1/16 finále - 1. zápasy
13.02.2008 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Zenit Sankt-Peterburg - Villarreal CF 1:0

Gól Pavla Pogrebniaka zajistil Zenitu Petrohrad nejtěsnější výhru v domácím zápase 3. kola Poháru UEFA proti španělskému Villarrealu. Osudový moment utkání přišel v třiašedesáté minutě, kdy ojedinělou chybu vyrobil brankář Villarrealu Diego Lopez a Pogrebniak toho beze zbytku využil.

První šance zápasu přišla z kopaček hráčů Villarrealu. Dalekonosnou střelu útočníka Nihata Kahveciho ovšem brankář Zenitu Viacheslav Malafeev stačil vyrazit na rohový kop. Na druhé straně se podobným pokusem prezentoval Anatoliy Tymoschuk, ale i Diego Lopez si v tomto případě věděl rady. Ve dvacáté minutě se ve veliké příležitosti objevil Nihat, na Malafeeva si ani tentokrát nepřišel. Od této chvíle se hrálo převážně na polovině hostů a vytíženějším brankářem byl bez debat Lopez. Likvidovat musel střely Pogrebniaka a Viktora Faitzulina. A když nemířil do černého ani na druhé straně hřiště Guille Franco, šli si hráči odpočinout do kabin za bezbrankového stavu.

Na začátku druhé půle musel Lopez likvidovat dravý průnik Kim Dong-jina. V šedesáté minutě ovšem Lopez zpytoval svědomí. Jeho hrubá chyba nabídla velice snadnou vedoucí branku pro Pogrebniaka. Zdvojnásobit mohl náskok v sedmdesáté minutě opět Pogrebniak, ovšem tentokrát ho stihla zablokovat hostující obrana, a proto si nakonec Villarreal veze do Španělska pouze jednobrankové manko.

Autor: Ondřej Štícha / sportinglife.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zenit chce udělat, po dobytí ruského titulu, další velký výsledek v Poháru UEFA. Ale bude ho srážet nerozehranost, plusem mu naopak může být místní drsné klima. Villarreal ale už má z evropských pohárů velké zkušenosti, takže by ho ani nepříznivé počasí nemělo srazit, i když klimatický skok to přeci pro ně bude. Mají ale velmi dobrou formu, tudíž je možné je v tomto utkání označit za mírného favorita. Buď remíza, případně čistá 2. Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Nene z myho dosti odbornyho pohledu( ) je mi jasny ze vyhraje zenit..maj spoustu kvalitnich hracu...svou kvalitou se vyrovnaj hracum villarealu a rozhodne pocasi....jesli bude chcat tak je to v prdeli cely (pro villareal)..muj typ 2:1 pro zenit

Reagovat
Devil

Hm , pro me celkem prekvapko !

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem nečekal, přece jen je Villarreal vyhranější, nechce se mi věřit, že by to podcenil. Ale to je fotbal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele