Premier League - preview 3. kola

22.08.2015, 08:21, aktualizováno 24.08.2015, 08:11
Previews
Liverpool může napodobit Manchester City a stát se druhým celkem, který v prvních třech kolech nové sezony neztratí ani jeden bod. Reds čeká výlet do Londýna, na Emirates Stadium změří síly s Arsenalem...
Arsenal FC - Liverpool FC  (pondělí 21:00)
Nestává se často - spíš vůbec - že by se největší šlágr kola schovával až na pondělní dohrávku; tohle je však rozhodně ten ojedinělý případ. Jak Arsenal, tak prozatím stoprocentní Liverpool mají ty nejvyšší ambice, a takhle brzký vzájemný souboj je pro oba ideální prověrkou jejich reálnosti...

Reds jsou na tom bodově prozatím lépe, dvě výhry 1:0 však samozřejmě nejsou ničím zázračným a mezi samotnými fanoušky LFC panuje spíše rozčarování z herního projevu, který se zatím přespříliš zakládá na nakopávaných míčích vstříc Christianu Bentekemu.

Belgický útočník na druhou stranu před týdnem podal o mnoho kvalitnější výkon než v prvním kole, a pokud se k němu tentokrát od začátku přidá i Roberto Firmino (s čímž se už dá počítat), mohl by Liverpool pokračovat ve vzestupných tendencích.

Zatímco Liverpool poněkud trpí na nedostatek gólových příležitostí, Arsenal trápí hlavně koncovka. Napříč prvními dvěma koly si ostatně Gunners vytvořili na 40 střeleckých možností, jejich úspěšnost je však vyjádřena ubohými třemi procenty.

Pokud v takovém trendu hodlají Londýňané pokračovat i nyní, mohlo by se docela klidně stát, že teprve potřetí ve své dlouhé prvoligové historii nezvládnou svá první dvě vystoupení před domácím publikem. Naposledy se Arsenalu něco takového přihodilo v sezoně 1949/50, kterou zakončili na šesté příčce.

Liverpool se v tomto klíčovém klání možná bude muset obejít bez svého kapitána Jordana Hendersona, jenž kvůli problémům s chodidlem nedokončil zápas s Bournemouthem. V případě Hendersonovy nedostupnosti by měl být připraven nastoupit Emre Can.

Arsene Wenger patrně zůstane věren sestavě, která posledně urvala vítězství nad Crystal Palace. Zdravotní trable čerstvě sužují akorát Mathieua Flaminiho. Nějakou dobu si ještě na návrat počká jak Welbeck, tak Wilshere.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Coquelin, Cazorla - Ramsey, Özil, Sánchez - Giroud
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Mignolet - Clyne, Škrtel, Lovren, Gómez - Henderson (Can), Milner - Firmino, Coutinho, Lallana - Benteke
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 4.00 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Bromwich Albion - Chelsea FC  (neděle 14:30)
Bídnější start Chelsea v Premier League nepamatuje. S jedním bodem z úvodních dvou kol se už sice v novodobé historii anglické soutěže musela spokojit, skóre 2:5 je však vyrovnáním úděsného startu starého dlouhých čtyřiadvacet let. Nikterak ideální rozpoložení na zájezd do West Midlands, kde Blues loni už coby mistři prohráli jasně 0:3...

Pro svěřence Josého Mourinha by však mohl být vzpruhou příchod španělského křídelníka Pedra, který by měl pozvednout uvadlou ofenzivu Chelsea. Do zadních řad pak přibyl levý obránce Rahman Baba, po jehož startu na úkor Branislava Ivanoviće volají média a fanoušci. Nedá se však očekávat, že by v základní sestavě nastoupil už v neděli; stejně tak si místo v sestavě udrží pravděpodobně i oba stopeři.

Větší naděje však panuje u případu zmíněného Pedra Rodrígueze. Ten ještě minulý týden rozhodl superpohár na úkor Sevilly ve prospěch Barcelony a je v optimální kondici. Na pravém křídle by se od první minuty mohl ukázat i proto, že Oscar je stále zraněný, stejně jako Victor Moses. Lepení Ramiresem už by potom Mourinha konečně mohlo přestat bavit.

Obhájce titulu musí zvítězit, aby se po debaklu od Manchesteru City udržel na dostřel od špičky Premier League. V cestě mu stojí West Bromwich, jehož vstup do sezóny byl taktéž všelijaký. Se Citizens prohráli taktéž 0:3, ale doma, zatímco na půdě Watfordu zuby nehty udrželi čisté konto i zásluhou výtečného výkonu gólmana Boaze Myhilla.

Spolu s Bournemouthem jsou Baggies jediným klubem, který dosud neskóroval. A to přesto, že v letním přestupovém okně "přifoukli" na Hawthorns Rickieho Lamberta a Salomóna Rondóna. Problém Pulisovy party je však už v předfinální fázi, vždyť WBA vystřelilo na branku soupeřů všehovšudy dvakrát!

Proti Chelsea opět nenastoupí zraněný brankář Ben Foster, a překvapivě nejspíš ani Joleon Lescott, který byl spolu s Jamesem Chesterem proti Watfordu odsunut na lavičku. Podobný osud možná čeká i zmíněného Lamberta, který v prvních dvou kolech nepředvedl vůbec nic.

Zpátky ale k Chelsea. Nedělní zápasy, to byla v jejich podání dlouhou dobu neochvějná jistota. Dva a půl roku trvala modrá neporazitelnost v tento posvátný fotbalový den, až Manchester City tuto sedmadvacet zápasů trvající sérii ukončil. Stejně jako srpnovou "nesmrtelnost", jež trvala dokonce devět let a o jeden duel déle.

Abychom statistických zajímavostí neměli málo, Josého Mourinha čeká proti West Bromwichi jubilejní 300. zápas ve službách Chelsea - v součtu obou angažmá. A děsit ho při kulatém výročí mohou hned dvě věci. WBA vyhrálo tři ze čtyř posledních zápasů doma proti Chelsea. A Mourinho posledních šest ligových proher zaznamenal proti manažerům, jejichž příjmení začínají na P. Tony Pulis (mimochodem autor dvou z těchto porážek) si již mne ruce...
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Myhill - Dawson, McAuley, Olsson, Brunt - Fletcher, Yacob - Berahino, Morrison, Gardner - Rondón
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta - Fábregas, Matić - Ramires (Pedro), Willian, Hazard - Diego Costa
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.00 - 4.20 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Everton FC - Manchester City  (neděle 17:00)
Super Sunday je tady a s ní i trojice zápasů, které by rozhodně neměly uniknout naší pozornosti. Po Chelsea se představí i další kandidát na špičku tabulky - dosud stoprocentní Manchester City vyráží na půdu Evertonu. Ten by však pro Citizens mohl být velice tvrdým oříškem...

Je velmi brzo na nějaké obšírné hodnocení, vždyť máme za sebou pouhá dvě kola. V nich ale udělal na fanoušky Premier League suverénně nejlepší dojem Manchester City, jenž byl před sezónou lehce podceňován. Tedy alespoň co se týče boje o titul.

Stárnoucí Yaya Touré však už první zápas vypálil všem kritikům rybník, když se podílel na dvou brankách proti WBA. Nejisté výkony stoperské dvojice Kompany - Mangala také spálil letní žár a v tuto chvíli v Premier League není uprostřed obrany lepší duo. Nejlepší stoper loňské španělské ligy Nicolas Otamendi, posila za 32 milionů liber, si tak musí na šanci počkat.

I s ním a potenciálním příchodem Kevina De Bruyneho by se z Manchesteru City mohl stát znovu ten obávaný "válec", který ovládl Premier League v sezónách 2011/12 a 2013/14. Důležitým měřením sil by mohl být právě Everton, jenž minulý týden po skvělém výkonu smetl ambiciózní Southampton a bez povšimnutí nenechá na pokoji ani svěřence Manuela Pellegriniho.

Jen málokterý stadion je pro Man City tak neoblíbený. V Goodison Parku Citizens vyhráli jediný z posledních šesti zápasů a hned čtyřikrát odešli poražení (třikrát dokonce bez vstřelené branky). Po osmi ligových vítězstvích v řadě navíc před sebou mají zdánlivě nepřekonatelnou hranici - devět klání za sebou nedokázali vyhrát už déle než století (naposledy v září 1912).

Zpátky ale k Evertonu, kterému zatím dokonale funguje ofenzivní trojúhelník Barkley - Koné - Lukaku. Všichni tři se podíleli už na třech gólech svého týmu, za což byli všichni tři jednou nominováni do ideální sestavy kola podle Eurofotbalu. Proti Southamptonu zazářil především Romelu Lukaku, nejlepší hráč druhého anglického týdne.

Roberto Martínez kromě dobré nálady může využít i služeb Muhameda Besiće a Kevina Mirallase, fit je konečně i Aiden McGeady. Nedá se však očekávat, že do vítězné sestavy nějak zasáhne. To samé platí u Man City, kde je stále mimo hru pravý obránce Pablo Zabaleta. V pořádku jsou však Fernando a Fabian Delph, jenž věří v soutěžní debut za svůj nový klub.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Howard - Coleman, Stones, Jagielka, Galloway - Barry, McCarthy - Koné, Barkley, Cleverley - Lukaku
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Hart - Sagna, Kompany, Mangala, Kolarov - Touré, Fernandinho - Navas, Silva, Sterling - Agüero
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.25 - 4.20 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Watford FC - Southampton FC  (neděle 17:00)
Watford možná není králem přestupového období, ale rozhodně byl v létě dosud nejaktivnější. Mnohdy až nemístné shrabování posil na všechny posty má kromě nulové minutáže pro Matěje Vydru za následek taky hned čtveřici posil čekající na debut. Hornets coby nováček ještě letos neprohrál, nyní však čelí ambicióznímu Southamptonu.

Quique Sánchez Flores dostal do nového angažmá celých třináct posil, které teď při vší snaze nemůže poskládat do jedné sestavy. Tam se navíc zuby nehty drží ti, kteří se zasloužili o postup mezi elitu. Nad strategií Watfordu leckdo kroutí hlavou a nelze se tomu divit.

V nové sezóně však "Sršni" nehrají špatně. Začali velmi cennou remízou 2:2 na půdě Evertonu, načež byli blízko první výhře doma s West Bromwichem. Tomu však bod za bezgólový stav zachránil skvělým výkonem brankář Myhill.

Jestliže pro některé celky Premier League, včetně obhájce Chelsea, začala sezóna pro krátké přípravě příliš brzy, Southampton si nemůže stěžovat. Na soutěžní ročník se připravovali s ještě větším předstihem kvůli třetímu předkolu Evropské ligy. Po postupu přes Vitesse nyní narazili na dánský Midtjylland a na domácí půdě remizovali 1:1.

Proti Watfordu by však Southampton potřeboval uhrát více než bod. V prvních dvou kolech totiž získali právě jeden. K dalším úspěchům Saints pomůže i Sadio Mané, který je spojován s přestupem do Manchesteru United.

V základní sestavě by se mohl ukázat i dlouho zraněný Jay Rodriguez, stejně jako posila Oriol Romeu, jenž už nastoupil v utkání Evropské ligy. Stále mimo hru je levý bek Ryan Bertrand a Jordy Clasie, stejně jako Fraser Forster. Watford naopak může využít všechny hráče.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Gomes - Nyom, Cathcart, Prödl, Anya - Behrami, Capoue - Abdi, Ighalo, Jurado - Deeney
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Soares, Fonte, Yoshida (Caulker), Targett - Wanyama, Romeu - Mané, Tadić, Rodriguez - Pellé
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.30 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester United - Newcastle United  (sobota 13:45)
Manchester United vstoupil do nového ročníku Premier League stoprocentně, coby jeden ze čtyř celků má šest bodů a důvod ke spokojenosti. Alespoň po výsledkové stránce, výkonnostně už to taková neochvějná jistota není. O to větší radost mohou mít Rudí ďáblové z vítězství proti Bruggám, které v play-off Ligy mistrů porazili 3:1.

Hlavní postavou tohoto vítězství byl Memphis Depay, který se snad definitivně přesunul na levé křídlo. Právě odtud vstřelil belgickému celku dvě branky a u třetí asistoval. United by však zoufale potřebovali dostat do formy Wayne Rooneyho, jenž je v počátcích sezóny skutečně zoufalý.

Reprezentační útočník Albionu by si chtěl spravit chuť proti Newcastlu, jemuž v posledním domácím utkání vstřelil dvě branky a který na Old Trafford svoje zápasy nezvládá. V celé historii Premier League (od roku 1992) tam vyhrál jedinkrát. V součtu s domácími zápasy navíc prohrál s Red Devils už pětadvacetkrát, nejvíc ze všech anglických klubů.

Newcastlu navíc oproti sobotnímu soupeři vstup do ligového ročníku nikterak nezdařil. Doma se Southamptonem ztratil vedení a uhrál jen bod, na půdě Swansea pak prohrál jasně 2:0. Přišel navíc o pravého obránce Daryla Janmaata, který se vykartoval na Jeffersonu Monterovi.

Právě defenziva Newcastlu by měla být klíčovým ohniskem zápasového dění. Manchesteru se střelecky v posledních ligových kolech moc nedaří, více než jeden gól dali v minulých osmi zápasech jen jednou jedinkrát.

Janmaat sice v "Divadle snů" nenastoupí, zato však může Steve McClaren využít služeb nové posily Floriana Thauvina, který vyztužil křídelní prostory na úkor Rémyho Cabelly. Thauvin by případně mohl nahradit Moussu Sissoka, který měl v posledních zápase potíže s tříslem. Měl by však být v pořádku.

Man United se musí obejít bez záložníka Marouana Fellainiho a obránců Phila Jonese a Marcose Roja. K debutu v základní sestavě už se nicméně chystá Bastian Schweinsteiger, který dosud nastupoval pouze z lavičky. Podle Van Gaala je jeho start otázkou času. Možná tomu tak bude už nyní, byť se ve středu zálohy očekává spíše duo Carrick - Schneiderlin.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Romero - Darmian, Smalling, Blind, Shaw - Schneiderlin, Carrick - Mata, Januzaj, Depay - Rooney
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Krul - Anita, Mbemba, Coloccini, Haïdara - Colback, Tioté - Sissoko, Wijnaldum, Obertan - Papiss Cissé
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.50 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Aston Villa  (sobota 16:00)
"V minulé sezoně Aston Villa Paula Lamberta vyhrála na Crystal Palace Neila Warnocka díky brance Christiana Bentekeho - už teď tahle slova zní jako dávná historie," načíná své preview na stránkách BBC Steve Wilson. A nezbývá než mu dát zapravdu; s tím, že na tom jsou nyní oba týmy lépe...

Zatímco Paul Lambert je bez angažmá a naříká do médií, kterak má jeho nástupce v Timu Sherwoodovi snazší práci a větší prostředky, Aston Villa produkuje uvolněnější fotbal a do sezony vstoupila výhrou nad Bournemouthem i těsnou prohrou s Manchesterem United.

Byl to právě Paul Lambert, kdo svého času přesvědčil Christiana Bentekeho k setrvání na Villa Parku; letos v létě už Belgičan za astronomickou částku přesahující 30 milionů prchl do Liverpoolu a v Birminghamu tak řeší, kdo za ně bude střílet góly. Zatím se prosadil pouze střídající Gestede.

Co se Crystal Palace týče, tam Alan Pardew Neila Warnocka vysloveně válcuje. Do úřadu nastoupil suverénně a i přes následnou sérii čtyř porážek v řadě zakončil sezonu na pozitivní vlně výhrami nad Liverpoolem a Swansea. Letos začali Eagles porážkou Norwiche, aby následně statečně padli po boji s Arsenalem.

Pro Crystal Palace tehdy šlo již o čtvrtou domácí porážku z posledních pěti pokusů, což pro Pardewa musí znamenat zdroj znepokojení. "Musíme vyhrát více než polovinu našich domácích zápasů a myslím, že to letos můžeme dokázat," odhadoval bývalý manažer Newcastlu.

"Myslím, že tu máme pět nebo šest kandidátů, kteří by mohli v budoucnu nebo třeba právě teď reprezentovat. Domnívám se, že (Jason) Puncheon je mnoho lidmi podceňován," pokračoval v rozhovoru Alan Pardew, jenž bezpochyby narážel také na Wilfrieda Zahu, Scotta Danna či novou posilu Connora Wickhama.

Všichni tito borci by měli figurovat v základní sestavě, kam se tlačí rovněž Jordon Mutch. Speroni se Chamakhem prozatím nejsou fit, mezitímco Bakary Sako by se už rád poprvé zapojil do hry v novém působišti.

Jack Grealish se v pondělí gólem vrátil do herního režimu za rezervní tým Aston Villy a nejspíš by se měl podílet na sobotním zápolení svého mužstva. Totéž se může týkat rovněž jeho parťáků z onoho duelu za výběr do 21 let, Carlese Gila a Adamu Traorého.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Ward, Dann, Delaney, Souaré - Cabaye, McArthur - Zaha, Puncheon, Bolasie - Wickham
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Guzan - Bacuna, Richards, Clark, Amavi - Veretout, Westwood, Gueyé - Ayew, Gestede, Grealish (Agbonlahor)
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.75 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leicester City - Tottenham Hotspur  (sobota 16:00)
Dočista impozantní vstup do sezóny má za sebou Leicester City. Na začátku srpna patřil k největším kandidátům na sestup, dnes by ho však na pád do druhé ligy tipoval málokdo. Další zápas by měl být vůbec nejjasnějším ve prospěch komety letošní sezóny - proti "Liškám" totiž nastoupí "Kohouti"...

Vraťme se ale na vážnou notu. Foxes skutečně oslnili většinu Anglie tím, jak porazili Sunderland a West Ham. Hlavní oporou Leicesteru v těchto počátcích je alžírský reprezentant Riyad Mahrez, střelec tří branek a doposud nejlepší hráč Premier League podle serveru WhoScored.com.

Leicester má za sebou raketový start a teď se navíc může těšit na debut hvězdné posily z Neapole Gökhana Inlera, který tým posílil v tomto týdnu. V základní sestavě ho však nejspíš neuvidíme, Claudio Ranieri pravděpodobně podrží vítěznou jedenáctku. Snad jen Ritchie de Laet má nahnáno z další posily Yohana Benalouneho, jelikož nepředvádí vůbec jisté výkony.

Totéž platí i o některých hráčích Tottenhamu, který výsledkově tápe. V úvodním zápase sezóny podlehl Manchesteru United, a když měl možnost na reparát, selhal doma se Stoke. Spurs neudrželi vedení 2:0 a nakonec ztratili dva body - což se jim přihodilo poprvé po 74 zápasech.

Spurs stále čekají na probuzení Harryho Kanea, druhého nejlepšího kanonýra minulé sezóny. Ten zatím gólově mlčí, byť byl blízko - proti Stoke mu obrovskou šanci zhatil fantastickým zákrokem Jack Butland. Právě Kane měl zdravotní potíže, ze kterých už se ale vykurýroval. Mimo hru je nicméně Andros Townsend.

Leicester má k dispozici kompletní kádr s výjimkou Mattyho Jamese. Obránce či suplující krajní záložník Christian Fuchs prodělal nemoc, ale měl by být k dispozici.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - De Laet (Benaloune), Morgan, Huth, Schlupp - Mahrez, King, Drinkwater, Albrighton - Okazaki, Vardy
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies - Dier, Mason - Dembélé, Eriksen, Chadli - Kane
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.55 - 3.60 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Norwich City - Stoke City  (sobota 16:00)
Druhé kolo pro oba tyto soupeře znamenalo rapidní zlepšení; a po zahajovacím nezdaru také, řekněme, adekvátní bodové ohodnocení. Stoke City předvedl parádní comeback na Tottenhamu, kde ve finále remizoval 2:2, zatímco Norwich hravě roznesl tápající Sunderland...

Po křivdě z úvodního kola, kdy Norwich při prohře s Crystal Palace poškodil rozhodčí, hovořil manažer Alex Neil o nutnosti udržet si výkonnost a pouze přidat na bodové nadílce - což se zhruba Kanárkům minule podařilo.

Žlutozelení kontrolovali veškerý průběh dění na Stadium of Light, výborně kombinovali, konto Sunderlandu zatížili hned dvěma pěknými brankami a nakonec vyhráli přesvědčivě 3:1.

Hlavní otázkou teď je, zdali se něco podobného podaří Norwichi replikovat i proti Stoke City - a doma. Venku je Neilova parta v tomto kalendářním roce neporazitelná, to je dobře známý fakt, ovšem forma na Carrow Road jistě nebude o nic méně určující.

Potters jsou naproti tomu přesným opakem Canaries a doma jsou evidentně silnější. Posledních pět prvoligových výher urvali před publikem na Britannia Stadium, zatímco konkrétně v Norfolku se jim podařilo naplno bodovat jen jednou z posledních 10 pokusů.

Alex Neil bez problémů může vsadit na posledně úspěšnou jedenáctku a taky tak zřejmě učiní. Trojlístek Lafferty - Olsson - Mulumbu je ostatně dál nedostupný.

Na druhé straně již Mark Hughes potvrdil debut Xherdana Shaqiriho, pouze není jasné, zdali duel načne od první minuty, nebo se zapojí až se zpožděním. Naproti tomu Bojan Krkić se patrně vrátí do sestavy až v úterý v rámci Capital One Cupu.
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Ruddy - Whittaker, Martin, Bassong, Brady - Dorrans, Tettey - Redmond, Hoolahan, Howson - Jerome
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Butland - Johnson, Muniesa, Cameron, Pieters - van Ginkel, Whelan - Shaqiri, Ireland, Arnautović - Diouf
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.40 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
West Ham United - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Bournemouth ani West Ham nejdou do vzájemného utkání v dobré náladě. Kladiváři po inspirující výhře na Emirates Stadium podlehli doma Leicesteru, zatímco Cherries sahali minimálně po bodu na Anfield Road. I vinou chybných rozhodnutí sudích však nováčci na první bod v Premier League stále čekají.

Liverpool vyhrál inkriminované utkání 1:0 gólem z ofsajdu, svěřenci Eddieho Howe naopak o svůj gól přišli kvůli údajnému faulu, o němž bychom mohli dlouze spekulovat. Vítěz Championship, jenž se v Premier League vyskytl poprvé ve svých dějinách, by teď rád konečně bodoval.

Kýžený bod potřebují i z hlediska historického - jediným nováčkem elitní anglické soutěže, který prohrál první tři zápasy a přesto se udržel, je Southampton ze sezóny 2012/13. Nehledě na to, že Cherries čekají zároveň i na první gól.

Zavděk by jistě dali i trefě z penaltového puntíku. Mají k tomu solidní předpoklady, vždyť Callum Wilson v minulé sezóně vybojoval hned 11 pokutových kopů. V letošním ročníku Premier League však zatím za touto i střeleckou pověstí zaostává, herně se mu příliš nedaří.

Eddie Howe překvapivě nevyužil ani jednu ze svých velkých defenzivních posil - Sylvain Distin i rekordní nákup Tyrone Mings zatím na první minuty čekají. V Premier League by si rád kopl i Harry Arter, jenž však stále laboruje se zraněním.

Mimo hru je dále Mauro Zaráte z West Hamu, který je také zraněný. Po dlouhých 58 zápasech řadě pak nebude chytat gólman Hammers Adrián, jenž ve zmíněném duelu s Leicesterem viděl červenou kartu. Nahradí jej Darren Randolph, někdejší brankář Birminghamu.

Kladiváři se s Bournemouthem nestřetli téměř šestnáct let - tehdy v ligovém poháru nastoupil současný manažer Eddie Howe v základní sestavě. Na ligový vzájemný duel čekaly oba celky přes čtvrt století.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Randolph - Jenkinson, Reid, Ogbonna, Cresswell - Obiang - Kouyaté, Noble - Payet - Maiga, Sakho
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Boruć - Francis, Elphick, Cook, Daniels - Ritchie, Surman, O'Kane, Gradel - King - Wilson
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.50 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Sunderland AFC - Swansea City  (sobota 16:00)
V týdnu došlo k poněkud bizarní, leč výmluvné události: sázková kancelář, jejíž logo figuruje na dresech Sunderlandu, označila tentýž klub za největší favority na sestup. A kdo by jí to měl za zlé? Dvě prohry, dva tragické výkony a sedm inkasovaných branek. Dick Advocaat bude mít ještě co dělat...

A zrovna proti Swansea tím spíš. Velšský klub je ve slušné pohodě, a ačkoliv v prvním kole utrpěl hořkou ztrátu bodů s Chelsea, herně vypadal v pořádku, což následně jedině potvrdil bezproblémovou výhrou nad Newcastlem. Labutím přitom navíc scházel vlivný záložník Ki Sung-yueng.

Sunderland již v součtu s koncovkou uplynulého ročníku čeká na výhru pět dlouhých kol a na přetržení téhle černé série měl něco změnit mimo jiné zvláštní mítink celého kolektivu, kde si manažer Advocaat se svými svěřenci vše vyříkali z očí do očí.

V tuhle chvíli patrně není příznivce Black Cats, který by nepomýšlel na deset let starou prvoligovou zkušenost, kdy rovněž Sunderland prohrál úvodní dva zápasy (nakonec pět v kuse) a nakonec finišoval na samém dně tabulky s potupnými 15 body na kontě.

To se teď rozhodně nesmí opakovat, konkrétně Swansea - které v nejvyšší soutěži se Sunderlandem prohrálo všehovšudy jednou z 12 příležitostí - ovšem mnoho nadějí fanouškům SAFC nedává.

Dick Advocaat rozhodně udělá v základní sestavě nějaké změny, to se rozumí. Jednu takovou vynucenou vyvolá absence Younese Kaboula, který je zraněný a chybí v nominaci. Adam Matthews by potom mohl nahradit Billyho Jonese na pravém kraji obranné linie.
Sunderland AFC - pravděpodobná sestava:
Pantilimon - Matthews, O'Shea, Coates, van Aanholt - Larsson, M'Vila (Rodwell), Cattermole, Lens - Defoe, Fletcher
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Naughton, Fernández, Williams, Taylor - Cork (Ki Sung-yueng), Shelvey - Ayew, Sigurdsson, Montero - Gomis
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.90 - 3.40 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City22006:06
2.Leicester City22006:36
3.Liverpool FC22002:06
 Manchester United22002:06
5.Everton FC21105:24
6.Swansea City21104:24
7.Crystal Palace21014:33
8.West Ham United21013:23
9.Norwich City21014:43
10.Aston Villa21011:13
11.Arsenal FC21012:33
12.Watford FC20202:22
13.Stoke City20112:31
 Tottenham Hotspur20112:31
15.Newcastle United20112:41
16.Southampton FC20112:51
 Chelsea FC20112:51
18.West Bromwich Albion20110:31
19.AFC Bournemouth20020:20
20.Sunderland AFC20023:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3052)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele