Previews

Serie A - preview 31. kola: Inter může udělat další krok za titulem

Pondělní dohrávka Serie A se odehraje v Udine, kde se domácímu týmu postaví Inter. Jestliže domácí mají jenom dvoubodový odstup od sestupového pásma, milánský celek s náskokem 11 bodů na prvním místě bezpečně směřuje za ziskem Scudetta.

Niké liga - preview 4. kola nadstavby: DAC proti Podbrezové

Jediné utkání nabídne nedělní program slovenské Niké ligy. Dunajská Streda se v něm chce dotáhnout na třetí pozici, k čemuž musí porazit šestou Podbrezovou.

Eredivisie - preview 29. kola: De Klassieker

Souboj tradičních rivalů s odlišnými starostmi přinese nizozemská Eredivisie. Zatímco Feyenoord relativně poklidně drží druhou pozici, Ajax se vší silou bojuje o evropské poháry. Hrají i jeho nejbližší konkurenti - Nijmegen míří do Arnhemu, Utrecht do Heerenveenu a Go Ahead Eagles doma přivítá Almere. Ve zbylém zápase chce Volendam vykřesat naději na záchranu proti Waalwijku.

Bundesliga - preview 28. kola: Souboje o pozice

Hned dva přímé souboje o postavení v tabulce nabídne nedělní program Bundesligy. Hoffenheim se v případě domácího vítězství nad Augsburgem může dotáhnout na jeho sedmou, teoreticky pohárovou příčku. Wolfsburg následně přivítá Mönchengladbach, přičemž vítěz už prakticky může hodit za hlavu záchranářské starosti.

Ligue 1 - preview 28. kola: Brest hájí druhou příčku

Mimořádně nabitý je letos souboj o přímé postupové příčky do Ligy mistrů ve francouzské nejvyšší soutěži. Na dálku se nyní o druhou pozici v domácím prostředí poperou Brest a Monako. Montpellier se v záchranářském zápase střetne s Lorientem, tohoto utkání chce proti Lyonu využít Nantes.

FORTUNA:LIGA - preview 27. kola: Vrátí se Sparta do čela?

Slavia v sobotu zvládla vršovické derby a posunula se na čelo ligového pelotonu, Sparta dnes potřebuje zareagovat proti jednomu ze svých dosavadních katů. V záchranářském souboji se střetnou Pardubice s Českými Budějovicemi, o desítku zabojují Teplice s Hradcem Králové a na dálku i Jabloncem, který hostí ostravský Baník.

Premier League - preview 32. kola: Manchester United - Liverpool

Atraktivní program si na neděli přichystala anglická Premier League. Vše otevře bitva odvěkých rivalů v podobě Manchesteru United s Liverpoolem, i další zápasy napoví s pohárovou tajenkou. Tottenham se může vyšvihnout na čtvrté místo před Aston Villu, Chelsea se proti Sheffieldu chce přiblížit šesté pozici.

Mallorca touží po druhé trofeji Copa del Rey, favoritem je ale zkušený Athletic

Estadio La Cartuja de Sevilla se už v sobotu večer stane dějištěm finálového klání Copa del Rey, jehož účastníky tentokrát nebudou žádné hvězdné výběry z Barcelony či hlavního města. O trofej si to rozdají baskický zástupce Athletic a překvapivý finalista z Mallorky.

Eredivisie - preview 28. kola: Feyenoord reaguje na výhru PSV

Feyenoord se ve vloženém kole představí na hřišti posledního Volendamu, kde bude chtít povinnými třemi body odpovědět na výhru vedoucího PSV Eindhoven, který má na obhájce titulu v čele tabulky desetibodový náskok. Ajax má před sebou duel s Go Ahead Eagles, před nímž hájí čtyřbodový náskok.

PSG stále cílí na všechny trofeje. O finále Coupe de France se popere s Rennes

Prvního semifinalistu už Coupe de France poznalo, Lyon v úterý nepřipustil senzaci a prošel dál přes trápící se druholigový celek z Valenciennes. Ve středu se pak rozřeší druhá otázka. A ta už možná tak jasnou odpověď nepřináší, jakkoli je PSG stavěno do role favorita. Rennes je totiž rozhodně ambiciózním klubem, který v minulosti uměl francouzského velikána zaskočit.

Leverkusen směřuje za čtyřicátou neprohrou v řadě. Hlavně ale za postupem přes Düsseldorf

Stále na všech frontách figuruje v průběhu letošní sezóny Leverkusen. A rozhodně by pro něj byla škoda, kdyby svoje počínání nedotáhl do zdárného konce v DFB-Pokalu, kde je jasným favoritem na prvenství. Už v Bundeslize si vlastní úkoly pořešil moc dobře, tam mu vlastně zbývá vše jen sečíst a podtrhnout. Teď se o finále Německého poháru popere s Düsseldorfem.

Druholigový celek v pohárovém finále? Opava chce své trápení ukončit proti Spartě

Opavští fotbalisté sice v nedávné minulosti strávili tři sezony mezi tuzemskou elitou, přesto jejich asi největší úspěch zažili coby druholigový klub. Před sedmi lety proklouzli do finále poháru, což se jim může podařit i nyní - musí ale zdolat loni stříbrnou Spartu.

Atalanta hraje o finále po víc než padesáti letech

Ve středu večer se na stadionu Artemia Franchiho utká domácí Fiorentina s velmi silným soupeřem. S toskánským týmem se popere Atalanta, která sem zavítá ve značně lepší formě a uvolněnějším duchu. Fialky se v prvním semifinálovém klání Coppa Italia pokusí využít domácího prostředí.

Juventus žádá odplatu za nepovedené ligové klání proti Laziu

Jen pouhé tři dny poté, co se Juventus nepříliš úspěšně postavil Laziu a v lize opět prohrál, se oba týmy utkají znovu. Tentokrát v prvním semifinálovém duelu Coppa Italia a domácí Juventus bude nyní moci počítat s podporou zaplněné Allianz Stadium.

Čtvrtfinále na Střelnici podruhé. Jak moc do souboje mezi Jabloncem a Plzní promluví absence?

Původně se souboj o semifinále MOL Cupu mezi Jabloncem a Plzní měl odehrát na konci února. Rozmary počasí však tento plán zhatily. Tentokrát by již ale nic nemělo bránit konání duelu. Potvrdí hosté ze západu Čech roli favorita? Nebo se domácím povede navzdory řadě absencí překvapit?

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele