16. kolo
19.12.2014 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Celta Vigo - UD Almería 0:1

Před páteční předehrávkou šestnáctého kola se Almeríi přihodila nemilá věc v podobě vážného zranění brankářské jedničky Rubéna Martíneze. Zápas na půdě Celty Vigo tak byl ostrý křest ohněm pro dosavadního náhradníka Juliána Cuestu, jenž se vypořádal se svou novou rolí naprosto znamenitě. Hlavně díky jeho přispění si Andalusané odvážejí všechny body za těsnou výhru 1:0.

Nový manažer Almeríe Juan Ignácio Martínez si doposud ve své funkci vede znamenitě, neboť po pohárovém úspěchu nyní naplno bodoval i v klíčové Primera División. Jediný gól zápasu vstřelil již v sedmnácté minutě Tomer Hemed povedenou hlavičkou, ovšem hrdinou byl především Julián. Ten totiž v 73. minutě dokázal zneškodnit Nolitův pokutový kop a spolu s další sérií špičkových zákroků udržel čisté konto až do konce. Almería tak slaví své vůbec první vítězství po neuvěřitelných deseti zápasech, když na konci září stejným výsledkem přehrála Deportivo La Coruňa.

Celta naopak jen prohloubila svou momentální krizi, která se táhne již pět kol, kdy galicijský celek nezískal ani jediný bod a dokonce ani nevstřelil jediný gól. Do zápasu přitom vkročili správnou nohou a měli zpočátku více ze hry. Gól však přišel na druhé straně. Po čtvrthodině hry se prosadil hlavičkou z bezprostřední blízkosti Hemed. Hned dvě minuty nato se Julián poprvé dostal do akce ve vší parádě, když zlikvidoval konečky prstů hlavičkový pokus Gustava Cabrala.

Když po hodině hry výjimečně Juliána dokázal překonat Orellana krásnou ranou z přímého kopu, trefili domácí smolně jen brankovou konstrukci. Tentýž hráč pak zařídil svému celku pokutový kop, když v šestnáctce Almeríe spadl po souboji s Jonathanem Zongem. Nolito však ani z této perfektní šance vyrovnat na Juliána nevyzrál, a tak se již skóre nezměnilo. Nic na tom nezměnila ani závěrečná šance Thievyho, jemuž zabránil v navýšení náskoku kvalitním zákrokem brankář Sergio Álvarez. Mrzet to však hosty nemusí, vítězství 1:0 je posouvá přinejmenším dočasně dokonce mimo sestupové příčky.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele