Primera División - souhrn 23. kola

14.02.2009, 22:05, aktualizováno 15.02.2009, 22:57
Komentáře a souhrny
Real Madrid vyhrál jasně v Gijonu a využil zaváhání Barcelony, která si ze hřiště Betisu přivezla jenom bod. Doma ztratila Valencia, nevyhrály ani Villarreal a Bilbao, naopak naplno bodovaly Sevilla a Almeria, jenž opět předvedla fantastický obrat. V posledním utkání se mezi Atlétikem a Getafe zrodila remíza...

Real Betis - FC Barcelona 2:2

14.02.2009 20:00

Góly: 18. Melli, 25. Mark González - 45+3. Samuel Eto'o, 84. Samuel Eto'o

Barcelona dokázala vydřít bod, i když na hřišti Betisu Sevilla prohrávala již 2:0. Domácí začali lépe, ale poté působili až příliš pasivně, měli minimální procento držení míče a nakonec o své vedení přišli. Jen fantastický výkon Ricarda zachránil pro Los Verdiblancos alespoň bod.

Katalánci tak nenavázali na svou formu z předchozích kol a jedenáctou výhru v řadě nepřidali. Alespoň do neděle mají náskok na čele třináct bodů. Betis bude asi litovat ztracených dvou bodů, ale i zisk jednoho se proti takto silnému týmu hodí.

Trenér Guardiola vzhledem k reprezentačním zápasům během týdne nasadil dost improvizovanou sestavu. Jen na lavičce zůstali Márquez, Henry či Messi. Křídla tak měli na starosti Iniesta a Hleb. Barcelonský odchovanec předváděl skvělý výkon, čímž jen zvýraznil další tragické představení Hleba, který se bez míče prakticky nepohne a není ani schopen odpracovat si alespoň své defenzivní povinnosti.

Hlavní zbraní Betisu byly jednoznačně standardní situace. Ostatně z nich domácí dali oba góly. Ten první přišel v sedmnácté minutě, když Melli přeskočil Busquetse a umístil míč přesně k tyči. Netrvalo dlouho a Los Verdiblancos vedli už o dvě branky. Na zadní tyči se k míči dostal Mark Gonzáles a volejem propálil Valdése.

Blaugranas zabojovali a hlavně aktivní Iniesta neustále zaměstnával obranu Betisu. Dlouho se mu nedařilo dostat se až do vyložené šance, nakonec však ale byla po trochu sporném zákroku na něj odpískána penalta. K té se postavil Samuel Eto’o a i když ji kopnul opravdu mizerně a Ricardo ji chytil, dokázal se Kamerunec dostat k odraženému míči a vsítit svůj stý gól v barcelonském dresu.

O přestávce trenér Guardiola měl v plánu umístit Eto’oa více na kraj, Kamerunec jej však přemluvil, aby mohl zůstat ve středu s tím, že si věří na další gól.

V druhém poločase Betis málem zvýšil, ale radost Oliveirovi zkazil zvednutý praporek. Barca reagovala Eto’oem, který se skvěle uvolnil, ale pak trestuhodně zmařil svou příležitost.

Betis byl zatažený na své polovině, ale dvakrát se mu podařilo vyrazit k rychlým protiútokům. Nejdříve to byl Emana a poté Oliveira, jenže fantastického Valdése tváří v tvář překonat nedokázali.

Valdés udržel své spoluhráče v zápase, Guardiola nasadil Messiho s Henrym a začal drtivý tlak hostů. Ti měli nespočet šancí - Xaviho střela zpoza vápna byla zblokována, Henryho špatně vyřešená tutovka skončila v rukou Ricarda, Piquého volej a Iniestova střela dopadly stejně, Messiho hlavička letěla mimo... Zdálo se, že Barceloně tentokráte není přáno více než ten jeden gól.

Ale nakonec si Blaugranas poradili. Nejednalo se o žádnou vyloženě týmovou akci, ale o parádní individuální průnik Samuela Eto’o, který obdržel míč zády k bráně, ale dokázal se dostat ke střele a nakonec dostat míč do sítě. 23. ligový gól ve 22 odehraných zápasech si Eto’o skutečně užil a hned běžel za Guardilou, aby mu připomněl poločasový rozhovor.

Barca v rozestavení 4-2-4 pokračovala v ofenzívě a leckdo si vzpomněl na památný obrat proti Osasuně. Jenže tentokráte se to už nepovedlo. Závěr zápasu byl trochu pokažen hodně nesportovním gestem domácích díváků, kteří úmyslně zdržovali a trvalo několik desítek sekund, než dovolili hráčům Barcelony rozehrát roh.

Zápas tedy nakonec skončil remízou, která není vyloženě neúspěchem ani pro jeden tým.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - CA Osasuna 0:0

14.02.2009 20:00

Góly: -

Deportivo La Coruňa remizovalo s Osasunou Pamplona, po celý zápas bylo jasně lepším týmem, domácí gólman Aranzubía byl téměř bez práce.

V minulosti se přitom pamplonským na Estadio Riazor velmi dařilo, za posledních pět let zde čtyřikrát vyhráli. První šanci měli hosté, Puňal ale střílel zkraje pokutového území nepřesně, stejně jako po něm i Jaroslav Plašil. Depor začal pomalu přebírat iniciativu, po sedmnácti minutách pálil Lafita a zasahovat musel gólman Roberto.

Těsně vedle střílel nůžkami i domácí De Guzmán. Hlavičkou pak trefil levou tyč Lassad Nouioui. La Coruňa v té době už zcela kontrolovala zápas, další šance vysoko ceněného mladíka Lassada jen těsně minula tyč, o chvilku později trefil Lassad podruhé jen tyč. Nakonec se mu dostalo i ovací tribun, když byl osmnáct minut před koncem střídán.

Za Osasunu měl možnost Dady, ale v 57.minutě hlavičkoval slabě nad. Závěr patřil domácím, nejprve v 70.minutě střílel vedle Juan Rodríguez, o čtyři minuty později si málem dal vlastní gól hlavičkující Puňal, ale vše zachránil gólman Roberto. Úplně na závěr měl slovo Lafita, ale na poslední chvíli mu šanci zmařil Nekounam.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Málaga CF 1:1

14.02.2009 22:00

Góly: 53. David Villa - 59. Raúl Albiol (vl.)

Valencie doma po špatném výkonu jen remizovala se sympaticky hrající Malágou 1:1. V tabulce to znamená, že se nováček z Málágy posunul na šestou pozici, Valencie zůstává čtvrtá.

Už ve druhé minutě utkání nastřelili hosté brankovou konstrukci, konkrétně z přímého kopu Duda, který vylekal domácí fanoušky. První střelu Valencie si připsal v jedenácté minutě Joaquin, který trvdě vypálil z pětadvaceti metrů, ovšem brankář Goitia byl na místě. V pětadvacáté minutě musel vytáhnout velmi dobrý zákrok brankář Cesar proti střele Luqueho. Další šanci si hostující fotbalisté vytvořili opět prostřednictvým Luqueho, jehož hlavička směřující na zadní tyč skončila jen těsně vedle domácí branky. V 36. minutě se dostal agilní Luque za obranu hostí a chytrou přihrávkou našel před brankářem Cesarem osamoceného Bahu, jenž zkušeného brankáře nepřekonal, ovšem míč se k němu odrazil zpět, druhý pokus útočníka Malágy na brankové čáře vykopl obránce Maduro. Na druhé straně měl příležitost Villa, jenž přihrávce Joaquina zkoušel chytře přelobovat gólmana hostí, to se mu také povedlo, ovšem jeho pokus skončil na břevně. Malága si v závěru poločasu vypracovala ještě jednu šanci, Lolo se řítil sám na Cesara, ten však dnes již poněkolikáté svůj tým zachránil.

Druhý poločas začal nepřesnou ranou Barajy z hranice pokutového území. Aktivita domácích v úvodu druhého poločasu přinesla první branku utkání, Villa se dostal v pokutovém území k míči a krásnou technickou ranou na zadní tyč poslal domácí celek do vedení - 1:0. Hosté však brzy vyrovnali, po hodině hry pronikl po rychlém protiútoku do pokutového území domácích Eliseu, jehož prudký centr si nechtíc srazil do vlastní branky stoper Raul Albiol - 1:1. Vzápětí mohl poslat Valencii zpět do vedení Villa, z podobné pozice mířil tentokráte jen do rukavic brankáře Goitiy. Dvacet minut před koncem nadvakrát vychytal Davida Silvu Goitia. V závěrečné dvacetiminutovce si ani jeden z týmů už vyloženou šanci vytvořit nedokázal a utkání tak skončila zaslouženou remízou.

Více informací k zápasu

UD Almería - Real Valladolid 3:2

15.02.2009 17:00

Góly: 62. Albert Crusat, 70. Kalu Uche, 79. Álvaro Negredo - 18. Pedro León, 22. Henok Goitom

Pět branek a tři červené karty viděli diváci na stadionu Mediterraneo, kde v divokém utkání nakonec porazila domácí Almeria 3:2 Valladolid. V tabulce se Almeria posunula na dvanácté místo, Valladolid zůstal devátý.

Úvod utkání patřil hostům, Pedro Leon v 18. minutě krásným pokusem z přímého kopu poslal Valladolid do vedení. O čtyři minuty později to bylo už 0:2, Goitom úplně osamocený v pokutovém území prostřelil bezmocného brankaře Diego Alvese. Hra se poté vyrovnala a do konce poločasu už žadnou branku fanoušci neviděli.

Do druhého poločasu jakoby nastoupila jiná Almeria, po hodině hry vyrazil centr z pravé strany brankář Villar pouze ke Crusatovi, jenž neměl problém z dvanácti metrů snížit na 1:2. O pár minut později uviděl domácí Bruno červenou kartu za tvrdý faul ze zadu na Leona, ovšem to domácím příliš nevadilo, neboť v 68. minutě bylo srovnáno. Crusat našel Ucheho, jenž hlavou překonal Villara. Nigerijský útočník však dvanáct minut po svém vstřeleném gólu uviděl další červenou kartu, tentokráte po ošklivém faulu na Nana.

Ani dvojnásobné oslabení však domácím nevadilo, neboť v 79. minutě potrestal další chybu hostující obrany Alvaro Negredo a dokonal tak skvělý obrat Almerie - 3:2. Šokování hosté pak přišli do konce zápasu ještě o Nana, který uviděl druhou žlutou kartu, na konečném výsledu to už ale nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

CD Numancia - RCD Mallorca 0:1

15.02.2009 17:00

Góly: 22. Aritz Aduriz

Mallorca zabrala v pravý čas a odváží si ze Soríe všechny tři body. O vítězství týmu z Baleárských ostrovů rozhodla jediná branka, kterou ve 21. minutě vsítil Aritz Aduriz. Hosté hráli značně defenzivně (i když šancí bylo na obou stranách zhruba stejně) a tato taktika slavila úspěch.

Před začátkem se o utkání hovořilo jako o finále sezóny, zápasu o bytí a nebytí, zkrátka jako o klíčovém duelu, který by měl hodně napovědět, jaké jsou šance obou celků na záchranu.

Jak už bylo řečeno, Mallorca nasadila defenzivní taktiku a snažila se kousnout, jakmile k tomu dostala příležitost. Numancia hrála více přímočařejší fotbal, ale šancí si v prvním poločase tolik vytvořit nedokázala.

Mallorca se v útoku snažila hledat svou hlavní útočnou sílu - Aritze Adurize. A byl to právě bývalý útočník Bilbaa, který po akci Jurada vsítil úvodní a, jak se později ukázalo, jediný gól zápasu. Kromě té gólové se Aduriz dostal do šance ještě dvakrát, ale druhý zásah nepřidal.

Numancia věděla, že něco musí změnit a do druhého poločasu nastoupila v přece jenom lepší formě. Více využívala stran hřiště, vymizely nepřesnosti... ale v koncovce zkrátka Kresicovi svěřenci neměli štěstí, hned dvakrát je zastavila konstrukce brány - nejdříve zkazila radost Arandovi, poté Del Pinovi. Byl to znovu Aranda, který měl v poslední čtvrthodině hry na hlavě vyrovnání, ale neuspěl, a tak putují všechny body na Mallorcu.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Real Madrid 0:4

15.02.2009 17:00

Góly: 15. Raúl, 37. Klaas-Jan Huntelaar, 49. Marcelo, 76. Raúl

Výborným výkonem na hřišti Gijónu a vítězstvím 4:0 ukrojil Real dva body z náskoku první Barcelony. Kapitán Raúl překonal Di Stéfanův historický rekord vstřelených gólů.

Výrazným vítězstvím a nejlepším výkonem za dobu působení Juande Ramose prodloužil Bílý balet počet vítězství na osm a zkrátil bodový náskok lídra soutěže Barcelonu na deset bodů. Gijón i přes sympatickou snahu na hosty nestačil a zůstává šest bodů od sestupových pozic na 13. mistě.

Real nastoupil z důvodu řady zraněných hráčů ve značně okleštěné sestavě, chyběli hlavně Robben a Sneijder. V útoku tak dostal poprvé příležitost od začátku Huntelaar, na levém křídle se objevil Marcelo, zatímco střed zálohy a obrana zůstala beze změn.

Utkání se neslo v útočném duchu, domácí ovšem hostů příliš nestačili. První náznak příležitosti měl Marcelo, ale brankář Lafuente zachránil. Další šanci měl po přihrávce Ramose Higuaín, ale hlavičkoval mimo. V 15. minutě ale poprvé hosté udeřili a rovnou historicky. Ramos opět centroval a Raúl jeho pobídku neodmítl. 308. gólem se kapitán Bílého baletu zapsal do klubové historie jako nejlepší střelec.

Madrid si stále udržoval převahu zejména díky dvojici Gago - Lass ve středu pole. Ve 31. minutě se dostával do šance Huntelaar, ale dotkl se míče rukou. Nová zimní akvizice se však dočkala premiérové branky o šest minut později. Dlouhou přihrávku usměrnil hlavou Higuaín a "Hunter" se tváří v tvář gólmanovi Sportingu nemýlil. O další dvě minuty pálil tvrdě těsně mimo Gago. Do kabin šli samozřejmě spokojenější hosté.

Ve druhém poločase se nemuselo na gól příliš čekat. Obrana Gijónu vykazovala značné skuliny a do jedné z nich vpadl ve 49. minutě protiútok Realu. Higuaín patičkou přistrčil Marcelovi a ten přehodil vyběhnuvšího Lafuenteho.

V 56. minutě měl velkou šanci po pěkné přihrávce Heinzeho Higuaín, leč střílel mimo. První příležitost měli domácí v 59. minutě, ale Bilič trestným kopem minul Casillasovu branku. V 67.minutě, kdy Real mírně polevil, ukopl šanci Raúlovi Huntelaar po průniku Marcela.

V 72. minutě hosté protestovali po neuznaném gólu Huntelaara, který byl podle výroku rozhodčího Lahoze v ofsajdu po centru Ramose. O minutu později měl nečekanou práci po lehkém nákopu Casillas. V 76. minutě uzavřel gólový účet opět kapitán Raúl, který dorazil do sítě odraženou střelu Higuaína po chybě brankáře Lafuenteho.

Pět minut před koncem se nezapsal ve veliké šanci mezi střelce Higauín, od něhož se odrazila mimo branku střela vystřídavšího Pareja. Jedinou gólovou příležitost měli domácí po střele Barrala dvě minuty nato, ale jeho pokus se odrazil od tyče. Real tak splnil svou povinnost a jistě se pokusí dohnat náskok Barcelony, svého úhlavního soupeře v hypotetickém boji o titul.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Villarreal CF 1:1

15.02.2009 17:00

Góly: 25. Nikola Žigić - 43. Santi Cazorla

Na stadionu El Sardinero se zrodila v třiadvacátém kole Primera Division remíza 1:1, v tabulce zůstává Villarreal pátý, Racing je jedenáctý.

Lépe začali hosté, šanci měl Cazorla, který ve velmi dobré pozici nechal vyniknout Tona. Hra se postupem čase vyrovnávala a i Racing si vytvořil gólovou příležitost, Ezequiel Garay pálil uvnitř pokutového území, brankář Diego Lopéz byl ale na místě. O šest minut později už ale Lopéz inkasoval, to když Oscar Serrano poslal skvělý centr na neobsazeného Žigiče, jenž přesnou hlavičkou poslal domácí do vedení. Po půl hodině hry mohl vyrovnat Fabricio Fuentes, to však jeho hlavička nesměla mířit přesně do prostoru kde stál gólman Tona.

Vyrovnání se však hosté nakonec dočkali ještě do přestávky, ve 43. minutě dostal míč na hranici pokutového území Cazorla, jenž si pohrál s Colsou a krásnou ranou překonal Tona. V úvodu druhé půle měl šanci Žigič, který však tentokráte přesně nezamířil. Povětšinu druhého poločasu byl lepší Villarreal, Rossiho ránu pokryl skvělým zákrokem brankář Tono. Další velké šance si však ze svojí převahy žlutá ponorka vytvořit nedokázala.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Recreativo Huelva 1:1

15.02.2009 17:00

Góly: 51. Gaizka Toquero - 33. Aitor Tornavaca

Huelva přehrála Bilbao na jeho vlastním hřišti a vzhledem k velmi špatnému výkonu domácích se nakonec bod pro hosty zdá ještě málo. Bez své hlavní útočné hvězdy - Joseba Llorenteho - Baskové vůbec nevěděli, co hrát, a bod si pravděpodobně nezasloužili.

Athletic se ještě před pár dny zdál v excelentní formě, poslední dva zápasy to však příliš nepotvrdily. Přitom dnes ještě mohli zcela proti průběhu zápasu vyhrát, když v nastaveném čase druhého poločasu měl na noze tutovku Ion Vélez. Byl by to ale krutý závěr pro Recreativo, které během 90 minut promarnilo více než jednu slibnou příležitost.

Krom gólových akcí se za klíčový moment dá označit také situace, jež nastala krátce po startu druhého poločasu. V ní byl faulován Adrián Colunga brankářem Iraizozem, ale rozhodčí penaltu nezapískl. Pokud by tak učinil, pravděpodobně by i Iraizoze vyloučil a zápas by byl takřka rozhodnutý. Remíza neznamená ani pro jednoho ze soupeřů žádnou změnu v tabulce, pouze Bilbao se o devátou/desátou pozici nyní dělí s Valladolidem.

Joquín Caparrós se nakonec rozhodl pro Etxeberriu, jakožto náhradu za nenahraditelného Llorenteho. Recre pak spoléhalo hlavně na útoky přes pravou stranu, kde řádil Camuňas. Neustále se hosté snažili prosadit právě tudy a zkoušeli to tak dlouho, až se jim to podařilo. Pomohl tomu také fakt, že domácí Balenziaga, který hlídal tuto stranu hřiště za zraněného Koikiliho, neměl nejlepší den. Ve 33. minutě tedy Camuňas zaměstnal baskickou obranu a připravil pro Aitora gólovku, kterou ten levačkou proměnil.

Bilbao působilo skutečně ztraceně. Chyběl gól, chyběly šance, chyběla myšlenka... chyběl fotbal. Caparrós byl natolik nespokojený, že o poločase nechal Davida Lópeze s Etxeberriou na lavičce a na hřiště přivedl Susaetu a Toquera.

Netrvalo dlouho a Athleticu se podařilo po změně stran vyrovnat. Centr Gabilonda se po intervenci Casquera dostal k Javi Martínezovi, který jej dopravil do sítě. Ještě předtím došlo k již zmiňované sporné situaci na druhé straně.

Od stavu 1:1 už Bilbao zase působilo tím stejným (=špatným) dojmem. Huelva naopak dále usilovala o vítězství a několikrát k němu byla skutečně blízko. Dvakrát to bylo prostřednictvím aktivního Adriána Colungy, jenže nejdříve mířil nad a poté ho takřka zázračně vychytal Iraizoz. Neuspěl ani Camuňas, jehož střela letěla vedle.

Recre promarnilo dobré příležitosti a málem jí to stálo nejen dva body, ale všechny tři. Ion Vélez mohl v nastaveném čase zajistit všechny tři body Bilbau, jenže na brankové čáře zakročil na poslední chvíli Bouzón.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Sevilla FC 0:2

15.02.2009 19:00

Góly: 84. Frédéric Kanouté, 90. Frédéric Kanouté

Dva góly Frederica Kanoutého v závěru utkání Sevilly s Espanyolem znamenaly výhru domácích v poměru 2:0. Sevilla si tak upevnila třetí místo v průběžné tabulce.

Sevillští využili vyloučení hostujícího Loly Smiljaniče 26 minut před koncem. Po třech utkáních bez vítězství Sevilla konečně zabrala. Vzhledem k tomu že Mallorka porazila Numancii tak Espanyol vstoupil do tohoto utkání jako poslední tým v tabulce. Hostující svěřenci Mauricia Pocchettina začali slibně, v páté minutě střílel nekrytý Luis García, ale Palop situaci kryl. García byl pro Sevillu stálou hrozbou, v 37. minutě ale nedokázal zužitkovat ani centr Neného, před půlí překonal Palopa, ale míč šel nad břevno.

Těsně před přestávkou pak po souboji o míč s Palopem upadl, ale gólman Sevilly hrál jako první míč a hrálo se dál. I nadále byl Luis García ústřední postavou, ale i po změně stran skočil na Palopovi. Pak se dostala ke slovu Sevilla, pokus Renata zneškodnil Kameni, Capelův šel mimo branku. Okolo hodiny hry zase nepřesně stříleli hostující Sergio Sanchez a Corominas. Po vyloučení Loly už měla Sevilla jasnou převahu. Nejprve trefil Renato tyč, o chvilku později vytáhl Kameni na břevno pokus Romarica. Zápas spěl k remíze, vítězný gól trefil až Kanouté po centru Jesúse Navase. Zmar Espanyolu byl dokončen v druhé minutě nastaveného času, když Kanouté proměnil další centr Navase.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Getafe CF 1:1

15.02.2009 21:00

Góly: 33. Diego Forlán - 88. Juan Ángel Albín

Atlético Madrid remizovalo doma s Getafe 1:1, hostující útočník Juan Albín si vyzkoušel role viníka i hrdiny.

Atlético stále čeká v novém roce na domácí vítězství, stejně tak jeho nový kouč Abel Resino, který vedl svůj tým teprve podruhé. V minulém kole snadno vyhrál v Huelvě, nyní sice vedl, ale dvě minuty před koncem odčinil Albín neproměněnou penaltu a vyrovnal. První slovo v zápase měl hostující Albín, po rohu Granera hlavičkoval do břevna, šanci Ucheho zase Leo Franco vytěsnil na roh. Cata Díaz a Gavilán skončili své šance na Leo Francovi. Atlético zahrozilo z brejku, šanci Simaa ale chytil gólman Jacobo.

Atlétiko pak přebralo iniciativu, Forlánovu ránu zblízka zblokoval Cata Díaz, ve 33.minutě poslal skvělý centr Seitaridis, Forlán se zbavil obránce a skvělým halfvolejem levačkou překonal Jacoba. Gólman hostí měl práci i po přestávce, to chytil i hlavičku Aguera i pokus Maxiho Rodrígueze. Jedenáct minut před koncem upadl po souboji se Seitaridisem a Pablem ve vápně Casquero a hosté kopali penaltu. Ale Albín poslal míč nad branku! Ale nakonec se hosté přece jen dočkali vyrovnání. Centr Contry vrátil před branku Uche a na vzdálenější tyči osamocený Albín smazal svůj hřích a vyrovnal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona23193170:1860
2.Real Madrid23162549:2750
3.Sevilla FC23125631:2141
4.Valencia CF23115743:3438
5.Villarreal CF23108536:3138
6.Atlético Madrid23106748:3436
7.Málaga CF23106738:3436
8.Deportivo La Coruña23105827:2935
9.Real Valladolid23931134:3630
10.Athletic Bilbao2386933:3630
11.Racing Santander2378825:2729
12.Getafe CF2369833:3527
13.UD Almería23761029:3727
14.Sporting Gijón23901429:5127
15.Real Betis23751131:3226
16.Recreativo Huelva23671020:3325
17.CA Osasuna23491023:3021
18.RCD Mallorca23561223:4021
19.CD Numancia23621526:4620
20.Espanyol Barcelona23391120:3718

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (353)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele