzešla jediná šance, Leona opět vychytal pozorný Goitia. Betis se probral až po přestávce a obrana Getafe se rázem potila. Montero a Molina zahrozili střelami vedle, střelu Pereiry pak musel skvělým zákrokem zlikvidovat Moya.

Hosté si začali víc věřit a dál tlačili. Santa Cruz chtěl navázat na dvougólové představení z minulého kola, jenže dnes se mu tolik nedařilo, Moya v závěru vychytal jeho tvrdou střelu i hlavičku zblízka. Poslední hrozbu pro Getafe znamenala dalekonosná rána Etxebarriy, Moya opět zasáhl. Domácí ještě málem vedení zvýšili, Miku ale ve vyložené šanci selhal.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Málaga CF 0:0

25.09.2011 22:00

Góly: -

Málaga nezvládla ideálně utkání šestého kola na hřišti Zaragozy, když jen remizovala 0:0. Hosté byli lepším týmem, vypracovali si větší počet brankových příležitostí, jenže gól nedali, a tak nečekaně body ztratili.

Úvodní možnost zápasu měl ve čtvrté minutě domácí Postiga, ovšem míč mu sjel po kopačce a zamířil pořádný kus vedle levé tyče. V sedmé minutě už na sebe poprvé výrazněji upozornili i hosté, dobrou šanci ke skórování měl Van Nistelrooy, ale Roberta nepřekonal.

Stejný hráč to zkoušel ještě o minutu později, domácí brankář však byl i tentokrát na místě. Do prvního poločasu se ještě vtěsnaly zajímavé pokusy Barrery, Cazorly a Baptisty, jenže skóre se neměnilo ani jednou.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se obraz hry nezměnil, hosté drželi míč více na svých kopačkách, ovšem do těsné blízkosti branky soupeře se nedostávali. A když už ano, utekl Baptistovi v klíčový moment míč do zámezí.

Zaragoza měla ještě jednu příležitost převážit misky vah na svou stranu, Hélder Postiga si míč dobře zpracoval po přihrávce Barrery, vynikající zákrok ale předvedl Caballero. A když Rondonova hlavička skončila nad brankou, musela se Málaga spokojit s bodem, stejně jako domácí Zaragoza. Ta se v tabulce patnácté, Málaga šestá.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Racing Santander 0:0

25.09.2011 20:00

Góly: -

Také jedno bezgólové utkání nám nabídlo šesté kolo španělské Primera Division. V utkání mezi Sportingem Gijón a Racingem Santander gól nepadl a po remíze 0:0 tak oba celky získaly po bodu. Vůbec první bod získal domácí Gijón, který zatím s nulou svítil na posledním místě tabulky. Racing má na svém kontě nyní tři body a je těsně nad sestupovou propastí.

Domácí Gijón může zisku bodu spíše litovat. V utkání měl množství příležitostí, které nedokázal využít a doplácí i nadále na svou špatnou produktivitu. Po čtvrthodině hry se do první šance dostal Barral po centru De las Cuevase, ale gólman Toňo byl na tuto hrozbu stoprocentně připravený. O pár minut později sám Cuevas zkoušel štěstí z veliké dálky, ale jeho střela neměla přesné parametry.

Racing zahrozil chvíli před přestávkou. Ariel Nahuelpan se nachomýtl k odraženému balónu po skrumáži v pokutovém území a jeho tvrdou ránu se štěstím zblokovala domácí obrana. V nastaveném čase ještě pálil z úhlu Castro, ale jeho nerazantní střela skončila na boční síti branky Toňa. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Také ve druhé půli se diváci museli na stadionu v Gijónu nudit a nepřišlo žádné výrazné zvýšení úrovně duelu. I nadále však byli mírně aktivnější hosté a zejména De las Cuevas dělal obraně Racingu značné problémy. Chvíli po začátku druhé půle se individuálně uvolnil přes dva bránící protihráče a povedenou ranou se snažil obstřelit branku Racingu. Ke smůle domácích však těsně minul.

Další šancí se uvedl také Castro. Ten si naběhl na kolmici Barrala a ve vyložené příležitosti napálil pouze padajícího Toňa. Po této šanci už se fanoušci domácích chytali za hlavu. Další příležitosti měli na svých kopačkách postupně Barral, De las Cuevas a také obránce Botía, ale nikdo z nich nemířil přesně.

I přesto mohli domácí nakonec prohrát. V závěru druhého dějství jeden z domácích obránců podskočil balón a ve vyložené příležitosti se ocitl Pedro Munitis. Gólman Juan Pablo však dokázal svůj tým zachránit od další pohromy v sezóně. Racing však v utkání nepředvedl téměř nic a vítězství by pro něj bylo velmi šťastné. I remízu může nakonec považovat za parádní výsledek.

Více informací k zápasu

Granada CF - CA Osasuna 1:1

25.09.2011 18:00

Góly: 64. Fran Rico - 29. Raúl García

Nováček z Granady dokázal v rámci 6. kola podruhé v sezóně bodovat. Na domácím hřišti remizoval s Osasunou 1:1 po vyrovnaném průběhu. Granada má tak po pěti odehraných zápasech na svém kontě čtyři body a dá se předpokládat, že bude bojovat o záchranu. Osasuna má o dva body více a drží si dvanáctou pozici.

Remízu pro domácí zachránil ve druhém poločase povedenou ranou Fran Rico. Utkání patřilo spíše k těm kvalitativně podprůměrným a diváci na stadionu v Granadě e spíše nudili. Hosté se ujali vede po osmadvaceti minutách hry, když Pape Diakhaté dokázal využít zaváhání Raúla Garcíi a uvrhl tak hostující fanoušky do extáze.

Domácí se snažili vytvářet šance po celý zápas, ale většina její snahy končila před pokutovým územím Osasuny. Kromě gólu Rica si Granada za celé utkání prakticky nevytvořila další vážnější příležitost. Velikou šanci na vedení měli hosté 25 minut před koncem zápasu, kdy se uvolnil Uche a svou střelu poslal do tyče branky domácích.

Granada dokázala ve třetím zápase porazit na domácím hřišti Villarreal a tehdy předvedla parádní zodpovědný výkon. Ten od té doby nedokázala zopakovat a proti Osasuně mohla být ráda za bod. Hosté měli totiž i další příležitosti. V jedné z nich se ocitl Dani Benitez, ale jeho střela nebyla příliš razantní a gólman Andrés Fernandez ji zlikvidoval.

Po špatné první půli tak provedla Granada dvojí střídání už v prvním dějství a její hra se také zvedla. Na plac přišli Romero a Geijo. I přes zlepšený herní projev si ale domácí nevytvářeli šance a spíše bránili nebezpečnější nájezdy Osasuny.

V samém závěru utkání ještě mohli hosté strhnout vedení na svou stranu, ale to by pomezní rozhodčí nesměl mávnout ofsajd Ibrahima Baldeho, který podle opakovaného záběru nebyl. Ve velmi neatraktivním duelu tak nakonec padly dvě náhodné branky a zápas skončil remízou 1:1.

Více informací k zápasu

Levante UD - Espanyol Barcelona 3:1

25.09.2011 16:00

Góly: 14. Rubén Suárez (pen.), 58. Rubén Suárez (pen.), 76. José Javier Barkero - 73. Héctor Moreno

Tým Levante pokračoval výhrou 3:1 nad Espanyolem ve svém báječném vstupu do sezony a dostal se až na třet místo v tabulce Primera Division.

Ve 14. minutě otevřel skóre Ruben Suarez z pokutového kopu poté, co Rui Fonte nedovoleně zastavil svého soupeře. Po přestávce Suarez přidal druhý gól znovu z penalty, tentokrát za faul, za nějž viděl Jordi Amat červenou kartu. V 73. minutě dokázal Hector Moreno tečovat Pandianiho střelu a snížit tak na 2:1. V 76. minutě upravil na konečných 3:1 Barkero svou levou nohou, o 15 minut později byl vyloučen Pandiani za faul po odehrání míče a hosté tak dohráli v devíti.

Po skvělém týdnu, v němž porazilo Real Madrid a Rayo Vallecano, bylo Levante odhodláno porazit i Espanyol. Z hráčů sálalo sebevědomí hned od začátku. Již ve 3. minutě vybídl Juanlu přihrávkou Suareze, ten však neskóroval. To se mu povedlo o 11 minut později, kdy po faulu Rui Fonteho proměnil pokutový kop. Po zbytek byl poločasu byl Espanyol lepším týmem, ale Thievy, Sergio Garcia ani Joan Verdu nedokázali srovnat skóre.

Hned po přestávce Jordi Amat fauloval svého soupeře v gólové šanci, byl za svůj zákrok předčasně poslán do sprch a daroval soupeři možnost zvýšit skóre. K nařízené penaltě se postavil znovu Ruben Suarez a šanci proměnil, přestože Cristian Alvarez vystihl směr střely.

Hosté se zpět do hry dostali za 17 minut, kdy Moreno na zadní tyči usměrnil Pandianiho nevyzpytatelnou střelu do sítě. Espanyol tak i v desíti snížil na 2:1. Nicméně domácí dokázali obnovit dvougólové vedení, když v 76. minutě Barkero krásnou střelou nad Alvarezem rozvlnil síť hostí.

Mizérii Espanyolu pak dokonal Pandiani, jenž obdržel druhou červenou kartu pro klub z Barcelony za faul, kterým byl zasažen Nano. V devíti už Espanyol nezahrozil ani neinkasoval a zápas tak skončil 3:1 pro Levante.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Real Sociedad 2:1

25.09.2011 12:00

Góly: 20. Víctor Casadesús, 50. Chori Castro - 15. Imanol Agirretxe

V prvním nedělním klání přivítala Mallorca na domácím hřišti Real Sociedad. Ve velmi vyrovnaném zápase se nakonec radovali z plného bodového zisku domácí fotbalisté, kteří zvítězili 2:1. Vítězný gól vstřelil na začátku druhé půle Castro. Mallorca se díky vítězství posunula na jedenáctou příčku pouze o bod za San Sebastian.

Sociedad začal sezónu velmi slušně a největším úspěchem byla pochopitelně domácí remíza proti Barceloně. V úvodních čtyřech kolech získal sedm bodů, ale nyní další zisk nepřidal. Na půdě Mallorcy si hosté dělali vysoké ambice, ale domácí je zaskočili důraznou hrou a zápas vyhráli zcela zaslouženě.

Zápas začal ve velkém stylu a oba mančafty do něj vlétly jako uragán. Už po čtvrthodině hry se poprvé měnilo skóre. Carlos Martínez zahrával autové vhazování na Imanola Agirretxeho, který se s balónem natočil do pokutového území a povedenou ranou přes obránce umístil balón přesně k tyči branky domácího gólmana Aouateho - 0:1.

Hosté se z vedení neradovali příliš dlouho. O pět minut později bylo vyrovnáno. Emilio Nsue nacentroval před branku balón, na který si seběhl Víctor a z voleje se nemýlil - 1:1. Obrana hostujícího celku v tomto případě zaspala a Víctor měl na zakončení až příliš mnoho času. Po rychlém začátku se hra za vyrovnaného stavu poměrně uklidnila a začalo se více taktizovat.

I přesto bylo do konce poločasu k vidění několik příležitostí a aktivní byli zejména domácí. V zajímavé příležitosti se ocitl Emilio Nsue po rohovém kopu Castra, ale jeho hlavičku vyrazil gólman Bravo na roh. Na druhé straně se prezentovala nová posila Sociedadu McDonald Mariga. Ten se uvolnil na pravé straně přes dva bránící hráče a tvrdou ranou z úhlu pořádně vystrašil gólmana domácích.

V závěru poločasu ještě domácí zahrávali zajímavou standardní situaci z hranice pokutového území. Střela Castra však letěla doprostřed branky a gólman hostujícího celku s ní tak nemohl mít větší problémy. Po vyrovnané první půli se tak šlo do kabin za remízového stavu 1:1.

Druhé dějství začali lépe tentokrát domácí fotbalisté a už po pěti minutách hry šli do vedení. Rohový kop tentokrát zahrával Chico a odražený balón se dostal k aktivnímu Castrovi, který pohotovou ranou uklidil balón do sítě San Sebastianu podruhé - 2:1.

V další šanci se ocitl domácí Alejandro Alfaro po kolmici od Castra. Alfaro zkoušel obstřelit hostujícího gólmana, ale jeho střelu na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců. Mallorca se i přes občasné šance soustředila více na defenzívu a Sociedad se dostával do pokutového území soupeře už jen velmi sporadicky.

I přesto mohli hosté v závěru zápasu srovnat skóre. Střídající Griezmann předvedl parádní individuální akci a svou technickou střelou líznul tyč branky Aouateho. Mallorca však nakonec ubránila jednobrankový náskok a v celém utkání si vytvořila více příležitostí. Zaslouženě tak zvítězila 2:1 a připsala si na své konto druhou výhru v sezóně.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Atlético Madrid 5:0

24.09.2011 22:00

Góly: 9. David Villa, 15. Miranda (vl.), 26. Lionel Messi, 78. Lionel Messi, 90. Lionel Messi

Barcelona si na závěr sobotního programu Primera División pohrála s Atléticem, uštědřila mu manitu. Tři góly dal fenomenální Messi, jednou se trefil Villa a jeden gól si dalo Atlético samo.

Hned ve třetí minutě mělo Atlético obrovskou šanci na vedoucí gól, z pětadvaceti metrů nádherně vypálil Tiago, Valdés se jen ohlédl a viděl, jak ho zachránilo břevno. Na konci deváté minuty však udeřilo na druhé straně, vedoucí branku zápasu vstřelili domácí Blaugranas. Xavi krásným přenesením našel na kraji pokutového území Villu, který si pohrál s Mirandou a bezpečně proměnil - 1:0.

Barca byla i nadále lepší, Xavi geniálně za obranou našel Pedra, ten si ale nepřesně míč zpracoval a z těžké pozice levačkou minul. Po čtvrthodině hry bylo prakticky rozhodnuto. Xavi byl při chuti, tentokrát patičkou narazil balón Pedrovi, tomu přenechal míč v ofsajdu stojící Messi, sám si přitom naběhl na následný pas Pedra. Akci nezakončil ideálně, Courtois předvedl výborný zákrok, ke smůle Atlética však kulatinu putovala od hostujícího gólmana do Mirandy a následně do brány.

Běžela šestadvacátá minuta a válec jménem Barcelona vedl o tři góly. Messi si v rohu hřiště dvakrát vyměnil balón s Pedrem, obešel tři toporné protihráče a bez sebemenšího problému našel prostor mezi Courtoisem a tyčí - 3:0. Pět minut před přestávkou měl míč nějakých čtyřicet metrů od branky na kopačce Fábregas, když v tom si všiml vyběhnutého Courtoise a snažil se ho přehodit, bohužel pro domácí nádherným lobem trefil jen břevno.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky vstoupilo Atlético o něco lépe, Barca sice i nadále byla lepší, ovšem alespoň jednou za čas se na delší úsek dostali k míči také hosté. Přesto Blaugranas kralovali, na Fábregasovu nabídku si naběhl Messi, jenže zblízka Courtoise nepřekonal.

V šedesáté sedmé minutě znovu ukázal svou genialitu Messi, když vyslal nádhernou kolmici na úplně volného Villu, ten však nedal. Messi kouzlil i dál, dvacet minut před koncem přesprintoval s míčem přilepeným na noze téměř celé hřiště, aby ho však na hranici šestnáctky fauloval poslední bránící hráč, Perea. Následnou standardní situaci zahrával sám Messi, ovšem branku netrefil.

Diváky na Nou Campu bavil i Thiago, který si ve středu pole nádherně pohrál s dvojicí soupeřů. Ale na Messiho v současnosti nemá nikdo. V osmasedmdesáté minutě prošel obranou Atletů jako nůž máslem a s přehledem uklidil míč k tyči. Poté měli ojedinělou příležitost také hosté, proti Ardovi však skvěle vyběhl Valdés a dorážka Gabiho mířila mimo.

V devadesáté minutě padla ještě jeden gól a hvězdný Messi díky němu dokonal manitu a hattrick. To si narazil postupně s Thiagem a Villou a z úhlu propálil Courtoise. Barcelona rozdrtila Atlético 5:0 a posunula se na druhou příčku za Betis, hosté zůstávají osmí. Messi se hattrickem dostal před Cristiana Ronalda v tabulce střelců, dal už osm branek.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Rayo Vallecano 6:2

24.09.2011 20:00

Góly: 39. Cristiano Ronaldo, 45. Gonzalo Higuaín, 51. Cristiano Ronaldo (pen.), 67. Raphaël Varane, 73. Karim Benzema, 84. Cristiano Ronaldo (pen.) - 1. Michu, 55. Michu

Real Madrid po dvou zápasech zabral a půltuctem gólů zničil městského souseda z Raya. Hattrick si připsal Cristiano Ronaldo, gólově debutoval mladík Varane. Domácí neoslabila ani časná branka hostů, ani zbytečné vyloučení Di Maríi.

Divokou gólovou přestřelku nabídlo madridské derby mezi Realem Madrid a Rayem Vallecano. Vítězství si odnesli domácí, kteří tak aspoň částečně dali zapomenout na ztrátu pěti bodů z posledních dvou zápasů. Hosté sice bojovali, ale nakonec se jejich snaha bodově neprojevila.

Bílý balet nastoupil s několika změnami, Ramos se posunul na pravý kraj obrany a uvolnil místo Albiolovi, Lass nahradil ve středu zálohy Khediru, na spojce se objevil Kaká a na hrotu Higuaín. Rayo vyběhlo na trávník Santiago Bernabéu v očekávané sestavě, pouze Trashorrase nahradil guinejský talent Lass.

Utkání začalo pro domácí šokem, protože už v 1.minutě šli hosté do vedení. Míč ztratil Lass, Michu našel Tamuda, jeho střelu Casillas vyrazil před Michua a ten nezaváhal - 0:1! Za Real odpověděl Varane po centru Di Maríi, ale těsně minul. Vzápětí zahrozil křížnou střelou Piti.

V 8.minutě pálil nad po faulu na Kaká z přímého kopu Ronaldo. Rayo mělo však převahu, o čemž svědčila rána Tamuda, kterou s obtížemi zlikvidoval Casillas. Až ve 20.minutě střílel nebezpečně Kaká. Velice aktivní byl Lass z Raya, který po individuální akci z 25.minuty střílel těsně nad.

Mourinho reagoval stažením Lasse Diarry a nasazením Özila, což se postupně projevilo na útočné efektivitě domácích. Pro ofsajd nebyl uznán gól Higuaína, vzápětí Özilovu ránu vyrazil Dani. Další pokus z přímého kopu Ronalda minul branku. Real se dočkal až ve 38.minutě po průniku Kaká, jehož přihrávka našla Ronalda a ten prostřelil Daniho mezi nohama.

V nastaveném čase dokonal Real obrat, ač se tak událo po ofsajdu: Xabi našel pasem Ramose, ten sklepl na Higuaína, který dorazil do prázdné branky.

Druhou půli načala zajímavá akce Michua, který z takřka nulového úhlu těsně minul. Pak byl po dalším průniku ve vápně sražen Kaká a Ronaldo si v 50.minutě připsal další zásah. Hosté ovšem vzápětí střetnutí zdramatizovali, neboť aktivní Michu doklepl odražený míč do sítě a následně byl po zbytečné ruce a druhé žluté kartě vyloučen Di María.

Rayo se pustilo do útoku a Movilla střílel nad. V 65.minutě vyrazil ránu Xabiho konečky prstů Dani. V 68.minutě si připsal první oficiální gól v bílém dresu mladík Varane, jenž po rohu místo hlavičky volil patičku, kterou poslal do sítě Raya. Hosté se nevzdávali, Movillův pokus zneškodnil Casillas.

V 72.minutě rozjel Real další kontr, Benzema našel Özila, ten mu vrátil na kraj vápna a Francouz z první vstřelil pátý gól Madridu. Hosté se dostali do další šance v 82.minutě, ale Pachecovu ránu Casillas kryl.

Půltucet gólů uzavřela další penalta, kterou po faulu na Ronalda proměnil opět sám Portugalec, který si připsal druhý hattrick v sezoně. Real v klasifikaci postoupil před nedělními zápasy na čtvrté místo, Rayo je zatím stále na 11.příčce.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Valencia CF 1:0

24.09.2011 18:00

Góly: 18. Frédéric Kanouté

Valencia poprvé s sezoně prohrála, když nestačila na Sevillu a podlehla jí na jejím hřišti 0:1. Jediný gól zápasu dal Frederic Kanouté a zařídil tak posun Sevilly právě před svého dnešního soupeře, konkrétně na třetí místo. V utkání padly hned třu červené karty.

Valencia má hodně nahuštěný program, a tak dnes nechala odpočívat některé své opory v čele s kanonýrem Robertem Soldadem, nejlepším střelcem soutěže. Začalo se zostra a hned ve druhé minutě mohli jít hosté do vedení, to by však musel Aduriz mířit přesněji.

Na druhé straně našel Navas dobrým centrem Negreda, jehož efektní pokus nůžkami Guaita vyrazil před sebe ke Kanoutému, tomu však byl nesprávně odpískám ofsajd a gól po snadné dorážce tak nemohl být uznán. Jonasova bomba proletěla těsně vedle pravé tyče Varasovy branky a hned z další akci Sevilla udeřila. Rychlý kontr po pravé straně potáhl Navas, v pravý čas posunul míč Kanoutému, jenž se s ničím nepáral a napálil balón pod břevno.

Další slibná akce Sevilly šla pro změnu přes levou stranu a skončila pádem Perottiho v pokutovém území, domácí se však penalty dožadovali marně. Po půlhodině hry přihrál Navas pod sebe Perottimu, jeho střela do protipohybu ovšem Guaitu nepřekvapila. Sevilla byla lepší a ještě do poločasu mohla vést 2:0, když si Navasův prudký centr málem srazil do vlastní sítě Ruiz, naštěstí pro Netopýry byl znovu včas na místě pozorný Guaita.

Jedenapadesátá minuta přinesla nádhernou technickou střelu PErottiho a další úžasný zákrok valencijského gólmana, nebýt jeho, dopadl zápas pro hosty daleko hůře. Na hřišti se přiostřilo a jen na agilním Piattim se dvěma hloupými fauly vykartoval domácí Trochowski. Čistou gólovou šanci pak spálil Jonas, jenže po centru Barragána nastřelil tyč.

V šedesáté osmé minutě fauloval Escudé unikajícího Adurize, dostal rovnou červenou kartu a Valencia navíc zahrávala pokutový kop. Banega poslal Varase na opačnou stranu, jenže sám trefil jen tyč a skóre tak zůstalo neměnné. O tři minuty později byl vyloučen i hostující Aduriz, který šlápl na nohu provokujícího Spahiče a musel pod sprchy.

V samotném závěru zápasu se již nic nestalo, a tak Sevilla udolala na domácí půdě Valencii 1:0 a poskočila la třetí příčku ligové tabulky, Valencia je o bod zpět na pátém místě.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Villarreal CF 1:1

24.09.2011 18:00

Góly: 44. Igor Gabilondo - 53. Nilmar

Athletic i nadále čeká na premiérovou letošní výhru v lize, nezadařilo se ani napopáté. Tentokrát na San Mamés přijel Villarreal a odvezl si bod za remízu 1:1. Skóre sice otevřel domácí Gabilondo, jenže hned po přestávce srovnal Nilmar a nerozhodný stav vydržel až do konce.

Hned od úvodního hvizdu sudího Villanuevy se hrál zajímavý fotbal plný pohledných akcí na obou stranách, diváci se rozhodně nenudili. Ve druhé minutě nebezpečně hlavičkoval Amorebieta, jenže přestřelil. V osmé minutě mel obrovskou šanci na kopačce Llorente, zblízka však branku netrefil a Lopez tak vůbec nemusel zasahovat.

První střelecký pokus Žluté ponorky měl na starost Valero, Iraizoz neměl složitou práci. Llorente to zkoušel znovu, tentokrát z daleko krkolomnější pozice, ale na výsledku akce se nic nezměnilo. Patnáctiminutovku klidu narušila až čtyřiačtyřicátá minuta, ve které se domácí Athletic zřejmě zaslouženě dostal do vedení 1:0. Z pravé strany totiž ukázkově odcentroval Iraola, na míč si naběhl Gabilondo a prudkou střelou k tyči otevřel skóre zápasu.

Padesátá třetí minuta přinesla vyrovnání, akci rozjel Cani přihrávkou na Rossiho, ten sice ještě z úhlu Iraizoze nepřekonal, ovšem dorážka Nilmara už si cestu do sítě našla. Strhnout vedení zpět na stranu Athleticu mohl Javi Martínez, jeho dalekonosná střela však skončila nad břevnem.

Ze závěru zápasu už stojí za zmínku jen druhá žlutá karta Ekizy a tedy vyloučení domácího stopera, Villarreal však desetiminutové přesilové hry nevyužil v rozhodující branku, a tak remizoval na hřišti Athleticu 1:1. Domácí jsou sedmnáctí, hosté jedenáctí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Betis54019:612
2.FC Barcelona532022:411
3.Levante UD53207:311
4.Sevilla FC53206:311
5.Real Madrid531116:510
6.Málaga CF53117:210
7.Valencia CF53118:610
8.Atlético Madrid52128:67
9.Real Sociedad52126:67
10.Espanyol Barcelona52035:76
11.RCD Mallorca52033:56
12.CA Osasuna51313:106
13.Villarreal CF51225:95
 Rayo Vallecano51225:95
15.Real Zaragoza51225:115
16.Getafe CF51134:74
17.Granada CF51132:74
18.Racing Santander50323:83
19.Athletic Bilbao50235:82
20.Sporting Gijón50142:91

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1106)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele