6. kolo
21.09.2016 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - FC Lorient 1:0

Tak dalo to docela makačku, nicméně Guingamp nakonec srdnatě bránící Lorient udolal. Zůstává tak v kontaktu s čelem tabulky, zatímco Les Merlus se dále utápějí na jejím dně.

EA Guingamp začal sezonu výborně. Pak se ale trochu propadnul, nicméně pořád to může pro klub, v jehož dresu nakoukl do světa velkého fotbalu Didier Drogba, může po osmatřicátém kole vypadat hodně dobře. V první šanci utkání proti Lorientu na Stade du Roudourou selhal Sloan Privat. To se psala teprve 5. minuta.

Na druhé straně to zkoušel po přihrávce Vincenta Le Goffa Romain Philippoteaux, ale brána mu byla malá. Něco, co by stálo za zaznamenání, se pak událo až v 63. minutě. Faïz Selemani fauloval v šestnáctce Marcala. K balonu se postavil Jimmy Briand a jako správný kapitán poslal svůj tým do vedení - 1:0.

V podstatě hned poté se musel činit brankář Romain Salin. Vychytal jak Arnolda Mvuembu, tak Benjamina Moukandja. V samotném závěru se ještě do kulatého předmětu pořádně opřel Ludociv Blas. Benjamin Lecomte měl co dělat, ale lovit balon ze sítě díky výbornému zákroku nemusel. Stejně z toho ale byla pátá porážka.

Sylvain Ripoll si tedy být jistý svým místem nemůže. Že by ale měl být odvolán v případě víkendového nezdaru proti Olympique Lyon, který v tomto kole vypráskal 5:1 Montpellier HSC, to se zdá býti docela nepravděpodobné. Guingamp se oproti tomu pokusí sebrat nějaké bodíky na horké korsické půdě v Bastii.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele