23. kolo
15.02.2009 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

CD Numancia - RCD Mallorca 0:1

Mallorca zabrala v pravý čas a odváží si ze Soríe všechny tři body. O vítězství týmu z Baleárských ostrovů rozhodla jediná branka, kterou ve 21. minutě vsítil Aritz Aduriz. Hosté hráli značně defenzivně (i když šancí bylo na obou stranách zhruba stejně) a tato taktika slavila úspěch.

Před začátkem se o utkání hovořilo jako o finále sezóny, zápasu o bytí a nebytí, zkrátka jako o klíčovém duelu, který by měl hodně napovědět, jaké jsou šance obou celků na záchranu.

Jak už bylo řečeno, Mallorca nasadila defenzivní taktiku a snažila se kousnout, jakmile k tomu dostala příležitost. Numancia hrála více přímočařejší fotbal, ale šancí si v prvním poločase tolik vytvořit nedokázala.

Mallorca se v útoku snažila hledat svou hlavní útočnou sílu - Aritze Adurize. A byl to právě bývalý útočník Bilbaa, který po akci Jurada vsítil úvodní a, jak se později ukázalo, jediný gól zápasu. Kromě té gólové se Aduriz dostal do šance ještě dvakrát, ale druhý zásah nepřidal.

Numancia věděla, že něco musí změnit a do druhého poločasu nastoupila v přece jenom lepší formě. Více využívala stran hřiště, vymizely nepřesnosti... ale v koncovce zkrátka Kresicovi svěřenci neměli štěstí, hned dvakrát je zastavila konstrukce brány - nejdříve zkazila radost Arandovi, poté Del Pinovi. Byl to znovu Aranda, který měl v poslední čtvrthodině hry na hlavě vyrovnání, ale neuspěl, a tak putují všechny body na Mallorcu.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mallorca nejspíš neprohraje, tip 02

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

0 nebo vyhra numancie tezky rozhodovani

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele