28. kolo
17.03.2012 20:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Sevilla FC - FC Barcelona 0:2

Barcelona stále nevzdává boj o titul a před rozhodující fází sezony se dostává do velmi dobré formy, dnes to odnesla silná Sevilla. Ta na podzim zazářila na Nou Campu a uhrála tam remízu 0:0, na svém stadionu ale rozjetému soupeři nestačila a po gólech Xaviho a Messiho prohrála 0:2. Barcelonská ztráta na první Real tak momentálně činí sedm bodů, ovšem madridský celek má zítřejší zápas k dobru a může znovu odskočit.

V sedmé minutě se ke střele zpoza šestnáctky odhodlal hostující Adriano a Andrés Palop si určitě pořádně oddychl, když balón přeletěl břevno a skončil na horní síti. O chvilku později se poprvé se svou genialitou předvedl Messi a po přihrávce Fábregase do samostatného úniku Pedro, byl však pronásledován a tísněn Lunou, a tak neměl klid na středu a Palop mohl vytáhnout parádní zákrok.

V osmnácté minutě šla Barcelona do vedení, po faulu Spahiče na Messiho dostali hosté příležitost rozehrát volný přímý kop z dvaceti metrů, míč si postavil Xavi a krásnou střelou k bližší tyči otevřel skóre zápasu. Iniesta si pak parádně narazil a Fábregasem a ocitl se sám před Palopem, jenže netrefil branku. Domácí poprvé zahrozili díky del Moralovi, ten ale z úhlu Valdése nepřekonal a při dorážce selhal.

Ve dvacáté páté minutě to bylo 0:2, Xavi totiž na zemi vybojoval míč pro Messiho, ten si vyměnil přihrávku s Iniestou, pohrál si se Spahičem a svým typickým lobem překonal bezmocného Palopa. Barca byla jednoznačně lepší, další gólovku měl Xavi, jeho umístěnou střelu ale domácí brankář skvělým způsobem zastavil. Po půlhodině hry mohla Sevilla snížit, když Manu del Moral předskočil Alvese a hlavou přehodil Valdése, ovšem jeho pokus zastavilo břevno.

Zajímavý fotbal se hrál i nadále a hrála ho i Sevilla, Kanouté ale ranou z otočky minul. Ještě před poločasem našel dlouhým výkopem Valdés Pedra, který se prodral přes dva obránce až do zakončení, Palop ale předvedl další vynikající zákrok. Vlastní gól si pak málem dal Adriano a na opačné straně hřiště měl po příhře Messiho obrovskou možnost Fábregas, do šaten se však šlo za stavu 0:2.

Krátce po návratu ze šaten se domácí právem dožadovali odpískání penalty, píšťalka rozhodčího ovšem zůstala po souboji Adriana a Luny němá. Sevilla se v druhém dějství snažila zápas zdramatizovat, to se jí však nepodařilo ani po pokusu Manua. Necelých dvacet minut před koncem vysunul opět Messi geniálně vpřed Iniestu, který přehazoval Palopa, což se mu sice povedlo, ovšem balón proskákal kolem tyče.

Chvilku před koncem se do další příležitosti dostal Manu, dnes však neměl dobrý den, v tomto případě trefil jen tyč. Definitivně rozhodnout měl střídající Alexis, ten ale souboj tváří v tvář s Palopem prohrál. A když pak Messi ze standardní situace přestřelil, skončilo utkání zaslouženým vítězstvím Barcelony 2:0. Hosté tak dál stíhají Real, zatímco domácí jsou až dvanáctí a jejich letošní výkony jsou velkým zklamáním.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám že Sevilla potrápí Barcu a že se Messi neprosadí!! HALA MADRID!!! Můj tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

ale příteli! pokud to tak bude zbytek sezóny bude ale strašná nuda že?

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

░░░░░▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀▀▄▄▄▄▄▄░░░░░░░ ░░░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▀▀▄░░░░ ░░░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░░█░░░ ░░░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░░█░░ ░▄▀▒▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░░█░ █░▒█▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░█░░░▒▒▒▒▒░█ █░▒█░█▀▄▄░░░░░█▀░░░░▀▄░░▄▀▀▀▄▒█ ░█░▀▄░█▄░█▀▄▄░▀░▀▀░▄▄▀░░░░█░░█░ ░░█░░░▀▄▀█▄▄░█▀▀▀▄▄▄▄▀▀█▀██░█░░ ░░░█░░░░██░░▀█▄▄▄█▄▄█▄████░█░░░ ░░░░█░░░░▀▀▄░█░░░█░█▀██████░█░░ ░░░░░▀▄░░░░░▀▀▄▄▄█▄█▄█▄█▄▀░░█░░ ░░░░░░░▀▄▄░▒▒▒▒░░░░░░░░░░▒░░░█░ ░░░░░░░░░░▀▀▄▄░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░░░█░ ░░░░░░░░░░░░░░▀▄▄▄▄▄░░░░░░░░█░░ 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2.1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pokud barča ztratí body tady v Seville, byl by to posledním hřebíkem do rakve kataláncům. Sevilla doma hraje solidně ale stejně si myslím, že na Barču prostě nebude stíhat. Nabitá sestava jak hrom, Sanchez bude k dispozici a tak s Messim dohromady tam asi 3 dají. Nezdá se nereálně, že domácí celek se střelecky prosadí. Doma musí vždy dát ten nějaký gól a když budou makat vši na 100% tak ty 2 branky mohou tý barče dát, neboť barča má občas problémy v obraně. můj tip 2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře tady trolíš barčo

Reagovat
vanGomm

Pro Barcelonu pokud chtějí živit teoretickou naději na titul ani jiná varianta než výhra nepřipadá v úvaju.Tip 2.

Reagovat
Novasik

Snad Barca dneska prohraje! 2:0!!!

Reagovat
smazaný uživatel

4:4

Reagovat
Tuxedo

1:8

Reagovat
smazaný uživatel

při formě messiho nevřím ve výhru sevilly můj tip 0:3 pro BARCU

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
VojtovaChelsea

v té sestavě je ale 12 hráču Barcy!!

Reagovat
burinka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele