Pohár UEFA - preview prvních zápasů 3. kola

18.02.2009, 09:24, aktualizováno 19.02.2009, 08:34
Previews
Nejzajímavější duel slibuje utkání Fiorentiny s Ajaxem Amsterdam. Tottenham se utká s nebezpečným Doněckem, který však může doplatit na nerozehranost. Totéž platí i pro FC Kodaň, která narazí na další anglické mužstvo - Manchester City. Také Lech Poznaň terpve čeká na start ligové soutěže, ale už se musí postavit italskému Udine...
Dynamo Kyjev - Valencia CF  (středa 18:00)
Valencia odjíždí do Kyjeva s cílem odvést proti domácímu Dynamu co nejlepší výkon. Záložník španělského klubu, David Albelda však připouští, že jeho tým dostal Dynamo v nejhorší možnou chvíli.

Valencia bude hrát na Ukrajině po čtyřech porážkách z posledních sedmi zápasů, slavný španělský klub není v tento moment v optimální formě. "Během sezóny máte obvykle výkyvy formy a myslím, že zrovna teď budeme hrát v nejhorší možný moment," řekl Albelda.

"Musíme si být vědomi skutečnosti, že nejsme právě v dobré chvíli, ale nemůžeme dělat nic jiného, než se přes to přenést a vzhlížet k budoucnosti s optimismem. Měli by jsme zkusit se více spojit, pracujeme na tom, ale ovoce to zrovna nenese, musíme proto pokračovat," dodal Albelda.

Valencia bude proti Dynamu hrát bez dlouhodobě nepřítomných Renana Brita, Alexise a Edua, Unai Emery však na zápas nominoval Miguela a Emiliana Morettiho, kteří měli ještě nedávno problémy se zraněním. Dynamo Kyjev ale nebude lehkým soupeřem, o čemž jasně vypovídají výsledky z Ligy mistrů.

"Valencia je nejsilnější soupeř, kterého jsme mohli v této fázi dostat," řekl trenér Jurij Semin. "Valencia má obrovskou sílu v útoku, kde hrají evropští šampióni Villa, Joaquin a Vicente. Jsou také nebezpeční kvůli jejich týmové práci a protiútoku," dodal Semin, který do zápasu nemůže nasadit suspendovaného záložníka Alijeva.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.20 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zenit Petrohrad - VfB Stuttgart  (středa 18:15)
Ruský obhájce titulu narazí už v této brzké fázi soutěže na velmi nepříjemného soka, který v posledních duelech má velmi dobrou formu a patří rozhodně k nejlepším ve své lize. Stuttgart táhne svými brankami Mario Goméz, Zenit je ovšem perfektní v defenzivní činnosti a umí včas udeřit, na nepříliš koncentrovanou obranu Stuttgartu tak může vyzrát.

Pro Zenit je malou výhodou, že hrají první zápas doma a musí se proto snažit hrát od začátku především bez inkasované branky. Stuttgart se nachází na sedmém místě Bundesligy, je ovšem v závěsu za nejlepšími a boj o Ligu mistrů rozhodně nevzdává. Stuttgart v posledním klání v jarní části po dvou úvodních výhrách jen remizoval s Hannoverem, teď je však na pořadu nová motivace.

Petrohrad může mít obrovskou nevýhodu v tom, že je nerozehraný, soutěžní utkání si totiž nezahrál od konce listopadu minulého roku a navíc v tabulce skončil až na pátém místě, účast v Lize mistrů je tak zcela vyloučena. Petrohrad ukončil sezónu zápasem Ligy mistrů na hřišti Realu Madrid, kde jasně prohrál 3:0, nicméně v tomto dvojzápase je mírným favoritem. Oba celky se v nejbližší době na ruské půdě neutkaly, čeká je tak premiéra.

Kouč Stuttgartu Markus Babbel vidí ve svém týmu velký potenciál a cítí obrovskou možnost: "Je to skvělé šance vyslat signál, že tu stále jsme a můžeme hrát o velké úspěchy. Hrozně se na střetnutí s nejlepším týmem Evropy loňského roku těšíme. Rozhodně nás nečeká nic lehkého, musíme si však zachovat chladnou hlavu," snaží se najít úspěšný recept bývalý obránce a teprve šestatřicetiletý kouč.

V sestavě bude chybět německý player Sami Khedira, který ještě musí na finální zátěžové testy, otazník visí též nad účastí Matthieua Delpierra a Yildirayho Basturka. Zenit stále vede kouč Dic Advocaat, zkušený harcovník, který dovedl tým v minulé sezóně k největšímu úspěchu v historii klubu, se ale tentokrát musí obejít bez hvězdného Andreje Aršavina, který se vydal na cestu do Londýna ke Kanonýrům.

"V tomto ročníku chceme vyhrát titul i pohár UEFA," nebojí se odvážného tvrzení Advocaat. Tým naopak posílil hannoverský záložník Szabolcs Huszti a pětadvacetiletá opora vidí velkou možnost na vítězství: "Moc dobře víme, že můžeme být silnější než Stuttgart, v individuálních schopnostech jsme daleko před soupeřem," nebojí se dalších ostrých slov sám Huszti.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympiakos Pireus - AS Saint-Étienne  (středa 18:30)
Olympiakos Pireus přivítá na svém hřišti v prvním zápase vyřazovací části Poháru UEFA francouzské St. Étienne. Favoritem tohoto dvojutkání je Olympiakos, který vede řeckou ligu s velkým náskokem. St. Étienne je naopak v opačné situaci, v Lique 1 bojuje o záchranu. Aktuální forma vyznívá jednoznačně lépe pro řecký tým.

Ten je v domácí lize k nezastavení a už jen zázrak ho může připravit o titul. Ligu vede o čtrnáct bodů před druhým Panathinaikosem. O víkendu Olympiakos jen potvrdil současnou formu, když zvítězil 2:1 nad Arisem Soluň. Olympiakos zvítězil ve všech domácích zápasech tohoto ročníku a v posledních třech domácích zápasech Poháru UEFA nastřílel čtrnáct gólů. Do středečního utkání by neměl nastoupit pro zranění stehna Sebastian Leto.

St. Étienne má úplně jiné starosti, než je Pohár UEFA. Ve francouzské lize je jen tři body od sestupu. Momentálně se nachází na prvním nesestupovém místě, ale má odehraný o jeden zápas více než Valenciennes, který je o příčku za ním. St. Étienne prohrálo o víkendu na hřišti Paris Saint-Germain 1:2. O čestný úspěch hostí se postaral Dimitri Payet.

I trenér St. Étienne Alain Perrin připustil, že momentálně myslí více na příští kolo proti Bordeaux než na řecký tým. Ale i přes tuto svízel je plný optimismu a naděje. Do Řecka bere 19 hráčů. S týmem cestuje i obráce Sylvain Monsoreau, který se vrací do týmu po dlouhém zranění achilovky. "Budeme si chtít uchovat šanci na postup i do odvety. Hlavním úkolem bude nedostat gól," uvedl trenér Alain Perrin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.80 - 6.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Aston Villa - CSKA Moskva  (středa 20:00)
Ve vynikající formě hrající Aston Villa přivítá ve Villa Parku jediné mužstvo, které v základní skupině chudšího bratra Ligy mistrů získalo plný počet bodů - CSKA Moskva. Mnozí experti považují tento duel za šlágr třetího kola Poháru UEFA.

Aktuálně třetí tým anglické Premier League, Aston Villu, v nedělním utkání pátého kola FA Cupu zaskočil Everton, který po výhře 3:1 birminghamské mužstvo vyřadil. "Vzhledem k šířce kádru se nakonec může ukázat, že máme štěstí v neštěstí," hledal pozitiva trenér Aston Villy Martin O’Neill.

Aston Villu tento týden čeká náročný program. Ve středu hostí CSKA Moskva, v sobotu ve šlágru 26. kola Premier League Chelsea. Fanoušci v Anglii staví nepochybně výše druhý jmenovaný souboj, Villans ale chtějí dosáhnout kýžených cílů na obou frontách. Kupříkladu v utkání základní skupiny proti Ajaxu si Villa Park připomínal poslední evropskou trofej získanou v roce 1982.

"Tu noc byla atmosféra fantastická, jedna z nejlepších, jakou jsem kdy zažil na Villa Parku. Byla to nezapomenutelná noc. Doufám, že další taková bude vytvořena ve středu," nabádá příznivce kapitán Villy Gareth Barry.

Emile Heskey a Steve Sidwell kvůli zranění, respektive karetnímu trestu o utkání proti CSKA Moskva. Fit je naopak střední obránce Curtis Davies, kterého sužovaly zdravotní problémy s ramenem. Dlouhodobými marody jsou Nigel Reo-Coker a obránci Carlos Cuellar a Martin Laursen.

CSKA Moskva vstoupí do nové éry - bez veleúspěšného lodivoda Valerije Gazzajeva. Podsaditý muž s knírkem dovedl "Koně" ke třem ligovým titulům a vítězství v Poháru UEFA v roce 2005. Na lavičce moskevského gigantu ho nahradila brazilská legenda Zico.

Bývalého trenéra Fenerbahce tak čeká ve středu debut na lavičce CSKA v soutěžním utkání, dosud poslední utkání hrálo CSKA v listopadu ještě pod bývalým trenérem Gazzajevem. Zico se zatím musel spokojit jen s přátelskými zápasy, ve kterých ladil formu před utkáním s Aston Villu. V generálce na anglického protivníka červenomodří porazili Žilinu 2:1. Vítěznou branku vsítil v poslední minutě Daniel Carvalho navrátivší se z půlročního hostování v Internacionalu.

Zico se nemůže spolehnout na dva distancované členy základní sestavy Antona Grigorjeva a Deividase Šemberase. Obránce Grigorjeva nahradí teprve sedmnáctiletý Georgij Ščennikov a Šemberase zkušený Rahimič.

Pro obranu Aston Villy bude největším nebezpečím brazilský ostrostřelec Vágner Love, který v tomto ročníku Poháru UEFA stihl nasázet už osm branek a suverénně vede tabulku střelců před pětigólovým Mladenem Petričem.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Friedel - Knight, Davies, L.Young, Gardner - Milner, Petrov, Barry, Young - Agbonlahor, Carew
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Ščennikov, A.Berezuckij, Ignaševič, V.Berezuckij - Rahimič, Aldonin - Žirkov, Dzagojev, Krasič - Vágner Love.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.35 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Werder Brémy - AC Milán  (středa 20:30)
Vyřazovací část poháru UEFA svedla dohromady dva celky, které by za normálních okolností měly být v úplně jiné soutěži - Lize mistrů. Asi nejvíce strhující utkání celého 3. kola této soutěže, mírným favoritem je ovšem italský klub, který má o něco lepší formu. Werder totiž tápe od začátku sezóny, jen stěží se dostal z Ligy mistrů na třetí pozici a k tomu na jaře v Bundeslize ještě nevyhrál.

Brémy jsou v německé lize až desáté, přestože v jarní části proti sobě měly velmi slabé soupeře. Prohra s Bielefeldem a remíza s Gladbachem, tedy absolutním dnem soutěže, může stát v nejbližších kolech kouče Schaafa místo. Navíc hosté budou hrát na San Siru, v jedné z nejlepších atmosfér v Evropě proti milánskému gigantu.

AC je na tom o hodně lépe, ztráta na titul je sice velká, dá se však sáhnout během několika kol. Nicméně v poslední době nemá též nějakou oslnivou formu, remizoval s podceňovanou Regginou, více ale určitě bolí porážka od věčného rivala a vedoucího Interu, který mu tak odskočil v Serii A o jedenáct bodů. Poslední vzájemný duel s Werderem na San Siru je datován do roku 1994, tehdy domácí zvítězili 2:1.

Trenér AC Carlo Ancelotti nepřipouští žádné podcenění, chce hlavně rychle zapomenout na prohrané derby: "Určitě nás to nepostihne, jsme dobře připravení. Jsme v závěsu za Juventusem, nemusíme se ničeho obávat. Hrajeme ve velké pohodě a naše psychika se jen tak nepoloží," volí odvážná slova před výkopem.

Jeho ambice ale míří celkově hodně vysoko: "Naším cílem je pohár UEFA vyhrát, plně se koncentrujeme už jen na středu." Domácí se musí obejít bez tria hvězd Kaká - Ševčenko - Nesta, nicméně po svalovém zranění bude fit zimní posila Beckham.

Do sestavy hostů se vrací mozek Diego, který má obrovskou motivaci po menší pauze uspět: "Jsem připraven zase hrát v takové formě jako v minulosti. Nyní je perfektní moment, aby se zvedl celý tým, budeme hrát před zaplněným stánkem a utkání si chceme užít." Schaaf nepřiveze kvůli trestu za žluté karty Torstena Fringse, jinak je tým kompletní, ze sestavy by měl oproti minulým kláním vypadnout záložník Daniel Jensen.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Boenisch - Baumann - Tziolis, Özil - Diego - Pizarro, Hugo Almeida.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Zambrotta, Senderos, Kaladze, Jankulovski - Beckham, Flamini, Ambrosini - Ronaldinho, Seedorf - Pato
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Paris Saint-Germain - VfL Wolfsburg  (středa 20:45)
Aktuálně šestý tým německé ligy Wolfsburg to nebude mít v prvním zápase osmifinále Poháru UEFA vůbec lehké. Zajíždí totiž do Parku princů, kde se střetne s francouzským výběrem PSG. Ten je díky výtečné formě ve velkém očekávání.

Pařížané jsou aktuálně druzí v Ligue 1. Na takovém umístění už dlouhou řádku let nebyli. I přes náročný program za více jak měsíc v devíti zápasech prohráli pouze dvakrát s Bordeaux (v lize a v Ligovém poháru), ve všech ostatních ovšem vyhráli. "Tohle utkání bude trochu odlišné od těch ligových. Přesto do něj musíme vstoupit s tím samým odhodláním a touhou po vítězství," řekl záložník Clément, autor rozhodující trefy sobotní výhry 2:1 nad St. Étienne.

Pro mužstvo trenéra Le Guena není Pohár UEFA tím hlavním cílem. Důležité je pro něj hrát příští sezónu Ligu mistrů. Proto se budou šetřit záložník Makelele s ofenzivně laděným Giulym, které tak nahradí nejspíše v základní jedenáctce Chantome s Pancratem. Stále není k dispozici Mateja Kežman, tomu totiž ještě probíhá suspendace od klubu za exces s dresem. Před dvěma týdny si totiž dovolil ho zahodit, když šel střídat.

Wolfsburg započal jarní část sezóny později než PSG, zatím v novém období neprohrál. Vlci jedou do Francie bez útočníka Grafita. A tomu je hodně líto, že se v Parku princů nepředstaví. Brazilec totiž právě přes Francii dostal své první angažmá v Evropě, konkrétně v Le Mans. Teď ho ovšem zabrzdilo zranění kolene, se kterým bude laborovat přes tři týdny. "Jsem z toho smutný. Velice jsem se těšil. Bojoval jsem dost, abych v tomto utkání hrál," hlesl Grafite.

Hlavní ofenzivní zbraní tak bude pro Wolfsburg exteplický Bosňan Edin Džeko. Kouč Felix Magath nemůže počítat navíc s novou posilou Slovákem Pekaríkem, jenž už hrál na podzim evropské poháry za Žilinu. Nahradit by ho měl Riether.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Landreau - Ceará, Camara, Sakho, Armand - Chantome, Sessegnon, Pancrate, Rothen - Luyindula, Hoarau
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, Šimůnek, Barzagli, M. Schäfer - Schindzielorz, Josué - Hasebe, Misimovič, Gentner - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.25 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
NEC Nijmegen - Hamburger SV  (středa 20:45)
Hostující Hamburk v Bundeslize bojuje o titul, domácí Nijmegen se v Eredivisii drží jen ve středu tabulky. Němci s přehledem vyhráli svou kvalifikační skupinu Poháru UEFA, Nizozemci prolezli do osmifinále se štěstím. Přesto by byl hamburský lodivod Martin Jol spokojený i s remízou.

"Ano, byl by to pro nás pozitivní výsledek," řekl Jol. "Je to pro NEC opět obrovská událost. Něco jako kdyby se znovu střetl s Tottenhamem nebo Udinese. Když tam přijede klub z Německa, je to pro něj stejně důležité. Ten zápas budou brát jako kdyby hráli proti Realu Madrid. Milují, když jsou v zápase považováni za outsidery," varoval.

Jol ví, o čem mluví. Vždyť také z Nizozemska pochází. Proti Nijemegenu už může počítat s chorvatským ostrostřelcem Mladenem Petričem, jenž byl na nedělní zápas s Bielefeldem suspendovaný. Vedle něho by se měl postavit jeden z dvojice Olič - Guerrero. Pravděpodobnější je ale varianta s Oličem. Chorvatské duo na podzim nastřílelo všech sedm vstřelených branek ve skupině.

Domácí budou postrádat křídlo Bouaouzana, který byl přeřazen do rezervního mužstva. "Rachid si znovu přepychově dovolil na tréninku nepracovat," zdůvodnil trenér Been a pokračoval: "To je to, proč jsem ho přeřadil. Chci totiž pracovat jen s hráči, jež jsou plně motivováni."

Chybět mu budou kvůli zraněním i Janssen s Rommedahlem a také mladík Goossens. Ten není napsán na soupisce pro evropské poháry. Zpět je alespoň Arek Radomski, nejistý start je ale stále u Worma s Ottenem, ačkoli již minulý týden oba trénovali s prvním týmem.

Zajímavou statistiku má na svém kontě domácí šestatřicetiletý bek Patrick Pothuizen. "Ve své kariéře jsem nikdy neprohrál zápas Poháru UEFA," prozradil veterán. "Bylo by samozřejmě hezké uchovat si tuhle bilanci. Musíme proti Hamburku začít trochu bláznivě, zároveň ale myslet na těsnou defenzívu."
NEC Nijmegen - pravděpodobná sestava:
Babos - Koenders, Pothuizen, Zomer, El Akchaoui - Sibum, Schöne, Ntibazonkiza, Davids - Kivuvu, van Beukering
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost - Demel, Gravgaard, Mathijsen, Aogo - Jarolím, Benjamin, Trochowski, Jansen - Petrič, Olič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.75 - 3.40 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UC Sampdoria - Metalist Charkov  (středa 20:45)
Sampdorii se v domácí soutěži příliš nedaří, a tak by ráda výrazně uspěla v Poháru UEFA. Prvním soupeřem ve vyřazovacích bojích bude pro italský tým Metalist Charkov, který se v základních skupinách ukazoval ve velmi dobrém světle.

Domácí budou spoléhat na služby Giampaola Pazziniho, velké zimní posily. Mladý útočník hrál na podzim Ligu mistrů za Fiorentinu, teď okusí i druhou pohárovou soutěž. Sampdoria v něm získala střeleckou jistotu, Pazzini naposledy zařídil remízu 1:1 se silným Juventusem.

Přesto jsou Janovští v Serii A až patnáctí, dobrý výsledek se Starou dámou jim ale může pomoci. "Remíza proti Juventusu je pro nás fantastická. Stejným způsobem musíme pokračovat i v pohárech," říká trenér Walter Mazzarri.

"Hlavně se nesmíme nechat zmást jménem soupeře. Je to po všech stránkách silný tým, vždyť vyhrál extrémně těžkou skupinu, aniž by ve venkovních zápasech obdržel gól," varuje domácí kouč. Pro Sampdorii bude zápas proti Charkovu obzvlášť zajímavý, s ukrajinským soupeřem poměří síly poprvé v historii.

Metalist na podzim předváděl skvělé výkony, ovšem teď může být trochu nerozehraný. První utkání jarní části ukrajinské ligy sehraje až čtvrtého března proti Dynamu Kyjev, dalšímu účastníkovi vyřazovací fáze Poháru UEFA a lídrovi domácí soutěže.

Trenér Charkova Miron Markevič se netají touhou navázat na výkony ze základní skupiny. Jeho tým vyhrál na Benfice a na Galatasarayi, remizoval s Herthou a také porazil Olympiakos. Už v prvním kole rozstřílel Besiktas.

Metalist navíc v zimě posílil o kvalitní trojici Berezovčuk, Olejnik, Acevedo, Trenér Markevič veze do Janova kádr v plné síle. U domácích visí otazník nad startem obránce Andrey Raggiho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.20 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girondins Bordeaux - Galatasaray SK  (středa 20:45)
Girondins Bordeaux dostalo pro další kolo Poháru UEFA těžkého soupeře, turecký Galatasaray, který přijíždí do Francie s cílem vyhrát. Všichni hráči domácího týmu vědí, že na vlastním hřišti nesmí zaváhat.

Obránce Bordeaux, Franck Jurietti si myslí, že jeho tým má oproti soupeři menší výhodu právě v tom, že začíná v domácím prostředí. "V Turecku bude rozžhavená atmosféra do běla. Už jsme to zažili," řekl Jurietti. "Dáme tedy vše do toho, abychom tam jeli za co nejlepších podmínek. Musíme doma vyhrát a nedostat žádné góly. Ale narazit na tento druh týmů na evropské scéně je vždy prospěšné. Dovolí vám to nasbírat zkušenosti," dodal francouzský obránce.

Do sestavy Bordeaux by se měl znovu postavit playmaker Yoann Gourcuff, nad startem útočníka Davida Belliona však visí otazník, hráč má problémy se slabinami. Les Girondins v poslední době poněkud přibrzdili, za poslední tři ligové zápasy vybojovali jen dva body a sklouzli se na pátou příčku Ligue 1.

Galatasaray také od zimní pauzy bojuje se svojí formou, čtyři zápasy a čtyři body a navíc konec v tureckém poháru hovoří za vše. Celé Turecko doufá, že svoje kvality dokáže v Poháru UEFA také český kanonýr Milan Baroš, kterému se v domácí lize velice daří. Navíc po zranění se vrací křídlo Harry Kewell a po vypršení karetního trestu také playmaker Lincoln. Mimo hru jsou jen Volkan Yaman, Tobias Linderoth a Hakan Balta.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.55 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Aalborg BK - Deportivo La Coruña  (středa 21:00)
Aalborg BK přivítá ve středu večer španělské Deportivo La Coruňa ve 3. kole Poháru UEFA a bude mu jistě chtít oplatit patnáct let starou porážku. Nejedná se totiž o první vzájemný zápas této dvojice v pohárové Evropě, neboť v sezóně 1993/94 se již oba týmy jednou střetly. Dánský klub zvítězil na domácím hřišti 1:0, ale ve Španělsku utrpěl debakl 0:5.

Pro Aalborg BK to bude letos první ostrý zápas, neboť v Dánsku zatím nezačala jarní část domácí soutěže, zároveň je to i premiéra pro Magnuse Pehrssona, který byl jmenován od ledna novým trenérem. Ten bude mít k dispozici všechny důležité hráče, na marodce zůstavá pouze dlouhodobě zraněný Steve Olfers. Pokud jde o rozehranost je větší sebevědomí na straně španělského týmu. Ten je zároveň pasován i na favorita postupu do další fáze Poháru UEFA.

La Coruňa má letošní ročník Primera División zatím nadějně rozehraný. Momentálně je na osmé příčce se ztrátou tři bodu na čtvrté místo, které by zaručovalo v příští sezóně boj o Ligu mistrů. O víkendu však překvapivě pouze remizovalo s Osasunou 0:0, když bylo po celý zápas jasně lepším týmem.

Trenér hostí Miguel Angel Lotina má největší starosti s velkou marodkou. Jeho tým odcestoval do Dánska bez řady hráčů. V úterním zápase bude určitě chybět Manuel Pablo, Riki, Andres Guardado a Rodolfo Bodipo. Nejistý je start u Alberta Lopy, Joanu Verdu a Angela Lafity.

"Do utkání jdeme s velkými ambicemi, ale zároveň i respektem, protože Aalborg je dánským mistrem a zároveň hrál velmi dobře i v letošním ročníku Ligy mistrů. Zápas nebude jednoduchý, budeme muset tvrdě bojovat, abychom nahradili absenci zraněných hráčů," prohlásil trenér hostí Lotina.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.20 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Braga - Standard Lutych  (středa 21:45)
O velmi vyrovnaný souboj bez jasného favorita by mělo jít v dalším zápase Poháru UEFA mezi SC Braga a Standardem Lutych. Oba týmy již mají v letošním roce za sebou určitou porci zápasů, a tak nehrozí, že by některý z týmů byl v nevýhodě z důvodu nerozehranosti. Současná forma hovoří spíše pro belgický klub.

Braga prohrála o víkendu před domácím publikem v důležitém zápase 0:1 s Leixoes SC a v tabulce je až na šesté příčce se ztrátou tří bodů na příčky znamenající šanci na boj o Pohár UEFA i v příštím ročníku. O vyrovnaném souboji je přesvědčen i trenér portugalského týmu Jesus. "Nemyslím si, že se rozhodne již v prvním utkání. O soupeři máme dostatek informací, nejčastěji používá rozestavení 4-4-2," řekl trenér Jorge Jesus.

Standard Lutych je momentálně ve skvělé formě, v domácí lize již sedm kol nepoznal nic jiného než výhru. O víkendu jasně přehrál AFC Tubize 4:0. V tabulce se přetahuje o vedení s Anderlechtem. Oporou týmu je momentálně brankář Rorys Aragon Espinoza, který již ve čtyřech zápasech nedostal branku. "Momentálně se mi daří, věřím si. Snažím se hodně soustředit," uvedl brankář belgického týmu.

V pohárové Evropě je belgický tým jedním z největších překvapení. V předkole Ligy mistrů vypadl nešťastně s Liverpoolem, ale hned v prvním kole Poháru UEFA překvapivě vyřadil Everton. Ze skupiny C postoupil z prvního místa, když jedinou porážku zaznamenal, až když měl jistý postup. "Myslím si, že Braga je těžší soupeř, než byl Everton, ale doufám, že je porazíme a postoupíme," dodal Espinoza.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.00 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lech Poznań - Udinese Calcio  (čtvrtek 18:00)
Lech Poznaň hodlá pokračovat ve skvělých výkonech z podzimní části sezóny i v domácím utkání Poháru UEFA proti Udinese. Italové ale chtějí uhrát v Polsku co nejlepší výsledek.

Polská Ekstraklasa má momentálně zimní přestávku, před Vánocemi byl ale Lech Poznaň ve fantastické formě. Součet 11 výher, 3 remízy a 3 prohry posunul Lech na čelo tabulky a stejně dobře se podceňovaný klub prezentoval i v Poháru UEFA. Proti Udinese tým pravděpodobně nastoupí v rozestavení 4-5-1, chybí jen vykartovaný Slawomir Peszko.

Udinese je v souboji s Lechem Poznaň velkým favoritem, polský soupeř se totiž nemůže honosit jmény, jako jsou Gokhan Inler, nebo Cristian Zapata. Hlavním cílem Udinese je domácí soutěž, tým kouče Marina chce ale polský klub co nejvíce potrápit.

Marino má problémy v obraně, kvůli zranění totiž nenastoupí Ferronetti ani Lukovič a dlouhodobě mimo hru je Fernando Tissone. "Musíme získat dobrý výsledek pro odvetu, buď vítězství, nebo remízu. Vrátilo se nám mnoho hráčů, kteří byli v první půli sezóny nedostupní a nyní máme na každé pozici několik alternativ," řekl Marino.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.25 - 2.15
více informací
Šachtar Doněck - Tottenham Hotspur  (čtvrtek 19:45)
Šachtar Doněck, který odehrál poslední soutěžní zápas v prosinci, přivítá v letošní sezóně nevýrazný a trápící se Tottenham. Sázkové kanceláře mírně favorizují pro čtvrteční utkání domácí tým. Toho však čeká první jarní kolo domácí ligy až příští týden v sobotu. V tabulce přezimoval až na pátém místě se ztrátou dvanácti bodů na vedoucí Dynamo Kyjev.

Trenér domácích Mircea Lucescu si nemyslí, že by malá herní praxe byla pro jeho tým nevýhodou. Ve čtvrtek bude hlavně spoléhat na širokou brazilskou enklávu, která má velmi početné zastoupení v jeho týmu. Nastoupit by mohli Fernandinho, Jadson, Ilsinho, Willian a Luiz Adriano. "Bude to souboj brazilské samby a anglické urputnosti," myslí si trenér Lucescu.

Tottenham měl o víkendu volno, neboť se hrál v Anglii FA Cup, ze kterého již vypadl. V tabulce Premier League je až na 16. místě pouhé dva body od sestupu.

Pro trenéra anglického týmu Harryho Redknappa není momentálně prioritou Pohár UEFA. Navíc ho trápí složení útoku. Robbie Keane, Jermaine Defoe a Roman Pavlyuchenko nemůžou nastoupit, neboť již v letošním ročníku pohárové Evropy hráli za jiný klub. A tak se počítá do útoku s Darrenem Bentem. Stejný problém jako trojka z útoku má i obránce Vedran Corluka, který také nenastoupí. Mezi zraněné se počítá Alan Hutton, nejistý je start Luky Modriče, který měl problém s kotníkem v tréninku a Ledley King se teprve vrací po zranění. Naopak trenér může počítat s Pascalem Chibondou, který se vrací do týmu po šesti nepovedených měsících v Sunderlandu, a také Carlo Cudicini je připraven nastoupit do branky.
Šachtar Doněck - pravděpodobná sestava:
Pyatov; Shevchuk, Raţ, Chygrynskiy, Ischenko; Fernandinho, Jadson, Willian, Srna; Luiz Adriano, Gladkiy.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Cudicini; Gunter, Dawson, Woodgate, Bale; Bentley, Zokora, Palacios, Jenas, Lennon; Bent.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.40 - 3.75
více informací
FC Kodaň - Manchester City  (čtvrtek 20:05)
Méně slavnější klub z Manchesteru i přes obrovské nákupy v létě a i v zimě zatím nepředvádí to, co by měl, a je daleko za očekáváním, především v Premier League. Nicméně v souboji s dánskou Kodaní, kde působí také dva čeští krajánci Zdeněk Pospěch a Libor Sionko, je anglický velkoklub horkým kandidátem na postup.

Kodaň může mít velkou nevýhodu v tom, že ještě nezačala jarní část sezóny a důležité utkání nehrála od poloviny prosince, Manchester se naopak snaží během zimy ladit formu, zatím se mu to ale moc nevede.

Kodaň poněkud překvapivě postoupila už do 3. kola hlavně díky poslední výhře na hřišti belgických Brug. Čeká také na ni boj o ligový titul, zatím je totiž druhá s dvoubodovým odstupem na rivala z Bröndby, musí se tedy prát na obou frontách.

Manchester City je v Premier Legaue až na deváté pozici a nevypadá to, že by se už v této sezóně dokázal prokousat na příčky zajišťující Ligu mistrů, téměř nereálná se v současnosti zdá být i snaha o postup do Poháru UEFA.

Do toho však vedou i jiné cesty, než z ligy. Manchester v posledních pěti kolech vydřel sice hezkých devět bodů, ovšem poslední prohra na stadionu zachraňujícího se Portsmouthu moc sebevědomí nepřidá.

Velkou posilou pro hosty je návrat hvězdného Robinha, který se neúčastnil utkání s Portsmouthem kvůli poraněnému stehnu a měl by vnést do hry bleděmodrých nějakou myšlenku. Připraveno by mělo být i duo Richard Dunne - Shaun Wright-Phillips. První jmenovaný si už odpykal čtyřzápasový distanc, to sice neplatí pro Phillipse, u něhož se však vztahuje trest jen na domácí scénu.

Jediným zraněným tak je Gelson Fernandes, jehož trápí svalové problémy. "Soupeř neodehrál v poslední době téměř žádná těžká utkání, bude to pro nás velké dobrodružství. Chceme předvést co nejlepší výkon a hlavně se vrátit domů na City of Manchester Stadium s tím, že na nás nebude vyvíjen žádný gigantický tlak," vyjádřil přání kouč City Mark Hughes.

Domácí už mohou počítat s nově příchozím Brazilcem Cesarem Santinem. Zpátky je také zkušený Jesper Grønkjær, avšak klub bude možná postrádat právě Libora Sionka, jehož postihla viróza. Citelně bude chybět také Johan Wiland, který už letos odehrál zápas na evropské scéně v dresu švédského Elfsborgu.
FC Kodaň - pravděpodobná sestava:
Christiansen - Hansen, Jorgensen, Antonsson, Wendt - Sionko, Norregaard, Kristensen, Atiba Hutchinson - Nordstrand, Santin.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Given - Richards, Kompany, Onuoha, Bridge - Zabaleta, Ireland, De Jong, Wright-Phillips - Robinho, Bellamy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.25 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - AFC Ajax  (čtvrtek 20:45)
Velmi atraktivní souboj bude k vidění v dalším zápase Poháru UEFA mezi Fiorentinou a Ajaxem. Italský tým je mírně favorizován v tomto dvojutkání. Aktuální forma hovoří pro Fiorentinu, která z posledních čtyř utkání v Serii A třikrát vyhrála a jednou remizovala.

Tuto remízu, která se zrodila v posledním kole proti Janovu, však lze považovat za vítězství, neboť již Fiorentina prohrávala 0:3. O nerozhodný výsledek se postaral Adrian Mutu, který hattrickem zajistil pro svůj tým bod. Fiorentina je na čtvrtém místě Serie A se ztrátou pěti bodů na druhý Juventus. Pro rumunského střelce to byl již jedenáctý přesný zásah v Serii A. V pohárové Evropě se však Mutu trápí, neboť se trefil pouze jednou. "Doufám, že se mi bude dařit i nadále. Chtěl bych vyhrát něco důležitého s Fiorentinou. Již minulou sezónu jsme byli velmi blízko, ale nepovedlo se," uvedl Mutu.

To Ajax Amsterdam nezačal jarní část moc dobře a tabulkou Eredivisie se propadl až na třetí místo se ztrátou dvanácti bodů na vedoucí Alkmaar. Leč poslední kolo by mohlo být pro fanoušky tohoto týmu vzpruhou. Ajax zvítězil po čtyřech zápasech bez výhry 2:0 nad Feyenoordem. O góly se postarali Vermaelen a Emanuelson.

Kromě současné formy dělá starost trenérovi Ajaxu Marco van Bastenovi i zdravotní stav jeho hráčů. Mimo hru je řada z nich. Eyong Enoh (kolenní šlacha), Gabri (otřes mozku), Jan Vertonghen (noha), Daley Blind (třísla), Dario Cvitanich (problémy s nohou), Jan-Arie van der Heijden a Mitchell Donald (všichni koleno). Do sestavy se naopak vrací Ismail Aissati, ten konečně doléčil zranění kolena. Do Itálie cestuje s týmem i dvojice mladých hráčů z juniorky Ajaxu, Javier Martina a Darko Bodul.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.00
více informací
Olympique Marseille - FC Twente  (čtvrtek 20:45)
Marseille skončila v letošním ročníku Ligy mistrů na třetím místě ve skupině, takže účast v Poháru UEFA pro ní může být alespoň částečnou útěchou. Nenarazí ovšem hned na začátku na vůbec lehkého soupeře. Twente v nizozemské lize bojuje o titul a i domácí kouč Gerets má z tohoto soupeře respekt.

"Jsou letos lepší než PSV," myslí si Eric Gerets o soupeři z Nizozemska. "Velmi dobře se pohybují s balónem, především pak Kenneth Perez. Je trochu něco jako náš Wiltord a vsítili už mnoho branek," upozorňuje svůj tým na dánského šikulu.

Olympique se v poslední době zlepšuje. V lize porazil silné Bordeaux a v neděli večer zdolal venku Monako. V tabulce je na třetí příčce a právě díky těmto výhrám je zpátky v bojích o titul. Ačkoli mají Geretsovi hoši druhou nejlepší ofenzívu Ligue 1, tři branky naposledy vsítili na začátku listopadu. Nicméně na utkání si načasovali formu dobře.

Hostům se naopak málokdy nepodaří v zápase skórovat. I když je pravda, že nizozemská Eredivisie je oproti Ligue 1 o hodně útočnější. Bilance Nizozemců je i tak více než úctyhodná. Až na jediné utkání již sedmnáct zápasů za sebou neprohráli. Výjimku paradoxně tvoří střetnutí s francouzským mužstvem, konkrétně Paris SG, kterému ve skupině podlehlo vysoko 0:4. "Twente má skvělé útočníky, ostatní jsou velmi rychlí. Po zemi je silné, dokáže pracovat i na velmi malém prostoru. Efektivní ofenzíva i pevná defenzíva, nic mu nechybí," těžko hledal slabiny marseillský lodivod.

Domácí budou muset trochu obměnit sestavu. Nastoupit nemůže zimní posila Wiltord, jenž na jaře hrál Pohár UEFA už za Rennes, které právě s Twente vypadlo už v prvním kole. Brazilec Brandao už si letos zahrál Ligu mistrů za Šachtar, takže také není k dispozici, chybět bude Samassa a asi i Ziani. Vrátit se ale může kapitán Lorik Cana.

Steve McClaren, bývalý lodivod anglické reprezentace, nemůže počítat pouze s Wisgerhofem, který na podzim nastoupil už za Nijmegen. Jinak by mělo jeho mužstvo nastoupit na Stade Vélodrome v plné síle.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Bonnart, Taiwo, Zubar, Hilton - M’Bami, Kaboré, Cheyrou - Koné, Ben Arfa, Niang
FC Twente - pravděpodobná sestava:
Boschker - Stam, Rajkovič, Douglas, Braafheid - Janssen, Brama, Perez - Arnautinovič, Elia, Nkufo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.60 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (152)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tipy same 0 , trochu divné

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ono by to tak teoreticky mělo skončit... Snad jen St.Etienne a Valencii bych věřil víc.

Reagovat
smazaný uživatel

spíše budou padat goly,krom cska a hamburgu to vidím +2,5 golu...

Reagovat
smazaný uživatel

kdybych nešel dnes večer s jednou spartankou ven,kouknul bych se na zinět..takhle si musím počkat na čtvrtek,až je uvidím naživo ve stuttgartu....

Reagovat
GEGE

FORZA MILAN!

Reagovat
scholes18

Standard Lutych,Sampdoria, Hamburger,PSG,Milan,La Coruna, Olimpiakos a Dynamo ostatne budu remizy...

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava AC taky dozná mírných změn - Pato je zraněnej, takže v útoku Inzaghi (jedinej zdravej útočník!!) a chytat bude nejspíše Dida.

Reagovat
smazaný uživatel

Dida bude určitě chytat a Pippo prý bude určitě v základu. nevím co Bonera..., podle mě by měl hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, četl jsem to. S Bonerou opravdu nevím co se děje, Carlo snad viděl zápas proti Interu a Kaladzeho představení.

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik lákavých zápasů... Asi to vidím na Zenit a AC, ale nevýhoda Zenitu je, že začíná o 15 minut později než Dynamo(může za těch 15 minut vtáhnout).

Reagovat
Lorcan

jj, prvně zenit, pak AC a nakonec když bude ještě chuť tak Braga

Reagovat
scholes18

myslis ze braga vyhra...moc sa mi to nepozdava..

Reagovat
smazaný uživatel

Braga - Liége bude plichta jak vyšitá

Reagovat
scholes18

moc tomu neverim ale vsetko je mozne..

Reagovat
smazaný uživatel

tak první se ti nezdá že Braga vyhraje a pak že remizuje?

Reagovat
scholes18

ja to viac menej vidim na dvojku..ale ako som vravel mozno sa mylim..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si to viděl na 2 jen proto, že Lutych znáš a Braga ti víceméně nic neříká. A nepletu se. Ty si celkově pořádnej expert viď. Olimpiakos ti to taky zkazil viď odborníku.

Reagovat
scholes18

stale mi toho vyslo viac ako eurofotbalu...

Reagovat
Lorcan

ale né, já menoval zápasy na který budu koukat

Reagovat
smazaný uživatel

Bary tam šoupne frantíkům trojku u nich a je rozhodnuto...

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip na tento zápas je 0:0 nebo tak 3:3, nic mezi tím.

Reagovat
smazaný uživatel

Frantíci tohle asi vyhrajou - doma... Ale Barošoj bych přál postup

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Pople mně by mělo padnout hodně gólů.. A Bordeaux má lepší tým než Galatasaray.

Reagovat
smazaný uživatel

To bych neřekl, ale strašně se mi líbí Blancova práce, takže to vidím tak 50:50.

Reagovat
smazaný uživatel

Pročpak? Brazilci mají silnou zálohu, kterou Bordeaux má možná ještě lepší, Girondins má navíc vynikající útočníky a pod Blancem byla vynikající i defenziva, ale v posledních zápasech hodne upadá. Ale doufám, že to by se mělo změnit tímto zápasem, který bude pr Girondins hodně důležitý.

Reagovat
smazaný uživatel

Diawara...

Reagovat
smazaný uživatel

Je morous.. Ale jinak dobrý obránce. Tremoulinás je taky slušný+Chalmé

Reagovat
smazaný uživatel

Mne sa nepáči,mohli ste uloviť Giveta....

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho by asi John neměl moc radost.. Jestli někam půjde, tak ne do týmu konkurenta.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň by hral a nie sedel...

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť už v Marseille není, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Už nie,Blackburn...

Reagovat
smazaný uživatel

Věc názoru, ukáže se při zápase...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podle toho co tu ctu tak se hraje na San Siru a ne v Bremach.

Reagovat
smazaný uživatel

Popravdě řečeno, UEFA mi momentálně připadá zajímavější než LM. Tam je to dokola furt to samý.

Reagovat
Lorcan

v LM se projevuje kvalita jednotlivejch lig - 4.kluby z Anglie, 4. ze Španělska, 3. z Itálie a pak nějakej zbytek na doplnění počtu, navíc jak si správně napsal, vesměs sou to z velký části furt ty samý kluby (big four, barca, real, inter, AS.atd.) UEFA je mnohem různorodější a díky tomu opravdu i zajímavější, každopádně kvalita jednoznačně na straně LM

Reagovat
smazaný uživatel

kvalita teoreticky jo. Na druhou stranu bezzubá Barcelona a Prešov United v minulym ročníku, to bylo něco strašnýho a dost mi to LM znechutilo.

Reagovat
smazaný uživatel

"4.kluby z Anglie, 4. ze Španělska, 3. z Itálie a pak nějakej zbytek na doplnění počtu" ..... a v tom je prave ta nuda. Furt to samy dokola a na vetsinu tech taktickejch betonu se pak kolikrat ani neda divat. Navic videt dokola furt ty samy ksichty a muzstva, ktery se na tebe 24 hodin denne vali ze vsech medii V tomhle je UEFA rozhodne zajimavejsi.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak. Od doby, kdy byla LM rozšířená na 32 týmů v hlavní soutěži, tak už je to o hovně. 3x národní finále, skoro pokaždé jsou v semifinále dva týmy z jedné země, prostě nuda. A poslední dobou tuplem

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA SAMPDORIA

Reagovat
Tomanatura

Lutych a Cska

Reagovat
Tomanatura

Akorát je teda škoda, že moji dva oblíbení hrají spolu. Avšak Lutychu přeju víc. Mbokani

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo Kyjev - Netopýři 0:2 (Joaquin, Villa)

Zenit - Stuttgart 1:1 (Danny - Gomez)

Pireus - St. Etienne 2:0 (Diogo,Diogo)

Villa - CSKA Moskva 3:2 (Agbonlahor,Young,Barry - Love, Dzagojev)

Aalborg - Deportivo 0:1 (Lafita)

Werder - AC Milán 1:2 (Özil - Beckham, Kaká)

PSG - Wolfsburg 1:1 (Guily - Džeko)

Nijmenegen - Hamburg 0:2 (Petrič, Olič)

Sampdoria - Metalist 1:0 (Cassano)

Bordeaux - Galatasaray 4:2 (gourcuff,chamakh,gourcuff,diarra - baros,baros)

Braga - Lutych 1:2 (renteria - jovanovic, witsel)

Reagovat
Woyta

Jestli budou vůbec Joaquín s Villou hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska mám jasno:

Zenit - Stuttgart

Aston Villa - CSKA.

Reagovat
Xavi

CSKA vidíš jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to na vydřenou plichtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych byl optimistou, i když se může projevit nerozehranost. Vidím to taky na plichtu vydřenou (pro domácí) sudími.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

co sa smejes?ani bych sa necudoval..

Reagovat
smazaný uživatel

Že ten "odborník" znovu mudruje do anglického futbalu, o ktorom nemá ani páru a to spomenutie rozhodcov je úbohé...

Reagovat
stas87

tak ten odbornik je na slovo vzaty ja osobne taky chovam antipatie k anglickemu futbalu a rusov vonku rezu...

Reagovat
smazaný uživatel

Novodiš, aspoň si to priznáš...

Reagovat
smazaný uživatel

Spomenutie rozhodcov je ubohé? Spomenutie rozhodcov je po tom, co letos předvedli naprosto na místě. Skoro pokaždé, když Angličanům teklo do bot, povstal z popela bájný Fénix a zařídil plichtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Smrdíš...

Reagovat
fantomas

Jmenuj příklady...

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool s Atléticem, Arsenal v Kyjevě i doma s Kyjevem...

Reagovat
fantomas

Arsenal je dost sporný, dooost sporný...

Reagovat
stas87

no v kyjeve niet pochyb o gallasovom gole...

Reagovat
fantomas

Už si to nepamatuju uplně do podrobna.

Reagovat
stas87

no myslim ze gallas vyrovnal niekedy v 88 minute z evidentneho ofsajdu..v tej fazi skupin docela dolezity bod

Reagovat
smazaný uživatel

Čo má spoločné LFC s Aston Villou ? SG to spravil veľmi vychcano a ten obranca zas veľmi hlúpo...

Reagovat
smazaný uživatel

Každý idiot musel vidět, že to penalta nebyla ani náhodou a to na první pohled...

Reagovat
smazaný uživatel

Skončime to...

Ty si myslíš že celému anglickému futbalu pomáhajú rozhodcovia ?

Reagovat
stas87

celemu nie len niektorym klubom

Reagovat
fantomas

A zrovna AV pomáhat určitě budou...

Reagovat
stas87

tak je to celkom pravdepodobne klub z vychodu...vychodniarov vacsinou sudi rezali

Reagovat
smazaný uživatel

Fňuk,fňuk,fňuk..

Reagovat
stas87

tak toto castejsie slysim z ust pana beniteza wengera fergusona a pocuval som to j od mourinha...4 kasparci=najpropagovanejsia a najzmedializovana liga na svete ale to je ina pesnicka povieme si po zapasa a pametaj ze budem mat na pozore pana rozhodcu

Reagovat
smazaný uživatel

Ok,ok...

Reagovat
stas87

chran ho boh ak neodpiska 11 pre moskvanov ci uzna domacim gol z ofsajdu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A zrovna pomohli...

Reagovat
stas87

necekane

Reagovat
smazaný uživatel

Mám pocit, že jsem něco viděl i v UEFĚ, ale to už si fakt nevzpomenu a hledat se mi to nechce.

Reagovat
stas87

nebol v tom namoceny aj liverpool?vtedy ak skoncil 5 v lige a myslim ze tam bola neaka tlacenka ho dostat do lm..

Reagovat
fantomas

To samé by bylo s ACM, Barcelonou a podobnými kluby...

Reagovat
smazaný uživatel

U Milána to bylo trochu o něčem jiném...

Reagovat
fantomas

To netvrdím...

Reagovat
smazaný uživatel

To je něco jiného a je důstojné, aby měl klub, který LM vyhraje šanci svůj úspěch obhájit.

Reagovat
stas87

za cenu coho?ze skoncis 5 v lige?proste sa im raz skoncila sezona na 5 mieste tak mali ist do uefy

Reagovat
smazaný uživatel

Je to samozřejmě věc názoru, můj je takový, že by bylo hloupé hrát LM bez obhájce i kdyby sestoupil(v dnešní době už to tak je).

Reagovat
stas87

ak povedas vec nazoru pdla mna mal hrat live uefu...to uz je stejne fuk

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím, akorát napsat "Angličanům" je trošku přitažené za vlasy. I když je pravda, že nejmarkantnější zářez zařídil zrovna Angličan z Hispanioly

Reagovat
smazaný uživatel

když si vzpomenu jak rozhodčí zařízl Tottenham v Seville tak se mi chce podobným nesmyslům jen smát

Reagovat
stas87

uved dalsi priklady ked sa skodilo anglickym klubom...moc ich nebude hadam

Reagovat
fantomas

Vy ste se taky zrovna nepřetrhli.

Reagovat
stas87

no to ne uz si nepametam o co tam vtedy slo?sevilla dal neregulerny gol?

Reagovat
smazaný uživatel

byl to stejný humus jaký předvedl Gerrard proti Atleticu - a když fans Tottenhamu protestovali tak je španělští fašisti v uniformách policie bezdůvodně brutálně zmlátili - včetně vozíčkářů - a kdyby klubová ochranka neskočila pod ty fašistické obušky, tak to hrozilo přerůst v něco velkého, protože yidos si nenechají srát na hlavu....

Reagovat
smazaný uživatel

další příklad? třeba Ars-nal na Liverpoolu vloni..:-), předloni byl zase zařezán Everton, každopádně tak jak se pomáhá Realu či "velkým" italským klubům, tak takovou podporu angličané nikdy mít nebudou...:-)

Reagovat
smazaný uživatel

nevím proč máš to velkým v uvozovkách. Velké italské kluby jsou skutečně velké, na rozdíl od ropovodů Chelsea nebo Mcity.

Reagovat
smazaný uživatel

tak se směj, když chceš a neobtěžuj se zbytečně se psaním.

Reagovat
Woyta

To je preview na tu Valencii Většina jen rozhovor. Jinak Valencie bude hrtá bez Miguela a Morettiho:

Emery také potvrdil, že zranění hráči (Miguel a Moretti) cestovali s týmem, aby se pokusili nastolit jednotnost a morálku.

(zdroj: české stránky Valencie)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle pochopitelně nejsou stránky jen o Valencii...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak do Piteru dorazilo 200 fanousku ze Stuttgartu ...verim, ze nas ve Stuttgartu bude tak petkrat tolik, uz se tesim Jinak UEFA opet uraduje, Zenitu pohrozila pokutama za pouzivani pyrotechniky a jeste do nekterejch sektoru nechali postavit ploty

Reagovat
irik

Doufám, že jim dáte pořádně na frak .

Reagovat
stas87

ty neprajes ostatnym nemcom okrem bayernu?

Reagovat
irik

Jestli to bylo na mě, na tak přeju ale stuttgart je hnusná výjimka .

Reagovat
smazaný uživatel

Mno nic, razim na Zenit aspon do sportbaru... ЗЕНИТ ПИТЕР!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Je tu tolik sněhu že se mi z auta nechtělo vylezat. Takže moje typy asi naschval vyjdou

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia je nejsilnější soupeř, kterého jsme mohli v této fázi dostat," řekl trenér Jurij Semin. "Valencia má obrovskou sílu v útoku, kde hrají evropští šampióni Villa, Joaquin a Vicente. Jsou také nebezpeční kvůli jejich týmové práci a protiútoku," dodal Semin, který do zápasu nemůže nasadit suspendovaného záložníka Alijeva.

Vicente? Joaquín? Asi mu něco uniklo...

Reagovat
stas87

a je to v prdeli to uz dynamo tazko otoci

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit - Stuttgart

sop://broker1.sopcast.com:3912/22947

Reagovat
smazaný uživatel

jakej byl gol?

Reagovat
Shevchenko

Centr z levé strany na Semšova, jeho střelu gólman vyrazil přimo na Husztiho a ten v pádu dal do odkryté branky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Gólman = Lehmann samozřejmě.

Reagovat
Shevchenko

Szabolcs Huszti !! Posily zaúřadovaly.

Reagovat
smazaný uživatel

jak ho dal? Jsem byl zrovna na tu minutu pryč!

Reagovat
Shevchenko

Nahoře.

Reagovat
irik

Huszti .

Reagovat
Shevchenko

Nemá Danny zájem si vzít po Aršavinovi desítku, když jí má na ruce?

Reagovat
smazaný uživatel

V UEFĚ to už nejde, ale v lize ji myslím mít bude.

Reagovat
Shevchenko

Jaký gól? Pro změnu jsem si odskočil já.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden ze zadáků Zenitu Širokov špatně odkopl míč, respektive ho odkopl na prvního hráče Stuttgartu, do rozhozené obrany Zenitu se dostal Gomez a po zemi přesně k tyči překonal Malafejeva.

Reagovat
stas87

strela po zemi z hranice 16ky podla ta strela bola chytatelna

Reagovat
smazaný uživatel

Lehmann je neskutečné hovado.

Reagovat
irik

Co zas provedl?

Reagovat
smazaný uživatel

Chová se jak psychopat, to se musí vidět.

Reagovat
GEGE

Tymoščuk

Reagovat
stas87

anatolij TYMOSCUK!!! parada!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tymoch. Hodně vyhecované utkání, kvalita trávníku k tomu přímo svádí. Některé hráče Stuttgartu by měli poslat do blázince, to je zoufalost, jak se tam po hráčích loktama ohání.

Reagovat
stas87

hlavne ten blondak tusim ze lanig zo strany stuttgartu je to o zranenie nech to rozhodca tresta kartamy

Reagovat
smazaný uživatel

Oni říkali, že na Zenit se musí agresivně, ale už to přehání, tipuji, že minimálně jedné červené se dočkají.

Reagovat
stas87

gol!dynamo srovnalo!parada!!

Reagovat
smazaný uživatel

Co teď nedal Pogrebnyak

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že to byl ofsajd, ale i tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď je solidně melou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj , snad se Stuttgart zbrchá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Huzsti bude dobrá posila...

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to rikal

Reagovat
smazaný uživatel

ja si myslim ze vihraje valencia 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, dobře myslíš..." "

Reagovat
stas87

no tak nesmej sa mu

Reagovat
smazaný uživatel

Ten smajlík je v uvozovkách...

Reagovat
stas87

skoda!pavel mohol dat uz 2 goly inak ten rozhodca je doslova tragicky kartu co dostal ivica mal pred malou chvilou dostat aj hostujuci hrac za faul na pogrebnaka na kotniky

Reagovat
Tomanatura

Ten Pohřebák Zenit mohl vyhrát 8:1 a namísto toho budou rádi za 2:1, když Shirokov zase nezblbne.

Reagovat
smazaný uživatel

Lehmann, pánové to je brankář!!! Libero jak vyšité.

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA pojďme!!! Love má teda výraz , takové neviňátko...

Reagovat
stas87

je to sklamanie malo to skoncit 4:1 aj tak zenit postupi

Reagovat
smazaný uživatel

Aston VIlla - CSKA kvalitní přenos

sop://broker1.sopcast.com:3912/68115

Reagovat
GEGE

Love je ďábel

Reagovat
smazaný uživatel

Vágner - Dzagojev - oni jsou prostě úžasní!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se Zenitem si jdem pro postup, tak dneska jeste at zabere Lech a hura proti nim pristi kolo do polska)))) KOLEJORZ

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit vypadne ale ty to ještě nevíš Moc bych se neradoval z výhry 2:1

Reagovat
božský John

Zenit postoupí...to je jistý..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

noo,uvidí se ve stuttgartu ale co sleduju vfb,tak v posledních tejdnech válí,tak to bude zajímavej zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele