Premier League - souhrn 21. kola

01.01.2013, 15:37, aktualizováno 02.01.2013, 22:55
Komentáře a souhrny
Na čele tabulky žádná změna, United vyplenili Wigan a Citizens doma smetli Stoke. Ve středu Chelsea překvapivě doma podlehla Queen's Parku, který si výrazně pomohl v záchranářských bojích. Everton veze body z Newcastlu, Liverpool navázal na minulé kolo a třígólovým rozdílem tentokrát přehrál Sunderland.

Newcastle United - Everton FC 1:2

02.01.2013 21:00

Góly: 2. Papiss Cissé - 43. Leighton Baines, 60. Victor Anichebe

Krize, která pro Magpies nemá obdoby, k neštěstí fanoušků Newcastlu pokračuje. Loni pátý tým tabulky, jenž úspěšně pokračuje v jarní části Evropské ligy, prohrál z jedenácti posledních zápasů už podeváté a klesl tak po jedenadvacátém kole na patnáctou pozici. O dnešní výhru Evertonu se postarali Baines s Anichebem.

Newcastle přitom zahájil duel přímo fantasticky. Už ve třetí minutě překvapivě doskákal Krulův výkop od brány až za obranu a překvapený Howard nedokázal se zakončením Papisse Cissého nic udělat - 1:0. Chvíli nato mohl vyrovnat Baines, Krul však tentokrát ještě skvělým zákrokem vyrazil jeho pokus na roh.

Půl hodiny po úvodním hvizdu měla blízko k brance obě mužstva; Cissé nejdříve trefil tyčku brány Evertonu, dvě minuty poté šel sám na brankáře Pienaar, ale Krula neprostřelil. Do konce poločasu přesto Toffees vyrovnali. Postaral se o to fenomenální ranou z dobrých 30 metrů Leighton Baines. Jeho přímý kop nedokázal Krul zastavit, byť nešla úplně k tyči - 1:1.

Druhý poločas se lépe vyrýsoval pro hosty. První velikou šanci sice neproměnil domácí Ameobi, ale v šedesáté minutě byl na druhé straně úspěšný Anichebe - už po dvou minutách na hrací ploše. Jelavić vystihl skvělý náběh svého střídajícího spoluhráče a Anichebemu stačila lehká teč, aby na přední tyči zakončil přesně mezi nohy Krula - 1:2.

Newcastle měl šancí na vyrovnání hned několik. Obertan ve velké šanci nepřekonal vynikajícího Howarda a ani Cissé nadvakrát neuspěl. Nejprve jej vyblokoval Heitinga, posléze Afričan ztroskotal na Howardovi. Everton zahrozil jen ze standardky, další skvělý kop Bainese tentokrát skončil na spojnici. V závěru utkání ještě Magpies toužili po vyrovnání, ale ani Santon, ani Marveaux síť nerozvlnili, a tak si tři body odnesli hostující Toffees.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Queens Park Rangers 0:1

02.01.2013 20:45

Góly: 78. Shaun Wright-Phillips

Tohle bylo z pohledu Chelsea prostě špatně. Tragický první poločas sice druhé dějství alespoň částečně napravilo, jenže šance Mosese, Torrese ani Ivanoviće gólem neskončily. Naopak Queen’s Park Rangers z jediné příležitosti síť rozvlnili a zásluhou Wrighta-Phillipse tak ze Stamford Bridge berou všechny tři body.

Už po třech minutách mohlo být pro Blues zle nedobře. Marin si totiž příliš pokopl míč a ošklivě zajel Mbiu - jasný červený zákrok ale naštěstí pro domácí posoudil hlavní rozhodčí jen "žlutě". Tragická první půle nabídla jen dvě šance a to ještě v úvozovkách. Luizova skákavá volej dopadla těsně nad, Oscarův pokus pak lehce tečoval Lampard a César měl plné nohy práce s vyražením.

Poločas druhý byl o poznání zajímavější, Chelsea mohla jít do vedení už v jeho úvodu, Marko Marin si pohrál s Derrym, předložil na malé vápno míč Mosesovi, jenže ten na něj nedosáhl ideálně a bránu minul. Domácí pokračovali v převaze, Ivanović hlavou těsně přestřelil a zřejmě v největší šanci selhal Torres, když v bezprostřední blízkosti trefil jen skvěle vyběhnuvšího Césara.

Queen’s Park Rangers se poprvé ozval až po hodině hry, Granerova střela zpoza vápna se stala malinou pro Turnbulla v bráně Chelsea. Jen chvíli nato překazil jasnou gólovku Mackiemu skvělým skluzem Cahill a posléze Derry hlavičkoval ve výborné pozici jen do Turnbulla.

Chelsea si s posledním celkem Premier League nevěděla rady, nedokázala se dostat ba ani do platonického tlaku, především útočník Fernando Torres se kromě výše zmíněné stoprocentní gólovky prakticky ani nezapojil do utkání. Rozřešení celé mizérie málem přinesl Frank Lampard, jehož gólovou střelu ale "zastavil" zdvihnutým praporkem čárový sudí.

A necelou čtvrt hodinku před koncem zasadil Chelsea šokující ránu Shaun Wright-Phillips. Někdejší křídelník Blues se po nepovedeném kopu a sklepnutí Taarabra dostal k volnému míči za vápnem a pěknou přízemní střelou k tyči zařídil Rangers vítězství. To neodvrátila ani bezzubá snaha Benítezových svěřenců, kteří do závěrečného hvizdu zahrozili jen další hlavičkou Ivanoviće, jež olízla břevno.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Sunderland AFC 3:0

02.01.2013 20:45

Góly: 19. Raheem Sterling, 26. Luis Suárez, 53. Luis Suárez

Ve velkém klidu a pohodě načal nový rok Liverpool. Vítězství si zajistil už svým výkonem v první půli, přičemž po přestávce se při ochraně náskoku nadřel ještě méně. Sunderlandu vzadu až příliš citelně scházela zkušenost kapitána O’Shey; naopak Reds se pro jednou opět mohli plně spolehnout na dvoubrankového Suáreze.

Šest Angličanů hned od počátku vyslal na hřiště domácí manažer Brendan Rodgers; a první dnešní pokusy měli na svědomí právě Ostrované. Downing velmi zajímavě pálil z přímého kopu, přičemž chvíli před ním pokoušel štěstí i vpravdě netradiční střelec Wisdom. A stejně tak to byl rovněž další Angličan, ten vůbec nejmladší, kdo po 18 minutách otevřel skóre. Raheem Sterling si na hraně ofsajdu trpělivě počkal na zrealizování bystré Suárezovy vize a pak delikátním lobem z hrany velkého vápna přehodil Mignoleta.

Na druhé straně se do té doby útočení docela dobře štítili, nikdo se ho tam nedočkal. Ovšem hned příští kombinace trojlístku Sessegnon-Fletcher-McClean jistě měla posledně jmenovanému přinést gólovou radost. Irský zrzek každopádně mezi dvěma protivníky netrefil ani vymezený prostor. Zato Luis Suárez po komplikovaném, avšak úctyhodném ustání ataku protivníka mohl klidně hledat dva lépe postavené kolegy, přesto si věřil i z nelehké pozice a propálil Mignoleta - 26. minuta, 2:0.

Black Cats si za celý poločas vytvořily zhruba dvě pozoruhodné šance. A Kilgallon určitě měl skórovat, když si za obranou počíhal na Johnsonův centr a bez přípravy střílel víceméně přímo do Reiny. Sunderland každopádně vůbec nezvládal útočit na nějaké pravidelné bázi - vždy jednou zahrozil a pak se stáhl, zatímco Reds působili být zcela nad věcí, v roli kontrolující, sebevědomé strany. Do kabin tedy mohli jít zcela uvolněni.

Hned v 50. minutě si dvojice Suárez-Sterling téměř zopakovala svou gólovou spolupráci z úvodní části. Mladičký Angličan i tentokrát s úspěchem zlomil ofsajdovou past, pak už ale neloboval, nýbrž při zemi krajně neuspokojivě obstřeloval Mignoleta. A tak si třetí branku vzal pod palec mnohem zkušenější Sterlingův krajan. Steven Gerrard dalekonosným pasem krásně využil nepochopitelné mezery mezi oběma stopery Mackems a Suárez se v koncovce nemohl mýlit.

Po tomto gólu už se zdálo, že veškerý odpor hostů definitivně opadl. Červení se pohybovali jako v balerínách, lehce, jistě, vždy nebezpečně. Johnson ostatně brzy málem skóroval, ani by nevěděl jak - Gerrardův nepovedený volej se mu totiž odrazil od obličeje přímo pod břevno, kde byl přeci jen včas Mignolet. Právě belgický brankář dnes prakticky jako jediný z hostující eskadry snesl přísnější měřítka - vždyť brzy bleskurychle vystartoval proti Suárezovi, který se zase jednou dostal za posledního zadáka v modrém.

Po 25 minutách druhopoločasové akce byl poměr držení míče opravdu drastický - 80 procent ku dvaceti. To také brzy mohl na ukazatel skóre promítnout Allen, místo něho si ale příště pozornost uzurpoval raději Jamie Carragher. Domácí veterán v 74. minutě přicházel na plac s úsměvem od ucha k uchu, a to jednoduše proto, že jej 493. ligový start za klub z města Beatles posunul na druhé místo v žebříčku fotbalistů s nejvíce starty.

Ve zbytku utkání se už pak radost dále nerozdávala, jen odpírala. Suárezův hattrick - první liverpoolský v utkání se Sunderlandem od roku 1966 - anuloval faul Johnsona; Allenův premiérový zásah v novém dresu pro změnu ofsajd spoluhráče.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Arsenal FC 1:1

01.01.2013 18:30

Góly: 35. Gastón Ramírez - 41. Guly (vl.)

Jak už to bývá zvykem, Arsenal nějakou dobu vypadal velmi dobře a nadějně, takže dříve nebo později musela přijít zbytečná ztráta. Ta se i přes nutnost zkonstatování hrdinského výkonu Saints dostavila právě dnes; Arsene Wenger vůbec nerotoval, věřil rozjeté jedenáctce, a to se dost možná podepsalo na nesmírně unylém výkonu favorita, který ještě může být rád za remízu 1:1.

Nigel Adkins před výkopem zase jednou vyměnil brankáře (dohromady už letos rotoval šestkrát) a opravdu ne že by se to povedlo. Boruc upustil dva první centry, takže se dočkal ironického aplausu, jakmile nervózně lapil alespoň ten třetí - a zvláštně působil i po celý zbytek klání.

Co však bylo zarážející, Boruc byl de facto jediným, kdo pro sebe dokázal připravit nebezpečí. Arsenal se vůbec neprosazoval, dokonce se i uchyloval k nákopům na typologicky nevhodného Walcotta a nakonec...Boruc nebyl jediným, kdo dnes chyboval. Dva kolapsy na vlastní polovině a zejména tedy ten Sagnův pozdější zpackaný odkop totiž ve 34. minutě vedli k poměrně zaslouženému vedení domácích. Ramírez byl totiž hodně nekompromisní.

Dnešní večerní zápas paradoxně (neboť byl silvestrovské noci vzdálen z celé úterní nabídky nejvíce) připomínal setkání anonymních alkoholiků i nadále, bohužel. Proto jsme se také ještě do přestávky dočkali vyrovnání, neboť ve 41. minutě velmi solidní Walcottův přímý kop ve skluzu jakoby chtěně dopravil do sítě Guly Do Prado.

Gunners potom první půlku dohráli v dobrém rytmu, pro druhý poločas si to však vůbec nepamatovali. Naopak v 55 a 56. minutě Szczesného perfektní reflex zabránil ztrestání nepřesvědčivého Koscielného odvrácení centru, respektive nedůsledného bránění standardky. A Saints byli aktivnější, potažmo nebezpečnější i nadále. Po hodině hry se dopředu vydal Schneiderlin a Lambert divže se nedostal k dorážce jeho polostřely-polocentru.

Southampton dnes jednoznačně chtěl vyhrát spíše než favorizovaný soupeř a v 71. minutě byl vedení hodně blízko. Gaston Ramírez už totiž po brilantním zpracování Davisova obloučku a zdařilé koncovce oslavoval svůj druhý zásah v utkání - pak se však dozvěděl, že jeho letmé postrčení Koscielného sudí Probert shledal jako nevyhovující pravidlům.

Samotní Kanonýři se vskutku na moc nezmohli. Arteta odpálil odražený balon vedle levé tyčky, Gervinho minul tu zrcadlovou. To však stále nebylo nic proti Puncheonově pozdní šanci, kterou sice poměrně snadno likvidoval Szczesny, všechno předtím ale domácí křídelník udělal nejlépe, jak mohl.

Více informací k zápasu

Swansea City - Aston Villa 2:2

01.01.2013 16:00

Góly: 9. Wayne Routledge, 90+5. Danny Graham - 44. Andreas Weimann, 84. Christian Benteke (pen.)

Mizérie Aston Villy stále pokračuje. Po třech ostudách v ligových utkáních konečně sahala po bodech, ba dokonce po všech třech z půdy silné Swansea. Ve Walesu dlouho vedla 2:1, ale gól Grahama v nastaveném čase nakonec svěřence Paula Lamberta uvrhl zpět do špatného rozpoložení.

Swansea vstoupila do zápasu bleskově. V první desetiminutovce měl dvě gólové šance Wayne Routledge a jednu dokázal proměnit v branku. Ve čtvrté minutě hbitého záložníka ještě Guzan vychytal, o pět minut později už ovšem slavil hráč v bílém. Parádní kolmice od Pabla do ještě parádnějšího náběhu Routledge znamenala samostatný únik, posléze dlouhý blafák a úklid míče do odkryté svatyně - 1:0.

Hned za minutu se Velšané dostali do další šance a Michu trefil tyč. Španělský objev sezony rozezvonil brankovou konstrukci ještě jednou v sedmadvacáté minutě. Poté se mít odrazil k Pablovi, před nímž zívala prázdná brána, jenže ji netrefil. A v závěru poločasu toho mohl litovat. Gól do šatny za Villans vsítil Andreas Weimann, který využil krásné přihrávky od Delpha a křížnou střelou vyrovnal na 1:1.

Weimann sehrál hlavní roli i v dalších momentech. Ve druhé půli se již hra vyrovnala a do hry se dostávali i hosté z Birminghamu. Snad první větší šanci tohoto dějství obstaral právě rakouský útočník, když po brejku střílel po 70 minutách těsně vedle. A zařídil i druhý gól Villans. Ve vápně byl zfaulován Dyerem a následnou penaltu proměnil Christian Benteke - 1:2.

V poslední minutě nastaveného času však přeci jen došlo k zaslouženému vyrovnání. Nathan Dyer odcentroval do vápna, kde Ki sklepl míč Dannymu Grahamovi, jenž nadvakrát překonal všechno, co mu stálo v cestě - 2:2.

Více informací k zápasu

Manchester City - Stoke City 3:0

01.01.2013 16:00

Góly: 43. Pablo Zabaleta, 56. Edin Džeko, 74. Sergio Agüero (pen.)

Deset zápasů trvala série Stoke City bez porážky - a dnes skončila. Manchester City na vlastní půdě Potters porazil snadno 3:0, když se o branky postarali Zabaleta, Džeko a Agüero z penalty. Citizens tak drží odstup za vedoucím Manchesterem United stále na sedmi bodech.

Domácí Manchester City začal zostra, už ve druhé minutě střílel zevnitř vápna Agüero, ale Begović byl u přízemní rány k bližší tyčky včas. Sergio Agüero měl další gólovku ještě v první desetiminutovce, když si na hranici ofsajdu počíhal na Barryho krásný vysoký pas, zpracoval jej na hruď a pohotově pálil - mířil však nad.

Citizens měli dle očekávání jasnou převahu, ale rovněž dle očekávání nebylo právě lehce rozlousknutelným oříškem překonat nejlepší obranu Premier League. Po Milnerově centru zakončoval sváteční hlavičkář Silva nad. Chvíli na to se zaskvěl Asmir Begović, jenž napravil nedůslednost spoluhráčů a skvělou střelu Agüera z hranice vápna výborně vyrazil.

Po půlhodině hry se Manciniho svěřenci dostali dvakrát v krátkém časovém rozmezí k blízkosti úvodní branky. Aktivního Sergia Agüero nejprve ve stoprocentní šanci skvělým skluzem připravil o střelu Wilkinson, ani ne minutu nato pak Argentinec hlavičkoval do tyčky. Defenziva Potters podlehla tlaku Man City až v závěru poločasu, Milnerův přízemní centr dokázal Begović vyrazit jen k Zabaletovi a ten do poloprázdné brány konečně otevřel skóre - 1:0.

Krátce po změně stran ukázal kousek ze své geniality Yaya Touré, jehož chytrý pas poslal Džeka do skvělé pozice a bosenský útočník v nezcela jednoduché situaci napálil míč těsně nad. V šestapadesáté minutě už se někdejší forvard Teplic trefil přesně. Agüerovu střelu Begović sice vyrazil, ale Edin Džeko využil skvělý čich na góly a dorážkou do prázdné brány popřál fanouškům City šťastný nový rok - 2:0.

Citizens okolo šedesáté minuty na chvíli povolili uzdu utkání a Stoke se poprvé dostal k šancím. Z přímého kopu zkoušel překvapit Harta Adam, ale anglický gólman míč dokázal vyrazit. Za okamžik pak rozehrál roh Whelan a Walters spálil velikánskou příležitost, když na zadní tyči z prvního doteku zakončoval, míč zasáhl úplně špatně a netrefil branku.

Definitivní rozhodnutí zařídil pro Man City sudí Oliver. N'Zonzi zfauloval Silvu těsně před vápnem, nicméně arbitr ukázal na značku pokutového kopu. Ten s velikánským štěstím proměnil Sergio Agüero, byť Begović měl míč téměř v rukou - 3:0. Letargického Harta vytrhl z nudy pět minut před koncem Glenn Whelan, který dalekonosnou střelou rozezvonil tyč. Nutno dodat, že jednička Albionu míči na konstrukci dopomohla lehkou tečí.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Reading FC 3:1

01.01.2013 16:00

Góly: 10. Michael Dawson, 51. Emmanuel Adebayor, 79. Clint Dempsey - 4. Pavel Pogrebnjak

Londýnský celek po listopadovém zakolísání opět šlape jako pověstné švýcarské hodinky a vítězstvím nad Readingem dokázal opanovat již sedmé utkání z posledních devíti, čímž se Kohouti rázem, minimálně dočasně, posunuli na třetí příčku!

Staronový účastník Premier League stále nedokázal vyhrát na hřišti soupeře (společně s Newcastlem a QPR) a s pouhopouhými dvěma body z venku je v tomto směru vůbec nejhorším týmem v soutěži. A to pro hosty přitom začal zápas naprosto ideálně: Harte sice z volného přímého kopu napálil jen břevno Llorisovy branky, ovšem kulatý nesmysl se odrazil k Pogrebňakovi, jenž měl snadnou práci - 0:1.

Radost však svěřencům manažera Briana McDermotta dlouho nevydržela, Sigurdsson posadil balón od rohového praporku na hlavu Dawsona a rázem se začínalo znovu od začátku - 1:1. Od té chvíle se hrálo výhradně pod taktovkou Spurs, přičemž hned dvě nadějné šance měl Defoe, poprvé však mířil nad branku, aby později nezvládl ani pokus o reparát. Federici měl stejně jako při vítězném klání se Swansea opět plné ruce i nohy práce, když musel likvidovat střelecký pokus Sandra a dokonce nadvakrát i ránu Dembélého! Ten samý hráč pak v další možnosti nemířil přesně.

Ve stejném duchu se plynule navázalo i po přestávce. Domácí tlak mohl zužitkovat opět Defoe, ovšem na strážce branky Royals recept nenašel. Investované úsilí se ale nakonec Tottenhamu přece jen vyplatilo: Lennon poslal do vápna nadýchaný centr, na který si na zadní tyči naskočil Adebayor a svým druhým zásahem v sezóně otočil na 2:1. Pojistit vedení mohli Sandro, Lennon a Naughton, ani jeden z nich však neuspěl.

To se mohlo domácí straně krutě vymstít. Velkou příležitost na srovnání měl kdo jiný, než Pogrebňak, jenž ale nejdříve ztroskotal na skvěle reagujícím Llorisovi, aby následně pohrdl i snadnou možností na nápravu a hlavou poslal mičudu vedle branky! Neméně razantní stopku pak vzápětí uviděl i Kébé. Záhy navíc z velké dálky napřáhl střídající Dempsey a za pomoci Leigertwoodovy teče upravil na konečných 3:1.

Více informací k zápasu

West Ham United - Norwich City 2:1

01.01.2013 16:00

Góly: 3. Mark Noble (pen.), 26. Joey O'Brien - 90. Russell Martin

Málokdo uvítá pohárovou pauzu tolik jako Norwich. Vzhledem k totální rigiditě sestavy, která ani tentokrát rukama Hughtona nerotovala, se Kanárkům program z přelomu roku vůbec nevyvedl. Dnešní prohra na Upton Parku byla již čtvrtou v řadě; West Ham za ní vystřelila kontroverzní penalta a další gól v první půli.

Už ve třetí minutě si Clattenburg poněkud zavařil. Nařídil totiž penaltu poté, co se ve vápně Ryan Bennett jemně zavěsil na Reida, Noble proměnil a už ve třetí minutě se tak Norwichi hrálo těžce. Sám Clattenburg byl potom během zápasu několikrát fanoušky i hráči inzultován, kompenzace se ale nepovedla vybojovat ani při očividné ruce Reida ani při ochotném pádu Kanea těsně po pauze.

Co se týče samotné hry, Hammers dnes skvěle fungovaly útoky po stranách. Jeden takový přinesl Bunnovi rutinní robotu po střele Colea, druhý - těsně před úderem O’Briena - pro změnu zakončoval Collison na dlouhou nohu, a přece velmi nebezpečně. Mezitím se Canaries dopředu dvakrát nedostávali, akorát Snodgrass divže nevytěžil z minima maximum svou tyčkou z přímého kopu. Jaaskelainen zůstal přikovaný na místě.

Právě Snodgrassovy standardky každopádně dnes byly stěží to jediné, co obranu WHU udržovalo v pohotovosti. Naopak Kladiváři měli těch možností o poznání více. To dokázal Noble svou pěknou akcí, když se po levé straně šestnáctky dostal k přihrávce na malé vápno, kde se odrazil míč pod kopačky neomylného beka O'Briena. To se psala 26. minuta a hned za dalších deset minut mohlo - nebo spíš mělo - být definitivně rozhodnuto. Carlton Cole však v koncovce senzačně selhal.

Norwich tak do druhého dějství ještě nevstupoval úplně odepsaný, sám se nicméně odepisoval svou bezzubostí, unaveností. Naproti tomu Hammers se dál hnali za gólem. Vaz Té se například chytal za hlavu poté, co hlavičkoval do tyče; a Cole po jednom z rohů taky prokázal sílu ve vzduchu, ale zároveň mizivou přesnost. Canaries nakonec musel naději vystřelit až v 89. minutě nový kanonýr Russell Martin. Pravý bek se dvakrát prosadil už proti City, teď si parádně vybral místo v pokutovém území Hammers a zametl do sítě centr Elliotta Bennetta.

Více informací k zápasu

Wigan Athletic - Manchester United 0:4

01.01.2013 16:00

Góly: 36. Javier Hernández, 43. Robin van Persie, 64. Javier Hernández, 88. Robin van Persie

Loňský jarní výbuch byl skutečně jen výjimkou; Red Devils se vracejí na notu totální dominance nad sokem z Wiganu. Na jeho půdě dnes navázali na solidní novoroční výsledky z nedávných let, když se oba útočníci Chicharito s Van Persiem rovnoměrně podělili o nadílku pro Latics. Výsledek 4:0 potom dobře zapadá k dřívějším vánočním debaklům Wiganu (dvakrát 5:0).

Manchester United se na oblíbeného soupeře vrhnul s velkou vervou a životem po silvestrovské noci překypoval zejména Javier Hernandéz. Ačkoliv jeho první pokusy provázely ještě rozpaky - nejprve pálil přímo do Al Habsiho, posléze se nemohl radovat pro správně odmávaný ofsajd (tato situace se ještě později opakovala) a nakonec mu v cestě za úspěchem stál Figueroa.

Ománský brankář se celý zápas dosti činil, což platilo třeba o pokusu Persieho z přímého kopu nebo ztečovaném projektilu Rafaela; a také dobré střele Evanse, kterou následoval fantastický jednoruční Al Habsiho zákrok, ale také pohotový Chicharito - ten už se ve 35. minutě jednoduše nemohl mýlit.

Naopak při druhé gólové akci už Ománec nehrál ani malou roli. Van Persie totiž dokonale využil podklouznutí a následnou konsternaci Ramise, když si Hernandézův balon šikovně přehodil na pravačku a technicky uklidil míč na zadní tyč.

United málem zvětšili svůj náskok ihned po restartu, když v útoku znovu kombinovali Mexičan s Nizozemcem a Hernandéz pálil trestuhodně nepřesně. Z toho si ovšem nemusel moc dělat, neboť mu brzy další gól rovnou spadl do klína. Persieho pokus ze standardky se odrazil ode zdi a Chicharito toho promptně využil.

Pohodlné odpoledne z gólového pohledu uzavřel opět Van Persie až dvě minuty před koncem, když se nešťastně srazil Beausejour s Boycem a hostující kanonýr s přehledem přetavil ve čtvrtou branku Welbeckův nízký centr.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Fulham FC 1:2

01.01.2013 13:45

Góly: 49. Romelu Lukaku - 39. Dimitar Berbatov, 58. Alexander Kačaniklić

Nešťastný vstup do nového kalendářního roku za sebou mají fotbalisté West Bromwiche. Ti na samotný úvod novoročního programu senzačně dovolili Fulhamu zaznamenat na The Hawthorns teprve druhou venkovní výhru v sezoně.

Jakkoliv úvodní zápas Premier League v roce 2013 přinesl překvapivý výsledek, obecně toho moc nenabídl. Zejména před pauzou to vypadalo, že si obě jedenáctky prožily vskutku krušný silvestr - hrálo se v nulovém tempu, s mnoha technickými nedokonalostmi a nepřesnostmi. Ani atmosféra přitom nesnesla ta přísnější měřítka, ale fanouškům už včerejší dovádění samozřejmě tolerovat musíme.

Samotný začátek ještě tak hrozivý nebyl, McAuley okamžitě hlavičkoval mimo a Lukaku z pár kroků pálil do protihráče. Na druhé straně tahal za nitky takřka výhradně Berbatov, jenž ale po půlhodině unaveným pokusem zahodil obrovskou příležitost. Sedmý gól v tomto ročníku tedy přidal až po chvíli, když si nenechal ujít možnost zostudit Fostera jesličkama po Dejagahově příhře.

West Brom se sice dostalo zpět do zápasu, na stejnou úroveň se soupeřem, hned po restartu, když Jones využil tragického bránění pravé strany, aby našel skórujícího Lukakua; jenže o něco živější druhá půle přesto vyzněla šťastněji pro hosty. Jakkoliv další pokus Lukakua lízal tyčku a jiný Belgičanův projektil pro změnu prověřil Stockdalea, Fulham se ujal vedení v 58. minutě. Tehdy Ruiz krásně našel Kačanikliće, ten na hraně šestnáctky oklamal duo soupeřů a bylo to.

Třetí domácí prohře v sezoně z pohledu WBA nezabránil ani střídající Long, který v nastavení z velké blízkosti pouze trefil Stockdalea.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United21171354:2852
2.Manchester City21136241:1945
3.Tottenham Hotspur21123639:2739
4.Chelsea FC20115439:1938
5.Everton FC2199335:2636
6.Arsenal FC2097440:2234
7.West Bromwich Albion21103829:2733
8.Liverpool FC2187634:2631
9.Swansea City2178631:2629
10.Stoke City21611421:2029
11.West Ham United2075824:2426
12.Norwich City2167824:3425
13.Fulham FC2166932:3724
14.Sunderland AFC2157921:2922
15.Newcastle United21551127:3920
16.Aston Villa21471017:4119
17.Southampton FC20461027:3818
18.Wigan Athletic21531322:3918
19.Reading FC21271223:4013
20.Queen's Park Rangers21271217:3613

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1164)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele