Serie A - preview 31. kola: Inter může udělat další krok za titulem

05.04., 08:35, aktualizováno 08.04., 08:23
Previews
Lautaro Martínez (© AFP)

Pondělní dohrávka Serie A se odehraje v Udine, kde se domácímu týmu postaví Inter. Jestliže domácí mají jenom dvoubodový odstup od sestupového pásma, milánský celek s náskokem 11 bodů na prvním místě bezpečně směřuje za ziskem Scudetta.

Udinese Calcio - Inter Milán

pondělí 20:45

V boji o záchranu je namočené Udinese a v dohrávce 31. kola se pokusí zaskočit favorizovaný Inter. Nerazzurri jsou s velkým náskokem na prvním místě a je už jen otázkou času, kdy si s předstihem zajistí další Scudetto.

Inter může udělat další krůček na cestě za titulem a zároveň si pojistit velký náskok na čele tabulky. Před dohrávkou v Dacia Aréně je rozdíl mezi Interem a AC Milán jedenáctibodový a těžko si představit, že by o něj ještě mohl přijít. Nerazzurri aktuálně drží už čtyřiadvacetizápasovou neporazitelnost a jedinou porážku v sezoně utrpěli koncem září loňského roku.

Může Udinese takto dobře promazaný stroj zastavit? Není to tak dávno, co Zebry doma nad Interem vyhrály, ale i po roce a půl od triumfu zůstávají hosté jasným outsiderem. Navíc letos bojují o záchranu a vůbec není jasné, zdali tento boj zvládnou. Pod trenérem Cioffim se sice zlepšily, ale jen remíza se Sassuolem z minulého kola nechává fanoušky v nejistotě.

Udinese je osm kol před koncem soutěže na patnáctém místě, ale před Frosinone má jen dvoubodový náskok. Minimálně bod proti Interu by pro něj měl cenu zlata, ovšem získat ho bude nesmírně tvrdým oříškem. Bylo už řečeno, že v září 2022 Udinese vyhrálo, nicméně šlo o jedno vítězství za posledních deset let.

Každopádně Zebry už dokázaly v letošní sezoně velký tým porazit. V listopadu dobyly San Siro a AC Milán porazily 1:0. Tři body získaly i s Boloňou, která bojuje o Ligu mistrů, senzačně na hřišti Juventusu či Lazia. Inter se samozřejmě musí mít na pozor a soupeře nehodlá podcenit.

I přestože je Inter v domácí soutěži dobře promazaný stroj, z Ligy mistrů už vypadl a to je jednoznačně velké zklamání. "Vypadnutí z pohárů je určitě ovlivnilo. Je to takové malé období poklesu. Myslím, že Liga mistrů byla jejich snem, nicméně očekávám jejich touhu vyhrát Scudetto," prohlásil na adresu hostů trenér Cioffi.

Zebry se ani tentokrát nemohou spolehnout na Deulofeua, Ebosseho a Luccu. Tři hráči pak schází i Interu, jmenovitě se jedná o Cuadrada, De Vrije a obránce Bastoniho. Zpátky v tréninkovém procesu je útočník Arnautović, ale jeho start v pondělním duelu zůstává nejistý.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Joao Ferreira, Bijol, Pérez - Pereyra, Lovrić, Walace, Samardžić, Kamara - Zhauvin, Success

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, Acerbi, Carlos Augusto - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mchitarjan, Dimarco - Thuram, Lautaro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.94 - 4.88 - 1.40

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - Bologna FC

neděle 12:30

Frosinone má před sebou náročnou výzvu - zastavit nebo aspoň zpomalit mužstvo, které má v Itálii po Interu asi nejlepší aktuální formu. Proti Bologně se mu ale v minulosti několikrát podobný kousek povedl a mužstvo trenéra Di Francesca doufá v návrat těchto lepších dní.

Už ve dvou minulých vzájemných duelech na domácím stadionu Benita Stirpeho se totiž Frosinone povedlo nejen s Bolognou neprohrát, ale dokonce od ní nedostalo ani jednu branku. Což je ale disciplína, která se v této sezoně u Frosinone moc plnit nedaří. Faktem je, že svěřenci trenéra Di Francesca dostali už 61 branek, což značí druhou nejhorší obranu v celé lize!

Ze šesti minulých kol vybojovali jen dva body, takže není divu, že klesli až na 17. příčku. Trenér Di Francesco navíc trénuje na nedělní polední utkání bez zraněné trojice Oyono, Gelli a Kaio Jorge. Kompletní nebudou ani Felsinei, chybí jim dvojka Soumaoro s Beukemou.

Jinak je ale v táboře Felsinei všechno zalité sluncem. Trenér Thiago Motta se díky skvělé práci dostal do hledáčku několika velkoklubů, které se zájmem sledují progres jeho týmu. Z nenápadného a velmi často průměrného týmu je jasný kandidát na příčky vyhrazené pro Ligu mistrů, neboť Bologna se dostala už na čtvrté místo. A ani to nemusí být konečná, s ohledem na značně kolísavou formu Juventusu, který si před ní udržuje náskok pouhých dvou bodů.

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Lirola, Romagnoli, Okoli - Zortea, Barrenechea, Brescianini, Valeri - Soulé, Cheddira, Reinier

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - De Silvestri, Lucumì, Calafiori, Kristiansen - Aebischer, Freuler - Orsolini, Ferguson, Saelemaekers - Zirkzee

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.33 - 3.64 - 1.91

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - SSC Neapol

neděle 15:00

Pro Monzu byla Neapol hodně dlouhou dobu nepříjemným soupeřem a platilo to i na domácím U-Power Stadium. Jenže po sérii negativních výsledků se Monza osmělila téměř před rokem a nyní by na výhru 2:0 chtěla navázat. Využít chce i hodně kolísavé formy, která Neapol trápí.

Monza to s Neapolí nikdy moc neuměla. A nepomáhalo jí ani domácí prostředí stadionu U-Power. Pokud bychom počítali všechny soutěže, tak Monza nedokázala doma porazit Neapol v dlouhém období mezi lety 1962 až 1999! Pak se jí to ale nakonec povedlo před necelým rokem, kdy se díky trefám dvojice Dany Mota a Andrea Petagna konečně prosadila. Nicméně je pravda, že aktuálně je její forma značně vypočitatelná.

V nedávné době sice Monza doma porazila AC Milán, kterému bez milosti nasázela čtyři branky. Jenže pak prohrála s AS Řím, od něhož ty čtyři branky pro změnu zase dostala. A minule se jí taky nedařilo, neboť turínskému FC stačil jediný přesný zásah na potopení loňského nováčka. To ve výsledku znamenalo, že se Monza neposunula do první desítky a pořád je až na jedenácté příčce. Desátá Fiorentina má navíc jedno utkání k dobru.

Aby toho nebylo málo, tak se v minulém utkání netaktně rozčertil kapitán Pessina a kvůli kartám si tenhle prestižní zápas nechá ujít. Kromě něj budou chybět i zranění Caprari, Vignato, Bettella a Gómez, který nemůže hrát kvůli dopingové aféře. Neapol zřejmě přijede bez dvojice tahounů, chybět by jí mělo duo Kvaracchelija a Ngonge, což jsou pro její ofenzivu značné ztráty.

Ani Neapol nevykazuje známky zlepšení, trenér Francesco Calzona s týmem ještě ani jednou nevyhrál. Pokud bychom zůstali jen na poli Serie A, pak mužstvo pod jeho vedením odehrálo dva duely. S Interem sice ještě Neapol uhrála bod, jenže pak se musela poklonit před silou Atalanty. Bergamaschi se prosadili rovnou třikrát a Neapol v tom utkání prakticky neexistovala. Další ztráta znamená zvýšení propasti mezi ní a poháry už na pět bodů.

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Birindelli, Izzo, Marì, Carboni A. - Gagliardini, Bondo - Colpani, Maldini, Mota - Djurić

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Mario Rui - Anguissa, Lobotka, Traoré - Politano, Osimhen, Raspadori

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.48 - 3.86 - 1.83

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Janov CFC

neděle 18:00

Veronský Hellas má před sebou další důležitý zápas na stadionu Bentegodi a jeho soupeřem tentokrát bude FC Janov. Předchozí dva duely skončily nejtěsnějším rozdílem a i v nedělní podvečer se očekává spíše opatrnější partie.

Hellas získal za posledních pět kol slušných sedm bodů a v tabulce se drží mimo sestupové příčky. Oddychnout si ale nemůže, protože jeho náskok na šestnácté příčce činí jen dva body. Baroniho svěřenci tak dál zůstávají v sestupovém ohrožení a následujících osm kol pro ně bude rozhodujících a o to víc potřebují bodovat před vlastními diváky. Naposledy se to v souboji s AC Milán nepodařilo, nicméně předchozí vystoupení se Sassuolem i favorizovaným Juventusem se bodovat povedlo.

Janov představuje nevyzpytatelného soupeře, který však už čtyři kola nevyhrál. Koncem února sice porazil Udinese, ale pak už se tříbodového importu nedočkal. Před týdnem Grifoni ztratili body s Frosinone, se kterým jenom remizovali 1:1.

Hostům patří po třiceti kolech dvanáctá příčka, s bezpečnou vzdáleností od sestupových pozic. Na druhou stranu se zvýšila i ztráta na střed tabulky, kam by se Gilardinův tým chtěl potenciálně do konce sezony dostat.

Verona bude bez zraněného Cruze i potrestaného Magnaniho. Mnohem početnější marodka však zužuje Grifony a trenér Gilardino nemůže počítat s Matturrem, Cittadinim, Reteguim, Vitinhou a Malinovskyim.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Tchatchoua, Dawidowicz, Coppola, Cabal - Serdar, Duda - Suslov, Folorunsho, Lazović - Noslin

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martínez - De Winter, Bani, Vasquez - Spence, Frendrup, Badelj, Strootman, Messias - Ekuban, Gudmundsson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 2.93 - 3.10

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Atalanta Bergamo

neděle 18:00

Hodně zajímavá konfrontace se odehraje v Sardagen Aréně, kde sestupem ohrožené Cagliari přivítá favorizovanou Atalantu. Hosté si nesmí dovolit zaváhat, jinak se jim Liga mistrů nepříjemně vzdálí a porážka samozřejmě nadělá problémy i Cagliari, které bojuje o záchranu.

Jde o hodně, takže oba aktéry čeká nesmírně důležitý duel. Cagliari v poslední době zlepšilo své výsledky a díky tomu se vyhouplo už mimo sestupové příčky. Ohrožení pádu do nižší soutěže ale přetrvává, protože od osmnáctého Frosinone ho dělí jen dva body. Právě v neděli se mohou Sardiňané vzdálit už na pět bodů, ale pochopitelně bude záležet i na výsledku Kanárků.

Získat tři body ale bude hodně obtížné, protože hostujícím celkem je Atalanta. Gasperiniho tým má už bohaté zkušenosti s evropskými poháry včetně nejprestižnější Ligy mistrů. Tam by se chtěli Orobici probojovat i letos, ovšem na čtvrté místo v tuto chvíli ztrácejí.

Atalanta si zkomplikovala situaci dvěma porážkami v řadě na přelomu února a března, nicméně v minulém kole smetla mistrovskou Neapol jasně 3:0 a minimálně v Serii A má dobrou formu. Navíc má o jedno odehrané utkání méně, takže se v případě dalších výher může výrazně přiblížit čtvrté Boloni. V týdnu si ale Orobici prožili zklamání, protože prohráli v prvním zápase semifinále Coppa Italia s Fiorentinou a v odvetě budou muset dotahovat. Atalanta má před sebou i čtvrtfinále Evropské ligy proti Liverpoolu. První zápas je na programu už ve čtvrtek na Anfield Road a naladit se výhrou na Sardinii by přišlo vhod.

Atalanta je favorit, nicméně nečeká jí jednoduchý duel. Například v minulé sezoně s Cagliari doma překvapivě prohrála. Letošní duel 5. kola už byl ale v režii Bergamaschi, kteří zvítězili 2:0.

Pokud jde o marodku, lépe jsou na tom hosté, kteří postrádají pouze Scalviniho. Vzhledem k situaci v lize si Gasperini nemůže moc dovolit šetřit sestavu na čtvrteční výjezd do Anglie. Cagliari se pak musí obejít bez Pavolettiho, Mancosua a Petagny.

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Zappa, Mina, Dossena, Augello - Makombou, Sulemana, Nandez - Oristiano, Luvumbo - Lapadula

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Djimsiti, Hien, Kolašinać - Zappacosta, De Roon, Ederson, Ruggeri, Koopmeiners - Scamacca, Lookman

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.63 - 3.85 - 1.81

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Juventus FC - ACF Fiorentina

neděle 20:45

Fotbalisté Juventusu si v minulých kolech zkomplikovali účast v základní skupině Ligy mistrů a stávající třetí místo v tabulce teď musí hájit proti pohárovému zástupci z Florencie. Fiorentina se připravuje na blížící se zápas Konferenční ligy proti Viktorii Plzeň a Juventus na Allianz Stadium je výbornou zkouškou. Také Viole jde o evropské poháry a v Turíně potřebuje bodovat.

Hlavní tahák nedělního programu Serie A se odehraje na Allianz Stadium. Juventus v minulém kole zastavil negativní trend špatných výsledků a porazil Lazio, čímž uhájil třetí příčku před dotírající Boloňou. Vyhráno v boji o Ligu mistrů ale ještě nemá a čeká ho hodně obtížných osm závěrečných kol. "Zítra budeme čelit týmu, který hrál proti Atalantě dobře. Hodně tvoří a hrají opravdu dobře, jsme si vědomi případných potíž, takže potřebujeme adekvátní výkon i výsledek," varoval před dalším neúspěchem kouč Allegri a zároveň dodává: "Vítězství nám zvyšují sebevědomí a pomáhají nám vidět věci jinak. Zbývá nám osm ligových zápasů a hned zítra začínáme. Musíme získat body, abychom dosáhli hlavního cíle Ligy mistrů."

Postup do milionářské soutěže je pro Starou dámu alfou a omegou. Juve poměrně dlouho soupeřilo s Interem o průběžné prvenství, jenomže z boje o Scudetto nakonec vypadlo a teď mu hrozí i pád mimo první čtyřku.

Neúspěch hrozí i Fiorentině, která je v tabulce až desátá a to by na konci soutěže znamenalo neúčast v evropských pohárech. Svěřenci Vincenza Italiana mají stále o co hrát, ještě pořád se mohou posunout alespoň na šesté místo, které by je katapultovalo do Konferenční ligy. Loňský finalista této soutěže už ve čtvrtek zavítá do Plzně, kde nastoupí k očekávanému čtvrtfinále. Před konfrontací s českým klubem však potřebuje zvládnout náročný duel s Juventusem.

Fiorentina minulé kolo nezvládla a prohrála doma s AC Milán 1:2. Chuť si však spravila v týdnu v italském poháru, když nejtěsnějším rozdílem porazila Atalantu 1:0 gólem Rolanda Mandragory. Viola i Atalanta ještě mají před sebou odvetu, která rozhodne o finalistovi letošního ročníku Coppa Italia. Suma sumárum, Fiorentina je tak ve hře na všech třech frontách.

Papírovým favoritem je Stará dáma, nicméně její poslední výkony nejsou přesvědčivé. Každopádně první duel na Artemio Franchi ovládlo Juve nejtěsnějším výsledkem a stejně dopadlo i poslední měření sil v Turíně. Viola tam od prosince 2020 nevyhrála a koneckonců odtud moc často body nevozí.

Juventusu nepomůže útočník Milik, ani potrestaná hříšníci Pogba s Fagiolim. Co se týče Fiorentiny, ta je na nedělní vystoupení připravena v kompletním počtu. Pro Italiana to jsou dobré zprávy, protože jeho tým narozdíl od Staré dámy ještě hraje evropské poháry a musí v závěru své síly rozložit.

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostić - Vlahović, Chiesa

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Dodo, Milenković, Ranieri, Biraghi - Arthur, Duncan - Gonzalez, Beltrán, Sottil - Belotti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.68 - 5.26

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AC Milán - US Lecce

sobota 15:00

AC Milán drží osm kol před koncem soutěže druhou příčku a další pojistku může přidat v domácím zápase s US Lecce. Rossoneri vyhráli už čtyři ligové duely v řadě a brousí si zuby na pátý zářez. Zároveň půjde o generálku na čtvrtfinále Evropské ligy proti AS Řím.

Druhé místo v tabulce Serie A je jasně v držení AC Milán. Svěřenci trenéra Stefana Pioliho se dostali do dobré formy a vedle postupu do čtvrtfinále Evropské ligy se posunuli i na druhé místo za vedoucí Inter. Na Scudetto zřejmě Rossoneri nedosáhnou, nicméně pořád mají o co hrát. "Do nejdůležitějšího období sezony vstupujeme v dobré kondici, a to zejména po psychické stránce. Zatím jsme vyhráli čtyři zápasy za sebou, ale nikdy jsme netrefili ten pátý. Lecce navíc způsobilo problémy Římanům, takže budeme potřebovat odvést dobrý výkon. Bude to těžký zápas i proto, že po výměně trenéra se jim daří," nechal se slyšet před zápasem Stefano Pioli.

AC Milán naposledy zapsal tři soutěžní výhry na hřištích soupeřů a na San Siru se představí po necelém měsíci. V minulém kole vyhrál na Stadio Artemio Franchi 2:1 a na druhém místě už má šestibodový náskok.

Důležité body získalo i Lecce, které obralo o body AS Řím (0:0). Jihoitalský celek před nedávnem změnil trenéra a pod novým lodivodem Gottim se mu zatím daří. Lecce je v tuto chvíli na třináctém místě tabulky, ale boj o záchranu ještě vyhraný nemá.

Lecce se na San Siru pokusí překvapit a získat minimálně stejný výsledek jako v listopadu na vlastním hřišti. Tehdy totiž s Milánem překvapivě remizovalo 2:2, smazalo přitom dvoubrankové manko a nechybělo moc, aby v neuvěřitelném finiši strhlo vítězství na svojí stranu. O tři body je připravil až verdikt rozhodčího, který viděl faul.

Milánu tentokrát nepomůže vykartovaný Loftus-Cheek a k dispozici nebudou ani marodi Pobega, Kalulu, Mirante a Thiaw. Pokud jde o hosty, ti nebudou moci nasadit Kabu a Dermakua.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Florenzi, Gabbia, Tomori, Theo Hernández - Adli, Reijnders - Chukwueze, Pulišić, Leao - Giroud

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Pongračić, Baschirotto, Gallo - Blin, Ramadani, Gonzaez - Dorgu, Banda, Krstović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.35 - 9.98

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AS Řím - SS Lazio

sobota 18:00

Jen dvě vzájemná utkání chybí do kulatého jubilea dvou set zápasů mezi oběma znesvářenými stranami města na Tibeře. Fotbalové derby s číslem 199 se odehraje již v sobotu navečer a Lazio se pokusí urvat aspoň bod se svým rivalem už popáté v řadě.

Už ve čtyřech posledních utkáních se totiž Biancocelesti nenechali svým věčným sokem porazit, což je poměrně nestandardní výkon. Oba kluby mají co napravovat, a to i co do náboje v zápasech. Za dob Josého Mourinha a Maurizia Sarriho totiž obvykle dramatický duel s téměř hmatatelnou rivalitou eskalující už týdny před zápasem trochu ztratil drajv. Jenže teď už je zase nová éra, na lavičkách římských klubů zase sedí jiní pánové a dá se očekávat spektakulární zápas.

Zvlášť s ohledem na to, kdo šéfuje lavičce AS. Když máte na lavičce takovou osobnost jako Danieleho De Rossiho, nemusíte se obávat, že by hráči derby neprožívali nebo snad vypustili. Ostatně, sama římská ikona nedávno uvedla, že pokud jeho tým něco nebude nikdy postrádat, je to právě odhodlání a energičnost. Grinta. Sám De Rossi býval za svých bohatých hráčských let ztělesněním takového přístupu k fotbalu, zároveň ale nepostrádal fyzický fond a hráčskou inteligenci.

Což je něco, co jsme třeba v posledním soutěžním utkání AS hledali jen marně. Odchozené utkání s Lecce, které bylo objektivně tím nejsnazším soupeřem v tomto enormně nabitém a náročném měsíci. Je pravda, že se v utkání řešila kontroverze neodpískané penalty ve prospěch AS, ale taky je pravda, že AS herně nestačilo a kdyby se Lecce umělo trefit ze dvou metrů do brány, mohlo dokonce výrazným rozdílem prohrát.

Bod ale De Rossi zdánlivě bral, šetřil totiž na derby esa jako Dybala nebo Pellegrini. Problém nastal ve chvíli, kdy dostal kartu obránce Ndicka. Kromě něj vynechá utkání taky Azmoun, Sanches, Abraham a Kristensen, návrat zpátky hlásí Spinazzola. Lazio nedávno přišlo o Zaccagniho, kromě něj postrádá i Rovellu a Provedela.

Lazio taky neprochází úplně snadným obdobím. Kvůli špatným výsledkům a ztrátě kabiny vyhodilo trenéra Sarriho, jehož místo zaujal Igor Tudor. A hned ve své premiéře nezklamal, když si jeho tým překvapivě poradil s Juventusem. Nicméně stejný soupeř mu jen o pár dní později porážku oplatil, když vyhrál první semifinálový duel Coppa Italia 2:0. V lize od sebe oba nepřátele dělí jen šest bodů.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Çelik, Mancini, Llorente, Angeliño - Cristante, Paredes, Pellegrini - Dybala, Lukaku, El Shaarawy

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Mandas - Gila, Romagnoli, Casale - Marušić, Guendouzi, Cataldi, Isaksen - Felipe Anderson, Luis Alberto - Castellanos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 3.26 - 3.93

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Empoli FC - Turín FC

sobota 20:45

V sobotu večer se diváci směřující na stadion Carla Castellaniho potěší zajímavým střetem mezi domácím Empoli a hosty z Turína. Domácí hráči potřebují nutně zabrat, protože jejich aktuální forma zatím nezaručuje nic jiného než dramatický boj o holé přežití.

Už čtyři duely v řadě totiž Empoli čeká na bodový zisk ze zápasu. Je pravda, že se za tu dobu utkalo se třemi velkými favority, když vyzvalo AC Milán, Bolognu a naposledy Inter, ale přeci jen se po této nešťastné sérii porážek zase začíná mluvit o fiasku. Empoli se totiž kvůli ní propadlo až na současnou osmnáctou příčku a na sedmnácté Frosinone ztrácí lepší skóre.

Celkově se svěřencům trenéra Nicoly zatím povedlo nashromáždit jen 25 bodů a může za to primárně neslavný útok. Ofenziva toskánského celku totiž dala jen 22 branek a nikdo v lize na tom není hůř. Trenér Davide Nicola nyní připravuje svůj tým bez trojice Ebuehi, Grassi a Ismajli. Hosté z Turína dorazí bez zraněné čtyřky Schuurs, Ilić, Djidji a Gineitis.

Býci zažívají další z mnoha turbulentních sezon. Nejprve se těší na nový ročník v naději, že teď to konečně vyjde a proderou se přes nabitou konkurenci až do Evropy. Jenže nakonec se stejně zase musí spokojit se středem tabulky. Po třiceti odehraných kolech jim patří deváté místo a k pohárům jim schází šest bodů. Turínu zase musí dělat radost obrana, která dostala pouhých 26 branek a je čtvrtou nejlepší obranou v lize.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Caprile - Ismajli, Walukiewicz, Luperto - Gyasi, Zurkowski, Marin, Maleh, Pezzella - Niang, Cambiaghi

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Taméze, Buongiorno, Rodriguez - Bellanova, Linetty, Ricci, Lazaro - Vlašić - Sanabria, Zapata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.89 - 3.14 - 2.21

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - US Sassuolo

pátek 20:45

Stadio Arechi v Salernu hostí hodně napínavý duel, domácí Salernitana má jednu z posledních možností, jak se ještě trochu přiblížit záchraně. Doma totiž hostí Sassuolo, které kleslo po sérii negativních výkonů až na předposlední příčku.

Salernitana vyměnila už tři trenéry, ale ani to jí moc nepomáhá. Tím čtvrtým, který má po pánech Sousovi, Inzaghim a Liveranim vykouzlit zázrak, je Stefano Colantuono. Jenže ani v jeho případě se nejedná o snadný úkol a Colantuono už při nástupu musel dobře vědět, do jak obtížné pozice byl vmanévrován. Salernitana je jasně nejslabším týmem soutěže a oprávněně posbírala ve 30 odehraných kolech pouhých 14 bodů.

Aktuálně se Salernitaně nedaří a prohrála už tři duely po sobě, z šesti posledních padla pětkrát a jen jednou si zapsala remízový výsledek. Stále se navíc potýká s četnými absencemi, mimo hru jsou defenzivní pilíře Fazio, Pirola, Ochoa, Gyömbér nebo záložník Kastanos. Hostům schází jediný, ale zato podstatný hráč. Domenico Berardi, který se až do konce sezony bude na zápolení svých spoluhráčů dívat jen z marodky.

A nebude to hezký pohled. Jeho milovaný klub, jemuž dal častokrát přednost před lákáním větších a lepších adres, se potácí. Patří mu až předposlední místo a zatím ho nespasil ani trenér Davide Ballardini. Po nadějné výhře nad Frosinone Sassuolo těsně nestačilo na AS Řím a v minulém kole nakonec bralo s Udinese jenom bod.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Costil - Pierozzi, Manolas, Pirola, Bradarić - Candreva, Bašić, Coulibaly, Maggiore - Tchaouna, Weissman

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Ferrari, Erlić, Doig - Matheus Henrique, Račić - Defrel, Thorstvedt, Laurienté - Pinamonti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.25 - 3.55 - 2.28

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
30
25
4
1
73 : 14
79
2
AC Milán
30
20
5
5
57 : 34
65
3
Juventus FC
30
17
8
5
44 : 24
59
4
Bologna FC
30
16
9
5
45 : 25
57
5
AS Řím
30
15
7
8
55 : 35
52
6
Atalanta Bergamo
29
15
5
9
54 : 32
50
7
SS Lazio
30
14
4
12
37 : 33
46
8
SSC Neapol
30
12
9
9
44 : 36
45
9
Turín FC
30
11
11
8
29 : 26
44
10
ACF Fiorentina
29
12
7
10
42 : 34
43
11
AC Monza Brianza
30
11
9
10
32 : 37
42
12
Janov CFC
30
8
11
11
32 : 37
35
13
US Lecce
30
6
11
13
26 : 45
29
14
Udinese Calcio
30
4
16
10
29 : 45
28
15
Hellas Verona
30
6
9
15
27 : 40
27
16
Cagliari Calcio
30
6
9
15
30 : 51
27
17
Frosinone Calcio
30
6
7
17
38 : 61
25
18
Empoli FC
30
6
7
17
22 : 45
25
19
US Sassuolo
30
6
6
18
34 : 57
24
20
Salernitana Calcio
30
2
8
20
23 : 62
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
Furia Ceca

Alex Sandro by se ještě v průběhu dubna mohl stát rekordmanem Juventusu, alespoň co se počtu startů mezi zahraničními hráči týká. Brazilský obránce jich posbíral 324, dosavadní rekordman Pavel Nedvěd dres Staré dámy oblékl 327x.

To jako fakt?! Hráli za nás Nedvěd, Thuram, Trezeguet, Dybala, Zidane nebo Platini... a tenhle rekord bude držet zrovna Alex Sandro?

Reagovat
Furia Ceca

+ Lichták, Mandžukić

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Moshe Dajan

král

Reagovat
Salfovic

Mě překvapuje, že ten rekord drží Nedvěd, když tam hrál ,,jen´´ 8 let.

Reagovat
Furia Ceca

Hele, mě taky... osobně bych tipoval Trezegueta. A Dybala nebo Cuadrado taky odehráli za Juve tunu zápasů.

Reagovat
El Matador

Forza Lazio

Reagovat
Francesco Totti AS

Tvl to Sassuolo ať už taky spadne tragédi

Reagovat
Largo

A vzal bych si od nich Laurienteho. K El Shaarwymu ideální.

Reagovat
Truffaldino

A Consigliho jako dvojku do brány, končí mu smlouva. I když letos Lauriente zrovna nepřesvědčuje, prvně bych zkusil Moiseho jako doplnění k Tammymu s tím, že by mohl hrát i z křídla, dál v útoku nechat jako trojku Eldora, kterého stejně ho nikdo nekoupí, a doplnit to ještě mladým hbitým křídelníkem, za měl je ideální Jun-ho Bae, který zvládne více pozic. A pak se vrhnout na zálohu.

Reagovat
Largo

To by taky nebylo spatny. Eldor neco umet musi, ale nejak si ho neumim (a nechci ) u nas predstavit. Abraham a mladik (Lucca v Udinese se mi moc libi) ideal. Do zalohy jako back up Paredese by mi prisel fajn Esposito ze Spezie, jeho styl je Paredesove dost podobnej a pry jsou s De Rossim velci kamaradi, prejou si stesti pred zapasy a DDR se o nem nekolikrat vyjadroval dost pochvalne. Za 5 mega ideal.

Reagovat
Furia Ceca

Kdyby Sassuolo spadlo, zajímalo by mě, zda by tam zůstal Berardi...

Reagovat
Largo

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Moshe Dajan

Kdo dnes sází na gól Pellegriniho barák?

Reagovat
Largo

Reagovat
sinter

, po prečítaní tohto príspevku sa mi zas zdvihol tlak

Reagovat
kitas

Veľmi škaredé priezvisko

Reagovat
sinter

smutná nedeľa,...ale ovciam to asi stačí

Reagovat
Largo

Forza Roma!!!!

Reagovat
1899-1995

Chuk dnes A, že by potvrdil výkon z minulého kola? Zápas jsem neviděl, jak dnes hrál?

Reagovat
Largo

Reteeeeee

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Nuno čomes

Jak je možné, že to tady ještě zdejší místňáci nevytáhli?

https://www.facebook.com/share/v/R4upmkiqCPnSaDYx/?mibextid=WC7FNe

Reagovat
Interista_4ever

To se některým místním trollům zrovna nehodí...

Ale kdyby se takového zákroku dopustil hráč Interu, to by bylo jémine povyku i breku

Reagovat
Nuno čomes

Však největší pokrytci

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Salfovic

Kam zase zašantročili souhrn, to se děje snad jen v italské sekci.

Reagovat
M11

GATTI !!!

Reagovat
Airus

Já čekám že dá dnes Arthur gól sezóny

Reagovat
Airus

Hrozný jak jsme zatažený. Už jen otázka kdy se to zase sesype.

Reagovat
Nuno čomes

Dneska ne. Fiorentina je směrem dopředu marná.

Reagovat
Nuno čomes

Ta Fiorentina Tvl proč už jim nedali 3 kousky?

Reagovat
Nuno čomes

Allegri spokojen, hráči spokojeni, ultras spokojeni. Jen ať takhle vyhrávají dál a Allegri zůstane teda krom Coppy.

Reagovat
Truffaldino

Juve mělo ve druhé půli 16 % držení míče. Ještě má FIorentina toho Nzolu.

Reagovat
MiChaEl

Caute, tifosi.

Dostal som darom 2 listky na aprilove milanske derby a mam par otazok na miestnych znalcov:

1. Je v pohode letiet do Bergama a odtial busom?

2. Tipy, kde hladat ubytko, co vidiet a kde sa stravovat? (urco by som chcel vidiet Duomo, inak nemam nic v merku)

3 Akym miestam sa vyhybat, ak clovek chce v pokoji pozriet zapas a mat fajn cas pred aj po nom?

Ak ma niekto komplet itinerar cesty, budem vdacny za podelenie sa :))

Reagovat
Eichel

Ja sa vyjadrím len k bodu 1, je to úplne v pohode. Teda ja som išiel z Bergama vlakom a cez deň som pozrel Bergamo, ale ak ti viac vyhovuje autobus... je to kúsoček.

Reagovat
bobo_vieri32

1) Úplne v pohode, dokonca mne to z Bergama príde rýchlejšie cca 45 min (autobus, vlak som neskúšal) ako z Milánskej Malpensy..

3) Nemal som v Miláne nikdy väčší problém, skôr sa priprav na príchod/odchod zo zápasu, metro býva total preplnené.. preto aj kopec domácich odchádza skôr zo zápasu..

Reagovat
Nuno čomes

Proč přišel Buchanan, když tam stejně místo Darmiana postaví toho trageda? Už jen par zápasů a papa

Reagovat
Interista_4ever

taky tomu nerozumím, Buchanan už musí nastupovat. Výmluvy typu, že se musí naučit plynně italsky ať si strčí Inzaghi za klobouk

Reagovat
Interista_4ever

TPČ! To byl závěr!

FORZA INTER

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele