6. kolo
21.09.2016 19:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

OGC Nice - AS Monaco 4:0

Takový debakl si fotbalisté Monaka určitě nezasloužili. Výsledkově sice zaznamenali vůbec nejhorší zápas této sezóny a přišli o svou slušnou šňůru sedmi výher v řadě, každopádně herně vyloženě nezklamali. Nice jednoduše vyučilo soupeře z produktivity a v derby o Azurové pobřeží slavilo až nečekaně vysokou výhru 4:0.

V základní sestavě OGC se po víkendovém vynechání duelu s Montpellierem objevil Mario Balotelli a zase byl ústřední postavou celého úspěchu. Monaku vsítil hned dvě branky, celkově už svou čtvrtou v novém klubu teprve ve svém druhém zápase a začíná se pro tým stávat klíčovým hráčem. Kromě něho se ještě za Nice mimochodem trefili Paul Baysse a Alassane Pléa.

Uběhla zhruba jen čtvrthodinka utkání a už se domácí dostali do první možnosti právě zásluhou Balotelliho. Toho v šestnáctce našel svou kolmicí Cyprien, nicméně následnou střelu fantasticky zneškodnil brankář Subašič. O pár chvil později se již Les Aiglons radovali z vedení. Seri rozehrál standardku na hlavu Baysseho a ten míč umístil přesně pod břevno.

Po půlhodině hry Nice navýšilo náskok a poprvé se prosadil Balotelli. Belhanda ideálně načasoval svůj dlouhý pas na italského forvarda, ten si z pravé strany seběhl blíže do středu a odtud přesným pokusem ke vzdálenější tyčce překonal Subašiče. Po přestávce však mužstvo kouče Luciena Favreho polevilo a klidně o svůj náskok mohlo brzy přijít.

ASM byl zkraje druhé půle jasně lepším a především aktivnějším týmem. Po několika jakýchsi pološancích se v 59. minutě držel smutně za hlavu střídající Germain, protože kdyby míč jen lehce tečoval, asi by záložník Seri těžko zasahoval na brankové čáře. O čtyři minuty později se snažil zakončit Bernardo Silva, nicméně jeho pokus na bližší tyčce v pohodě polapil gólman Cardinale.

Největší příležitost na snížení spálil Raggi. Skvělým pasem skrz vápno ho našel na zadní tyči Bernardo Silva, jenže italský bek z blízkosti napálil jen fantastického Cardinaleho. Naopak na druhé straně jen o pár chvil později pojišťoval tři body Balotelli. Cyprien přistrčil míč na Ricarda Pereiru, ten ho ještě píchl svému spoluhráči, jenž se z vyložené pozice nemohl zmýlit.

Černý den pro knížecí klub ještě neskončil. V 83. minutě se nechal vyloučit Bakayoko za zmaření zjevné brankové možnosti vražením do Eysserica a ještě navíc se kopala penalta. Subašič vychytal Pléaův hodně nepřesný pokus z bílého puntíku, ale domácí záložník nakonec nemusel smutnit, protože čtyři minuty před koncem přece přidal čtvrtý zásah po centru od Cypriena.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
diastan

Mario znovu

Reagovat
smazaný uživatel

mario

Reagovat
ThePigFeathers

Mario a oslava druhého gólu byla úžasná :) ten kluk je borec :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele