Primera División - preview 16. kola

19.12.2014, 08:27, aktualizováno 21.12.2014, 09:14
Previews
Nedělní zápasy odstartují hned v pravé poledne. Villarreal nejprve poměří síly s La Coruñou, Granada následně vyzve Getafe a Málaga zamíří pro změnu na hřiště Elche. Jako poslední přijde na řadu zápas mezi Athleticem Bilbao a Atléticem Madrid...
Villarreal CF - Deportivo La Coruña  (neděle 12:00)
Již úderem poledne rozehrají svůj vzájemný souboj šestnáctého kola La Ligy Villarreal a Deportivo. Žlutá ponorka poslední dobou šlape jako hodinky a na nováčka soutěže si věří. V La Coruňi ale rozhodně nechtějí strávit Vánoce na sestupových příčkách, takže se od hostů očekává úporný boj.

Villarreal před koncem roku nabral vynikající formu. Klub, jenž se ještě v roce 2013 prodíral druhou ligou, je v tomto ročníku již stabilním členem špičky Primera División a se ctí se popral i se zápasy v Evropské lize. Tým pod vedením kouče Marcelina neprohrál už devět soutěžních utkání v řadě, oslavil postup do vyřazovací části Evropské ligy, kde jej čeká přijatelný Salzburg, v minulém kole porazil úřadující španělské šampiony a k tomu přidal i hladký postup do dalšího koal Copy del Rey. Fanoušci ve městě o přibližně stejné velikosti jako mají Karlovy Vary, musí být s uplynulým rokem naprosto spokojeni.

"Fakt, že jsme zrovna porazili Atlético Madrid, nám nic nezaručuje v utkání s Deportivem. Opět budeme muset naplno bojovat, jelikož Deportivo nám nic nedá zadarmo. Já doufám, že budeme mít dobrý den a naši fanoušci nám pomohou získat další vítězství," krotil přílišné nadšení Marcelino. "Samozřejmě je těžké požadovat po hráčích stále více a více, protože už vlastně splnili vše, co se od nich očekávalo. My ale musíme zůstat na této cestě, naše předchozí vítězství nás k tomu zavazují. Pro mě osobně je nejdůležitější, že jsme nasbírali tolik bodů už před Vánoci, přestože jsme hráli tři soutěže a sužovala nás četná zranění," pochvaloval si domácí lodivod.

Deportivo představuje v tomto ročníku poněkud jiný příběh. Nováček soutěže zatím hodně bojuje se soupeři i vlastní hrou a zatím se jen s minimálním náskokem drží nad sestupovými vodami. V minulém kole ale mužstvo konečně ukončilo šestizápasovou sérii bez vítězství, když doma udrželo čisté konto a porazilo Elche 1:0. Díky tomu je rozhodně nemusí trápit vyřazení ze španělského poháru po souboji s Malagou a ve Villarrealu mohou z pozice outsidera pouze získat. K tomu ale Galicijským nepomůže zraněný Lucas Pérez ani potrestaný Lusinho.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - Getafe CF  (neděle 17:00)
Granada touží uniknout z pásma sestupu, ale zatím se jí to nedaří. Další šanci dostane v utkání proti Getafe, které ale nebude snadný soupeř. Tým z Madridu neprohrál již poslední čtyři zápasy a navíc by rád pronikl do první desítky španělské La Ligy. K tomu ale potřebuje pomoc soupeřů a zároveň tři body proti Granadě.

Domácí Granada patří k jasným zklamáním tohoto ročníku La Ligy. Ambiciózní celek se ocitl v pásmu sestupu a na sedmnácté Deportivo La Coruňa ztrácí jeden bod. V domácí soutěži vyhrála Granada jen dvě utkání, přičemž z posledních deseti soutěžních zápasů vyhrála jen jedno. V rámci Copa del Rey si poradila s Córdobou, i když zápas čtvrtého kola rozhodl jen jediný gól. V odvetě pak Granada jen remizovala.

Granada přitom umí překvapit. Remizovala s Valencií, což je rozhodně počin hodný zapamatování. A špatně si nevedla ani na Estadi Cornellà-El Prat, protože s tamním Espanyolem Barcelona dlouho držela remízový výsledek. Do vedení Espanyol poslal Felipe Caicedo a na jeho trefu ještě reagoval Youseff El Arabi. Těsnou výhru pro domácí vybojoval v samotném závěru utkání Christian Stuani. El Arabiho trefa ale dala Granadě alespoň nějakou naději.

Granada musí zabrat, chce-li zakončit letošní rok v dobrém. Před vlastními fanoušky se chystá na Getafe a je odhodlána získat tři body. Na tiskové konferenci před utkáním záložník Fran Rico zdůraznil, že Granada chce stůj co stůj získat tři body. "Jsme rádi, že jsme se dostali do dalšího kola Copa del Rey. Je to zajímavá a důležitá soutěž. Ale teď už se musíme soustředit jen a pouze na souboj s Getafe. Musíme získat tři body, protože ty jsou pro nás extrémně důležité. Chceme se s fanoušky na našem stadionu rozloučit tím nejlepším možným způsobem - výhrou a dobrým fotbalem."

"Bylo by skvělé, kdyby všichni moji spoluhráči byli připraveni a zdravotně dostatečně fit na to, aby se do zápasu zapojili. To se ale nestane, protože podmínky nikdy nebudou úplně ideální. My se ale musíme soustředit jen na nás. Nechceme vnímat ostatní soupeře, potřebujeme jen koncentraci a možnost využít soupeřových slabin. Pokud uděláme maximum a budeme poslouchat našeho trenéra, pak věřím, že se nám podaří zvítězit," dodává odhodlaně Fran Rico.

Proti bude madridské Getafe, kterému se v posledních čtyřech zápasech vyhnula pachuť prohry. Getafe zvítězilo nad Eibarem v poháru Copa del Rey a s Levante remizovalo. Největší překvapení se ale uskutečnilo v rámci patnáctého kola, když do Madridu zavítala Barcelona. Hráči Getafe udrželi na uzdě i taková jména jako Lionel Messi, Luis Suárez nebo Pedro! S Barcelonou si body jen rozdělili a obránce Roberto Lago by rád další body. Na tiskové konferenci před posledním zápasem roku Lago zdůraznil: "Jedeme do Granady na konec roku. A jedeme tam pro tři body, nic jiného nás nezajímá. Chceme se s tímto rokem rozloučit na úrovni a doufáme, že se nám povede překvapit domácí tým," doufá Lago.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Nyom, Babin, Mainz, Martins - Piti, Iturra, Rico, Marquez - Córdoba, El Arabi
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Valera, Naldo, Velázquez, Alexis - Lacén - Yoda, Míchel, Sarabia, Hinestroza - Lafita
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.10 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Elche CF - Málaga CF  (neděle 19:00)
Malaga v letošní sezoně patří k jedněm z největších překvapení Primera División, což hodlá potvrdit i v poslednímzápase tohoto kalendářního roku na půdě Elche. V případě vítězství by Andalusané přezimovali se skvělými třiceti body na kontě a dost možná by v ligové tabulce obsadili i jeden z postů zajišťujících kvalifikaci do pohárové Evropy...

Po mizerném vstupu do soutěže, kdy Malaga zvítězila pouze jedinkrát během prvních pěti kol, se svěřenci Javiho Gracíi rozjeli ke skvělým výkonům a v posledních týdnech dokonce vyhráli třikrát v řadě. K tomu všemu navíc přidali i postup do osmifinále ligového poháru díky přesvědčivé výhře nad Deportivem La Coruňa. To Elche prožívá o poznání horší chvilky, neboť dře na dně tabulky bídu s nouzí.

Obránce hostí Miguel Torres věří, že jeho tým zakončí první polovinu soutěže na patřičné výši: "Přeju si, abychom s naší formou navázali i v roce 2015. Aby se to ale podařilo, bude třeba dobře zakončit letošek v Elche. Myslím, že tahle sezona pro nás skončí dobře, pokud vydržíme usilovně pracovat, jako doposud, a budeme se nadále bavit fotbalem."

Zatímco hosté se po nevyvedeném vstupu do španělské ligy dokázali zvednout, Elche od úvodní prohry 3:0 s Barcelonou nikdy pořádně nezabralo. Jen dvě výhry za současných patnáct odehraných kol tak mají za následek bídné poslední místo s dvoubodovým odstupem od záchrany. Týmovou morálku však pozvedla pohárová výhra nad druholigovým Valladolidem, a tak Javi Gracía očekává náročný zápas. "Potřebují nutně bodovat a udělají pro to vše. Jsme ale ambiciózní a chci to v plné parádě vidět i proti Elche. Máme možnost zakončit naši sezonu před zimní přestávkou na výši, doufám, že získáme tři body."

Elche v lize naposledy vyhrálo na samotném začátku listopadu, ale již zmíněný postup v Copa del Rey přece jen pomohla celku Frana Escriby nabrat opět trochu sebevědomí, i když to jeho trenér odmítá uznávat. "Jsem na náš postup hrdý, bylo hezké dosáhnout tohoto milníku," odpověděl Escriba ke svým jubilejním stům odkoučovaným zápasům v Elche. "To mě teď ale myšlenkově nezaměstnává. Jediné, na co myslím, je nedělní zápas."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.10 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - Atlético Madrid  (neděle 21:00)
Šlágr nedělního programu šestnáctého kola Primera División obstarají Athletic s Atléticem Madrid. Hosté se v Baskicku pokusí zakončit na vítězné vlně kalendářní rok, který pro ně byl mimořádně úspěšný... Zatímco finále Ligy mistrů Los Rojiblancos v duelu s Realem Madrid ještě těsně nevyšlo, na domácí úrovni si přispali historické prvenství (první od roku 1996) navzdory ostré konkurenci v podobě Barcelony a právě Realu. Tato dvojitá hegemonie tak byla úspěšně narušena třetím do party, který pod vedením Diega Simeoneho pokračuje v nově nastaveném trendu i letos. Naposledy sice přišla nečekaná domácí prohra s Villarrealem, ovšem přesto obhájce titulu úspěšně drží alespoň třetí příčku v ligové tabulce. "Tento rok nám nadělil opravdu výjimečné zážitky," rozplýval se na tiskové konferenci argentinský trenér ve službách Atlétika. "Prohráli jsme doma na Calderónu jediný zápas, což výrazně svědčí o práci, kterou naši hráči odvádějí. Doufám jen, že stejně začneme i příští rok." Kromě nedávné ligové prohry si Atlético příliš nepomohlo ani průměrným výkonem s třetiligovým Hospitaletem v ligovém poháru, kde sice nakonec Simeone a spol. postoupili souhrnnou výhrou 5:2, však druhý zápas skončil pouze remízou 2:2. O oba góly Atlétika se postarala letní náhrada za brazilsko-španělského šutéra Diega Costu, Mario Mandžukić. Chorvatský útočník již ve svém novém působišti skóroval hned čtrnáctkrát. "Jen tak dál a ještě lépe," pobízí Simeone. Athletic si prožil otřesný vstup do soutěže jak na domácí scéně, tak i ve skupině Ligy mistrů. Obojí má za následek, že milionářská soutěže je pro příští rok velmi daleko vzdálena, ne-li zapovězena. Stejně jako hosté si navíc také baskický celek nevedl nijak dobře v Copa del Rey, kde těsně až gólem Viguery postoupil přes Alcoyano. "Byli jsme v útoku poměrně nedůrazní. Oni naopak věnovali pozornot zadní části kurtu, kde bylo obtížné se vůbec dostat."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.25 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Córdoba CF  (sobota 16:00)
Posledním ligovým utkáním v tomto kalendářním roce bude pro Blaugranas střet s Córdobou. Na Camp Nou bude přirozeným favoritem domácí celek, jenž po zaváhání v minulém kole nesmí připustit další navýšení ztráty na první příčku. Córdoba se pokusí navázat na dva ligové zápasy bez porážky.

Barcelonští v minulém kole překvapivě nedali gól Getafe a po remíze 0:0 ztrácí na vedoucí Real už čtyři body. Kouč katalánského velkoklubu, Luis Enrique, tak i přes úspěchy v Lize mistrů a španělském poháru, kde v tomto týdnu deklasovali třetiligovou Huescu 8:1, nemůže být s výkonností svých fotbalistů zcela spokojen. Přesto své svěřence podpořil a vyjádřil odhodlání smazat náskok Los Blancos.

"Jsem u týmu první sezónu. Stále jsme ještě v procesu přeměny, to je normální proces. Soudy bychom si měli nechat na konec ročníku. Musíme zlepšit mnoho věcí, jelikož soupeříme s mužstvem, které je v současnosti lepší než my, jak ukazuje ligová tabulka," konstatoval Enrique, jenž odpověděl i na otázku, jak hodnotí uplynulých dvanáct měsíců. "Z osobního hlediska to pro mě byl neskutečný rok. Nejprve úspěchy s Celtou Vigo a teď návrat domů. Jsem jako v ráji, jako v Disneylandu," rozzářil se čtyřiačtyřicetiletý trenér, jenž může po dvouzápasové přestávce opět využít služeb Neymara, jenž se zotavil ze zranění kotníku a v pátek již naplno trénoval s mužstvem.

Córdoba se po děsivém začátku sezóny v posledních dvou ligových zápasech trochu zvedla. Andalusané vedení srbským koučem Miroslavem Djukičem ve čtrnáctém kole konečně prolomili prokletí a poprvé v sezóně si připsali tři body. V minulém kole pak Córdoba bodovala i s Levante po bezbrankové remíze. Radost na Estadio Nuevo Arcángel ale v tomto týdnu opět vystřídalo zklamání poté, co Córodoba pouze remizovala s Granadou 1:1 a vypadla ze španělského poháru. Úspěch ze zápasu s Barcelonou by tak znamenal velkou vzpruhu do skleslého tým, jenž se s jedenácti body krčí na předposledním místě tabulky.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Bravo - Alba, Mathieu, Piqué, Alves - Rakitič, Buquets, Xavi - Neymar Messi, Suárez
Córdoba CF - pravděpodobná sestava:
Carlos - Crespo, Pantič, López, Campabadal - Luso, Deivid - Borja, Abel, Fidel - Ghilas
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.06 - 15.00 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Real Sociedad  (sobota 18:00)
První polovinu letošní sezony La Ligy v podání domácího Levante uzavře nelítostný souboj s přímým konkurentem v boji o příčky. Patnácté Levante totiž hostí Real Sociedad San Sebastian, který je o příčku výš. Tým trenéra Davida Moyese podává nevyrovnané výkony, ale o to větší bude mít motivaci.

Pohled do minulosti neslibuje příliš atraktivní duel. Poslední tři vzájemné zápasy obou týmů skončily jako remízové. Dva poslední dokonce nepřinesly ani jednu branku. Na druhou stranu, Real Sociedad San Sebastian změnil trenéra a tato změna vnesla do jeho týmu mnoho pozitiv. Jedno z nich je, že ačkoli tým nevyhrává vždycky, ve čtyřech z pěti příležitostí alespoň skóroval. Navíc si v minulém soutěžním utkání napravil chuť a veze se na vítězné vlně.

V rámci soutěže Copa del Rey si totiž poradil s Realem Oviedem a postoupil do další fáze. Hráčem, který mohl po skončení zápasu hýřit štěstím, byl útočník Alfred Finnbogason, jenž se trefil dvakrát. Není divu, že na tiskové konferenci po utkání rozdával úsměvy na všechny strany. "Střílení branek je pro mě hodně důležité, protože jsem útočník a jsem hodnocen právě podle počtu branek. Jsem moc rád, že jsem ty dva góly dal, ale upřímně, čekal jsem od sebe v tomto týmu víc. Nehraji úplně v pohodě, odráží se to na mé hře. Doufal jsem v úspěšnější angažmá, zatím se mi nevede podle představ. Musím ale pracovat a ne si stěžovat."

"Je to zčásti zaviněno mým zraněním. Přicházel jsem sem v době, kdy moje rameno nefungovalo a byl jsem po operaci. Poté jsem se musel aklimatizovat na úplně jiný styl hry, na nové spoluhráče a především na kulturu a jiný život. To mi také zabralo nějaký čas. Teď už je vše mnohem lepší a já si to užívám. Potřebuji jen nějaký čas na sehrání se spoluhráči a na to, abych se dostal do rytmu. Jsem si jistý, že ode mne můžete čekat mnohem větší počet branek," říká odhodlaně islandský střelec.

S výkonem týmu je spokojen i trenér David Moyes, který po utkání sdělil: "Ukázali jsme, čeho jsme schopní, když se nám daří. Doufám, že jsme si nějaké góly nechali také na ligové utkání proti Levante. Na to jsme hodně zvědaví, protože nám výhra může hodně pomoci v postupu tabulkou. Naše situace sice není nejlepší, ale je za námi teprve polovina sezony a my musíme zůstat optimističtí. Levante je velmi nebezpečný soupeř, už jsme viděli pár jeho zápasů. Navíc hrají doma, což nebude snadné. My ale uděláme všechno proto, abychom se ze tří bodů radovali my," dodává někdejší manažer Manchesteru United.

Z Levante se pomalu ale jistě stává odborník na remízové výsledky. Dvakrát remizovalo s Albacete v poháru, dvakrát si připsalo jen bod i v La lize. V utkání s domácí Córdobou si Levante nedokázalo poradit s jejími obráni a nevstřelilo ani jednu branku. Po stejném průběhu zápasu s Albacete, který stál Levante postup do další fáze kvůli gólovému rozdílu, trenér Lucas Alcaraz nebyl příliš spokojený. Na tiskové konferenci po zápase Alcaraz uvedl: "Albacete bylo lepší a zaslouženě postoupilo. My jsme nedokázali vstřelit branku a dokonce ji ani výrazně ohrozit. A to se pak postupuje hodně těžko. Teď je před námi těžké utkání s Realem Sociedad, kde se musíme pokusit zvítězit. Hrajeme před našimi fanoušky a chceme jim udělat radost před svátky," udává Alcaraz.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Marino - Lopez, Navarro, Vyntra, Nikos - Moralez, Diop, Simao, Ivanschitz - Casadesús, Baral
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Zubikarai - Martinez, Ansotegi, Martinéz, La - Zurutuza, Bergara, Canales - Prieto, Finnbogason, Castro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.20 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Eibar - Valencia CF  (sobota 20:00)
Favorizovaná Valencia by se ráda dostala na příčky zaručující alespoň předkolo Ligy mistrů. V tuto chvíli jí chybí jen dva body, které bude chtít získat ještě před vánoční přestávkou. Jejím soupeřem je sice nováček z Eibaru, ale nováček, kterého není radno podceňovat.

Historicky první střet těchto dvou týmů bude nesmírně zajímavý z mnoha důvodů. Eibar je sice nováčkem La Ligy, ale na její tempo se adaptoval s překvapivou lehkostí a rychlostí. Zatím je na překvapujícím devátém místě s dvaceti body na kontě. Na pohárové příčky mu schází bodů sedm, což po polovině ligového programu nejspíš čekal jen málokdo. V minulém kole Primera Division navíc ukázal, že má pro strach uděláno a velkého jména že se nezalekne. Bude to tentokrát stačit na rozjetou Valencii? I ta totiž umí zaváhat.

Eibar v minulém kole La Ligy čekala Sevilla. Soupeř evropského formátu a držitel poslední trofeje Evropské ligy byl samozřejmě horkým kandidátem na tři body, ale přepočítal se. Nepočítal totiž s houževnatostí a technickou i taktickou vyspělostí svého soka. Ani divácká kulisa domácí Seville nepomohla. Skóre utkání nakonec zůstalo stejné jako před výkopem, což čekal málokdo. Eibar pokračoval v dobrých výkonech, které byly jasně vidět například v gólově bohatém utkání s Almeríou, které Eibar nasázel pět branek.

Odhodlání je z tábora domácích cítit také před zápasem s Valencií, což demonstroval na tiskové konferenci velmi veselý trenér Gaizka Garitano. "Je krásné, že máme možnost zakončit tento rok tak skvělým způsobem. Hostíme doma tým, o kterém bychom ještě na začátku roku 2014 možná ani nepřemýšleli. A nemyslím si, že bychom byli bez šance. Když bychom porazili Valencii, uzavřeli bychom tím krásný rok pro celý Eibar. Bude na co vzpomínat, protože už teď jsme dál, než jsme si možná mysleli. Takže doufám, že stadion Ipurua bude plný a bude fandit. Víme, že tohle je poslední velké utkání před dovolenou, takže do něj chceme dát úplně vše."

"Za celou naši historii trvající 75 let jsme nikdy Valencii nečelili, takže to bude opravdu výzva. Pořád máme na čem pracovat, i když naše předsezónní plány byly určitě mnohem skromnější. Nejspíš už naše ligové postavení moc vylepšit nemůžeme, ale tím se nechceme trápit. Jediné, co nás zajímá, je záchrana. Vše ostatní je bonus. Stále nejsem spokojený na sto procent a myslím, že máme ještě hodně práce," dodává Garitano.

Hodně práce má před sebou také Valencia. Nejenže se chce dostat do Ligy mistrů, ale také musí udržet některé ze svých opor. Například argentinský stoper Nicolás Otamendi je váben anglickým Manchesterem United. Valencia v posledních dnech slavila postup do další fáze Copa del Rey a nyní se chce koncentrovat opět na Ligu. A trenér Nuno dobře ví, že podcenit doma silný Eibar je snadné.

"Jediné, co nás zajímá, je zítřejší utkání. Nic dalšího nesmí v našich myslích být. Eibar je velmi silný tým a my jej musíme porazit za každou cenu. Nechceme myslet na to, že je to nováček, protože pokud nebudeme plně koncentrovaní, využije toho. Jako hráč jsem na tom stadionu hrával a vím, že diváci dokáží udělat strhující atmosféru. I proto si myslím, že tento zápas bude největším testem našich schopností," uvádí trenér Netopýrů. Tomu bude chybět portugalský středopolař André Gomes, který v posledním zápase viděl červenou kartu.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Irureta - Bóveda, Albentosa, Navas, Lillo - Boateng, Garcia - Capa, Arruabarrena, Abraham - Piovaccari
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Barragán, Mustafi, Otamendi, Gayá - Fuego, Cancelo - Feghouli, Parejo, Piatti - Negredo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.80 - 3.30 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rayo Vallecano - Espanyol Barcelona  (sobota 22:00)
V předvánočním šestnáctém kole Primera División na sebe narazí tabulkoví sousedé Rayo Vallecano a Espanyol Barcalona. Domácí jsou po dvou ligových porážkách v řadě v útlumu a nepomohly jim ani zápasy v domácím poháru. Hráči Espanyolu však při venkovních utkáních působí spíše jako nesmělí turisté, takže bude výsledek zápasu velkou neznámou.

Výkony Blesků v tomto ročníku připomínají jízdu na horské dráze. Důležitá vítězství střídají kruté porážky a výsledkem je zisk sedmnácti bodů a dvanácté místo s pětibodovým náskokem na sestupové pásmo. Tým nepřehlédnutelného Paca Jémeze trápí v posledních zápasech koncovka, jeho hráči totiž už dva zápasy v řadě neskórovali a v posledních pěti zápasech dali jen tři branky.

Co však opravdu pálí kouče Vallecna se vůbec netýká výkonů jeho hráčů. Bývalý obránce Deportiva či Zaragozy nepatří k těm, kteří si berou servítky, a rozhovořil se i na předzápasové tiskovce. "Nemyslím si, že požaduji něco bláznivého. Chci pouze to, za co podle mého názoru stojím. Pokud Rayo nebude ochotné na mé požadavky přistoupit, nebude to pro mě problém," poodhalil dynamiku jednání mezi ním a klubovým vedením o prodloužení smlouvy, která Jemézovi vyprší v roce 2015. Pokud na jeho platové požadavky madridský klub nepřistoupí, bude Jémez hledat angažmá u jiného klubu. Okamžitě se pak objevily spekulace o jeho případném přesunu do Atlética Madrid, odkud se příští rok může stěhovat Diego Simeone.

Domácí kouč rovněž potvrdil dvoutýdenní přeřazení brankáře Toňa do B týmu bez nároku na honorář. Důvodem trestu bylo Toňovo telefonování uprostřed týmového jednání. Do zápasu s Espanyolem nenastoupí rovněž Zé Castro ani Fatau, kteří jsou aktuálně ve stavu zraněných.

Hosté přijíždějí do Madridu po vítězném utkání s Granadou, kterou před svými fanoušky porazili svěřenci Sergia Gonzáleze 2:1. Díky tomu jsou Katalánci v klidném středu tabulky a před zápasem proti Bleskům tak nemusí pociťovat žádný výrazný tlak. Hosté jsou navíc v plné sestavě, jediným chybějícím hráčem bude potrestaný José Caňas. Mají tedy dobrou příležitost připsat si své vůbec první venkovní vítězství v probíhajícím ročníku.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Insúa, Morcillo, Amaya, Tito - Jozabed, Baena - Kakuta, Bueno, Aquino - Baptistao
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - Fuentes, Bailly, Colotto, Arbilla - Sevilla, Sánchez - Abraham, García, Vázquez - Caicedo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.40 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celta Vigo - UD Almería  (pátek 20:45)
Almería se v závěru kalendářního roku potácí a zároveň i prochází celou řadou změn. V posledním ligovém kole před zimní přestávkou si jedou Andalusané pro důležité body do boje o záchranu na půdu Celty Vigo, která po skvělém vstupu do sezony v posledních týdnech povážlivě ztrácí a rázem začíná řešit mnohem jiné starosti...

První velkou novinou v táboru hostí se během minulého týdne stalo odvolání mladého trenéra Francisca Rodrígueze, jehož nahradil Juan Ignacio Martínez. Druhý prudký zásah do personálních stálic andaluského klubu pak byl zranění brankářské jedničky Rubéna Martíneze, jenž si během tréninku v průběhu týdne vážně poranil loket. Obšírné lékařské testy pak prokázaly, že si třicetiletý gólman nezahraje přinejmenším šest až osm týdnů, jak uvádí zpráva na webových stránkách klubu. Do branky se tak v pátek postaví Julián Cuesta.

A ani to ze strany pátečních absencí není vše - hostům bude chybět i záložník Fernando Soriano kvůli karetnímu trestu. Přesto může Almería jít do zápasu s Celtou v poměrně slibném rozpoložení, neboť zvládla pohárový dvojzápas s Realem Betis, který po úterní výhře 2:1 (a 6:4 celkově) začala pod novým koučem nadějně. Šlo o vůbec její první domácí vítězství v letošní sezoně. "Bylo důležité zvednout týmovou morálku a také postoupit do dalšího kola soutěže," pochvaloval si po zápase trenér Martínez.

"Naším cílem je v této sezoně soustředit se na setrvání v první lize, ale chováme respekt i ke Copa del Rey, kde si chceme vést stejně tak dobře," dodal nový kouč Almeríe. Jeho nynější zaměstnavatel ovšem v předchozích devíti ligových kolech ani jedinkrát nepoznal chuť vítězství a po poslední prohře 4:1 s Realem Madrid se propadl dokonce na předposlední devatenáctou příčku. Právě tato černá série stála krk Francisca Rodrígueze a je Martínezovým úkolem co nejdříve dvoubodovou ztrátu na záchranu vymazat, a nejlépe přidat co nejvyšší počet bodů do rezervy.

Ani Celta si nemůže v posledních týdnech zrovna výskat. Všechna její poslední čtyři kola totiž skončila porážkou bez jediné vstřelené branky. Z výtečně rozehrané sezony se tak okamžitě stal propad na průměrné osmé místo, což alespoň trochu zmírnil postup v domácím poháru, kde Vigo přehrálo druholigové Las Palmas v dvouzápasovém poměru 4:3. "Bylo klíčové znovu nalézt náš střelecký prach a nyní doufám, že si jej mí hráči uchovali i na pátek," prohlásil trenér Celty Eduardo Berizzo.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Mallo, Cabral, Fontás, Jony - Fernández, Krohn-Dehli, Hernández - Orellana, Larrivey, Charles
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Julián - Macedo, Navarro, Trujillo, Vélez - Verza, Thomas - Méndez, Jonathan, Dubarbier - Hemed
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.75 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid15130255:1339
2.FC Barcelona15112236:735
3.Atlético Madrid15102327:1332
4.Sevilla FC1593325:1730
5.Valencia CF1584328:1328
6.Villarreal CF1583424:1427
7.Málaga CF1583418:1427
8.Celta Vigo1555517:1720
9.SD Eibar1555519:2120
10.Athletic Bilbao1554613:1619
11.Espanyol Barcelona1545617:2317
12.Rayo Vallecano1552816:2817
13.Getafe CF1544711:1916
14.Real Sociedad1535716:2114
15.Levante UD1535711:2914
16.Deportivo La Coruña1534813:2413
17.Granada CF152679:2512
18.Córdoba CF1518611:2211
19.UD Almería1524912:2410
20.Elche CF1524912:3010
Zbývající zápasy
04.02. 00:00Real Madrid - Sevilla FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (160)

Přidat komentář
Woyta

Docela by mě zajímalo, proč Sevilla toto kolo nehraje a příští zápas má až 3.1.2015...

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Real je MS klubů tak nemají s kým hrát.

Reagovat
dextroza_m

Jak už to bývá, doma hrajeme parádně a venku nic, tak čekám pět a více golů v sít soupeře. Suaréz aspoň jeden, Messi a Neymar po dvou

Reagovat
smazaný uživatel

4. pro jednu z největších žijících legend Realu, která dneska slaví 27. narozeniny - Karima Benzemu

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema je borec. Pro Real je nenahraditelný!

Reagovat
valloire

Reagovat
Switchback

Neymar už je na zítřejší zápas fit.

Reagovat
dextroza_m

zničíme je!

Reagovat
Rakoid

Nevíte proč v tomto zápase + v zápase s Malagou nebyli v základu Nolito ani Larrivey?

Reagovat
Phillipinho

je to divny. Nolito hral alespon uprostred tydne v Cope, ale Larrivey nehral ani tam. Asi chce dat poradnou sanci Charlesovi, kterej minulou sezonu dal dost golu.

Reagovat
smazaný uživatel

larrive uprostřed týdne v Copě dával první fík

Reagovat
Phillipinho

Mas pravdu

Reagovat
Visca el barca

V tomhle kole nehraje Real, tak by mohl být relativně klid. Ikdyž, možná to bude ještě horší

Reagovat
LAM

Dnes bych chtěl ideálně vidět sestavu se kterou by jsme měli hrát nejčastěji:

Bravo-Alves,Pique,Mathieu,Alba-Mascherano,Rakitič,Iniesta-Neymar,Suarez,Messi.

Věřim že pokuď by se sehrála tahle sestava,tak by jsme hráli parádně.Jinak doufám že dnes zahrajem velmi dobře a rok 2014 zakončíme kanonádou.

Reagovat
dextroza_m

klidně bych hrál 3-4-3,docela se mi to líbilo proti "ajfelovkářům"

Reagovat
LAM

Je blbost pořád měnit system hry.Nám nejlíp svědčí 4-3-3.Jinak Alves není v nominaci,tak na pravo asi Montoya.

Reagovat
Dr. Admess

OT:

Martin Ødegaard se rozhoduje o své další budoucnosti a ta by mohla ležet v Barceloně, kam norský mladík dorazil. Šestnáctiletý norský záložník ze Strømsgodsetu navštíví dnešní zápas katalánského mužstva proti Córdobě a možná se setká se svým idolem Lionelem Messim.

Hmm. To by se mi líbilo.. Neymar, Halilović, Ødegaard, Samper, Adama...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím no, jestli někde má šanci, tak právě v Barceloně. Mohl by rovnou hrát dospělý fotbal a nevím, jak je na tom norská liga, ale lepší než Liga Adelante být nemusí a hlavně by měl možnost odehrát opravdu pořádnou porci utkání. Klidně už za rok by mohl jít nahoru a hlavně by si tím Zubi a všichni okolo mohli trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrošičku napravit renomé

Reagovat
Visca el barca

A není to prostě jen jeden velkej hype ?

Reagovat
smazaný uživatel

Já si schválně pustil zápas proti U21 Portugalska a ten kluk hype fakt není a ani být nemůže, když si dělá v patnácti prdel z celé ligy. Hlavně potřebuje hrát kvalitní fotbal a to mu juniorka někde v Anglii nedá. U nás by mohl asi v jako jediném klubu zůstat v dospělém kvalitním fotbale. Neposunul by se nikam, kdyby hrál někde třetí ligu nebo za juniory a dělal si co chtěl. Pak by hrozilo, že by nezvládl přechod do toho světového fotbalu. Iniesta stárne, máme béčko v druhé lize, pracujeme skvěle s mladými a jsme... no... Barcelona Musí vědět, že u nás má asi tu nejlepší šanci se opravdu prosadit.

Ale když on je prý ten fanda Liverpoolu a určitě proto půjde tam

Reagovat
Visca el barca

Tak, ale zas jeho idolem je Leo ne ? To by ten Liverpool vyhrát nemusel ne ? Trénovat už v 16 občas se svým vzorem ? Já tomu věřím, jen mi vysvětli. Jak to funguje, když máme ban ? A za druhé? nemělo být teď to odvolání ?

Reagovat
smazaný uživatel

U vas ma najlepsiu sancu? to ma aj v Liverpoole

Reagovat
smazaný uživatel

A u koho teda, komiku? Napiš mi jeden ze svých legendárních rozborů.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by jít do Ajaxu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu BANu to má být kontrakt až od roku 2016. Pochybuju, že na vás rok počká, když si už teď může vybrat z x desítek dalších klubů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Barça Line-up : Bravo, Montoya, Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, Iniesta, Rakitic, Pedro, Messi , L. Suarez

Tak to snad bude vypadat skvěle i bez Neymara a Ny v průběhu do hry.

Reagovat
culé

Montoya

Reagovat
dextroza_m

a jdeme na ně! Chci vidět alespoň 6 golů. Visca el Barca! Visca el Catalunya!

Reagovat
smazaný uživatel

Nejakej kvalitni stream ?

Reagovat
dextroza_m

stáhni si aceplayer a dívej se přes to..

Reagovat
Switchback

Rozhodčí

Reagovat
alcantara

Prava strana teraz vyludnena...strasnu sracku hrajeme.

Reagovat
Switchback

chystal jsem se napsat to samí

Reagovat
Visca el barca

Tak jak je ospalá tahle diskuze, tak vypadá i tento zápas. Kluci se už viděj u stromečku

Reagovat
dextroza_m

Neymar na plac!

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně hraje Barča

Reagovat
smazaný uživatel

Lucho, tohle nebaví diváky a ani ty hráče. Prosím tě, dělej s tím něco.

Tohle je dle mě nejhorší zápas v sezoně. Kdybychom běhali ještě o kousek pomaleji, tak couváme. Tohle je fakt úplně děsivé. V šatně bych je zjebal jak sirotky, ale co jim řekne Lucho? Odváží se vůbec promluvit? Celej zápas sedí na lavce a čumí do blba.

Reagovat
Switchback

Jediný co s tím udělá je to, že další zápas tam hodí jinou sestavu

Reagovat
smazaný uživatel

Řekne jim že je spokojenej a bude se bát aby ho messi neseřval

Reagovat
alcantara

Najlepsie boli tie tri-styri situacie, ked aj ocentrujeme do vapna, ale tam nikto nie je, kedze sa nikomu nechce ani trosku rozbehnut Aaachjo, polovicku polcasu sa hrajem s mobilom, co ma to tak nebavi, strasny futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Když bych to spojil s tím, co se děje v Brémách, bych se nezlobil, kdybychom v lednu přivítali Kloppa.

Reagovat
alcantara

Klopp nie,s tymto kadrom by nedokazal vobec nic a bolo by to mozno este horsie. A Lucho aspon sezonu dostane, to by sa muselo pokazit uplne vsetko a tomu nic nenasvedcuje zatial.

Reagovat
smazaný uživatel

Kadr je super. Jediny problem je proste ve stylu hry, ano, uci se to od mala a bla bla, ale tohle se uz musi zacit menit. Ta hra je pomala, kazdy na nas uz umi. Musi se to proste zrychlit !

Reagovat
smazaný uživatel

Není problém ve stylu hry, ale v jeho praktikování.

Reagovat
Ángel di María 22

Mám pocit, že tu DonJuan psal, že Klopp se už k případnému angažmá v Barceloně vyjádřil tak, že se mu váš styl a systém fotbalu hnusí a nechtěl by Barcelonu trénovat. Navíc k obecnejm spekulacím se často vyjadřuje tak, že musí umět jazyk, proto připadá v úvahu jen jeho působení v Německu a Anglii.

Reagovat
dextroza_m

no já četl někde opak, kde bylo psané,když španělsko,tak jedine FCB;-)

Reagovat
Ángel di María 22

Nevim, já to nikde nečetl, mě to psal DonJuan - fanoušek Barcelony, někde v diskuzi.

Reagovat
MadMrJacky

Taky jsem to kdysi četl. Klopp, i když je dle mého názoru lepším trenérem než Lucho, tak pro Barcu momentálně naprosto nereálný. Leda, že by bylo v plánu naprosto změnit styl hry

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhlety madridský vejšplechty neber vážně.

Reagovat
Ángel di María 22

Kdybys jen četl, viď

Reagovat
smazaný uživatel

čtu, že máš nějaký pocity, a že to někdo psal atd. To jsou informace jak pojď na mě z boku. Prostě vejšplechty, no ...

Reagovat
valloire

...ale od DonJuana - vašeho fanouška

Reagovat
smazaný uživatel

hm, bublina splaskla. Zase lhal.

Reagovat
valloire

Já nevím, jestli to tu psal zrovna on, ale proběhlo to tu. A AdM psal taky, že má pocit...Zase z toho nedělej kovbojku pane Jiří.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic takovýho si nepamatuju, o Kloppovi jsem sem akorát jednou hodil odkaz na titulku Sportu, která ho někdy v dubnu oznamovala jako náhradu za Tatu, ale tohle jsem k tomu určitě nepsal a ani si nevybavuju, že bych od něj něco takovýho kdy četl.

Reagovat
Ángel di María 22

Ne sorry, tak on to byl asi Brian19 nebo jakej on to má nick. Jsem měl akorát zafixováno, že to byl nějakej rozumnej fanoušek FCB.

Reagovat
valloire

Zase bych nepřeháněl

Reagovat
Ángel di María 22

Zrovna oni 2 mně přijdou jako jedni z mála ok. Navíc když už napíšou, tak to aspoň za něco stojí, člověk se něco dozví.

Reagovat
valloire

Ale jo, neříkám. Ale pořád fandí FCB

Reagovat
smazaný uživatel

Baví mě jak Barča neumí změnit taktiku a pořád dokola hrajou tu stejnou uspavací házenou :D

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu rychlosti a chuti a je z toho gól. Proč se do toho takhle nezakousnou na dýl?

Reagovat
Switchback

Aspoň, že se trefil Kanibal ... jediná pozitivní věc na tom zoufalství

Reagovat
smazaný uživatel

Moc hezký od Rakety

Reagovat
dextroza_m

to byla raketa!

Reagovat
smazaný uživatel

Koňohryzuv první gol v La lize?

Reagovat
smazaný uživatel

A najednou to jde. Chce to se prostě jenom trochu víc hýbat bez balonu.

Reagovat
Visca el barca

Tak dneska je vidět, že se šetřej. Dneska bych to nehrotil, jde o to jak se bude hrát na jaře

Reagovat
smazaný uživatel

To já bych to teda hrotil. Poslední zápas před Vánocema. Prakticky není, na co se šetřit. A oni takhle odchodí půlku ...

Reagovat
Visca el barca

A skončilo to 5:0. Musej zlepšit zápasy venku. O tom to celý je, doma krom failu s Celtou už neztratěj.

Reagovat
smazaný uživatel

Mash parádně.

Reagovat
dextroza_m

a Pikový král dal gola! + gol hlavičkou, mazec :)

Reagovat
smazaný uživatel

Do pici, to je uz fakt trapny, vsecko na Messiho, wtf ? Milion hracu v lepsi pozici a proste furt Messi...

Reagovat
dextroza_m

pěkně Leoš

Reagovat
patas92

Zase pravou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska můžu vyzdvihnout tři hráče, kteří tenhle mač brali vážně - Mash, Pedro a Bravo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Montoya na to nemá prostě. Ať klidně odejde, nevím čemu se diví, že nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi další pravou.

Reagovat
Visca el barca

Messi to měl hlavně dneska nejvíc v píči a hrál tak na 50 %. Je to král

Reagovat
smazaný uživatel

Hrát takhle a dát manitu ... hm ...

Reagovat
dextroza_m

jak si ten míč stáhl... mě by to pěkně poliskalo, kdybych se o něco podobného snažil :)

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm Messi nedal tu 60.. Trapné

Reagovat
dextroza_m

?

Reagovat
smazaný uživatel

sem čekal, že se trochu hecne a bude běhat a pokusí se dosáhnout 60 golů v za rok a ono nic...

Reagovat
Visca el barca

A přesně díky takovejm dementům jako jsi ty, tu vznikaj diskuze o hovně

Reagovat
smazaný uživatel

ale 91 uz dal

Reagovat
Visca el barca

Seš debil no

Reagovat
dextroza_m

musí jít k Ronaldovi na doučko ve skákání, pak jich bude mít i 100

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

něco nového by nebylo a co ty asistence? Jak to že jich má Ronaldo 22 a Messi 21? Neříkali jste náhodou, že Messi hraje pro tým a Ronaldo na góly. Jak je to vůbec možné, že je lepší i v těch vaších asistencích?

Reagovat
Visca el barca

debil pokračuje

Reagovat
smazaný uživatel

prosím slušně mi odpověz na otázku. Jak je to možné, že je Cris lepší i těch asistencích? Povídej...

Reagovat
Visca el barca

Měl lepší rok, já se z toho neposeru jako ty

Reagovat
smazaný uživatel

já taky ne, jen to konstatuji. Konec roku, tak dělám resumé.

Reagovat
Visca el barca

Fajn, tak si to zapiš do deníčku a jdi spát

Reagovat
smazaný uživatel

kušuj s tím spaním, počkej na Večerníček...

Reagovat
valloire

Já ti nevím. Nebude on teď lepší?

Reagovat
smazaný uživatel

že by? To není možné!!! Messi je Slunce našeho života..

Reagovat
dextroza_m

Já nevím, asi má víc otrhané obočí, tak mu to jde líp...

Reagovat
valloire

Klasika. Messi si vylepšuje gólový statistiky za rozhodnutýho stavu proti zoufalcům z Cordoby v posledních 10 minutách. Zlatej balonek už čeká.

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš to krásné třetí místo? Ano, to čeká ...

Reagovat
valloire

Myslím 1.

Reagovat
smazaný uživatel

na to si přišel jak? Skřet je bez šance

Reagovat
Visca el barca

Tak on si to může dovolit furt bude mít o jeden balon víc a příští rok si vezme pátej a ty se zabiješ

Reagovat
smazaný uživatel

ne tak jestli bude hrát MEssi jak poslední dva zápasy, tak to bude 4:4

Reagovat
Visca el barca

Tak to jo, von Ronaldo poslední zápasy taky dvakrát nezáří, má jen čísla. A co já se tu s tebou vůbec hádám. Nudíš mě, vyhoň si péro nad Ronaldovou fotkou a jdi spát

Reagovat
smazaný uživatel

proč fanoušci Barcy skonči vždycky u honění, nechápu to.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

a Ronaldo dělá co? :) První si skočí a pak doráží do prázdné majstře

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Visca el barca

A co dělá Ronaldo ? Tak k tomu ještě skáče ve vápně jak delfín

Reagovat
valloire

Z 30 metrů dáli, Cristiano Ronaldo pálí !!!

Reagovat
dextroza_m

dit mu vyskočí koleno vole :)

Reagovat
Visca el barca

A kdy to naposled udělal ?

Reagovat
smazaný uživatel

minulu sezonu, lebo tuto ma len same doklepavacky a penalticky

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Visca el barca

Tak tak, já si právě řikám kde to vzal, když Ronaldo poslední dobou střílí goly tak nějak z toho místa kde se kope jeho milovaná penaltička

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Neviem si predstavit, o com by si tu pisal, keby nebolo Messiho. Sam najlepsie vies, ze to nie je pravda a napriekt tomu sa do toho pustas znova a znova. Co si ma potom clovek o Tebe mysliet...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Už jsem se tu rozepsal i o jiných věcech. Nemůžu za to, že si pamatuješ jenom tohle. Je holt nejvíc na očích a furt Cristianovi šlape na paty.

Reagovat
MadMrJacky

Minulý pátek Real Madrid vs. Almérie. Něco s tím zametáním a vlastním práhem, však ty víš

Reagovat
Woods

lepsie ako skakat sipky do 11tky a plakat na zemi .... dufam, ze to daju tento rok kristinke bo sa zabije ked to nedostane... coz by na druhej strane az taka skoda nebola ...

Reagovat
smazaný uživatel

Diskuse v pohodě ... Přijdou Madristi a jde to všechno do zádele.

Reagovat
stas87

ta spina pritiekla z madridskych aj barcelonskych kanalov tak nemoralizuj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Villareal, Vietto

Reagovat
Ángel di María 22

Aupa Athletic

Reagovat
Ángel di María 22

Zatim dobře vyhecovanej zápas Atletico si neumí nahrát 2x v řadě. Bilbao super press.

Reagovat
Ángel di María 22

Golasooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Co je Mandzukicovi a Kokemu?

Reagovat
smazaný uživatel

stoji kvuli kartam

Reagovat
Ángel di María 22

Tak to je Bilbao dobře labilní. Uplně marnýmu Atléticu, který nevědělo ani jak si pořádně přihrát, najednou dali šanci na vedení z kraje druhý půle. Marnost.

Reagovat
smazaný uživatel

nj nase labilnost plus klasicky "cisty" Atletico

Reagovat
smazaný uživatel

nechutny

Reagovat
smazaný uživatel

Tiago dive

Reagovat
Ángel di María 22

A z opakovaček penalta ani náhodou..

Reagovat
smazaný uživatel

jasna karta za diving

Reagovat
Ángel di María 22

Tiago si pro to šel. Ať tu pak ještě někdo někomu vyčíta diving, když to dělá uplně každej tým. Rádoby tvrdej defenzivní záložník teď v plný kráse. Hnus.

Reagovat
smazaný uživatel

na druhej strane do toho šiel San José strašne debilne

Reagovat
smazaný uživatel

to neomlouva tu picu s pistalkou

Reagovat
Ángel di María 22

Tyvole Ať se na mě nikdo nezlobí, ale takovej antifotbal, co předvádí někdy Atlético, na to se nikdo nechytá. Ani Chelsea ve svý největší "slávě".

Reagovat
-Kopy-

to je v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

klasika - antifotbal, prasarny, provokace, simulace, haluze...gotta love Atletico

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Ten tým by se měl někdy snad i stydět za to, že je ze Španělska. Protože vypadaj jak banda dřevorubců, co ani neumí kopnout do míče, což je zarážející i proto, že tam technický hráče nějaký maj. Už jim to letos zas vychází o něco míň, takže pohoda, těšim se, až jim dojde elán. Ono to bude postupně upadat, jak BVB (bohužel v případě Borussie) Snad to místo nich brzo v Evropě převezme Valencia a vrátí se zas tam, kam patří Vy jste záhadnej tým, přál bych vám moc uhrát aspoň EL, ale letos to je hodně nevyrovnaný.

Reagovat
smazaný uživatel

No je fakt, ze podobnej styl bych mozna cekal od Eibaru, ale ten paradoxne hraje krasnej sympatickej fotbal. Ten Simeoneho funkcionalismus je obcas fakt nechutnej.

Reagovat
Phillipinho

jako zase klid. Chybel Koke a Mandzu, kteri patri mezi klicovy hrace. Navic byl v zakladu drevenej RG. A dovrsoval to tragickej Siqueira, ktere si snad po navratu Ansaldiho zase na dlouho sedne nejlepe na tribunu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten dřevěněj RG si včera připsal 1 branku, 1 asistenci a 1 druhou asistenci.

Reagovat
Phillipinho

Ja si proste myslim; ze tuhle sezonu nema skoro zadnej prispevek ke hre; jako minulou sezonu. A sam priznej;ze na to aby hral kazdej zapas v zaklad to fakt neni.

Reagovat
Phillipinho

Sorry chvatam a pisu na mobilu jak mental

Reagovat
smazaný uživatel

S Kokem nebo Mandžukičem, oba jsou pro nás extrémně důležití, ale fotbal je i s nimi většinou upracovaný.

Reagovat
-Kopy-

vypínám

Reagovat
smazaný uživatel

tohle uz fakt nejde

Reagovat
Ángel di María 22

Dneska bohužel Bilbao potopila poločasová pauza, po který dostali lacinej gól v první minutě. A následně sudí, kterej místo žlutý pro Tiaga za filmování odpískal penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako vyhrat 4-1 (nebo vic?) s takovym hovnem dokaze fakt jenom Atletico. I kdyz je pravda ze 2 z tech golu nemely platit.

Reagovat
smazaný uživatel

btw "Bilbao" ve spanelsky lize neni

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem Athletic tento ročník v lize podruhé. A podruhé je zařezali rozhodčí. Malagu nemusím vzpomínat a dneska byla rozhodující směšná penalta po divu Tiaga. Hra Atlética byla už klasicky nekoukatelná. Úžasné bylo sledovat možná tak Ardu a Griezmann. Jsem rád, že se zvedá Gabi. Lepší se a lepší. Vyhrát 4:1 je po tomhle výkonu až moc kruté pro Athletic. Až je mi jich skoro líto, hrají sympaticky. Ale něco jim chybí. Takovou akci jako předvedlo Atlético před vyrovnávací brankou neměli snad ani jednu. Spolehání se na Muniana není dobré. Ten je vždy, když se koukám na Athletic frustrovaný, visí na něm 2-3 hráči, faulují ho. Rozhodčí mu to dnes moc neusnadnil. Připískával Atléticu. Pak to vyústilo v šlapák na Gimeneze. Má to těžké Muniain. Navíc je Athletic hrozně stereotypní, bez nápadu. Dneska aspoň výborně presovali. Protože, když jsem je viděl naposledy v Malaze, tak to bylo od nich odchozené, takové bez příchutě.

Reagovat
smazaný uživatel

To měl být souhrn.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele