Pohár UEFA souhrn - 3. kolo

14.02.2008, 22:59
Aktuality
Slávisté přes neškodný první poločas a ztráty zápasu nakonec byli v závěru blízko remízy, ale obránce Brabec hlavičkoval jen do břevna. Tottenham si nakonec odvezl z Prahy výhru 2:1. Utkání fotbalistů Aberdeenu a Bayernu Mnichov skončilo nerozhodně, Fiorentina jediným gólem Mutua porazila Rosenborg, Hamburk nedal šanci Curychu, Atlético prohrálo na hřišti Boltonu.

Zenit Petrohrad - Villarreal CF 1:0

13.02.2008 18:00

Góly: 64. Pavel Pogrebnjak

Gól Pavla Pogrebniaka zajistil Zenitu Petrohrad nejtěsnější výhru v domácím zápase 3. kola Poháru UEFA proti španělskému Villarrealu. Osudový moment utkání přišel v třiašedesáté minutě, kdy ojedinělou chybu vyrobil brankář Villarrealu Diego Lopez a Pogrebniak toho beze zbytku využil.

První šance zápasu přišla z kopaček hráčů Villarrealu. Dalekonosnou střelu útočníka Nihata Kahveciho ovšem brankář Zenitu Viacheslav Malafeev stačil vyrazit na rohový kop. Na druhé straně se podobným pokusem prezentoval Anatoliy Tymoschuk, ale i Diego Lopez si v tomto případě věděl rady. Ve dvacáté minutě se ve veliké příležitosti objevil Nihat, na Malafeeva si ani tentokrát nepřišel. Od této chvíle se hrálo převážně na polovině hostů a vytíženějším brankářem byl bez debat Lopez. Likvidovat musel střely Pogrebniaka a Viktora Faitzulina. A když nemířil do černého ani na druhé straně hřiště Guille Franco, šli si hráči odpočinout do kabin za bezbrankového stavu.

Na začátku druhé půle musel Lopez likvidovat dravý průnik Kim Dong-jina. V šedesáté minutě ovšem Lopez zpytoval svědomí. Jeho hrubá chyba nabídla velice snadnou vedoucí branku pro Pogrebniaka. Zdvojnásobit mohl náskok v sedmdesáté minutě opět Pogrebniak, ovšem tentokrát ho stihla zablokovat hostující obrana, a proto si nakonec Villarreal veze do Španělska pouze jednobrankové manko.

Více informací k zápasu

Galatasaray SK - Bayer Leverkusen 0:0

13.02.2008 18:45

Góly: -

První měření sil mezi Galatasarayem a Leverkusenem se šancemi na postup moc nezamíchalo. Hostující Bayer byl s remízou určitě spokojenejší, ale pokud měl turecký tým remizovat, tak je pro něj skóre 0:0 nejlepší.

Zápas v Istanbulu začal velikou chumelenicí a nepříznivé počasí pokračovalo i po celé utkání. Galatasaray byl lepším týmem a hosty na svoji polovinu moc nepouštěl, šancí bylo ale na obou stranách velice poskromnu. Do první solidnější situace se dostal ve 29. minutě Ümit Karan, jeho pokus z úhlu ale Adler vyrazil. O dvě minuty později se připomněli také hosté, po hrubce Emreho se dostával do slibné pozice Barbarez, Emre ale svoji chybu napravil a vybojoval míč zpět. Největší šanci první půle měli ve 39. minutě domácí, ale Turan hlavičkoval po rohovém kopu těsně nad.

Po změně stran se na hře mnoho nezměnilo, aktivnější byli i nadále domácí. V 53. minutě střílel po příhrávce Süküra Karan vedle, na druhé straně se zlomit bezbrankový stav neúspěšně pokoušeli Barnetta a Callsen-Bracker. Největší šanci utkání měl v závěru střídající Shabani Nonda, René Adler v brance Bayeru si ale čisté konto nenechal vzít, a tak zápas skončil bez branek.

Více informací k zápasu

AEK Atény - Getafe CF 1:1

13.02.2008 19:00

Góly: 90. Ismael Blanco - 86. Rubén de la Red

Getafe si odváží více než nadějný výsledek z Atén, kde s tamním AEK remizovalo 1:1. Přesto budou svěřenci Michaela Laudrupa z Řecka odjíždět lehce nespokojeni, vyrovnávací gól totiž obdrželi až v poslední minutě nastavení...

AEK rozhodně nevstupovali do zápasu v ideální pozici – v lize se jim nedaří a dokonce byl odvolán trenér Serra Ferrer. A Getafe se toho všeho snažilo využít. Už ve druhé minutě pořádně prověřil brankáře Moretta Casquero. Hostům se skutečně podařilo ovládnout hřiště a byli jasně lepší. Nicméně vážnější šance nepřicházely, a tak se Řekové postupně vrátili do zápasů a nebezpečně se začali přibližovat brance španělů. Největší šanci domácích zmařil Koseetenoglou.

Přesto všechno si největší příležitost prvního poločasu připravili hosté, jmenovitě Casquero, který z vyložené pozice nepochopitelně netrefil bránu.

V úvodu druhé půle dala o sobě vědět brazilská superhvězda Rivaldo. Bývalý hráč Barcelony vypálil zpoza šestnáctky a jeho rána jen taktak netrefila branku Pata Abbondanzieriho. Dlouho se hrál v druhé pětačtyřicetiminutovce vyrovnaný fotbal bez vážnějších akcí a změna přišla až s hrůzně vypadajícím pádem Gavilána, který musel být převezen do nemocnice.

Laudrup přivedl na hřiště Cortése (právě za Gavilána), De la Reda (za Casquera) a Manu del Morala (namísto Ucheho). Tato střídání se dánskému trenérovi vyplatila a Getafe opět začalo mít více ze hry. Paradoxně zrovna tehdy přišla největší šance AEK. Ti předvedli výbornou kombinaci vedenou Pappasem, radost z gólů jim zmařil na poslední chvíli Manu.

Čtyři minuty před koncem přišlo to, co se v tu chvíli zdálo jako vítězný gól. Na centr Manu del Morala nedosáhl Braulio, ale De la Red už ano a v poklidu nasměroval levačkou míč do sítě. Ale krátce trvala radost hostů. V úplném závěru dopravil po řadě centrů do vápna Blanco míč tam, kam bylo potřeba, a zajistil svému týmu ještě poměrně ucházející pozici do odvety.

Více informací k zápasu

SK Brann - Everton FC 0:2

13.02.2008 20:00

Góly: 59. Leon Osman, 88. Victor Anichebe

Everton FC zvítězil v dnešním utkání na půdě norského Brann Bergen 2:0 a před odvetou, která se uskuteční příští týden, má postup více než na dosah. Anglický tým tak navázal na předchozí zápasy poháru UEFA, když zatím neztratil ani bod. Norové tak budou muset v odvetě ukázat více než skvělý výkon, aby mohli pomýšlet na postup.

Hosté nastoupili do utkání v rozestavení 4-4-2 i s útočníkem Ayegbeni Yakubu, který se už vrátil z mistrovství Afriky. Zraněného Mikela Artetu (tříslo) nahradil v záloze Manuel Fernandes. Everton měl otěže zápasu hned od začátku pod kontrolou. Již po 30 sekundách hry měl první šanci Yakubu. Brann Bergen nechtěl zůstat pozadu, a tak první šance domácích přišla v 9. minutě. Jan Gunnar Solli zahrával přímý kop na Azara Karadase, ale ten ve velké šanci zaváhal. V následujících minutách však Everton ukázal svou sílu. Brankář domácích Håkon Opdal, musel ukázat nejeden fantastických zákrok a jen díky jeho umění, šly oba týmy do kabin za nerozhodného stavu.

Tento stav trval do 59. minuty, když za hosty skóroval Osman po pasu Andrewa Johnsona. Domácí se pak vrhli do útočení, které podpořili i střídáním. Výsledek se však nedostavil. Naopak byli to hosté, kteří v 88. minutě zvýšili na 2:0. To se trefil Anichebe, který vystřidal na hřišti Andrewa Johnsona. Byl to již jeho čtvrtý gól v šesti zápasech letošního ročníku poháru UEFA. Díky tomuto zásahu udělal Anichebe z odvety pouhou formalitu.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - SC Braga 3:0

13.02.2008 20:30

Góly: 5. Naldo, 27. Daniel Jensen, 90. Hugo Almeida (pen.)

Díky brankáři Timu Wiesemu se Werderu Brémy přiblížil postup do osmifinále Poháru UEFA o krok blíže. Druhý bundesligový tým zvítězil nad portugalským Sportingem Braga na Weser stadiónu 3:0 a má tak dobrou výchozi pozici k odvetnému zápasu v příštím týdnu.

Více než střelci Naldo (4.), Daniel Jensen (27.) a Hugo Almeida z penalty ve čtvrté minutě nastaveného času, se hrdinou večera stal brankář Wiese. Gólman Brém odvrátil v 11. a 36. minutě hned dvakrát penaltu soupeře. Nejdřív ztroskotal na Wiesem rakouský národní hráč Roland Linz a podruhé se to přihodilo Jorginhovi. Přes 25.000 diváků slavilo brémského brankáře po prvním poločase voláním "Wiese za Německo"

Již v prvním poločase si Brémy vystřílely slušný gólový náskok do odvetné hry. Ve 4. minutě se ujal Naldo přímého kopu a nasměroval ho tvrdě do levého rohu soupeřovy brány. Brankář Santos se jen stačil po míči smutně ohlédnout, jak padá do sítě. Po deseti minutách zasáhla Mertesackerova hlavička břevno a Rosenberg minul z výhodné pozice. Po Almeidově boční přihrávce do šestnáckty prodloužil Fritz směrem k penaltovému bodu, kde stál volně Dán Jensen. Ze čtrnácti metrů prostřelil brankáře Santose a zvýšil ve 27. minutě na 2:0.

Soupeř i přes rychlý dvougólový skluz působil dost neškodně a i po výměně stran nijak útočně nevynikal, naopak se snažil udržet již zakalkulovanou porážku v přijatelných mezích. Trenér Werderu Thomas Schaaf překvapivě nasadil uzdraveného Clemense Fritze a stejně nečekaně seděl na lavičce náhradníků přes hodinu Tim Borowski. Úspěch Werderu byl zasloužený, i když "režisér" Diego neměl zrovna svůj den a ze svých kousků předvedl jen málo. Proto byl v 74. minutě střídán a na jeho místo přišel nováček Mesut Özil.

Více informací k zápasu

RSC Anderlecht - Girondins Bordeaux 2:1

13.02.2008 20:45

Góly: 79. Jan Polák, 90. Mbo Mpenza - 69. Jussiê (pen.)

Anderlecht i se dvěma českými reprezentanty v základní sestavě dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející zápas s Bordeaux a uchoval si naděje na postup. Bordeaux alespoň o remízu připravila až poslední minuta.

Už v šesté minutě na sebe upozornil Juhasz, za svůj zákrok na Diarru dostal žlutou kartu. Domácí agresivní pojetí hry slavilo na začátku úspěch, v 16. minutě zkoušel střelecké štěstí Wasilewski, o čtyři minuty později pak přišla na řadu největší šance první půle. Po rychém brejku se ocitl sám před Ramem Polák, ovšem rozhodující moment nezvládl a míč poslal nad. Hosté se střeleckými pokusy řádně šetřili, ten první a hodně nepřesný vyslal z velké dálky Obertan.

I po změně stran byli lepší domácí, stačila však jedna nepozornost a do vedení šlo Bordeaux. V 69. minutě padl k zemi po souboji s Juhaszem Cavenaghi a kopala se penalta. Její exekuce se ujal Jussie a s přehledem poslal Zítku na opačnou stranu - 0:1.

Anderlecht nesložil zbraně a na vedoucí branku odpověděl sérií rohových kopů. Zasloužené odměny za svou aktivitu se pak domácí dočkali v 79. minutě. To Diarra nedokázal odkopnout míč z vlastního pokutového území a Jan Polák tentokráte mířil přesně - 1:1.

Brankou na 1:1 zápas nekončil, což si ke své škodě neuvědomili hráči druhého týmu francouzské Ligue 1. Ve čtvrté minutě nastavení přišli o míč, Legear našel svým centrem Mpenzu a ten rozhodl o konečné výhře Anderlechtu 2:1.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Helsingborgs IF 2:0

13.02.2008 20:45

Góly: 7. Timmy Simons, 33. Danko Lazović

Vedoucí tým nizozemské nejvyšší soutěže porazil doma Helsingborgs IF a nakročil k postupu do dalšího kola. Vše podstatné se událo již v průběhu prvního poločasu.

Eindhoven začal skvěle a již v páté minutě se musel Andersson vyznamenat proti střele Dzsudzsaka. O dvě minuty později se pak hostující brankář prezentoval v odlišném světle, v pokutovém území fauloval Lazoviče a s nařízenou penaltu s přehledem proměnil Simons - 1:0.

Poté se zapotil i Gomes, jemuž nadělala starosti rána Omotoyossiho. Tito dva si svůj vzájemný souboj následně zopakovali a vítězně z něho vyšel znovu brazilský brankář. Ve 21. minutě pálil Kolář, Gomes byl opět na místě. PSV na zvýšenou aktivitu švédského klubu odpovědělo střelou Afellaye, kterou zastavila až tyč. Toto varování hostujícímu týmu nestačilo a ve 33. minutě tak přišel trest. Na konci celé útočné akce byl Lazovič a na jeho zakončení by Andersson krátký - 2:0.

Druhá půle už tolik zajímavých příležitostí nenabídla a oba brankáři neměli příliš práce. Makondele poslal svou střelu nad a v podobných místech skončil také pokus Skulasona. Na druhé straně pálil z trestného kopu mimo Dzsudzsak a i díky tomu tak skončilo utkání 2:0 ve prospěch domácích.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Spartak Moskva 3:0

13.02.2008 20:45

Góly: 62. Benoît Cheyrou, 68. Taye Taïwo, 79. Mamadou Niang

Olympique Marseille je více, než jednou nohou v dalším kole poháru UEFA. Dnešním vítězstvím 3:0 nad Spartakem Moskva udělal velký krok mezi posledních 16 účastníků. Francouzský tým tak navázal na dobré výkony z domácí ligy. Hosté doplatili na střeleckou potenci, a i když je v Rusku možné všechno, na postup Spartaku už to moc nevypadá. Do zápasu za hosty nastoupil i Radoslav Kováč, ale do statistik utkání se zapsal pouze žlutou kartou.

Úvod utkání byl vyrovnaný a nic neukazovalo na debakl ruského týmu. Šance se střídaly na obou stranách. A dokonce se dá i říci, že více šanci měl překvapivě Spartak Moskva, který se nachází v období přípravy na novou sezónu ruské ligy. V 16. minutě upozornil na sebe Radoslav Kováč, když fauloval a za svůj zákrok uviděl žlutou kartu. Poměrně vyrovnaný 1. poločas skončil spravedlivou remízou. Na góly se tak muselo čekat na druhý poločas.

V 62. minutě otevřel skóre utkání Benoit Cheyrou po přihrávce muže zápasu Samira Nasriho. Ten nastoupil poprvé po zranění kotníku. Než se Spartak Moskva stihl otřepat z obdrženého gólu přišel další úder. V 68. minutě zvýšil Taiwo po příhráce Benoita Cheyrou, který centroval z pravé strany. Spartak Moskva se snažil vykřesat naději střídáním, ale ani ruský reprezentant Pavlyuchenko nepřinesl změnu. Zkázu ruského týmu dovršil v 79. minutě Niang, když mu přihrával Djibril Cissé z pravé strany.

Více informací k zápasu

Rangers FC - Panathinaikos FC 0:0

13.02.2008 21:00

Góly: -

Hodně nešťastné utkání sehráli glasgowští Rangers. V souboji s Panathinaikosem sice byli jasně lepším týmem, recept na brankáře Galinoviče ovšem najít nedokázali.

Hostující brankář musel své kvality předvést již ve třetí minutě po první střele Nova, daleko lepší zákrok ovšem poté vytasil proti ráně Davise z dobrých třiceti metrů. Panathinaikos se omezoval výhradně na střely z větší vzdálenosti a McGregor v domácí svatyni tak příliš práce neměl. Ve 30. minutě zazmatkoval Goumas a jeho chybu musel napravovat Galinovič, který zmařil tutovku Nova. Ve 43. minutě si pak Novo naběhl na pas od Davise, Galinovič však z jejich vzájemného souboje znovu vyšel jako vítěz.

Rangers v tlaku pokračovali i po změně stran a ve 48. minutě hlavičkoval nepřesně McCulloch. Panathinaikos přece jenom vystrčil ofenzivní růžky a McGregor měl štěstí, že Vintra svou šanci zakončil střelou přímo do středu brány. V 70. minutě měli domácí nejblíže ke vstřelení vedoucí branky. Ferguson vyslal nádhernou střelu, ale Galinovič jí za svá záda nepustil a při dorážce proti němu nepochodil ani Novo. V 77. minutě hlavičkoval těsně mimo Cousin, poslední a obrovskou příležitost si pak na své konto připsali hosté, McGregor však dokázal Ndoyeho vychytat.

Více informací k zápasu

Sporting CP - FC Basilej 2:0

13.02.2008 21:45

Góly: 8. Simon Vukčević, 58. Simon Vukčević

Sporting potvrdil roli favorita a v domácím prostředí pokořil Basilej. Hrdinou zápasu se stal autor obou branek Vukčevič.

Vedoucí celek švýcarské nejvyšší soutěže nepřijel jenom bránit a přesvědčil o tom již ve třetí minutě, kdy po rohu Carlitose hlavičkoval nad Ergič. Hosté svou šanci promarnili a z vedení se tak radovali domácí. V osmé minutě vyslal Romagnoli do šance Vukčeviče a ten přesnou střelou otevřel skóre - 1:0.

Hosté měli překvapivě více ze hry a vyrovnání měl na kopačce David Degen, jehož rána prosvištěla nad. Na druhé straně měl další šanci Vukčevič, proti nemuž se tektokráte vyznamenal Costanzo. Z další akce hostující brankář již tolik radosti neměl, těsně před koncem první půle se totiž zranil a mezi tři tyče musel náhradník Louis Crayton.

Crayton poté držel čisté konto jenom třináct minut, v 58. minutě totiž odcentroval Moutinho a Vukčevič mu svým zakončením nedal ani tu nejmenší šanci - 2:0.

V 74. minutě Vukčevič dokonce sahal po hattricku, Crayton mu ale tentokráte radost zkazil. Basilej se snažila o vstřelení té pro odvetu tolik důležité branky a v závěru se dvakrát dostala k ohrožení domácí svatyně, Eduardo a po něm ani Marque ovšem neměli správně seřízená mířidla a švýcarský tým tak v základní hrací době odvety bude muset vstřelit minimálně dvě branky.

Více informací k zápasu

Aberdeen FC - Bayern Mnichov 2:2

14.02.2008 19:00

Góly: 24. Josh Walker, 41. Sone Aluko - 29. Miroslav Klose, 55. Hamit Altintop

Bayern byl v celém utkání jasně lepším týmem, ale Aberdeenu se povedlo svého soupeře dvakrát zaskočit a na konci se tak oba týmy musejí spokojit s výsledkem 2:2. Tento výsledek je určitě lepší do odvetného zápasu pro bavorský celek.

Mráz a studený vítr přivítal fotbalisty na hřišti v Aberdeenu. První šance na sebe nenechala dlouho čekat a měli jí hostující hráči Bayernu. Lell našel volného Altintopa, ten však z 12 metrů trefil pouze domácího stopera Diamonda. Domácí se ze začátku soustředili více na obranu. V 10. minutě vyslal nádhernou střelu na domácí svatyni Christian Lell a brankář Langfield se musel činit. Aberdeen byl od začátku pod stálým tlakem, jeho hráčům chyběla zarputilost a prohrávali až moc osobních soubojů.

Po dvaceti minutách bylo jasné, že to bude mít Aberdeen velice těžké, Bayern totiž působil suverénním dojmem, ale pak přišel blesk z čistého nebe. Ve 24. minutě první střela domácích a hned šli do vedení. Bayern nedokázal dostat míč dál od svého pokutového území a pak napřáhl z dobrých dvaceti metrů Josh Walker, Rensing byl bezmocný – 1:0.

Dvě minuty na to měl obrovskou šanci Klose, ale trestuhodně netrefil branku. Bayern se však vyrovnání dočkal ve 29. minutě. Dlouhý balon od Lucia ještě prodloužil Toni a Klose se ve své druhé šanci nemýlil, vyrovnáno. Minutu na to mohl opět skórovat Klose. Po centru Zé Roberta se dostal k hlavičce, Langfield však skvělým reflexem vyrazil.

Ve 41. minutě další šok pro Bayern. Aluko se prosadil proti dvěma obráncům a nedal Rensingovi nejmenší šanci – 2:1. Do konce první půle už se nic nestalo, a tak do šaten mohli jít spokojeněji domácí fotbalisté. Do druhé půle nastoupil německý tým s jednou změnou. V kabině zůstal Lell a nahradil ho Phillip Lahm. V 53. minutě dostali hosté šanci pokutového kopu. Langfield první střelu vyrazil, ale na dorážku už byl krátký, vyrovnáno 2:2.

Po dvaceti minutách druhé půle měl šanci Ottl, jeho hlavička však orazítkovala jen tyč branky Aberdeenu. Hra v této fázi postrádala tempo, oba týmy už nešly do takového rizika jako v první půli. V 67. minutě trenér Hitzfeld trochu zariskoval, když stáhnul ze hřiště defenzivního záložníka Zé Roberta a na hřiště poslal třetího útočníka Lukase Podolskiho.

Ani tato změna však nepřinesla své ovoce. Na ukazateli svítila 80. minuta a zápas ztratil své kouzlo ve všech ohledech. Hlavně Bayernu vázla kombinace, chyběl moment překvapení, ale popravdě se v této fázi čekalo více od domácích, bavorskému klubu remíza 2:2 určitě vyhovuje.

Více informací k zápasu

FC Curych - Hamburger SV 1:3

14.02.2008 20:30

Góly: 88. Eric Hassli - 49. David Jarolím, 67. Ivica Olić, 77. Piotr Trochowski

Pro diváka velice neatraktivní zápas a to i přesto, že padly 4 branky. Hamburk byl o něco více aktivní a tak je výhra o dva góly zasloužená. Domácí mají hodně co zlepšovat.

Začátek zápasu byl hodně rozháraný. Domácím vázla kombinace a hostujícímu celku chyběl hlavně rychlejší pohyb. První velká šance tak byla k vidění až v 27. minutě. Domácí Hassli vyslal mladou hvězdu Chikhaouiho do úniku, ten si však míč předkopl moc před sebe a obrana HSV svou chybu napravila.

Ve 32. minutě přišlo vynucené střídání HSV. Ze hřiště musel odejít kapitán a režisér týmu Rafael van der Vaart a nahradil ho Guerrero. S přibývajícím časem na tom byli hosté stále lépe a lépe. Domácí se naopak jenom bránili a sanžili se hrát spíše na brejky, což jim moc nešlo.

Ve35. minutě vyslal docela povedenou střelu Djuric, ale trefil jen tyč za brankou. Minutu před koncem první půle zahrával přímý kop z 19 metrů Trochowski, ale Leoni jeho střelu vyrazil na roh.

První půle tak skončila bez branek. Diváci určitě čekali od tohoto utkání více pohledných akcí, oba týmy na to mají dost hráčů. Především od domácího celku se čekalo více a všichni doufali, že to lepší si aktéři schovali do druhé půle.

Čtyři minuty po začátku druhé půle šli hosté z Německa do vedení zásluhou českého reprezentanta Davida Jarolíma. To byl pro Zürich hodně velký šok, ze kterého už se v celém průběhu zápasu nemohl vzpamatovat.

V 64.minutě měli domácí možnost volného přímý kopu s Rochatova dělovka šla jen kousek vedle branky Franka Rosta. O tři minuty později však udeřili znovu hosté. Guerrero si hladce poradil se zkušeným Tihinenem, našel úplně volného Olice a ten zvýšil na 0:2 pro hosty.

Poslední dvacetiminutovku odstartovala šance Chikhaouiho, míč mu však na poslední chvíli skočil a mladý talent netrefil ani brankové zařízení. V 77. minutě přišel poslední hřebíček do rakve domácích. Trochowski se nádherně trefil z přímého kopu.

Domácím se povedlo jen tři minuty před koncem snížit. Na branku Hamburku směřoval dlouhý balón, který proletěl klubkem těl a nakonec skončil v brance HSV.

Hamburk tak vyhrál ve Švýcarsku 3:1 a do domácí odvety si udělal velice solidní náskok, který by mu za předpokladu nepodcenění soupeře měl stačit k postupu.

Více informací k zápasu

Rosenborg BK - ACF Fiorentina 0:1

14.02.2008 20:45

Góly: 16. Adrian Mutu

Ve své Lerkendal Areně v Trodheimu dokázal Rosenborg remizovat s Chelsea a porazit Valencii, na Fiorentinu však domácí nestačili. Fialky zvítězily brankou navrátilce z marodky Adriana Mutu. Fiorentina má tedy velmi slibně nakročeno do dalších bojů Poháru UEFA, v odvetě totiž bude doma.

Fiorentina se vrhla do útoku hned od samého začátku klání. A domácí Vladimir Demidov měl co dělat, aby odkopl nebezpečně vyhlížející Semioliho roh. O chvilku později Andreas Nordvik zblokoval ránu Martina Jorgensena. 16. minuta již přinesla prvotní ofenzíva hostům ovoce. Mutu zpracoval precizní pas od Riccarda Montoliva, zjevil se zhruba pět metrů před brankářem domácích a zkušeně rozvlnil síť. Rosenborg poprvé pořádně zaútočil až ve 21. minutě, Frey však skvěle polapil centr a z akce nebylo nic.

Mutu vyslal poté na branku Rosenborgu dvě slibně vyhlížející střely, ale ani jedna si cestu mezi tři tyče nenašla. Zdravko Kuzmanovič mohl navýšit vedení Violy ve 37. minutě, avšak jeho dalekonosnou ránu dobře vychytal Rune Jarstein. Srbský forward byl při chuti a zkoušel to znovu z podobné dálky, ale přestřelil.

Ve druhém poločase vstoupili hráči Rosenborgu na hřiště jako vyměnění. Fiorentina útočila jen sporadicky, zato Sebastien Frey se pořádně zapotil. V 74. minutě jej dělovkami ze střední vzdálenosti protáhli Didier Konan a Marek Sapara. O osm minut později byli domácí velmi blízko vyrovnání, střela Konana zhruba z jedenácti metrů skončila na tyči branky francouzského gólmana! Viola se nakonec po perném závěru radovala z vítězství a do odvety půjde s jednogólovým náskokem.

Více informací k zápasu

Bolton Wanderers - Atlético Madrid 1:0

14.02.2008 21:00

Góly: 74. El-Hadji Diouf

Bolton dal zapomenout na nevydařená vystoupení v rámci Premier League a dokázal porazit Atletiko Madrid. Jedinou branku utkání dal El-Hadji Diouf.

Ústřední postavou Wanderers byl Taylor, přes něhož šla většina akcí domácího týmu. Jeho pokus z první minuty zneškodnil Abbiati a italský brankář z jejich souboje vyšel vítězně i o tři minuty později, když Taylorův pokus vytáhl na tyč. V desáté minutě pálil Taylor pro změnu nad, na druhé straně zahrával Reyes trestný kop a po hlavičce Lopeze se vyznamenal Jaaskelainen.

V 17. minutě se Abbiati znovu zapotil při likvidaci dalšího pokusu Taylora, ve 23. minutě hlavičkoval těsně vedle Davies. V podobných místech skončila i rána Simaa, který tak neúspěšně zakončil rychlý brejk. Tečku za první půlí pak udělala obehraná dvojice - střílel Taylor a zasahoval Abbiati.

Druhou část hry svými střelami otevřeli Taylor a Guthrie, za atletiko zahrozil Forlan a po jeho zakončení se v 54. minutě vlnila boční síť. Atletiko se začalo více tlačit do útoku, po neproměněné příležitosti Maxiho ovšem dostalo dvě rány v průběhu jedné minuty. Sergio Aguero původně neměl hrát vůbec, trenér Aguirre ho ovšem nakonec poslal na hřiště v 59. minutě a tohoto tahu jistě hodně litoval. V 73. minutě totiž mladý Argentinec plivl na Taylora a dostal červenou kartu. Bolton svou početní převahu rychle zužitkoval. Již o minutu později se po spolupráci se Steliosem a Taylorem trefil Diouf a dal svou již pátou branku v sezoně - 1:0.

Wanderers si svůj jednobrankový náskok již bez větších problémů pohlídali, Atletiko tak v domácí odvetě bude muset zvítězit.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Tottenham Hotspur 1:2

14.02.2008 21:00

Góly: 70. David Střihavka - 4. Dimitar Berbatov, 30. Robbie Keane

Slavia Praha prohrála v úvodním zápase 3. kola Poháru UEFA s Tottenhamem 1:2. Jedenáct tisíc diváků na Strahově vidělo zápas dvou rozdílných poločasů. V první půli byli hosté lepším týmem a dostali se do dvoubrankového vedení. Po výměně stran se hra Slavie razantně zlepšila, sešívání po hodině hry vstřelili gól, vyrovnat ale již nedokázali.

Hosté se ujali vedení hned v úvodu zápasu, po čtyřech minutách hry nechala slávistická obrana prostor Berbatovovi, který na nic nečekal a střelou k tyči z hranice šestnáctky otevřel skóre. Domácí se snažili ohrozit Černého branku o několik minut později, ale Pudilův přímý kop skončil nad.

Tottenham po úvodní brance hru uklidnil a hrál velice uvolněně, většinu času měl míč na svých kopačkách, Slavia nechávala soupeři hodně času a prostoru k rozehrávce.

Do dobré příležitosti se dostal ve 23. minutě Střihavka, ale jeho pokus byl sražen obráncem hostů na rohový kop. O pár okamžiků později musel zasahovat Vaniak proti nebezpečné střele Lennona. Do dvougólového vedení poslal "Kohouty" po půlhodině hry Keane, který si udělal po levém křídle výlet do slávistické obrany a pohodlně překonal Vaniaka.

Slavia se pokoušela v prvním poločase několikrát prosadit, ale většina pokusů ztroskotala na špatné finální přihrávce nebo je zastavila velmi dobře organizovaná obrana Tottenhamu. Dvě minuty před koncem první půle Vaniak fantasticky zlikvidoval dvě velmi nebezpečné střely Berbatova a uchránil domácí od ještě větší pohromy.

Hosté z tempa hry nezvolnili ani na začátku druhého poločasu, po pás sekundách trefil spojnici břevna a tyče Huddlestone. Postupem času se Slavia začala soupeři herně vyrovnávat a branky se dočkala v 69. minutě. Radek Černý neudržel lehký centr Hubáčka, míč mu vypadl a pro Střihavku nebyl problém dorazit balón z několika decimetrů do sítě.

Čtvrthodinu před koncem zahrával Berbatov přímý kop, ale radost z gólu mu překazil výborným zákrokem znovu Vaniak. Slavia mohla vyrovnat v 81. minutě, Střihavkův pokus skončil těsně vedle Černého svatyně. A když pět minut před koncem trefil Brabec prudkou hlavičkou pouze břevno, bylo rozhodnuto, že lepší výchozí pozici do odvety bude mít Tottenham.

Více informací k zápasu

SL Benfica - 1. FC Norimberk 1:0

14.02.2008 21:45

Góly: 43. Ariza Makukula

Benfica si na své konto zaslouženě připisuje výhru. Hosté z Norimberku však mohou být spokojeni, výsledek 0:1 z jejich pohledu jim dává velkou šanci do odvety.

Benfica byla od začátku aktivnějším mužstvem a více se tlačila do ofenzívy. Hosté však nebyli zalezlí a snažili se rychle kombinovat, což jim místy šlo velice dobře. Domácí hráli hodně přes Ruie Costu.

První šanci měl Jan Koller, po přihrávce od Adlera se ocitl na vápně, trefil však jen clonícího obránce. Ve 24.minutě vyzkoušel pozornost Jaromíra Blažka Nuno Asis, český brankář si však s jeho pokusem hravě poradil.

Po půl hodině hry Benfica převzala těže zápasu do vlastních tukou, její hráče si skvěle rozumněli v kombinacích a vytvářeli si i dobré střelecké pozice. Ve 43.minutě se hráče portugalské celku dočkali prvního gólu. Tato branka se dá přičíst na vrub Blažka. Rui Costa našel Makukulu, ten napřáhl z 20 metrů a skóroval. A to přestože jeho střela mířila doprostřed branky.

Do druhé půle nastoupil na straně Norimberku za mladého Adlera Kristiansen. Benfica začala druhou část tak, jak skončila tu první, a to velkým tlakem. Během pěti minut měli dobré šance Makukula, Cardozo a Nuno Asis. Všichni tři byli však neúspěšní.

V 50. minutě našel Saenkův centr Kollera, jeho hlavička šla jen těsně nad branku domácích. Rui Costa sice má svá nejlepší léta už za sebou a po letošní sezoně se rozloučí s kariérou, přesto právě jeho podpis nesla řada akcí portugalského celku.

Po 70 minutách zápasu to vypadalo, že hostům došel dech. Vůbec nestíhali v osobních soubojích a všude byli až jako druzí. Posledních deset minut zase byly vidět náznaky šancí Norimberku a ty se rozhodně nedaly označit jako gólové. Do konce zápasu se tak nic důležitého již nestalo a domácí mohli jít slavit.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdo tady nedávno psal, že Čontofalský je na tom momentálně lépe než Petr Čech ?

Byl na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

Wiese už má dvě po sobě chycený penalty (Bayern, teď Braga)

Reagovat
smazaný uživatel

a hned třetí!!! uff...

Reagovat
smazaný uživatel

Wiese do nemeckej repre

Reagovat
GEGE

Pogrebniak

Reagovat
smazaný uživatel

Pogrebnyak je genialni hrac (i s genialnim jmenem). Za Petrohrad dava strasne moc golu, na podzim jsem docela sledoval zapasy Petrohradu a v kazdem druhem zapase dal gol (a pohrbival tymy jak na bezicim pasu). Navic je i mlady (24 let), divim se, ze o nej neni zajem nekde na zapade.

Reagovat
GEGE

jj jmeno ma super jinak diky za info

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc se skvěle doplńuje s rychlonohým Aršavinem....

Reagovat
smazaný uživatel

skvělej gól Blanca v poslední minutě AEK - Getafe

Reagovat
smazaný uživatel

kde to vsetci pozerate??

Reagovat
smazaný uživatel

přes net

Reagovat
smazaný uživatel

a na akych strankach???

Reagovat
smazaný uživatel

myp2p.eu

ale budeš si muset stáhnout i program sopcast nebo ppstream, abys přenos spustil.

Reagovat
smazaný uživatel

Polááááááááák!!! Pěknej gól!

Reagovat
smazaný uživatel

a nvíc Vlček centroval na druhej gól, Zítka inkasoval jenom z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

sorry. nic proti ale myslim si že Vlček hrát nemohl když už hrál ligu mistrů za Slavii..ale nejsem si jistej

Reagovat
smazaný uživatel

nj tak to je to nízký rozlišení... blonďák to byl

Reagovat
smazaný uživatel

Leda, že by nastoupil na černo - ale tomu se mi nechce věřit !

Reagovat
smazaný uživatel

leda tak..ale to se dela u nas..a ne v Evrope

Reagovat
Shevchenko

Proč proboha píšete Pogrebniak ?

Reagovat
Shevchenko

Super tak Anderlecht to ještě otočil.

Reagovat
Shevchenko

Máte někdo link na ten zápas ?

Reagovat
smazaný uživatel

myslel jsem že ti rangers to dají aspoň 1:0 Škoda, to je tak když se mi neche spokojit s vrabcem v hrsti

Reagovat
cubinho

Vyhráli by, kdyby za Panathinaikos nechytal skvělý Galinović

Reagovat
smazaný uživatel

jo, tak mi měl napsat mail že je tak skvělý, než jsem to vsadil do kombíku

Reagovat
cubinho

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak. Ta nerozehranost se musela projevit.... Proto mě taky hodně překvapilo vítězství Zenitu, to jsem fakt nečekal...

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak byl opravdu strašný

Reagovat
smazaný uživatel

Ciste jsem si otipoval vsechny zapasy a dve pofiderni chyby.Prohra Villarealu po hrubce golmana(muj tip 0) a prohra Bordeaux ve 94 min.zapasu(tip 0).Jinak to vyslo suprove ostri faforiti vyhrali a jinak x.

Reagovat
One-Real

Myslel jsem že Bayern vyhraje .. na to bych vsadil jeste ze jsem to neudelal

Reagovat
smazaný uživatel

to ja sem si byl prave jistej, ze nevyhraje, u tech bojovniku ve skotsku se hraje tezko, zvlast, kdyz je ted bayern v mirnym utlumu..

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem pekny blbec Fiorentina 2 Hamburk 2 Bolton 1 kdybych to skusil alespon za za 50kc mohla byt dobra 500,-

Reagovat
smazaný uživatel

njn, ale dej si bolton 1..

Reagovat
smazaný uživatel

Jarolím si dneska připsal jeden kousek.

Reagovat
smazaný uživatel

Radek nezapomněl odkud přišel do spurs a dal klukům dáreček

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, škoda, že si taky jeden nenadělili sami, Brabcovo břevno, Ivanova šance, v druhé půli byla Slávka lepší, ale ten začátek - ach jo. Ale jsem spokojenej, přece jen to nebyl nářez, a za druhou půlku si zasloužili vyrovnat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, za ten první poločas, za oba ale ne. Když vezmu ten zápas jako celek, tak si zasloužil vyhrát o gol Tottenham. První poločas jsem neviděl, ale co jsem slyšel, tak to byl ustrašený výkon a mohli děkovat, že to bylo 0:2 po 45 minutách - opravte mě, jestli se pletu.... V tom druhém dějství, které už jsem sledoval se mi Slavia v některých fázích líbila, bylo celkem dost slibných momentů a vyrovnáním to zavánělo - Brabcovo břevno, nebo Volešákovo špatné zpracování to byly jasné tutovky... Na druhou stranu Tottenham toho měl taky hodně, namátkou Jenas, Berbatov, Keane, ale v obraně fakt moc zkušeně nepůsobil, hlavně po té brance Střihavky.

A znovu jsem se utvrdil v tom, že Suchý v zápasech proti silným nepřesvědčil. Reprezentace je hodně daleko...

Reagovat
smazaný uživatel

*druhý

Reagovat
smazaný uživatel

Ten začátek byl opravdu ve stylu - vy jste VELKÝ TOTTENHAM, a my malá slavia. První gól byl tak trochu smolný, Berbatovovi se povedla parádní střela, i když u něj to zase taková vyjímka není. Nevím, buď byla Slávka zblblá mediálním masakrem o tom, že proti Spurs nemá šanci, nebo se potřebovali rozehrát po zimní pauze. Jenže po LM už by mohli být trochu otrkaní a nedělat některé naivní chyby. Škoda toho začátku, na plichtu určitě měli, i když Spurs by možná bez toho prvního gólu hráli jinak - to je všechno kdyby. V každém případě to byl docela pěknej a dramatickej zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopil jsem to braneni na konci prvniho polocasu to bylo neco priserneho,vsichni v sestnactce a cekji co Tottenham udela,jinak Strihavka velka budoucnost doufam ze zakotvi ve Slavii na trvalo moc se mi libil.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo zřejmé, že v kabině je KJ seřval na dvě doby (raz a dva) a po půlce měl za co, taky tomu pomohl postavením Ivany.

Reagovat
smazaný uživatel

Jarolim byl hrozny,jde videt ze absolutne nestiha tem nejlepsim at uz fyzicky tak rychlostne,podle me velka tlacenka ze strany trenera,ale rad bych se mylil co myslis?

Reagovat
smazaný uživatel

Na začátku byl vidět, ale po 20 minutách se nějak vytratil. Talent to je, možná mu to nesedlo, možná se trochu podělal, LM nehrál, nemá zkušenosti. Uvidíme, v přípravě se chytal.

Reagovat
smazaný uživatel

Suchý už nikdy DM - nebyl jsem si jist, jestli byla má delší návštěva strahovských toalet způsobena přestávkovou klobásou nebo jeho výkonem. Radši ať se vymění s Latkou, ten je navíc mnohem lepší dopředu.

Nejhorší na prvnim poločase bylo, že všichni jen stáli a koukali na sebe. Tady je ten největší rozdíl mezi Slavií a západní Evropou - hráč má před sebou spoustu prostoru, ale častokrát se rozběhne až když tam jde přihrávka.

Reagovat
smazaný uživatel

Se Suchým máš pravdu,na záložníka je moc pomalý,ale nemyslím,že by to Latka zahrál líp(je taky pomalý).Mára pořád vykládá jak se těší na velký soupeře,ale pak většinou nejvíc hoří.Škoda Švece,toho si měli ještě chvilku nechat,je o dost rychlejší než Suchý a běhavější,v LM mě přesvědčil mnohem víc.A určitě le lepší než Abraham(to je navíc lečo ).

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych, že je pomalý, ale neví kde má hrát, takže tam chodil jak bludnej holanďan. Ono taky snad dva roky hrál stopera.

Reagovat
smazaný uživatel

V poharech to hrat nemuze,chybi mu jeste prehled nekolikrat tam propadl a bud to hasil Tavares a nebo z toho bylo precisleni...

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt ve Sportu(deník)dostal Tavares 2 nebo 3 teď si nevzpomenu

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Sportu jsou kokoti.

Reagovat
smazaný uživatel

Po golech Keana a Berbse nádherně vystřelil Aaron a když by tohle nedal tak tam Berbse vychytal Vaniak to byla nádhéra.A pak pustil Radek gola....Takže tu se nemužem bavit o remíze kdyby ho nepustil.......A zase jsme hráli pouze s dvěma "pravými" obránci Tainio,Zokora a O´Hara nejsou "pravý" obránci....A nechápu jak média kecala ,že nám chybí Dawson velká stráta

Reagovat
smazaný uživatel

ale záložníci

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ta ku.va šikmoaka uz je nase,to se mame na co tesit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele