6. kolo
21.09.2016 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

FC Metz - Girondins Bordeaux 0:3

Bordeaux je zpět! Po překvapivé porážce s Angers se Les Girondins vzchopili a na půdě nováčka z Mét získali vysokou výhru 3:0. Hvězdou utkání se stal Brazilec Malcom, jemuž start sezony vychází zatím na jedničku. Méty na dnešního soupeře nenašly recept už v devátém ligovém utkání v řadě..

Svěřenci Jocelyna Gourvennece měli dnes jediný úkol: co nejrychleji zapomenout na poslední domácí ostudu a udobřit si fanoušky výhrou. To se nakonec povedlo zejména díky Malcomovi, Isaaku Thelinovi a také veteránovi Carrassovi mezi tyčemi. Jednoznačný výsledek posouvá Bordeaux na čtvrtou příčku, jen dva body za lídra z Nice; v případě příznivé shody okolností tak může Gourvennecův tým po víkendu celou tabulku vést. Méty sice po dnešku smutní, ale pořád platí, že start sezony zvládají nad očekávání - toto byla jejich teprve druhá porážka, přičemž tu první jim uštědřilo mistrovské PSG:

Domácí zkraje utkání potvrzovali, že budou letos nebezpečným soupeřem, a pouze skvělý Carrassův zásah zabránil Florentu Molletovi v otevření skóre. Nakonec se tak radovali fanoušci hostů: po 37 minutách hry nabil Thelin parťákovi Malcomovi, ten z první napřáhl a propálil Thomase Didillona. Byla to jeho už třetí branka probíhajícího ročníku.

Po vstřelení vedoucího gólu už hosté dominovali, přestože jim z různých důvodů chyběly tři největší hvězdy, zranění Jérémy Ménez a Jérémy Toulalan a suspendovaný Diego Rolán. Gaëtan Laborde, který se prosadil už v úvodním kole proti Saint-Étienne, dokázal Gourvennecovi, že si místo v sestavě zaslouží - dnes se mezi jedenáctku vyvolených vešel podruhé a podruhé z toho byl gólový zářez, tentokrát improvizovaným volejem po skvělé akci Malcoma.

Didillon byl proti této ráně bezmocný, a podobná situace se opakovala i potřetí - opět u toho byl sváteční člen sestavy, tentokrát Thelin, který se prosadil z penalty. Senegalský mladík Moussa Seydi nebude na svůj prvoligový debut vzpomínat v dobrém: právě po jeho faulu na unikajícího Youssoufa Sabalyho totiž dostal švédský forvard šanci zvýšit na konečných 3:0.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele