Premier League - preview 18. kola

26.12.2014, 08:40, aktualizováno 26.12.2014, 08:40
Previews
Hned dvě londýnská derby orámují Boxing Day. Po obědě se vedoucí Chelsea utká se skvěle hrajícím West Hamem, večer zase Arsenal nastoupí proti QPR. Druhý Manchester City zajíždí na půdu West Bromwiche, Manchester United hostí Newcastle, trápící se Liverpool se představí v Burnley...
Chelsea FC - West Ham United  (pátek 13:45)
Boxing Day je pro anglický fotbal specifický den. Jen šestadvacátého prosince se zraky všech fotbalových fanoušků upřou do Anglie, kde se všech 20 celků v jediný termín utká proti sobě. Na programu jsou i dvě londýnská derby, po obědě se na Stamford Bridge utká v souboji týmů z Top Four Chelsea s West Hamem.

"V tuhle chvíli si Němci užívají na pláži a Španělé nasávají slunce na Maledivách - všichni ostatní dělají podobné věci. V Anglii nejsou Vánoce, jen fotbal. A za to mají hráči můj obrovský respekt," pronesl na adresu nejočekávanějšího dne Premier League manažer Chelsea José Mourinho.

Jeho tým sice neudržel neporazitelnost, ale s první prohrou se vypořádal fantasticky. Vyhrál všechny čtyři soutěžní zápasy, v lize nedostal ani gól a dále je v čele elitní anglické soutěže. V pondělí vyhrál i na půdě Stoke City, kde poměrně uspěl po brankách Johna Terryho a Cesca Fábregase. Stoper a kapitán Blues skóroval už v patnácté sezóně v řadě.

Chelsea je navíc suverénní hlavně na domácí půdě, kde vyhrála všech osm zápasů. "Chelsea vás může na svém trávníku porazit pět, šest nula," potvrdil manažer West Hamu Sam Allardyce, který svůj celek dovedl na čtvrté místo. "My si ale užíváme náš letošní fotbal - o moc víc než na loňské Vánoce. Teď nás čekají dva duely, které mohou být klíčové," podotkl šéf Kladivářů, kteří se už za dva dny střetnou s Arsenalem.

Teď se ale pyšní výtečnou formou, díky které jsou mezi nejlepšími čtyřmi celky Premier League - poprvé od sezóny 1985/86. Září ale především v Upton Parku; na hřištích soupeře vyhráli jediný z posledních čtyřech utkání. Na Stamford Bridge navíc nezvítězili už 12 let, během nichž tam hráli osmkrát.

Poslední souboj jim ale dokonale vyšel. Tedy, v rámci možností dokonale. Mourinho to před rokem nazval fotbalem z devatenáctého století. Klasik by řekl "účel světí prostředky". Utkání každopádně skončilo 0:0 po velké převaze Chelsea a úporné defenzivě West Hamu.

Aktuálně nejlepší hráč Blues Eden Hazard hrál v tomto duelu skvěle a pomoct k vítězství může i nyní. Přestože ho v posledním zápase na Britannia Stadium zranil Bardsley, bude fit - stejně jako všichni ostatní hráči Mourinhova výběru.

West Ham má rovněž marodku vymetenou, jen malý otazník visí nad starty stopera Jamese Tomkinse a záložníka Kevina Nolana, který stále čeká na jubilejní stý gól v anglických soutěžích. Zpátky je po zranění Mark Noble.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta - Fábregas, Matić - Willian, Oscar, Hazard - Costa
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Adrián - Jenkinson, Tomkins, Reid, Cresswell - Song - Kouyaté, Noble (Nolan) - Downing - Sakho, Carroll
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.75 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Swansea City - Aston Villa  (pátek 16:00)
Swansea v posledním předvánočním utkání konečně zase ukořistilo tři body, své teprve třetí v předešlých 14 kolech, a pěkně se tak naladilo na dnešní setkání s jedním z těch tradičně příjemnějších soupeřů v lize. Na Aston Villu mají na Liberty Stadium opravdu příjemné vzpomínky...

V dubnu již pod vedením Garryho Monka vyzráli Swans na svého soka z Birminghamu vysoko 4:1 a skvělou bilanci s ním mají i celkově, když mu podlehli všehovšudy jednou od svého postupu do Premier League zpřed tří sezon. Mimo jiné proto můžeme deváté Velšany považovat za mírného favorita tohoto klání.

Na druhé straně barikády si Paul Lambert před nedávnem stěžoval na nedostatek dostupných hráčů a jeho situace se příliš nelepší ani po návratech potrestaných Huttona s Cleverleym. Skotskému manažerovi takto alespoň přijde k duhu alespoň úspěšné Agbonlahorovo odvolání proti nesmyslnému vyloučení z minulého duelu s Manchesterem United, kdy se i v oslabení Villans vyhnuli teprve druhé porážce v sedmi kolech. Zrovna Agbonlahor skóroval v obou loňských střetnutích těchto týmů.

Oba týmy do značné míry spoléhají na své hrotové útočníky, a tak je nasnadě se na každého z nich krátce zaměřit také v rámci tohoto preview.

Ačkoliv o víkendu zůstal pouze na lavičce, pro Swansea je rozhodně dál klíčový Bony Wilfried, nejlepší střelec Premier League v tomto kalendářním roce (20); a vínoví zase nedají dopustit na Christiana Bentekeho, jenž zmeškal většinu letošní sezony, a ihned po svém návratu Ville na začátku tohoto měsíce vystřelil první výhru po devíti zápasech.
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Rangel, Bartley, Williams, Taylor - Britton, Ki Sung-yueng - Routledge, Sigurdsson, Montero - Bony
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Guzan - Okore, Vlaar, Clark - Hutton, Weimann, Delph, Cleverley, Cissokho - Benteke, Agbonlahor
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Southampton FC  (pátek 16:00)
Pokud si na Selhurst Parku kladou nějaká novoroční předsevzetí, na prvním místě takového seznamu se bezpochyby musí nacházet dvakrát podtržená slova "Zlepšit bilanci před vlastním publikem". Mezitímco pod Tonym Pulisem Crystal Palace doma panovalo, Warnockova éra byla dosud velmi odlišná...

Eagles prozatím registrují průměr jednoho bodu na domácí představení, kterých absolvovali již osm, a při odškrtnutí takřka poloviny všech naplánovaných vystoupení před vlastními fanoušky se dosud zmohli na pouhou čtvrtinu celkového loňského výdělku na Selhurst Parku. Taková bilance vážně potřebuje úpravu nebo dvě.

Londýňanům to navíc příliš nejde ani obecně. Warnockův tým momentálně čeká na výhru už pět kol v řadě, a i tomu ojedinělému (leč heroickému) skalpu Liverpoolu předcházela podobná série. Proto Eagles strávili Vánoce jako na trní a od sestupové propasti je ve skutečnosti dělí akorát horší skóre.

Southampton zažil tragický vstup do měsíce prosince, když nedokázal bodovat ve třech úvodních zápasech, těsně před Štědrým dnem si však proti Evertonu přece jen zvedl sebevědomí první výhrou v pěti kolech. Konkrétně s Crystal Palace navíc Soton v lize neztratil, ba ani neinkasoval, už pětkrát v řadě - počínaje druholigovým měřením sil z dubna 2009.

Crystal Palace se na Boxing Day bude muset obejít bez zraněného Marouanea Chamakha, kterého trápí zadní stehenní sval. Na Neila Warnocka tím pádem čeká menší dilema koho postavit na hrot - a zda třeba i tradičního startéra Fraizera Campbella nenahradit Dwightem Gaylem či Kevinem Doylem.

Ronald Koeman vítá zpátky v sestavě hned tři napravené hříšníky, jmenovitě Morgana Schneiderlina, Victora Wanyamu a Florida Gardose. Naopak kapitán Jose Fonte si kvůli karetnímu trestu proti svému bývalému klubu nezahraje. Po vyléčení menšího zdravotního neduhu by potom měl v zahajovací jedenáctce Sotonu znovu figurovat také Dušan Tadić.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Speroni - Kelly, Dann, Hangeland, Ward - Jedinak, Ledley, McArthur - Zaha, Gayle (Campbell), Bolasie
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Clyne, Alderweireld, Yoshida, Bertrand - Wanyama, Schneiderlin - Tadić, Davis, Mané - Pellè
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.40 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Bromwich Albion - Manchester City  (pátek 16:00)
Bez Agüera, Džeka, Jovetiće i Poza? Nevadí. Manchester City pokračuje v obdivuhodné jízdě, díky které stáhl náskok na vedoucí Chelsea na pouhé tři body. Na devátou soutěžní výhru v řadě cílí Pellegriniho parta proti West Bromwich Albionu, který obhájce titulu přivítá na své půdě.

Man City byl ještě nedávno takřka odepsán, jenže pak během měsíce a osmi duelů v lize i Champions League neztratil ani bod a je ve hře o titul v obou soutěžích. Přesto prý nad sebe nevzhlíží. "Nemyslíme na Chelsea, titul nikdy nezískáte v prosinci. Máme před sebou ještě pět měsíců, v nichž si musíme vést stejně dobře jako teď," upozornil Manuel Pellegrini, jehož tým začíná na The Hawthorns.

West Brom minulý duel sahal po všech třech bodech, ale nakonec nezískal ani jediný. Charlie Austin hattrickem sebral Baggies vedení 2:0 a QPR nakonec domácí duel zvládlo. "Pořád jsem z toho výsledku zoufale zklamaný, musím se přes to utkání definitivně přenést," přiznal se smutkem manažer WBA Alan Irvine.

Přesto se na Manchester City nesmírně těší. "Je to pro nás opravdu fantastický zápas, protože jsou samozřejmě špičkovým týmem. Budou muset ukázat, že mají velkou kvalitu. Je normální, že se pídíme po slabinách, byť Man City jich nemá mnoho. Doufejme, že se nám i to málo podaří využít," dodal Irvine a narazil na nedostatek zdravých útočníků.

V útoku proto minulý zápas hrál James Milner a gólově onu výhru s Crystal Palace zaštítil především David Silva. Něco podobného má City v plánu i nyní, jelikož nejlepší střelec ligy Sergio Agüero i jeho kolegové Džeko s Jovetićem stále hrát nemohou. Stejně tak si nekopne ani kapitán Vincent Kompany.

Duel Manchesteru City a West Bromu patří k nejgólovějším v historii anglické kopané. 62 ze 145 zápasů (43 %) osvěžilo čtyři či více branek. To platí i pro poslední dvě vzájemné střetnutí, které shodně vyhráli manchesterští. Ti ostatně opanovali sedm z osmi posledních ligových duelů proti WBA.

Baggies se opět musí obejít bez stopera Olssona, nejisté jsou starty Anichebeho a Dorranse - naopak Samaras se vrátil do tréninku a možná už bude připraven i na utkání.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Wisdom, McAuley, Lescott, Pocognoli - Sessegnon, Gardner, Morrison, Brunt - Dorrans - Ideye
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Hart - Zabaleta, Demichelis, Mangala, Kolarov - Fernandinho, Touré - Navas, Silva, Nasri - Milner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.50 - 4.33 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sunderland AFC - Hull City  (pátek 16:00)
Šest zápasů nevyhrál, triumf přišel až v ten nejvhodnější moment. Sunderland minulé kolo porazil Newcastle v Tyne-wear derby, a dokonce na jeho půdě. Postaral se o to (zase) Adam Johnson, který dnes potáhne ofenzivu v utkání proti zoufalému Hullu City...

Tigers mají na Sunderland dobré vzpomínky. Mezi lety 2006 a 2010 sice Mackems všech šest utkání prohráli při hrozivém skóre 2:13. Poslední tři utkání však ovládli hráči Hullu, aniž by dostali branku.

Něco podobného by se jim zatraceně hodilo i na čtvrtý pokus. Hull totiž nevyhrál celých deset zápasů, ze kterých získal jen 4 body. V sedmi z nich navíc ani neskóroval a po zásluze se propadl na předposlední místo tabulky.

Sunderland naproti tomu poskočil do klidnějšího středu s čtyřbodovým náskokem na sestupové příčky. S příchodem Costela Pantilimona mezi tři tyče prohrály Black Cats jediný z osmi zápasů a čtyřikrát udržely čisté konto.

V zápase mu bude dnes chybět Anthony Reveillere, který se zranil při rozcvičce na zmíněné derby. Patrně tak opět nastoupí Sebastien Coates - případně uzdravený Billy Jones. Hrát ale určitě nebude Connor Wickham, jenž dostal proti Newcastlu pátou žlutou kartu a Vánoce může (mohl) strávit s rodinou.

Tigers mají, co se karet týče, ještě větší problémy. Oba někdejší Kohouti Tom Huddlestone a Jake Livermore jsou oba mimo hru - Huddlestone odpykává druhý zápas za červenou proti Chelsea, Livermore stejně jako Wickham za pátou žlutou. Kromě nich jsou navíc zranění Michael Dawson, Mohamed Diamé a Robert Snodgrass.
Sunderland AFC - pravděpodobná sestava:
Pantilimon - Vergini, Coates, Brown, O'Shea - Cattermole - Johnson, Larsson, Gómez, Buckley - Fletcher
Hull City - pravděpodobná sestava:
McGregor - Chester, Davies, Bruce - Elmohamady, Meyler, Quinn, Robertson - Ramírez - Hernández, Jelavić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.30 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Newcastle United  (pátek 16:00)
Ve fotbale je jen málo jistot; výhra Manchesteru United na Boxing Day se však tomuto přízvisku velice blíží. Desetkrát za sebou Red Devils v tento den vyhráli (i za Moyese!) a od roku 1992 prohráli jednou jedinkrát.

Bylo to před 12 lety. V době, kdy Louis van Gaal ještě vedl Barcelonu, zatímco Alan Pardew poprvé zaimponoval fotbalové Anglii za působení v Readingu. Middlesbrough tehdy výběr Alexe Fergusona porazilo 3:1 a jeden gól vstřelil i Slovák Szilárd Németh.

Do dnešního svátečního odpoledne vchází Ďáblové v trošku pochmurné náladě. Ne snad že by 19 bodů z 21 možných z posledních sedmi zápasů bylo málo; jediná ztráta však přišla ten poslední duel proti Aston Ville, a to i přesto, že po diskutabilním vyloučení Agbonlahora hráli skoro půl hodiny v přesilové hře.

Poté, co Alan Pardew přijal nálepku poraženého z Tyne-wear derby, když Sunderlandu podlehl počtvrté v řadě (a třikrát doma), pokusí se napravit si reputaci proti velkému favoritovi. Man Utd sice za celou sezónu nepřesvědčil o nějaké dominanci, přesto poměrně s přehledem drží pozici v Top Four, a teď je dokonce na třetí pozici.

To Newcastle po úchvatné jízdě ze dna tabulky opět začal ztrácet a z posledních pěti zápasů posbíral pouhé čtyři body. Proto sídlí jen těsně nad středem Premier League s poměrně značnou ztrátou na pohárové příčky.

Dobré vyhlídky navíc nemá ani s ohledem na vzájemné zápasy s Manchesterem United. Jen přítomnost "record-breakera" Davida Moyese dovolila Magpies první výhru na Old Trafford od roku 1972. Kdyby snad skotského trenéra chtěl současný lodivod Louis van Gaal trumfnout, má naději. Dvakrát za sebou totiž United Newcastlu na své půdě nepodlehli už 79 roků.

Karetní trest nepustí od utkání Cheicka Tiotého, Steven Taylor bude naopak fit i přes ošklivé zranění hlavy z derby. Dobrá zpráva z tábora Newcastlu navíc zahltila všechny fanoušky fotbalu - Jonas Gutiérrez dokázal porazit rakovinu a vrátil se do velkého fotbalu. V pondělí hrál za rezervu; dnes ale patrně za A tým ještě hrát nebude.

Manchester United má problémy s marodkou stále. Luke Shaw, Ander Herrera, Daley Blind a Marouane Fellaini, ti všichni jsou mimo. Velmi malou šanci na uzdravení má tříslem sužovaný stoper Chris Smalling.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Jones, Carrick, Evans - Valencia, Rooney, Fletcher, Di María, Young - Falcao, Van Persie
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Anwick - Janmaat, S. Taylor, Coloccini, Dummett - Colback, Sissoko - Gouffran, Cabella, Sammy Ameobi - Pérez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leicester City - Tottenham Hotspur  (pátek 16:00)
Pomyslného Černého Petra si letos vytáhl Leicester. Pouze dva celky v historii Premier League si doposud zvládly udržet prvoligovou příslušnost poté, co se o Štědrém dnu nacházely na samém dně tabulky, a právě na Foxes nyní je přidat se po vzoru loňského Sunderlandu přidat s další výjimkou...

Pochopitelně, minimálně jednou bodovat během nabitého svátečního programu je tím pádem pro Leicester absolutní nutností, soupeře si pro to ovšem Foxes "nevybrali" ani zdaleka ideální. Ještě před výjezdy do Kingstonu upon Hull a Liverpoolu se sice Leicester představí doma, to však tváří v tvář relativně dobře naladěnému Tottenhamu.

Ten si chvíli vánoční pohody užil se dvěma slepenými výhrami v řadě a na stejné bodové úrovni s londýnským rivalem z Emirates Stadium, takže do tohoto souboje půjde se zdviženou hlavou. Konkrétně na Boxing Day jsou navíc Spurs neporaženi už devět utkání a nyní tak mají jedinečnou příležitost zakulatit tuto šňůru s tápajícím celkem, který netriumfoval od 21. září.

Tottenham se na King Power Stadium vrací poprvé od sezony 2003/04 a Kanoutého rozhodující trefy při výhře 2:1, a činí tak bez svého kapitána Younese Kaboula. Naopak Emmanuel Adebayor již po kratší pauze nechybí v nominaci a lehké zranění kotníku by nemělo zamezit ve startu Ryanu Masonovi.

Leicester se také dnes bude muset obejít bez své brankářské jedničky, když Kasper Schmeichel pokračuje v rekonvalescenci po prodělání zlomeniny zánártní kůstky. Vzhledem k tomu, že se potom Foxes už dvakrát v řadě střelecky neprosadili, mohl by opět dostat důvěru i na pár utkání posazený Leonardo Ulloa.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Hamer - Simpson, Wasilewski, Morgan, Konchesky - Mahrez, Drinkwater, Cambiasso, Schlupp - Vardy, Ulloa
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Walker, Fazio, Vertonghen, Davies - Mason (Dembélé), Bentaleb - Chadli, Kane, Eriksen - Adebayor (Soldado)
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.70 - 3.50 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Everton FC - Stoke City  (pátek 16:00)
Přesně před rokem byl Everton na čtvrté příčce. Před Chelsea a pouhé dva body za lídry z Liverpoolu. V lize tehdy zaznamenal jedinou porážku - jen AS Řím a Bayern Mnichov byly napříč Evropou lepší. A teď? Toffees zatím prohráli šestkrát a zcela zaslouženě se nachází až v dolní polovině Premier League. Dnes se o skok vpřed pokusí proti Stoke City...

Pozoruhodné je i porovnání počtu obdržených branek, v čemž v posledních letech Karamelky skutečně vynikaly. Defenziva vedená brankářem Howardem a kapitánek Jagielkou byla často nepropustná. Letos však inkasovala už sedmadvacetkrát, což je o celých 11 branek více než loni touto dobou. Doma navíc dostala už 14 gólů - nejvíce v celé Premier League.

Velký kontrast mezi dvěma sezónami trápí i Roberta Martíneze, jehož celek z posledních pěti zápasů vyhrál jediný a hned tři prohrál. Naposled v Southamptonu - celku, který do té doby pětkrát v řadě prohrál - včetně utkání s třetiligovým Sheffieldem United.

Ne snad že by Stoke oplývalo o poznání lepší formou, z posledních šesti zápasů prohrálo čtyřikrát. Potters jsou stejně nevypočitatelným mužstvem jako Everton - jsou schopni obrat West Ham, vyhrát na Tottenhamu, aby pak doma podlehli Burnley, které získalo venku jen čtyři body. Doma s Chelsea se od nich nic moc nečekalo; a tak to také dopadlo, prohrou 0:2.

Žádná sláva to není ani v zápasech vzájemných. Pět zápasů už čekají svěřenci Marka Hughese na vítězství proti Evertonu, který naopak zvítězil oba poslední domácí zápasy. Poslední výhra Stoke v Goodison Parku přišla v prosinci roku 2011.

Hosté budou doufat, že se jim stihne uzdravit útočník Peter Crouch, který si s Chelsea poranil krk. Další nejistý hráč je Stephen Ireland. Zato Everton se těší na návrat Kevina Mirallase a Jamese McCarthyho. Mimo hru jsou však stále Leon Osman, Darron Gibson a Tony Hibbert.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Howard - Coleman, Distin, Jagielka, Baines - Besić, Barry - Barkley, Naismith, Mirallas - Lukaku
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Begović - Bardsley, Shawcross, Wilson, Pieters - N'Zonzi, Cameron - Walters, Bojan, Diouf - Crouch
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.60 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Burnley FC - Liverpool FC  (pátek 16:00)
Buď teď, anebo nikdy? Liverpool se stále ne a ne dočkat nějakého toho okamžiku, který by pro něho správně nakopl sezonu, a zrovna sváteční program se zdá být jako ten správný odrazový můstek. Tím spíš konkrétně Turf Moor, kde Reds naposledy domácí deklasovali 4:0...

Vánoční čas v Premier League je dobou jako dělanou pro bilancování (skoro) uplynulého kalendářního roku, a v takovém případě by se patrně o něco lépe ohlíželo fotbalistům Burnley. Ti se sice letos dlouho načekali na první výhru, z posledních sedmi kol ovšem triumfovali hned třikrát, a momentálně mají na dosah i vystoupení ze sestupového pásma.

Naopak Liverpool za sebou v tomto ročníku nemá ani jedno vyloženě povedené období a nyní už tři kola v řadě čeká na tříbodový úspěch. Jestliže tedy loni Rodgersova parta o Štědrém dnu seděla na samém vrcholku tabulky Premier League, tentokrát je mu stěží uvěřitelných 20 bodů vzdálena a sedí nejníže v tabulce od roku 1992, kdy byl Liverpool desátý.

O existenci toho pověstného světla na konci tunelu se přitom můžeme akorát dohadovat. Jen stěží za něj můžeme považovat jenom ty dva zlepšené výkony proti Bournemouthu (Capital One Cup) a Arsenalu. Asi jen těžko jím bude například Mario Balotelli, který se sice vrací z krátkého trestu za údajně nekorektní chování na sociální síti, neboť se sám od samého počátku angažmá na Anfieldu ošklivě trápí. A už vůbec tím světlem nebude zraněný Joe Allen, potažmo čerstvě suspendovaný Borini.

Naproti tomu lodivod Clarets Sean Dyche může očekávat pořádnou vzpruhu, když právě dnes bude moci vůbec poprvé od postupu do Premier League využít služeb loni velice produktivního útočníka Sama Vokese. Ten si v březnu vážně poškodil vazy v koleni a nyní by se mohl vrátit zrovna v pravý čas, na nejsložitější období v sezoně - navíc spolu s dalším dlouhodobým marodem Mattem Taylorem.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Heaton - Trippier, Keane, Shackell, Mee - Jones, Marney - Arfield, Barnes, Boyd - Ings
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Jones - Touré, Škrtel, Sakho - Henderson, Gerrard, Lucas, Marković (Moreno) - Coutinho, Sterling, Lallana
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.90 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Arsenal FC - Queens Park Rangers  (pátek 18:30)
Fotbalisté Arsenalu jsou obvykle po vánočním krocanovi dobře naladěni. To by totiž zřejmě vysvětlovalo jejich vynikající bilanci na Boxing Day, která čítá pouze jednu prohru od založení Premier League a aktuální sérii sedmi domácích výher v řadě...

Ta se začala psát ještě před nástupem Arsena Wengera, jasným debaklem zrovna dnešního soupeře Kanonýrů o Vánocích 1995, a posledního dodatku se jí kuriózně dostalo již koncem roku 2004. Posléze Arsenal o tomto speciálním dni jenom cestoval, popřípadě rovnou vynechával jako v letech těsně před loňským úspěšným snažením na Boleyn Ground (3:1).

Arsenal nyní čeká trojice zápasů v rozmezí pouhých sedmi dnů, a coby šestý tým tabulky má londýnský celek rozhodně co napravovat. "Konzistence je to, co se v tomhle období bude počítat," uvědomuje si například zkušený manažer Arsene Wenger, jehož svěřenci stojí proti mužstvu, kterému naopak vyrovnanost výsledků nic moc neříká.

Queens Park Rangers v posledních šesti kolech úhledně střídá tříbodovou radost s totálním zklamáním, a nikoho přitom nemůže překvapovat, že selhává takřka výhradně na cestách. Zatímco doma byli Hoops nedávno schopni vyhrát třikrát v řadě a předtím obrat o body i úřadujícího mistra, venku zůstávají bez bodu a s ubohými třemi vstřelenými brankami.

(Což mimochodem nebezpečně koresponduje s jejich bilancí na Emirates Stadium, kde v poslední době QPR vystoupilo dvakrát, a pokaždé odjíždělo poraženo se skóre 0:1.)

Arsene Wenger dostal pod stromeček dvě dobré zprávy: problémy se stehenním svalem se již netýkají brankáře Ospiny ani záložníka Rosického. Naopak Koscielny s Ramseym možná budou figurovat v příštích svátečních utkáních, ne však ještě v tomto prvním.

Jestliže Arsene Wenger registruje alespoň nějaké pozitivní novinky, Harry Redknapp působil v nedávných rozhovorech dosti sklesle, a jednou dokonce i podotkl, že konkrétně počet těch hráčů QPR, jejichž start proti Arsenalu bude do poslední chvíle nejistý, je "nevyčíslitelný". U koho je naopak jisté, že se ho vánoční program netýká, to je Yun Suk-young, který kvůli úrazu kotníku přijde i o lednový Asijský pohár.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Debuchy, Mertesacker, Monreal, Gibbs - Flamini, Oxlade-Chamberlain - Sánchez, Cazorla, Welbeck - Giroud
Queens Park Rangers - pravděpodobná sestava:
Green - Isla, Dunne, Caulker, Onuoha - Henry, Barton - Vargas, Mutch, Fer - Austin
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.29 - 6.00 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC17133138:1342
2.Manchester City17123236:1439
3.Manchester United1795330:1832
4.West Ham United1794429:1931
5.Southampton FC1792628:1329
6.Arsenal FC1776430:2127
7.Tottenham Hotspur1783622:2327
8.Swansea City1774622:1925
9.Newcastle United1765618:2323
10.Liverpool FC1764721:2422
11.Everton FC1756627:2721
12.Aston Villa1755711:2120
13.Stoke City1754818:2319
14.Sunderland AFC17310415:2419
15.West Bromwich Albion1745817:2317
16.Queens Park Rangers17521020:3217
17.Crystal Palace1736819:2715
18.Burnley FC1736812:2615
19.Hull City1727815:2413
20.Leicester City17241115:2910

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1762)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele