16. kolo
21.12.2014 12:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - Deportivo La Coruña 3:0

Villarreal nepřipustil drama a na svém stadionu porazil Deportivo hladce 3:0. Pod vítězství Žluté ponorky se podepsali Jonathan dos Santos a mladý Luciano Vietto, který se trefil dvakrát. La Coruňi nepomohla ani závěrečná přesilovka a po deváté porážce v sezóně musí doufat ve ztráty klubů na sestupových místech, aby sama nespadla do pásma ohrožení. Villarreal zaútočil na pátou příčku.

Úvod zápasu patřil domácím, kteří byli aktivnější a už v 10. minutě šli do vedení. Čeryšev si navedl míč do vápna a tvrdou ranou prověřil gólmana Fabrícia, jenž jeho střelu vyrazil. Míč ale doputoval přesně na kopačky nekrytého dos Santose, jenž pohodlně skóroval do odkryté branky - 1:0! Žlutá ponorka neztrácela iniciativu a stále byla lepším týmem. Depor ale nad vodou držel brankář Fabri, jenž ve 20. minutě zneškodnil únik Vietta a poradil si i s následnou dorážkou.

Ataky hostů nepředstavovaly pro obranu Villarrealu přílišné nebezpečí a ani domácí se ve zbytku poločasu moc nepředvedli. A když skončila nezdarem i šance Vietta v závěru první půle, šli do kabin domácí se slibným jednobrankovým vedením.

Po změně stran hosté výrazně přidali a vyrovnali se favorizovanému soupeři. Ve 48. minutě to zkusil z dálky Toché, ale mířil nad. Po rohovém kopu v 66. minutě pak vypustil na Asenja tečovanou střelu Sidnei, brankář domácích ale zůstal nepokořen a z pár chvil mohl Villarreal znovu slavit. V 68. minutě totiž zahrávali domácí roh, po němž se do nebezpečné pozice dostal Vícto Ruíz. Ten našel v malém vápně pronikajícího Lusiana Vietta a rázem to bylo 2:0 pro domácí!

O pět minut později bylo o vítězi zápasu definitivně rozhodnuto. Villarreal se totiž dostal do tříbrankového trháku opět zásluhou jedenadvacetiletého Vietta, který při akci k nerozeznání od svého prvního gólu překonal padajícího Fabrícia - 3:0!

Pouze epizodní roli sehrál v zápase sedmadvacetiletý Pina, jenž naskočil do hry v 76. minutě, ale dres si nezpotil, jelikož už po čtyřech minutách vcelku brutálně fauloval na půlící čáře Bergantinose a poroučel se do sprch. Nabídnutou výhodu ale hosté nedokázali využít a zůstali bez bodu. Villarreall zakončil kalendářní rok vítězně a má šanci dostat se do top 5.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robík

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele