6. kolo
20.09.2016 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Dijon FCO 3:0

Po suverénním vítězství 6:0 v Caen si fotbalisté PSG poradili bez problémů s rozbalením dalšího zboží. Otevřít se mu do Parku princů přišel nováček ligy z Dijonu, který ovšem takový debakl přece jenom neutrpěl, a domů si odvezl do ranečku jen tři inkasované góly. Les Parisiens potvrdili, že dlouhodobě mají velice rádi září, a v tomhle měsíci neprohráli už sedm let v řadě.

Opět se dokázal trefit Edinson Cavani, přidal svůj pátý zásah během posledních dvou utkání a dokonce se gólově dotáhl na nejlepšího střelce soutěže Alexandra Lacazetteho z Lyonu. PSG je zkrátka aktuálně ve velké pohodě. Dijonu se pochopitelně velké šance v hlavním městě Francie nedávaly a nemůže být spokojen hlavně se střeleckou potencí. Neskóroval totiž už dvakrát za sebou.

První gól utkání měl na kopačce Lucas, nicméně na zadní tyči Brazilec selhal v zakončení a mířil jen mimo. O tři minuty později se už ovšem průběžné bezbrankové skóre přece jenom měnilo. Maxwell se snažil svým centrem z levé strany najít Cavaniho a obránce Lang míč nešťastně tečoval takovým způsobem, až dokonce zaplul velkým obloukem za záda gólmana Reyneta.

O pár chvil později bek Abdelhamid musel zablokovat nebezpečného Di Maríu, ve 26. minutě však Dijon přece prohrával už o dvě branky. Pastore byl v šestnáctce sražený Lotiésem a sudí Thual ukázal na bílý puntík. K penaltě se pak postavil Cavani, který ukázal, že od víkendu je velké formě, a přesně mířenou střelou po zemi překonal bez větších problémů Reyneta.

PSG poté malinko polevil v koncentraci a mohl pykat, to by však Abeïd nesměl ke své smůle trefit z dálky ve 34. minutě jen břevno. Na sklonku poločasu se ještě pokoušel navýšit náskok Di María, nicméně opět neseřídil svá mířidla zcela ideálně, takže Reynet zasahovat nemusel. Po přestávce si již domácí pouze a jen hlídali pohodlný náskok.

Pařížský brankář Aréola opět dostal přednost před Trappem, který se mezi tři tyče nepodíval už potřetí v řadě. Vůbec poprvé se musel činit v 54. minutě, kdy vychytal Langa, jinak moc práce opravdu neměl. Nakonec třetí zásah do sítě hostujícího celku přidal Lucas, jenž si mezi Boukou Moutouem a Lotiésem naběhl na centr Maxwella a hlavou překonal Reyneta.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0 Cavani 2,Di Maria.

Reagovat
waran852

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele