6. kolo
20.09.2016 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Lille OSC - Toulouse FC 1:2

Ola Toivonen minulou sezónu v dresu Sunderlandu žádnou díru do světa Premier League neudělal, po přestupu zpátky do Ligue 1 však konečně zaúřadoval v dresu Toulouse. Ve francouzské nejvyšší soutěži se trefil poprvé od dubna roku 2015 a dvěma brankám zařídil svému týmu vítězství 2:1 na půdě Lille. Tomu k bodovému úspěchu jeden gól Marka Baši nestačil.

Teprve potřetí z posledních 27 zápasů se podařilo TFC vyhrát na severu Francie. Hosté parádně navázali na víkendovou výhru nad Guingampem a posunuli se alespoň do středy na čelní pozice. Domácí naopak i nadále balancují jen nad hranicí sestupového pásma a na své konto si připsali už třetí bodový neúspěch v řadě.

Po dvanácti minutách hry se Toulouse ujalo vedení. Bodiger uzmul míč ve středu pole a uvolnil Toivonena, ten až příliš snadno pronikl kolem obránce Baši do šestnáctky a odtud levačkou pohodlně zacílil k tyči. Ve 24. minutě neudržel chladnou hlavu domácí kouč Frédéric Antonetti, který byl asi hodně frustrovaný z předváděného výkonu svého mančaftu, a byl po urážkách vykázán na tribunu.

Ve 33. minutě hostující brankář Lafont ještě zlikvidoval hlavičku Sankharého, nicméně o pár chvil později kapituloval, a Dogám se tak podařilo vyrovnat. De Préville rozehrál standardku z levé strany velmi dobře, z ničeho nic se do vzduchu vyšponoval nejvýše Baša a tvrdou hlavičkou usměrněnou na bližší tyčku překonal bezmocného Lafonta.

Ve 48. minutě si musel toulouský muž v rukavicích připsat další úspěšný zákrok, naopak na druhé straně v 65. minutě nezasahoval gólman Enyeama, neboť po Toivonenově přihrávce pálil jen nad břevno Edouard. Dvanáct minut před koncem nakonec rozhodl o osudu střetnutí Toivonen, jenž po pěkné kombinaci s Diopem mířil chytře do protipohybu Enyeamy.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neprohra hostů 02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele