1/16 finále - 1. zápasy
13.02.2008 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

RSC Anderlecht - Girondins Bordeaux 2:1

Anderlecht i se dvěma českými reprezentanty v základní sestavě dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející zápas s Bordeaux a uchoval si naděje na postup. Bordeaux alespoň o remízu připravila až poslední minuta.

Už v šesté minutě na sebe upozornil Juhasz, za svůj zákrok na Diarru dostal žlutou kartu. Domácí agresivní pojetí hry slavilo na začátku úspěch, v 16. minutě zkoušel střelecké štěstí Wasilewski, o čtyři minuty později pak přišla na řadu největší šance první půle. Po rychém brejku se ocitl sám před Ramem Polák, ovšem rozhodující moment nezvládl a míč poslal nad. Hosté se střeleckými pokusy řádně šetřili, ten první a hodně nepřesný vyslal z velké dálky Obertan.

I po změně stran byli lepší domácí, stačila však jedna nepozornost a do vedení šlo Bordeaux. V 69. minutě padl k zemi po souboji s Juhaszem Cavenaghi a kopala se penalta. Její exekuce se ujal Jussie a s přehledem poslal Zítku na opačnou stranu - 0:1.

Anderlecht nesložil zbraně a na vedoucí branku odpověděl sérií rohových kopů. Zasloužené odměny za svou aktivitu se pak domácí dočkali v 79. minutě. To Diarra nedokázal odkopnout míč z vlastního pokutového území a Jan Polák tentokráte mířil přesně - 1:1.

Brankou na 1:1 zápas nekončil, což si ke své škodě neuvědomili hráči druhého týmu francouzské Ligue 1. Ve čtvrté minutě nastavení přišli o míč, Legear našel svým centrem Mpenzu a ten rozhodl o konečné výhře Anderlechtu 2:1.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1,mozno ani to ne anderlecht vecinom doma proti silnejsim superom brany.Takze by som nevydel velku nadej v tom ze padne vela gooolov

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Anderlecht nic lehkého, forma se pomalu vrací, ale zatím to není úplně ono. Rozhodně ale přeji našim vyslancům, Zítkovi vychytat nulu a Vlčkovi, aby se gólově prosadil. Girondins přijíždějí v roli favorita. Vede se jim velmi dobře, drží špičku tabulky, kvalitnější kádr, ... Tip 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Anderlecht zla obrana dobry utok...vidim to tak na 3:1... v poslednim zapase s Bruselem FC to byla radost pohledet...jen tak dale...a VCLEK GOL UZ!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí štastně vyhráli, ale do odvety je to zcela otevřené. Čech Polák dal gól a zase ty diváci ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele