Previews

Češi proti Itálii nastoupí s vědomím, že musejí vyhrát

Čeští reprezentanti mají před sebou zápas pravdy. Proti vicemistrům Evropy z Itálie potřebují v pátek doma zvítězit, aby se vrátili do boje o účast na mistrovství světa. Pokud by ztratili další body, jejich šance na postup už by byly spíše teoretické. Vědí, že proti silné Itálii bude těžké vyhrát, na druhou stranu si věří.

Primera División - preview 38. kola

Zatímco na špici tabulky je již rozhodnuto, závěrečné kolo španělské ligy bude klíčové v boji o sestup. Mallorca, Zaragoza i Celta Vigo by se velice rádi udrželi na úkor La Coruñi. Ta navíc hraje s Realem Sociedad, který bojuje o Ligu mistrů. Barcelona může dosáhnout 100bodové hranice vítězstvím proti Málaze...

Gambrinus liga - preview 30. kola

Až v posledním ligovém kole se rozhodne o držiteli českého titulu. Plzeň pro jistotu prvního místa potřebuje vyhrát v Hradci Králové, jakýkoliv jiný výsledek dává naději Spartě, která na Viktorii ztrácí dva body. Má však horší skóre. Ve zbytku tabulky již o nic nepůjde. Právě Hradec Králové a České Budějovice se svými zápasy s nejvyšší soutěží rozloučí...

Bayernu Mnichov se ve finále DFB-Pokalu postaví Stuttgart

Netradičně až první červnový den nabízí své vyvrcholení také německý pohár, který na berlínský Olympiastadion přivádí dva nesmiřitelné rivaly z Mnichova a Stuttgartu. Zatímco Bayern si může zapsat již třetí letošní trofej, čímž by se uvedl do historie, Švábi o pohár usilují po dlouholeté odmlce...

Konec sezony ve Francii obstará pohárové finále Bordeaux s Évianem

Už jen jeden velký zápas čeká fotbalové fanoušky v zemi galského kohouta - je jím finále Coupe de France, které kromě vítěze třetí hlavní trofeje v zemi také definitivně rozklíčuje tajenku postupujících do Evropy.

Hoffenheim přijíždí na Betzenberg s dvougólovým náskokem

Zase po roce píše letošní bundesligový ročník svou derniéru prostřednictvím barážové odvety, která se tentokráte odehraje na půdě Kaiserslauternu. Ďáblové z Betzenbergu se pokusí před vlastními fanoušky proti Hoffenheimu zvrátit nepříznivě vypadající stav.

O první ligu jen v rámci Londýna a okolí: Watford čelí Crystal Palace

Stačilo počkat jediný rok a uběhlo by přesně 10 let od posledního finále play-off druhé nejvyšší soutěže, které měla pod palcem výhradně jižní část Anglie. Také jeho aktérem byl tehdy Crystal Palace, jenž bude nyní proti Watfordu hájit svou pověst historicky nejúspěšnějšího účastníka nadstavby...

Olympijský stadion hostí pohárové finále římských týmů

Finále Italského poháru obstarají římské celky - Lazio a AS. A půjde o hodně, protože oba týmy potřebují vyhrát, aby postoupily do Evropské ligy. Na Olympijském stadionu se dá očekávat hodně vypjatá atmosféra s velkými bepečnostními opatřeními. Římské derby ve finále Coppa Italia uvidí Itálie vůbec poprvé.

Primera División - preview 37. kola

Ve španělské lize pokračuje boj o čtvrté místo - Valencia hostí Granadu a Real Sociedad hraje s Realem Madrid. Poslední Celta Vigo potřebuje vyhrát ve Valladolidu, body nutně potřebují i Mallorca a Zaragoza ve svých venkovních zápasech. Sestupem ohroženy zůstávají i La Coruňa a Osasuna.

Ligue 1 - preview 38. kola

Ozdobou posledního kola Ligue jsou přímé střety uchazečů o evropské poháry. Lyon bude chtít potvrdit třetí místo proti Nice, které je aktuálně šesté, Lille může v domácím utkání přeskočit čtvrté St. Etienne. Troyes musí vyhrát ve Valenciennes a spoléhat na pomoc ostatních týmů, jinak se stane třetím sestupujícím.

Gambrinus liga - preview 29. kola

Plzeň sahá po titulu, jistotu bude mít v případě, že porazí třetí Liberec. Stejně tak může Viktorii pomoci zaváhání Sparty proti Teplicím. S předstihem může být ozhodnuto také o sestupujících Českých Budějovicích a Hradci Králové. Jihočeši hostí Jihlavu, Východočeši hrají v Praze na Slavii.

Corgoň liga - preview 33. kola

V posledním kole slovenské ligy zbývá vyřešit dvě poslední neznámé. Mezi Senicí a Trenčínem se rozhodne s druhém místu, oba týmy hrají venku, konkrétně v Nitře a Zlatých Moravcích. Velmi dramatický bude boj o záchranu, poslední Trnava momentálně ztrácí bod na jedenáctý Prešov.

První německé finále LM sehrají Dortmund a Bayern Mnichov

Po roce je před námi opět finále nejprestižnější evropské klubové soutěže, které ve Wembley premiérově nabídne čistě německé střetnutí - Borussia Dortmund se postaví mnichovskému Bayernu. Schwarzgelb se pokusí zopakovat svůj šestnáct let starý triumf, ale Bavoři se také touží polaskat s trofejí.

Bitva o bundesligu má před sebou první dějství v Sinsheimu

Finále Ligy mistrů je v těchto dnech u našich západních sousedů tématem číslo jedna. Avšak skutečně v celém Německu? Kdepak! V Hoffenheimu budou mnohem bedlivěji sledovat, zda se místnímu TSG povede dovést zpackanou sezónu do úspěšného konce. Proti stojí Kaiserslautern, jenž se pokusí po roce vrátit mezi elitu.

Gambrinus liga - preview 28. kola

Vedoucí Plzeň zajíždí na horkou půdu do Olomouce a v její zaváhání bude doufat Sparta, která se představí v Brně. České Budějovice budou v Edenu hrát o naději na záchranu, Boleslav s Jabloncem si zopakují nedávný souboj z pohárového finále. Baník hostí Duklu a Jihlava se utká se Slováckem...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele