6. kolo
21.09.2016 21:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Stade Rennes - Olympique Marseille 3:2

Rennes ve strhujícím utkání dvou ambiciózních celků udolalo Marseille před vlastními fanoušky 3:2. Hosté sice vedli, nakonec ale museli spolknout další hořkou pilulku - a to ještě dohrávali v deseti poté, co se v 65. minutě nechal vyloučit Zinédine Machach. Rozhodující gól vstřelil v samém závěru domácí záložník Adrien Hunou.

Machach mašíroval pod sprchy po druhé žluté kartě ve chvíli, kdy Olympique vedlo 2:1; postaral se o to dvěma brankami Bafétimbi Gomis. V deseti však marseilleští nedokázali udržet hladového soupeře na uzdě. Nejprve Kamil Grosicki čtyři minuty před koncem vyrovnal z penalty, poté tentýž hráč (o dvě minuty později) našel přesným pasem Hunoua, který hlavou rozhodl. Gomis, jenž dnes nastoupil s kapitánskou páskou, se po zápase nechal slyšet, že je Marseille v lehké krizi; poměrně odvážné tvrzení vzhledem k tomu, že hrdý klub má po šesti odehraných kolech na kontě zoufalých pět bodů.

Pouze dvě střely na bránu viděli diváci v prvním poločase - avšak z obou padly branky. Nejprve si svoji "chvilku slávy" vybral Tomáš Hubočan, jehož strašidelná hrubka při pokusu o malou domů dovolila Giovanni Siovi ukrást míč a propálit Yohanna Pelého. To bylo tři minuty před poločasovou přestávkou. Hosté však stihli ještě vyrovnat: Benjamin André fauloval ve vápně pronikajícího Floriana Thauvin, míč si postavil Gomis a poslal z bílého puntíku Costila na opačnou stranu.

Po změně stran mohl domácím navrátit vedení opět Sio, trefil však pouze tyč; krátce nato, v 51. minutě, se už radovali hosté. Tentokrát chyboval Méxer, jehož pokus o odklizení míče vystihl Clinton N'Jie, který následně našel nikým nehlídaného Gomise - 1:2. Zlomovým okamžikem pak bylo Machachovo vyloučení po faulu na aktivního Paula Georgese N'Tepa. Olympique sice vydrželo čtvrt hodiny odolávat, nakonec byl ale jeho odpor zlomen.

Hunou sice ještě trefil tyč a nádherná rána Yoanna Gourcuffa donutila Pelého k ještě lepšímu zákroku, jenže nakonec zaúřadoval kiksař dne Hubočan. Jeho srážka s Ludovicem Baalem ve vápně přinesla domácím výhodu pokutového kopu, a přestože Pelé vystihl směr Grosického střely, Polák umístil míč na milimetr přesně. Zlomené Marseille se následně psychicky složilo a Hunou celkem bez problémů upravil skóre na konečných 3:2.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele