38. kolo
18.05.2014 18:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

CA Osasuna - Real Betis 2:1

Osasuna sice vyhrála, ale její vítězství má hořkosladkou příchuť. Domácí sice udrželi vítězství, nicméně záchrana je mine, jelikož Almería udržela remízu a bod, který jim stačil udržet první nesestupovou pozici.

Osasuna hodně chtěla vyhrát a bylo to na ní vidět. Ale neměla osud ve svých rukou a to se jí nakonec vymstilo. Domácí parta rozehrála dnešní utkání a okamžitě se hnala do útoku. První centr, ale Adán vyrazil jen k dalšímu hráči Osasuny a ten poté z voleje pálil a vybojoval alespoň rohový kop. Riera dostal krásný míč do vápna na hlavu a byl volný, takže měl dostatek času zamířit, jenomže branku těsně minul!

O mnoho lépe si vedl později, protože dostal kolmou přihrávku do vápna, popoběhl a po pár krocích tvrdou ránou kolem brankáře Adána rozvlnil síť dnes poprvé! - 1:0. Radost domácích příznivců neznala mezí. A to myslím doslova, bohužel. Strhla se padající vlna fanoušků na tribuně a početná skupina z nich jich skončila až na trávníku. Několik diváků bylo zraněných, v pohotovosti byli i lékaři. Jeden z domácích hráčů dokonce z toho klubka těl vynášel i malého chlapce. Utkání tedy logicky bylo přerušeno.

O pár minut později se situace vyjasnila a uklidnila, takže sudí Juan Martínez uznal, že je možné bez obtíží pokračovat. A domácí to oslavili tím nejlepším možným způsobem. Riera se prokličkoval mezi několika hráči pak vypálil a od hostujícího hráče se míč odrazil k Javieru Acuňovi, který neměl moc velký problém dorazit míč do sítě! - 2:0.

Osasuna byla při chuti a demonstroval to například Riera, kterému naservíroval míč na hlavu Cejudo, ale z bezprostřední blízkosti minul! Domácí se nevyvarovali ani chyb, když nepřesně rozehráli. Cedrick ji ale potrestat nedokázal, nicméně posléze se ke střele dostal Chica a také s ní měl brankář Fernandéz poměrně velké problémy. Riera se opřel v malém vápně, ovšem ve velkém úhlu do míče, nicméně trefil ho špatně a hodně vysoko přestřelil.

Po změně stran Sevilla dostal kolmou přihrávku do vápna soupeře a zvolil netradiční zakončení lobem, nicméně míč skončil nad brankou. Dvacet minut před koncem utkání udělal Francisco Chica krátkou kličku na střed na hranici vápna a rychle vystřelil. Tím zmátl brankáře Fernandéze a ten již neměl žádnou šanci zasáhnout! - 2:1.

V závěru se prapor hostí snažil zvednout Sevilla, ale jeho přímý volný kop neměl gólové parametry. Betis se pokoušel kombinovat a získat ještě alespoň bod, než poputuje o soutěž níž, ale ani to mu nebylo přáno. Domácí sice vyhráli, ale radost byste na tvářích hráčů hledali jen těžko. Dnes večer si alespoň na rok naposledy zahráli La Ligu.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pamplona potrebuje dat minimalne tri goly, takze 3:0 alebo 3:1 alebo 4:1 zavisí od zápasu UD Almería - Athletic Bilbao, ak Alméria prehrá, tak sa chlapci budú snažiť.

Reagovat
Mořská vosa

Pokud Almería prohraje, tak už Osasuně moc času na snažení nezbude, hrají ve stejný den a ve stejnou hodinu. Myslím ale, že Almería neprohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Kto bude robit Realu problemy na buducu sezonu? Mozno demotivacia po vitazstve v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele