Ligue 1 - souhrn 6. kola

20.09.2016, 20:55, aktualizováno 21.09.2016, 22:53
Komentáře a souhrny
Monako před tímto kolem vypadalo neporazitelně, ale Nice v čele s Mariem Balotellim se nezalekne ničeho a zničilo ho 4:0. Jasně úřadoval i Lyon proti Montpellieru a Bordeaux v Métách, uspěly rovněž celky Guingampu a Angers. PSG si nedělalo příliš těžkou hlavu s Dijonem. Své první góly v novém působišti slaví nová švédská akvizice Toulouse Ola Toivonen.

Stade Rennes - Olympique Marseille 3:2

21.09.2016 21:00

Góly: 41. Giovanni Sio, 86. Kamil Grosicki (pen.), 88. Adrien Hunou - 44. Bafétimbi Gomis (pen.), 50. Bafétimbi Gomis

Rennes ve strhujícím utkání dvou ambiciózních celků udolalo Marseille před vlastními fanoušky 3:2. Hosté sice vedli, nakonec ale museli spolknout další hořkou pilulku - a to ještě dohrávali v deseti poté, co se v 65. minutě nechal vyloučit Zinédine Machach. Rozhodující gól vstřelil v samém závěru domácí záložník Adrien Hunou.

Machach mašíroval pod sprchy po druhé žluté kartě ve chvíli, kdy Olympique vedlo 2:1; postaral se o to dvěma brankami Bafétimbi Gomis. V deseti však marseilleští nedokázali udržet hladového soupeře na uzdě. Nejprve Kamil Grosicki čtyři minuty před koncem vyrovnal z penalty, poté tentýž hráč (o dvě minuty později) našel přesným pasem Hunoua, který hlavou rozhodl. Gomis, jenž dnes nastoupil s kapitánskou páskou, se po zápase nechal slyšet, že je Marseille v lehké krizi; poměrně odvážné tvrzení vzhledem k tomu, že hrdý klub má po šesti odehraných kolech na kontě zoufalých pět bodů.

Pouze dvě střely na bránu viděli diváci v prvním poločase - avšak z obou padly branky. Nejprve si svoji "chvilku slávy" vybral Tomáš Hubočan, jehož strašidelná hrubka při pokusu o malou domů dovolila Giovanni Siovi ukrást míč a propálit Yohanna Pelého. To bylo tři minuty před poločasovou přestávkou. Hosté však stihli ještě vyrovnat: Benjamin André fauloval ve vápně pronikajícího Floriana Thauvin, míč si postavil Gomis a poslal z bílého puntíku Costila na opačnou stranu.

Po změně stran mohl domácím navrátit vedení opět Sio, trefil však pouze tyč; krátce nato, v 51. minutě, se už radovali hosté. Tentokrát chyboval Méxer, jehož pokus o odklizení míče vystihl Clinton N'Jie, který následně našel nikým nehlídaného Gomise - 1:2. Zlomovým okamžikem pak bylo Machachovo vyloučení po faulu na aktivního Paula Georgese N'Tepa. Olympique sice vydrželo čtvrt hodiny odolávat, nakonec byl ale jeho odpor zlomen.

Hunou sice ještě trefil tyč a nádherná rána Yoanna Gourcuffa donutila Pelého k ještě lepšímu zákroku, jenže nakonec zaúřadoval kiksař dne Hubočan. Jeho srážka s Ludovicem Baalem ve vápně přinesla domácím výhodu pokutového kopu, a přestože Pelé vystihl směr Grosického střely, Polák umístil míč na milimetr přesně. Zlomené Marseille se následně psychicky složilo a Hunou celkem bez problémů upravil skóre na konečných 3:2.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Monaco 4:0

21.09.2016 19:00

Góly: 17. Paul Baysse, 30. Mario Balotelli, 68. Mario Balotelli, 86. Alassane Pléa

Takový debakl si fotbalisté Monaka určitě nezasloužili. Výsledkově sice zaznamenali vůbec nejhorší zápas této sezóny a přišli o svou slušnou šňůru sedmi výher v řadě, každopádně herně vyloženě nezklamali. Nice jednoduše vyučilo soupeře z produktivity a v derby o Azurové pobřeží slavilo až nečekaně vysokou výhru 4:0.

V základní sestavě OGC se po víkendovém vynechání duelu s Montpellierem objevil Mario Balotelli a zase byl ústřední postavou celého úspěchu. Monaku vsítil hned dvě branky, celkově už svou čtvrtou v novém klubu teprve ve svém druhém zápase a začíná se pro tým stávat klíčovým hráčem. Kromě něho se ještě za Nice mimochodem trefili Paul Baysse a Alassane Pléa.

Uběhla zhruba jen čtvrthodinka utkání a už se domácí dostali do první možnosti právě zásluhou Balotelliho. Toho v šestnáctce našel svou kolmicí Cyprien, nicméně následnou střelu fantasticky zneškodnil brankář Subašič. O pár chvil později se již Les Aiglons radovali z vedení. Seri rozehrál standardku na hlavu Baysseho a ten míč umístil přesně pod břevno.

Po půlhodině hry Nice navýšilo náskok a poprvé se prosadil Balotelli. Belhanda ideálně načasoval svůj dlouhý pas na italského forvarda, ten si z pravé strany seběhl blíže do středu a odtud přesným pokusem ke vzdálenější tyčce překonal Subašiče. Po přestávce však mužstvo kouče Luciena Favreho polevilo a klidně o svůj náskok mohlo brzy přijít.

ASM byl zkraje druhé půle jasně lepším a především aktivnějším týmem. Po několika jakýchsi pološancích se v 59. minutě držel smutně za hlavu střídající Germain, protože kdyby míč jen lehce tečoval, asi by záložník Seri těžko zasahoval na brankové čáře. O čtyři minuty později se snažil zakončit Bernardo Silva, nicméně jeho pokus na bližší tyčce v pohodě polapil gólman Cardinale.

Největší příležitost na snížení spálil Raggi. Skvělým pasem skrz vápno ho našel na zadní tyči Bernardo Silva, jenže italský bek z blízkosti napálil jen fantastického Cardinaleho. Naopak na druhé straně jen o pár chvil později pojišťoval tři body Balotelli. Cyprien přistrčil míč na Ricarda Pereiru, ten ho ještě píchl svému spoluhráči, jenž se z vyložené pozice nemohl zmýlit.

Černý den pro knížecí klub ještě neskončil. V 83. minutě se nechal vyloučit Bakayoko za zmaření zjevné brankové možnosti vražením do Eysserica a ještě navíc se kopala penalta. Subašič vychytal Pléaův hodně nepřesný pokus z bílého puntíku, ale domácí záložník nakonec nemusel smutnit, protože čtyři minuty před koncem přece přidal čtvrtý zásah po centru od Cypriena.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Montpellier HSC 5:1

21.09.2016 19:00

Góly: 36. Nabil Fekir (pen.), 42. Corentin Tolisso, 57. Nabil Fekir, 71. Corentin Tolisso, 75. Maxwel Cornet - 4. Morgan Sanson

Olympique Lyon si nedělal problémy a i bez Alexandre Lacazetta smetl Montpellier 5:1. Pravda, domácím ledacos usnadnil Morgan Poaty, který se nechal vyloučit už v 8. minutě.

Skóre bylo v Parc Olympique Lyonnais otevřeno ve 4. minutě. Nicolas N’Koulou nepřesvědčivě zasáhnul proti Ryadu Boudebouzovi. Vlastně svým skluzem pomohl Morganu Sansonovi, aby šel sám na bránu. Zakončení zvolil takové, aby Anthony Lopes neměl při nejlepší vůli nárok zasáhnout a hosté šli do překvapivého vedení - 1:0.

Jenže pak si devatenáctiletý Poaty nebezpečně vyšlápnul na Corentina Tolissa a hráčů MHSC přestalo být a hřišti jedenáct. Následně se do dvou dobrých příležitostí dostal Maxwel Cornet. Poprvé to bylo po přihrávce Rafaela z pravé strany, podruhé si mohl připsat asistenci Maciej Rybus. Gól z toho ale ještě nebyl ani v jednom případě.

Les Gones se dočkali až ve 36. minutě, kdy Matthieu Deplagne stáhnul ve vápně Nabila Fekira. Sám faulovaný se pak ujal úspěšné exekuce pokutového, ačkoliv balon mu podle všeho nesednul zcela podle představ. V každém případě bylo vyrovnáno a tři minuty před závěrem první půle to bylo tým Bruna Génésia ještě veselejší.

Daniel Congré si po Rybusově rozehrávce rohového kopu nepohlídal Corentina Tolissa a jeho hlavička byla přesná - 2:1. Geoffrey Jourdren tady opravdu nemohl nic dělat. Další branka se narodila v 57. minutě. Rafael si vyměnil balon s Fekirem a druhý jmenovaný tváří v tvář hostující jedničce zvýšil na 3:1. V minutě jednasedmdesáté Tolisso naprosto dokonale Jourdrena zaskočil střelou zpoza pokutového území - 4:1. To třicetiletý gólman nemohl mít čisté svědomí.

Za čtyři minuty poslal Mathieu Valbuena dlouhý balon na Corneta, který doběhl s Hiltonem do šestnáctky a míč podivným obloučkem zapadl ke vzdálenější tyči - 5:1. Olympique Lyon tedy nedopustil druhou domácí porážku v řadě a na novém stadionu vyhrál. Příště se utká s Lorientem a MHSC narazí na Mety.

Více informací k zápasu

SC Bastia - AS Nancy-Lorraine 0:0

21.09.2016 19:00

Góly: -

Nezáživný zápas v Bastii nakonec rozhodl jediný muž - Guy Roland N'Dy Assembé. Kamerunský gólman ve službách hostujícího Nancy předvedl několik skvělých zákroků, a tak ačkoliv Korsičané (jako obvykle) byli doma lepším týmem, odváží si nováček cenný bod.

Bastia je na Stade Armande Césari tradičně těžko k poražení, dnes však doplatila na liknavost v zakončení - což se týká zejména Allana Saint-Maximina. Mladý forvard zapůjčený na hostování z Monaka předvedl výborný výkon, neustále větral obranu Nancy, avšak finální dotyk zkrátka chyběl. Les Chardons tak podeváté v řadě na Korsice nevyhráli, za bod ale mohou být vyloženě rádi.

Hrdina Assembé se předvedl už v první půli, kdy kromě Saint-Maximina parádně vychytal i pokus Sadia Dialla. Jednosměrný provoz na jeho branku pokračoval i po změně stran; Lassana Coulibaly si však na zkušeného gólmana nepřišel, zatímco aktivní Diallo jej napodruhé dokonce donutil k parádní robinzonádě.

Nancy bylo směrem dopředu prakticky neškodné, snad až na pokus Youssefa Aïta Bennassera; jeho střela však těsně přelétla břevno. Závěrečný tlak domácích už nic produktivního nevytvořil, naopak se ukázalo, nakolik je Pablo Correa schopným defenzivním koučem: jeho Nancy neprohrálo už potřetí v řadě, což je po katastrofálním startu do sezony (tři prohry za sebou) skvělý výsledek. Naopak domácí opouštěli hřiště frustrovaní; o víkendu prohráli se Saint-Étienne v samém závěru, nyní zbytečně ztratili dva potenciálně důležité body.

Více informací k zápasu

Angers SCO - SM Caen 2:1

21.09.2016 19:00

Góly: 12. Billy Ketkeophomphone, 54. Cheikh N'Doye - 71. Yann Karamoh

Angers SCO jako by se začalo pomalu probírat. Na konto si připsalo další výhru. Tentokrát to odneslo Caen.

První gól přišel na svět ve 12. minutě. A rozhodně stál za to! Karl Toko Ekambi nahrál kapitánovi Cheikhu N’Doyemu, který hlavou sklepnul někam k penaltovému puntíku, kam doběhnul Billy Ketkeophomphone a z voleje napálil balon za záda Rémyho Vercoutreho - 1:0. V jeho rodném Laosu měli jistě radost.

Za pět minut mohl přidat další gól Famara Diédhiou, nicméně proti brankáři se neprosadil. Caen se probralo až po pětačtyřiceti minutách. Ivan Santini však mířil v dobré pozici vedle. Takže na řadě bylo znovu Angers, ačkoliv jak se to vezme, protože do vlastní brány skóroval Damien Da Silva. Nutno dodat, že velký podíl na gólu měli jak centrující Thomas Mangani, tak otravující Cheikh N’Doye - 2:1.

Následná šance patřila znovu Diédhiouovi, ale zase to nedal. V 71. minutě pak došlo zásluhou Yanna Karamoha ke snížení. Trochu paradoxně proto, že spoluhráč Jonathan Delaplace nezachytil centr Ronnyho Rodelina. Dvacet minut bylo docela dost času na vyrovnání. Ale ne pro SM Caen, které tak připisuje čtvrtou porážku.

Příště zajíždí do Bordeaux, které se pomalu dostává do formy, takže na tři body to znovu nevypadá. Ale i za bod by jistě byli svěřenci Patrice Garandeho rádi. Angers však bude čelit soupeři ještě nebezpečnějšímu. Monako sice v 6 kole totálně nestačilo na Nice, ale přesto bude v sobotu favoritem.

Více informací k zápasu

FC Nantes - AS Saint-Étienne 0:0

21.09.2016 19:00

Góly: -

V nové sezoně Ligue 1 bylo zatím odehráno 6. zápasů. Ve čtyřech z nich nedalo FC Nantes ani gól. Svěřenci kouče Girarda se neprosadili ani proti ASSE, ale tentokrát z toho byla alespoň bezbranková remíza s poněkud divočejším úvodem.

Vlastně nejpozoruhodnější věci se na Stade de la Beaujoire odehrály během úvodní dvacetiminutovky. Christophu Galtierovi se zranili Fabien Lemoine, Florentin Pogba a Loïc Perrin, takže musel třikrát střídat. Rozhodně to ve fotbale není obvyklá situace, ale stává se. Do hry tedy přišli Vincent Pajot, Oussama Tannane a Kévin Malcuit. Ten se ale na hřišti ohřál jen sedm minut, protože pak ve vápně stáhnul Alexandra Kačanikliće a dostal rovnou červenou.

A ve fotbale, když v pokutovém území faulujete protihráče, kope soupeř penaltu. To platí pro všechny týmy, ASSE nevyjímaje. K rozehrávce "desítky" si stoupnul Emiliano Sala, jenže Stéphane Ruffier vystihnul směr a jeho střelu vyrazil. Protože bylo zapotřebí přeskupit řady, někteří hráči - jako třeba Kévin Monnet-Paquet (pravý obránce) nebo Bryan Dabo (stoper) - si museli stoupnout na posty, na kterých ještě nehráli.

FC Nantes si vytvářelo jakés takés příležitosti. Ruffier si ale poradil s přímým kopem Lucase Limy a proti pokusu Kačanikliće zasahovat nemusel, bo ten nemířil mezi tři tyče. Dabo si vedl dobře, až na uklouznutí po hodině hry, díky čemuž se mohl hnát do šance Sala. Jenže penaltové zaváhání nenapravil, jelikož vyběhnuvší Stéphane Ruffier byl proti.

V závěrečné desetiminutovce pak ještě skvěle zasáhnul proti Guillaume Gilletovi a Leo Duboisovi, takže za remízu budou nakonec určitě šťastnější hráči AS Saint-Étienne. Na ty v rámci sedmého kola čeká o víkendu Lille, které se začíná tabulkou nebezpečně propadat směrem dolů. Nantes se pokusí přidat další k dosavadním dvěma vstřeleným brankám na Stade Vélodrome v Marseille.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - FC Lorient 1:0

21.09.2016 19:00

Góly: 63. Jimmy Briand (pen.)

Tak dalo to docela makačku, nicméně Guingamp nakonec srdnatě bránící Lorient udolal. Zůstává tak v kontaktu s čelem tabulky, zatímco Les Merlus se dále utápějí na jejím dně.

EA Guingamp začal sezonu výborně. Pak se ale trochu propadnul, nicméně pořád to může pro klub, v jehož dresu nakoukl do světa velkého fotbalu Didier Drogba, může po osmatřicátém kole vypadat hodně dobře. V první šanci utkání proti Lorientu na Stade du Roudourou selhal Sloan Privat. To se psala teprve 5. minuta.

Na druhé straně to zkoušel po přihrávce Vincenta Le Goffa Romain Philippoteaux, ale brána mu byla malá. Něco, co by stálo za zaznamenání, se pak událo až v 63. minutě. Faïz Selemani fauloval v šestnáctce Marcala. K balonu se postavil Jimmy Briand a jako správný kapitán poslal svůj tým do vedení - 1:0.

V podstatě hned poté se musel činit brankář Romain Salin. Vychytal jak Arnolda Mvuembu, tak Benjamina Moukandja. V samotném závěru se ještě do kulatého předmětu pořádně opřel Ludociv Blas. Benjamin Lecomte měl co dělat, ale lovit balon ze sítě díky výbornému zákroku nemusel. Stejně z toho ale byla pátá porážka.

Sylvain Ripoll si tedy být jistý svým místem nemůže. Že by ale měl být odvolán v případě víkendového nezdaru proti Olympique Lyon, který v tomto kole vypráskal 5:1 Montpellier HSC, to se zdá býti docela nepravděpodobné. Guingamp se oproti tomu pokusí sebrat nějaké bodíky na horké korsické půdě v Bastii.

Více informací k zápasu

FC Metz - Girondins Bordeaux 0:3

21.09.2016 19:00

Góly: 36. Malcom, 71. Gaëtan Laborde, 76. Isaac Kiese Thelin (pen.)

Bordeaux je zpět! Po překvapivé porážce s Angers se Les Girondins vzchopili a na půdě nováčka z Mét získali vysokou výhru 3:0. Hvězdou utkání se stal Brazilec Malcom, jemuž start sezony vychází zatím na jedničku. Méty na dnešního soupeře nenašly recept už v devátém ligovém utkání v řadě..

Svěřenci Jocelyna Gourvennece měli dnes jediný úkol: co nejrychleji zapomenout na poslední domácí ostudu a udobřit si fanoušky výhrou. To se nakonec povedlo zejména díky Malcomovi, Isaaku Thelinovi a také veteránovi Carrassovi mezi tyčemi. Jednoznačný výsledek posouvá Bordeaux na čtvrtou příčku, jen dva body za lídra z Nice; v případě příznivé shody okolností tak může Gourvennecův tým po víkendu celou tabulku vést. Méty sice po dnešku smutní, ale pořád platí, že start sezony zvládají nad očekávání - toto byla jejich teprve druhá porážka, přičemž tu první jim uštědřilo mistrovské PSG:

Domácí zkraje utkání potvrzovali, že budou letos nebezpečným soupeřem, a pouze skvělý Carrassův zásah zabránil Florentu Molletovi v otevření skóre. Nakonec se tak radovali fanoušci hostů: po 37 minutách hry nabil Thelin parťákovi Malcomovi, ten z první napřáhl a propálil Thomase Didillona. Byla to jeho už třetí branka probíhajícího ročníku.

Po vstřelení vedoucího gólu už hosté dominovali, přestože jim z různých důvodů chyběly tři největší hvězdy, zranění Jérémy Ménez a Jérémy Toulalan a suspendovaný Diego Rolán. Gaëtan Laborde, který se prosadil už v úvodním kole proti Saint-Étienne, dokázal Gourvennecovi, že si místo v sestavě zaslouží - dnes se mezi jedenáctku vyvolených vešel podruhé a podruhé z toho byl gólový zářez, tentokrát improvizovaným volejem po skvělé akci Malcoma.

Didillon byl proti této ráně bezmocný, a podobná situace se opakovala i potřetí - opět u toho byl sváteční člen sestavy, tentokrát Thelin, který se prosadil z penalty. Senegalský mladík Moussa Seydi nebude na svůj prvoligový debut vzpomínat v dobrém: právě po jeho faulu na unikajícího Youssoufa Sabalyho totiž dostal švédský forvard šanci zvýšit na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Dijon FCO 3:0

20.09.2016 21:00

Góly: 15. Ádám Lang (vl.), 27. Edinson Cavani (pen.), 67. Lucas Moura

Po suverénním vítězství 6:0 v Caen si fotbalisté PSG poradili bez problémů s rozbalením dalšího zboží. Otevřít se mu do Parku princů přišel nováček ligy z Dijonu, který ovšem takový debakl přece jenom neutrpěl, a domů si odvezl do ranečku jen tři inkasované góly. Les Parisiens potvrdili, že dlouhodobě mají velice rádi září, a v tomhle měsíci neprohráli už sedm let v řadě.

Opět se dokázal trefit Edinson Cavani, přidal svůj pátý zásah během posledních dvou utkání a dokonce se gólově dotáhl na nejlepšího střelce soutěže Alexandra Lacazetteho z Lyonu. PSG je zkrátka aktuálně ve velké pohodě. Dijonu se pochopitelně velké šance v hlavním městě Francie nedávaly a nemůže být spokojen hlavně se střeleckou potencí. Neskóroval totiž už dvakrát za sebou.

První gól utkání měl na kopačce Lucas, nicméně na zadní tyči Brazilec selhal v zakončení a mířil jen mimo. O tři minuty později se už ovšem průběžné bezbrankové skóre přece jenom měnilo. Maxwell se snažil svým centrem z levé strany najít Cavaniho a obránce Lang míč nešťastně tečoval takovým způsobem, až dokonce zaplul velkým obloukem za záda gólmana Reyneta.

O pár chvil později bek Abdelhamid musel zablokovat nebezpečného Di Maríu, ve 26. minutě však Dijon přece prohrával už o dvě branky. Pastore byl v šestnáctce sražený Lotiésem a sudí Thual ukázal na bílý puntík. K penaltě se pak postavil Cavani, který ukázal, že od víkendu je velké formě, a přesně mířenou střelou po zemi překonal bez větších problémů Reyneta.

PSG poté malinko polevil v koncentraci a mohl pykat, to by však Abeïd nesměl ke své smůle trefit z dálky ve 34. minutě jen břevno. Na sklonku poločasu se ještě pokoušel navýšit náskok Di María, nicméně opět neseřídil svá mířidla zcela ideálně, takže Reynet zasahovat nemusel. Po přestávce si již domácí pouze a jen hlídali pohodlný náskok.

Pařížský brankář Aréola opět dostal přednost před Trappem, který se mezi tři tyče nepodíval už potřetí v řadě. Vůbec poprvé se musel činit v 54. minutě, kdy vychytal Langa, jinak moc práce opravdu neměl. Nakonec třetí zásah do sítě hostujícího celku přidal Lucas, jenž si mezi Boukou Moutouem a Lotiésem naběhl na centr Maxwella a hlavou překonal Reyneta.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Toulouse FC 1:2

20.09.2016 19:00

Góly: 34. Marko Baša - 12. Ola Toivonen, 78. Ola Toivonen

Ola Toivonen minulou sezónu v dresu Sunderlandu žádnou díru do světa Premier League neudělal, po přestupu zpátky do Ligue 1 však konečně zaúřadoval v dresu Toulouse. Ve francouzské nejvyšší soutěži se trefil poprvé od dubna roku 2015 a dvěma brankám zařídil svému týmu vítězství 2:1 na půdě Lille. Tomu k bodovému úspěchu jeden gól Marka Baši nestačil.

Teprve potřetí z posledních 27 zápasů se podařilo TFC vyhrát na severu Francie. Hosté parádně navázali na víkendovou výhru nad Guingampem a posunuli se alespoň do středy na čelní pozice. Domácí naopak i nadále balancují jen nad hranicí sestupového pásma a na své konto si připsali už třetí bodový neúspěch v řadě.

Po dvanácti minutách hry se Toulouse ujalo vedení. Bodiger uzmul míč ve středu pole a uvolnil Toivonena, ten až příliš snadno pronikl kolem obránce Baši do šestnáctky a odtud levačkou pohodlně zacílil k tyči. Ve 24. minutě neudržel chladnou hlavu domácí kouč Frédéric Antonetti, který byl asi hodně frustrovaný z předváděného výkonu svého mančaftu, a byl po urážkách vykázán na tribunu.

Ve 33. minutě hostující brankář Lafont ještě zlikvidoval hlavičku Sankharého, nicméně o pár chvil později kapituloval, a Dogám se tak podařilo vyrovnat. De Préville rozehrál standardku z levé strany velmi dobře, z ničeho nic se do vzduchu vyšponoval nejvýše Baša a tvrdou hlavičkou usměrněnou na bližší tyčku překonal bezmocného Lafonta.

Ve 48. minutě si musel toulouský muž v rukavicích připsat další úspěšný zákrok, naopak na druhé straně v 65. minutě nezasahoval gólman Enyeama, neboť po Toivonenově přihrávce pálil jen nad břevno Edouard. Dvanáct minut před koncem nakonec rozhodl o osudu střetnutí Toivonen, jenž po pěkné kombinaci s Diopem mířil chytře do protipohybu Enyeamy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.OGC Nice642011:414
2.Paris Saint-Germain641115:413
3.AS Monaco641113:813
4.Girondins Bordeaux640211:812
5.Toulouse FC63219:511
6.EA Guingamp63219:611
7.Olympique Lyon631213:810
8.Stade Rennes63128:710
9.FC Metz63128:810
10.AS Saint-Étienne62317:59
11.Angers SCO63036:69
12.SC Bastia62135:57
13.Montpellier HSC61326:116
14.SM Caen62046:146
15.Olympique Marseille61237:85
16.FC Nantes61232:65
17.AS Nancy-Lorraine61233:85
18.Lille OSC61146:114
19.Dijon FCO61145:104
20.FC Lorient61053:113

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
atlee

Neviete niekto, či Toivonen nemá fínskych rodičov? Podľa mena by som ho skôr tipoval za fína, než švéda.

Reagovat
paver

Jeho táta je Fin, ale emigroval právě do Švédska.

Reagovat
Langi

Lille by uz mohlo letos spadnout

Reagovat
smazaný uživatel

Blbotelli sa vracia do formy

Reagovat
db18

Favre si s pomocí Maria podmaní L1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

kurde Mario masaker

Reagovat
smazaný uživatel

Balotele

Reagovat
Pyroman

Zlatý bod z Nantes.

Reagovat
Filipow

Supeeermáááriooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Kua kdyby to bordeaux porazilo angers uz mohli po x letech vest ligu....no neva dneska krasne 3 body...hlavne makat

Reagovat
teenz

Marioooooooooo hroznej borec

Reagovat
Spalovač šancí

Mario se vrátil skoro domů a jak mu to šlape

Reagovat
smazaný uživatel

Mario

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Máriio ideeeš

Reagovat
.13

Balo, snad sa unormalnil. Ako som napisal v preview, Nice je idealny klub

Reagovat
Robbie

Nantes byla nulička jak vyšitá :-)

Reagovat
Langi

Jezisi kriste, ted se tu zas bude pul roku hypovat ta fotbalova opice

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
tony223

a komentovat to tady bude rasistický bezmozek jako ty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

a ne? 4 góly v provinčním klubu, kde těží hlavně z dobré formy celého týmu a hned je to tu samej "Supermário"...a opice je, hlavně díky svýmu chování a vystupování...že je černej s tim nemá co dělat, ikdyby byl bílej, blbej bude pravděpodobně stejně

Reagovat
smazaný uživatel

Ale opice bys mu neřekl kdyby byl bílej vid???

Reagovat
kubys

Proč by ne? Já třeba opice říkám Baleovi.

Reagovat
tony223

těží z dobré formy celého týmu? Člověk by řekl, že fotbal je týmový sport, tak nechápu co je na tom. Ok omlouvám se, pokud si to s tou opicí myslel takhle tak ok. Mario je samozřejmě jednoduchý kluk, který má problémy s disciplínou. O tom žádná. Talentovaných fotbalistů, kteří se takhle v mladém věku vyšoupli a nezvládli tlak médií, slávy a pěnez je samozřejmě spousta. Ale to neustálé plivání na Balotelliho osobu je někdy přehnané.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten troll Mario jim vystřílí ten titul

Reagovat
smazaný uživatel

A Marseille znovu parádně tahle sezóna se bojím, že se pouze tak nějak odepíše, pořeší se věci ve vedení, snad konečně někdo vystřelí Passiho co nejdále do vesmíru a přijde opravdový trenér. V zimě by to chtělo udělat průvan v kabině a snad případné posílení pomůže v boji alespoň o EL, pokud tedy podzim nedopadne naprosto katastrofálně...

Reagovat
juninho8

Dejavu last season

Reagovat
Langi

s podprůměrným gólmanem a chybující nesehranou obranou se o EL nedá hrát...on jim ten útok nějaké góly dá, ale k čemu jim to je, když v každém zápase dostanou 2-3 góly...v kombinaci s jejich psychikou a schopnosti otočit zápas to pak vypadá takhle

Reagovat
Israha

To jsme to s tím chválením Hubočana zakřikli...

Reagovat
Gedofrey

Těžce

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už to není liga o jednom týmu, ale liga o jednom hráči

Reagovat
smazaný uživatel

Však on všem hejtrům to Mário ukáže kdo je černej bůh

Reagovat
raduinho

Mario udělá s Nice titul a LM, nastřílí 40 gólů a fakt dostane Golden Ball

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele