23. kolo
15.02.2009 17:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Real Madrid stáhl po dlouhé době náskok Barcelony

Výborným výkonem na hřišti Gijónu a vítězstvím 4:0 ukrojil Real dva body z náskoku první Barcelony. Kapitán Raúl překonal Di Stéfanův historický rekord vstřelených gólů.

Výrazným vítězstvím a nejlepším výkonem za dobu působení Juande Ramose prodloužil Bílý balet počet vítězství na osm a zkrátil bodový náskok lídra soutěže Barcelonu na deset bodů. Gijón i přes sympatickou snahu na hosty nestačil a zůstává šest bodů od sestupových pozic na 13. mistě.

Real nastoupil z důvodu řady zraněných hráčů ve značně okleštěné sestavě, chyběli hlavně Robben a Sneijder. V útoku tak dostal poprvé příležitost od začátku Huntelaar, na levém křídle se objevil Marcelo, zatímco střed zálohy a obrana zůstala beze změn.

Utkání se neslo v útočném duchu, domácí ovšem hostů příliš nestačili. První náznak příležitosti měl Marcelo, ale brankář Lafuente zachránil. Další šanci měl po přihrávce Ramose Higuaín, ale hlavičkoval mimo. V 15. minutě ale poprvé hosté udeřili a rovnou historicky. Ramos opět centroval a Raúl jeho pobídku neodmítl. 308. gólem se kapitán Bílého baletu zapsal do klubové historie jako nejlepší střelec.

Madrid si stále udržoval převahu zejména díky dvojici Gago - Lass ve středu pole. Ve 31. minutě se dostával do šance Huntelaar, ale dotkl se míče rukou. Nová zimní akvizice se však dočkala premiérové branky o šest minut později. Dlouhou přihrávku usměrnil hlavou Higuaín a "Hunter" se tváří v tvář gólmanovi Sportingu nemýlil. O další dvě minuty pálil tvrdě těsně mimo Gago. Do kabin šli samozřejmě spokojenější hosté.

Ve druhém poločase se nemuselo na gól příliš čekat. Obrana Gijónu vykazovala značné skuliny a do jedné z nich vpadl ve 49. minutě protiútok Realu. Higuaín patičkou přistrčil Marcelovi a ten přehodil vyběhnuvšího Lafuenteho.

V 56. minutě měl velkou šanci po pěkné přihrávce Heinzeho Higuaín, leč střílel mimo. První příležitost měli domácí v 59. minutě, ale Bilič trestným kopem minul Casillasovu branku. V 67.minutě, kdy Real mírně polevil, ukopl šanci Raúlovi Huntelaar po průniku Marcela.

V 72. minutě hosté protestovali po neuznaném gólu Huntelaara, který byl podle výroku rozhodčího Lahoze v ofsajdu po centru Ramose. O minutu později měl nečekanou práci po lehkém nákopu Casillas. V 76. minutě uzavřel gólový účet opět kapitán Raúl, který dorazil do sítě odraženou střelu Higuaína po chybě brankáře Lafuenteho.

Pět minut před koncem se nezapsal ve veliké šanci mezi střelce Higauín, od něhož se odrazila mimo branku střela vystřídavšího Pareja. Jedinou gólovou příležitost měli domácí po střele Barrala dvě minuty nato, ale jeho pokus se odrazil od tyče. Real tak splnil svou povinnost a jistě se pokusí dohnat náskok Barcelony, svého úhlavního soupeře v hypotetickém boji o titul.

Autor: Jaroslav Smrž / marca.es

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasná 2!! tip: 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze 0:3 ale i 0:2 postací !!! HALA MADRID !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tip:1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

tie tvoje tipy,stale 0-3 a real vyhra po biede mozno 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

hra sa 71. minuta a je to 0-3

Reagovat
smazaný uživatel

uz 0-4

Reagovat
smazaný uživatel

Marcelo hrál křídlo?

Reagovat
smazaný uživatel

jo marcelo hral kridlo a celkem dobre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele