Primera División - souhrn 35. kola

28.04.2012, 19:56, aktualizováno 29.04.2012, 23:22
Komentáře a souhrny
Barcelona deklasovala Rayo Vallecano na jeho hřišti a oddálila korunovaci Realu Madrid, který vyhrál nad Sevillou. Málaga porazila Valencii a bodově se na ní dotáhla. Prvním sestupujícím je Racing, tři body mají také Mallorca a Levante, Atlético v závěru vybojovalo bod na hřišti Betisu...

Rayo Vallecano - FC Barcelona 0:7

29.04.2012 21:30

Góly: 16. Lionel Messi, 26. Roberto Correa (vl.), 39. Seydou Keita, 47. Pedro, 77. Thiago Alcântara, 87. Pedro, 89. Lionel Messi

V pozdním zápase 36. kola La Ligy dostalo Rayo Vallecano sedmigólový příděl od Barcelony, která byla v zápase k nezastavení. Po dvou gólech vstřelil Messi s Pedrem a do střelecké listiny se zapsali také Seydou Keita, Thiago Alcantara a Rober, který dokonal zkázu svého týmu vlastním gólem.

Předzápasovým favoritem byla zcela jasně Barcelona. Ta již nemá šanci získat titul, a tak může hrát naprosto uvolněně. Rayo v minulých kolech třikrát po sobě prohrálo, a dramaticky se tak posunulo až na 15. příčku, přesto si na sestupovou zónu drželo šestibodový náskok.

Žádné překvapení od nováčka soutěže se ale nekonalo. Barcelona byla ve všech ohledech lepší a to i přesto, že několik opor zůstalo sedět na lavičce a příležitost dostali náhradníci. Katalánci získali tři body, a Real Madrid tak musel alespoň na pár dnů ještě odložit oslavu téměř jistého titulu.

Barcelona v minulém kole podlehla v El Clásicu právě Realu Madrid, a aby toho nebylo málo, vypadla také v semifinále Ligy mistrů s Chelsea. I to ale nebylo ještě vše. V pátek totiž trenér Pep Guardiola oznámil, že u týmu již nebude dále působit. Muž, který přivedl blaugranas k třinácti titulům, tak naplnil již dlouho trvající spekulace na toto téma a ukončil jednu velkou fotbalovou kapitolu. Ještě dlouho se bude mluvit o tom, že pod jeho křídly se hrál jeden z nejlepších fotbalů v historii. Nástupcem byl jmenován jeho asistent Tito Villanova.

Náladu z nepříliš veselých událostí minulých dnů si hráči alespoň trochu zlepšili s Rayem, když se již v 16. minutě poprvé prosadil Lionel Messi. Pedro mu z pravé strany pokutového území skvěle naservíroval míč přímo před bránu a Argentinec jej jen lehce doťukl do brány.

Pinto, který v bráně zastoupil Víctora Valdése, si o pár minut na to poradil s hlavičkou Diega Costy a ve 26. minutě vedla Barcelona již 2:0. Messi vyslal do průniku Alexise Sáncheze, který si dokázal obejít brankáře a z velkého úhlu se snažil trefit bránu, jenže míč trefil pouze skluzujícího obránce Robera a odrazil se přímo do brány. Rober se navíc nepříjemně udeřil o tyč a musel být ošetřen. O chvíli později musel stejně střídat.

Pinto se poté opět vytáhl, když zlikvidoval dobře točený přímý kop Trashorrase, a vzápětí hosté zvýšili na 3:0. Byla to 38. minuta, když Messi obešel tři bránící hráče a milimetrovou přihrávkou mezi obránci našel nabíhajícího Keitu, který již tváří v tvář pouze brankáři mířil přesně.

Rayo mohlo doufat, že se mu v druhé části bude dařit lépe, ale Barceloně stačila pouhá minuta na to, aby přidala čtvrtý gól. Messi trefil břevno, ale míč se odrazil k Pedrovi a ten již neměl problém trefit prázdnou branku. A hosté brzy sahali po pátém gólu, jenže Thiago míč zatočil přespříliš a bránu netrefil. V 77. minutě se ale mladý záložník již opravdu prosadil, když hlavičkou po centru Danho Alvese překonal brankáře Cobeňa.

V závěru zápasu ještě přidali své druhé góly Messi a Pedro. V 87. minutě zvyšoval na 6:0 Pedro, kterého krásnou přihrávkou za obranu našel Messi a držitel Zlatého míče uzavřel skóre v 90. minutě, kdy mu přihrával pro změnu Pedro. Messi levou nohou poslal míč k tyči, a vstřelil tak již svůj 43 gól v lize.

Více informací k zápasu

Real Betis - Atlético Madrid 2:2

29.04.2012 19:45

Góly: 86. Alejandro Pozuelo, 88. Jonathan Pereira - 64. Koke, 90+4. Falcao

V 36. kole La Ligy mezi týmy Realu Betis a Atlética Madrid se nenašel vítěz, neboť utkání skončilo nerozhodně 2:2. Hosté se dostali do vedení v 63. minutě zásluhou Kokého, ale za 26 minut později dokázal srovnat Pozuelo. A dvě minuty do konce normální hrací doby Betis vstřelil druhý gól. Úspěšným střelcem byl Pereira. V nastaveném čase ale srovnal neomylný střelec Falcao.

Před zápasem bylo jasným favoritem Atlético Madrid, které se pere o evropské příčky. Momentálně se nachází na 6. příčce a na 5. Levante ztrácí pouhé tři body. V předcházejících dvou zápasech klub z hlavního města navíc nepoznal hořkost porážky, když dokázal zvítězit 1:0 nad Vallecanem a 3:1 nad Espanyolem.

To Real Betis už na pohárovou Evropu příliš myslet nemůže. Je až na 14. místě a právě na Atlético ztrácel šest bodů. Šance tu tak stále je, ale musel by se stát malý zázrak, aby se sevillský tým dostal do Evropské ligy.

Nicméně v prvním poločase gól nepadl. Atlético sice jasně dominovalo zápasu, ale na branku si muselo počkat až do 63. minuty. Oba pokusy Falcaa z první půle totiž směřovaly vysoko nad bránu, stejně tak jako dalekonosná střela Gabiho. Adrián López již mířil lépe, ale míč zkrotil brankář Fabrício Agosto.

Ve 41. minutě se ke střele z voleje dostal ještě jednou Adrián, ale celá akce byla zastavena z důvodu nepopiratelného ofsajdového postavení.

V 58. minutě ale na trávník vběhl střídající Koké a ukázalo se, že to byl velice dobrý tah, neboť hned po pěti minutách pobytu na hřišti otevřel skóre. Tiago centroval zpoza pokutového území před bránu, kde Falcao ve skoku srazil hlavičkou míč právě na nabíhajícího Kokého, které již bez problémů překonal bezmocného Fabrícia.

Jen o chvíli později to mohlo být 2:0, když se po přímém kopu ocitl na hranici pokutového území zcela osamocený Gabi, ale s jeho nedůraznou střelou neměl Fabrício žádné problémy.

Real Betis ale přežil tlak a začal pomalu také vystrkovat růžky. Do rychlého protiútoku se dostal Rubén Castro, ale ve velmi dobré příležitosti selhal. Brankáře Courtoise sice obstřelil, ale míč minul také tyč.

Posléze Fabrício opět vychytal Gabiho, a když už se tak hosté chtěli těšit alespoň z jednobrankové výhry, domácí dokonale otočili vývoj zápasu. Rubén Castro po přetáhnutém přímém kopu vracel míč před bránu a výtečně našel Pozuela, který zavěsil míč těsně pod břevno Courtoisovy brány, a poté autor vyrovnávacího gólu přihrál do strany Pereirovi, který madridskému brankáři nasadil jesle. A Courtois se musel hodně červenat, neboť šlo o gól, který měl jasně chytit.

Jenže hosté se nesložili a v nastaveném čase ještě zabojovali. Do pokutového území doběhl i Courtois, ale míč po rohovém kopu a teči domácího hráče směřoval na Radamela Falcaa, který hlavičkou srovnal na konečných 2:2. Byl to jeho 23. gól v sezóně.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Valencia CF 1:0

29.04.2012 18:00

Góly: 27. Ignacio Camacho

Šlágr 36. kola La Ligy viděli diváci na stadionu v Málaze, kde domácí tým v přímém souboji o třetí místo přivítal Valencii. Málaga dokázala v utkání zvítězit 1:0 díky gólu Ignacia Camacha z prvního poločasu a v tabulce se tak bodově dotáhla na svého soupeře, který měl před zápasem o tři body více. V závěrečných kolech tak budou oba celky bojovat mezi sebou o třetí místo, které by jim zajistilo přímou účast v Lize mistrů pro příští sezónu.

Málaga vstoupila do zápasu aktivněji a po celý první poločas byla mírně nebezpečnější než Valencia. Hosté se dostávali do šancí pouze sporadicky. Tu největší měl Soldado ve 20. minutě, ale jeho střela mířila pouze na připraveného Kameniho.

Jediná branka v prvním poločase tak padla ve 28. minutě. Na přímý volný kop domácích si ve velmi těžké pozici naskočil Ignacio Camacho a svou hlavičkou přehodil bezmocného Guaitu v brance Netopýrů - 1:0. O dvě minuty později pálil ze střední vzdálenosti Joaquín, ale jeho střela se nevešla mezi tři tyče.

Domácí mohli ještě před koncem poločasu navýšit svůj náskok. Po dobré kombinační akci se do zakončení tentokrát dostal Santi Cazorla, ale z velmi dobré pozice trestuhodně netrefil branku. I tak Málaga mohla být s průběhem prvního poločasu spokojena, do kabin se šlo za stavu 1:0.

Ve druhém poločase začali hosté aktivně, ale místo nějaké příležitosti si zápas velmi zkomplikovali v 60. minutě, kdy dostal druhou žlutou kartu Sofiane Feghouli a musel tak předčasně do sprch. Los Che tak dohrávali zápas pouze v deseti lidech a pochopitelně se to projevilo.

Od té chvíle Valencia začala ztrácet svou aktivitu a Málaga v poklidu bránila všechny pokusy o útoky hostujících fotbalistů. Sama dokázala ještě zahrozit střelou Cazorly, která skončila na břevně, ale jinak už se také soustředila pouze na obranu. To se domácím nakonec vyplatilo, protože Málaga dokázala udržet těsný náskok a ve velmi důležitém zápase tak vyhrála 1:0.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Athletic Bilbao 2:0

29.04.2012 16:00

Góly: 28. Edu Oriol, 51. Apońo

Situaci v boji o poháry si výrazně zkomplikoval finalista Evropské ligy Athletic. Favorit nedokázal uspět na půdě předposlední Zaragozy a prohrál 0:2. V tabulce se tak propadl na sedmou pozici, ze které cesta do evropských pohárů nevede. Zaragoza se přiblížila na čtyři body záchrannou příčku a v závěrečných kolech se pokusí o zázrak.

Athletic byl přitom v zápase lepší, ale doplatil na svou špatnou koncovku. První velikou šanci si hosté vytvořili už po čtvrthodině hry. Po volném kopu Toquera měl domácí gólman Roberto co dělat, aby balón vytěsnil na roh. Domácí se uvedli o pár minut později a dostali Athletic pod mírný tlak. Ve 26. minutě napálil Helder Postiga tyč.

O dvě minuty později už byla Zaragoza úspěšnější. Edu Oriol se individuální akcí probojoval až do pokutového území Athleticu a přízemní střelou překonal Iraizoze - 1:0. Hosté měli možnost vyrovnat ještě v prvním poločase. Do vyložené příležitosti se dostal De Marcos, který pálil z malého pokutového území do poloodkryté branky, ale bohužel ke smůle Athleticu trefil pouze hlavičku jednoho z domácích obránců. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Zaragozu.

Domácí vstoupili do druhého dějství tím nejlepším možným způsobem a hned v 51. minutě přidali druhou branku. Apoňo napřáhl z hranice pokutového území a nádhernou ranou podruhé překonal Iraizoze v brance Athleticu - 2:0.

Zaragoza se poté začala soustředit zejména na obranu a to se jí velmi dařilo. Athletic si nebyl schopný vypracovat žádnou vážnější příležitost a většina jeho akcí končila před pokutovým územím domácím. Zaragoza naopak hrozila z rychlých protiútoků a v jednom z nich napálil břevno hostující branky Franco Zuculini.

V závěru zápasu ještě pálil ve veliké šanci domácí Adam Pinter, ale Iraizoz byl tentokrát na svém místě a jeho střelu vykryl. I tak však Zaragoza předvedla jeden z nejlepších výkonů v letošní sezóně a díky překvapivému vítězství 2:0 tak živí naději na záchranu v Primera Division.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Sevilla FC 3:0

29.04.2012 12:00

Góly: 19. Cristiano Ronaldo, 48. Karim Benzema, 52. Karim Benzema

Real nezaváhal a jde si pro titul, o ten už ho může překvapit jedině nevídaný zázrak. Dnes zvládl jedno z papírově těžších utkání závěru sezony, když zdolal na domácím hřišti Sevillu bez problémů 3:0. Skóre otevřel poměrně rychlou brankou Ronaldo, po přestávce přidal dvě slepené trefy Benzema.

Nejprve se dvakrát snažil prokousat hostující obranou Ronaldo, v obou případech ale tvrdě narazil a při pokusu o vyžádání faulu neuspěl. Ve čtvrté minutě dala Sevilla gól, naneštěstí pro Andalusany byl však těsně před přesným zakončením Rakitiče odpískán útočný faul. O chvíli později na druhé straně trefil Varas svým odkopem napadajícího Ronalda a musel si hodně oddychnout, když viděl balón projít mimo tři tyče.

V jedenácté minutě měl aktivní Ronaldo další solidní příležitost, na první gól utkání se ovšem i nadále muselo čekat. A to platilo i po další Ronaldově možnosti, za Varase ale tentokrát skvěle zakročili obětaví obránci Sevilly. V devatenácté minutě už však Bílý balet vedl. Špatnou rozehrávku hostů vystihl Di María, Benzema posunul míč doleva Ronaldovi, ten si pohrál s Cokem a s přehledem zavěsil.

Rychle odpovědět mohl Jesus Navas, jenže na Casillase si z dálky nepřišel, přestože jeho rána měla dobré parametry. Po půlhodině hry zachybovali při kombinaci také domácí a Sevilla náhle mohla jít do přečíslení dvou na jednoho, Navas ovšem nedokázal přesným pasem najít Negreda. Real už málem slavil po pokusu Benzemy,Varas ale zázračně zasáhl a vytěsnil balón na roh.

Ve třicáté sedmé minutě dostal Real příležitost rozehrávky nepřímého kopu ze vnitřku pokutového území, Ronaldo byl totiž zasažen v šestnáctce vysokou nohou. A sám se po přiťuknutí Alonsa ujal i rozehry, ovšem trefil jen tyč. Další šanci měl díky přečíslení a krásné přihrávky Özila Benzema, avšak přestřelil.

Prakticky hned po přestávce měl Negredo na kopačce vyrovnání, když si pohrál s domácí obranou a najednou se ocitl úplně sám před Casillasem, tváří v tvář španělské jedničce ale selhal. A hned z protiútoku Real rozhodl o svém vítězství, Benzema totiž využil krásné uličky Di Mariy a nedorozumění v hostující obraně a v poklidu zasunul. A už o tři minuty později to bylo 3:0, Ramos našel přesně hlavu úplně osamoceného Benzemy, na kterého opět nezbyla složitá úloha.

Real si bez potíží došel pro výhru 3:0 nad Sevillou a už dnes večer může slavit zisk ligového titulu, to v případě, že Barcelona padne na půdě Raya.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - CA Osasuna 1:1

28.04.2012 22:00

Góly: 44. Bruno Soriano - 73. Raúl García

Sobotní program Primera División uzavřel střet Villarealu s Osasunou, oba týmy si v něm rozdělily po remíze 1:1 po bodu. Domácí sice vedli po gólu Bruna, hosté však reagovali trefou, kterou zaznamenal Raúl García.

Od úvodního hvizdu bylo jasně patrné, že oba celky chtějí zvítězit, proto se na šance na obou stranách nečekalo vůbec dlouho. V páté minutě se balón nepředvídatelně odrazil k Ninovi, který už ho snad viděl v síti, jeho gólovou střelu mu však na brankové čáře zblokoval stoper Musacchio. A prakticky hned z protiútoku zahrozili i domácí, Musacchio se tentokrát ukázal v ofenzivě, hlavou ale po rohovém kopu přestřelil.

Podobně se vedlo také Ninovi, Villarreal se pak málem mohl radovat, když po centru Bruna chybělo hodně málo Roversiovi k tomu, aby si kulatý nesmysl srazil za záda vlastního brankáře. V i průběhu dvacáté třetí minutě byly k vidění šance na obou stranách, Ninovi s Rubénem se však vedlo podobně, oba zakončovali na zadní tyč a ani jeden neuspěl. Neustále to vypadalo, že jakmile se někdo dostane do velké šance, soupeř musel okamžitě odpovědět stejnou mincí. Marco Rubén se ocitl po centru Caniho úplně sám před Fernándezem, jenže trefil jen tyč. A o pár sekund později rozezněl konstrukci brány také Nekounam!

Gól si ale Žlutá ponorka nemohla načasovat lépe, padl totiž v úplném závěru prvního poločasu, takže Osasuna už tentokrát zareagovat nestihla. Trefil se Bruno, ke kterému se dostal odražený míč po ráně Senny a domácí záložník tam mohl v poklidu zakončit. Šest minut po nástupu do druhého poločasu mohl na 2:0 zvýšit Valero, samostatný nájezd ovšem neproměnil. Fernández se pak pouze ohlédl po ráně Senny, ta však prosvištěla těsně vedle šibenice.

V sedmdesáté druhé minutě Osasuna vyrovnala, to když Lekič posunul míč na hranici pokutového území a Raúl García nádhernou střelou ke vzdálenější tyči nedal Lópezovi šanci. Poslední příležitost zápasu měl aktivní Senna, jenže jeho dělovka skončila těsně nad břevnem a zajímavé utkání tak skončilo plichtou.

Více informací k zápasu

Getafe CF - RCD Mallorca 1:3

28.04.2012 18:00

Góly: 90. Alexis - 30. Víctor Casadesús, 68. Alejandro Alfaro, 78. Tomer Hemed

V souboji dvou již zachráněných mužstev byla úspěšnější Mallorca, jež zdolala Getafe na jeho hřišti 3:1. Za hosty se trefili Casadeus, Alfaro a Hemed, domácí stihli už jen snížit zásluhou Alexise.

Hosté začali o něco lépe a v sedmé minutě poprvé ohrozili domácího brankáře Moyu, který musel bleskurychle vyběhnout proti unikajícímu Pereirovi, ten tak Moyu pouze trefil. Další možnost měl po akci Pereiry na kopačce Nsue, ten však pro změnu branku vůbec netrefil. Poté z pravé strany odcentroval Castro a Martímu chyběly milimetry k tomu, aby balón trefil lépe, tedy ne těsně nad.

Ve dvacáté minutě se nejprve neúspěšně pokoušel dostat se do šestnáctky Chico, akce ovšem pokračovala a v zakončení se ocitl Alfaro, z dobré pozice ale minul. Po půlhodině hry už se hosté zaslouženě radovali, to poslal ze strany chytrý míč za obranu Pereira, Casadeus neváhal a z prvního dotyku hlavičkoval, čímž dokonale zaskočil Moyu a ten se tak mohl už jen ohlédnout za balónem, který skončil v síti. Krátce před poločasovou pauzou konečně zahrozilo i Getafe, Barrada však svou velkou příležitost zahodil.

I ve druhém poločase byla Mallorca jasně lepší, tedy ne snad že by vyloženě dominovala, byla ovšem jednoznačně nebezpečnější. To se potvrdilo i v padesáté druhé minuty, kdy musel Moya vytáhnout úžasný zákrok proti do šibenici mířící ráně Piny. Hosté potřebovali tak druhou branku, aby se mohli uklidnit a dohrát zápas v klidu. A to také přišlo, přestože Alfaro těsně minul a Pinu zase vychytal strážce domácí svatyně.

Běžela šedesátá osmá minuta, když po kombinaci na pravé straně poslal kulatinu do ohně Nsue a Alejandro Alfaro zblízka hlavou nezaváhal. Střídající Pedro Leon minul, a tak mohli opět útočit hosté z Baleárských ostrovů. Pereirovu bombu vyrazil Moya, o minutu později už ale potřetí kapituloval. Už do otevřené obrany Getafe vnikl po levé straně Castro, přihrál před prázdnou bránu Hemedovi a ten nezaváhal. Domácí sice zásluhou Güizova břevna a následné dorážky Alexise snížili, na více však už neměli čas ani kvalitu.

Více informací k zápasu

Levante UD - Granada CF 3:1

28.04.2012 18:00

Góly: 46. Arouna Koné, 73. Xavi Torres, 84. Valdo - 67. Odion Ighalo

Levante dál žije svůj sen, po dalším tříbodovém zisku je jasné, že se i tři kola před koncem bude držet na příčkách zaručujících účast v evropských pohárech, teď se navíc dostalo před Málagu na čtvrté místo. Ještě sedmnáct minut před koncem hráli domácí s Granadou nerozhodně 1:1, pak ovšem dvakrát udeřili a slaví další důležité vítězství.

První poločas nabídl opravdu nezáživnou podívanou, diváci se na stadionu jednoduše museli nudit, jediná situace, která z úvodní pětačtyřicetiminutovky stojí za zmínku, byla totiž ta ze čtyřicáté minuty. To se Arouna Koné z ničeho nic ocitl za obranou Granady a utíkal sám na bránu, jenže Césara nepřekonal. Jinak se na hřišti opravdu nic nedělo...

Ovšem druhý poločas dojem z celého zápasu náležitě spravil. Hrálo se teprve šestnáct vteřin, když Valdo ideálně posadil míč na hlavu nikým nehlídaného Koného, jenž přesným zakončením poslal favorita do vedení. O chvíli později vytvořili právě Valdo s Koném velký tlak na hostující obranu, která nakonec byla donucena k chybě, Gomez ale na poslední chvíli zachránil hosty od druhé inkasované branky.

Granada poprvé vystrčila růžky až v pětapadesáté minutě, to se k zajímavé hlavičce protlačil Romero, jenže prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Hosté se s postupem času stále osmělovali a v šedesáté sedmé minutě dokonce vyrovnali. Rozhodčí tady pustili hraniční ofsajdovou situaci, a tak mohli Andalusané stále útočit. Byli u toho dva střídající fotbalisté, Abel poslal kulatinu před branku, kde už stál připravený Ighalo a srovnal krok.

Jenže nerozhodný stav vydržel jen šest minut, poté odcentroval Suárez, Valdo sklepl balón přesně k noze Xaviho Torrese a jeho dělovka už si našla cestu do sítě. A do konce utkání stihli domácí ještě jeden gól, šest minut před koncem našel Botelho úplně volného Valda, jenž zamířil přesně k tyči a upravil tak na konečných 3:1.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Sporting Gijón 0:3

28.04.2012 18:00

Góly: 48. Adrián Colunga, 70. Óscar Trejo, 80. Mate Bilić

O obrovské překvapení se postaral Sporting, který šokujícím způsobem zvítězil na půdě Espanyolu a potvrdil, že to se záchranou myslí vážně. Výhru 3:0 zařídili Colunga, Trejo a Bilič, hosté tak ztrácí na nesestupové pozice už jen tři body. Domácí naopak dost pravděpodobně přišli o šanci na evropské poháry.

Domácí přitom byli lepším týmem, měli kontrolu nad hrou a minimálně v první půli působili svěžejším dojmem, jenže gól nedali ani jeden a nakonec hned třikrát inkasovali. Jako první vyslal svůj projektil na bránu Verdú, Juan Pablo ale bez potíží zasáhl. Na opačné straně hřiště nebezpečně pálil Ayoze, ovšem balón nakonec proletěl těsně vedle pravé tyče. Poté mohl jít úplně sám na svatyni Sportingu Coutinho, zradilo ho ovšem zpracování, a tak ze šance nic nebylo.

V patnácté minutě se situace opakovala, jen s tím rozdílem, že tentokrát Brazilec první dotyk s míčem zvládl, ježe ho nesprávně zastavil praporek pomezního rozhodčího. Následovala relativně dlouhá chvíle klidu a další zajímavá akce přišla až krátce před přestávkou, když se hostující Colunga šikovně uvolnil kolem dvou bránících hráčů Espanyolu, jenže zakončil velmi nepřesně. V nastaveném čase prvního poločasu měl velkou možnost domácí Uche, hlavou ale neproměnil.

Hned tři minuty po návratu z kabin hosté udeřili. Hráči Sportingu měli až příliš mnoho prostoru ve středu pole, a tak mohli krásně sehrát svůj útok, což také učinili. Balón do vápna nakonec sklepl Sangoy ke Colungovi, jenž z úhlu prostřelil Alvareze a poslal svůj tým do vedení. O chvilku později to mohlo být o dvě branky, proti chytrému pokusu Treja ale Alvarez skvěle zakročil.

V sedmdesáté minutě už se však Sporting přece jenom radoval podruhé, to když vyrobil Espanyol nevídanou chybu v rozehrávce a hosté šli na jednou do přečíslení dvou na jednoho. Tuto výhodnou situace vyřešil skvěle Colunga, jenž v pravý čas přihrál vedle sebe nabíhajícímu Trejovi a ten v poklidu zakončil. A za dalších deset minut bylo definitivně rozhodnuto, Bilič si totiž naběhl za domácí obranu na perfektní pas Galveze a tváří v tvář Alvarezovi upravil na konečných 0:3.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Racing Santander 3:0

28.04.2012 18:00

Góly: 47. Antoine Griezmann, 70. Antoine Griezmann, 83. Imanol Agirretxe

Primera División zná svého prvního sestupujícího. Racing Santander prohrál na hřišti Realu Sociedad 0:3 a tři kola před koncem bude na nesestupové pozice ztrácet minimálně jedenáct bodů. O osudu dnešního zápasu i budoucnosti Racingu rozhodl dvěma góly Griezmann, třetí hřebíček do rakve přidal Agirretxe.

Hosté přitom věděli, že k udržení alespoň teoretické naděje na záchranu potřebují bezpodmínečně vyhrát, i získaný bod by je definitivně poslal do druhé ligy. I k němu ovšem Racingu nakonec chyběly celé tři góly, proto mohu bez váhání říct, že sestup je zaslouženým výsledkem celosezónního snažení.

I přes hostující potřebu vítězství se hrál zpočátku opatrný fotbal, pokud ale měl někdo kontrolu nad vývojem zápasu, byl to podle očekávání Real Sociedad. Ten měl také první obrovskou příležitost dnešního duelu, Vela šel úplně sám na Fernándeze, ježe v zakončení selhal. V patnácté minutě nebezpečně pálil Luque, hostující mladíček však svou premiérovou ligovou trefu zatím oslavit nemohl, jelikož přestřelil.

Ani domácí nepředváděli nikterak úchvatný fotbal a spíše se trápili, přesto se především čekalo na první branku v síti Fernándeze. Vstřelit jí mohl Griezmann, to by ho ale nesmělo při možnosti samostatného nájezdu zradit zpracování. Stejný hráč však nakonec stejně otevřel skóre zápasu, stalo se tak ve čtyřicáté sedmé minutě. Centr Prieta byl sice tečován a vypadalo to, že si pro něj dojde Fernández, toho ale předskočilo mladé francouzské křidélko a ve skluzu zasunulo balón do brány.

Illarramendi z velké dálky minul, aktivní Griezmann pak svou další možnost nezakončil podle svých představ a ztroskotal tak na hostujícím gólmanovi. Právě Griezmann byl jasně nejlepší na hřišti, bavil diváky povedenými akcemi a měl i další šanci, hlavou ale přestřelil. A i u popisu další zajímavé akce musím zmínit jeho jméno, tentokrát ovšem pálil jen do tyče. Dvacet minut před koncem bylo rozhodnuto. Prieto rychle rozehrál volný přímý kop, Agirretxe pustil parádní Zurutuzovu přihrávku až k volnému Griezmannovi, jenž v tomto případě nezaváhal.

V podstatě jedinou vážnější možnost Racingu v celém utkání měl čtvrt hodiny před koncem na kopačce Diop, Bravo však skvěle zasáhl. Jinak i nadále útočili hráči Realu Sociedad a v osmdesáté třetí minutě přidali třetí krásný gól. Opět u toho byl Zurutuza, jenž geniálně vysunul Griezmanna, ten ještě předložil přihrávku před prázdnou branku Agirretxemu a dílo bylo dokonáno. Agirretxe mohl v samém závěru ještě jednou skórovat, zakončoval by znovu do opuštěné svatyně, jenže na míč nedosáhl a čtvrtý hřebíček do santanderské rakve nepřidal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid352942112:3091
2.FC Barcelona352663104:2684
3.Valencia CF3515101054:4355
4.Málaga CF351671251:4755
5.Levante UD351571351:4852
6.Atlético Madrid3513101249:4449
7.Athletic Bilbao3512121149:4648
8.CA Osasuna351115939:5548
9.Sevilla FC3512101341:4246
10.RCD Mallorca3512101339:4246
11.Espanyol Barcelona351291444:4945
12.Getafe CF351291439:4845
13.Real Sociedad3511101444:5043
14.Real Betis351271642:5143
15.Rayo Vallecano351241950:6740
16.Granada CF351161832:5239
17.Villarreal CF358141336:4938
18.Sporting Gijón35971938:6434
19.Real Zaragoza35971931:6034
20.Racing Santander354141724:5626

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (426)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele