Primera División - preview 35. kola

28.04.2012, 09:57, aktualizováno 29.04.2012, 09:35
Previews
Real Madrid nedělní program zahájí, Barcelona uzavře. Lídrovi tabulky momentálně k titulu schází urvat jen šest bodů, šlágr se Sevillou by ale mohl být těžkým oříškem. Katalánci mají na pohled snazšího soupeře, když cestují na půdu Raya. Důležitá bitva se strhne i v Málaze, kde v přímé konfrontaci půjde o Ligu mistrů. Té se ještě nevzdalo také Atlético, jež cestuje do Seville, ani Athletic, který se představí na hřišti předposlední Zaragozy...
Real Madrid - Sevilla FC  (neděle 12:00)
Čtyři kola před koncem La Ligy je Real Madrid šest bodů od titulu. První krok může učinit v domácím zápase proti Seville. Zádrhelem může být čerstvé vyřazení z Ligy mistrů a ambice Andalusanů v boji o evropské poháry.

Vypadnutí v semifinále Ligy mistrů omezilo šance Bílého baletu pouze na španělský šampionát. V něm má Real sedm bodů náskoku na Barcelonu, kterou potkal v LM stejný osud. Ke 32. ligovému titulu stačí královskému klubu šest bodů.

Sevilla má jednu z posledních příležitostí dostat se na místa zaručující účast v evropských pohárech. Týmu z andaluské metropole se v posledních zápasech příliš nedaří, z pěti střetnutí vyhrál pouze v Granadě. Navíc v šesti utkáních za sebou s Bílým baletem prohrál. Podobně zápornou bilanci má i bývalá legenda Realu na sevillské lavičce Míchel, který se však rozhodně nevzdá.

Trenér Realu Mourinho nepovolal k utkání Lasse, Sahina, Altintopa, Varaneho ani Carvalha. Zbytek kádru je kompletní. V základu bude mezi třemi tyčemi stát Casillas, před ním obranná čtveřice zleva Marcelo, Pepe, Ramos a Arbeloa. Xabi a Khedira se postarají o střed zálohy, Callejón a Cristiano Ronaldo budou hrát na křídlech, Özil na spojce a na hrotu dostane patrně přednost Higuaín před Benzemou.

Soupiska Sevilly je podstatně prořídlejší, trenér Míchel bude postrádat pro zranění Perottiho, Escudého a Kanoutého, karetní trest si odpykávají Medel a Del Moral. Naopak dobrou zprávou je návrat Palopa, Spahiče a Guarenteho po zranění.

Právě veterán Palop bude v brance, Spahiče na stoperu doplní Fazio a na krajích Cala a Fernando Navarro. Na pivotu nastoupí německo-chorvatská dvojice Trochowski - Rakitič, útok zastanou na křídlech Luna a Jesús Navas, a vepředu Reyes s Negredem.

Utkání mezi Realem a Sevillou zahájí ve 12.00 SEČ úvodní hvizd Mateu Lahoze.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Casillas - Marcelo, Ramos, Pepe, Arbeloa - Xabi, Khedira - C.Ronaldo, Özil, Callejón - Higuaín
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Palop - F.Navarro, Spahič, Fazio, Cala - Trochowski, Rakitič - Luna, Reyes, J.Navas - Negredo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Zaragoza - Athletic Bilbao  (neděle 16:00)
Klíčový vzájemný duel čeká Zaragozu a Athletic, právě tento jejich nedělní souboj totiž hodně napoví o tom, jak dopadne letošní ligová sezona z pohledu obou klubů.

V případě prohry domácích bude Zaragoza tři kola před koncem ztrácet na nesestupové pozice sedm bodů a jen zázrak by ji asi dokázal ještě zachránit v nejvyšší soutěži. "Důležitost situace si velice dobře uvědomuje i ofenzivní univerzál Angel Lafita. "Všechno záleží na naší nedělní výhře. Tímto zápasem se to může otočit, musíme prostě získat tyto tři body a doufat. Hrajeme o všechno, o víc než titul," říká sedmadvacetiletý fotbalista.

I hosté ale potřebují body jako sůl, alespoň tedy pokud si chtějí udržet šanci na účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Kvalifikaci do Evropské ligy sice již mají zajištěnou, jenže i sám kouč Marcelo Bielsa cítí, že by byla škoda nepostoupit zase o krok dál. A musíme se uvědomit, že čtvrté a vlastně ani třetí místo jakoby snad ani nikdo nechtěl. "Je pravda, že týmy od třetího do desátého místa dost ztrácí, což svědčí o vyrovnanosti soutěže, každý může obrat o body každého. Pochopitelně bychom rádi situace využili a posunuli se co nejvýše, ale musíme jít zápas od zápasu a uvidíme, kam nás to dovede," míní Bielsa.

Hosté zažívají velice podařenou sezonu. K šesté příčky v nejvyšší domácí soutěži totiž je nutno připočíst také dvě finálové účasti, které Athletic čekají, a to v rámci Evropské ligy proti Atlétiku a v domácím poháru bude soupeřem pro změnu Barcelona. K prvnímu zmíněnému boji o trofej se Baskové propracovali ve čtvrtek, kdy v odvetě doma porazili Sporting 3:1 a po úvodní porážce 1:2 mohli slavit postup.

Evropskou ligu pro příští sezona tak už mají zajištěnou, pokud ale chce Athletic do Ligy mistrů, musí se prokousat přes poměrně obtížný los. Už utkání na půdě zachraňující se Málagy znamená složitou překážku, domácí v posledních zápasech ukazují, že chtějí bojovat. Následují dva domácí duely s madridskými celky, nejprve přijede do Bilbaa už téměř jistě slavící Real, poté Getafe. A na úplný závěr ligy cestuje Athletic na půdu čtvrtého Levante, se kterým se dost možná přímo utká o pohárové pozice. Domácím naopak los poměrně přeje, ze zbývajících čtyř zápasů hrají hned třikrát doma, a to kromě nedělního utkání ještě s Levante a Racingem, v posledním kole pak Zaragoza zavítá na hřiště Getafe.

A dobrou zprávou pro Zaru je také návrat do sestavy v podání Carlose Arandy a Ivana Obradoviče, oba se v týdnu opět zapojili do plného tréninku a budou připraveni nastoupit. Hosté mohou narozdíl od čtvrtečního klání se Sportingem počítat s De Marcosem, nejistý je naopak start Aurtenetxeho a Herrery.
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Álvarez, Lanzaro, Silva, Paredes - Dujmovič, Abraham - García, Apoňo, Lafita - Postiga
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Iraola, Amorebieta, Ekiza, De Marcos - Martínez, Iturraspe - Susaeta, Ibai Gomez, Muniaín - Llorente
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.40 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Málaga CF - Valencia CF  (neděle 18:00)
Velká bitva o Ligu mistrů se v šest hodin našeho času strhne na La Rosaledě. Domácí Málaga zde bude usilovat o stažení manka na třetí Valencii, která bude jejím přímým soupeřem. Andaluský klub je momentálně na bodové hranici se čtvrtým Levante, vůči němuž má právě tento zápas k dobru. Půjde tedy zkrátka o všechno.

Je tedy pochopitelně nejvyšší čas, aby si Pellegriniho mužstvo opět rozpomenulo, jaké je to vyhrávat. Sladkou příchuť vítězství totiž neokusilo již tři kola po sobě, naposledy z toho dvakrát byla remíza 1:1. Triumfovat v tomto klání bude pro Málagu o to důležitější, že ji v nejbližší budoucnosti čekají nesmírně složité výlety na Camp Nou a do madridského sídla Atlétika. Docela klidně se tak může stát, že záhy v posledním kole, doma proti pomalu sestupujícímu Gijónu, už bohatý klub o Ligu mistrů ani hrát nebude. Aby se tohle nestalo, bude si muset andaluský celek zákonitě obhájit třetí příčku v tabulce počítající pouze s domácími zápasy.

Valencie je před utkáním patrně v obtížnější pozici, jakkoliv by se to na první pohled nemuselo zdát. Předně je samozřejmě těsně po vypadnutí z Evropské ligy, což týmem zvláště v kombinaci s opětovným zraněním tahouna Canalese může zamávat. Dále pak sice platí, že doma to je v podání Los Che fantazie (poslední dvě představení na Mestalle nadělily návštěvníkům čtyři kousky na cestu), venku se už ale třikrát v řadě nevyhrálo - posledně navíc netopýři vskutku ostudně bouchli na půdě Espanyolu. Napodobit prosincovou porážku stejného soupeře v poměru 2:0 by tedy pro Valencii mohlo být nadmíru obtížné.

Tím spíš tedy s přihlédnutím k rozsáhlé marodce. Vedle kreativního záložníka Canalese, jehož obnovené zranění kolena vyřadí ze hry na další půl rok, do konce sezony schází i jiný středopolař Banega a trest si bude dnes odpykávat zkušený Albelda. To je nevítaný kontrast v porovnání s osamoceným Baptistou na seznamu nedostupných hráčů Málagy.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - J. Gámez, Demichelis, Weligton, Eliseu - I. Camacho, Cazorla - Joaquín, S. Fernandéz, Isco - S. Rondón
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Bruno, Rami, V. Ruiz, Mathieu - Topal, T. Costa - Feghouli, Jonas, Alba - Soldado
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Real Betis - Atlético Madrid  (neděle 19:45)
Atlético Madrid si v týdnu po dvou letech opět prožilo euforii z postupu do finále Evropské ligy. Tím pro něj nicméně sezona v žádném případě nekončí - stále je potřeba zabojovat na domácí frontě, kde vrcholí těsný boj o dvě vstupenky do Ligy mistrů. Atleti můžou právě dnes udělat významný krok kupředu: Málaga s Valencií stojí proti sobě, takže se jistojistě bude ztrácet, a v duelech s Betisem obvykle slaví hosté...

Mezi těmito dvěma kohouty je to vskutku pozoruhodně nastavené. Když se v květnu 2006 utkali v rámci posledního kola a narodila se remíza 1:1, položily se základy domácích trápení v těchto soubojích. Už jen jedna výhra hostitele - mimochodem ve prospěch Atlétika - vzešla z příštích sedmi vzájemných zápasů. Z toho hned pět jich strhla na svou stranu návštěva, kterou dnes bude představovat výprava z Madridu.

Tam se možná po čtvrtku bouřlivě oslavovalo, zkušenosti z minula ovšem pro změnu neslibují zrovna radostný závěr ligového ročníku. Před dvěma lety atleti bezprostředně po postupu do finále, jež tedy - pravda - bylo úspěšné, utržili jasnou prohru na půdě Sevilly (té druhé, přesto jde o zajímavou paralelu) a ve zbylých třech kolech pak slavili jen jedno vítězství. Tehdy se nicméně v tabulce pohybovali přesně uprostřed, takže si mohli dovolit vše podřídit triumfu v Evropské lize, který jim zaručil vstupenku do pohárů i pro příští sezonu. Zopakovat si tentýž hazard také letos, tomu už by se asi v Madridu rádi vyhnuli.

Proto asi bude důležité, že Atlético rovněž v lize mezi oběma semifinálovými duely vypadalo velmi jistě a sebevědomě, když na vlastní půdě přejelo jak Valencii, tak Espanyol. Betis by už mohl být tvrdší oříšek. Jakkoliv posledně jasně podlehl Valencii, předtím šestkrát v řadě neprohrál a v rámci druhé poloviny tabulky tak má lepší formu než prakticky kdokoliv. Problém by akorát mohly představovat tresty pro dvě opory: stojí Dorado s Jorgem Molinou. Na druhé straně přitom evidují jen jednu výraznou ztrátu ve zraněném obránci Pereovi.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Fabricio - Nelson, Paulao, Amaya, Nacho - J. Montero, Benat, Iriney, J. Pereira - Santa Cruz, R. Castro
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Juanfran, Godín, Miranda, F. Luis - M. Suárez, Gabi - Turan, Tiago, Adrián - Falcao
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.50 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rayo Vallecano - FC Barcelona  (neděle 21:30)
Program pětatřicátého kola nejvyšší španělské soutěže uzavře souboj mezi Rayem a Barcelonou. Hosté dostávají v poslední době jednu špatnou zprávu za druhou a pokud si chtějí udržet alespoň teoretickou naději na obhajobu titulu, musí bezpodmínečně zvítězit. Domácí celek případné vítězství definitivně zachrání.

Tak tedy postupně. Vše špatné z pohledu Blaugranas začalo před necelými dvěma týdny, kdy Barca prohrála v úvodním semifinále Ligy mistrů na půdě Chelsea. A od té doby už se to vezlo. O tři dny později bylo na programu ligové El Clásico o všechno, které ale domácí Barcelona vůbec nezvládla, prohrála s Realem 1:2 a přišla o reálnou šanci na titul. Jdeme o další tři dny dále, kdy Barca hrála na Nou Campu klíčovou odvetu s Chelsea o postup do finále Ligy mistrů. Londýnský klub ale i přes dlouho trvající oslabení ubránil postupovou remízu 2:2 a překazil tak Kataláncům možnost obhajoby.

Přesto to nejhorší přišlo až v pátek. Kouč Pep Guardiola totiž na tiskové konferenci oznámil svůj letní odchod od klubu, nahradit by ho měl jeho dosavadní asistent Tito Vilanova. "Snažili jsme se ho ještě přemluvit, ale nedalo se nic dělat. Je nám to líto, ale alespoň se pro něj pokusíme vyhrát všechny zbývající zápasy," slibují barcelonští hráči.

Rayo po tom, co uštědřilo Osasuně šestibrankový debakl, pouze ztrácí, prohrálo třikrát v řadě. Proto ještě není stoprocentně zachráněno, na druhou stranu je nutno říct, že stále mají luxusní šestibodový náskok a zápas k dobru, do druhé ligy by je tedy poslala spíše jen shoda náhod. "Dokud to nebude definitivní, nemůžeme tomu věřit. Máme výhodnou pozici, to vidí každý, ale musíme co nejrychleji získat potřebné body," ví záložník Michu, hlavní hvězda domácího výběru.

V dresu Raya se určitě nepředstaví Labaka a Casado, oba si musí odpykat stopku za karty. Armenteros, Bravo a Rober také pravděpodobně nenastoupí, a to z důvodu zdravotních potíží, do sestavy se naopak vrací Arribas, Tito a Pulido. Hosté vyběhnou na hřiště bez otřeseného Piqueho, zraněného Xaviho a nejistý je zatím start Alexise.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Joel - Tito, Arribas, Pulido, Rober - Movilla, Trashorras - Lass, Michu, Pacheco - Costa
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Alves, Mascherano, Puyol, Adriano - Thiago, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Fábregas
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.00 - 4.75 - 1.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - RCD Mallorca  (sobota 18:00)
V sobotním zápase 36. kola se proti sobě utkají hráči Getafe a Mallorcy. Půjde o zápas mezi sousedy v tabulce, neboť dvanáctí Ostrované šlapou na paty jen o jednu příčku lépe postavenému madridskému týmu. Oba týmy už jsou mimo sestupové nebezpečí, ale stále budou hrát naplno, neboť se s trochou štěstí ještě mohou probojovat do Evropských pohárů.

Do konce La Ligy zbývá odehrát čtyři zápasy, což znamená, že týmy ještě mohou nasbírat dvanáct bodů. Getafe tak stále může držet při životě svůj sen, a to zahrát si Evropskou ligu. Na šesté místo, které momentálně připadá Athleticu Bilbao, totiž ztrácí pouhé tři body. Pokud se mu tedy povede uspět nad Mallorcou, přiblíží se velkému úspěchu.

Trenér Luís García na předzápasové konferenci řekl tato slova: "Před námi je stále ještě několik týmů, které na to jsou o trochu lépe než my, a tak pro nás nebude zklamáním, když se do Evropské ligy neprobojujeme. Ale budeme se snažit ze všech sil. Zápas s Mallorcou bude klíčový. V týmu vládne dobrá atmosféra, a tak máme velké šance zápas vyhrát."

Zmínil se také o marockém záložníkovi Abdelu Barradovi, který v minulých čtyřech zápasech zůstal sedět na lavičce, ačkoli již byl zdravotně v pořádku a připraven na zápas: "Utrpěl zranění, ale rychle se dal do pořádku. Hráči, kteří za něj po dobu jeho absence zaskakovali, ale podávali velice dobré výkony, a tak nebyl důvod nic měnit."

Zatímco Barrada je již v pořádku, se zraněním se stále potýká trojice Juan Valera, Rafa López a Pedro León, která tak nebude moci nastoupit.

Také Mallorca ještě nevzdává své naděje na Evropskou ligu. Na Getafe ztrácí pouhé dva body, a tak je stále na dostřel i šestému místu. Uvědomuje si to i záložník Fernando Tissone, nad jehož startem v zápase zatím visí otazník z důvodu poraněného kotníku, který ale připouští, že jejich šance o hodně menší než v případě Getafe: "Nadcházející zápasy už jsou bonusové. Naším hlavním cílem bylo udržet se v La Lize, což se povedlo, a fakt, že můžeme bojovat o Evropskou ligu je jen navíc. Nyní můžeme hrát s klidnou duší, ale zároveň zodpovědně, protože šance na šesté místo se nevzdáváme předem. To místo získá s největší pravděpodobností tým, který má nejvíce zkušeností, ale ve fotbale člověk nikdy neví předem, co nečekaného se může stát."
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moyá - M.Torres, C.Díaz, Alexis, Mané - Míchel, Lacen - P.Ríos, D.Castro, Gavilán - Miku
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Aouate - Bigas, Ramis, Chico, Cendrós - Martí, Pina - Castro, Nsue, Alfaro - Víctor
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.50 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - Granada CF  (sobota 18:00)
V 36. kole La Ligy se na stadionu Ciudad de Valencia představí týmy z opačných pólů tabulky. Domácí Levante, které je páté, totiž přivítá šestnáctou Granadu. Zatímco valencijští budou bojovat o Ligu mistrů, nováček soutěže si bude chtít zajistit záchranu v La Lize.

Do konce španělské ligy zbývá odehrát čtyři zápasy a špička tabulky je vyjma Realu Madrid a Barcelony velice vyrovnaná. Překvapení sezóny Levante, které se skoro po celou dobu ligy drží na pohárových příčkách, je momentálně páté, ale sní o kvalifikaci do Ligy mistru. Na čtvrté místo, které momentálně připadá na Málagu, ztrácí pouhé tři body, a tak pro něj může být utkání s Granadou klíčové.

To si samozřejmě uvědomuje i trenér Juan Ignacio Martínez, který ale své hráče varuje, aby Granadu nepodcenili: "Do konce ligy už zbývá pouze kousíček a my stále sníme svůj velký sen, a to kvalifikovat se do Ligy mistrů. Naše velké finále začíná s Granadou. Musíme navázat na remízu z minulého kola, která se nám podařila uhrát se Sevillou, a nepodcenit soupeře. Granada bude chtít stvrdit svoji záchranu, a tak bude hrát také naplno. Ačkoli jsou v La Lize nováčky, hrají velice dobrý a útočný fotbal. jejich rychlé protiútoky jsou velice efektivní a nebezpečné."

Na trávník se po vypršen trestu vrací Juafran. S největší pravděpodobností zaujme pozici levého obránce, zatímco se Pedro López přesune na svůj přirozenější post, a to na pravou stranu defenzívy.

Granada udělala v minulém kole důležitý krok k záchraně, když dokázala porazit Getafe 1:0. Nyní se tak nachází osm bodů nad sestupovou zónou, přesto trenér Ábel Resino velice důrazně říká, že je potřeba co nejdříve záchranu potvrdit: "Týmy pod námi již nemají co ztratit, a tak budou úplně nadoraz. My proto nesmíme polevit a musíme udělat poslední krok k tomu, abychom mohli s jsitotou říct, že La Ligu budeme hrát i pro příští rok. Nesmíme dopustit, abychom se spoléhali jen na výsledky jiných týmů, je potřeba to mých ve svých vlastních rukou."

"Zápas proti Levante nebude jednoduchý. Po celou sezónu všem dokazují, že mají velice dobrý tým, který může bojovat i o Ligu mistrů. Jde jim o hodně, a tak budou hrát na sto procent. Jejich tým je velice dobře organizovaný a svou hrou baví své fanoušky. Dobré výsledky v jejich případně nejsou zásluhou zvučných jmen, ale kolektivního výkonu. O to těžší je porazit je, ale já věřím, že se nám to může povést."
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Munúa - J.Venta, Ballesteros, Cabral, P.López - X.Torres, Iborra - Valdo, Barkero, Botelho - Koné
Granada CF - pravděpodobná sestava:
J.Juan - Siqueira, B.Gómez, I.López, Nyom - M.Rico, Moisés - Jaime, C.Martins, Jara - Geijo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Sporting Gijón  (sobota 18:00)
O titulu ve španělské lize už je téměř rozhodnuto, ale v závěrečných kolech nás stále čeká boj na několika frontách. Jedná se například o boj o poháry a nebo také o záchranu. V utkání mezi Espanyolem Barcelona a Sportingem Gijón uvidíme obojí. Zatímco domácí mají stále šanci umístit se na pohárové příčce, hosté z Gijónu usilovně bojují o setrvání v nejvyšší soutěži.

Espanyol je čtyři kola před koncem sice až na desáté pozici, ale na pohárovou šestou příčku ztrácí pouze tři body a tak se chce méně slavný barcelonský celek pokusit o zázrak. O pohárové pozice však stále bojuje sedm celků a bude to nesmírně obtížný úkol. V minulém kole navíc Espanyol nezvládl důležitý zápas na půdě Atlética Madrid, ve kterém prohrál 1:3.

Hosté z Gijónu neprožívají povedenou sezónu a nyní před nimi stojí přetěžký úkol. V posledních čtyřech kolech musí stáhnout šestibodové manko na sedmnáctý Villarreal, což nebude vůbec jednoduché. Sporting už tak situaci nemá ve svých rukou a jeho záchrana by tak byl malý zázrak. V posledním kole udělal Gijón pro záchranu vše a na domácí půdě přetlačil Rayo Vallecano 2:1. Otázkou zůstává, zda tento výsledek byl vůbec k něčemu.

Oba týmy se v letošní sezóně proti sobě postavily v rámci 17. kola a tehdy byl úspěšnější Espanyol Barcelona, který vyhrál na půdě Gijónu 2:1 a i nyní je jasným favoritem zápasu. Vítězný gól vstřelil tehdy Sergio García, který bude i v domácím zápase patřit k hlavním oporám Espanyolu.

Manažer domácího Espanyolu Mauriciho Pochettino trvá na tom, že jeho celek musí v sobotu zvítězit, pokud chce pomýšlet na evropské poháry pro příští sezónu. "Sporting je týmem, který musíme na domácí půdě bezpodmínečně porazit a s touto myšlenkou do zápasu také jdeme. Oni však bojují o záchranu a pokud na ní chtějí myslet, musí nás porazit, takže rozhodně neočekávám jednoduchý zápas, spíše naopak," prohlásil sebevědomě kouč Espanyolu.

"Pokud v zápase zvítězíme, máme stále šanci bojovat o evropské poháry, což by pro nás byla obrovská motivace do závěrečných tří kol. Cokoliv jiného nás pravděpodobně z boje o poháry vyřadí, protože už nyní ztrácíme na šestou pozici tři body," ukončil Pochettino.

Manažer Sportingu Gijón Javier Clemente si je vědom faktu, že jeho tým musí na půdě Espanyolu uspět. "Do Barcelony jedeme pochopitelně s cílem vyhrát, protože nic jiného nám v naší svízelné situaci nepomůže. Espanyol má však vynikající sezónu a nás čeká velmi těžký úkol. Pokud by se nám však podařilo uspět, byla by to pro tým obrovská vzpruha a já bych ještě věřil v záchranu."

Na straně hostujícího Gijónu se na levou stranu obrany vrací Roberto Canella, který byl v minulém zápase nahrazen Ayozem Garcíou kvůli zranění. Trenér Clemente také hodlá do zápasu poslat nebývale útočnou sestavu. Domácí Espanyol hlásí pouze jednu změnu. Místo Romarica by měl v utkání nastoupit Christian Gomez.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Álvarez - López, Rodríguez, Moreno, Dídac - Baena, Verdú - García, Coutinho, Weiss - Uche
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Pablo - Orfila, Botía, Gregory, Suárez - Moisés, Lora - Colunga, Trejo, Las Cuevas - Sangoy
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.33 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Real Sociedad - Racing Santander  (sobota 18:00)
V dalším sobotním duelu 36. kola Primera Division se domácí Real Sociedad na svém stadionu postaví proti Racingu Santander. Hosté ztrácejí čtyři kola před koncem na záchranu jedenáct bodů a téměř stoprocentně tak jsou odsouzeni k sestupu do druhé ligy. Sociedad je naopak devět bodů nad propastí a k jistotě záchrany bude chtít v domácím duelu proti outsiderovi vyhrát.

Racing už v utkání nemá příliš velikou motivaci a je dost možné, že hráči tak nepodají stoprocentní výkon. Racing naděje na záchranu ztratil převážně ve druhé části sezóny, ve které je nejhorším celkem a propadl se postupně z patnácté až na poslední pozici. V minulém kole potvrdil svou mizérii, když na domácí půdě podlehl Athleticu 0:1.

Hosté už v této sezóně dvakrát vyměnili trenéra. Sezónu začal na lavičce ve Španělsku uznávaný Hector Cuper, po několika kolech ho nahradil Juan José González a nyní je u kormidla Álvaro Cervera, který je odsouzen s klubem k sestupu. Racing byl v nejvyšší soutěži dlouhých deset sezón a už se zařadil mezi tradiční španělské prvoligové kluby. Jeho sestup tak bude pro fanoušky obrovská rána a nezbývá než doufat, že se za rok vrátí zpět.

Sociedad byl dlouhou dobu také v ohrožení sestupu, ale v posledních pěti kolech neprohrál a dostal se tak do relativně klidné části tabulky. Z posledních pěti duelů sice čtyřikrát remizoval, ale v jeho situaci mu tyto výsledky stačily. V posledním hraném kole navíc získal cenný bod za domácí remízu 1:1 s Villarrealem, který také bojuje o záchranu.

První vzájemný duel těchto celků v letošní sezóně příliš atraktivity nenabídl. V rámci 17. kola Racing doma remizoval s Realem Sociedad bez branek 0:0.

Záložník domácího celku Gorka Elustondo doufá, že jeho tým v utkání dokáže zvítězit a definitivně si tak zajistí setrvání v soutěži i pro příští sezónu. "Stačí nám vyhrát zápas proti Racingu a jsme definitivně zachráněni, což je také naším hlavním cílem. Jeho dosažení nám přinese obrovskou úlevu a já doufám, že se nám to podaří už nyní v utkání proti Racingu."

"Máme za sebou několik dobře odehraných zápasů a na ně chceme navázat i v závěrečných kolech a odměnit se tak fanouškům za to, že nám byli věrní po celou délku sezóny. Racing má ještě malou šanci na záchranu, ale myslím, že z jejich strany je to už spíše utopie. Také proto chceme v utkání zvítězit a potěšit naše fanoušky,"
dodal Elustondo.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Bravo - Estrada, Ansotegi, Cadamuro, La Bella - Aranburu, Illarramendi - Prieot, Zurutuza, Vela - Agirretxe
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Mario - Cisma, Torrejón, Álvaro, Francis - Colsa, Diop - Adrián, Acosta, Luque - Stuani
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.33 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Villarreal CF - CA Osasuna  (sobota 22:00)
36. kolo La Ligy proti sobě svede týmy Villarrealu a Osasuny Pamplona. Zatímco domácí by si už asi nejradši přáli, aby celá sezóna skončila a oni na ni mohli zapomenout, Osasuna si ji náležitě užívá, neboť je velice blízko postupu do Evropské ligy.

Trenér Villarrealu Miguel Ángel Lotina má za to, že se v minulých kolech hra jeho svěřenců rapidně zlepšila, a věří, že spolu s tím se zvedla i psychika celého týmu, což může být rozhodující během soubojů o záchranu v La Lize.

Žluté ponorce se nedaří celou sezónu a po celou dobu je v tabulce ponořena u sestupové hranice. Pod trenérem Lotinou, který se týmu ujal před sedmi koly, se ale hráčům začalo dařit a padlý velkoklub ze sedmi zápasů pouze jednou prohrál. Díky tomu má nyní na sestupovou trojici šestibodový náskok, a začíná se blížit záchraně.

Přesto ale ještě není vyhráno. Ve hře je ještě dvanáct bodů, což si uvědomuje i Lotina. Proto klade svým svěřencům na srdce: "Osasunu nesmíme za žádných okolností podceňovat. Věřím ale, že díky posledním výsledkům se naše morálka hodně zvedla, hráči si začali opět věřit, a máme tak nakročeno k vítězství. Musíme být ale od první minuti soustředění a bojovat až do úplného konce. Máme výhodu domácího publika, které nás požene dopředu. Pokud se nám povede tři body získat, uděláme výrazný krok k záchraně."

Villarreal v minulém kole uhrát remízu 1:1 s Realem Santanderem, ale ztratil při ní Josého Catalu, který byl suspendován. Na pozici levého obránce se tak vrátí Joan Oriol. Do útoku již s největší pravděpodobností naskočí Nílmar, který v minulém kole zůstal pouze na lavičce náhradníků.

Osasuna, na rozdíl od svého nadcházejícího soupeře, ztrácí pouhý bod na evropské příčky a trenér José Luís Mendilibar fanoušky ujistil, že se Evropské ligy nevzdávají i přes problémy se zraněnými hráči: "Samozřejmě je to nepříjemné, ale neřekl bych, že klíčové. Se zraněními se potýkáme celou sezónu, a tak jsme se již naučili, jak to úspěšně řešit."

Mimo hru je Sergio Fernández a také Jon Echaide, který podstoupil operaci ramene hned poté, co si vyléčil jiné dlouhodobé zranění. Naopak Mendilibar může počítat s klíčovým útočníkem Raúlem Garcíou, kterému jíž vypršel trest, a také Ibrahimem Baldem, který minulý víkend pomohl Senegalu kvalifikovat se na Olympijské hry.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
D.López - Á.López, Gonzalo, Marchena, J.Costa - M.Senna, Bruno - H.Pérez, B.Valero, Camuňas - M.Rubén
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
A.Fernández - Damiá, M.Flaňo, Lolo, M.Bertrán - Nekounam, Puňal - Lamah, A. García, Á. Cejudo, Nino
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid342842109:3088
2.FC Barcelona34256397:2681
3.Valencia CF341510954:4255
4.Málaga CF341571250:4752
5.Levante UD341471348:4749
6.Athletic Bilbao3412121049:4448
7.Atlético Madrid341391247:4248
8.CA Osasuna341114938:5447
9.Sevilla FC3412101241:3946
10.Espanyol Barcelona341291344:4645
11.Getafe CF341291338:4545
12.RCD Mallorca3411101336:4143
13.Real Betis341261640:4942
14.Real Sociedad3410101441:5040
15.Rayo Vallecano341241850:6040
16.Granada CF341161731:4939
17.Villarreal CF348131335:4837
18.Sporting Gijón34871935:6431
19.Real Zaragoza34871929:6031
20.Racing Santander344141624:5326

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (255)

Přidat komentář
madridcan

1 pre titul Realu Madrid o tyzden (Bral by som to uz zajtra, ale radsej nech si ho potvrdime sami )

Reagovat
Kenneth

Všechno hrát na Cristiana!!! 50 fíků se může překonat.

Reagovat
Al Capone

Všechno hrát předevší na 3 body, dokud mají ještě teoretickou šanci tak nic nepodcenit.

Reagovat
penepi

Presne tak a hlavne doma sú to povinné tri body, nič nepodceniť. A aj tak, ak budú hrať ako doteraz, tak predsa nejaký 1-2 góly v nedeľu pridá.

Reagovat
smazaný uživatel

Levante :)

Reagovat
Liquid

3 body a LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Stejně je to divný. 4 kola před koncem oznámit svůj odchod...neříkalo se, že Barcelona se nikdy nevzdává?

Reagovat
madridcan

Nie nie ved Pep to vzdal uz davno. A potom ked stiahli naskok, tak hlavne tu bol povazovany za vynikajuceho psychologa. No potom co fasli v El Clasicu som tu uz ziadne taketo reci nepostrehol.....divne

Reagovat
Kokesh

No výborný psycholog...asi ani né, když psychicky odpadl (ale nedivím se mu). Je v něm prázdno, už nemá motivaci, už asi ani nemá Barce co dát, má všeho plný zuby. Ty tiskovky a i celkově jeho fotbalové dění, kdy se za každou cenu snaží zachovat taktně, nikoho neurazit a neříct naplno co si myslí...

Reagovat
blaugrana

Výraz fasli sa používa v prípade, že niekto prehrá na domácom štadióne 6:2, alebo vonku 5:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

neprebolelo stale?

Reagovat
celeb

vsak ty povedz

Reagovat
smazaný uživatel

Ač Neslovák si troufám tvrdit, že po takové sérii domácích výher s jedním soupeřem se klidně tento výraz po porušení šňůry použít dá

Reagovat
Kenneth

Z Gonzala Higuaína je v Realu Madrid jen náhradník a s takovou rolí není argentinský útočník spokojen. Podle listu AS chystá hráčův agent Norberto Cacho Recasens schůzku s vedením Bílého baletu. Pokud nedostane garance většího herního vytížení, údajně začne pracovat na Higuaínově přestupu.

Gonzalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě to jsou flámy...

Reagovat
madridcan

On je taka zaujimava postavicka. Mam z neho pocit, ze sa necha lahko ovplyvnit tým, ze mu neide karta. Ale aj tak nesmie odist. Je to náš milačik a ja ho milujem :-* A mozme mu dakovat za dva tituly

Reagovat
Al Capone

ale kdyby to byla pravda tak bych se tomu ani nedivil, opravdu moc nehraje (na to, že byl dříve jasná jednička) a pokud je soudný tak vidí, že Karim toho dá týmu mnohem víc.

Reagovat
Kenneth

Karim je hlavně lepší než Gonzalo. Je právem jednička v útoku. Vybojoval si to. To samý by měl dělat ted Higuaín a né plácat něco o odchodu.

Reagovat
smazaný uživatel

1) Kde říkal něco o odchodu kromě těch vtipných spekulací?

2) Higuaín je vzor toho, jak bojovat proti konkurenci, ostatní by byli z Realu už 4x pryč. Byl věrný, i když bral oproti ostatním málo. Tady z něho najednou děláte úplně něco jinýho, než čím se u nás 5,5 roku prezentoval.

Reagovat
smazaný uživatel

pocekj abys to nepocjhopil spatne.... ja nerikam ze gonzalo si to chce vybrecet ten prestup.... jeho loajalnost je neuveritalna.... traba jak zacinal jako prakticky 4 utocnik..... vystrcil benzema RvN i raula a zase táhl cele muzstvo.... spis mam strach aby nedoplatil na to ze si perez usmisli ze chce v tymu nekoho noveho

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když Mourinho řekne, že jeho odchod z klubu by mohl schválit jen blbec... A pokud je problém s vytížením obou útočníků teď, tak co by se asi stalo, kdyby místo něho přišel Kun. Teď nám Karim možná vyžene Pipitu a za rok zase Kun Karima? To mě nebaví.

Reagovat
smazaný uživatel

no ono tem hracum do halvy nevidis.... ja vim ze muze byt nejaka loajalnost ke klubu... ale proste hraci techto kvalit se tezko budou smirovat s pozici dvojky.....a perez kdyz si bude nekoho chtit koupit tak si ho koupi..... nevim jeslti to ted treba nebude mit mou cele na starost,,,,, urcite by meli txy prestupy vetsi logiku.... ale i tak kdo vi jak dlouho tam jeste mou vydrzi:-)

Reagovat
madridcan

krásne Mam pocit, ze si tu niektorí ludia nevedia vazit, co pre niektorych hracov znamena nosit na srdci znak Realu Madrid.

Reagovat
Kokesh

Pravda, ale nediv se, když se u nás hráči střídají jak na běžícím pásu a většinou přichází za ohromné prachy. Takových hráčů jako on je málo, ale i tak mu nepřeje štěstí a nevěřím, že tu roli po Karimovi bude plnit celou dobu, jeho odchod celkem i očekávám, i když né teď. Naproti tomu karty se mohou zase obrátit...nebo by mohl zase začit hrát pravýho halva, jenže přes Ángela to taky není pravý ořechový.

Reagovat
Kenneth

Měl by ty spekulace zahrát do autu. Nebaví mě zase celý léto trnout jestli přijde Aguero.

Reagovat
Kenneth

A nebo Persie. To bysme si na hlavu nasrali definitivně.

Reagovat
penepi

Inak to je úplná pravda. Lebo na jednu stranu si hovorím, aké by bolo perfektné máť v tíme zabijáka typu RvP, ale na druhú, ten prestup by nedával zmysel.

Ideálne prestupové leto by bolo pre mňa takéto - odchody nebudem riešiť, ale prišli by Hazard, Walker/Škrtel a nakoľko som Sahina nevidel hrať dostatočne veľa zápasov, tak v tejto chvíli by som sa nebránil ani nejakému behavému typu stredného záložníka, ktorého potrebujeme ako soľ (Gundogan).

Reagovat
Kenneth

Náhrada za Kaká, náhrada za Arbelou a ideál by byl Javi Martinez.

Reagovat
smazaný uživatel

snáď nie

Reagovat
penepi

Já ti nevím Karle, ale ten J. Martinéz mi príde ako taký druhý Khedira - čisto defenzívny typ vhodný na súperov ako Barca a Valencia.

Reagovat
Kenneth

Snad nechceš srovnávat Javiho s tím dřevem Khedirou.

Reagovat
penepi

Khedira má tiež svoje prednosti. A síce Martinez by bol asi lepší, ale to som chcel povedať, že by išlo o výmenu Khedira<-->Martinéz a ak má ku Xabimu niekto prísť, tak skôr typ ako ten Gundogan trebárs. Ale stále tam je Nuri.

Reagovat
Kenneth

Khedira žádné přednosti nemá. S balonem to neumí, je pomalý. Je to prostě typický Mourinhovský bourač a takový hráči nemají v Realu co dělat. Xabi - Javi . A náhrada Sahin a Granero.

Reagovat
penepi

A práve preto treba proti tým relatívne slabším súperom (ktorých je v La Lige aj viac ako polovica) niekoho, kto tam bude pri tvorcovi Alonsovi lietať. A naopak na ťažšie zápasy tam treba čističa typu Khedira a to by bol zbytočný luxus kupovať tam Martineza.

Reagovat
madridcan

Khedira je uzasny

Reagovat
smazaný uživatel

Měl dobrou příležitost to popřít a neudělal to, na druhou stranu to bylo v době, kdy po něm šla ta zk. Marca, tak třeba neměl chuť. Ale nikdy jsem od něj nečetl, že takhle to dál nejde a raději odejde. I když je už tři roky naprostý outsider - od nenáviděného Calderóna a jen za 13 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

tezko rict jeslti lepsi..... oni na to jak sou vekove vyskove podobni tak sou to tipove uolne jiny hraci.... karim byl talent... posledni dobou jde videt ze se i snazi a proste do kombinace se hodi daleko vic.... nicmene gonzalo je zase schopny dát gol i z nemozneho, ale taky i tutovku nepromenit..... to je fakt

Reagovat
Al Capone

Ano o tom mluvím, i kdyby se Pipita zase dostal do formy a porměňoval každou šanci tak stejně je Karim lepší, neumím is představit Pipitu jak se vrací, odebírá balony, kombinuje, prostě maká.

Reagovat
penepi

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

to by bala kudla do srdce vsech fanousku hodne mi to pripomina robinha a hon na CR7

tady obetni beránek Higi a Aguero jako cil....

Reagovat
madridcan

Dva uplne ine pripady

Reagovat
smazaný uživatel

vidim to dost podobne....jako ne celkove... no snad gonzalo neodejde:-) strasne by me to mrzelo:-)

Reagovat
smazaný uživatel

čo sa šklabíš?

Reagovat
penepi

No toto nevyzerá nereálne. Naozaj Karim hádanku spred sezóny - ktorý útočník bude hrávať viac - rozuzlil sám, ale zaslúžene. Aj Gonzalo mal svetlé chvíle (hetrik na Espanyole), ale hold, sezóna je dlhá.

Reagovat
smazaný uživatel

hosťovať do Raya, pomohlo to DC19 pomôže to aj tomuto

Reagovat
madridcan

Morata, Higuain este koho si prosis?

Reagovat
smazaný uživatel

to bude všetko, obratom pošleme Raúla Brava

Reagovat
penepi

Do Juvenilu možno.

Reagovat
smazaný uživatel

mne je to shumafuck kam ho strčíte, mne stačí Morata a Higuain

Reagovat
penepi

Morata nemá kvality Raya a Higuaín je zas niekde inde, skús kompromis.

Reagovat
smazaný uživatel

kvality Raya, fakt vtipná formulácia, keď pomyslím, že hráva aj Raúl Bravo

no, keby odišiel Michu, tak možno Sahin

Reagovat
Hristo Stoichkov

Po tom Pepově rozhodnutí bych byl celkem rád, kdyby Machačkala nabídla za Alvese pořádný balík.

Reagovat
Kokesh

Fakt? No nevím, i přes můj hate na něj si Barcu bez něj tak nějak nedokážu představit. Je to rváč, bojovník a takových máte v týmu málo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

To sice ano, ale taky dost problémový a navíc to chce i nějakou výraznější změnu, nejet pouze na setrvačnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že v tom nejsem sám. Ještě před rokem jsem si nedokázal představit, že by Dani odešel. Ale kdyby nabídli pořadný prachy, tak bych tedka neváhal.

Reagovat
smazaný uživatel

ste divní

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

ešte Barca tlačí čiernobielo?

Reagovat
smazaný uživatel

pome barca nech sa pep dostojne rozlúči a nech messi vyhrá pichichí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Když se podíváme na Barcelonu tak ta staví především z vlastních odchovanců. Něco podobného by měl začít dělat i Real Madrid, jestli teda nechce každej rok kupovat 4-5 hráčů. Podívejme se třeba na Cuencu, do doby než prvně nastoupil za A-tým tak ho nikdo neznal, podobně i Tello. Otázka, ale je jestli mají hráči B-týmu Realu Madrid dostatečné kvality aby hrál za Áčko.

Reagovat
smazaný uživatel

Real ich pustí na hosťovanie, resp. do iného klubu, čím obohatí ligu, a nezabíja ich v 2. lige

Reagovat
penepi

A už by mohli aj ostatní pochopiť, že každé mužstvo má vlastnú politiku a to, že Barca funguje ako funguje, je skôr svetový unikát a nečakať to teraz od každého tímu.

Reagovat
smazaný uživatel

dobre to má riešené aj Bayern, hviezdy + odchovanci

Reagovat
Al Capone

Proč? Real je Real a vyýsledky mluví samy za sebe a nemusí se kopírovat filosie katalánců.

Reagovat
madridcan

Jese, Morata, Carvajal, Joselu by urcite stali za vyskusanie. Jese sice uz asi ide do Benficu, ale dufam, ze s opciou.

Reagovat
Al Capone

Sám moc dobře víš jak se u náš zkouší mladíci, museli by se chytnout hned od začátku

Reagovat
smazaný uživatel

skúšajú sa v Getafe

Reagovat
smazaný uživatel

To není jenom filosofie Barcelony. Špičkové kluby by měli sázet na odchovance. Jasně, výsledky jsou dobrý, ale kupovat každou sezónu 4-5 hráčů se mi zdá přehnaný. Například Sahin, Altintop, Carvalho to byli naprosto zbytečný nákupy.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern, Barcelona, kto je ďalší?

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester United, Arsenal, Bilbao.

Reagovat
smazaný uživatel

kto je odchovanec ManU? na Arsenal som zabudol a Athletic neni svetová špička

Reagovat
Al Capone

po tom co vyhrají Copu a EL budou

Reagovat
smazaný uživatel

najlepší klub v Baskicku a v severnom Španielsku

a tie trofeje im prajem

Reagovat
penepi

Sahin nebol, kto mal vedieť, že bude tak zranený? Počkajme si ďalšiu sezónu a potom hodnoťme tento prestup.

Reagovat
madridcan

Altintop prisiel zadarmo(podobny pripad ako Metzelder), Sahin nebyt zranenia hra viac-dalsiu sezonu cakaj velke veci. Carvalho prisiel sezonu predtym a nie toto leto

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, potom mi to s tím Altintopem došlo, že vlastně přišel zadarmo. Sahin, sice byl zraněnej, ale koho myslíš, že příští sezónu v základní sestavě nahradí? Co se týče Carvalha, tak sem nepsal, že přišel před touhle sezónou.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Carvalho keď prišiel patril k najlepším stopérom ligy

Reagovat
smazaný uživatel

ten byl dobrej

Reagovat
Kokesh

Mají, proč by neměli. Jenže náš tým nehraje spolu několik let, navíc v jejich systému hry kdy mají nad všemi totální držení míče si v klidu mohou někdy dovolit obměnit třeba dva články mužstva mladíky, aniž by to mělo vliv na jejich hru. Jejich mládežnické týmy se snaží hrát podobným stylem jako v A, navíc B hraje alespoň druhou ligu a i to dělá rozdíly. Pak už je vše jen o důvěře, příležitostí a zdravýmu sebevědomí, ale i my máme plno kvalitních mládežníků a vždy jsme i měli.

Reagovat
smazaný uživatel

No, dávat zrovna tenhle příklad... Cuenca s Tellem ještě nepotvrdili, jestli budou mít trvale na základ v áčku.

Reagovat
LAM

Já bych to s těma odchovancema zavedl do pravidel po celý Evropě.Muselo by se nastoupit minimálně s 5 odchovancema do základu a bylo by. Úplně by se změnila situace nejlepších týmů v evropě a některý by rázem zcela odpadly.Dal bych i stropy na přestupy za jeden rok.Bylo by konečně vidět jaký týmy pracujou s mládeží a jaký nejednou nemaj ani na LM.Je ale jasný že by se to většině bohatých klubů nelíbilo a hlavně nesmírně by na tom vydělala Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

to je ale pitchovina

Reagovat
smazaný uživatel

Kristove pane

Reagovat
smazaný uživatel

a pri rozcvičke minimálne 5 kotúlov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Barcelona nakupuje úplně stejně jako kterýkoliv tým ze špičky.

Reagovat
LAM

Jenže kdyby to bylo takhle tak je schopná postavit klidně celou 11 s odchovanců kterej by byl skoro stejně silnej jako tento ale představa že by to tak mělo fungovat všude je zajímavá

Reagovat
DreamTeam

to jsou kecy... krom Buskety tam nikdo z tech "novejsich" neni nic extra...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Tvl Barcelona je sezonu bez nějaké velké trofeje a hned zavádíte taková pravidla To je mocný

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešní tipy:

Getafe 2-1 Mallorca

Levante 3-1 Granada

San Sebastian 3-0 Santander

Espanyol 4-0 Gijon

Villarreal 1-1 Osasuna

Reagovat
barcelona17

trefit 3 vysledky z 5ti zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho povedal ano na podpis menom Lucas Moura , ako plan B za zlyhanie s neymarom ... cena 50 m co na to vravite ?

Reagovat
penepi

Pičovina jak voda v koši.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

50M To by byli dobří chu.i..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no ja si to nevymyslam len pisem to co pisu na marca ale zrejme je to debilina ... ale urcite by bol lacnejsi ako neymar

Reagovat
smazaný uživatel

kto to je?

Reagovat
Kenneth

50 m. Ten kluk má officiální cenu 10 mega a Real dá 50.

Reagovat
penepi

Asi sa riadia cenami na FIFA.

Reagovat
Jerichoo

kto ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak další mladý Brazilec na pozici AM, Brazílie se má celkem dobře, takže kluby nemají potřebu prodávat, trochu bych se bál risku a la Robinho

Reagovat
DreamTeam

rozhodne ano... obrovsky talent...a pokud by ho ulovil nekdo jiny, mohlo by nas to mrzet

Reagovat
madridcan

100 pre Real Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tu máme den prvního letopočtu po Pepkovi a už se na Tita dívám trochu optimističtěji. Tahle situace mi připomíná nástup Pepka - taky se mu nevěřilo a on to dokázal. Tak - snad to Tito ukáže taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Letošní sezóna se nese v duchu velké počtu branek v síti soupeřů Realu Madrid. Díky dvěma posledním zápasem, proti Barceloně a Bayernu, se celkový počet gólů za sezónu dostal na číslo 162, čímž byl zrušen starý rekord ze sezóny 1959/60. Tehdejší Los Merengues nasázeli 158 branek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Footballer

Taková otázka... kdo bude asistentem Tita v příští sezóně??

Reagovat
LAM

Zlatan Ibrahimovič

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JacoBee

Pep

Reagovat
blaugrana

Tak dúfam, že Alba je už fakt náš. A tiež sa tam spomína Thiago Silva a seňor Llorente. Bol by som v skutku spokojný s týmito posilami.

Reagovat
JacoBee

Llorenteho nééé...

Místo Thiaga jsou i lepší možností,takovej Dedé z Vasca..

Alba s tím už počítám

Reagovat
blaugrana

Silva je už overená a hlavne v Európe ostrieľaná kvalita. O tom Dedém som čítal, ale kto vie...ďalšieho Henriqueho nechcem. A čo sa týka Llorenteho. Ten by nám dal novú hernú variantu. Je silný vo vzduchu a aj dobrý v kombinácii.

Reagovat
blaugrana

I keď je pravda, že u nás sa tí typický hroťáci moc nepresadzovali, ale tak mohol by to byť ďalší Kluivert.

Reagovat
JacoBee

Pravě...navíc kdy končí llorentemu smlouva?...jestli to není brzo tak nebude za hubičku...

Jinak věř mi Dedé nebude další Henrique :),klub kterej ho získá si může tleskat :),Pamatuju si mladýho Thiaga Silva a Dedé je na tom ještě líp

Reagovat
blaugrana

Uvidíme, ako sa Zubi a Tito popasujú s trhom. Možností a kvality je dosť.

Reagovat
JacoBee

Reagovat
Jerichoo

Prosim Thiago ne

Reagovat
smazaný uživatel

nemáte 3 prdele odchovancov?

Reagovat
penepi

Thiaga ste fakt vyhrali.

Reagovat
Kenneth

Thiago. Slavná La Masia už neprodukuje dobré zboží?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni mají nejlepší odchovance záložníky, třeba málo hroťáků a stoperů také míň, když si odmyslím ty jejich -bauery...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real
Reagovat
blaugrana

Ako chelsea.

Reagovat
JacoBee

...

Mě se líbili ty jakoby ''retro'' dresy co jste prý měly mít a jinak se mi líbí ty třetí červený co teď máte,ale tyhle jsou divný.

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost, jelikož příští sezónu bude na dresech stále bwin

Reagovat
Infi

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Kenneth

No to je hnus hnusů.

Reagovat
smazaný uživatel

to máš recht

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Posledních 5 zápasů pod Pepkem, bude těžké, ale může to být krásné. Proto

Valdés-Montoya,Bartra,Mascherano,Adriano-Keita,Thiago,Iniesta-Pedro,Messi,Afellay

Reagovat
One-Real

Dneska muzeme udelat veledulezity krok k titulu, takze doufam, ze na Sevillu vlitneme v plne parade a uvidime pekny fotbal. Hala!

Reagovat
One-Real

Iker,Arbeloa,Ramos,Pepe,Marcelo,Xabi,Esteban,Di Maria,Ozil,Ronaldo,Karim

Reagovat
Kenneth

Tak jsme se dočkali opět mnoha změn. To pak může jít Mou vyplakávat že nejsou síly.

Reagovat
smazaný uživatel

Však už žádný síly nejsou potřeba ne? Každopádně chápu, víceméně už o nic nejde, zahrát si mohli hráči širšího kádru.

Reagovat
DreamTeam

stale je ve hre 100bodu behem sezony

Reagovat
Kenneth

Varane ani na střídačce. Ten kluk je o třídu lepší než ten matlák Albiol, ale nedostane se ani na lavičku.

Reagovat
penepi

Dobrá zostava, pome na to Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

Granero se dal čekat, když si Michel rýpl do naší zálohy, tak bude chtít Mourinho hlavně balon.

Reagovat
DreamTeam

proc zase Karim skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Protože je nejlepší útočící hráč Realu?

Reagovat
Losinho

2.

Reagovat
Losinho

Před brankou Sevilly je pořádně horko.

Reagovat
C0br

Cristiano

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano

Reagovat
smazaný uživatel

CRIIIIIIIISTTTTIIIIIIIIAAAAAAAAANOOOOOOOOOOOOOOOOOOO RRRRRRROOOOOOOOONNNAAAAALLLLLDDDDDDDOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
Losinho

CRISTIANOOO RONALDOOOO!

Reagovat
One-Real

Tak jeste dva Cristiano, ta vidina hattricku proti jednomu souperi venku i doma.

Reagovat
smazaný uživatel

Fantázia Cris

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Pinturicchio

Karim, Cris

Reagovat
Jerichoo

Istotka

Reagovat
smazaný uživatel

Minulá a táto sezona - 106 zápasov - 110 golov, CR7

Reagovat
Kenneth

To je šašo.

Reagovat
One-Real

V kolikaty minute prijde obrana?

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska ji nepotřebujete, v útoku Sevilly hrajou klauni.

Reagovat
smazaný uživatel

trošku průchoďák

Reagovat
Jerichoo

Ešte že to Sevilla zakončuje biedne

Reagovat
Kenneth

Kdyby si Negredo nehrál na Messiho tak je z toho gol.

Reagovat
adalbertus

tyvole co Sevilla zahazuje

Reagovat
smazaný uživatel

Co to zas komentuje za negramota?

Reagovat
smazaný uživatel

Mrda o konstrukci jak svině a komentátor: "Střela se zřejmě odrazila od tyče..."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vacin

To nevim, ale je buď slepej nebo to komentuje na monitoru s uhloprickou 5cm

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodčí

Reagovat
One-Real

skodaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo nepriamy?

Reagovat
smazaný uživatel

protože to byla nebezpečná hra a za tu se pískají nepřímý kopy

Reagovat
vacin

Hra vysokou nohou neni v podstatě faul... musel by to posoudit vyloženě jako faul

Reagovat
smazaný uživatel

Karim Karim ...

Reagovat
One-Real

tohle se hlavne melo zahrat po zemi

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo nebo Karim se měli zastavit, běželi jak splašení oba na "zadní tyč"

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď to Ronaldo zmrvil...Jinak Ozil rozdává ty jesličky s naprostou lehkostí

Reagovat
smazaný uživatel

inaq hra je uzastna len dneskam fakt den zahodenych sanci ...

Reagovat
valloire

Barcelona už by kopala 2 penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten fotbal mě neskutečně baví. 3koda jen, že nepadá víc branek. Mohlo to být s klidem 5:2.

Reagovat
Kenneth

Na tribuně jsou taky samý vemena.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím super, nikomu se nechce faulovat, nikomu se nechce vracet, 20 kluků si přišlo zahrát fotbal, mohlo být 5-2.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

od začátku to na mě působí jako nějaký přáteláček, a ten odpolední čas tomu ještě přidává...strašný nezvyk

Reagovat
Masi

Super zápas snad tempo neopadne

Reagovat
One-Real

Ten zapas tak rychle utika. Jinak se na to pekne kouka, Seville se snazi hrat a pak z toho plyne spousta precisleni, v druhem polocase pridat nake goly a ten titul uz bude strasne blizko.

Reagovat
penepi

Ty vole, asi je to fakt kvôli mojej nálade, ale u mňa úplne naopak - od začiatku sa mi to zdá byť taký silený futbal o ničom a v 30. minúte sa mi zdalo, že na to pozerám už tri hodiny.

Reagovat
Jerichoo

asi si mimo

Reagovat
smazaný uživatel

asi jiný matroš

Reagovat
valloire

Jinak úžasnej fotbal,je vidět,že si to klucí užívaj a na vyřazení z LM na nich nezanechalo žádnou stopu.

Reagovat
smazaný uživatel

200 pro Real

Reagovat
smazaný uživatel

kdo je "kouk"?

Reagovat
smazaný uživatel

KARRRRRRRRIMMMMM BEEENZEEEEEEMAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
One-Real

BENZEMAAAAA

Reagovat
Losinho

2:0

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

KARRRRRRRRIMMMMM BEEENZEEEEEEMAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

3:0

Reagovat
One-Real

KKKKKKKKKKK

Reagovat
valloire

concerto maestro

Reagovat
Kenneth

Nejlepší protiútoky na světě.

Reagovat
Jerichoo

Ramos

Reagovat
Kenneth

Marcelo po parádním zápase s Bayernem ultra mega tragický.

Reagovat
Jerichoo

Prvý polčas bol výborný, hlavne do predu

Reagovat
DreamTeam

Reagovat
One-Real

Tak Angel na pristi zapas out.

Reagovat
smazaný uživatel

nech simuluje od rana do vecera ale tie pasy a zrychlenie ma genialne

Reagovat
Kenneth

Callejon takový ohlas u fanoušků.

Reagovat
One-Real

Ze by nehral Pipita? Radsi se neptam, co to znamena.

Reagovat
Kenneth

Mourinho by si tímhle neudělal dobré jméno u fanoušků.

Reagovat
Kenneth

Albiol.. To seru tohle.

Reagovat
Jerichoo

DM

Reagovat
smazaný uživatel

minuty navíc, tabulková cena stoupá

Reagovat
smazaný uživatel

CR

Reagovat
Kenneth

Albiol - Khedira .. Pat a Mat ty vole.

Reagovat
vacin

Zapni si FM prodej si tam Khediru a už s tím dej laskavě pokoj...

Nechápu nevděčnost některejch takyfans....

Reagovat
Kenneth

Co myslíš že před začátek první sezony dělám.

Reagovat
Kenneth

*začátkem.

Reagovat
vacin

Je mi to jasný , ale nechápu ten tvůj hate na něj.....

Reagovat
penepi

Ale jo, pobavilo.

Reagovat
Al Capone

Ty jsi jako Peréz, naco Makeleleho když máme Figa, Beckse, Zidana, Ronalda, Raúla..to se ubrání nějak samo...

Reagovat
vacin

Reagovat
smazaný uživatel

Dokázal bych si představit takového Cuencu co by předvedl v takové situaci u Ikera

Reagovat
Kenneth

Ronaldo mohl zajebat víckrát . Barcelona snad dneska vyhraje, rád bych aby Real oslavil titul doma tím že vyhraje.

Reagovat
Al Capone

Teď budem hrát venku

Reagovat
Kenneth

Remízka stačí. Baskové musí uhrát LM.

Reagovat
Kenneth

Koukám že ted 2x venku.

Reagovat
Jerichoo

To teda rátaš s nevýhrou v Bilbau?

Reagovat
smazaný uživatel

pozyvam Jiri_fcb na oslavu rekordneho 32 titulu a na osalvu novych sampionov!

Reagovat
smazaný uživatel

jestli se tam chystáš i zpívat, tak se na to vyser

Reagovat
One-Real

Nevim jestli to tady uz bylo. Fanousci Espanyolu dekuji Chelsea za vyrazeni Barcelony.

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/546000_349017741825837_146500425410904_998437_356027889_n.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

polka zostavy mimo, aspoň že obrana sa znormalizovala, teda nebude hrať TenKohoNetrebaMenovať

veľmi som zvedavý na Pacheca, chlapec by sa mohol ukázať, to som mu z tých našich "krídelníkov" veril najviac, Dani trhaj!

katalánci budú dosť psychicky mimo, tak by sme to mohli využiť a obrať ich nejako o body...

Aupa Rayo!

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Sorry,ale hráli jste fakt na hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

Malaga.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

FC Barcelona Line-up : Pinto, Montoya, Puyol, Mascherano, Adriano, Busquets, Keita, Thiago, Messi, Alexis and Pedro

Reagovat
smazaný uživatel

podľa ofic. asi 4-4-2 bez Pacheca, ale s Tamudom

Cobeño, Rober, Pulido, Arribas, Tito, Trashorras, Movilla, Michu, Lass, Tamudo y Diego Costa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele