Primera División - souhrn 38. kola

16.05.2014, 22:54, aktualizováno 18.05.2014, 22:55
Komentáře a souhrny
Atlético Madrid to dokázalo a po deseti letech přerušilo hegemonii Barcelony a Realu. Svěřenci Diega Simeoneho vybojovali na Camp Nou kýženou remízu a mohou slavit. Real Madrid zakončil ligovou sezónu výhrou nad Espanyolem, vedle posledního Betisu sestupují také Osasuna a Valladolid...

Sevilla FC - Elche CF 3:1

18.05.2014 21:00

Góly: 16. Vicente Iborra, 61. Jairo, 72. Vicente Iborra - 90+2. Richmond Boakye

Sevilla zvládla i poslední utkání v sezóně a na svém hřišti porazila Elche 3:1. Za domácí se dvěma góly blýsknul Iborra a jednu branku přidal také Jairo Sampeiro. Hosté dali korigující gól v druhé minutě nastavení zásluhou Boakyeho. Sevilla tak zakončí tento ročník na pátém místě, fotbalistům Elche porážka vadit nemusí, jelikož svou záchranu oslavili už v minulém kole.

Elche rozhodně nepřijelo na stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána pouze bránit. Hra s otevřeným hledím proti vítězi Evropské ligy se ale hostům nevyplatila už v 16. minutě. Po rohovém kopu prodlužoval hlavou za sebe Fazio, k míči se ve skluzu dostal Coke a do prázdné branky zakončil bez nejmenších problémů Vicente Iborra - 1:0! Elche hrálo to, co mu jeho soupeř dovolil a v dalších minutách si Sevilla především hlídala jednobrankový náskok.

V 36. minutě se ale bohorovnost domácích hráčů mohla přetavit ve vyrovnávací gól. Hostující Fidel odcentroval do vápna Sevilly, kde vyzkoušel pozornost Javi Varase Flores, domácí brankář však předvedl výborný zákrok a zabránil vyrovnání. Na druhé straně pak mohl využít Iborra chybu gólmana Herrery, jemuž vypadl míč z náruče. Střelec první branky ale na míč těsně nedosáhl.

Po změně stran to byli opět domácí, kdo diktoval tempo hry. Už ve 49. minutě se dostal do vyložené šance Sampeiro, jeho pohotová dělovka z vápna ale letěla lehce nad. Poté přišly opět chvíle pro hosty. Nejprve musel Varas vykrýt pumelici Márqueze zpoza šestnáctky a nebezpečný byl rovněž následný rohový kop, po kterém vyslal nadějnou hlavičku Suárez. Skvělý Varas ale zaúřadoval na brankové čáře.

Gól tak v 61. minutě mohli slavit domácí. Rychlou akci začala na pravé straně Figueiras, jenž skvěle zatáhl míč do vápna Elche, kde našel Jaira Sampeira. Subtilní záložník předvedl perfektní zpracování a poté pravačkou píchnul míč pod padajícího Herreru - 2:0! Sevillu druhá branka nakopla a domácí fotbalisté se hnali za třetí změnou skóre. V 70. minutě se ve skvělé pozici ocitl Carlos Fernández, který ale zcela osamocen po přihrávce z pravé strany Herreru nepropálil.

Již o dvě minuty později se ale více než třicet tisíc fanoušků Sevilly mohlo radovat potřetí. Po přihraném pádu jednoho z hostujících hráčů se před Figueirasem otevřel obrovský prostor, míč pak putoval ke kopačkám José Antonio Reyese, jenž nádherným obloučkem našel za obranou Iborru a ten nekompromisně zakončil - 3:0! Sevilla tímto gólem zlomila odpor hostů a v poslední desetiminutovce se do dalších vyložených příležitostí dostali Rakitić a Samperio, ani jeden ale na brankáře Elche recept nenašel.

V samotném závěru pak zaznamenal čestný zásah do branky Sevilly Richmond Boakye. Ten se ve vápně domácích prosadil po přihrávce Rodriguese navzdory stínícímu obránci Sevilly a stanovil tak konečný výsledek zápasu na 3:1. Radost z vítězství nad Elche se v Seville slila s oslavami vítězství Evropské ligy i zisku páté příčky v tabulce. Po těžké sezóně tak mohou být Andalusané nadmíru spokojeni.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Betis 2:1

18.05.2014 18:00

Góly: 12. Oriol Riera, 22. Javi Acuña - 70. Francisco Chica

Osasuna sice vyhrála, ale její vítězství má hořkosladkou příchuť. Domácí sice udrželi vítězství, nicméně záchrana je mine, jelikož Almería udržela remízu a bod, který jim stačil udržet první nesestupovou pozici.

Osasuna hodně chtěla vyhrát a bylo to na ní vidět. Ale neměla osud ve svých rukou a to se jí nakonec vymstilo. Domácí parta rozehrála dnešní utkání a okamžitě se hnala do útoku. První centr, ale Adán vyrazil jen k dalšímu hráči Osasuny a ten poté z voleje pálil a vybojoval alespoň rohový kop. Riera dostal krásný míč do vápna na hlavu a byl volný, takže měl dostatek času zamířit, jenomže branku těsně minul!

O mnoho lépe si vedl později, protože dostal kolmou přihrávku do vápna, popoběhl a po pár krocích tvrdou ránou kolem brankáře Adána rozvlnil síť dnes poprvé! - 1:0. Radost domácích příznivců neznala mezí. A to myslím doslova, bohužel. Strhla se padající vlna fanoušků na tribuně a početná skupina z nich jich skončila až na trávníku. Několik diváků bylo zraněných, v pohotovosti byli i lékaři. Jeden z domácích hráčů dokonce z toho klubka těl vynášel i malého chlapce. Utkání tedy logicky bylo přerušeno.

O pár minut později se situace vyjasnila a uklidnila, takže sudí Juan Martínez uznal, že je možné bez obtíží pokračovat. A domácí to oslavili tím nejlepším možným způsobem. Riera se prokličkoval mezi několika hráči pak vypálil a od hostujícího hráče se míč odrazil k Javieru Acuňovi, který neměl moc velký problém dorazit míč do sítě! - 2:0.

Osasuna byla při chuti a demonstroval to například Riera, kterému naservíroval míč na hlavu Cejudo, ale z bezprostřední blízkosti minul! Domácí se nevyvarovali ani chyb, když nepřesně rozehráli. Cedrick ji ale potrestat nedokázal, nicméně posléze se ke střele dostal Chica a také s ní měl brankář Fernandéz poměrně velké problémy. Riera se opřel v malém vápně, ovšem ve velkém úhlu do míče, nicméně trefil ho špatně a hodně vysoko přestřelil.

Po změně stran Sevilla dostal kolmou přihrávku do vápna soupeře a zvolil netradiční zakončení lobem, nicméně míč skončil nad brankou. Dvacet minut před koncem utkání udělal Francisco Chica krátkou kličku na střed na hranici vápna a rychle vystřelil. Tím zmátl brankáře Fernandéze a ten již neměl žádnou šanci zasáhnout! - 2:1.

V závěru se prapor hostí snažil zvednout Sevilla, ale jeho přímý volný kop neměl gólové parametry. Betis se pokoušel kombinovat a získat ještě alespoň bod, než poputuje o soutěž níž, ale ani to mu nebylo přáno. Domácí sice vyhráli, ale radost byste na tvářích hráčů hledali jen těžko. Dnes večer si alespoň na rok naposledy zahráli La Ligu.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Granada CF 0:1

18.05.2014 18:00

Góly: 44. Stefan Mitrović (vl.)

Real Valladolid nezvládl ani svou poslední šanci na záchranu a po domácí prohře 0:1 s Granadou sestupuje do druhé ligy. O jedinou branku utkání se postaral Stefan Mitrovic, jenž si minutu před koncem první půle srazil míč do vlastní sítě.

Byť se domácí po změně stran snažili otočit vývoj utkání ze všech sil, ale přes urputnou obranu granadských nenašli jedinou skulinku. Před změnou stran navíc došlo na delší přestávku, než je obvyklé, neboť se sesulo oplocení tribun na stadionu El Sadar, kde hrála Osasuna s Realem Betis, a všechna utkání tak byla zpožděna, aby probíhala zároveň a nešlo kalkulovat.

Jako první pokoušel střelecké štěstí Javi Guerra, ovšem mířil nepřesně. Na opačné straně si s hlavičkou Youssefa El-Arabiho zase poradil brankář Jaime. El-Arabi pak s dalším pokusem hlavou pouze minul branku, a tak měli blíže ke skórování domácí. Jeffrén nebezpečně střílel z hranice šestnáctky, jenže Roberto Fernández byl v brance pozorný.

Minutu před koncem poločasu pak přišel zlomový moment zápasu a potažmo celé sezony. Piti nasměroval míč do šestnáctky, kde si Mitrovic počínal tak nešťastně, že jej napálil do vlastní sítě. Po změně stran však zoufalí domácí pohrozili pouze průměrnou střelou Manucha. Až dvacet minut před koncem došlo na další šanci k vyrovnání. Guerra vyslal zpoza šestnáctky utěšenou ránu, kterou však takřka zázračně dokázal konečky prstů vytáhnout Fernández vedle a krátce poté neuspěl ani s hlavičkou Manucho.

I v hektickém závěru se Valladolid pokoušel na poslední chvíli s výsledkem a neodvratným sestupem něco udělat, ovšem poslední šanci zápasu si nakonec připsala akorát Granada skrze Brahimiho. Jeho neúspěch tváří v tvář Jaimemu však hosty mrzet nemusí, ligovou příslušnost si zachovali i tak a mohou slavit.

Více informací k zápasu

UD Almería - Athletic Bilbao 0:0

18.05.2014 18:00

Góly: -

Almería vybojovala s Bilbaem důležitou remízu 0:0 a bez ohledu na další výsledky si zajistila záchranu v nejvyšší španělské soutěži. Utkání dominovaly hlavně obrany a příliš hezkých fotbalových momentů k vidění nebylo, pro domácí však byl nejdůležitější zisk jednoho bodu, kterým Almería odsoudila Osasunu a Valladolid k sestupu.

Almería musel už po pěti minutách hry střídat, nedobrovolně musel ze hry defenzívní záložník Vélez, místo něhož naskočil mladý Nigerijec Azeez. Ofenzivní snahy domácích vedly především přes Jonathana Zongu, který ale ve 12. minutě nedosáhl na centr Dubarbiera. Zápas provázelo velké množství faulů a nepřesností, takže hra byla hodně kouskovaná. Athletic se dostal díky faulu Dubarbiera k zajímavé standardce ve 25. minutě. Následnou ránu Guillerma však jeden z obránců srazil na roh.

Do poločasu už pak Bilbao nepředvedlo příliš ofenzivního umu a domácí se soustředili hlavně na udržení čistého konta, které by jim zajistilo záchranu. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu. Po změně stran ale Almería začala hrát aktivněji a dokázala svého soupeře zmáčknout. Více než několik rohových kopů a jen málo nebezpečných standardních situací z toho však domácí nevytěžili.

V poslední půlhodině se ze hry skoro vytratily kombinace po zemi, což vyhovovalo především domácím. Situaci pak hostům zkomplikovalo zranění Morána, jenž musel v 84. minutě ze hřiště, přičemž Bilbao už tu chvíli vyčerpalo všechny možnosti střídání. Dobrou šanci pak spálil domácí Rodri, jehož projektil šel těsně mimo Herrerínovu branku. Poslední pětiminutovka patřila domácím, kteří dokázali oslabeného soupeře zatlačit, ale vítězný gól z jejich snahy nakonec nevzešel. Ani to ale domácím fanouškům nevadilo a po závěrečném hvizdu bouřlivě slavili na hrací ploše záchranu v Primera División.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Getafe CF 1:2

18.05.2014 18:00

Góly: 67. Roberto Trashorras - 43. Ciprian Marica, 90+2. Ciprian Marica (pen.)

V samém závěru se Getafe dokázalo dostat do vedení a má jistotu záchrany. Absolutním hrdinou je Ciprian Marica, který obstaral obě trefy a může se spolu se spoluhráči radovat z krásného snu - jeho tým se zachránil. Rayu už o nic nešlo a sezonu končí v poklidném středu tabulky.

Z Primera Division nakonec sestupují Betis, Real Valladolid a také Osasuna. Zapříčinila to mimo jiné penalta ze závěru tohoto utkání, která rozhodla o třech bodech pro madridské Getafe. Oproti všem možným předpokladům se dnes navečer hrála velmi atraktivní podívaná s množstvím šancí a zvratů. Po centru se k hlavičce dostal Tito, ale jeho pokus nebyl povedený a míč skončil vedle branky. Po delší pasáži, kdy se hra odehrávala především ve středu hřiště, se Lafitův nepovedený centr stáčel přímo do branky a Rubén měl hodně co dělat, aby ho vyrazil alespoň na roh! Nakonec se mu vše povedlo a jeho let vzduchem slavil úspěch.

Domácím se podařilo dostat hosty pod tlak, ale nedokázali z něj nic vytěžit. Dnes velmi dobře hrající Perea poslal do vápna hostů zajímavý míč, ale žádný z jeho spoluhráčů nedokázal zakončit. Getafe zaútočilo díky ráně záložníka Pedra Leóna z přímého volného kopu a kulatý nesmysl skončil těsně nad pravou šibenicí! Další šance aktivního Angela Lafity rovněž volala po skórování, ale jeho střela nakonec zamířila těsně vedle tyče.

Pět minut před přestávkou se Getafe konečně dočkalo kýženého vedení, protože Ciprian Marica se obtočil kolem svého strážce i s míčem u nohy a poté z patnácti metrů poslal míč přesně za záda brankáře Rubéna!

Rayo nemělo svůj den a na jeho kostrbaté rozehrávce to bylo znát. Naopak Getafe se prezentovalo pohlednými kombinacemi a v porovnání s domácími působila jeho hra jistě a vcelku nebezpečně. Příliš často do útoku nevyráželi, ale když už se jim to povedlo, většinou se měl brankář Rubén co ohánět. Po dlouhé době se dopředu vydali hráči hostí a z hranice velkého vápna to zkusil Pedro León. Rubén měl co dělat, aby míč alespoň vyrazil na rohový kop. Z něho už Getafe nic nevytěžilo.

A hosty to mohlo hodně mrzet, protože z ničeho nic se Rayo dostalo ke střele a vyrovnalo. Roberto Trashorras rozehrával standardní situaci z levé strany a míč nakonec propadl až do branky. Čisté svědomí určitě nemá brankář César, který nepředvedl příliš jistý zákrok a míč mu proklouzl pod tělem - 1:1 a nervy Getafe začaly pracovat.

Dobrým pokusem se blýskl Bueno a výborný zákrok musel vytáhnout César, který míč směřující do šibenice skvěle vyrazil. Pár minut před koncem se utkání ve prospěch svého týmu pokoušel nasměrovat znovu aktivní Marica, ale ani on nepochodil. Jeho dorážka totiž skončila vysoko nad brankou, i když brankář Rubén byl v hodně nevýhodné pozici. Domácí se dostali do šokujícího vedení, které Getafe hodně vylekalo, ale naštěstí pro něj se jednalo o ofsajd. Getafe si uvědomilo, že musí přidat, pokud chce pomýšlet na tři body. A splnilo svůj účel až v samotném závěru, když brankář Rubén fauloval pronikajícího hráče a sudí Jesús Gil Manzano pískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Ciprian Marica a svým šestým gólem v La Lize zachránil tři body i první ligu!

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Villarreal CF 1:2

18.05.2014 12:00

Góly: 90+3. Carlos Vela - 26. Giovani dos Santos, 69. Ikechukwu Uche

Šesté místo nakonec patří Villarrealu! V posledním utkání sezony totiž ligový nováček přehrál Real Sociedad a po výhře 2:1 přeskočil svého baskického konkurenta v tabulce. Mužem zápasu se stal Giovani dos Santos, jenž první gól dal a na druhý přihrál Uchemu. Za domácí pouze korigoval Carlos Vela.

Prohra a propad na sedmou příčku pro Sociedad znamená, že v příštím ročníku Evropské ligy se představí již v třetím kvalifikačním předkole, zatímco Villarreal půjde rovnou do čtvrtého. Dnešní prohru si však Baskové rozhodně zasloužili, naopak svěřenci kouče Marcelina se mohli ujmout vedení ještě dříve, než se jim nakonec povedlo. Aktivní Dos Santos poprvé unikl po pravém křídle, zasekl si míč na ránu druhou nohou, ovšem brankář Bravo si s ní dokázal poradit.

Když však domácí ztratili po pětadvaceti minutách hry míč ve středu pole, následoval rychlý útok Villarrealu, na jehož konci byl znovu Giovani, znovu si přehodil míč na oblíbenou levačku, a tentokrát již nedal Bravovi perfektní střelou do vzdáleného rohu branky pražádnou šanci. V poslední minutě před odchodem do kabin však mohl Sociedad přece jen vyrovnat, jenže Bergarova rána po přímém kopu skončila jen těsně vedle.

Do druhé půle již hráči pod vedením Jagoby Arrasateho vstoupili o poznání lépe. Antoine Griezmann ovšem hlavou neuspěl, Vela tváří v tvář gólmanovi mířil nepřesně, a tak skóre zůstávalo neměnné. Ani hostům se dlouho nedařilo zkvalitnit finální fázi, až jednadvacet minut před koncem se přece jen mohli radovat podruhé. Agilní Giovani tentokrát v dalším rychlém brejku přisunul míč Uchemu, jehož rána z prvního doteku zapadla rovnou ke vzdálenější tyči.

O poslední branku zápasu se tak postaral Carlos Vela, když si vyměnil míč se Zurutuzou a zblízka jej zasunul do sítě. Bylo to však až ve třetí minutě nastavení, a tak se už na víc Sociedad nezmohl. Po čtvrtém místě z loňska tak přece jen může být letošní sezona Basků hodnocena jako mírné zklamání, naopak Villarreal slaví návrat na výsluní a své nejvyšší umístění za poslední tři roky.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Celta Vigo 2:1

17.05.2014 22:00

Góly: 41. Sofiane Feghouli, 55. Pablo Piatti - 5. Iñigo López

Alespoň poslední zápas v jinak výrazně negativní sezoně se vyvedl Valencii, která před domácím publikem na Mestalle porazila Celtu Vigo 2:1. Spolu se zprávami o převzetí klubu singapurským miliardářem Peterem Limem tak může s trochou nadsázky jít o začátek nové éry.

Po dlouhou dobu Los Che trpěli na finanční potíže a zadluženost, nyní by těmto potížím mohlo odzvonit. Tak jako tak je třeba Valencii pochválit, že s Celtou nesložila zbraně ani po rychlém inkasovaném gólu a díky brankám Feghouliho s Piattim skóre otočila a zvítězila. Skončí tak nakonec na osmém místě s 49 body, tedy stejným počtem, jakým disponuje i devátá Celta.

Hosté do zápasu vstupovali ve špičkové formě, která se postarala o jejich čtyři vítězná kola za sebou. Naposledy dokonce pohořel i slavný Real Madrid, který si z Galicie odvezl pouze porážku 2:0. V pátek však Vigo rozesmutnila zpráva, že jeho trenér Luis Enrique po sezoně v klubu končí. Ještě před avizovaným a hojně spekulovaným odchodem kouče Viga do Barcelony místo Gerarda Martina se chtěl Enrique patřičně rozloučit a po brance Lópeze hned zkraje utkání to vypadalo nadějně.

Valencie nicméně podrobila defenzivu Celty tvrdé zkoušce, které ještě zpočátku brankář Sergio Álvarez dokázal vzdorovat. S pokusy Jonase s Míchelem si ještě dokázal poradit, ovšem v úvodní pětačtyřicetiminutovce nakonec stejně inkasoval. Tři minuty před odchodem do kabin totiž udeřil Feghouli hlavičkovým pokusem. Když pak deset minut po změně stran Piatti opět hlavou postrčil míč za Álvarezova záda podruhé, obrat byl dokonán. Oba střelci si pouze navzájem vyměnili role a měli tak prsty v obou gólech Valencie. Přesto si Los Che připisují svou nejhorší sezonu od té z let 1997/98 a zůstávají mimo příčky zajišťující kvalifikaci do pohárové Evropy. Aspoň však s dobrým pocitem na závěr.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Atlético Madrid 1:1

17.05.2014 18:00

Góly: 33. Alexis Sánchez - 49. Diego Godín

Atlético Madrid to dokázalo! Dnes navečer bude v Madridu panovat skvělá nálada, protože tamní Colchoneros na Camp Nou remizovali s domácí Barcelonou a díky bodu si zajistili mistrovský titul! Barcelona sice po skvělé brance Sáncheze vedla, ale neuhlídala Godínovu hlavičku.

Primera Division stála před hlavní hádankou celé sezony a netrpělivě čekala na její rozuzlení. Na slavném Camp Nou se mělo rozhodnout o držiteli mistrovského titulu. A jednalo se o přímý duel mezi domácím týmem a hosty z Madridu. Atlético mohlo už dávno rozhodnout, ale osud tomu chtěl jinak. Barcelona tedy dostala další šanci a dnes ji musela využít na sto procent.

Situace byla poměrně jednoduchá - pokud by Barcelona ztratila jakýkoli počet bodů, mistrem by bylo Atlético. Simeoneho týmu stačila i remíza, ale rozhodně nechtělo na podobný výsledek spoléhat. Napovídala tomu i úvodní sestava, do níž se vešli oba přední útočníci David Villa (někdejší hráč právě Blaugranas) a Diego Costa (pravděpodobně budoucí hráč Chelsea). Tata Martino samozřejmě spoléhal na argentinský talent Lionela Messiho a dvojici krajních rychlíků Pedra se Sánchezem.

Po pěti minutách se hnalo do útoku Atlético, ale po zásahu Gerarda Piquého byl sudí Mateu Lahoz nucen udělit domácímu stoperovi žluté napomenutí. Hra později dostala očekávaný scénář - Atlético hrozilo spíše z rychlých protiútoků, Barcelona stále kombinovala na půli svého soupeře, i když bez větších šancí. Colchoneros se pokoušeli prosadit z poměrně nenápadné kombinace, ale centr Juanfrana na nabíhající spoluhráče včas před brankářem Pintem odklidil vracející se Piqué.

Velká komplikace nastala pro Atlético po třinácti minutách, když přestal hrát Diego Costa a kvůli zranění musel odstoupit ze hry! Nejednomu fanouškovi madridského velikána zřejmě zamrzl úsměv na rtech, protože Costa je naprosto klíčovým hráčem pro celý tým. Při pohledu na zraněného hráče bylo evidentní, že Costu střídání hodně mrzí a po vzoru Luise Suáreze si zakrýval obličej. Na hřišti jej nahradil Adrián López, který má s klíčovými brankami už své zkušenosti.

Trenér Diego Simeone o chvíli později kroutil nevěřícně hlavou podruhé, protože se zranil další klíčový hráč jeho týmu - Arda Turan nemohl po střetu s protihráčem pokračovat a po dvaceti minutách ukončil své dnešní představení. Frustrace na něm byla znát a Raul García se musel hodně snažit, aby dokázal aktivního Turka zastoupit. Colchoneros duel o vše hodně bolel, ale přesto se nevzdával.

K tomu ho donutil až Alexis Sánchez, který umožnil zaplněnému stadionu snít. Po centru Cesca Fábregase se k míči dostal uvnitř vápna Messi, který sklepl míč do běhu Sánchezovi a Chilan z velkého úhlu trefil míč naprosto parádně! V tuto chvíli Barcelona držela jednu ruku na mistrovské trofeji!

Když sudí Lahoz těsně před poločasem pískal v blízkosti brankáře Pinta, celý stadion na chvíli ztichl. Naštěstí pro domácí to ale značilo pouze opakování rohového kopu. Atlético Madrid vědělo, že mu šance na zisk vysněné trofeje uniká s každou další minutou a hned po návratu ze šaten se rozhodlo útočit. Obránce Filipe Luis se prohnal kolem soupeře a tvrdě vypálil, ale Pinto byl připraven. Do další šance se dostal téměř neviditelný David Villa, ale byl příliš těsně strážen. Tento tlak nemohla Barca dlouho vydržet a následky se brzy dostavily!

Z následného rohového kopu totiž Atlético udeřilo - do pokutového území si naběhl vysoký stoper Diego Godín a přesnou hlavičkou rozjásal hostující fanoušky. Remíza totiž favorizovala právě Atlético Madrid.

Na týmu trenéra Simeoneho byla naprosto zřejmá snaha o bodový zisk. Jeho dravé napadání a jednoduchá hra dělaly Barceloně velké problémy. Domácí se snažili napravit své zaváhání a málem jim to vyšlo - centr Fábregase zpracoval Messi a napálil míč těsně pod břevno! Po průniku argentinského útočníka se musel k faulu uchýlit Filipe Luis a to se mohlo Colchoneros vymstít. U míče stáli Neymar s Messim, ale Argentinec napálil jen zeď před sebou.

S blížícím se koncem utkání bylo na Barceloně, aby se vzchopila a zaútočila. Brankář Thibaut Courtois se ale překonat nenechával a tasil jeden důležitý zákrok za druhým. Není divu, že trenér Martino poslal na hřiště kromě Neymara také obyčejně brilantního Xaviho, aby vymyslel další postup. Nervydrásající závěr Atlético zvládalo s vypětím sil. Do pokutového území dorazil dokonce brankář Pinto, ale míč se k němu nedostal. Atlético ubránilo remízu 1:1 a slaví mistrovský titul!

Více informací k zápasu

Real Madrid - Espanyol Barcelona 3:1

17.05.2014 16:00

Góly: 64. Gareth Bale, 86. Álvaro Morata, 90+2. Álvaro Morata - 90. Pizzi

Real zvládl poslední ligové utkání a s Espanyolem zvítězil 3:1. Barcelonští se však nemají za co stydět, jelikož s favoritem drželi krok více než hodinu a připravili tak svému kouči důstojné rozloučení. Góly Balea a Moraty však zajistily Bílému baletu zasloužené vítězství, za hosty zaznamenal čestný úspěch Pizzi.

Těsně před zápasem musel domácí trenér Carlo Ancelotti udělat zásadní změnu v sestavě. Kvůli svalovému zranění nemohl na poslední chvíli nastoupit Cristiano Ronaldo, za nějž do akce naskočil Isco. Možná právě absence asi nejlepšího hráče domácích vedla k poněkud ospalému úvodu utkání. Real měl velkou územní převahu, ale k pořádné šanci se Bílý balet dostal až ve 30. minutě. To když se Benzema hezky uvolnil ve vápně Espanyolu a vyslal pohotový pokus na Casillovu branku. Hostující brankář ale vytasil skvělý zákrok a vytlačil míč mimo tři tyče.

Před koncem první půle mohl jít Espanyol do vedení, kdyby Simao proměnil svou šanci po přímém volném kopu. Na druhé straně pak mohl ze standardní situace udeřit Bale, ale technický pokus velšského reprezentanta šel mimo. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhé dějství přineslo daleko více šancí na obou stranách. V 51. minutě běžel na Casillase v dobré příležitosti Stuani, gólman domácích však předvedl perfektní skluz a zabránil uruguayskému forvardovi v zakončení. Prolomit houževnatou obranu Espanyolu se Realu podařilo v 64. minutě. Benzema vybojoval na půlící čáře míč a vyslal do šance rychlonohého Balea. Velšský kanonýr si počínal hodně zkušeně a křížnou střelou poslal Real do vedení 1:0!

Vzápětí mohl srovnat Simão, ale naneštěstí pro hosty šel balón opět mimo. Následně musel kvůli problémům s tříslem ze hry Benzema. Druhá branka domácích přišla až v 86. minutě. Hráči Realu využili fatální chybu v rozehrávce Espanyolu a po pravé straně se dostal do vápna Di María, jenž pak předložil míč úplně nekrytému Moratovi, a mladý útočník poslal míč nekompromisně za záda padajícího Casilly - 2:0!

Gólová přestřelka na konci zápasu pokračovala akcí Barcelonských z 90. minuty. Naději na bodový zisk vykřesal pro hosty Pizzi, jenž vytěžil maximum ze skvělé individuální práce Sergia Garcíi a zcela nekrytý zasunul míč za záda překvapeného Casillase - 2:1! A s Realem mohlo být ještě hůř, jelikož se v další obrovské šanci ocitl hostující Stuani, na poslední chvíli ale zachránil Bílý balet skvělým skluzem Modrić.

O výsledku zápasu tak rozhodla akce na druhé straně hřiště, když po nepovedeném rohovém kopu Espanyolu pelášil na hostující branku Di María s Moratou a druhý jmenovaný doklepl míč do zívající Casillovy branky - 3:1! Real tak splnil povinnost a s La Ligou se rozloučil vítězně. O jeho konečné pozici v tabulce ale ještě rozhodne zápas mezi Barcelonou a Atléticem.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Levante UD 1:0

16.05.2014 21:00

Góly: 60. Francisco Portillo

Letošní sezonu ze souboje Malaga - Levante nakonec na vítěznou notu zakončili domácí Andalusané, kteří zvítězili 1:0. V nezáživném duelu bez většího zaujetí z obou stran se ujala pouze branka Portilla.

Po čtvrtém a šestém místě z minulých let jde pro Malagu na průběžné jedenácté příčce s 45 body o pořádný sešup dolů. Ovšem po odchodu Manuela Pellegriniho a klíčového hráče do ofenzivy Isca se něco podobného ostatně čekalo. Předčasné zajištění záchrany, umístění ve středu tabulky a zakončení sezony v dobré formě se tak dá považovat za důstojnou rozlučku Bernda Schustera, pro nějž šlo o poslední zápas na lavičce Malagy.

Stejně jako při remízovém zápase proti Atlétiku Madrid v minulém kole si i tentokrát Malaga připsala dobrý vstup do hry. První pokusy Eliseua s Camachem ještě skončily vedle, pak si už brankář Navas musel obezřetně počínat při střelách Rescaldaniho, Amrabata i Péreze. Ani jednostranná první půle však nepřinesla žádný průlom bezbrankového stavu.

Levante však své štěstí pokoušelo příliš dlouho a nakonec přece jen inkasovalo. Navas sice zabránil Amrabatovi v zakončení dobré kombinace, ovšem odražený míč přistál u Portilla, jenž přízemní ranou skrze klubko hráčů procpal míč do sítě. Hosté po nedávných velkých výhrách nad Atlétikem Madrid a městským rivalem Valencií nedokázali na své výkony navázat a až do konce se nikdy vyrovnání ani nepřiblížili.

Naopak mohl být konečný výsledek ještě o něco výraznější. V nastaveném čase totiž Juanmi spadl v pokutovém zákroku po zákroku Nagoreho a rozhodčí odpískal pokutový kop. Střídající Casado však selhal a vysoko přestřelil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Atlético Madrid38286477:2690
2.FC Barcelona382765100:3387
3.Real Madrid382765104:3887
4.Athletic Bilbao382010866:3970
5.Sevilla FC381891169:5263
6.Villarreal CF381781360:4459
7.Real Sociedad3816111162:5559
8.Valencia CF3813101551:5349
9.Celta Vigo381471749:5449
10.Levante UD3812121435:4348
11.Málaga CF381291739:4645
12.Rayo Vallecano381342146:8043
13.Espanyol Barcelona381191841:5142
14.Getafe CF381191835:5442
15.Granada CF381252132:5641
16.Elche CF389131630:5040
17.UD Almería381172043:7140
18.CA Osasuna381091932:6239
19.Real Valladolid387151638:6036
20.Real Betis38672536:7825

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (390)

Přidat komentář
Billy McClane

Basketbalove El Clasico 100:62 pre Real Madrid. Je to tam, krasny zapas a neskutocny debakel Barcelony. Po roku sme opät vo finale, snad to tentoraz vyjde

Reagovat
stas87

hanba riadna,Barcelona nevie hadzat TH aj casto skusali trojky ale doskoky sbierali hraci Madridu,katastrofalna strela a 62 bodov je fakt trapas,mna mrzi ze som nedal Real viac ako 86bodov,v druhom semifinale som mal Maccabi pod 67 bodov a ten zaver bol brutalny Cska cely cias viedlo a zaver tak dojebalo dneska som mal ukrutne smolny den,utiekol mi basket 4x o jeden jediny bod a za dnesok som styri kila v minuse

Reagovat
Billy McClane

Popravde nie ze by som nasim neveril, ale obe dnesne semifinale ma trochu prekvapili. Barca mala vybornu formu a len par dni dozadu Real celkom jasne zatienili.

Inak celkovo je to uz piata vyhra Realu zo siestich poslednych vzajomnych zapasov (finale ligy, superpohar, pohar, ligovy zapas, semifinale EL) a druhe vyhrane europske El Clasico za sebou

Reagovat
stas87

no ja ratal s postupom CSKA,hrali vyborne v obrane a Maccabi sa 3Q nevedeli cez tu obranu dostat,v 4Q sa im to ale rozsypalo,izraelcom vychadzali trojky neuveritelne,myslim ze trafili styri po sebe a tym sa dostali na dostrel,zaver ale od rusov totalne nezvladnuty

spanielsku nesledujem pravidelne,vlastne basket sledujem cca 2 tyzdne ked som zistil ze na live stavkach sa da slusne zarobit tak kazdy den nieco podam,oblubil som si Valenciu,Limoges a Bayern,to su moje kone skoda ze uz sezona konci...

basket som dlho povazoval za trapne nudny sport ale menim nazor,suprova hra,pozeram aj fandim a este daco zarobim vysral som sa na hokej,futbal aj tenis a davam iba basket a obcas hadzanu,kurzy skvele a ten adrenalin u toho

Reagovat
Billy McClane

Tak ja sledujem len Real v EL, a v lige su to len El Clasica, pripadne tento rok este zapasy s Valenciou. Inak oproti NBA sa tu hra podla mna dost amatersky basketbal, co kukam posledne roky niektore zapasy Miami a San Antonia, tak to sa neda vobec porovnavat.

Inak co sa Bayernu tyka, tak on sa zdvihol za posledne dve-tri sezony, ked sa v klube rozhodli ze z neho spravia europsku spicku. Este nedavno hrali druhu a dokonca tretiu nemecku ligu. Teraz si tam natahali zopar Amikov a uz je z nich top klub Europy

Reagovat
stas87

no NBA som sledoval asi len styri zapasy PO,Oklahoma-Clippers bol luxusny basket,Indiana-Washington strata casu a peniazi na spanielskej je dobre podavat overy,tam to pada dost casto,Real takmer vzdy ide nad 80b,hcp sa tiez daju dobre trafit

o Bayerne akurat viem ze vyhral zakladnu cast a fandi im Bastian a ked ma cas tak chodi pravidelne pozerat na Bayerne som teraz prejebal prachy tesne mi to uslo,Ludwigsburgu v 2Q strasne pomahali rozhodcovia,piskali len na jednu stranu,4Q obcas skusam lebo su obratene kurzy,outsider ktory prehrava o 15b treba tak je na neho nizky kurz ale na favorita cez 2,nie vsetky timy poslednu stvrtinu vypustaju,tu to tesne nevyslo

https://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=ODk5MjU0MTM1Nzc0MjcwMDqk7X1lFYrwlPEV6ks%3D&kind=LIVE

Reagovat
smazaný uživatel

Bez energie, intenzity, prostě nic. Ale tak hlavně, že se poslední domácí zápas vyhrál, mnohem důležitější zápas nás čeká za týden. Tam budou muset nechat duši.

Individuálně.. Illarra dobrý výkon, na tý šestce mu to sedí mnohem víc. Člověk se pak cítí o něco lépe vzhledem k finále, i když Atleti budou úplně jiný level. Dále.. Rafa ukázal, že finále může v klidu odehrát, v případě že Pepe nebude, naprosto klidný a chirurgicky přesný v zákrocích. A potěšil i Ángelito 2 gólovýma příhrama, hlavně ta druhá, kdy mohl zakončovat sám, ale radši to nechal Moratovi, který potřeboval nějaký confidence boost.

Reagovat
Billy McClane

Illara podla whoscored MOTM

Reagovat
smazaný uživatel

To je neskutocna smola pre Atletico.

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico má co chtělo, ještě má šanci, že si rozdělí všichni tři po trofeji, tzn. že vyhrají LM, tu vůbec nejcennější trofej, soupeři mu ke ke konci situaci více než usnadňovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak beru zpět, ale nakonec si to asi zasloužili nejvíc, každopádně podle mně tohle nepřidá na útok ve finle LM, nepřeji jim to, ale asi trochu podlehnou oslavám, budou tvrdit, že se musí soustředit na další zápas, ale v hlavách už bude, že vyhráli velkou trofej.

Reagovat
Aldeano

Dva nejlepší hráči se zraní a i přesto to Atleti dokázali

Pro titul Atletům

Reagovat
Aldeano

Nemohou nakupovat, tak jako Real nebo Barca, dokonce naopak a i přesto oba tyto týmy dokázaly porazit v dlouhodobé soutěži. Jasně, jsou tam dluhy a Cerezo není zrovna sympaťák, ale tohle je prostě stejně krásný příběh.

Reagovat
smazaný uživatel

povolíš, přitáhneš Atleti! zaslouženě

Reagovat
Chlupatá máma

CAMPEOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOONES

Reagovat
smazaný uživatel

Jak máme rozumět nicku chlupatá máma? Źe má chlupaté ruce, nebo záda, nebo je úplně celá chlupatá?

Reagovat
M11

neskutecne Atleti

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético letos zaslouženě. Jinak opět vynikající Lahoz. On prostě nastaví jednotný metr a dodrží ho po celý zápas. Jediný španělský rozhodčí, kterému se zápas nerozpadne pod rukama, nežere simulace, ale přesně posuzuje fauly, vůbec na něj neplatí nějaký tlak nebo protesty...Výborný rozhodčí!

Reagovat
fenixLFC

asponze to nenechal rozkuskovat, ked uz aj atletico dostalo loptu a slo dopredu tak tam fakt len chceli spadnut, esteze im to nezral, rovnako ako na druhej strane

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když mají nejvíc bodů, tak je jasný že si to zaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi sám herním projevem si to za celou sezónu zasloužili, kdyby letos vyhrála Barca zasloužení by to nebylo. ( to samý Real). Prostě Atletico letos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja uz od nej zazil nekolik pruserovejch zapasu, asi mas na nej stesti

Reagovat
smazaný uživatel

pravda, ale i tak je urcite nejlepsi

Reagovat
smazaný uživatel

Zas tak jasne bych to nevidel. Jo, jsou i horsi, ale ze by byl nejak vyrazne lepsi...ono je sice super ze pousti hru, ale v praxi to vypada, ze kdykoliv ho vyfasujem proti Realu nebo Barcelone, tak ignoruje at uz souper dela jakykoliv prasarny...Vcera piskal ale docela dobre no.

Reagovat
smazaný uživatel

fajn, posledni velky zapasy ale zvladl fakt paradne. je to jeden z mala spanelskejch sudich, na ktery je ve velkejch zapasech relativni spoleh...

Reagovat
smazaný uživatel

já teda taky

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayern +

FANTÁZIA, najlepší možný víťaz! Tak snáď aj tá LM, neskutočne im to prajem!

Reagovat
Pinturicchio

ATLETICOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
smazaný uživatel

ATLÉTICO de MADRID !!!!!!

Reagovat
-Carles-

Nádhera

Síce som to samozrejme prial Barce, ale toto fantastické Atlético na čele s Cholom si to proste zaslúži. Prehra v boji o titul nemrzí vôbec, snáď sa lady pohnú a začneme odznovu.

Teraz ešte ten krásny sen Atlétov dokončiť v Lisabone, veľmi im budem držať palce. Double by bolo grandiózne.

Reagovat
Godwinson

Neskutečné, strašně jim to přeju. Teď ještě uspět v Lisabonu :)

Reagovat
smazaný uživatel

ATLEEEEEEEEEEEEEEEEETICOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

FUTBALOVY BOH EXISTUJE A SIDLI V SPANIELSKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Elliasson

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

zasloižený vítěz musím uznat i když fandím barceloně ta si bohužel titul nezasloužila

Reagovat
smazaný uživatel

gratulacia

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulacia, perfetktna sezóna atlétov, zaslúženy titul

Reagovat
SunFells

Hohó, hodně pěkný

Reagovat
-Carles-

Real 3.

Reagovat
smazaný uživatel

Víš, kdy naposledy byl Real v La Lize třetí?

Reagovat
-Carles-

10 rokov ak sa nemýlim, minule som to tu tuším dával.

Reagovat
smazaný uživatel

To byl čtvrtý.

Reagovat
-Carles-

Vyhral LM? Druhú sezónu po prestupe Lucha?

Reagovat
smazaný uživatel

To taky, ale naposledy v sezóně 2001-02, když získal devátý a zatím poslední titul v Lize mistrů.

Reagovat
-Carles-

Ostáva len dúfať, že sa história opakovať nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřit a doufat, že bude, samozřejmě.

Reagovat
Billy McClane

Barca bez trofeje

Reagovat
eder

A kolikpak trofejí má letos slavná Barca?

Reagovat
-Carles-

Superpohár

Reagovat
Al Capone

a nám jste se loni smáli že to nic neznamená

Reagovat
-Carles-

To je síce pravda, že neznamená. Len odpovedám na otázku

Reagovat
Al Capone

pokud chceš být přesný tak letos ani jednu

Reagovat
-Carles-

Tak to áno, myslel som samozrejme sezónu.

Reagovat
Ed_Hazard

Kedže sme na tom bodovo rovnako ako Barca (rozhodli až vzájomné zápasy), v LM nás budú tak či tak ťahať z 1. koša a už teraz máme na konte pohárový titul + je dosť možné že k nemu pribudne aj LM......tak to absolútne ale absolútne nemrzí

Reagovat
smazaný uživatel

fantasticti Atleti, ted jeste uspet v pristim zapase a zajistit si nesmrtelnost

Reagovat
Mr.Jindros

Atleti neuvěřitelný.

Reagovat
Gazza.8

zaslouženě

Reagovat
m.sali

titul patří jednoznačně Simeonemu - dokázal ze svejch hráčů dostat absolutní maximum, úplně změnil jejich mentalitu... čeká ho zářná trenérská kariéra

Reagovat
smazaný uživatel

Ne asi, patří Moyesovi.

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
cetto

Reagovat
smazaný uživatel

To je tak trapný, jak si někteří berou ty parchanty na oslavu. Stejně z toho nemají rozum.

Reagovat
eder

Možná víc než mnozí fanoušci...

Reagovat
smazaný uživatel

To těžko, roční děcko z toho nemá vůbec žádnej.

Reagovat
cetto

tve..oni si ho tam neberou kvůli tomu dítěti, ale kvůli sobě chtějí svou radost prožít s těmi nejbližšími

Reagovat
smazaný uživatel

A za pár let tam budou i manželky ne. Prostě je to trapný.

Reagovat
cetto

so what?? tak s tam vemou manželky však je to naopak krásné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nektery myslenkovy pochody tady jsou neuveritelny...

Reagovat
fenixLFC

co cakas od merleho...

Reagovat
-Kopy-

Neskutečná sezona od Atlética, moc jsem jim to přál, velká gratulace i fanouškům tady, snad se jednou taky dočkám. Zasloužili si to moc, Simeone co předvedl stímhle týmem...prostě neuvěřitelný...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eder

Ledaže by se Rafa vrátil...

Reagovat
smazaný uživatel

este sa moze na treti pokus vratit Ranieri

Reagovat
eder

Ten ale titul s Los Che nevyhrál, pokud si dobře vzpomínám.

Reagovat
Kily

to ne, ale zásluhu měl velkou a hodně se na něho zapomíná, byl to totiž on, kdo kdysi Valencii nastartoval

Reagovat
smazaný uživatel

az ma mrzi, ze sa z neho stal taky otloukanek a vsade ho vyhadzuju aj po dobrych sezonach, pritom vacsinou, kde bol, po sebe zanechal uspesne stopy

Reagovat
Kily

taky, přesně jak píšeš, má strašně nevděčnou pozici a přitom plní předsezonní cíle, Rafa na tom celkově není zase tak o moc lépe

Reagovat
smazaný uživatel

Rafa ma tituly, vie s polohotovym muzstvom dobre pracovat a posunut na vyssi level, kdezto Claudio je pripravar, vychovavatel , ale tituly ma fakt prakticky chybaju

Reagovat
smazaný uživatel

*mu

Reagovat
Kily

jasné, já to ale myslel směrem k tomu, že se jich ty velké kluby dokáží snadno zbavit

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea este nie je velky klub, Inter uz nie je

Reagovat
smazaný uživatel

nevyhral, ale spravil tam vybornu pracu, z ktorej tazil neskor Rafa

Reagovat
smazaný uživatel

spis Koeman

Reagovat
smazaný uživatel

A T L E T I C O

Reagovat
Godwinson

A nutno dodat, že Courtoisovi je tedy co závidět ...

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik hráčů Chelsea letos vyhrálo titul?

Reagovat
Godwinson

To nevím, každopádně ti, co nebyli v Chelsea, prožívali úspěšné sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Marin v EL....

Reagovat
smazaný uživatel

další

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Votas

gratulace Cholo

Reagovat
smazaný uživatel

Choloznamená míšenec, tedy poloviční indián.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle se vyhrava titul pro Tita jak tu nekteri psali?

Reagovat
Shevchenko

Super Letos naprosto zaslouženě

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace, zaslouženě

Reagovat
Maritazzi

Obrovskej klobouk dolů před Simeonem a celým tím týmem, i přes ta zranění hráli jako v tranzu.

Reagovat
Neuro

když vyhrála Barca tak se smáli fandům Realu.. když Real tak naopak.. teď bude teprve sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Finale spanielskej ligy: Qatar - Azerbaijan* 1:1

Reagovat
eder

هذا شيء عظيم!

Reagovat
smazaný uživatel

وأنا أعلم

Reagovat
eder

بفضل الله!

Reagovat
smazaný uživatel

الله أكبر

Reagovat
smazaný uživatel

googletranslator?

používa sa

الحمد لله

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Bravo Atleti

Reagovat
Hector17

Gratulace atletiticu. Aguero do Barcelony?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hector17

Gratulace atletiticu. Aguero do Barcelony?

Reagovat
monty25

Liverpool podělal titul, Barca podělala titul... To je teda sezona.

Dnešní zápas byla jedna velká křeč, ostatně jako v celé letošní sezoně. Když Barca dala gól, tak jsem docela věřil, ale ze začátku druhé půle se až moc zaměřili na bránění... Co k tomu říct? Prostě musí přijít změny. Tahle sezona je pro Barcelonu obrovským neúspěchem. Po sedmi letech bez semifinále LM a šancí na titul bylo tolik, že už jich asi nikdy víc nebude...

Reagovat
blade115

Gratulace Atléticu, tahle sezóna je už teď jejich. Snad to potvrdí i výhrou v LM, to by bylo něco neskutečného. A kdyby ne, tak to aspoň nemusí tolik bolet. Simeone je bůh.

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Al Capone

Doslova vybojovaný titul. Jsem čekal po 10 max 15 kolech odpadnou a nakonec do dopadlo takto Gratulace, ale ta jedna trofej je pro ně až moc, za týden bude slavit bílá část Madridu.

Reagovat
misinho7

verim tomu nesmieme si nechat ujst LM

Reagovat
Langi

Atletico letos naprosto zaslouženě...

Reagovat
smazaný uživatel

Atleti odpadali v říjnu, listopadu, do Vánoc, v lednu, v únoru a v březnu určitě už musí ...

... a nakonec neodpadli ani v květnu.

Velká gratulace Atletům. Když se vyhraje titul v lize, tak je to velká sláva a když to ještě vyhraje tým, od kterýho se to nečekalo a v posledním zápase sezony ... tak to už musí být sláva pořádná. Fandové byli celou sezonu hodně pokorní, tak teď už to můžou odšpuntovat.

Z pohledu Barci skončil hodně špatný rok a to ze všech možných pohledů. Přejme si, abychom se přes léto dali trochu dohromady a byli konkurenceschopným týmem na všech frontách. Jediné si můžeme letos hýčkat - obě ligová clásica byla naše a to ... to se sakra počítá. Dík alespoň za to.

A co se okolností týká ... nic se nemění. Ani nevíte, jakou šanci jste tady propásli.

Reagovat
smazaný uživatel

První bez debat, ale musíš uznat, že to v tom druhým clasicu jste rozhodně lepší nebyli a zkazili to rozhodčí.

Reagovat
Billy McClane

Co ma uznat?

Reagovat
madridcan

Posledný odstavec- rozlúčka ako Kyslík?

Reagovat
Svatej

Hezky napsáno

Reagovat
smazaný uživatel

bol to pre teba tazky rok

Reagovat
smazaný uživatel

Simeoneho pohádka

Reagovat
hntlyl

Bude velká párty?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako vždy

Reagovat
Arne

Ohromná gratulace Atletům... Dneškem rozhodli nejen o lize, za týden budeme gratulovat znovu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Messiáš

Gratulace Atletům, zaslouženě

Reagovat
Pharrell

Gratulace Atlétiku naprosto zaslouženě v lize. Ale doufám , že oslavy mistr. titulu přeženou což bude znamenat že za týden snad Real vyhraje 10x LM(PMEZ). La Decima , snad letos.

Reagovat
Pharrell

** podesáté LM/PMEZ , RMCF

Reagovat
smazaný uživatel

Super. Krasna sezona Atletico. Snad jeste daji tu LM

Reagovat
torcida

sebyk kóma gratulujem

Reagovat
Elliasson

Konečně!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulácia Atlétom v tejto sezóne si titul zaslúžili najviac

Reagovat
alcantara

Ligu dvoch tímov opakoval anglický Everton... Ked sa človek pozrie na základnú jedenástku, tak sa môžme solídne hanbiť. Diego je kráľ a hrozne mu to prajem, snáď dajú aj LM, budem im fandiť ako nikdy. Sebyku a Atletico, užite si to, zaslúžite si to za tie roky agónie...

Reagovat
fantomas

Ty seš fakt unikátně retardovanej člověk

Reagovat
-Carles-

Everton? To má akú spojitosť?

Reagovat
fantomas

Nechápavýho alcantaru.

Reagovat
alcantara

Atletico- španielsky everton, mám tam chybu. Prečo? Spýtaj sa toho šaška nad Tebou na detaily

Reagovat
fantomas

Reagovat
alcantara

Reagovat
fantomas

Mám nutkání ti už asi postý vysvětlit, jak sem to myslel, ale spíš by mě to házení hrachu na zeď akorát zbytečně vysílilo takle navečer.

Reagovat
alcantara

Ani ja nie, ďakujem sa ochotu.

Reagovat
-Carles-

To tu niekto nazval Atletico španielskym Evertonom?

Reagovat
fantomas

Jj, v kontextu.

Reagovat
Atlético de Madrid

Proč je Atlético anglický Everton?

Reagovat
alcantara

*spanielsky. To je tvrdenie vrchneho odbornika fantomasa, ked prirovnal poziciu Atletica v La lige k pozicii Evertonu v PL.

Reagovat
Atlético de Madrid

Skvělej výkon. Barca tlačila a celkem se snažila, ale Atlético to dokázalo urvat. Letos byla liga mnohem vyrovnanější i díky horší situaci Realu a Barcy a toho jsme dokázali využít. Tenhle tým je bez diskuze nejlepší v historii Atlética - letos jsme překonali okolo šdesáti klubovejch rekordů - a tak by byla tragédie, kdyby to skončilo bez trofeje. Povedlo se a ten největší tlak je pryč. Trofej máme a Liga mistrů bude už jen taková třešnička na dortu. Ztráta Costy a Ardy bolí, ale snad se dají dohromady a o tu druhou trofej se popereme. Real může vyhrát dvě ze tří trofejí, ale vítěz týhle sezony je jednoznačně Simeone a jeho tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Velka gratulacia Atleticu! Ligu vyhrali zasluzene, hrali na vrchole svojich moznosti a aj ked nemaju taku kvalitu, tak silny a siroky kader ci financie tak ich bojovnost bola inspirujuca.

Uvidime ci nedopadnu ako niektore teamy ktorym odislo niekolko opor a zdaleka nedosahovali take vysledky.

Nebyt problemov Barcelony so spinavymi kauzami typu Mesiho dan, Neymarov prestup, kauza okolo mladych hracov ci dalsie financne a danove podvody klubu a este k tomu starnuce opory ktore tazko niekto nahradi, slaba obrana, okukana taktika a styl tak by malo s nimi Atletico vacsie problemy. Barcelona budemat dalsie sezony asi velky problem vyhrat niekolko titulov.

Real mal od prichodu Ancelottiho niektore zmeny v hernom style, taktike, hraci sa opat museli ucit nieco nove a preto sme neboli idealne silni najma v jesennej casti ligy.

Na dalsiu sezonu sa velmi tesim, Barca je v problemoch, Atletico strati opory a my pokial skvalitnime uz tak vyborny team a to hlavne na poste utocnika, tak v dalsej sezone sa mame naco tesit.

Reagovat
blaugrana

Pevne dúfam a verím, že Luis Enrique sa nebude len slepo prizerať a urobí potrebné zmeny. Vedenie sa musí prekonať a priviesť do tímu "silu", v opačnom prípade budeme takéto zápasy prehrávať. Zápasy, v ktorých nam nepomôže technika, individuálne schopnosti, ale sila, ktorú bohužiaľ barca postráda v obrane, útoku a aj zálohe. Bentia, Pogba, Jaillet a Mandžukič IN.

Reagovat
Pipo123

Simeone dokázal dať do poriadku klub kde nefungovalo nič, čo do poriadku, dokázal vyhrať titul a dostať ich do LM, márne spomínam či niekto niečo podobné bez veľkých investícii dokázal

Reagovat
Euphael

nikdo

Reagovat
Elliasson

Mourihno s Portem? Ale je fakt, že toto je větší zázrak.

Reagovat
Arne

To nemáš moc dobrou paměť (Klopp)

Reagovat
Pipo123

Presne tak

Reagovat
Atlético de Madrid

Klopp ma uplne jiny zazemi, bojuje proti mensi konkurenci a trvalo mu mnohem dyl, nez vyhral prvni trofej. Nijak nesnizuju jeho praci, odvedl ji ohromnou, ale on mel dost casu pracovat s hracema z akademie, nakoupit si spravny hrace a pracovat s nima. Simeone prisel k tymu kterej byl uplne v riti a ten tym zvedl z bandy loseru ktery hraly desaty misto v tym naprostejch vitezu, uplne o nekolik levelu jinam behem par mesicu. Pak byl ten progres uplne extremni a behem roku a pul jsme ve finale LM...

Reagovat
Arne

Je pravda, že Simeone to zvládl v mnohem kratším čase a ve větší konkurenci... Ale když si přečteš to, co psal Pipo, tak de facto to samé do písmena Kloppo zvládl taky.

Reagovat
Atlético de Madrid

Jo, pravda Ale podle se to pri vsi ucte ke Kloppovi nerovna. Klopp vybudoval neco novyho a spravne si vybral mlady tvarny hrace doplneny o ohromny nemecky talenty, zatimco Simeone to vyhral s hracema, od kterejch by to nikdo nikdy absolutne necekal

Reagovat
Arne

Podle čeho? Já je nechci srovnávat, možná máš pravdu, oba jsou každopádně jedni z nejlepších trenérů světa. Oba bych dal do top pětky.

Reagovat
Ángel di María 22

To je trochu kravina. Od Kokeho, Ardy, Courtoise nikdo nikdy nic necekal? Mozna zvednul hlavne Godina a Costu dost sam sebou, ale jinak tam jsou taky vyborny a talentovany hraci, stejne jako u BVB. A stejne jako u BVB ten tym hraje daleko lip jako celek, nez kdyz pak ti hraci odejdou jinam - u spousty z nich by nakej pokles byl. Rekl bych, ze je to dost vyrovnany mezi temahle dvema trenery a jeste maj hooodne casu v budoucnu ukazat, kdo toho bude mit vic.

Reagovat
Atlético de Madrid

Nechci se nejak hadat. Jediny hvezdy tam byly Falcao, Arda a Courtois, jinak to vsechno byli hraci za zenitem, hraci bez formy, mlady talenti nebo nejaky odpadlici co prisli zadarmo. Dokupy hrali fakt strasne a nikdo z nich nikdy individualne nepredvedl lepsi sezonu nez jsou tyhle dve posledni. Z toho pytle sracek pod Manzanem udelal behem peti mesicu viteze EL a do roka a pul mistra ligy a viteze LM. Klopp to tam dlouho budoval, udelal super manazerskou praci vsechno, ale prvni trofej vyhral az ve svy treti sezone.

Reagovat
Atlético de Madrid

sorry do dvou a pul let jsme byli mistrem ligy a finalistou LM

Reagovat
Fernando_Torres

Přesně, hráči jako Tiago, Mario Suarez, Juanfran, Raúl Garcia nebo Costa byli totálně na odpis, vlastní fans na ně pískali, a Cholo z nich udělal udělal reprezentanty v takový konkurenci, jaká ve španělský repre poslední roky panuje... Kdyby se náhodou vyhrála i la LM, tak za dva a půl roku získá s Atléticem všechny trofeje který je možný získat, to je něco neskutečnýho... Vlastně ještě kromě Španělskýho superpoháru, ale na ten bude mít druhou šanci příští sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

kraviny pises ty a s hracema nevis, o cem mluvis treba ten koke vypadal na dalsi promarnenej talent, za celej podzim pod manzanem odehral naprosty minimum a nez prisel cholo, tak byl jednou a pul nohou v malaze. cholo mu to nastesti rozmluvil. jak pise kolega, ten tym mel dve hvezdy: ardu a falcaa, ani toho courtoise bych tam nepocital - tehdy jeste nepodaval takovy vykony a nebyl tak proverenej...

v prosinci, nez prisel cholo, jsme vypadli v poharu s tretiligovym albacete a v tabulce byli v druhy polovine. byla to jedna z nejhorsich krizi kterou pamatuju. v kvetnu EL (cholo VYHRAL vsechny zapasy play-off), v srpnu ESC (znicili jsme viteze LM), rok nato CdR (prolomeni kletby) a ted liga (naprosta fantasmagorie, mission impossible). tyhle cholovy tri roky jsou jednim z nejvetsich pocinu v historii fotbalu, jasne vys je podle me jen cloughuv nottingham...

Reagovat
Ángel di María 22

Jj, zatimco ty vis uplny hovno o BVB Klub, kterej byl takovej krucek od uplnyho bankrotu, az to je neuveritelny, kam se dostal ted. A ty tu mluvis o krizi v druhy polovine tabulky, haha. A koho mel jako hvezdu Klopp, kdyz prisel? Nikoho - ani jednoho hrace. Ti muzu vyjmenovat celou jedenactku pripadu, ktery on zvednul nebo objevil z uplnyho hovna. Pisczek hral dlouho hovno, uz to davno neni zadnej mladik a hle, myslim ze dostal cenu za nejlepsiho pravyho obrance BL v dobe, kdy zacala Borussia sbirat tituly, nemluve o stoperech, ktery vypracoval v opory svejch reprezentací i klubu, Schmelzer - dalsi hvezda, ne? A jdem do zálohy, Sahin mladík co za sebou nemel nic, v tý první fázi nez prestoupil do Realu tahoun BVB najednou, pozdeji Gundogan, kdo o nem pred tim slysel? Nikdo, akoratr zas Klopp ho vytah. Kagawa prisel z Japonska za 400 000 eur? Odchazel do United za mnooooho nasobek ty ceny. Vytáhl si do týmu Götzeho a rozvíjel s nim jeho nespornej talent od 18ti let, aby z něj udělal výbornýho hráče, koupil Lewu a udělal z něj asi nejlepšího útočíka BL na už delší dobu a konečně zvednul Kubu, kterýmu ušil přesně na míru pozici a systém, kterej hraje BVB, mu nesmírně sedí. A já se ptám? Kde jsou ty hvězdy? Vysloveně supertalent byl jen Götze, kterýmu, když přišel Klopp do Borussie, bylo 16? A on si ho tam zapracoval sám. Pak akorát přivedl za 17 milionů z Gladbachu Reuse. A teď mi řekni, za kolik k vám přišel Falcao? Za tohovýhle přestupy by mohli celej Dortmund zavřít a zhasnout, nashle. Tam ani předtim nebyli ti hráči, za který by BVB vyinkasovalo neskutečný prachy, aby pak mohli utrácet za Falcaa takovouhle částkou. Ne, tak se jelo enormní šetření a nakupování, to, o kterym ani u vás - přestože to částečně jedete, nemáte ani tušení.

Reagovat
Atlético de Madrid

Tohleto tady nikdo nezpochybňuje. Jenže ty si neuvědomuješ ten zásadní rozdíl - ta doba. Klopp ten tým několik sezon postupně zlepšoval. Dokázal přivýst správný hráče a pracoval s nima tak, že se z nich stali top hráči. Sahin a Götze dva nesporný talenti, se kterejma se pracovalo. Mohl si přivést Lewandowskiho, Piszczeka, Kagawu. To byly všechno výborný nákupy, pointa ale je, že Simeone neměl téměř žádný nákupy. Přišel k tomu týmu, kterej na tom byl podobně jako Dortmund. Ten skončil v poslední sezoně na 13. příčce, Atlético hrálo v půlce sezony 10. příčku. Psychicky na dně. A s tím týmem začal okamžitě dělat takovýhle zázraky. Chápeš, Klopp na to měl mnohonáobně víc času, v tom je ten zásadní rozdíl. A nikdo nesnižuje jeho práci.

Dortmund měl Kagawu za 400 000 eur? My máme Mirandu zadarmo a Courtoise na hostovačce. Jo a co se týká utrácení za Falcaa - to je možný jen díky tomu, že za tyhle nákupy spolufinancuje Mendéz, kterej na tom pak taky pěkně vydělává. Atlético je klub s největšíma dluhama na světě. Pořizovací cena současný základní jedenáctky se od základní jedenáctky Dortmundu loni ve finále LM vůbec nelišila.

Reagovat
Ángel di María 22

Na začátku si psal, že to Simenone NAROZDÍL od Kloppa musel táhnout s hráčema, od kterých by to nikdo aboslutně nečekal. Ale dojdeme k tomu, že v Atleticu bylo víc "hvězd" než v Borussii. Od jakýho hráče to v Borussii kdo čekal? KDyž tam přišel Klopp, tak opravdu od nikoho, takže v tomhle měl určitě mírnou výhodu Simeone. A Dortmund prostě byl ve větších sračkách než Atlético a ani zdaleka to nebylo jen umístěním v tabulce, takže taky další rozdíl. Jediný, s čim souhlasim, že ten vzestup zvládl Simeone rychlejc, to jo. Ale zas Klopp dokázal obhájit titul v lize, když už na tom vyrcholu byl a v jednom období dával Bayernu dost za vyučenou, kdy ho Borussia pravidelně porážela, dala mu 5:2 ve finále poháru a v lize ho porážela. Tak uvidíme, jestli to budete schopný, stejně jako Klopp, příští sezónu zopakovat.

A jak jsem psal, viděl bych je dost podobně, na stejný úrovni a až úspěchy v budocnu ukážou, kdo toho zvládne víc.

Reagovat
smazaný uživatel

klopp mel material, kterej mel potencial, pripadne si tam ten material natahal. dostal prostor pracovat s tim, co si vybral, mel vetsi manevrovaci prostor a vic casu, aby to kormidlo otocil. kdezto cholo prisel, videl, zvitezil. mel jen to, co mel k dispozici: odpadliky, tragedy kterejm neverili ani vlastni fanousci. cholo mel okamzitej efekt, nemel moznosti si to prebudovat k obrazu svymu, tak proste musel pracovat s tim, co dostal - a od toho materialu necekal nikdo nic. vazne nevim, o jakejch vybornejch talentovanejch hracich jsi tam nahore psal. ja tu nechci shazovat kloppovu genialni praci v bvb, ale simeone dokazal neco, co klopp proste nedokazal - oba dva dokazali neco pomerne odlisnyho, s odlisnymi prostredky apod. a v mych ocich je zkratka o chlup vys to, co dokazal simeone...ale taky jsem zaujatej

Reagovat
Ángel di María 22

Falcao a Arda, takhle dobry hrace Borussia neměla. A chces mi rict, ze Koke neni talent? Kde je ten rozdil mezi nim a Gotzem v potencialu? Oba talenti a oba museji pod nekym rust. A ty taky reagujes jen na co se ti chce vzdycky. Klopp to dokazal obhajit, tak schvalne

Reagovat
smazaný uživatel

psal jsem nahore, ze koke byl takovej talent, ze predchozi sezonu nehral nic moc, na podzim si v podstate nekopl a v lednu chybelo minimum jeho prodeji za drobny do malagy (a la camacho). klopp to dokazal obhajit v mnohem mensi konkrenci atletico ma mimochodem mnohem vetsi dluhy nez tehdy bvb. mit takovy dluhy v nemecku, tak uz je davno v likvidaci...

Reagovat
Ángel di María 22

O to prave jde, kde ty dluhy mas, to je dost podstatnej rozdil a prave diky tomu na tom bylo BVB hur. Obahjoba je obhajoba, ze tam je jen Bayern a tady jsou velkokluby 2 je vec druha, ale Barcelonu ceka obmena a Ancelotti moc ligovejch titulu nevyhraval, ta sance tu znova je, ale budete to schopny zopakovat? To je to, co ukazuje silu.

Reagovat
smazaný uživatel

nebudeme. dluhy mame vyssi a konkurence je daleko tvrdsi: real i barca proste maji k dispozici takovy prostredky, o kterejch se nam muze jen zdat...

Reagovat
smazaný uživatel

a jak rikam, nejvetsi rozdil vidim v tom casovym obdobi: klopp dostal cas neco vybudovat a ukazal svoji tridu. simeone nemel cas budovat: proste prisel a zvratil to na svoji stranu. s tymem psancu a tragedu, na ktery piskali vlastni fanousci, dokazal vyhrat vsechny zapasy play-off, zesmesnit chelsea v ESC, prolomit kletbu proti realu a udelat ligu...a to vsechno v podstate s totoznymi hraci. snad kazdej jednotlivej hrac pod nim prodelal kvalitativni vzestup o 100%, kdezto klopp si vybral svoje. cholo si vybirat nemohl...

Reagovat
Atlético de Madrid

Rozdíl mezi Götzem a Kokem je v tom, že Götze je asi milionkrát lepší technik, je lepší ve vedení balonu, ve hře jedna na jedna, ve variabilitě (zahraje křídlo, AM ve 4-2-3-1, CAM ve 4-3-3, false 9). Kokeho největší síla je hra bez balonu, má ohromnej fyzickej fond a dokáže toho hodně odběhat. Techniku má dost dobrou, dokáže rozdat dobrý přihrávky a jeho finální přihrávky jsou lahodný, ale v obojím je imho i tak horší než Götze. No a ta hra bez balonu je důsledkem tvrdý práce a dobrýho vedení ze strany trenéra.

A právě Götze byl podle mě ve svý první sezoně už uplně stejně dobrej, jako je Arda v součanosti. Jedinej skutečně rozdílovej hráč tam byl Falcao, to ano.. jinak je to podle mě fakt nastejno i co se týká hráčskýho materiálu, s tim, že Simeone ho dokázal pozvednou za pár měsíců uplně jinam, zatimco Klopp na tom makal roky.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulujem Atleticu k neskutočnej sezóne a famóznemu titulu, ktorý si však trúfam povedať, že bude zas na dosť dlhú dobu posledným. K debate ohľadom Kloppa a Simeoneho- ťažko ich porovnávať, obaja začínali na inej štartovacej čiare, v iných ligách, s inými týmami. Kloppovi trvalo 3 roky, kým získal prvý titul. Prvú trofej mal však hneď v prvej sezóne, keď vyhral Nemecký superpohár proti Bayernu. Vrátim sa však k začiatku. Klopp prišiel do týmu, ktorý skončil 13-ty v lige, finančne bol na tom katastrofálne, nemohol si dovoliť prakticky žiadne prestupy. Káder bol podpriemerny, nebol tam jediný rozdielový hráč (len kvôli predstave: kostru týmu tvorili vtedy Weidenfeller, Subotič, Owomoyela, Santana, Dede, Kringe, Hajnal, Kehl, Tinga, Kuba, Sahin, Nelson Valdez, Zidan, Frei). V kádri boli aj Hummels a Schmelzer, obaja však ešte veľmi mladí. Treba naozaj uznať, že s týmto týmom nemal ani najmenšiu šancu niečo vyhrať, možno okrem nemeckého pohára. Všetko to boli prinajlepšom priemerní hráči, často ani to. Pár talentov (Nuri, Mats), ktorí však vtedy ešte nedosahovali potrebnú úroveň. Takže ten rozdiel v kvalite, akú mal na začiatku Klopp a Simeone, je dosť podstatný v prospech Simeoneho. Ten mal viacero hotových a kvalitných hráčov, jednú superhviezdu, akurát nefungovali ako tým. Kvalita tam však stále bola. Asi preto dokázal vyhrávať skôr. Klopp nemal inú možnosť, ako postupne a pomaly ten káder budovať. Že vyhral titul už po troch rokoch, aj to považujem za zázrak. A verte, že si pamätám Dortmund pred Kloppom a sezónu 2010/11, a ten rozdiel bol neuveriteľný. Simeone dokázal niečo úplne iné, a to z pomerne kvalitného týmu, ktorý však bol dosť dole, dostať 120% potenciálu. Keď si však pozrieme ďalšie smerovanie oboch klubov, tak vidím pomerne jasne lepšiu budúcnosť pre BVB, kde sa to naozaj prerobilo od základov a prakticky tam už nie sú problémy. Atletico sa bude naďalej boriť s neskutočným dlhom, zrejme odídu najväčšie hviezdy a znova sa vrátia až za Barcu a Real... Dúfam však, že sa s tým Simeone vysporiada čo najlepšie a udrží Atletico hore čo najdlhšie ;)

Reagovat
smazaný uživatel

presne jak pise AdM: klopp je budovatel, vybudoval z nuly (nebo minusu) neco uzasnyho. naprosto souhlasim, osobne bych ho dal rozhodne do top5 na svete. cholo prisel do rozesranyho tymu a s totoznym materialem dokazal otocit kormidlo o 180°. z odlozenyho zbozi a hracu, kterejm nikdo neveril, dokazal vybudovat tohle - a v podstate na to potreboval minimum casu...

Reagovat
Aldeano

Přesně tak.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Kepy_FCB

Gratuluji Atléticu!

Dost jsem jim to přál, ač PD sleduji velmi letmo.Pamatuji si jejich poslední titul a vždy potěší když někdo naruší nějakou hegemonii. Jinak doufám že dnes uhráli "pouze" 50% úspěchu....

Reagovat
Detektiv

Gratulace Atléticu! Vyhráli titul zaslouženě.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulácie Atléticu, zaslúžení Campeónes, dali do toho viac, vyššie nasadenie, väčšia obetavosť, ochota ísť do osobných súbojov, hlavičkových súbojov, viac po tom ligovom titule túžili a môžu po 18ich rokoch oslavovať.

Veľmi nedôstojné od zväzu, že im neodovzdali po zápase Trofej, ináč kedy im ju plánujú odovzdať, vie niekto?

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano Ronaldo prý ucítil zatahání ve svalu a odstoupil jen z preventivních důvodů, kdyby o něco šlo, normálně mohl hrát. Benzema taky ucítil píchnutí ve svalu, nechtěl nic riskovat. Pepe od neděle začíná trénovat s týmem. Všichni tři by na finále Ligy mistrů měli být v pořádku.

Reagovat
Willy Wonka

Tak Martino to baví, to byla rychlovka.

Reagovat
Willy Wonka

*balí

Reagovat
smazaný uživatel

fakt?

Reagovat
Slejdy

YES

Reagovat
olis

Gratulacia Atleticu, zasluzili si to a snad ukopu aj LM

Reagovat
opretis

Tohle je fakt super. Nevim co jinyho k tomu napsat, jsou tady lidi co to shrnou lip, navic pisu pres tablet a na nejakou diaktriku kaslu protoze JE TO TAM!!!! Kdyz parta kolem Forlana Aguera a De Gey nebo treba Simaa leta pane 2010 vyhrala EL myslel jsem se nic lepsiho nas snad potkat nemuze. Navic nasledovalo srackoobdobi a potom... potom nas potkalo neco lepsiho nez Forlan a spol. Potkalo nas Cholo. Pohár, znovu EL a ted neskutecna sezona zakoncena na oje narozeniny uzasnou trofeji o ktere se mi pred sezonou mozna ani nesnilo. Neverim tomu ze titul obhajime a ze si to Real necha zase pustit....ale to je fuk, ted se proste dari. Diky fakt diky, kdyz nevychazi osobni zivot tak mi aspon udela radost Cholo a spol. Jeste jednou diky. A ted - prej ze fandit spatny casti Madridu! V okoli znam osobne snad jen dva Cervenobily jinak vsude Balet a Katalanci. Ale kdo ma trofej letos?? HAHAAAAAA.....jeste vyhrat jeden zapas a budu letosni sezonu povazovat za uspesnou :D - to byl joke -

Reagovat
smazaný uživatel

paráda

Reagovat
smazaný uživatel

.. Barcelona je naspet tam kde patri.. bez trofeje a v prd*li

Reagovat
smazaný uživatel

A aby to nezaniklo, Cristiano získal Pichichi a Zlatou kopačku (společně se Suárezem). Pichichi podruhé v kariéře, Zlatou kopačku potřetí. Viva Cristiano!

Reagovat
Kenneth

Hmmm takze to ta zubata mrd.ka ziskala taky

Reagovat
fantomas

Gratulace, konečně opravdu sympatickej mistr

Reagovat
smazaný uživatel

00:10

ČT4 Sport FC Sevilla - Benfica Lisabon (Záznam semifinálového utkání fotbalového Poháru České pošty)

Reagovat
ryzskej

Reagovat
Kily

neskutečné, jakou práci odvedli nejenom Simeone, který je samozřejmě tím hlavním faktorem, ale i všichni v Atléticu. Jsem zvědav, za jak dlouho dokáží fanoušci a vlastně všichni opravdu docenit to, co se jim letos povedlo. Já si tyhle pocity zažil před dvanácti lety a dovedu si představit, co nyní prožívají. Jsou tady dvě odlišnosti - jednak kdysi bylo snazší PD vyhrát a pak Atleti na oslavy nemají ještě plnohodnotný nárok, jelikož pro ně sezona ještě neskončila, na gratulace je ještě čas, každopádně klobouček dolů a neskutečné uznání je na místě už teď

Reagovat
One-Real

Pridavam se k velkym gratulacim, dneska jsem jim to moc pral, i kdyz jsem po te vedouci brance Barcelony moc neveril. Preju jim bujare oslavy, spoustu alkoholu a velkych slavnosti, uzivejte si sve letosni posledni trofeje.

Reagovat
Ángel di María 22

Moratič je fakt vtipnej hráč ale.

Reagovat
teenz

To on je. Snad půjde každopádně.

Reagovat
Billy McClane

Reagovat
Ferguson6

kým som si neprečítal meno, myslel som si, že je to Oscar

Reagovat
spider_8

Gratuluji Atléticu, titul si zasloužili a moc jim ho přeju

Reagovat
Rssa

Hm, jedine co k tomu muzu dodat je velka gratulace Atleticu. Takhle odhodlany, vasnive hrajici a nadrzeny tym dneska nemohl prohrat. Ti by dneska to uhrali, i kdyby musel na hriste sam Simeone.

A presne takovou Barcu chci znova videt. Nadseni, pohyb, silu...Nekteri budou muset byt odejiti.

Reagovat
AjaxFans

Velká gratulace do Madridu

Reagovat
Elliasson

OT: Pokud jsem to v příslušné sekci EF nevyjádřil, tak gratulace i do Amsterdamu. Krásně jste se popasovali s tím, že jste byli oslabeni o některé klíčové hráče.

Reagovat
hntlyl
Reagovat
madridcan

,,Daju mi po dnesku tych 20 milionov...nedaju?"

Reagovat
Shevchenko

To se musí každý chovat jak diplomat?

Reagovat
LAM

Běžte už s tou vaší falešnym respektem někam.Hráči Atletika ho celou sezonu jenom okopávali a nadávali mu.V prvnim zápase na Atletiku v superpoháru bylo vidět jak ho záměrně zranili a on jim má teď jít gratulovat?Nenech se vysmát.

Reagovat
teenz

Dychaj.

Reagovat
LAM

A další kterej by si chtěl kopnout Já jsem v poho,ale nechápu ty některý komento o tom že by měli Atletiku pogratulovat když se celou sezonu k Messimu chovali tak jak chovali.

Reagovat
Kenneth

Kazdopadne pokud hraci Realu se sebou nic neudelaji, tak je Atleti v sobotu. Docela sem cumel jak se ten 2. polocas zvedli a na Barcelonu vlitli

Reagovat
Shevchenko

Taky se docela bojím, že je Atleti v sobotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spasitel

Zaujímavá sezóna škoda, že Real posledné zápasy vypustil kvôli LM tam nech aspoň ukážu rozdielom triedy kto je najlepší v Španielsku.

Reagovat
Rssa

Nejlepsi je Atletico, vsak to uz vime.

Reagovat
smazaný uživatel

a v Europe Real

Reagovat
misinho7

nemate niekto informacie ako je na tom Costa a Arda? stihnu finale?

Reagovat
smazaný uživatel

AS na twitteru psalo, že Costa finále nestihne a v ohrožení je i MS, ale těžko říct, co o tom ví. Oba by měli jít dneska dopoledne klasicky teprve na vyšetření.

Reagovat
misinho7

ok dik za info

Reagovat
misinho7

ale teoreticky mi to moze byt jedno pretoze vy dokazete aj bez tych dvoch klucovych uhrat vyborny zapas na Nou Camp a vyhrat ligu aj ked oslavenie by to bolo ale radsej nech su vsetci z vasej i nasej strany , nech to finale ma poriadku kvalitu

Reagovat
misinho7

oslabenie*

Reagovat
misinho7

inac nemate niekto stranku kde su cele zapasy ale nie je tam napisany vysledok pretoze sobotu nemozem pozerat finale a chcel by som si uzit normalne cele a nie iba pozriet na vysledok ( nejaky typek mi to tu uz davnejsie daval ale zabudol som si to ulozit )

Reagovat
Rssa
Reagovat
misinho7

diki moc

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico

Snáď sa im podarí vyhrať aj LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nakoniec všetko dobre dopadlo v španielskej lige, paráda. Ešte, aby Atlético porazilo Real vo finále a bude to ešte neuveriteľnejšia sezóna.

Reagovat
teenz

Reagovat
madridcan

Ta uz je ked Arsenal vyhral trofej...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

po 9 rokov konence dobra sezona pre gunners?

Reagovat
smazaný uživatel

povedané slovami klasika:

Zlo slabne

už len vo finále preťať krk bielej chimére

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kenneth

Cristiano so far in 2014: Balón d'Or - Copa del Rey - Pichichi award - Golden Boot award - Champions League top scorer!

Tak ted uz jen ta Decima kurva!

Reagovat
smazaný uživatel

Blahopreju Padakum, docela neskutecny, ale uplne zaslouzeny. Vubec nechapu, co se stalo s Barcou, cekal jsem ze do toho da vetsi usili...

Koukali jsme na to vcera v parte 6 lidi a meli jsme zaroven zapnutej FA Cup, coz byl teda 1000x zabavnejsi zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle socky posraly trochu zbytecne, ted je cekaj 2 predkola

Reagovat
Ángel di María 22

Dobre ponorka

Reagovat
smazaný uživatel

Platí už tuto sezonu pravidlo, že vítěz EL jde do LM? Tak či tak, Valencia jde do pohárů hm?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakto? Sevilla by jim měla pustit fleka.....kvůli dluhům?

Reagovat
smazaný uživatel

a na to jsi prisel kde?

Reagovat
smazaný uživatel

však vyhrála EL a automaticky se do ní kvalifikovala.....

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle Atlético, za celou sezonu jim to nejde nepřát, zasloužený vítěz.

Nicméně i tak mě to strašně mrzí, byli jsme blíž, než jsem čekal, a takový konec si někteří hráči za ty neopakovatelné roky nezasloužili. Škoda toho rozhodnutí v případě Messiho regulérního gólu, které nás technicky vzato o ten titul připravilo, ale na tyhle věci se nedá spoléhat. Skutečná příčina neúspěchu je samozřejmě někde úplně jinde a náš jediný včerejší plán B s Piquém na hrotu byl toho dalším smutným důkazem. Nám nezbývá než věřit na zázrak a doufat, že se věci brzy vrátí zpět do správných kolejí, léto bude rozhodující pro mnoho dalších sezon.

Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

máš nějaký jasný záběr, kde by bylo vidět, že Messi nebyl v ofsajdě?

Reagovat
Ángel di María 22

On tam byl, ale prej se to ještě nějak odrazilo od Juanfrana.

Reagovat
-Carles-

Ofsajd to bol celkom jasný. Skôr ide o to, že po centri sa lopty dotkol pravdepodobne len Juanfran.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu, to se proste carovymu neda vycitat, odmaval by to kazdej a ani z videa to neni jasne prukazny...

Reagovat
patas92

Reagovat
-Carles-

jj, v tomto prípade sa naozaj nedá niečo rozhodcom vyčítať.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=LlaZuPZN0Z8

V okamžiku centru Messi v ofsajdu rozhodně nebyl a pokud se potom nikdo z hráčů Barcelony míče nedotkl, podle mě je pískat ofsajd nesmysl. Ale přesně pravidla neznám.

Reagovat
smazaný uživatel

*mávat

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe, on to fakt nebyl ofsajd. Tak to je docela pěkný zakončení sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle pomezni videt nemohl a musel mavat,jedine ze by to hlavni videl a mel celkem slusny vyhled ale tohle je tezky a v tomhle pomuze jenom video.barca dala jeden mimoradny gol a pak tahle sance a jinak nic poradnyho v zapase kde jim jde o vsechno,ostuda a zaslouzeny titul atletika

Reagovat
Kokesh

http://www.rozhodci-fotbal.cz/videa-pravidla/ofsajd4

Měl platit, protože v offsidu nebyl, ale na to se historie ptát nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

no jestli je pravda to vyjadreni martina o tom jak to funguje a pokud opravdu prijde enrique tak to zustane pri stejnym a to znamena velky problemy a ujety vlak na dalsi sezony.jsem rad ze ten titul neudelali protoze posledni dva zapasy ktery museli vyhrat zvladli jenom na remizu a ani si nevytvareli sance.musi prijit vyrazna zmena,asi vetsi nez se ocekava.vedeni spis poskozuje klub,hraci maji az moc velkou moc a nejspis se vytvareji uzavreny skupinky a to je ta nejhorsi cesta

Reagovat
smazaný uživatel

A neodpustím si drobný srovnání. První dokaz je na dnešní titulní stránku MD, druhý na titulní stránku MD z roku 2007. V obou sezonách jsme bojovali o titul do posledního kola.

http://blogs.mundodeportivo.com/portadas/files/2014/05/md8-849x1024.jpg

http://hemeroteca.mundodeportivo.com/preview/2007/06/18/pagina-1/883243/pdf.html#&mode=fullScreen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Billy McClane

To ale nie je nic prekvapujuce

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no, bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Pak je taky super týden po ME08, to byl Laporta hlavním protagonistou 8x za sebou. A tohle mě málem složilo, to je fakt megasráč.

http://hemeroteca.mundodeportivo.com/preview/2008/07/05/pagina-5/586555/pdf.html#&mode=fullScreen

Reagovat
smazaný uživatel

expreska: 14:22 MUNIAÍN a San José jednají o smlouvách

Kdo se me tady zase snazi provokovat tou posranym kastilskym prepisem?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Byla tu rec o Eibaru, kterej mozna kvuli absurdnimu zakonu o minimalnim kapitalu bude misto Primery hrat pristi sezonu Segundu B, ackoliv je to jeden z mala financne zdravejch klubu ve spanelskym fotbale a zaslouzi si uznani za skvely vysledky v takhle skromnejch podminkach Naopak zadluzenych klubu s vetsim rozpoctem, spatnym managementem a vysokejma vydajema se tenhle zakon vubec nedotkne.

Zbyva 80 dni do navyseni kapitalu, zatim se vybralo tak 20%. Kdyby chtel nekdo pomoct, tak tady si muze koupit akcie: http://www.sdeibar.com/defiendealeibar . Jeho jmeno se pak objevi na zdi hlavni tribuny stadionu Ipurua https://lh6.googleusercontent.com/-GtPOmLd_fA0/U2jzj9eFmLI/AAAAAAAAAMc/6ENLgur1XjU/w913-h685-no/IMG_20140506_163159.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

ten baskicky jazyk je uplne paradny !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zaroven baskicko je asi najcivilizovanejsia cast spanielska. aspon co som zo spanielska videl.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně ponorka ! 5. místo jasný a už se těším večer na Carlose Fernandéze (ročník 96) na hrotu. Jelikož nebyl nominovanej Bacca ani Gameiro, tak by měl naskočit od začátku. Skvělej technik a po Morenovi další příslib z béčka do budoucnosti !

Reagovat
valloire

Gratulace Atleticu k titulu. Zaslouzene. Ted uz doufam konecne odpadnou, radne se ozerou a LM bude nase. Real LM a Copu, Atletico liga a Barcelona nic. Tak je to spravne a tak to ma byt.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

"Gratulace Atleticu k titulu. Zaslouzene. Ted uz doufam konecne odpadnou"..

Reagovat
smazaný uživatel

bielym teplym baletkam CdR bohato staci, Atletico double

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze si vcera plakal ty chudacik .. najprv vam Atleti dali nadej a potom vas pochovali.. tak mozno ze o rok vy lamky

Reagovat
mickey mouse

Ponorky snový návrat mezi elitu.

Reagovat
djwenca

proč je přerušen zápas mezi Osasunou a Betisem?

Reagovat
smazaný uživatel

Po gólu Riery fanoušci Osušek slavili natolik, že s nimi spadla tribuna.

Reagovat
Billy McClane

Zachvilu sa bude pokracovat.

Reagovat
smazaný uživatel

fanuskovia od radosti prelomili zabrany a tusim aj nejaki zraneni boli....

Reagovat
smazaný uživatel

N'Diaye odnáší malého chlapce

https://pbs.twimg.com/media/Bn7l2noIUAAWOHn.jpg

Reagovat
Billy McClane

Link na Osasunu, uz 20 minut to tam upratuju.

http://www.rojadirecta.me/goto/infomillox.blogspot.com/p/ch4.html

Reagovat
-Carles-

Getafe Rayo otočiť!

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace Atleticu tu jednu trofej si letos zaslouží, ale na LM zapomeňte ta bude naše, my budeme mít double, :) HALA MADRID

Reagovat
Ángel di María 22

Ty vole Rayo dejte gol, do pice

Reagovat
Ángel di María 22

Jestli v jedny sezone sestoupi Betis i Osasuna, tak to bude dost smutny...

Reagovat
smazaný uživatel

Rayo jeste jeden a Getafe jde dolu

Reagovat
smazaný uživatel

Sarabia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe zase zprdele klika.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně by se zachránili.

Reagovat
smazaný uživatel

zprdele klika ze dostali gola z tesnyho ofsajdu a nekolik velkejch sanci Raya zachranil Julio Cesar...kdyby prohrali tak padaj

Reagovat
smazaný uživatel

A Ty jsi jiříkův mluvčí?

Reagovat
smazaný uživatel

do toho mam daleko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

GRANADA A GETAFEEE

Reagovat
smazaný uživatel

zas další rok s Getafe v lize

Reagovat
smazaný uživatel

Betis zostupuje po 3 rokoch, Valladolid po 2 rokoch a Osasuna po 14 rokoch...

Reagovat
M.Vaza

za Míru Slepičku

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, tyhle kluby zrovna budou v Primere chybet, narozdil od Geta nebo Almerie..Pucela je takovej tym co vecne pendluje mezi prvni a druhou ligou, Betis se brzo vrati, uvidime co Osasuna...z pohledu fanouska Athleticu nam sestup Osasuny trochu zjednodusi situaci v jednani s mladejma hracema z Navarry...ale samozrejme jim to nepreju, je to klub kterej hral doma vzdycky s neuveritelnym srdcem a dureazem, ma skvely fans a narozdil od nudnejch andalusanu i zajimavou identitu...je mi jich lito

Reagovat
Kenneth

Jejich domaci mace budou chybet.

Reagovat
Kokesh

Hlavně že jde nazpátek Depor.

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

nejspis...

Reagovat
smazaný uživatel

vidim, ze mas prehlad o mancaftoch z baskicka. ake su medzi nimi vztahy ? ako sa beru fanuskovia navzajom ? je medzi nimi rivalita alebo ich drzi pokope to, ze su z baskicka ?

Reagovat
smazaný uživatel

Mezi Athleticem a Errealou je tradicni rivalita, ale rek bych takova pratelska, casto vidis fanousky v dresech obou klubu pri derby dohromady...Na druhou stranu malokdy mezi nama probihaj transfery, je to trochu jako Sparta - Slavia, ale rek bych ze to obe strany vetsinou dodrzujou. Porad je to ale jinej druh rivality nez proti Madridu, Barcelone ci Atleticu...U mensich klubu funguje klasicky zavist k Athleticu, protoze ten ma da se rict monopol na baskicky hrace (coz je logicky), na druhou stranu Athletic obcas financne pomaha mensim klubum, v minulosti treba i Alavesu.

Baskicky kluby se az tolik nesdruzujou, ale rekl bych ze treba hraci maj asi lepsi meziklubovy vztahy nez fanousci

Reagovat
smazaný uživatel

sem si nejak oblibil "rek bych"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

strasna skoda, letos spadli tri hrozne sympaticky tymy a vsechen plevel zustal...

Reagovat
Kenneth

Osasuna.

Reagovat
smazaný uživatel

Kenneth14.12.2013 16:31

Nechutný šašci ta Osasuna. Úplně stejní jako Levante.

[reagovat]

Reagovat
Ferguson6

Posledné 3 miesta sa mohli vymeniť s tými 3 nad nimi

Reagovat
smazaný uživatel

Btw pekna bitka na konci, angazovali se i Paco Jemez a Cosmin Contra

Reagovat
Ed_Hazard

Castilla bojovat

Reagovat
One-Real

Skoda, ze jim tam neslo poslat pulku acka.

Reagovat
Ed_Hazard

3:1, zatial sa držia a to nehovorím o tom že dali 4 góly

Reagovat
One-Real

No pruser je, ze je to dostane na uroven sestupu/nesestupu. Posrali dulezity zapasy s Jaenem a Mallorcou. Hlavne by to byla silena skoda pro cecko, ktery si o soutez nize vede paradne.

Reagovat
Ed_Hazard

no práve, dôležité zápasy s priamou konkurenciou o udržanie absolútne nezvládli......čo som pozeral tak teraz budú mať do konca sezóny len tými z hornej časti tabuľky.....a práve to Cečko ma mrzí najviac, ale treba veriť, ešte je v hre dosť bodov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Adelante je strašně vyrovnaná, ale dnešní tři body mohou být klíčový.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak me potesilo ze Rayo fakt melo snahu poslat Getafe do Segundy, bylo to na hracich videt, skoda ze to nedotahli...tak se aspon pak porvali

Reagovat
Billy McClane

Madridisti vsetky oci na prve tohtorocne europske finale. Zatial vedieme o 9 bodov

http://infomillox.blogspot.sk/p/ch5.html#www.rojadirecta.me

Reagovat
madridcan

Getafe

Reagovat
smazaný uživatel

Nééé, Pamplona Zrovna když tam mam strávit dva semestry, tak musej spadnout ...

Reagovat
smazaný uživatel

KRÁLOVÉ EVROPYYYYYYYY GOAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL IBORRAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
One-Real

Basketbalisti Realu bojovat.

Reagovat
One-Real

Maccabi hraje paradne, skvele brani a uzasne kreativni v utoku, tak mozna za rok.

Reagovat
stas87

OT:

Maccabi Tel Aviv podal som na Real ze da do polcasu 42 bodov,nedali a tu to maju v piatok proti Cska ale hrali lepsie ako dnes,Real mozu mrziet tie nepremenene trojky a teraz si nie som isty ale pozahazdovali aj nejake TH,na zaciatku predlzka bolo na Maccabi 3,79 a ja to nedal zasa ale niekomu vysla remiza pri kurze 14,50

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Maccabi.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Videl jsem teda jen zaver 4.Q + prodlouzeni, ale ti izraelsti fanatici jsou naprosto uzasni.

Reagovat
Billy McClane

Skoda, velka skoda tohto finale. Na zaciatku zapasu sme boli lepsi, ale stalo sa nam presne to co minuly rok. Uz v Q2 sme zacali ako keby branit vysledok Maccabi bolo v dalsej casti lepsie a sli im najmä trojky. To americke trio im zahralo uplne neskutocne a znova sa len ukazalo, ze aj priemerni cierni americania si davaju Europsky basketbal s prstom v nose Chvilami mi to bolo az smiesne a nepomohol ani modliaci sa Florentino na tribune Uz na konci Q4 sme usli hobarovi z lopaty a potom dostat 25 bodov v 5 minutovom predlzeni Teraz mozem zase len prepnut na subezne sa hrajuci zapas Indiana vs Miami a sledovat konecne svetovy basketbal.

Inak snad nabuduci rok to bude do tretice vsetko dobre, kedze Final Four bude v Madride. Je smutne, ze v nedalekom Milane bola totalna prevaha izraelskych fanusikov

Reagovat
stas87

to 2Q Real viedol snad 9:0..tie trojky co tam napadali tym Americanom..

cakas ze Miami alebo Indiana pojdu nad 100 bodov obaja?

aby to v Madride o rok nevyhrala Barcelona

Reagovat
Billy McClane

Skoda, ze si nedal to predlzenie na Maccabi. To som si bol skoro isty, ze to nedame.

To by som nedaval. Indiana to ma celu sezonu postavene na kvalitnej defenzive, aj v PO dali stovku len raz. Basket netipujem, a dnes je tazko tipovat aj vitaza.

Reagovat
Billy McClane

Teraz pozeram, ze Indiana sice vyhrala vychodnu konferenciu, ale poctom nastrielanych bodov su az na 23. mieste

Reagovat
Univerzál

Nakonec to v rámci možností dopadlo dobře. Getafe Granada

Betis a Valladolid snad za rok zpět

Reagovat
smazaný uživatel

Patxi Punal ukoncil svoji karieru v 38 letech sestupem s Osasunou, kde krom dvou sezon na hostovani stravil celou karieru

Reagovat
smazaný uživatel

jo, tohle je strasne smutnej konec...

Reagovat
smazaný uživatel

kez by to jeste prehodnotil a pomoh jim v Segunde...i kdyz v tomhle veku uz je to asi trochu na hrane...

Reagovat
smazaný uživatel

ja si prave myslim, ze zustane, stejne jako senna kazdopadne takovejhle konec by si takova legenda nezaslouzila...

Reagovat
smazaný uživatel

btw Eibar ma naskok 4 body na Palmy, 3 kola do konce...snad se pri pripadnym postupu najde nejakej chytrej investor...

Reagovat
smazaný uživatel

a ztratu dva body na depor ja pevne verim, ze ty prachy sezenou, pripadne jim musi udelit vyjimku. vzdyt by ze sebe LFP udelala naprosty klauny pred celym svetem: nepustit do primery pravdepodobne nejzdravejsi klub segundy jen proto, ze nema dostatecne vysokej kapital. pocitam ze eibar by to hnal k arbitrazi UEFA...

Reagovat
smazaný uživatel

Osasuna a Valladolid .. to maju za to ze nam zobrali body

Reagovat
madridcan

aj barcelone

Reagovat
smazaný uživatel

a o to jde. Tyhle týmy bychom si měli hýčkat. Neposerou se, nezabalí to. Bojují ...

Reagovat
smazaný uživatel

Osasuna porazila Atlético 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

osasuna doma letos z top3 obrala vsechny...

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe? to vážne?

ach jaj, nastúpili prevažne tí, so zmluvami aj na budúcu sezónu a ako to dopadlo, toto bude treba posilniť, ale každopádne sme na tom hráčsky lepšie ako minulý rok

ale zas...

Jemez: There’s very little chance I’ll stay with Rayo Vallecano

Reagovat
Phillipinho

to muze bejt velkej problem pro Rayo .....Precejenom on umel s tim, ze kazdej rok se uplne zmeni kadr pracovat. Navic je to skvelej trener. Pro toho, kdo ho z Primery ulovi to bude strasnej win.

Reagovat
smazaný uživatel

stále môže dojsť Pepe Mel, čo je tiež fantastický tréner, navyše už u nás pôsobil...

ale Paco je Paco

Reagovat
smazaný uživatel

coze?!!! jakto?

Reagovat
smazaný uživatel

to je silena rana, snad nepujde do malagy...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.marca.com/2014/05/18/futbol/equipos/rayo/1400440679.html

skôr či neskôr ho to dobehlo, proste sa cíti byť vyšťavený, verím mu to, musí to byť vyčerpávajúce budovať niečo každý rok, aby to potom po sezóne odišlo...

Reagovat
smazaný uživatel

ja to taky chapu, samozrejme, ze je lepsi pracovat ve stabilnich podminkach s lepsim platem, ale je to docela rana bojim se, ze bez nej rayo spadne...

Reagovat
Ed_Hazard

expreska

09:54 Tassotti má namířeno do Realu

takže Zizou od leta hlavný tréner (pravdepodobne Bordeaux)

Reagovat
smazaný uživatel

Mně osobně to nevadí, Bordeaux budu přát. Zizou získá zkušenosti a za nějakou dobu se určitě vrátí zpátky, tentokrát už jako hlavní trenér.

Reagovat
Ed_Hazard

samozrejme to je preňho plus, len ktovie či to bude mať aj nejaký vplyv na hráčov, s niektorými má veľmi blízky vzťah a pravidelne im prehovára do duše

Reagovat
Kenneth

To se dalo cekat, Zidanemu prace asistenta moc neprinese.

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak mu přinesla mnohé, mohl za ten rok osobně nahlédnout, jak se vede takový fotbalový klub z pozice trenéra prvního mužstva v přímém přenosu a navíc se učil od velmi zkušeného a úspěšného trenéra. Teď je čas, pokud chce a pokud je to pravda, aby si to vyzkoušel sám naostro. A to, že si vybere zatím menší klub ve své rodné zemi, mi dává zcela přirozenou logiku.

Reagovat
Kenneth

Šak ano, mluvím o tom kdyby se rozhodl pokračovat v roli asistenta.

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia 60 mega na letni prestupy?

Reagovat
smazaný uživatel

je to neskutecnej humus, fakt se mi z toho dela zle sami se zakydaji po usi do hoven, na trhu se chovaji jak idioti a prachy vyhazuji oknem, ale to je v pohode, protoze prijde nejakej prachac, co je z tech hoven vytahne. kdezto takova osasuna, ktera neda za hrace o 200 tisic euro vic, protoze by to prekrocilo rozpocet, ta furt zivori. tohle je proste humus. no nic, konecne do spanelska dorazilo manC...

Reagovat
smazaný uživatel

Prasata..

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Kily

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Radsi nekomentuju, tohle muze tesit jen trotla a ne fanouska..

Reagovat
smazaný uživatel

Tym sezony podle LFP (je to na oficialnim webu La Ligy)::

Courtois; Juanfran, Godín, Laporte, Filipe Luis; Iturraspe, Gabi, Koke, Rakitic; C.Ronaldo, Diego Costa

Reagovat
smazaný uživatel

hezky si vytreli prdel s Barcou a Realem

Reagovat
smazaný uživatel

přesně a je to jen a jen dobře

osobně mi tam chybí Di Mária

Reagovat
Ed_Hazard

celkom súhlas, lavička - K. Navas, Carvajal, stoper?,di María, Messi, Alexis

Reagovat
Ángel di María 22

Nedat tam Modriče je fail.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Asi jo. Ale je to těžký výběr.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná. A řekl bych, že by byla i funkční.

Reagovat
smazaný uživatel

Vcelku by ma zaujimalo ako by to vyzeralo keby titul vyhrala Barca alebo Real

Ale viac menej nemam ziadne vyhrady

Reagovat
Ed_Hazard

uzavrime to takto - La Liga je tak dobrá, že z nej nie je možné vyskladať iba jednu jedenástku sezóny

Reagovat
Israha

Pepe by asi musel mít 15 gólů, 10 asistencí a 8 chycených penalt, aby vůbec měl šanci se do nějaké all-stars sestavy dostat...

Ale jinak dobrý výběr.

Reagovat
Billy McClane

Nie je to zle, ale vyzera to, ze pri konecnom zostavovani sa riadili predovsetkym konecnou tabulkou. Zaujimalo by ma ze keby uznali ten Messiho gol a Barca by vyhrala titul, tak ci by tiez bolo v allstars 7 hracov Atletica a ziadny hrac Barcy.

Reagovat
-Carles-

Čo by sa zmenilo? Z Barcy si tam zaslúži byť možno Messi, aj to viac menej len kvôli štatistikám. Prípadne ešte Alexis, ktorý ale v takej konkurencii nemá šancu. Inak nikto, titul netitul.

Reagovat
Billy McClane

Len by to podla mna vyzeralo dost zvlastne. Inak ked si pozeram na roznych portaloch priemerne znamky hracov, tak vsade dominuju hraci Barcy a Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Prakticky súhlasím. Možno by som tam niekde hodil Alexisa, ten to mal v tejto sezóne dobré. Aj keď moc nie je za koho vymeniť.

Reagovat
smazaný uživatel

vie niekto spanielsky? Co sa to pise na titulkach Marcy a AS o Costovi? Vyzera to, ze nestihne finale.

Reagovat
Billy McClane

Vraj je to uz jasne a a testy potvrdili, ze urcite nenastupi.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, prej je to natrzeny, takze podle me jasne konecna. simeone i costa sice prohlasili, ze je predcasny cokoliv vylucovat, ale za tejden by mel problem uzdravit i natazenej sval, natoz natrzenej...

Reagovat
smazaný uživatel

po konci sezóny nám zostane 5 hráčov (Cobeño, Baena, Nacho. Trashorras y Embarba)

na predaj sú Bueno a Lass

Galeana sa idú zbaviť, takže asi rozviažu zmluvu, lebo neverím, že by dal niekto peniaze za takého hráča...

hosťovanie končí Saúl, Borja López, Iago Falque, Rochina, Jonathan Viera, Longo, Cueva y Mojica

nové zmluvy majú na stole Rubén, Tito, Arbilla, Zé Castro, Rat, Larrivey, José Carlos

+ Paco na odchode

to bude zas leto, opäť...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele