Premier League - souhrn 3. kola

22.08.2015, 15:40, aktualizováno 24.08.2015, 22:54
Komentáře a souhrny
Arsenal se rozešel s Liverpoolem bez branek. ManCity veze tři body ze hřiště Evertonu, Watford se rozešel se Southamptonem bez branek. ManUtd se může chlubit kvalitní obranou a branku neinkasoval ani ve třetím ligovém zápase nové sezony, když remizoval s Newcastlem. V sobotu se zrodily ještě tři nerozhodné výsledky, Bournemouth přestřílel WHU, první výhry se dočkala Chelsea...

Arsenal FC - Liverpool FC 0:0

24.08.2015 21:00

Góly: -

Po dlouhých devět let se nestalo, aby Arsenal na úvod sezony dvakrát za sebou naplno nebodoval před vlastním publikem. Letos navíc na Emirates Stadium čeká i na první domácí gól. Naopak Liverpool v tomto ročníku stále neinkasoval a s bodem z Londýna jistě může být spokojený...

První poločas nabídl přesně takovou podívanou, jakou si od pondělního šlágru patrně sliboval každý neutrální příznivec. Chyběl tomu akorát ten pověstný gól, který mohl hravě přijít namísto Coutinhovy rány do břevna nebo skrze krásnou akci dua Cazorla - Ramsey, již nepochopitelně anuloval asistentův praporek.

Arsenal dnes musel nastoupit s improvizovanou zadní linií, když doslova za pět minut dvanáct přišel o oba stopery Koscielného s Mertesackerem. Bez nich se naposledy Gunners v lize museli obejít v dubnu 2012, aby tehdy prohráli s Wiganem - a popravdě, zde také spolupráce Chamberse s Gabrielem nevypadala nejlépe.

Především Calum Chambers byl poněkud nezkrotný a nevyzpytatelný, ani Benteke ani Firmino ani Milner však veškeré jeho kolapsy ztrestat nedokázali. A leccos ještě na poslední chvíli vyspravoval štítový záložník Coquelin.

Ze všeho nejdůležitějším "lepičem" se však pro Arsenal ukázal být Petr Čech koncem úvodní části. Tehdy nejprve neuvěřitelným způsobem konečky prstů vytěsnil mimo tři tyče Bentekeho koncovku z pár kroků a posléze vyškrábl také Coutinhův pěkný pokus po vykoupání Bellerína.

Ve druhé půli se hra nijak zvlášť nezklidnila, ovšem opravdu vzrušujících okamžiků přeci jen ubylo. Teprve po hodině hry se Arsenal, a konkrétně trojlístek Cazorla - Giroud - Alexis, vytasil s parádní kombinací, kterou posledně jmenovaný zakončoval do vnější strany bližší tyče. Na druhé straně jen slabě pálil Coutinho.

Pakliže koncovku úvodní části opanoval Petr Čech, ta druhé půle patřila pro změnu jeho protějšku.

Simon Mignolet například výborně zasáhl proti Giroudovi, který si zároveň koledoval o penaltu, a kořistí belgického brankáře se následně stala i Ramseyho kroucená rána. Na opačném konci hrací plochy opět vyprášil Čechovy rukavice Coutinho.

Mignoletovi ještě v závěru při střele aktivního Ramseyho notně zavařila teč Lovrena a v jednu chvíli ho málem zradil i Škrtel, jenž si při centru Oxlade-Chamberlaina musel zhluboka oddechnout, že si nevstřelil vlastní gól. Právě "Ox" měl nakonec i poslední slovo se svou střelou z 20 metrů, Mignolet ale tento duel skutečně odchytal velmi pozorný.

Více informací k zápasu

Everton FC - Manchester City 0:2

23.08.2015 17:00

Góly: 60. Aleksandar Kolarov, 88. Samir Nasri

Everton ve velmi zajímavém zápase na vlastním stadionu nakonec nestačil na Manchester City a prohrál 0:2. Skóre otevřel Alexandar Kolarov a pojišťující druhou branku zaznamenal v závěru střídající Samir Nasri.

V Goodison Parku se hrál od úvodních minut fotbal ve velmi svižném tempu a do první velké šance se hned po dvou minutách dostal Sergio Agüero, k němuž se odrazila zblokovaná střela Davida Silvy a pohotovou ránu argentinského kanonýra musel Tim Howard vyrážet na roh. Opakoval se tak trochu začátek předešlého utkání Citizens s Chelsea, kdy Agüero neproměnil tutovku již v první minutě.

Nejlepší střelec uplynulého ročníku Premier League mohl skórovat pár minuto nato, když mu po spolupráci se Silvou přihrával Jesús Navas, ale Agüero i tentokráte ztroskotal Timu Howardovi. Brendan Galloway měl s rychlonohým Navasem problémy a na další nebezpečný centr španělského záložníka před odkrytou bránou jen tak tak nedosáhl Raheem Sterling.

Navzdory tomu, že měl Manchester více ze hry, se z prvního gólu radoval Everton. Lukaku s menšími potížemi překonal Joe Harta, jenomže hlavní arbitr Anthony Taylor tuto trefu na pokyn asistenta z důvodu ofsajdu neuznal. Toffees byli v dalším průběhu prvního poločasu nebezpečnější, hostující branku ohrožovali střelami ze střední vzdálenosti. Těsně vedle pálil Seamus Coleman a blízko gólu byl krátce před odchodem do kabin Romelu Lukaku, jeho pokus z přímého kopu olízl břevno Hartovy svatyně.

Krátce po změně stran se v obrovské příležitosti po Sterlingově přihrávce octil David Silva, jeho zakončení však skončilo pouze na tyči. Zanedlouho už ale úřadující vicemistr šel do vedení a byl u toho znovu Raheem Sterling. Rekordní posila Citizens posunula míč na nabíhajícího Kolarova a ten z takřka nulového úhlu překvapil Howarda střelou na přední tyč 0:1.

Opařený Everton mohl brzy inkasovat i podruhé, Navas ovšem se zakončení tak dlouho váhal, až napálil Howarda do hlavy a ten tak napravil své zaváhání u první branky. Na druhé straně se o vyrovnání snažil někdejší hráč Citizens Gareth Barry, jeho hlavičku bohužel pro domácí na brankové čáře odklidil do bezpečí Vincent Kompany.

Rozzuzlení přišlo dvě minuty před koncem. Střídající Samir Nasri si narazil balón s Yayou Tourém a celou krásnou akci vyšperkoval elegantním lobem přes bezmocného Tima Howarda. Tato trefa rozhodla o dalším vítězství Sky Blues, kteří zatím jako jediní v Premier League zůstávají po třech kolech stoprocentní.

Více informací k zápasu

Watford FC - Southampton FC 0:0

23.08.2015 17:00

Góly: -

Ofenzíva Watfordu je zatím slušným zklamáním. Ano, v prvním kole se Hornets podařilo dvakrát zatížit konto Evertonu, ovšem následné dvě domácí utkání včetně tohoto zaostala hrubě za očekáváním. Nula vstřelených branek a dnes i dvě spálené megašance jsou určitě pro fandy Watfordu jistým zdrojem frustrace...

Ronald Koeman se dnes odhodlal k vyskládání pěti obránců vedle sebe a možná právě proto Soton nepodal nijak vzrušující výkon směrem dopředu. Veškeré Nizozemcovy plány navíc už ve 25. minutě narušilo zranění a nucené střídání senegalského expresu Sadia Maného.

Zábava se příliš nedělala ani obecně. Nyomova rána, která už v deváté minutě trefila rohový praporek namísto brankového prostoru, byla v tomto směru tak trochu symbolická. Holebas svou střelu ze zajímavé pozice napřel pouze do spoluhráče Deeneyho a střídající Long jednou pálil až příliš slabě.

Největší šanci první půle si Watford schoval na 41. minutu, kdy Ighalo trestuhodně nedokázal zareagovat na prudký centr Anyi, a podobně pomalá reakce stála rovněž za další ohromnou, leč spálenou příležitostí Hornets ze 67. minuty.

Tehdy Troy Deeney hlavou prodlužoval míč za sebe po rohovém kopu a rekordní posila klubu Etienne Capoue na zadní tyči nepochopitelně hlavičkoval nad bránu v 67. minutě, za což si od redaktora Guardianu v reportu vysloužil označení "zločinec zápasu".

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Chelsea FC 2:3

23.08.2015 14:30

Góly: 35. James Morrison, 59. James Morrison - 20. Pedro, 30. Diego Costa, 42. César Azpilicueta

Fanoušky Chelsea teď asi příliš netrápí, že zažívají nejhorší vstup do sezóny od roku 1998. Blues totiž ve strhujícím a nervy drásajícím utkání na hřišti West Bromwiche Albion zvítězili 3:2, přestože hráli téměř 40 minut v oslabení a kopala se proti nim penalta. Debutant Pedro však gólem a asistencí přisoudil výhru na stranu obhájce titulu. Tentýž zápis přidal taktéž skvělý Diego Costa. Baggies tak nepomohly ani dva góly Morrisona.

Začátek zápasu přitom vůbec na první výhru Chelsea v sezóně nevypadal. Londýňané byli do dvacáté minuty na uplakaném Hawthorns úplně mimo, přičemž největší mlhu měl před očima Nemanja Matić. Srbský středopolař v tomto pásmu udělal čtyři špatné zákroky, z nichž jeden byl oceněn žlutou kartou a jeden pokutovým kopem.

Toho se ve třinácté minutě chopil James Morrison, který míč napálil doprostřed branky a Thibaut Courtois zachránil Chelsea skvělým zásahem nohou. Kromě belgického brankáře se dalším z hrdinů stal debutant Pedro, jenž hned po dvaceti minutách v novém dresu otevřel skóre. Ve dvacáté minutě si narazil s Hazardem a přes nohu Olssona poslal míč přesně k tyči.

Nejistota v defenzivě Chelsea však pokračovala - Dawson po Morrisonově centru hlavičkoval těsně nad, McManaman zase přes Azpilicuetu nebezpečně odcentroval a Courtois musel vyrážet balón na roh. Jenže Blues (dnes v černém) opět udeřili v nejlepší možný okamžik. Právě po rohovém kopu spustil Azpilicueta rychlý brejk, jenž se po ose Willian - střílející Pedro dostal až k Diegu Costovi na zadní tyči - 0:2.

Baggies se na domácí půdě nehodlali vzdát a v pětatřicáté minutě se dočkali kontaktní branky. Překrásnou kombinaci na levé straně vyšperkoval po centru McCleana akrobatickým a obětavým sklepnutím Rondón, načež James Morrison překrásně zakončil.

Domácí však přesto odcházeli do kabin s dvougólovou ztrátou. Už pět minut před obrátkou mohl snadno skórovat Willian po úžasné akci Pedra, ale Chelsea musela počkat na zásah nejméně pravděpodobného střelce. César Azpilicueta si vyčíhal Costovo sklepnutí na hranici šestnáctky a ukrytou střelou k tyči zvýšil už na 3:1 pro Mourinhovu ekipu.

Situace West Bromwiche se zdála beznadějná, do hry jej však vrátilo spojení slabé obrany Chelsea a přísného rozhodnutí sudího. Zdánlivě nevinný souboj Terryho s unikajícím Rondónem totiž ocenil červenou kartou pro kapitána hostí - a pět minut na to druhým gólem vykřesal naději Baggies James Morrison.

West Brom měl od té chvíle více než půlhodinovou přesilovku k dobru, co se týče šancí ke skórování, to však bylo na obou stranách ve zbytku utkání takřka vyrovnané. Velkou příležitost měl na jedné straně McManaman, u druhé branky selhal po skvělém Fábregasově přihrávce Diego Costa.

Domácí se však víceméně zastřelovali, na což v závěru utkání nebyl ideální čas. Rondón i Brunt pálili mimo, a když po podivném zákroku Cahilla střílel z bezprostřední blízkosti opět Rondón, zachránil tři body pro Chelsea výtečný Courtois.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Aston Villa 2:1

22.08.2015 16:00

Góly: 71. Scott Dann, 87. Bakary Sako - 77. Pape Souaré (vl.)

Druhou výhru v sezóně si na své konto připsalo Crystal Palace. V duelu s Aston Villou padly všechny branky až v závěrečné dvacetiminutovce, přičemž rozhodující gól vsítil v 90. minutě Bakary Sako, nová posila z Wolverhamptonu.

V prvním dějství měli více ze hry Villans, příliš nebezpeční ale nebyli. Do nadějné příležitosti se po přihrávce Westwooda dostal Gabriel Agbonlahor, jenomže jeho nepříliš prudkou střelu bez větších problémů lapil Alex McCarthy. Později se neprosadili ani Jack Grealish a Carlos Sánchez.

Alan Pardew s předvedenou hrou v první půli nemohl být spokojen a proto se rozhodl k poněkud nezvyklému kroku, když o přestávce provedl hned dvojí střídání - Glenna Murrayho a Wilfrieda Zahu nahradili Jordon Mutch a Dwight Gale. A tento tah se mu vyplatil.

Eagles byli po přestávce mnohem aktivnější, svého soupeře přehrávali. Z gólu se nejprve radoval právě nový muž na trávníku Dwight Gale, ovšem jeho gól hlavní rozhodčí Keith Stroud jeho trefu na popud svého asistentu kvůli ofsajdu správně neuznal.

Obraně Aston Villy dělal často problémy rychlonohý Bakary Sako, jeho chvíle však měla přijít až v samém závěru. Ještě předtím otevřel skóre stoper Scott Dann, když si naskočil na centr Jasona Puncheona od rohového praporku a překonal zkoprnělého Brada Guzana.

Ze vstřelené branky se ale domácí příliš dlouho neradovali. Za pět minut střídající Adama Traoré, čerstvá akvizice z Barcelony, pronikl do šestnáctky a jeho zpětnou pobídku před bránu si do vlastní sítě nešťastně srazil blokující Papa Souaré.

Remízu však odmítl Bakary Sako. Reprezentant Mali si v poslední minutě na hranici šestnáctky převzal přihrávku Scotta Danna a perfektní obstřelem na zadní tyč rozhodl o tom, že tři body zůstanou v Selhurst Parku.

Více informací k zápasu

Leicester City - Tottenham Hotspur 1:1

22.08.2015 16:00

Góly: 82. Riyad Mahrez - 81. Dele Alli

Krize Tottenhamu pokračuje. Pátý tým loňské sezóny nedokázal vyhrát ani třetí zápas sezóny, doposud získal jen dva body a zkopíroval tím zápis ze sezóny 2012/13. Tentokrát mu radost zkazil Leicester a jeho klenot Riyad Mahrez, který už vstřelil čtvrtý gól v sezóně. Foxes i díky němu uhráli remízu 1:1 a minimálně do neděle vydrží na čele Premier League.

"Už jen třiatřicet bodů," prohlásil manažer Leicesteru Claudio Ranieri. Lišky se i přes aktuální skvělou formu a vedení v lize viditelně soustředí na jediný cíl - záchranu. A nakročeno k ní mají náramně. V srpnu perfektně navázali na fazónu z konce minulé sezóny - od dubna nikdo nezískal víc bodů než on.

První poločas zápasu v Leicesteru byl opravdovou nudou. Gólu se diváci nedočkali a vlastně ani žádné zajímavé příležitosti. Nejblíž brankové šance byl Moussa Dembélé, jehož ránu z osmé minuty Schmeichel v poklidu kryl. V závěru dějství naopak Tottenham mohl být rád, že nečelil pokutovému kopu, když Vertonghen až příliš důrazně bránil v šestnáctce Mahreze.

Po změně stran se Spurs nadechli k jakés takés snaze o vstřelení branky. Chadli v dobré příležitosti pálil vedle (celkem vystřelil mimo prostor tří tyčí hned pětkrát), stejně jako Lamela. Až po hodině hry se Harry Kane proháčkoval do vápna a v pádu vystřelil přímo do Schmeichela, jenž měl velké štěstí.

Leicester krátce nato taktéž zahrozil, kdo jiný než Mahrez z ostrého úhlu napálil míč do tyčky. Vedoucí branku ale vsítil Tottenham. Velkou porci práce u toho udělal Harry Kane, jenž po centru Chadliho odblokoval Morgana a mladičký Dele Alli mohl hlavou otevřít skóre. V 19 letech a 132 dnech se stal nejmladším střelcem od září 2007, kdy se v osmnácti trefil Gareth Bale.

Avšak stejně jako minulý týden se Stoke City, ani tentokrát Kohouti vedení udržet neukázali. Přišli o něj dokonce necelých dvacet vteřin (!) od rozehrávky. Po nákopu ze zadních řad se míč na pravé straně dostal k Riyadu Mahrezovi, jenž přes Vertonghena vystřelil krásně na zadní tyč. Ustanovil tak konečné skóre, navíc se se čtyřmi góly osamostatnil v čele tabulky kanonýrů.

Více informací k zápasu

Norwich City - Stoke City 1:1

22.08.2015 16:00

Góly: 28. Russell Martin - 11. Mame Diouf

Tohle Norwich pořádně opláče. První poločas byl ještě vyrovnaný a nabídl gól na obou stranách, ovšem po přestávce si Canaries vytvořili minimálně pět gólovek a hlavně kvůli famóznímu výkonu Jacka Butlanda se nakonec skóre ve zbytku utkání neměnilo...

Ještě předtím, než si začali domácí hromadně lámat zuby na účastníkovi nedávného Eura do 21 let, odbyl si svou chvilku slávy debutující Švýcar Xherdan Shaqiri. Ten se totiž hned po 11 minutách blýskl parádní dodávkou z nepřímého kopu, po němž i díky totálnímu vypnutí Alexe Tetteyho hravě udeřil Mame Biram Diouf.

Norwich takto doma opět prohrával a v následujících pasážích jen těžko dostával míč pod kontrolu; tempo hry diktovali sebevědomí hosté. Mnohé změnila teprve přestávka na pití po 25 minutách, která jako by Kanárky konečně odšpuntovala.

A brzy bylo vyrovnáno. Také Norwich přitom po bezmála půlhodině hry těžil víceméně ze standardky. Ačkoli Russella Martina napoprvé Butland vychytal, podruhé ho už po krátké hlavičkované a pohotové příhře Redmonda domácí kapitán přeci jen překonal. Navíc potupně mezi nohama.

Ve zbytku první půle se toho už mnoho neudálo, pouze Brady nebezpečně rozehrával přímý kop, do druhého dějství už ovšem Canaries vstoupili s velkou vervou. Jak parádní kolmice od Howsona, tak excelentní centr od Bradyho nicméně zůstaly trestuhodně nevyužity - ani Jerome ani hlavičkující Hoolahan nedokázali trefit vymezený prostor mezi třemi tyčemi.

Další obří šanci měl zanedlouho také Graham Dorrans, tehdy už ale sám těžko mohl udělat něco lépe; jeho přízemní ránu výtečně vytěsnil na tyč brankář Butland. A Potters mohli svému gólmanovi nahlas děkovat ještě jednou po hodině hry, když byl Butland pro změnu rychle na zemi při velké šanci Redmonda.

Stoke se mezitím vepředu příliš nechytal. Své nadějné průniky nedotáhli do zdárného konce Glen Johnson s Mamem Biramem Dioufem, zatímco Xherdan Shaqiri kroutil svou střelu těsně vedle.

Norwich se mezitím stával víc a víc frustrovaným mužstvem, a to především vinou Jacka Butlanda. Begovićův nástupce nejprve po své levé ruce znovu vychytal Dorranse a potom se blýskl senzačním reflexním zákrokem také proti Jeromeho akrobatické střele.

Právě Butlandův výkon v první řadě zabránil Canaries v plnohodnotné bodové nadílce, jinak ale v úplném závěru úřadovaly i jiné faktory - konkrétně váhající žolíci. Bradley Johnson měl lépe zakončovat po standardce skvělého Bradyho, přičemž na druhé straně dříve totéž platilo pro Joselua.

Více informací k zápasu

West Ham United - AFC Bournemouth 3:4

22.08.2015 16:00

Góly: 48. Mark Noble (pen.), 53. Cheikhou Kouyaté, 82. Modibo Maïga - 11. Callum Wilson, 28. Callum Wilson, 66. Marc Pugh, 79. Callum Wilson (pen.)

Na dnešní den budou fanoušci Bournemouthu hodně dlouho vzpomínat. Fantastické sedmigólové představení na východě Londýna se zapíše do dějin klubu hned z několika důvodů. Cherries v něm vstřelily historicky první gól v Premier League, získaly první body a hrdina Callum Wilson tento skvostný zápas okořenil dokonce hattrickem - prvním v kariéře. Právě on je hlavním hrdinou vítězství nad West Hamem 4:3.

Bournemouth v předchozích kolech předvedl výborné výkony, ale body se k nim točily (ať už vinou jakési nezkušenosti či rozhodčích) zády. Na historicky první úspěch, jak bodový, tak gólový, v Premier League si tak Cherries musely počkat až do třetího kola - ale stálo to za to.

Svěřenci Eddieho Howea už na Anfield Road předvedli v úvodních minutách obou poločasů skvělý presink, díky kterému měli chvílemi převahu. V Upton Parku i díky skandálnímu defenzivnímu výkonu domácích takto fascinovali celé první dějství.

Zajímavá analogie se zmíněným utkáním v Liverpoolu se udála už po sedmi minutách, kdy Reid skóroval hlavou, ale před zakončením strčil do Elphicka, takže gól logicky neplatil. No a pak už úřadovali jenom hosté. Po deseti minutách poprvé zachyboval Aaron Cresswell, který přenechal míč u vápna Francisovi a jeho pas krásně usměrnil do sítě Callum Wilson.

První gól v prvoligové historii Bournemouth nabil pozitivní energií a jeho nejlepší střelec minulé sezóny se do černého v první půli trefil ještě jednou. Zdánlivě pokaženou akci hostí "napravil" šokujícím pasem na Wilsonovu nohu opět Cresswell a mladý útočník s díky zvýšil už na 2:0.

Po půlhodině hry mohli jít svěřenci Eddieho Howe dokonce do třígólového vedení, na kopačce jej měl Joshua King, který byl po centru skvělého Francise úplně sám před brankářem. Na rozdíl od kolegy Wilsona však míč nedokázal stlačit pod břevno.

Hned po změně stran však Bournemouth vlastní chybou vrátil West Ham do hry. Po osmdesáti vteřinách King v pokutovém území fauloval Marka Nobla a sám postižený z penalty vstřelil kontaktní gól. Jen za pět minut už bylo vyrovnáno - Sakhovu ránu sice Boruć vyrazil, jenže pouze k nohám Cheikhou Kouyatého, který za dohledu Cooka i Danielse dorazil míč do sítě - 2:2.

Jenže Cherries dnes zkrátka měly vítězství napsané ve scénáři. Wilson a spol. se nevzdali - po hodině hry Surman prolétl přes půl hřiště a na konci této akce měl gól na kopačce Pugh, ale Randolph vytáhl skvělý reflexivní zákrok. Na další ránu už ale nestačil. Po přihrávce Gradela Marc Pugh vykoupal Jenkinsona a vrátil Bournemouthu vedení.

Definitivní tečku za vítěznou premiérou absolutního nováčka Premier League napsal třígólový hrdina Callum Wilson. Je třeba vyzdvihnout práci Maxe Gradela, který po rohovém kopu nešetřil krokem a vybojoval míč na liknavém Jenkinsonovi. Ten jej nakonec za cenu červené karty stáhl ve vápně a pokutový kop proměnil v hattrick zmíněný Wilson.

I v oslabení se West Ham zmohl ještě na vykřesání naděje - střídající Modibo Maiga se obtočil kolem Surmana, využil zoufalého bránění Cooka a podél ležícího Boruće snížil na 3:4. Korunoval tak fenomenální divadlo na Boleyn Ground, bohužel pro domácí příznivce bez bodového přídavku. Hammers se ještě v závěru utkání snažili o vyrovnání ze všech sil (a v sedmé minutě nastavení byli díky nedůrazu Boruće blízko), ale marně.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Swansea City 1:1

22.08.2015 16:00

Góly: 62. Jermain Defoe - 45+3. Bafétimbi Gomis

Po dnešku už v Premier League není jediný tým bez bodu. Sunderland doma přivítal silnou Swansea, a přestože dostal v závěru prvního poločasu gól do šatny, vykřesal ve druhém dějství remízu 1:1. Gólově utkání zaštítil třetím gólem v sezóně Batefimbi Gomis a jeho protějšek Jermain Defoe.

Před sezónou se Dick Advocaat vyslovil, že mu žena zakázala prodloužit smlouvu s Black Cats. Holandský trenér nakonec v elitní anglické soutěži pokračuje a po dvou kolech mohl sám sobě spílat, že svou drahou polovičku neposlechl. Dvě kola byl Sunderland pro smích celé Anglii; až ve třetím kole už to nebyla úplná ostuda.

Přesto to dlouho na první bod v nové sezóně nevypadalo. Už první gólovou šanci měli hostující Swans, dvougólový střelec André Ayew individuálně pronikl až k šestnáctce, ale netrefil se mezi tři tyče. Na druhé straně se záhy, po půlhodině hry, pokoušel o efektní nůžky Danny Graham, ale Fabianski ho vychytal.

Až v nastaveném čase se rozvlnila síť - ke smůle většiny diváků na Stadium of Light do branky domácích. Kyle Naughton vysunul Bafetimbi Gomise a ten pohotově a dokonale přesně zakončil.

Krátce po změně stran navíc Ayew hlavou orazítkoval tyč, takže situace po hodině hry možná leckoho překvapila. Lensův gól ještě sudí neuznal kvůli ofsajdu, ale když stejný hráč přihrál mezi obránce Jermainu Defoeovi, už se skóre měnilo. Ve zbylém průběhu hry už ovšem nikoli, byť k tomu měli Sigurdsson, Fletcher a především Gomis příležitosti.

Více informací k zápasu

Manchester United - Newcastle United 0:0

22.08.2015 13:45

Góly: -

Střelecká mizérie Manchesteru United pokračuje. Svěřenci Louise van Gaala sice do třetice udrželi čisté konto, ale ani jeden gól do sítě Newcastlu nevstřelili. Jedinou branku jim sebral chybující rozhodčí, zbytek příležitostí pochytal výborný Tim Krul. Domácí tak přišli o stoprocentní bilanci, přesto stráví minimálně několik hodin na čele tabulky.

Red Devils vstoupili do utkání raketovým způsobem. Totéž však nenapodobil čárový rozhodčí, který jako by v prvních minutách měl ještě vlčí mlhu. Po pouhých třech minutách Januzaj vybídl Rooneyho ke skórování a Manchester měl vést 1:0 - sudí však zcela hraniční (tudíž regulérní) situaci posoudil jako ofsajd.

Wayna Rooneyho nechytil začátek srpna v dobré formě, ale dnes konečně předvedl solidní výkon, tedy alespoň v počátku utkání. Mimo gólovou střelu předvedl ještě další dva nebezpečné pokusy, ale v obou případech jej zastavil připravený Krul. Holandský gólman si poradil i s přímým kopem Juana Maty, jenž měl velikou šanci ještě jednou - z vnitra šestnáctky pálil přesně k tyči a Krul musel vytasit hbitý zákrok.

Newcastle působil v první polovině úvodního dějství ospale a unaveně - až po třiadvaceti minutách se osmělil k útoku; a hned málem otevřel skóre. Po centru Mbemby hlavičkoval do břevna. Po této šanci se herní obraz vyrovnal a fotbal už předváděly oba celky. Man United si už před přestávkou gólovou příležitost nevytvořili, zato Ayoze Pérez po nepovedeném odkopu Smallinga pálil těsně vedle.

Po změně stran přísun zajímavých akcí takřka vyschnul, hra se přesunula doprostřed hřiště a v okolí šestnáctek dominovaly obrany obou celků. Rudí ďáblové byli jednoznačně lepším týmem, jenže obrana Magpies si počínala precizně.

I díky jejich kvalitám se k první střele na branku ve druhém dějství dostali domácí až čtvrt hodiny před koncem. Luke Shaw se z pozice levého obránce pronarážel až k hranici vápna a pálil do Krula. Nejlepší zákrok si ovšem brankář Newcastlu schoval na pětaosmdesátou minuty, kdy fantasticky vychytal stoprocentní šanci střídajícího Chicharita.

V nastaveném čase měl kýžený gól na hlavě Chris Smalling, který k dalšímu skvělému výkonu málem přidal i branku - z brankové čáry však míč odkopl Mbemba. Z protiútoku naopak mohli udeřit hosté, přečíslení tři na dva však nevyřešili ideálně a na pas Cissého v nouzi Thauvin dosáhnout nedokázal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City33008:09
2.Leicester City32107:47
3.Liverpool FC32102:07
 Manchester United32102:07
5.Crystal Palace32016:46
6.Swansea City31205:35
7.Everton FC31115:44
8.Norwich City31115:54
9.Arsenal FC31112:34
10.Chelsea FC31115:74
11.West Ham United31026:63
12.Watford FC30302:23
13.AFC Bournemouth31024:53
14.Aston Villa31022:33
15.Stoke City30213:42
 Tottenham Hotspur30213:42
17.Newcastle United30212:42
18.Southampton FC30212:52
19.Sunderland AFC30124:81
20.West Bromwich Albion30122:61

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1377)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele