Premier League - preview 32. kola: Manchester United - Liverpool

06.04., 08:32, aktualizováno 07.04., 08:23
Previews
Old Trafford

Atraktivní program si na neděli přichystala anglická Premier League. Vše otevře bitva odvěkých rivalů v podobě Manchesteru United s Liverpoolem, i další zápasy napoví s pohárovou tajenkou. Tottenham se může vyšvihnout na čtvrté místo před Aston Villu, Chelsea se proti Sheffieldu chce přiblížit šesté pozici.

Manchester United - Liverpool FC

neděle 16:30

Ve šlágru 32. kola Premier League se na Old Trafford střetnou Manchester United s Liverpoolem. Domácí mančaft je aktuálně na šesté příčce, výš už to ale půjde těžce, jelikož na páté Spurs ztrácí devět bodů. Hosté jsou na čele ligové tabulky o dva body před Arsenalem a o tři před Citizens.

17. března se tentýž zápas odehrál na tom samém stadionu v rámci FA Cupu. Tehdy se Amad Diallo trefil v poslední minutě a poslal Manchester United do semifinále. Nyní se s Liverpoolem Red Devils setkají znovu, tentokrát v rámci Premier League a znovu mu mohou zkomplikovat cestu ze trofejí. Budou se ale muset přenést přes poslední ligový střet s Chelsea, který v sobě nese hodně hořkou pachuť.

Rudí ďáblové totiž ve čtvrtek večer dostali neuvěřitelnou dávku své vlastní sedmigólové medicíny z FA Cupu, když se na konci zběsilé bitvy blížili k výhře nad Chelsea 3:2. Jenže po zákroku Diega Dalota proměnil ve 110. minutě Cole Palmer pokutový kop a o minutu později slavil tentýž hráč vítěznou branku, která se stala nejpozdnější v historii Premier League. Hodně velké selhání Red Devils vidělo na Stamford Bridge téměř 40 tisíc fanoušků. United stanovili nový nechtěný rekord Premier League, jelikož žádný tým ještě nikdy neprohrál zápas v soutěži poté, co vedl tak pozdě.

Erik ten Hag je pod tlakem a má jen omezený čas na zotavení šestých Rudých ďáblů, kteří ztrácejí devět bodů na Tottenham Hotspur a mají jedenáctibodovou ztrátu na Aston Villu, i když na ni mají zápas k dobru. Po výjimečném začátku února se čtyřmi výhrami v nejvyšší soutěži v řadě se Manchester vrací do hry na Old Trafford s pouhým jedním vítězstvím z posledních pěti bitev Premier League. Navíc za tu dobu získal pouhé čtyři body.

Zatímco vítězství v FA Cupu je nyní kvůli čtvrtfinálové prohře z minulého měsíce jen nesplnitelným snem, Liverpool má díky očekávanému triumfu nad Sheffieldem United svůj osud v Premier League stále pod kontrolou, i když se nerodil tak snadno, jak mnozí předpovídali. Úvodní branku Darwina Núñeze vynuloval vlastní gól Conora Bradleyho, ale Alexis Mac Allister svou ranou vrátil publiku v Liverpoolu klid, který poté ještě upevnil pojistkou Cody Gakpo.

Díky třetímu domácímu vítězství ve všech soutěžích vstupují Kloppovi svěřenci do víkendu s dvoubodovým náskokem před Arsenalem a tříbodovým náskokem před Manchesterem City, ačkoli oba jejich rivalové v boji o titul je mohou sobotní výhrou sesadit z čela tabulky. Reds se od březnového trápení v FA Cupu nepředstavili v žádném venkovním duelu, ale šest z posledních sedmi zápasů Premier League na hřištích soupeřů skončilo vítězstvím a od doby, kdy Kloppovi svěřenci naposledy nerozvlnili síť ve venkovním zápase nejvyšší soutěže, uplynulo něco málo přes 12 měsíců.

Žádný jiný tým v pěti nejlepších evropských ligách se navíc nemůže rovnat bezkonkurenčním 16 vítězstvím a 59 gólům Liverpoolu ve všech soutěžích v roce 2024. Reds na začátku sezony uhráli s Manchesterem United na Anfieldu bezbrankovou remízu, ale od sezony 2007/08 se nestalo, že by nedokázali v obou střetnutích Premier League s Rudými ďábly skórovat, což dává fanouškům Liverpoolu určitou naději na tříbodový zisk. Ti už také očekávají návrat brazilské gólmanské jedničky Reds Allisona Beckera, který letos dlouhodobě marodí kvůli potížím se stehnem.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Wan-Bissaka, Maguire, Kambwala, Dalot - McTominay, Mainoo - Antony, Fernandes, Garnacho - Hojlund.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Kelleher - Bradley, Konate, Van Dijk, Robertson - Mac Allister, Endo, Szoboszlai - Salah, Núñez, Díaz.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.78 - 4.97 - 1.61

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Sheffield United - Chelsea FC

neděle 18:30

Ač se to nemusí zdát, už deset soutěžních utkání v řadě Chelsea neprohrála v základní hrací době. Prodloužit tuto sérii, ideálně vítězně, chce na hřišti Sheffieldu, jenž stále okupuje úplné dno tabulky.

Blades na druhou stranu za poslední období zaznamenali jen jeden úspěch, když před necelými dvěma měsíci zvítězili na půdě Lutonu. Předchozí tři zápasy přeci jen značily zlepšené období oproti řadě nedávných debaklů, avšak pouhé dva body z nich určitě nestačí ke spokojenosti. Zvláště vezmeme-li v potaz fakt, že ve všech sahali po lepším bodovém zisku - na hřišti Bournemouthu i s Fulhamem přišli o dvougólový náskok a remizovali, ve čtvrtek v Liverpoolu ještě dvacet minut před koncem drželi remízu, jen aby nakonec prohráli.

Blues naposledy po devadesáti minutách padli začátkem února proti Wolves. Od té doby po penaltách nestačili na Liverpool, remizovali s Manchesterem City, Brentfordem i Burnley a ve zbylých šesti případech se radovali z výhry. Jedním z úspěchů byl nakonec i čtvrteční duel proti Manchesteru United. I přes dvougólový náskok Chelsea zajištěný Gallagherem a Palmerem hosté otočili zásluhou dvou branek Garnacha a jedné Fernandesově, v úplném závěru nastavení nicméně Palmer dokonal hattrick i senzační a historický obrat londýnského mužstva.

Ve prospěch Chelsea hovoří vedle aktuální formy i fakt, že ve čtyřech posledních vzájemných střetech pokaždé uspěla. V prosincovém úvodním klání této sezony se tak stalo poměrem 2:0, Stamford Bridge v rozmezí sedmi minut rozjásali Palmer a Jackson.

Domácí se v utkání mohou spolehnout i na zotaveného Archera, po zranění proti Liverpoolu ještě visí otazník nad Hamerem. I tak zůstává marodka Wilderova týmu poměrně početná. To platí i o té hostující, na jejichž straně se čeká na upřesnění ohledně stavu Chilwella a Sáncheze. Jackson a Caicedo jsou navíc jednu žlutou kartu od dvouzápasového trestu, přičemž po Evertonu čeká Blues v dalších týdnech Arsenal, Aston Villa a Tottenham.

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Grbić - Holgate, Ahmedhodžić, Robinson - Bogle, Vinícius, Arblaster, Osborn, Trusty - McBurnie, Brereton Díaz

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Petrović - Gusto, Disasi, Chalobah, Cucurella - Caicedo, Fernández - Palmer, Gallagher, Sterling

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.33 - 5.50 - 1.40

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Nottingham Forest

neděle 19:00

Velká příležitost číhá v neděli na fotbalisty Tottenhamu. Pokud zvládnou svůj duel s Nottinghamem, vyšvihnou se na čtvrté místo před Aston Villu, přestože na ni stále budou mít zápas k dobru. Soupeř naopak bojuje o přežití.

Sobotní dění v Premier League určitě Spurs potěšilo. Villans totiž ztratili dvougólový náskok a s Brentfordem jen remizovali, díky čemuž při horším skóre a dvou odehraných zápasech navíc ztrácí Tottenham na konkurenta v boji o čtvrté místo jen tři body. Muži ze severního Londýna sbírají na domácí půdě body pravidelně, když vyhráli sedm z posledních osmi ligových utkání. Venkovní zaváhání, jakým bylo i to úterní na West Hamu, je tak nemusí až tolik mrzet.

Zato Nottingham dosavadní dění dvaatřicátého kola zajisté trochu vynervovalo. Luton totiž zvládl odplatu proti Bournemouthu a bodově se dotáhl na Forest, jež tak aktuálně od sestupu dělí jen skóre. A mohlo s nimi být ještě hůře, naštěstí v úterý s přehledem přerušili šestizápasovou šňůru bez vítězství, když zdolali Fulham. Už v první půli se prosadili Hudson-Odoi, Wood a Gibbs-White, za hosty po návratu ze šaten korigoval Adarabioyo.

Od návratu Nottinghamu do Premier League na sebe tito soci narazili celkem čtyřikrát. Zatímco v Ligovém poháru se radovali Forest, všechny tři ligové střety přinesli radost Tottenhamu, a to s dvougólovým náskokem. V prosinci na City Ground se tak stalo poměrem 0:2 zásluhou branek Richarlisona a Kuluseveského, hostům od zisku bodů nezabránilo ani Bissoumovo následné vyloučení.

Zmíněný Richarlison nicméně vinou potíží s kolenem, které vedly k odstoupení ze zápasu s West Hamem, do zápasu nenastoupí, a za postranní čarou se tak připojí k Solomonovi, Sessegnonovi a Forsterovi. Na straně hostí se při návratu Nuna Espirita Santa na Tottenham Hotspur Stadium nepředstaví Boly ani Awoniyi.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario - Porro, Romero, Van de Ven, Udogie - Sarr, Bissouma, Maddison - Johnson, Son, Kulusevski

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Sels - Williams, Omobamidele, Murillo, Aina - Yates, Danilo - Elanga, Gibbs-White, Hudson-Odoi - Wood

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 5.26 - 7.25

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Manchester City

sobota 13:30

Program 32. kola anglické nejvyšší soutěže otevře duel v Selhurt Parku mezi lodnýnským klubem Crystal Palace a Manchesterem City, který bojuje o zisk dalšího ligového titulu. Eagles se v posledních měsících propadli na čtrnáctou příčku a v soutěžním utkání naposledy vyhráli na konci února, naopak Citizens v letošním kalendáčním roce neprohráli a o jejich síle se ve středu přesvědčila i silná Aston Villa.

Nový trenér zatím fanoušky Crystal Palace o svých schopnostech nepřesvědčil. Legendární manažer Roy Hodgson na konci února oznámil, že kvůli svému zdravotními stavu definitivně skončil na lavičce Eagles a na jeho místo byl jmenován Rakušan Oliver Glassner. Po úvodní jasné výhře 3:0 nad Burnley ale přišly nepřesvědčivé výkony a sestupná tendence klubové formy.

V březnu si totiž do tabulky přičetli jen dva body za remízy s trápácími se týmy ze spodku tabulky, před reprezentační přestávkou ztratili body s Lutonem, následně pak neudrželi vedení ani v zápase proti Nottinghamu.

Domácí celek navíc v posledních týdnech trápí rozsáhlá marodka. V sobotu nebude k dispozici hned šestice důležitých hráčů. Dlouhodobě mimo hru je stoper Guéhi či záložník Doucouré, v brance se neobjeví ani brankářská jednička Sam Johnstone. Nejistý je také zdravotní stav mladičkého Oliseho.

O poznání lepší rozpoložení panuje v kádru Pepa Guardioly. A to i co se týče absencí, španělský stratég nepočítá jen s obrannou dvojicí Aké, Walker. Obhájce titulu bude do posledního kola bojovat o další ligovou trofej, stále ještě není ze hry ani v FA Cupu a v Lize mistrů. Citizens tak čeká náročný závěr sezóny, současná forma ale svědčí o tom, že jsou na něj zcela připraveni.

Za zmínku ale určitě stojí střelecké rozpoložení norského forvarda Erlinga Haalanda. Ten se naposledy v Premier League prosadil na začátku března v derby proti Manchesteru United, od té doby ve čtyřech ligových zápasech v řadě neskóroval, zápas proti Aston Ville dokonce strávil jen na lavičce náhradníků.

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Henderson; Ward, Andersen, Lerma; Munoz, Wharton, Hughes, Mitchell; Ayew, Mateta, Eze

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ortega; Lewis, Akanji, Dias, Gvardiol; Rodri; Bernardo, De Bruyne, Foden, Doku; Haaland

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.07 - 5.30 - 1.36

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - West Ham United

sobota 16:00

Wolverhampton Wanderers přivítá ve 32. kole Premier League West Ham United. Domácí Wolves se drží v klidném středu tabulky a momentálně jsou jedenáctí. Hammers patří sedmá pozice.

Dobrá nálada byla pro Wolves během velikonočního období skutečně sváteční, protože pouze jeden z posledních pěti zápasů ve všech soutěžích skončil vítězstvím a jejich série bez výhry se během úterního výjezdu na Turf Moor, kde se utkali s Burnley, protáhla na tři zápasy. Po prohrách s Coventry City a Aston Villou, rivalem z West Midlands, Wolves zaostávali s Clarets po zásahu Jacoba Bruuna Larsena, ale Rayan Ait-Nouri šikovnou hlavičkou a svým druhým gólem ve třech zápasech Premier League v závěru poločasu vyrovnal na konečných 1:1. O'Neilovi svěřenci se mohou alespoň utěšovat posledními dvěma výsledky na Molineux, kterými byly triumfy nad Sheffieldem United a Fulhamem. Domácím se ale v této sezóně ještě nepodařilo na domácím hřišti dosáhnout tří vítězství v řadě.

Bod proti Tottenhamu Angeho Postecogloua není nic, za co by se měli Hammers stydět, ale neschopnost využít několik tutových šancí a získat všechny tři body znamená, že svěřenci Davida Moyese jsou nyní bez výhry ve čtyřech zápasech Premier League, což je před prvním utkáním čtvrtfinále Evropské ligy s vedoucím celkem Bundesligy Bayerem Leverkusenem, které je čeká příští týden, znepokojující.

Hosté se sice stále drží na sedmém místě tabulky, ale postup do Evropy už oficiálně nemají ve svých rukou, protože Wolves, Brighton & Hove Albion a Newcastle United mají zápasy k dobru a také lepší brankový rozdíl než Moyesovi svěřenci. Wolves v posledních dvou vzájemných setkáních na Molineux vyhráli 1:0, ale v prosincové bitvě na londýnském stadionu Moyesův výběr bez potíží zvítězil 3:0, když se o góly postaral dvakrát Mohamed Kudus a jednu branku si připsal Jarrod Bowen. V bitvě o evropské poháry ale budou na konci sezony všechny body třeba, pokud si je West Ham nezajistí vítězstvím v Evropské lize, což bude ale těžká šichta.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Kilman, Dawson, Toti - Semedo, Lemina, Doyle, Gomes, Ait-Nouri - Sarabia, Cunha.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Coufal, Mavropanos, Zouma, Emerson - Souček, Alvarez - Kudus, Ward-Prowse, Paqueta - Bowen.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.49 - 2.55

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Everton FC - Burnley FC

sobota 16:00

V sobotu odpoledne sehraje Everton velmi důležitý zápas v anglické nejvyšší soutěži proti Burnley. V Goodison Parku se střetnou dva týmy bojující o záchranu v Premier League, o poznání lepší výchozí pozici mají domácí Toffees.

Liverpoolský celek totiž i přes odečtení šesti bodů za porušení finančního Fair Play drží náskok čtyř bodů na sestupové pozice, navíc má ještě jeden zápas k dobru. V posledních týdnech se ale týmu manažera Seana Dyche výsledkově nedaří, a tak o jeho záchraně není ani zdaleka rozhodnuto.

Everton v letošním kalendářním roce nevyhrál jediné ligové utkání, v březnu si do tabulky nepřipsal jediný bod. V úterý se příznivci Toffees dočkali alespoň remízy 1:1 na půdě silného Newcastlu, kdy se o vyrovnání postaral v samotném závěru trápící se Dominic Calvert-Lewin. Anglický reprezentant se v lize prosadil poprvé od října minulého roku.

S lepší formou příjíždí do Liverpoolu tým manažera Vincenta Kompanyho. Clarets totiž drží sérii čtyř zápasů bez porážky, o body dokázali obrat například Chelsea či Wolves a v důležitém zápase porazili Brentford. I přesto se Burnley nachází sedm kol před koncem ligové sezony na devatenácté příčce.

Na záchranu ztrácí ještě šest bodů, a tak nutně potřebuje sobotní zápas ovládnout, pokud ještě pomýšlí na to, že by si v Premier League mohlo zahrát i v příštím ročníku.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford; Coleman, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko; Harrison, Garner, Onana, McNeil; Doucoure; Beto

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Muric; Vitinho, O'Shea, Esteve, Taylor; Odobert, Cullen, Berge, Larsen; Fofana, Foster

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.96 - 4.73

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Fulham FC - Newcastle United

sobota 16:00

V sobotu odpoledne přivítá londýnský Fulham na Craven Cattage Howeův Newcastle United. Oba celky mohou ještě do konce sezóny zabojovat o postup do pohárové Evropy, Newcastlu patří osm kol před koncem osmá příčka, Fulham ztrácí z třináctého místa pět bodů.

Zápasy Fulhamu v únoru a březnu bavily. V každém z posledních devíti soutěžních zápasů padly alespoň tři branky, příznivci Cottagers však nebyli pokaždé z předvedené hry a z výsledku nadšeni. Stejně tak na tom byl i trenér Marco Silva.

Ten se dokonce v úterním vloženém kole po půlhodině odhodlal ke trojímu střídání. Jeho svěřenci totiž prohrávali na půdě trápícího se Nottinghamu Forest 2:0. I přesto Cottagers prohráli a ztratili v tabulce kontakt s příčkami zaručujícími postup do evropských pohárů. Naděje na předkolo Konferenční ligy sice stále žije, pravděpodobně to ale ani letos londýnskému celku stačit nebude.

Naopak Newcastle je v o poznání lepším postavení. I přes rozsáhlou marodku se trenéru Howeovi daří držet tým v první polovině tabulky, v důležitých zápasech proti Wolves či West Hamu získali tři body a jsou na dobré cestě k dalšímu postupu do jedné z evropských soutěží.

V úterý ale překvapivě ztratili body s Evertonem, kdy nedokázali udržet jednobrankové vedení. V samotném závěru totiž dokázal z penalty vyrovnat Dominic Calvert-Lewin.

Ve vzájemných zápasech v posledních letech naprosto dominuje celek ze severu Anglie. Straky s Fulhamem neprohráli od roku 2017, kdy ještě oba celky bojovali na čele EFL Championship. Posledních pět střetnutí s Fulhamem navíc Newcastle vyhrál, naposledy si z Craven Cottage odvezl výhru 2:0 na konci ledna v rámci FA Cupu.

V sobotu bude mít domácí trenér Silva k dispozici všechny své hráče, to se ovšem nedá říct o hostech z Newcastlu. Mimo hru je kromě brankářské jedničky Nicka Popea také stoperská dvojice Botman, Lascelles, či brazilský záložník Joelinton a mladíček Miley. Do sestavy by se naopak mohl po několikatýdenní pauze vrátit Kieran Trippier.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno; Castagne, Adarabioyo, Bassey, Robinson; Palhinha, Reed; Decordova-Reid, Pereira, Willian; Muniz

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dubravka; Krafth, Schar, Burn, Hall; Longstaff, Guimaraes, Willock; Barnes, Isak, Gordon

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.69 - 2.85

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Luton Town - AFC Bournemouth

sobota 16:00

Sobotní zápas mezi Lutonem a Bournemouthem může napovědět o tom, zda Hatters uvidíme v Premier League i příští rok. Domácí se ale trápí, naopak Iraolův tým zažívá nejlepší část sezony.

Ročník se pomalu chýlí ke konci a Luton ztrácí na záchranu v nejvyšší soutěži tři body. Po úspěšné první polovině sezony ale, zdá se, svěřencům Roba Edwardse pomalu dochází dech. Od lednové vysoké výhry s Brightonem totiž Hatters nedokázali nikoho porazit, v důležitých zápasech o udržení prohráli s Sheffieldem a o body přišli i v utkání proti Nottinghamu Forest.

V o poznání lepším rozpoložení se nachází Cherries. Hra Bournemouhtu v posledních týdnech vyloženě baví, po těsné prohře s obhájcem titulu Manchesterem City se navíc svěřencům Andoniho Iraoly daří i výsledkově. Čtyři výhry a jedna remíza z posledních pěti zápasů. Takovou formu neměli Cherries v Premier League od dob, kdy je ještě vedl současný manažer Newcastlu Eddie Howe.

Pár kol do konce soutěže se nachází v poklidném středu tabulky, stále navíc ještě mohou pomýšlet na pohárovou Evropu. Vždyť na sedmý West Ham ztrácí jen pět bodů a mají jeden zápas k dobru.

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kaminski; Hashioka, Mengi, Kabore; Onyedinma, Mpanzu, Barkley, Doughty; Townsend, Clark; Morris

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto; Smith, Mepham, Zabarnyi, Kelly; Cook, Christie; Semenyo, Billing, Kluivert; Solanke

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.81 - 4.06 - 1.92

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Aston Villa - Brentford FC

sobota 16:00

Dvaatřicáté kolo Premier League nabídne mimo jiné souboj Aston Villy s Brentfordem. Domácí Villans bojují na dálku s Tottenhamem o umístění v top čtyřce, naopak Bees mají na patnácté pozici pouze šest bodů náskok na sestup.

Aston Villa utrpěla první venkovní porážku v Premier League v roce 2024, když ji ve středu večer na Etihad Stadium porazil Manchester City 4:1. Villa, která byla na začátku této sezóny považována za černého koně v boji o přední příčky, se nyní soustředí na to, aby si poprvé od sezóny 1995/96 upevnila své místo v první čtyřce, ale tento úkol v současné době nemá ve svých rukou, protože Tottenham Hotspur, který je jen dva body za nimi na pátém místě, může Villans přeskočit, pokud vyhraje svůj zápas k dobru. Páté místo sice může stále stačit na postup do Ligy mistrů, ale nejistota ohledně stanovení koeficientů UEFA znamená, že Villa nemůže usnout na vavřínech a bude chtít sezónu zakončit nejhůře čtvrtá.

Poté, co Brentford minulý víkend zachránil bod za remízu 1:1 s Manchesterem United, se ve středu večer v bezbrankovém zápase s Brighton & Hove Albion podělil o body, a prodloužil tak svou sérii bez vítězství na osm zápasů. Svěřenci Thomase Franka si v minulé sezóně zajistili působivé deváté místo a v Premier League nasbírali 59 bodů, tentokrát se však nacházejí na 14. místě s pouhými 28 body, tedy šest bodů nad sestupovým pásmem, přičemž do konce sezóny zbývá odehrát ještě sedm zápasů.

Úvodní vzájemný duel v této sezoně skončil ve prospěch Villans, kteří na půdě Bees vyhráli 2:1. Za hosty skórovali Alex Moreno a Ollie Watkins, za domácí se mezi střelce zapsal Keane Lewis-Potter. Červenou kartu navíc viděl Ben Mee, čehož Villans náležitě využili.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez - Konsa, Carlos, Torres, Moreno - Bailey, Luiz, Tielemans, McGinn - Diaby, Duran.

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken - Zanka, Collins, Ajer - Roerslev, Onyeka, Jensen, Janelt, Reguilon - Mbeumo, Toney.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.32 - 5.28

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Arsenal FC

sobota 18:30

Ve 32. kole Premier League Brighton hostí na Amex Stadium Arsenal. Druzí Londýňané ztrácí na první Liverpool dva body, domácí celek je v tabulce na deváté příčce, o poháry by ale ještě zabojovat mohl.

Ačkoli se zdá, že De Zerbiho svěřenci v posledních měsících utrpěli jeden neúspěch za druhým, místo v evropských pohárech v sezóně 2024/25 mají stále na dosah. Sedmý West Ham United je na tom jen o dva body lépe, ale odehrál o zápas více. Domácí prostředí je v posledních měsících pro Brighton klíčové. Na stadionu Amex Stadium totiž Seagulls od září drží výjimečnou čtrnáctizápasovou sérii neporazitelnosti.

Naposledy v loňském devátém měsíci v Evropské lize podlehli AEK Atény, a v posledních dvou domácích zápasech porazili Nottingham Forest a AS Řím o jediný gól, přičemž v roce 2024 ještě před vlastními fanoušky moc branek nevstřelili. V minulém kole Brighton remizoval na Brentfordu 0:0. Seagulls tak v posledních pěti venkovních zápasech ve všech soutěžích skórovali pouze jednou a promarnili šanci dostat se zpět do první sedmičky a v současné době se nacházejí na devátém místě tabulky.

Čtvrté venkovní čisté konto v řadě bylo zpečetili Gunnners během Velikonoční neděle v napínavém utkání s rivalem o titul Manchesterem City, kde konzervativní styl hry Arsenalu vyvolal spoustu debat a kritiky, ale svěřenci Mikela Artety nazuli střelecké kopačky, když uprostřed týdne přijel na Emirates Luton. Včasný zásah Martina Ödegaarda a vlastní gól Daikiho Hašioky rozhodly souboj ještě před poločasovým hvizdem, a i když značně obměněná sestava Arsenalu svého soupeře nerozmetala na padrť, pohodlný triumf bez zbytečného vyčerpání sil byl pro Artetu v pořádku.

Deváté vítězství z deseti zápasů Premier League v roce 2024 znamenalo, že Gunners sesadili Liverpool a vrátili se na čelo tabulky, ačkoli čtvrteční vítězství Liverpoolu nad Sheffieldem United je rychle srazil zpět na druhé místo. Artetovi svěřenci míří na jih s cílem získat čtvrté vítězství ve všech soutěžích v řadě. Brighton však Arsenal porazil naposledy dvakrát během jedné sezony naposledy v ročníku 2020/21, poslední vzájemný souboj skončil na podzim na Emrites vítezstvím domácích 2:0, když se prosadili Gabriel Jesus a Kai Havretz. Gunners v týdnu čeká důležitý souboj, na úvod čtvrtfinále Ligy mistrů totiž hostí německý Bayern Mnichov, což rozhodně nebude snadný úkol.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Lamptey, Dunk, Van Hecke, Estupinan - Baleba, Gross - Adingra, Moder, Enciso - Welbeck.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya - White, Saliba, Gabriel, Kiwior - Ödegaard, Jorginho, Rice - Saka, Havertz, Martinelli.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.36 - 4.71 - 1.51

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC
30
21
7
2
70 : 28
70
2
Arsenal FC
30
21
5
4
72 : 24
68
3
Manchester City
30
20
7
3
67 : 29
67
4
Aston Villa
31
18
5
8
63 : 46
59
5
Tottenham Hotspur
30
17
6
7
62 : 44
57
6
Manchester United
30
15
3
12
43 : 44
48
7
West Ham United
31
12
9
10
50 : 55
45
8
Newcastle United
30
13
5
12
64 : 52
44
9
Brighton & Hove Albion
30
11
10
9
51 : 46
43
10
Chelsea FC
29
12
7
10
53 : 50
43
11
Wolverhampton Wanderers
30
12
6
12
43 : 47
42
12
AFC Bournemouth
30
11
8
11
44 : 53
41
13
Fulham FC
31
11
6
14
47 : 50
39
14
Crystal Palace
30
7
9
14
34 : 50
30
15
Brentford FC
31
7
7
17
42 : 55
28
16
Everton FC
30
8
8
14
31 : 42
26
17
Nottingham Forest
31
7
8
16
39 : 53
25
18
Luton Town
31
5
7
19
43 : 64
22
19
Burnley FC
31
4
7
20
32 : 66
19
20
Sheffield United
30
3
6
21
28 : 80
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (823)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele