Ligue 1 - preview 6. kola

20.09.2016, 08:41, aktualizováno 21.09.2016, 08:46
Previews
PSG v úterý vyhrál a vystřídal na prvním místě AS Monaco, které se na to pokusí odpovědět v náročném souboji v Nice. Lyon chce své tápání ukončit proti Montpellieru, FC Metz se úspěšný vstup do nové sezony pokusí ještě vylepšit v duelu s Bordeaux...
OGC Nice - AS Monaco  (středa 19:00)
Bitva o Azurové pobřeží bude jedním z nejsledovanějších duelů tohoto vloženého kola. Obzvláště proto, že Nice i Monako se drží na předních pozicích tabulky a aktuálně se mohou pyšnit slušnou formou. Zatímco domácí by však přece jenom nejraději hodili za hlavu poslední dva neúspěchy v Evropské lize a v Ligue 1, hosté hodlají pokračovat ve vítězné šňůře.

V lize ztratil knížecí klub jen jednou, a to hned v prvním zápase proti Guingampu, jinak od té doby zvítězil ve všech čtyřech případech. Postupně si připsal skalpy Nantes, giganta PSG, nepříjemného Lille a naposledy i Rennes. "Je to pro nás velmi důležitý zápas. Oba kluby drží první dvě příčky. Čekám velký ohňostroj," tuší hostující lodivod Leonardo Jardim.

Monacký trenér v tuhle chvíli sice nemá úplnou pravdu, neboť díky úterním předehrávkám se do pořadí na čele vmísilo Toulouse i PSG, to ovšem nemění nic na faktu, že to bude souboj toho nejlepšího, co Ligue 1 může nabídnout. "Nice se od loňska ještě více zlepšilo. V létě podepsalo dva až tři velké hráče. Opravdu je to ještě trochu lepší tým," hodnotil soupeře Jardim.

Ještě zajímavější náboj by pak mohlo mít utkání pro monackého útočníka Valèreho Germaina, jenž loni oblékal dres Nice a v nejvyšší soutěži za něj zaznamenal slušných 14 branek. V letošním ročníku se mu ovšem tolik nedaří, v lize na trefu stále čeká. I proto je vlastně pravděpodobné, že vepředu by se měl nyní spíše představit jeho konkurent Falcao.

Na druhou stranu Jardim přiznal, že Kolumbijec není v úplně nejlepší formě. "Je normální, že po zranění není ještě Falcao stoprocentně připravený," obhajoval svého svěřence. "Potřebuje ještě čas. Jsem rád, že se zpátky do tréninku zapojili Tiemoué Bakayoko i Djibril Sidibé. Uvidím prostě ve středu, jak to celé poskládám," tajnůstkařil monacký šéf lavičky.

Domácí bouřlivák Mario Balotelli sice vynechal víkendové klání s Montpellierem, v němž Nice remizovalo 1:1, nyní by měl být ovšem na velké derby připravený. "V posledních několika měsících nehrál dobře," myslí si hostující obránce Kamil Glik, jenž svého protivníka zná moc dobře z italské Serie A. "Má silné zakončení, bude se snažit prosadit. To mu nesmíme dovolit."

Lucien Favre, trenér OGC, ví, že rotace se sestavou je prostě nezbytná. Stejně jako Monako i jeho celek čeká už čtvrtý zápas během nějakých dvou týdnů. "Až do Vánoc prostě budu muset točit čtyři až pět hráčů v průměru na jedno utkání. Působit v Evropské lize je velmi náročné. Ještě jsme nenašli úplnou rovnováhu v útoku, což bude ještě trvat," pojmenovával potíže.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Cardinale - Baysse, Dante, Sarr - Ricardo Pereira, Koziello, Cyprien, Seri, Dalbert - Belhanda, Balotelli
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Subašič - Raggi, Glik, Jemerson, Sidibé - Fabinho, Bakayoko - Lemar, Joao Moutinho, Bernardo Silva - Falcao
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.30 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - Montpellier HSC  (středa 19:00)
Ne že by Lyon vyloženě zklamal, ovšem na půdě Marseille v nedělním šlágru ani nijak nezazářil. Ve vloženém kole nyní přivítá o dost přívětivějšího protivníka, kterého z posledních čtyř případů porazil hned třikrát. Les Gones proti Montpellieru zároveň nehodlají opakovat minulou domácí porážku s Bordeaux, nutně potřebují tři body k odpoutání se ze středu tabulky.

Trenér Bruno Génésio pravděpodobně opět nebude příliš míchat se sestavou, a především pak se zbrusu novým rozestavením 3-5-1-1, které přineslo úspěch v Lize mistrů proti Dinamu Záhřeb a částečně byl dobrým tahem i o víkendu na Marseille. Znovu mu bude chybět potrestaný Gonalons, stejně jako zraněný nejlepší střelec Lacazette a nejistý je i nadále start u Fekira a Valbueny.

Se současným postavením v Ligue 1 nemohou být v Lyonu spokojeni. Nicméně zlepšení se dostavuje, což ukázaly už poslední dva zápasy. "Myslím, že jsme předvedli pozitivní výkon. S ohledem na to, v jaké situaci jsme byli v posledních třech týdnech a čím vším jsme si prošli, bod rozhodně bereme," hodnotil nedělní duel Génésio.

Ne že by měl lyonský stratég vyložený problém s útočníky, Lacazette nebo Fekir nejsou v žádném případě zranění dlouhodobě, nicméně příchod Jeana-Philippeho Matety z třetiligového Chateauroux pomůže alespoň na krátkou dobu vyřešit jisté problémy v tomto ohledu. Mladý a vysoký Francouz má být jakýmsi prototypem Zlatana Ibrahimovice.

Génésio s ním bude moci počítat už proti Montpellieru. "Okamžitě se musí integrovat do mužstva. Ale chci mu dát čas. Potřebuje se cítit dobře. Nechci na něj vyvíjet žádný tlak," plánoval si domácí stratég. "Přišel sem s velkou pokorou. Je to přesně ten typ hráče, kterého jsme tu doteď neměli. Je to velmi dobrá investice do budoucna."

Mateta je z nového angažmá doslova nadšený. "Prezident Lyonu se se mnou a mým otcem setkal osobně. Vůbec jsem tomu nemohl uvěřit. Opravdu se nemůžu dočkat, až budu hrát na Parc Olympique Lyonnais. O tom jsem vždy snil," zářil radostí a dodal, že hra Ibrahimoviče je mu velmi blízká. "Hodně ho sleduji. Je velký a umí podržet balón."

Montpellier sice letos prohrál jen jednou, jenže na kontě má pouze jedno vítězství. Naposledy remizoval s Rennes, s Guingampem a i o minulém víkendu s Nice. Mužstvo kouče Frédérica Hantze působí zpočátku sezóny hodně nenápadným dojmem. V posledních čtyřech utkáních se vždy ujalo vedení, ale ani v jednom případě neslavilo plný zisk bodů.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Yanga M'Biwa, N'Koulou, Morel - Rafael, Darder, Tousart, Tolisso, Rybus - Ghezzal, Cornet
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Deplagne, Hilton, Congré, Poaty - Skhiri, Sylla - Sanson, Boudebouz, Camara - Ninga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Bastia - AS Nancy-Lorraine  (středa 19:00)
Po úvodních třech porážkách se navrátilec do nejvyšší soutěže z Nancy sice výsledkově zlepšil, pořád však paběrkuje jen v sestupovém pásmu. Potvrdit, že mizerná série ze začátku je definitivně pryč, nebude na nepříjemné korsické půdě snadný úkol. Bastia si totiž bude chtít jako mírný favorit tohoto střetnutí především spravit chuť po nedělní hořké porážce v St. Étienne.

Oba soupeři se sice v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století potkávali poměrně často, jenže v novém miléniu na sebe v rámci nejvyšší soutěže narazili jen v jednom ročníku. Když Bastia v roce 2012 postupovala výše, Nancy o rok později padalo níže. Tehdy dvakrát zvítězil čerstvý nováček soutěže té sezóny. Fotbalový osud oba svedl dohromady až právě nyní.

Domácí trenér Francois Ciccolini by ve vítězné šňůře proti Nancy se svým klubem rád pokračoval i nadále. Šest bodů v tuhle chvíli stačí na klidný střed tabulky, jenže mohlo být lépe. V St. Étienne totiž jeho mužstvo inkasovalo v nastavení gólem z penalty. "Po první půlhodině hry bych řekl, že úspěchu jsme byli daleko. Na konci bych tahle slova vrátil zpátky," hlesl po utkání.

Ciccolini zřejmě bude muset udělat nějaké změny v sestavě. Nejen proto, že na marodku mu nově přibyl obránce Abdelhamid El Kaoutari a chybět bude i nadále duo Alexander Djiku a Florian Raspentino, minulé střetnutí stálo jeho hráče spoustu sil. "Spotřebovali jsme spoustu energie. A nehráli jsme tak špatně, jak nakonec ukázal výsledek," zamračil se.

Nancy naposledy uhrálo svou první remízu sezóny proti Nantes. A kouč Pablo Correa byl poměrně spokojený s tím, jak tenhle duel dopadl. "Je to pro nás dobrý bod. Výsledek je to, co se počítá," připomněl jednoznačná fotbalová fakta. "Někdy však nabývám dojmu, že díky průběžné remíze pak nebojujeme. Nehrajeme špatně, ale musíme se zlepšit," uvědomuje si.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.00 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Angers SCO - SM Caen  (středa 19:00)
Poslední dva zápasy dopadly pro Caen dost špatně. Otřepat se navíc po těžkém domácím debaklu 0:6 od PSG, to bude hodně složitý úkol pro celý tým i trenéra Patriceho Garandeho, jenž by měl mít tenhle úkon především na starosti. Na půdu Angers přitom jeho mužstvo nezajíždí v úplně nejvhodnější dobu i proto, že soupeř po bídném začátku začíná stoupat výše.

Už utkání čtvrtého kola proti Rennes naznačovalo, že s hrou SMC to po dvou domácích vítězstvích proti Lorientu a Bastii není tak růžové, jak se na první pohled zdálo. A duel s pařížským celkem to jenom potvrdil. "Takovou noc jsem si opravdu nepředstavoval," těžko se hledaly slova hostujícímu lodivodovi. V tabulce drží jeho svěřenci aktuálně čtrnáctou pozici.

Byl to ze strany PSG opravdu velkolepý koncert. A normandský tým na něj měl lístky do první řady. Bohužel pro něj i jeho fanoušky. "Beru za tu porážku plnou zodpovědnost," sypal si popel na hlavu Garande. "Skoro nikdy jsme nedrželi míč na kopačkách. Hráči však hrají tak špatně jen proto, že nejsou v nejlepší kondici nebo že se trenér někdy rozhodne pro špatnou variantu."

Caenský lodivod se pro utkání v Angers rozhodl pro poměrně zajímavou nominaci. Nevzal na něj totiž hned trojici hráčů v podobě Nicolase Seubeho, Steeda Malbranqueho a Hervého Bazileho, jež nechal odpočívat. Chybět budou i nadále zranění Mouhamadou Dabo, Paul Reulet a Jeff Louis, k dispozici již ovšem bude Jonathan Delaplace, jenž překonal svalové zranění.

Možná Angers prostě a jednoduše potřebovalo čas, aby do systému hry integrovalo obě zvučné letní posily z Ligue 2 v podobě Famary Diédhioua a Karla Toka Ekambiho. Právě oni dva totiž výraznou měrou pomohli ke dvěma vítězstvím v řadě nad Dijonem a v Bordeaux. A najednou se bretaňský klub rázem vyšvihl z dolních pater do středu tabulky.

Angerský stratég Stéphane Moulin byl především rád, že své mužstvo v nové sezóně konečně poznává. "Semknuli jsme se, viděl jsem sebeobětování. Vrátili jsme se k hodnotám, které nás zdobili minulý ročník," pochvaloval si po zápase s Les Girondins. "Očekávali jsme těžký zápas a zvládli jsme ho. I když měl soupeř nesporné kvality, dokázali jsme mu působit problémy."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.10 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - AS Saint-Étienne  (středa 19:00)
Hektický úvod sezony na zeleném břehu Rhony pokračuje. Saint-Étienne sehrálo od začátku sezony už deset (!) soutěžních zápasů, místo zaslouženého odpočinku však svěřence Christophe Galtiera čeká další těžká zkouška - Nantes se sice zatím příliš nedaří, výlety na Beaujoire ale nikdy nebyly úplně jednoduché..

Na to, že Galtier opět přes léto obměňoval značnou část kádru, zvládají Les Verts úvod sezony se ctí. Jejich zatím jediná prohra přišla hned v prvním kole v Bordeaux; jinak mají na kontě čtyři soutěžní výhry a pět remíz, včetně cenného bodu z Paříže (1:1). Od začátku ročníku dokázalo ASSE postoupit do Evropské ligy přes AEK Atény a Beitar Jeruzalém, v prvním zápase uhrát potenciálně důležitou remízu v Mohuči (1:1), a o víkendu pak přerušilo sérii čtyř nerozhodných výsledků těsnou domácí ligovou výhrou 1:0 nad Bastií.

Nyní přichází další výzva: výlet na stadion, kde letos v lednu domácí Nantes ve vzájemném souboji triumfovalo 2:1. To ovšem Kanárky ještě vedl kouč Michel Der Zakarian. Ten na konci sezony trochu nečekaně odstoupil a jeho nástupci Renému Girardovi to zatím moc nejde. Girard je sice ve francouzském fotbale váženou postavou (a senzační titul s Montpellierem mu už nikdo neodpáře), ovšem průběžné osmnácté místo a čtyři body po pěti kolech vypadají všelijak.

Zkušený kouč si dokonce nedávno veřejně postěžoval, že mu vedení v létě nepřivedlo žádnou z jeho vytyčených posil, a v pasivně agresivním interview přehodnotil sezonní cíle z první desítky na umístění do patnáctého místa. To ambiciózním fanouškům jednoho z nejslavnějších francouzských klubů pochopitelně příliš nevoní - i když víkendová remíza 1:1 na půdě nováčka z Nancy alespoň zastavila sérii tří proher bez vstřeleného gólu. Dnes ale čeká Les Canaris mnohem těžší soupeř..
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.55 - 2.90 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
EA Guingamp - FC Lorient  (středa 19:00)
Lorient a Guingamp spolu od roku 2013 (kdy se oba kluby opět sešly mezi elitou) sehrály šest zápasů, z nichž Les Merlus čtyřikrát zvítězili, jednou remizovali a pouze jednou padli. Dnes budou chtít svoji dobrou bilanci s bretaňským sokem prodloužit a navázat tak na víkendový triumf nad Lille, který přerušil jejich katastrofální start do sezony.

Lorient proslul coby ofenzivní tým vyznávající atraktivní, vířivý fotbal, letošní podzim se však pro svěřence Sylvaina Ripolla nevyvíjí vůbec dobře. Po úvodní těsné prohře 2:3 v Caen přišly další tři kolapsy bez jediného vstřeleného gólu; Les Merlus v tomto období nastřádali děsivé skóre 0:7, přičemž zejména domácí prohry s Bastií (0:3) a nováčkem z Nancy (0:2) vyvolaly řadu spekulací o Ripollově osudu. Poslední těsná výhra nad Lille (1:0) sice obavy částečně zažehnala, pořád ale není vyhráno - jediný gól vstřelil Benjamin Moukandjo z penalty, Ripollův tým podal matný, nezáživný výkon a v tabulce je stále poslední s jednobodovou ztrátou na bezpečnou zónu.

Naopak Guingampu se vstup do sezony vydařil, přestože to nikdo příliš neočekával; EAG měli trpět odchodem geniálního kouče Jocelyna Gourvennece do Bordeaux. Pod vedením talentovaného stratéga se proti předpokladům etablovali jako nebezpečný prvoligový tým, který není radno podceňovat, a přes kontinuálně slabý kádr měli úspěchy dokonce i v Evropské lize. Gourvennecův náhradník Antoine Kombouaré však ukázal, že právem patří mezi uznávané francouzské trenéry - i přes poslední nepříjemnou prohru v Toulouse.

"Nehráli jsme svůj fotbal, hráče jsem nepoznával," ulevil si ex-pařížský lodivod po porážce 1:2. "Ve středu očekávám - ne, vyžaduji jiný výkon," dodal. Přes víkendové zaváhání však Guingamp nikterak smutnit nemusí; v tabulce je sedmý a v Toulouse prohrál v sezoně vůbec poprvé. Skalp Marseille (2:1) a zejména cenná remíza 2:2 z prvního kola v Monaku ukazují, že se s podceňovaným týmem musí opět počítat.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.30 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Metz - Girondins Bordeaux  (středa 19:00)
Méty sice v minulém kole nedokázaly v Dijonu vstřelit ani branku, náladu ze vstupu do této sezóny jim to ovšem nepokazilo. Ačkoli před vlastními fanoušky přivítá jeden z nejtradičnějších celků Francie, aktuálně se může pyšnit lepším postavením v tabulce právě než jeho soupeř. Bordeaux víkendový zápas hodně pokazilo a potřebovalo by se vrátit do starých kolejí.

I když domácí kouč Philippe Hinschberger svým svěřencům nevyčítal, že v souboji dvou nováčků na půdě Dijonu o víkendu nedokázali urvat všechny body, pocitově od nich chtěl asi víc než jen bezbrankovou plichtu. "Bod získaný daleko od domova je dobrý. Je to ale škoda. Neproměnili jsme penaltu a v první půli jsme měli hodně šancí," mrzelo ho.

Jinak si však Les Grenats nemají vůbec na co stěžovat. Prohráli zatím jen dle očekávání v Paříži, jinak dokázali skolit Lille i oba bretaňské celky Angers i Nantes. Na to, že měli hlavně bojovat o záchranu, jsou tyhle výsledky jako balzám na duši. "Navíc jsme potřetí v řadě neinkasovali. To je dobrá zpráva," mnul si ruce Hinschberger po souboji s Dijonem.

Každopádně nepříjemnou zprávou je pro něj stále se plnící marodka. Už od srpna jsou na ní Kévin Lejeune a Matthieu Udol, od půlky října pak na ní přibyl Opa N'Guette, Yann Jouffre, Cheick Doukouré a nejčerstvějším odpadlíkem je Jonathan Rivierez. Ani hosté však do Met nepřijedou v nejsilnějším složení. Opravdu ani zdaleka ne.

Už delší dobu nejsou k dispozici Nicolas Maurice-Belay i Jérémy Toulalan, pouhé tři úvodní zápasy zatím absolvoval Frédéric Guilbert, zdravotně v pořádku nejsou ani Maxime Poundjé, Jérémy Ménez a Adam Ounas. Suspendovaný pro tohle vložené kolo je rovněž útočný tahoun Diego Rolán. Ani hostující trenér Jocelyn Gourvennec zkrátka nebude mít lehké vybrat optimální složení.

Jeho mužstvo naposledy trošku překvapivě nenavázalo na předchozí dvě výhry nad Nantes a v Lyonu a před vlastními fanoušky padlo 0:1 s Angers. "Soupeř bránil srdcem, navíc hrál inteligentně," hledal Gourvennec důvody neúspěchu. "Hodně jsme se snažili, ovšem ne tak, abychom vsítili branku. I když jsme ve druhé půli zlepšili, gól jsme prostě stejně nedali," krčil rameny.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.20 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - Olympique Marseille  (středa 21:00)
Po pěti kolech má ambiciózní Marseille jen pět bodů, pět vstřelených branek a pět inkasovaných. I v jeho aktuálním umístění se objevuje pětka, s patnáctým místem ovšem hosté nemohou být v žádném případě spokojeni. Trenér Franck Passi přiznal, že bude ještě dlouho trvat, než se jeho tým probojuje na nejvyšší příčky. Teď se jeho svěřenci poperou o body v Rennes.

Je to velmi slabý start do sezóny od OM. Nový americký majitel klubu Frank McCourt si určitě maluje lepší budoucnost, zatím však výsledky nejsou v žádném případě optimální. Minulou neděli Olympique remizoval doma s Lyonem, týden předtím padl v Nice. Porazit dosud dokázal jen malátný Lorient. Od sestupového pásma ho tak dělí jen jeden bod.

Passiho současná situace ovšem nerozházela. "Jestli čekáte, že budeme v horní polovině tabulky, pak si budete muset počkat. Máme nové mužstvo. Opakuji to od první tiskové konference v sezóně, ale vy, novináři, na to zapomínáte snad rychleji než já," odsekl žurnalistům. "Něco tu budujeme. Jasně že lidé naléhají, to je realita. Ale nemohou říci, že výkony jsou špatné, když jsou dobré."

Od nedělního utkání by hostující stratég neměl mít k dispozici vykartovaného Dóriu, jinak marodku během pár dnů nikdo nedoplnil. "Čelili jsme dvěma silným mančaftům. V Nice jsme prohráli nespravedlivě, s Lyonem jsme hráli kříž. Jsem spokojený s tím, co hráči předvádějí na hřišti. Jsou připraveni vítězit," stojí si za svou prací Passi.

Rennes naposledy nedokázalo navázat na šňůru tří zápasů bez porážky a na půdě Monaka padlo jednoznačně 0:3. "Přistoupili jsme k soupeři velmi špatně. Byli jsme pasivní, nenašli jsme rytmus, nebojovali jsme," zlobil se trenér Christian Gourcuff. "Mohli jsme hrát lépe, jenže Monako je na tom tak technicky skvěle, že na konci se tenhle rozdíl jasně projeví."

V téhle sezóně SRFC neztratil před vlastními fanoušky ani bod, přitom loni se mu v Roazhon Parku paradoxně příliš nedařilo. Na poslední vzájemné střetnutí s Marseille mají domácí poměrně dobré vzpomínky, venku totiž svého soka skolili vysoko 5:2. Gourcuff si nebude muset lámat hlavu s absencemi, po víkendu není nikdo suspendovaný ani čerstvě zraněný.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - Toulouse FC  (úterý 19:00)
Lille si potřebuje udobřit fanoušky po nepříjemné prohře s Lorientem, který měl do té doby na kontě nula bodů. Toulouse zase nebude chtít ztratit kontakt s čelem tabulky. Ne snad proto, že by v departmentu Haute-Garonne útočili na celkové umístění na pohárových příčkách, ale jakýkoliv bod se počítá právě v předpokládané bitvě o udržení.

LOSC určitě o víkendu nebylo o tolik horším týmem. Přeci jen Les Merlus si výhru zajistili díky gólu Benjamina Moukandja z pokutového kopu. Ale i tak z toho byla porážka, pro bývalý klub Davida Rozehnala už třetí v sezoně. Přitom to není tak dávno, kdy obrana v čele s Vincentem Enyeamou nedostávala branky ani od věhlasnějších soupeřů.

Frédériku Antonettimu budou chybět Mounir Obbadi a nejistý je start Ibrahima Amadoua, který zápas s Lorientem po ostrém střetu s protihráčem Cafuem nedohrál. Bude nahrazen buď Stoppilou Sunzu nebo Adama Soumaorem. Do hry by se mohl dostat i čerstvý tuniský reprezentant Naïm Sliti, s nímž se počítá jako s tím, kdo nahradí Sofiana Boufala, který na konce srpna zamířil do Southamptonu.

TFC si naopak dodalo sebevědomí výhrou nad do té doby neporaženým Guingampem. Díky tomu má na kontě už osm bodů. "Hráli jsme proti oslabenému soupeři, který ale hrál i tak velmi dobře. Nebylo snadné se prosadit, ale nakonec se nám podařilo výsledek otočit a jsem rád, že jsem k tomu mohl přispět gólem," řekl švédský záložník Jimmy Durmaz.

Jeho start proti Lille však není vůbec jistý, protože Pascal Dupraz se nechal slyšet, že jeho svěřenec mu přišel po závěrečném hvizdu velice vyčerpaný. Pokud to tedy bude zapotřebí, nahradit by ho mohl jeden z dvojice Odsonne Edouard/Mathieu Cafaro. Do kupy by se pro tento duel měl dát i Oscar Trejo, avšak mimo určitě ještě zůstanou Tongo Doumbia, Pavle Ninkov, Somália a Jean-Daniel Akpa-Akpro.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.10 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - Dijon FCO  (úterý 21:00)
Na PSG se v úvodu sezony snášela vlna kritiky. Hráči za obrovské peníze, neomezené finanční možnosti a ono se přesto nevyhrává tolik, kolik by bylo záhodno. Přesto se Dijon musí mít na pozoru.

Aby z toho nebyl podobný výprask, jaký utržilo Caen o víkendu. Výraznou měrou se pod výhru 6:0 podepsal Edinson Cavani. Uruguayský sniper vystřelil šestkrát na bránu a byly z toho čtyři branky. O poločase ho trenér Unai Emery stáhnul. Kdyby tak neučinil, dost možná by ještě minimálně dvě trefy přidal. Protože ten večer mu na hřišti vyšlo prakticky všechno, do čeho kopnul.

Po předcházející remíze 1:1 v Lize mistrů s Arsenalem přitom vizionářský prohlásil: "Hráli jsme dobře, ale musíme si lépe počínat před bránou. Dávat góly je moje zodpovědnost. I v tomhle zápase jsem měl příležitosti, které se prostě musí proměňovat." Jak uvedeno, obrana Dijonu to nebude mít snadné.

A to ať už Cavani nastoupí nebo ne. V týdnu měl totiž drobné svalové potíže, což platilo i pro Marca Verrattiho. Nejistý je start Serge Auriera a Laywina Kurzawy. V bráně by zase před Kevinem Trappem mohl dostat přednost Alphonse Aréola, neboť trenér chce v průběhu náročné sezony přiměřeně stejně zatěžovat všechny hráče.

Dijon o víkendu remizoval 0:0 s Metami, protože na každé straně se našel jeden hráč, který neproměnil penaltu. V týmu Dijonu to byl Frédéric Sammaritano. Ten by ale znovu měl nastoupit v základní sestavě. Aby ne, když předtím odehrál dva velice dobré zápasy, ve kterých se gólově prosadil.

Trenéru Olivieru Dall’Ogliovi budou chybět Julio Tavaras, který si v zápase s Metami poranil koleno, a mimo bude také Marvin Martin, což by podle nejnovějších zpráv mělo platit i pro následují duel s Rennes. Do hry by se tedy měl dostat Dylan Bahamboula, ačkoliv se dá očekávat, že kouč bude chtít proti PSG hrát jen s jedním útočníkem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.10 - 9.00 - 26.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco541013:413
2.OGC Nice53207:411
3.Paris Saint-Germain531112:410
4.FC Metz53118:510
5.Girondins Bordeaux53028:89
6.Toulouse FC52217:48
7.EA Guingamp52218:68
8.AS Saint-Étienne52217:58
9.Olympique Lyon52128:77
10.Stade Rennes52125:57
11.SC Bastia52035:56
12.Montpellier HSC51315:66
13.Angers SCO52034:56
14.SM Caen52035:126
15.Olympique Marseille51225:55
16.Dijon FCO51135:74
17.Lille OSC51135:94
18.FC Nantes51132:64
19.AS Nancy-Lorraine51133:84
20.FC Lorient51043:103

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
.13

Dnes by este mohol dat sancu Areolovi (zatial si podla mna nevedie vobec zle) a ja by som dal asi aj Augustinovi od zaciatku s Kimpembem

Tip 3:0. Allez Paris!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
.13

Celkom som trafil

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Langi

Le groupe de l’OL contre Montpellier

Gardiens de but : Gorgelin, Lopes.

Défenseurs : Mammana, Morel, Nkoulou, Rafael, Rybus, Yanga-Mbiwa.

Milieux de terrain : Darder, Ferri, Kemen, Tolisso, Tousart.

Attaquants : Cornet, Fekir, Ghezzal, Mateta, Valbuena.

slava

Reagovat
blaugrana

No s tým tipom na Nice choďte do p...Monaco forma a na mojom tikete. I keď sa obávam, že to bude X, keďže Monaco už má dosť výhier v rade a raz rupnúť musí, ale dnes to snáď nebude.

Reagovat
blaugrana

Nioce hovno hrá, potom štandartka a gól. To je v p....

Reagovat
FCSL

Mně zas láká vsadit otočku Lyonu, ale ta sestava mi přijde nějaká divná

Reagovat
FCSL

Penalta za faul mimo vápno Solidní tlačenka a já to samozřejmě nedal

Reagovat
FCSL

A ted co dám, tak nevyjde, to je naprostá klasika

Reagovat
blaugrana

To poznám.

Reagovat
Langi

Lyon 90% zapasu proti deseti? Jasna plichta

Reagovat
Langi

Nice a Bordeaux zase trolej...to je v prdeli tyhle tymy...

Reagovat
Godwinson

Montpellier to má těžký, hrát v deseti proti dvanácti ... to proti nim může být tým tragédů a stejně to nedopadne dobře

Reagovat
Langi

Nerikej ze nam nekdo pripiskava to snad neni ani mozny

Reagovat
juninho8

treba trosku priznat ze to asi pravda je aj ked nam neuznali regulerny gol kvoli offsidu ktory nebol

Reagovat
.13

Balooo

Este bude naj strelec L1 a za rok do PSG

Ale nie, teraz vazne. Snad sa da dokopy a udrzi formu, Nice je na to idealny klub

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele