1/16 finále - 1. zápasy
14.02.2008 19:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Bayern Mnichov 2:2

Bayern byl v celém utkání jasně lepším týmem, ale Aberdeenu se povedlo svého soupeře dvakrát zaskočit a na konci se tak oba týmy musejí spokojit s výsledkem 2:2. Tento výsledek je určitě lepší do odvetného zápasu pro bavorský celek.

Mráz a studený vítr přivítal fotbalisty na hřišti v Aberdeenu. První šance na sebe nenechala dlouho čekat a měli jí hostující hráči Bayernu. Lell našel volného Altintopa, ten však z 12 metrů trefil pouze domácího stopera Diamonda. Domácí se ze začátku soustředili více na obranu. V 10. minutě vyslal nádhernou střelu na domácí svatyni Christian Lell a brankář Langfield se musel činit. Aberdeen byl od začátku pod stálým tlakem, jeho hráčům chyběla zarputilost a prohrávali až moc osobních soubojů.

Po dvaceti minutách bylo jasné, že to bude mít Aberdeen velice těžké, Bayern totiž působil suverénním dojmem, ale pak přišel blesk z čistého nebe. Ve 24. minutě první střela domácích a hned šli do vedení. Bayern nedokázal dostat míč dál od svého pokutového území a pak napřáhl z dobrých dvaceti metrů Josh Walker, Rensing byl bezmocný – 1:0.

Dvě minuty na to měl obrovskou šanci Klose, ale trestuhodně netrefil branku. Bayern se však vyrovnání dočkal ve 29. minutě. Dlouhý balon od Lucia ještě prodloužil Toni a Klose se ve své druhé šanci nemýlil, vyrovnáno. Minutu na to mohl opět skórovat Klose. Po centru Zé Roberta se dostal k hlavičce, Langfield však skvělým reflexem vyrazil.

Ve 41. minutě další šok pro Bayern. Aluko se prosadil proti dvěma obráncům a nedal Rensingovi nejmenší šanci – 2:1. Do konce první půle už se nic nestalo, a tak do šaten mohli jít spokojeněji domácí fotbalisté. Do druhé půle nastoupil německý tým s jednou změnou. V kabině zůstal Lell a nahradil ho Phillip Lahm. V 53. minutě dostali hosté šanci pokutového kopu. Langfield první střelu vyrazil, ale na dorážku už byl krátký, vyrovnáno 2:2.

Po dvaceti minutách druhé půle měl šanci Ottl, jeho hlavička však orazítkovala jen tyč branky Aberdeenu. Hra v této fázi postrádala tempo, oba týmy už nešly do takového rizika jako v první půli. V 67. minutě trenér Hitzfeld trochu zariskoval, když stáhnul ze hřiště defenzivního záložníka Zé Roberta a na hřiště poslal třetího útočníka Lukase Podolskiho.

Ani tato změna však nepřinesla své ovoce. Na ukazateli svítila 80. minuta a zápas ztratil své kouzlo ve všech ohledech. Hlavně Bayernu vázla kombinace, chyběl moment překvapení, ale popravdě se v této fázi čekalo více od domácích, bavorskému klubu remíza 2:2 určitě vyhovuje.

Autor: Michael Künzel

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aberdeen si účast v Poháru UEFA váží a vypnou se k maximálnímu výkonu, ale na kvalitu soupeře to přeci jen asi stačit nebude. V domácím utkání možná ještě ano, ale v celkovém součtu už to je utopie. Bayern Mnichov je velký favorit a i když nastooupí na Pittodrie Stadium oslabená sestava o některé klíčové hráče (Ribéry, Sagnol, van Bommel, ...), zase tak velkým problémem by to pro tak kvalitní široký kádr neměl být. Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

muj tip je 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Aberdeen je to úspěch, moc se jim totiž nevěřilo. Ale myslím, že si to Bayern Mnichov moc nezkomplikoval, doma zcela jistě rozhodne výhrou. Navíc dal ve Skotsku 2 góly a to se v pohárech počítá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten příspěvek je ode mne, nechápu jak je možné, že mi tam kliklo jiné uživatelské jméno ?!?!?!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

utkání jsem viděl a i když se nám moc nedařilo tak doma je ROZBIJEME. naše síla je v týmu a kompaktnosti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele