Primera División - souhrn 16. kola

19.12.2014, 22:40, aktualizováno 21.12.2014, 22:52
Previews
Atlético suverénně vyhrálo v Bilbau a drží si třetí pozici. Barcelona rozstřílela Córdobu a přiblížila se o bod za Real Madrid, který má však utkání k dobru. Espanyol triumfoval na půdě Vallecana. Valencia veze důležité body z Eibaru. Real Sociedad v nastaveném čase přišel o výhru z Levante. Tři body mají Villarreal, Almería a Málaga, Granada remizovala s Getafe...

Real Madrid - Sevilla FC 2:1

04.02.2015 20:45

Góly: 12. James Rodríguez, 36. Jesé - 80. Iago Aspas

Real Madrid využil jedno kolo, které měl k dobru za mistrovství klubů. Dnes večer jej čekala náročná Sevilla, ale Bílý balet si i přes množství šancí poradil a navýšil svůj náskok na čele La Ligy na čtyři body.

Do první šance se pozvolna dostával Isco, ale nestačil obejít protihráče. Jako první se mohli radovat hosté, protože míč propadl za Alvara Arbelou, který měl za sebou ještě Vítola. Ten se ocitl sám před brankářem Ikerem Casillasem, který měl už ve druhé minutě plné ruce a nohy práce. Svou úlohu ale nakonec zvládl a mohl založit protiútok. Hodně velká nepříjemnost postihla Real Madrid v deváté minutě, kdy Sergio Ramos zůstal na trávníku a nakonec musel střídat. Jeho místo zaujal Nacho Fernandez.

Realu to ale příliš nevadilo, protože se záhy ujal vedení. Krásná akce na jeden dotyk začala u obránce Marcela, který poslal ze strany nádherný a hlavně přesný centr do vápna. Tam si z hranice ofsajdu nabíhal James Rodriguez, jehož pohyb obránci Sevilly nezaznamenali. To dalo mladíkovi náskok, kterého využil povedenou "rybičkou". Na jeho hlavičku neměl Beto nárok a Bílý balet vedl o jednu branku.

Obrovskou šanci na srovnání skóre měl Iborra, který si naběhl do vápna na skvělou nahrávku od Vítola. Přihrávka středem hřiště prošla až k Iborrovi, který dokonce oklamal brankáře Casillase a z úhlu vypálil. Jeho přízemní pokus ale zastavila tyč! Na opačné straně se do šance dostal německý záložník Sami Khedira, jehož tvrdou ránu z první kontroloval Beto úzkostným pohledem. Na opačné straně se skvělou akcí prezentoval zcela nehlídaný Vítolo, ale jeho ránu vyrazil Casillas. Ani to nemuselo stačit, protože na dorážku číhal Carlos Bacca. Střelec Sevilly ale nedosáhl.

Po ráně Krychowiaka bylo pro Real ještě hůře. Neinkasoval, ale přišel o dosud jediného střelce zápasu. Zranil se totiž James Rodriguez, který odkulhal do kabiny. Nahradil jej Jesé. Ten tak byl přímým svědkem okamžiku, kdy se zranil brankář Beto a musel být střídán. Po dlouhém ošetřování jej nahradil Sergio Rico. Tomu připravil hodně hořké uvítání taktéž střídající Jesé, který vstřelil druhou branku Realu sotva minutu po nástupu Sergia Rica na hrací plochu. Bacca ztratil míč na vlastní polovině, ten se dostal přes Benzemu a Isca k Jesému, který na zadní tyči prostřelil vše před sebou.

Před koncem poločasu se mohl trefit ještě Karim Benzema, ale střelou z první namířil balon těsně mimo tři tyče. Druhý poločas začal mnohem lépe Real, ale ani Bale s Arbeloou se netrefili do brány. A když už to Jesé o chvíli později zvládl lépe, jeho radost zastavila tyč. Na Kroosův centr si nikdo nenabíhal, takže to Real Madrid zkoušel přes Isca. Ten si s míčem zaběhl z poloviny hřiště až před bránu, ale další skvělý zákrok si připsal střídající brankář Rico. Dnes nevýrazného útočníka Carlose Baccu nahradil Iago Aspas, kterému se daří střílet branky v závěrech zápasů.

Ten se o to pokoušel také nyní, ale deset minut před koncem utkání na nahrávku těsně nedosáhl. Vzápětí se ale potvrdilo to, co jsem zmiňoval výše - po krásném pasu od Vítola se k míči dostal právě střídající Iago Aspas a prostřelil brankáře Casillase! Ani jeho gól ale nezměnil nic na tom, že tři body si bere domácí Real Madrid. Sevilla je nadále čtvrtá.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 1:4

21.12.2014 21:00

Góly: 17. Mikel Rico - 46. Antoine Griezmann, 56. Raúl García (pen.), 73. Antoine Griezmann, 81. Antoine Griezmann

Atlético Madrid zvládlo poslední zápas španělské Primera División v letošním kalendářním roce na výbornou, neboť si z horké půdy v Bilbau odváží všechny body za výhru 4:1. O vyplenění stadionu San Mamés se především postaral Antoine Griezmann, jenž si připsal svůj první hattrick v novém madridském působišti.

Athletic přitom díky brzké brance Mikela Rica vedl, ovšem po změně stran již skórovali jen a jen hosté. O vyrovnání se postaral Griezmann, jehož záhy doplnil Tiago Mendes vybojovanou penaltou, kterou s přehledem proměnil Raúl García. Z dvou protiútoků pak francouzský reprezentant Griezmann dokonal svůj hattrickový večer. Po nečekané domácí prohře s Villarrealem z minulého kola tak Atlético znovu naplno zabralo a drží se alespoň na dostřel vedoucímu duu Real Madrid - Barcelona. Athletic naopak letošní rok končí nevýrazně a s dosavadními devatenácti body je až jedenáctý.

Oběma celkům chyběla řada předních hráčských osobností. Zatímco hosté se museli obejít bez svého nejlepšího střelce Maria Mandžukiće a také španělského reprezentanta Kokeho, Athletic zase postrádal středního záložníka Iturraspeho s Aymericem Laportem, jenž si odpykával trest za vyloučení v minulém kole proti Realu Sociedad. První půle tak nabídla vyrovnanou bojovnou podívanou, která ovšem šancí příliš mnoho nepřinášela. Atlético dokonce vůbec zprvu nedokázalo trefit bránu a baskický celek na tom byl jen o chloupek lépe - jeho jediná šance však přinesla brzké vedení díky Ricově výskoku a přesnému zakončení po Susaetově přímém kopu.

Tento průběh utkání pro Atlético nebyl žádnou novinkou. I v předchozích návštěvách zrekonstruovaného San Mamés vždy na úvod prohrávali, ale následně ještě zápas vždy dokázali zvrátit do vítězného konce. Tentokrát se o něj postarali skrze výtečnou druhou půli, kterou gólově odstartovali hned v její první minutě. Po Juanfranově centru se totiž hlavičkou prosadil Antoine Griezmann.

Oživení hosté pak brzy dokonali obrat, byť i s trochou pomoci rozhodčího, jenž spornou situaci rozhodl v jejich prospěch. Tiago totiž po souboji Mikelem San Josém upadl v soupeřově šestnáctce a byla z toho penalta. Domácí protesty byly marné, ke značce pokutového kopu se postavil Raúl García a s přehledem poslal míč na druhou stranu, než kam skákal brankář Gorka Iraizoz. Athletic kvůli tomuto vývoji utkání musel vrhnout síly do útoku, což byla voda na mlýn hry madridského klubu na rychlé protiútoky.

Z jednoho takového se po vybojovaném míči na polovině hřiště urodila gólová trefa s číslem tři, když se díky Gurpegiho podklouznutí ocitl ve velké šanci Antoine Griezmann a přesnou ráznou ranou překonal Iraizoze podruhé. A ani to nakonec francouzskému reprezentantovi s baskickými kořeny nestačilo, neboť devět minut před koncem po kvalitní přízemní přihrávce Ardy Turana nejprve sám chtěl převzít roli nahrávače, ale míč se ke Griezmannovi odrazil zpět, a tak jej tady napálil do sítě i napotřetí.

Více informací k zápasu

Elche CF - Málaga CF 1:2

21.12.2014 19:00

Góly: 45. David Lombán - 49. Ignacio Camacho, 77. Luis Alberto

Malaga zakončila ligovou sezonu v kalendářním roce 2014 na úrovni, jakou se prezentuje již dlouhé měsíce, neboť zvítězila na půdě tápajícího Elche 2:1. Domácí se přitom ujali brzy vedení, jenže na Lombánovu gólovou hlavičku z hraniční ofsajdové situace dokázali po změně stran odpovědět Ignácio Camacho spolu se střídajícím Luisem Albertem.

Svěřenci Javiho Gracii tak přezimují na skvělé sedmé příčce se stejným počtem třiceti bodů, jako pátý Villarreal a šestá Sevilla, čtvrtá Valencie pak má jen o jediný bod více. Zato za Malagou zeje již desetibodová propast. Elche naopak zůstává pevně přikováno na samotném dně tabulky s pouhými deseti body.

Lepší vstup do utkání si připsali hosté, kteří polského brankáře Tytoně prověřili během úvodní dvacetiminutovky hned čtyřikrát. Pak se do tempa hry dostalo i Elche, které jako obvykle stálo a padalo s výkony Jonathana de Jesúse, jenž umně prokličkoval přes dva soupeřovy bránící hráče a vybojoval roh kvůli kvalitnímu bloku Marcose Angeleriho. Argentinský zadák Malagy poté těsně před odchodem do šaten znovu zachránil svůj tým, když napravil dalším blokem hrubku brankáře Kameniho.

Přesto k průlomu bezbrankového stavu došlo záhy ještě v první půli. Zatímco na domácí straně Tytoń skvěle zasáhl proti ráně Horty, svedli domácí skórovat, byť za dosti kontroverzních okolností. Během přímého kopu Fajra totiž celá obranná linie Malagy jako jeden muž vystoupila vpřed, aby vystavila soupeře do ofsajdové pasti, jenže namísto toho, aby jednoduchý gól Lombána nebyl uznán, zůstal praporek čárového rozhodčího k děsu hostí dole.

Přesto se Andalusané po změně stran nepoložili a hned po několika minutách se jim povedlo srovnat. Samuel Castillejo pronikl po levém křídle a předložil skvělou přihrávkou míč nabíhajícímu Camachovi, jenž přesnou ranou na přední tyč nedal Tytońovi šanci. Ani to však Malaze nestačilo a nadále se hnala za vítězstvím. Castillejo dvakrát přestřelil, Darder zase neprostřelil polského brankáře. Svěží vít do ofenzivy Elche poté přinesl střídající Aaron Ňíguez, jenž nejprve vsítil správně neuznaný gól z postavení mimo hru, a pak po Cismově přinutil Kameniho k špičkovému zákroku.

Gól ovšem nakonec přišel od jiného náhradníka. Luis Alberto, jenž v Malaze hostuje z anglického Liverpoolu, na hřišti pobyl sotva pár vteřin a hned ze svého prvního dotyku s míčem vytěžil vítězný gól večera. Mladý ofenzivní záložník převzal přihrávku Recia a přízemní ranou do dolního růžku zařídil Malaze vítězství a příjemný závěr letošního roku.

Více informací k zápasu

Granada CF - Getafe CF 1:1

21.12.2014 17:00

Góly: 40. Jhon Córdoba - 78. Emiliano Velázquez

Granada se v posledním ligovém utkání tohoto roku rozešla s Getafe smírně. Domácí tým sice poslal do vedení Jhon Córdoba těsně před odchodem do šaten, ale ve druhém poločase domácí nedokázali své vedení nijak pojistit a litovali toho. Patnáct minut před koncem zápasu totiž srovnal Emiliano Velázquez.

V prvních minutách se ani jeden celek nedostal do větší šance a před diváky na Estadio Nuevo Los Cármenes se odehrával spíš tuhý boj o míč. Až aktivní Fran Rico poslal po deseti minutách míč před branku, ale nikdo z jeho spoluhráčů na něj nedosáhl. O dvě minuty později si El Arabi naběhl za obranu Getafe, kam mu Fran Rico adresoval přesný centr, ale Alexis si poradil a celou akci včasným zákrokem zastavil.

S další ranou přispěchal Emiliano Velázquez, ale tentokrát se jen zastřeloval. Rico se dostal ke střele zpoza vápna, ale ani on nebyl přesný a mířil mimo. Youssef El Arabi se pokusil o centr z pravé strany, ale s tím nikdo z jeho spoluhráčů ve vápně nepočítal a nevyskočil dost vysoko. O pár minut později se už ale domácí Granada radovala. Do vedení ji totiž poslal Jhon Córdoba, který byl včas na správném místě. Hlavičku El Arabiho sice ještě brankář Vicente Guaita vyrazil, ale na dorážku Córdoby již zareagovat nemohl a inkasoval - 1:0.

Také nástup do poločasu druhého zvládli lépe domácí. Córdoba a Piti se snažili dostat do zakončení, v poslední chvíli ale Valera odkopl míč alespoň do autu a celou akci zastavil. Aktivní Piti byl hodně vidět a jeho další rána mířila těsně vedle brány gólmana Vicenteho Guaity. Velkým problémem pro hosty se stalo zranění Angela Lafity, který byl dokonce po delším ošetření odnášen na nosítkách. Jeho místo v útoku zaujal Diego Castro. Po hodině hry se k centru před bránu dostal Iturra, který ale našel jen pozorného brankáře Guaitu.

Getafe se radovalo dvacet minut před koncem, když vstřelilo gól. Pro ofsajd jej ale sudí Fernando Teixeira Vitienes správně neuznal. Bylo to ale varování, na které domácí nedbali a pykali za to. Patnáct minut před koncem utkání se totiž balon ve vápně dostal k nabíhajícímu Emilianu Velázquezovi. Toho sice hlídali tři protihráči, ale ani jeden z nich jej o míč nepřipravil. Velázquez si míč zpracoval a parádní ranou jej poslal přesně pod víko! Hrdinou se mohl pár minut před koncem stát opět Jhon Córdoba, který se dostal i s míčem za posledního obránce hostí, ale brankář Vicente Guaita včas vyběhl a skvěle soupeři zhatil úmysl vstřelit gól. Granada je stále ještě v pásmu sestupu, celek z Madridu je dvanáctý.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Deportivo La Coruña 3:0

21.12.2014 12:00

Góly: 10. Jonathan dos Santos, 68. Luciano Vietto, 73. Luciano Vietto

Villarreal nepřipustil drama a na svém stadionu porazil Deportivo hladce 3:0. Pod vítězství Žluté ponorky se podepsali Jonathan dos Santos a mladý Luciano Vietto, který se trefil dvakrát. La Coruňi nepomohla ani závěrečná přesilovka a po deváté porážce v sezóně musí doufat ve ztráty klubů na sestupových místech, aby sama nespadla do pásma ohrožení. Villarreal zaútočil na pátou příčku.

Úvod zápasu patřil domácím, kteří byli aktivnější a už v 10. minutě šli do vedení. Čeryšev si navedl míč do vápna a tvrdou ranou prověřil gólmana Fabrícia, jenž jeho střelu vyrazil. Míč ale doputoval přesně na kopačky nekrytého dos Santose, jenž pohodlně skóroval do odkryté branky - 1:0! Žlutá ponorka neztrácela iniciativu a stále byla lepším týmem. Depor ale nad vodou držel brankář Fabri, jenž ve 20. minutě zneškodnil únik Vietta a poradil si i s následnou dorážkou.

Ataky hostů nepředstavovaly pro obranu Villarrealu přílišné nebezpečí a ani domácí se ve zbytku poločasu moc nepředvedli. A když skončila nezdarem i šance Vietta v závěru první půle, šli do kabin domácí se slibným jednobrankovým vedením.

Po změně stran hosté výrazně přidali a vyrovnali se favorizovanému soupeři. Ve 48. minutě to zkusil z dálky Toché, ale mířil nad. Po rohovém kopu v 66. minutě pak vypustil na Asenja tečovanou střelu Sidnei, brankář domácích ale zůstal nepokořen a z pár chvil mohl Villarreal znovu slavit. V 68. minutě totiž zahrávali domácí roh, po němž se do nebezpečné pozice dostal Vícto Ruíz. Ten našel v malém vápně pronikajícího Lusiana Vietta a rázem to bylo 2:0 pro domácí!

O pět minut později bylo o vítězi zápasu definitivně rozhodnuto. Villarreal se totiž dostal do tříbrankového trháku opět zásluhou jedenadvacetiletého Vietta, který při akci k nerozeznání od svého prvního gólu překonal padajícího Fabrícia - 3:0!

Pouze epizodní roli sehrál v zápase sedmadvacetiletý Pina, jenž naskočil do hry v 76. minutě, ale dres si nezpotil, jelikož už po čtyřech minutách vcelku brutálně fauloval na půlící čáře Bergantinose a poroučel se do sprch. Nabídnutou výhodu ale hosté nedokázali využít a zůstali bez bodu. Villarreall zakončil kalendářní rok vítězně a má šanci dostat se do top 5.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Espanyol Barcelona 1:3

20.12.2014 22:00

Góly: 45. Léo Baptistão - 9. Sergio García, 76. Lucas Vázquez, 90+5. Sergio García

Rayo Vallecano nedokázalo otočit zápas s Espanyolem, jenž si připsal vůbec první venkovní vítězství v probíhajícím ročníku. Za hosty se trefili Lucas Vázquez a Sergio García, jenž svými dvěma brankami orámoval začátek a konec utkání. Katalánci mohou doufat v umístění v první desítce, Blesky okupují průběžnou dvanáctou příčku.

Espanyol měl velmi šťastný vstup do zápasu. V 9. minutě vyběhal domácí gólman Álvarez pro vysoký míč, ale při výběhu se srazil s Titem. K vyraženému míči se dostal osamocený Sergio García, jenž z otočky pálil do zívající branky - 1:0! Rayo mělo dobrou šanci na vyrovnání ve 24. minutě. Po efektní narážečce se do palebné pozice dostal Moreno, ale Casilla včasným výběhem šanci zneškodnil.

Domácí dominovali na míči, ale dlouho jim to nebylo nic platné a navíc se mohli dostat do ještě větších potíží po akci Caiceda, jehož s velkým úsilím vychytal ve 41. minutě Álvarez. Závěr první půle tak přece jen patřil Bleskům. Ve 45. minutě přiletěl do vápna dlouhý centr, který doputoval až na volného Baptistaa. Bývalý hráč Atlética Madrid se před odkrytou brankou nemýlil a zařídil nerozhodný poločasový stav - 1:1!

V druhé půli pokračovala nepříliš atraktivní přetlačovaná, kterou rozčísla až 76. minuta. Z levé strany nacentroval do vápna domácích Sergio García přesně na nabíhajícího Lucase Vázquéze. Třiadvacetiletý záložník na zadní tyči doklepl míč do sítě a vrátil vedení modrobílým - 1:2! Espanyol si v závěru zkomplikoval situaci kvůli vyloučení Stuaniho a musel se bránit atakům domácích, které však nepřinesly kýžené ovoce. Naopak v samotném závěru zužitkoval nadějnou příležitost nezastavitelný García. Ten se po chybě Tita dostal do trháku a chladnokrevně zakončil do sítě - 1:3! Espanyol tak konečně zvítězil i na hřišti soupeře, domácí musí zkousnout další zklamání.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Valencia CF 0:1

20.12.2014 20:00

Góly: 31. Paco Alcácer

Valencia nakonec porazila nováčka z Eibaru o jednu branku, ale že by výrazně dominovala zápasu, to se říct nedá. Naopak se domácí hráči vypjali k obětavému výkonu a brankář Diego Alves se musel mít neustále na pozoru. Jedinou branku zápasu vstřelil Paco Alcacer a tři body si odváží Valencia.

Do prvního střeleckého pokusu se krásně položil domácí Saul, ale jeho pokus byl zablokován pečlivou obranou Netopýrů. V náběhu se ocitl Alvaro Negredo a zkušený střelec se pokoušel nesobecky z první najít nabíhajícího Paca Alcacera. Ten však na dlouhý míč nedosáhl. Los Che ale zapomněli hlídat "zadní vrátka" a málem inkasovali. Po patnácti minutách se míč ve vápně dostal k Piovaccarimu, který jej převzal zády k bráně. Prvním dotykem si míč zpracoval, druhým následně vypálil k tyči. Mířil dobře, ale brankář Diego Alves včas skočil na stejnou stranu a míč vyrazil.

Hosté sice nebyli výrazně lepším týmem, ale přesto dokázali jako první skórovat. Po půlhodině hry se rozhodl pro dlouhý centr na Piattiho Otamendi. Míč se sice pokoušel zastavit Boateng, ale podklouzl. Jeho chyby využil právě Pablo Piatti, který s ním utíkal na bránu. Ze strany se rozhodl pro střelu, ale míč propadl i díky nešťastnému zákroku brankáře k volnému Pacovi Alcacerovi, který už jej dopravil do prázdné brány - 1:0 pro Los Che.

Na nepříjemný stav zápasu reagoval Eibar stažením Saula Berjona, kterého nahradil Abraham. Ani ten ale hru Valencie nijak výrazně nezvedl. Prvních deset minut z druhé půle bylo hodně nervózních a sudí musel několika hráčům důrazně domlouvat. O zajímavý průnik se pokusil Bóveda, ale byl včas zastaven pozornou obranou Valencie. Hostům nevyšla zajímavě vypadající spolupráce mezi Rodrigem De Paulem a Sofianem Feghoulim, kterou zhatilo špatné zpracování.

Feghouliho posléze nahradil čerstvý Antonio Barragán. S jeho příchodem se na hřiště dostavilo i štěstí pro domácí. Alvaro Negredo sklepl míč nabíhajícímu spoluhráči Pacovi Alcácerovi, který ale pálil těsně nad břevno. Zajímavá akce byla k vidění také na druhé straně. Piovaccari vyhrál na pravém křídle souboj s Otamendim a poslal do vápna ostrý centr, na který si nabíhal Manu Del Moral. Ten ale nevyzrál na brankáře Diego Alvese.

Dvacet minut před koncem se rozhodl pro střelu Alvaro Negredo, který si míč sklepl a posla jej vstříc bráně domácích, ale jeho pokus nebyl přesný. O chvíli později se jej pokoušel napodobit také mladík Rodrigo De Paul, ale jeho rána postrádala razanci. Brankáře Iruretu posléze vyzkoušel Alvaro Negredo, který se nakonec dostal k centru a ve skluzu dokázal míč zasáhnout. Mířil ale jen do brankáře Irurety. Hosté po faulu Lilla dostali šanci rozehrávat volný přímý kop a Paco Alcacer to vůbec nemyslel špatně. Ale jeho rána nebyla z těch nejpřesnějších.

Zkušený útočník Piovaccari se pokoušel o parádu a letící míč chtěl do brány poslat nůžkami, ale nepovedly se mu podle představ. Do práce musel také brankář Diego Alves, který si však počínal velmi jistě a dokázal vyboxovat míč z nebezpečné vzdálenosti. V závěru zápasu se ještě potlesku dočkal mladík Rodrigo De Paul, jenž byl nahrazen Rodrigem. Valencia už si své vítězství pohlídala a může se těšit ze tří bodů. Ty jí vynesly současnou čtvrtou příčku v neúplné tabulce La Ligy. Poražený Eibar končí rok 2014 na devátém místě, ale dá se očekávat jeho propad.

Více informací k zápasu

Levante UD - Real Sociedad 1:1

20.12.2014 18:00

Góly: 90+3. Andreas Ivanschitz (pen.) - 48. Sergio Canales

Real Sociedad dlouho vedl na svým protivníkem a byl velmi blízko ke třem bodům, ale nakonec se musí spokojit jen s bodem. První poločas nenabídl ani jednu branku, ale zkraje druhého se prosadil hostující Sergio Canales. Trenér David Moyes se málem těšil z výhry, ale v nastaveném čase utkání se prosadil gólem z penalty Andreas Ivanschitz.

Od prvních minut se Real Sociedad snažil útočit a napadat rozehrávku soupeře. Ale v úvodu zápasu se mu příliš nedařilo najít skulinu v jeho obraně. A když už se to povedlo, akce hostí často hatila nepřesnost v kombinaci. A tak to byli domácí, kdo jako první mohl udeřit. V osmé minutě se do zakončení dostal z pravé strany Barral, jenže jeho střela skončila pouze vysoko nad brankou Realu Sociedad. Na opačné straně se snášel do vápna vysoký a přetažený centr od Canalese, ale na ten nestačil dosáhnout nikdo z jeho spoluhráčů.

David Barral se postaral o začátek další dobré akce, když centroval z pravé strany do vápna Realu Sociedad, tam skvěle zasáhl bránící Inigo Martínez. Po půlhodině hry se před brankou domácích hráčů ocitl Alfred Finnbogason, ke kterému navíc soupeřovi hráči nepřistoupili včas. Jenže zkušený kanonýr a hrdina posledních zápasů Realu Sociedad si míč nezpracoval ideálně. Nástup do druhé půle vyšel jednoznačně lépe hostům.

Ti totiž pochopili, že domácí nebudou snadnou kořistí a že musí přidat, pokud chtějí získat tři body. Plamenná slova trenérea Davida Moyese začala přinášet ovoce jen pár minut po změně stran. Nejprve se Canales jen zastřeloval, ale druhý pokus už mu vyšel mnohem lépe. Centr ze strany se snesl k nohám Loukase Vyntry, který míč sice odvrátil, ale svému týmu tím paradoxně ublížil. Míč se totiž dostal k Sergiovi Canalesovi, který si poradil a přesnou ranou poslal míč do sítě - 1:0 pro dosud málo aktivní Real Sociedad.

Po hodině odehraného času se Levante dostalo do zajímavé šance. Nikolaos Karampelas nacentroval z levé strany do vápna Realu Sociedad, jehož obrana vystoupila pozdě, hlavičkující Barral nebyl v ofsajdu, ale míč zastavilo břevno! To bylo první varování, které mělo hostům jasně ukázat, že se domácí o body ještě poperou. Po sérii rohových kopů se chuť domácích stále zvyšovala, ale nebyli schopní dotáhnout věci do zdárného konce.

Problém nastal až na konci zápasu. V první minutě nastaveného času totiž centr ze strany skončil na ruce hostujícího obránce a podle sudího Santiaga Jaimeho Latreho se jednalo o úmysl. K nařízené penaltě se postavil zkušený Andreas Ivanschitz a nezaváhal. Real Sociedad tak v poslední minutě přišel o jednogólové vedení a musel se spokojit jen s bodem.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Córdoba CF 5:0

20.12.2014 16:00

Góly: 2. Pedro, 53. Luis Suárez, 80. Gerard Piqué, 82. Lionel Messi, 90+1. Lionel Messi

Barcelona smetla nevýraznou Córdobu 5:0 a připsala si dvanácté vítězství v sezóně. Domácí si spravili chuť po nevydařeném zápase s Getafe a zakončili kalendářní rok vítězně. Córdoba neměla nárok a Vánoce stráví v sestupovém pásmu.

Barcelona měla snový začátek zápasu. Již ve druhé minutě se totiž Blaugranas dostali do vedení. Rakitič skvěle nacentroval do nebezpečného prostoru před brankářem Juanem Carlosem, míč si umně převzal Pedro, jenž bez problémů napálil míč pod břevno - 1:0! Další gól mohl v 11. minutě přidat Suárez, po pasu Alby z levé strany ale napálil jen boční síť.

Hra připomínala spíše házenkářský mač, při kterém dominantní Barcelona obléhala brankoviště svého soka a čekalo se, kolik útoků Blaugranas se setká s úspěchem. A ačkoli se Córdoba postupem času osmělovala i k ofenzivním výpadům, její ataky ohrožovaly Brava jen náznakem, jako když zkoušel míč zatočit na přední tyč García. Domácí brankář neměl potíž neposedný balón zkrotit. Domácí byli nebezpečnější po levé straně, odkud hrozili především Alba a Inietsa, jenže do přestávky už ani jeden nic opravdu nebezpečného nevymyslel. Poločasová statistika ukazující držení míče ve prospěch Barcelony 76% mluvila za vše.

Krátce po změně stran Barcelona znovu udeřila. V 53. minutě začala gólová akce znova na levé straně, odkud vyslal Iniesta dobrou přihrávku na Pedra, ten zatáhl míč do vápna a přihrávkou pod sebe našel nabíhajícího Suáreze. Uruguayský forvard si dal pod stromeček první ligový gól za Barcelonu, když si dobře zpracoval míč a z bezprostřední blízkosti překonal Jana Carlose - 2:0! Córdoba se musela stále bránit a v dalších minutách branku svého soupeře prakticky neohrozila.

V 80. minutě už nemohlo být o vítězi zápasu sporu. Po nebezpečné standardce z levé strany v podání Xaviho se do vzduchu nejlépe vyšrouboval Piqué, který hlavou překonal zkoprnělého Juana Carlose - 3:0! Hra Córdoby se definitivně sesypala a na rozdíl čtyř branek upravil v 82. minutě Messi, k němuž se odrazil míč po rohovém kopu. Hvězdný Argentinec napálil míč nekompromisně do šibenice - 4:0! Poslední minuty už byly zcela v režii Katalánců, kteří svému soupeři nedovolili ani čestný zásah. Tečku za celým utkáním neudělal v nastavení nikdo jiný než Lionel Messi. Největší hvězda katalánského velkoklubu si dobře zpracoval centr zleva a parádní ranou z otočky upravila na konečných 5:0 pro Barcelonské!

Více informací k zápasu

Celta Vigo - UD Almería 0:1

19.12.2014 20:45

Góly: 17. Tomer Hemed

Před páteční předehrávkou šestnáctého kola se Almeríi přihodila nemilá věc v podobě vážného zranění brankářské jedničky Rubéna Martíneze. Zápas na půdě Celty Vigo tak byl ostrý křest ohněm pro dosavadního náhradníka Juliána Cuestu, jenž se vypořádal se svou novou rolí naprosto znamenitě. Hlavně díky jeho přispění si Andalusané odvážejí všechny body za těsnou výhru 1:0.

Nový manažer Almeríe Juan Ignácio Martínez si doposud ve své funkci vede znamenitě, neboť po pohárovém úspěchu nyní naplno bodoval i v klíčové Primera División. Jediný gól zápasu vstřelil již v sedmnácté minutě Tomer Hemed povedenou hlavičkou, ovšem hrdinou byl především Julián. Ten totiž v 73. minutě dokázal zneškodnit Nolitův pokutový kop a spolu s další sérií špičkových zákroků udržel čisté konto až do konce. Almería tak slaví své vůbec první vítězství po neuvěřitelných deseti zápasech, když na konci září stejným výsledkem přehrála Deportivo La Coruňa.

Celta naopak jen prohloubila svou momentální krizi, která se táhne již pět kol, kdy galicijský celek nezískal ani jediný bod a dokonce ani nevstřelil jediný gól. Do zápasu přitom vkročili správnou nohou a měli zpočátku více ze hry. Gól však přišel na druhé straně. Po čtvrthodině hry se prosadil hlavičkou z bezprostřední blízkosti Hemed. Hned dvě minuty nato se Julián poprvé dostal do akce ve vší parádě, když zlikvidoval konečky prstů hlavičkový pokus Gustava Cabrala.

Když po hodině hry výjimečně Juliána dokázal překonat Orellana krásnou ranou z přímého kopu, trefili domácí smolně jen brankovou konstrukci. Tentýž hráč pak zařídil svému celku pokutový kop, když v šestnáctce Almeríe spadl po souboji s Jonathanem Zongem. Nolito však ani z této perfektní šance vyrovnat na Juliána nevyzrál, a tak se již skóre nezměnilo. Nic na tom nezměnila ani závěrečná šance Thievyho, jemuž zabránil v navýšení náskoku kvalitním zákrokem brankář Sergio Álvarez. Mrzet to však hosty nemusí, vítězství 1:0 je posouvá přinejmenším dočasně dokonce mimo sestupové příčky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid21180370:1854
2.FC Barcelona21162357:1150
3.Atlético Madrid21152443:2047
4.Sevilla FC21133535:2442
5.Valencia CF21125438:1941
6.Villarreal CF21115535:2038
7.Málaga CF21105624:2135
8.SD Eibar2176825:2927
9.Espanyol Barcelona2175927:3226
10.Celta Vigo2166920:2324
11.Athletic Bilbao21651018:2623
12.Rayo Vallecano21721222:3823
13.Real Sociedad2157921:2822
14.Deportivo La Coruña21561018:3421
15.Getafe CF21551116:2920
16.UD Almería21541218:3319
17.Córdoba CF2139916:3118
18.Granada CF2139914:3318
19.Elche CF21451218:4217
20.Levante UD21371113:3716

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (181)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Phillipinho

Tak od ty vyhry na Nou Campu sla Celta hrozne dolu. Uz nedala gol 576 minut. A to tady Santini psal, ze by se mohlo hrat i o LM

Reagovat
smazaný uživatel

jj, jednu dobut tady Celta-hype hodne letel

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
smazaný uživatel

Oprávněně byli vychvalováni, hráli vynikající fotbal. A že snad zabojují o LM, to tu psal jen Santini, jejich fanoušek. A já se mu nedivím, trošku se zasnít, proč ne? Kolik takových eufórií zažije, vždyť Celta hrála vyrovnané partie i s těmi nejlepšími.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi si zahrál na Ronalda, gól "do počtu" v nastavení

Reagovat
loki5

A oba pravou asi zapomněl, že je levák,

Reagovat
smazaný uživatel

Další sezona pro Ronalda. Messi nestačil v gólech ani v asistencích, navíc měl o dost minut více a drželo mu zdraví.

Reagovat
smazaný uživatel

a dokonca ani v penaltach nestacil

Reagovat
Al Capone

Už to slušně vy culés nedáváte

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Jen dement dá odkaz na video z facebooku

Reagovat
patas92

Letos ta sezóna uběhla nějak rychle

Reagovat
smazaný uživatel

kalendářní rok no....dyť to všichni pochopili

Reagovat
patas92

Nj, jenže u tebe si člověk nikdy nemůže byt jistý

Reagovat
bayern987

Reagovat
asskicker

Suhlas

Messi 5 golov na najvacsej futbalovej akcii a 2 miesto, Ronaldo niekde na konci s usmudlanym golikom.

Reagovat
smazaný uživatel

a zbytek sezóny je vzduch

Reagovat
asskicker

Nie je.

Je lepsi ako Messi co sa tyka kalendarneho roka, kazdopadne nato ze je to jeho zivotna sezona az tak Messi nezaostava a to ju mal uplne priemernu.

Reagovat
smazaný uživatel

životní sezona? Vloni měl CR7 více gólu za kalendářní rok..

Reagovat
2miguel1

Messi hral dneska možno na 20% a aj tak dá dva góly ....doma hráme bezkonkurenčne, keby hrá dalsie kolo u nas real, dáme doma aj ich...doma je to super, vonku je to katastrofa,tam hráme uplne ako vymenení ...tam to chce niečo iné vymysliet, ja som stal zato, aby sme vonku nehrali my,ale super ...tam musime potlačiť possession pod 60% a ono to z toho vyplinie že trio ney messi suarez bude mat viac priestoru

Reagovat
smazaný uživatel

Byla to strašná sračka, přejeli jste je prostě kvalitou a ne nějakým kvalitním výkonem. Takže zas jako prr..

Reagovat
loki5

Souhlas hrály hodně ve vycházkovém tempu. Ale proč se honit když to stačí.

Reagovat
loki5

zatracená práce zas to nejde opravit.

Reagovat
smazaný uživatel

nj gramatika je sviňa, co na to řekne tvůj soukmenovec Bola, by mě zajímalo, ten si na tebe pozve strýčka..

Reagovat
bayern987

Přestaň, si trapný. Možná bych jen dodal, že na začátku věty se píše velké písmeno.

Reagovat
smazaný uživatel

neříkej? to je pro mě novinka.

Reagovat
loki5

Já na něj nereaguju jelikož to nemá smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

tož a já si myslel, že my dva si rozumíme

Reagovat
smazaný uživatel

"keby hrá dalsie kolo u nas real, dáme doma aj ich"... tak to jo

Reagovat
alcantara

Kvalita je tam stale obrovska, inak by sme nemohli vyhrat po tomto vykone takymto rozdielom. Chyba mi tam ale pridana hodnota v podobe dobreho pocitu z hry, to som tuto sezonu nezazil ani v jednom zapase, bohuzial. Tak sa teda predved Lucho v 2015tom roku, bude co napravat a dokazovat.

Visca el Barça!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak třeba proti Seville jsme hráli výborně

Reagovat
2miguel1

aj proti PSG sme hrali dobre doma....už sme moc asi učičíkaní dobrými vysledkami

Reagovat
alcantara

PSG som nevidel a Sevilla mozno hej, ale ta nepredviedla vobec nic u nas, hrozny vykon. A neviem co s tym maju vysledky, to by som potom nemohol napisat dnes vobec nic.

Reagovat
Al Capone

No trio Neymar, Suarez a Messi má už konečně více gólů než Cris Ale tak Ronaldo má zase zápas k dobru tak je dožene

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

v suchým triku, ti tři lemroni ho nezastaví

Reagovat
smazaný uživatel

pametam si jak pred dvomi tromi sezonami mal leo viac golov ako cele trio real madrid utocnikov po 30 kole..potom si to mozeme porovnat :D okrem toho, to ma aj teraz ale v LM a nemusel tam kopat ani penaltu pricom ronaldo mal 2 :D

Reagovat
smazaný uživatel

pokračuj, je radost číst tvé příspěvky, hlavně jak začneš vytahovat historii, to mi potom i slzička z té nostalgie ukápne.

Reagovat
smazaný uživatel

historia podciarknuta dvomi ciarami pravdy :)

Reagovat
smazaný uživatel

Leo na pol plynu, aj tak dva goly, na neho je radost sa pozerat, kazdý objektivny fanusik ..kazdy znalec futbalu musi uznat , ze je futbalovo vyssi level ako ronaldo..:)

Reagovat
smazaný uživatel

jooooooooo expert Addyn je tu. Konečně. Ještě něco napiš pls

Reagovat
asskicker

zato srackoid artorias to tu uz zahovnil, Uz nic nepis pls

Reagovat
smazaný uživatel

hele já android nepoužívám, jsem zarytý applista, mám IPhone 6.. takže příště raději iOvce. Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

že zrovna ty sa ideš vysmievať z niekoho príspevkov

Reagovat
Al Capone

Mě třeba jeho hra vůbec nebaví. Prostě nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

:) nechcem sa s vami hadat, debilom pravdu nevysvetlim :)

Reagovat
Al Capone

takže každýho fanouška fotbalu musí jeho hra bavit nebo co ty vemeno?

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš to, jak postává na vápně, neběhá a čeká na odražený balon? Co tě na tom proboha nebaví? To je moderní fotbal!!!!

Reagovat
asskicker

Moderne hovno je tvoje druhe ja?

Reagovat
smazaný uživatel

? Stěr ?

Reagovat
asskicker

? Nevím ?

Odhalenie

Reagovat
smazaný uživatel

bože! ty si nudný diskutér

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, každý nemusí

Reagovat
Switchback

Na konec pohodová výhra ... a artorias si opět jede svoje ... nuda

Reagovat
loki5

Kolik má leto Messi gólů pravačkou ? Je to skoro jako by se přeučil na druhu nohu.

Reagovat
smazaný uživatel

Koho ta zajímá, hlavně že jich má celkově miň než CR7

Reagovat
Switchback

Asi jeho, když se na to ptá

Reagovat
smazaný uživatel

ho to popravdě nezajímá, on chce jen odvrátit pozornost od toho, že Messi je zase po roce horší než božský CR7

Reagovat
smazaný uživatel

bozsky diver, doklepavac a strelec penalt ? ..tak to hej :D

Reagovat
smazaný uživatel

seru na góly, je jedno, že jich má vice, ale víš ty co je opravdu důležité? Že má více asistenci a kanadských bodů . To je nejdůležitější část fotbalu. Teda dle tebe aspoň

Reagovat
LAM

možná tak počtu golů.Filmování penalt má CR opět pevně v rukou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Woods

na toho pritepleneho simulanta sa nikto nepyta tak s nim zalez do picee

Reagovat
smazaný uživatel

11 z 23.

Reagovat
loki5

Dík.

Reagovat
smazaný uživatel

Dalsi meritko v pripadu vs. CR.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Minimálně to bourá fámu, že Messi má pravou jen na opření

Reagovat
smazaný uživatel

No spíš to ukazuje, že na tý pravačce letos zapracoval, nic víc.

Reagovat
Switchback

Tady už se ani člověk nemůže na nic zeptat no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
loki5

Jednoznačně :-D Messi je lepší protože má levnější kopačky a Ronaldo je lepší protože má kratší nos

Reagovat
smazaný uživatel

artorias co tu předvádí, to snad není možné.

Reagovat
technecium

Dejte ban artoriasovi.. V každý diskuzi jakoby měl průjem a vždycky ji kvůli tomu totálně zasere...

Reagovat
smazaný uživatel

nežaluj

Reagovat
smazaný uživatel

Ten už měl mít ban před půl rokem...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

dajte mu ban

Reagovat
Visca el barca

Tak tak je to blb

Reagovat
smazaný uživatel

Je to strašnej hlupák.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

takych tu je. Zial.

Reagovat
bayern987

Si sem přišel hrát na velkého....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

artorias tady zase rozjíždí ty svoje sračky.Proč takový hovado nedostane ban.Vždyť on umí jen rozjíždět hádky a jeho inteligence musí bejt na bodu mrazu.

Dám ti hochu jednu radu.Před tim než zajdeš na EF psát ty svoje blbosti si vyhoň u obrázku CR a ono tě to přejde

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem vám několikrát říkal, že šetřím semeno pro přítelkyni, takže žádné honění.

Reagovat
LAM

žádnou nemáš ty lamo.To by ses pak nechoval jak 15letej fracet.Co za krávo by s tebou chodilo

Reagovat
smazaný uživatel

nezáviď, o čem ty sniš, já už deset let provozuji

Reagovat
MadMrJacky

Vždyť ti ještě ani nesestoupila varlata, tak jaký šetření...

Reagovat
Miguel19

Co porušuje?

Reagovat
LAM

Rozjíždí pod každou diskuzí hádky a je to dement,to stačí

Reagovat
smazaný uživatel

a zase nám to brečí, běžte to někdo pochovat...

Reagovat
Miguel19

Tak to by měla dostat ban minimálně 3/4 fandů Barcelony i Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že tam Raketě nespadla ta krásná morda...přestože je kritizovaný, tak jsem rád, že ho máme. Konečně hráč, který má brutální střelu z dálky a v každém zápase to nejmíň jednou, dvakrát zkusí. Ještě by to chtělo, aby při protiútoku přemluvil ostatní hráče, aby se rozběhli

Reagovat
LAM

pohyb byl dnes sprostý slovo.Ale snad to bylo jen předvánoční šetření a do novýho roku půjdou s větším nadšení.4.1 na Sociedadu musíme hrát o 100% líp.

Reagovat
loki5

Byl to děsivě líný výkon. Snad Jen Pedro s Albou se trochu hýbali. Messi je také dost náladový a první půlku se nesnažil vůbec. Na druhou stranu nebylo třeba se moc snažit.

Reagovat
-Kopy-

https://pbs.twimg.com/media/B5UWoIlCUAAd4yH.jpg:large

Nuno se zbláznil při posledním letošním zápase, změnil rozestavení a nasázel tam pěkně ofenzivní sestavu Tak na to se těším, sem na to zvědavej dlouho jsem nás neviděl hrát bez krajních obránců, těm třem stoperům by to ale mohlo sedět, protože jak Mustafi, tak Orban dokáží hrát stopery i krajní beky...hodně práce čeká Fega a Piattiho, ty toho dneska naběhaj mraky a jestli ne, tak se z toho obrana, Parejo a Fuego poserou

AMUNT

Reagovat
loki5

Pěkné Calatravovy stavby v pozadí. Jinak doufám že letos budou netopíři zase hrát o přední příčky.

Reagovat
smazaný uživatel

Suarez 1 gól za 8 zápasů, 90 milionů eur. Wow.

Reagovat
loki5

Jeom 81 ale i tak. To jsou nákupy jeden nedává góly a druhý si ještě nekopl do míče a kdoví jak dlouho si ještě nekopne.

Reagovat
smazaný uživatel

vzal jsem částku z transfermarktu v librách a googlem převedl na eura, takže je to hodně přibližně, no

jsem zvědavý, jestli přijdou i nějaké důležité góly, ten dneska kdyby nebyl, nic by se nestalo

Reagovat
loki5

Taky doufám že se chytne. Ale ono to v barce vždy chvíli trvá. Neymar první rok taky nebyl extra výrazný. Ale koukám že Liverpool je bez něj letos poloviční.

Reagovat
LAM

Zatim dal goly 3 ale je vidět jak hodně si musím zvykat.Barcelona teď hledá styl kterej jí bude nejvíc sedět a rozdíl mezi hrou Lie a Barci je obrovskej.Pokuď se ale bude snažit jako doteď a Barcelona začne konečně hrát na 100% tak nemám strach o to že by se na hrotu neprosadil.

Reagovat
smazaný uživatel

šašo

Reagovat
-Kopy-

Diego

Reagovat
smazaný uživatel

Eibar hra paradne . A De Paul je strasny . Tazky zapas pre Valenciu .

Reagovat
-Kopy-

taková ofenzivní sestava a taková bída dopředu...

Reagovat
smazaný uživatel

cely ten prechod do utoku je strasny . Velmi vela nepresnosti a Parejo

Reagovat
cristiano.K.

100. pro Suareze

Reagovat
-Kopy-

gooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
-Kopy-

ježiš marjá to bylo štěstí, Piatti to neskutečně posral

Reagovat
aurelio

Náhodou akcia ako má byť.

Tipoval som, že Boateng nejakú hrubicu spraví, koledoval si o to, bol ešte horší ako náš Parejo.

Reagovat
-Kopy-

No první poločas bída, druhej poločas už lepší, víc jsme kontrolovali hru a domácí do ničeho nepustili a sami jsme párkrát zahrozili, forma teď moc ke konci podzimu nebyla, tak jsem rád, že jsme vyhráli poslední dvě utkání v lize a postoupili i v tom bláznivém zápase s Rayem v poháru.

Nejhorší na tomhle utkání je, že se na Real vykartoval Javi"skála"Fuege ale zase by mohl už být Enzo no uvidíme.

Reagovat
Phillipinho

Tak jestli bude Fuego chybet, tak to se budete fakt snazit, aby se Enzo pripojil k tymu toho 29.12. Porad lepsi dat do zakladu proti Realu nesehranyho Enza nez tragickyho Augusta.....

Reagovat
smazaný uživatel

ať si kdo chce co chce říká..Xavi je pořát nejlepším záložníkem Barcelony

Reagovat
Billy McClane

To je ale dost smutne

Reagovat
Switchback
Reagovat
Dominator

Reagovat
smazaný uživatel

a ten zaver, nieeeee

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hntlyl

10:10 by tomu slušelo víc, hlavně ten závěr

https://www.youtube.com/watch?v=D660E3TBwG0

Reagovat
LAM
Reagovat
LAM

https://www.youtube.com/watch?v=PYf8s2DEw98

+2 goly včera proti Cordobě.Tak snad se bude dařit ještě líp na jaře a Ney se Suarezem ho pořádně potpoří ať to může šlapat na 100%.Jinak fakt pěkný fíky letos na podzim.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý den, pokud by měl někdo zájem, mám předsezónní ligové speciály (soupisky mužstev, velké množství fotek a dalších údajů) Marca (4 kusy, sezóny 95/96, 98/99, 99/2000,2000/2001, ca 290 stránek každé číslo), Don Balon (5 kusů, po sobě jdoucí sezóny 97/98-2001/2002, ca 210 stránek každé číslo) a 5 x Kicker z let asi 1996-2002 + asi 80 kusů pondělních Gazzetta dello Sport z let 1993-1996 + nějaké Guerin sportivo + na videokazetách asi 150-200 celých zápasů FC Barcelona z let asi 1997-2002 + sestřihy z italské ligy z RaiUno asi z let 1996-2002 + kartičky, plakáty a další fotbalové materiály. Mám rád technický kombinační fair-play fotbal, obounohé a čestné hráče a těch je velmi málo. Napište na hajekl@centrum.cz S pozdravem Lubos

Reagovat
smazaný uživatel

cestnych, tak to potom cr7 nemas rad

Reagovat
valloire

To potom jaksi nemá rád celou Barcelonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Phillipinho

Skoda, ze Sergio Garcia nikdy nedostal a asi uz ani nedostane sanci si zahrat za repre, strasne by si to podle me zaslouzil. Neskutecne inteligentni hrac s vybornym zakoncenim .

Reagovat
smazaný uživatel

ale dostal, v roku 2008 si zahral 2x za repre, dokonca bol aj v nominacii spanielska na ME...

Reagovat
smazaný uživatel

a zahral si proti grecku na ME v roku 2008...

Reagovat
Phillipinho

Omlouvam se, mas pravdu. Ted by si tu nominaci taky zaslouzil.

Reagovat
smazaný uživatel

Luciano Vietto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
smazaný uživatel

jaktože to letos moc nejde Giovi Dos Santosovi? vždycky, když ho vidím v reprezentaci Mexika, tak hraje jako polobůh, ale v klubech se nějak nemůže ustálit

Reagovat
smazaný uživatel

zranenie

Reagovat
Phillipinho

Zraneni plus je po celou karieru neskutecne nevyrovnany...

Reagovat
smazaný uživatel

Na začátku sezóny hrál jako bůh. Ale jak už jsem tu psal po minulém týdnu, Vietto je pro ně lepší volba. To je mladý kluk, který dokáže sám udělat zápasy. To Gio hraje překrásně, technicky, on je takový slabší Ronaldinho, ale ta jeho produktivita je někdy neskutečně žalostná. Někdy by nedal gól, ani kdyby do rána hrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vietto

Reagovat
Ángel di María 22

Vietto je luxusní.

Reagovat
smazaný uživatel

Fantastický.

Reagovat
loki5
Reagovat
Ángel di María 22

Valladolid - Barcelona "B" 6:0

Reagovat
valloire

Reagovat
Billy McClane

A co nova superstar Adama?

Reagovat
smazaný uživatel

On dobrý, schopnostmi už Segundu přerostl, ale vracet kanáry zatím nezvládá. A taky by se mu asi hodil nějaký normální trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

dalsi Deulofeu na svete

Reagovat
smazaný uživatel

Ta líheň mladých talentů v poslední době je skoro neuvěřitelná.

Reagovat
blaugrana

Tak po tomto už musí byť Eusebio odvolaný.

Reagovat
smazaný uživatel

to co bolo, ten diagne horel v obrane ako fakla, toto je na pokuty jak svina

Reagovat
smazaný uživatel

To by se nejdřív musel Zubi probrat ze zimního spánku a najít nějakýho novýho kámoše. Je docela symbolický, že ten příděl dostali zrovna od Rubiho, který místo v klubu neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

4. gól byl z ofsajdu ne? A penalta taky podle mě nebyla...

Reagovat
smazaný uživatel

Atletico griezmanova hlava...

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem Athletic tento ročník v lize podruhé. A podruhé je zařezali rozhodčí. Malagu nemusím vzpomínat a dneska byla rozhodující směšná penalta po divu Tiaga. Hra Atlética byla už klasicky nekoukatelná. Úžasné bylo sledovat možná tak Ardu a Griezmann. Jsem rád, že se zvedá Gabi. Lepší se a lepší. Vyhrát 4:1 je po tomhle výkonu až moc kruté pro Athletic. Až je mi jich skoro líto, hrají sympaticky. Ale něco jim chybí. Takovou akci jako předvedlo Atlético před vyrovnávací brankou neměli snad ani jednu. Spolehání se na Muniana není dobré. Ten je vždy, když se koukám na Athletic frustrovaný, visí na něm 2-3 hráči, faulují ho. Rozhodčí mu to dnes moc neusnadnil. Připískával Atléticu. Pak to vyústilo v šlapák na Gimeneze. Má to těžké Muniain. Navíc je Athletic hrozně stereotypní, bez nápadu. Dneska aspoň výborně presovali. Protože, když jsem je viděl naposledy v Malaze, tak to bylo od nich odchozené, takové bez příchutě.

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

čudujem sa Muniainovi čo ešte robí v Bilbau, mohol by prestúpiť práve do Atletica, priniesol by im viac kreativity a hlavne svoju karieru by pozdvihol na vyššiu úrove%n

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Muniain ich kreativitu urcite strasne moc pozdvihne

Reagovat
smazaný uživatel

Griezmannovi to na hřišti fakt sekne. S jeho skvělým pohybem a blonďatou hlavou je k nepřehlédnutí. Navíc někdy přidá fakt geniální záležitosti. To jak dnes přebral míč od Gabi před třetím gólem, to bylo opravdu excelentní.

Reagovat
Atlético de Madrid

Stejně bude příští zápas na lavičce..

Reagovat
Kokesh

Priserny, hur uz vypadal jen Ramos ala blondie.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som rád za výhru Atletica, lebo Bilbao nemám rád, je to živelné neefektívne mužstvo s obrovskými dierami v obrane odjakživa, len sa mi nepáči, že ich rozhodca nenechal viac vytrápiť.

Penalta bola totálne vymyslená, Tiago mal pravdepodobne dostať žltú, a ked nie, tak mal nechať pokračovať v hre.

Gol z ofsajdu tiež nepoteší. Inak výkon Atletica uplne nekukateľný. Nerozumiem jednej veci, ako je možné, že na hrote útoku hráva Raul Garcia, ved ten hráč vobec nevie na hrote hrať, to je ako keby za real hral na hrote Khedira. Cerci vôbec nedostáva šancu a Jimenez sa zatial takmer vobec neukazal.

Reagovat
aurelio

Ten ofsajd už nič neriešil, pred tým gólom narobili toľko chýb, že si ho jednoducho zaslúžili. Len vďaka prehnanej Griezmannovej galantnosti a krivosti toho druhého útočníka (kto to vlastne bol? nepostrehol som) sa možno vyhovárať na ofsajd.

Penalta samozrejme byť nemala, hlúpe rozhodnutie rozhodcu.

Ja by som tiež na rozhodcovom mieste dával žltú kartu Gimenézovi a nie tomu chudákovi (asi to bol Muniain), čo toho faulujúceho blbca preskakoval.

Reagovat
smazaný uživatel

raul garcia to bol, je to proste captos no, ale ma stastie ze je simeoneho oblubenec, inak by sedel na lavicke...

Reagovat
Phillipinho

Neskutecny, ze misto nej sedi na lavce Grizi ci Cerci. Nejhorsi na tom je, ze pristi zapas bude zase v zakladu.....

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky jsou, nereptat.

Reagovat
smazaný uživatel

To zase prrr. Gimenez zahrál čistě, přijel sice na saních, ale zahrál s předstihem míč. Muniain do toho šel jako kdysi Kweuke. Jen je to malý prťavý technik, tak ta kolize nebyla nijak vážná.

Reagovat
aurelio

Tak mi povedz, čo môže urobiť hráč v situácii ako Muniain. Nechať si dolámať sánkarom obe nohy, len aby mu nebol zapískaný faul? Ja teda neviem, jednoducho tam žiaden zámer od Muniaina nevidím, kdežto Gimenéz do toho vletel ako magor.

Reagovat
smazaný uživatel

Podívej se na to ještě jednou. Je rozdíl být ve skluzu s předstihem a být v něm pozdě. Gimenez tam byl včas. Muniain ho přeskakoval dost nešikovně.

Reagovat
pawelFCB

Doufám,že se Atletico co nejdéle udrží v kontaktu s Realem a Barcelonou. Minulou sezónu to bylo neskutečně napínavé...jen škoda,že titul slavil ten druhý,méně slavný celek z Madridu. Tuto sezónu by mohl zůstat tam,kde patří...pokud Carlo začne trochu více rotovat se sestavou,jinak se to vymstí... každopádně je fajn vidět i Valencii zase nahoře...

Reagovat
loki5

Taky v to doufám. Přeji si boj až do konce. I když loni to vypadalo, že ten titul ani nikdo nechce Máte to pěkně naašlápnuté i když jsme vám to první místo v tabulce dost lajdácky přenechaly.

Reagovat
pawelFCB

Vy ste nám ho přenechali,protože víte,že vy u vás byl titul v nesprávných rukou. Ale podle mě se ještě nahoru zase dostanete...otázka je,na jak dlouho. Ale nevadilo by mi,kdyby vás tam Real už nepustil. Carlo je genius,takového trenéra jsme potřebovali. Vám se ještě stýskat po Pepkovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Marcelo out na 3 týdny, měl by přijít o zápas s Vale a první zápas s Atléticem.

Reagovat
smazaný uživatel

to date i s koncentraom...

Reagovat
Ángel di María 22

Na Copu z vysoka seru, hlavně to uhrát na Mestalle. 3 týdny jdou..

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ten hate na RG je většinou oprávněný, ale včera byl u třech našich branek. Spokojenost. RG!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele