36. kolo
29.04.2012 21:30 CET
0 : 7
(0:3)

Reportáž

Rayo Vallecano - FC Barcelona 0:7

V pozdním zápase 36. kola La Ligy dostalo Rayo Vallecano sedmigólový příděl od Barcelony, která byla v zápase k nezastavení. Po dvou gólech vstřelil Messi s Pedrem a do střelecké listiny se zapsali také Seydou Keita, Thiago Alcantara a Rober, který dokonal zkázu svého týmu vlastním gólem.

Předzápasovým favoritem byla zcela jasně Barcelona. Ta již nemá šanci získat titul, a tak může hrát naprosto uvolněně. Rayo v minulých kolech třikrát po sobě prohrálo, a dramaticky se tak posunulo až na 15. příčku, přesto si na sestupovou zónu drželo šestibodový náskok.

Žádné překvapení od nováčka soutěže se ale nekonalo. Barcelona byla ve všech ohledech lepší a to i přesto, že několik opor zůstalo sedět na lavičce a příležitost dostali náhradníci. Katalánci získali tři body, a Real Madrid tak musel alespoň na pár dnů ještě odložit oslavu téměř jistého titulu.

Barcelona v minulém kole podlehla v El Clásicu právě Realu Madrid, a aby toho nebylo málo, vypadla také v semifinále Ligy mistrů s Chelsea. I to ale nebylo ještě vše. V pátek totiž trenér Pep Guardiola oznámil, že u týmu již nebude dále působit. Muž, který přivedl blaugranas k třinácti titulům, tak naplnil již dlouho trvající spekulace na toto téma a ukončil jednu velkou fotbalovou kapitolu. Ještě dlouho se bude mluvit o tom, že pod jeho křídly se hrál jeden z nejlepších fotbalů v historii. Nástupcem byl jmenován jeho asistent Tito Villanova.

Náladu z nepříliš veselých událostí minulých dnů si hráči alespoň trochu zlepšili s Rayem, když se již v 16. minutě poprvé prosadil Lionel Messi. Pedro mu z pravé strany pokutového území skvěle naservíroval míč přímo před bránu a Argentinec jej jen lehce doťukl do brány.

Pinto, který v bráně zastoupil Víctora Valdése, si o pár minut na to poradil s hlavičkou Diega Costy a ve 26. minutě vedla Barcelona již 2:0. Messi vyslal do průniku Alexise Sáncheze, který si dokázal obejít brankáře a z velkého úhlu se snažil trefit bránu, jenže míč trefil pouze skluzujícího obránce Robera a odrazil se přímo do brány. Rober se navíc nepříjemně udeřil o tyč a musel být ošetřen. O chvíli později musel stejně střídat.

Pinto se poté opět vytáhl, když zlikvidoval dobře točený přímý kop Trashorrase, a vzápětí hosté zvýšili na 3:0. Byla to 38. minuta, když Messi obešel tři bránící hráče a milimetrovou přihrávkou mezi obránci našel nabíhajícího Keitu, který již tváří v tvář pouze brankáři mířil přesně.

Rayo mohlo doufat, že se mu v druhé části bude dařit lépe, ale Barceloně stačila pouhá minuta na to, aby přidala čtvrtý gól. Messi trefil břevno, ale míč se odrazil k Pedrovi a ten již neměl problém trefit prázdnou branku. A hosté brzy sahali po pátém gólu, jenže Thiago míč zatočil přespříliš a bránu netrefil. V 77. minutě se ale mladý záložník již opravdu prosadil, když hlavičkou po centru Danho Alvese překonal brankáře Cobeňa.

V závěru zápasu ještě přidali své druhé góly Messi a Pedro. V 87. minutě zvyšoval na 6:0 Pedro, kterého krásnou přihrávkou za obranu našel Messi a držitel Zlatého míče uzavřel skóre v 90. minutě, kdy mu přihrával pro změnu Pedro. Messi levou nohou poslal míč k tyči, a vstřelil tak již svůj 43 gól v lize.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Losinho

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

těžko tipovat takto dopředu. pep to asi dost protočí. snad dostanou příležitost mladíci

Reagovat
smazaný uživatel

liga uz je v tahu takze dufam v mladikov

Mino - Montoya ,Bartra,Puyol,Muniesa - Jonathan , Thiago , Sergi Roberto - Messi,Tello,Cuenca

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

ja jsem velkej fanfa barcelony, takze tipuju tak 4 : 0 pro barcu, sestava bych rekl ze bude stejna jak proti chelsea, akorat by mohl hrat fabregas a thiago..

Reagovat
smazaný uživatel

nádhera, boží, prostě BARCELONA... Ti volové z realu by dostali spíše sedm gólů od Vallecana.

Reagovat
smazaný uživatel

idiot

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele