Ligue 1 - souhrn 37. kola

11.05.2018, 22:37, aktualizováno 12.05.2018, 22:55
Komentáře a souhrny
AS Monaco v závěru utrhlo výhru nad Saint-Étienne a vrací se na druhou příčku, k čemuž mu pomohly ztráty konkurentů - Marseille remizovala v Guingampu, Lyon jede s prázdnou ze Štrasburku, přestože ještě tři minuty před koncem vedl. PSG doma nestačilo na Rennes...

Amiens SC - FC Metz 2:0

12.05.2018 21:00

Góly: 21. Harisson Manzala (pen.), 86. Vahid Selimović (vl.)

Fotbalisté Amiens si doma poradili s Métami a posunuli se na dvanácté místo. V zápase, ve kterém už o nic nešlo, si do každé půle schovali po jedné brance. Skóre otevřel ve 22. minutě z pokutového kopu Manzala a tři minuty před koncem pečetil výsledek vlastní brankou Vahid Selimović.

Stadion de la Licorne čekal na první branku zápasu do 22. minuty. Do té doby se na hrací ploše nic podstatného neudálo. Bezbrankový stav nalomil až faul Mandjecka na Konatého, po kterém sudí bez váhání foukl do píšťalky. Harisson Manzala zvolil přízemní střelu k levé tyči a i když brankář vystihl směr, na balón nedosáhl, takže Amiens vedlo 1:0. Méty měly v zápase dost potíží vůbec přelstit defenzívu domácích a navíc už v prvním poločase musely udělat změnu v sestavě. Cohadeho nahradil Boulaya. Jediná šance Mét, která stála za to, byla ta Dosseviho, kterou však Cornette zablokoval.

V 66. minutě byly Méty už opravdu blízko vyrovnání, Riviere se po kolmici ocitl sám před brankářem, ale svojí střelu poslal vysoko nad. Zápas měl poklidný průběh a tři minuty před koncem bylo o vítězi definitivně rozhodnuto. Individuální průnik jednoho z domácích si srazil do vlastní sítě Vahid Selimović, takže Amiens zvítězilo 2:0.

Více informací k zápasu

Angers SCO - FC Nantes 0:2

12.05.2018 21:00

Góly: 50. Lucas Lima, 61. Kalifa Coulibaly

FC Nantes poměrně překvapivě zvládlo zápas s Angers bez inkasovaného gólu. SCO však nemusí klesat na mysli, protože o Ligue 1 už přijít nemůže.

Bilance Ranieriho výběru byla na jaře opravdu špatná. Proti tomu Moulinovu mohli jít hosté do vedení už v 9. minutě, kdyby ovšem Emiliano Sala nehlavičkoval pouze do tyče. Jinak se Ludovic Butelle v brance spíše nudil. A když už šly jeho směrem ty dvě střely, obě ke škodě Angers propustil za svá záda.

Došlo na ně až po změně stran, což znamená, že ani jeden z týmů opět nepředváděl divácky atraktivní fotbal. V 50. minutě si Lucas Lima stoupl k rozehrávce přímého kopu a po secvičeném signálu také vystřelil. Jelikož i svůj předchozí gól zaznamenal díky standardní situaci, nebyla náhoda, že přesně vymetl pravou šibenici - 0:1.

Malijský reprezentant Kalifa Coulibaly se nedokázal prosadit v áčku PSG, takže přes štace v Belgii skončil v Nantes, kterému teď pomohl k potvrzení výhry nad klubem ze Stade Raymond Kopa. V jednašedesáté minutě Na hranici šestnáctky se vší silou opřel do míče, který zapadl k levé tyči - 0:2.

Dvacet minut poté odešel ze hřiště a na jeho místo přišel Kolbeinn Sigthórsson, který sice pořádně rozhýbal hru, nicméně k dalšímu gólovému efektu už to nevedlo. Angers dohrají ročník na Stade Gaston Gérard v Dijonu, zatímco na Les Canaris čeká bezstarostné domácí střetnutí se zachráněným Racingem Strasbourg.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Toulouse FC 4:2

12.05.2018 21:00

Góly: 38. Martin Braithwaite, 49. Martin Braithwaite, 73. Lukas Lerager, 78. Malcom - 29. Issiaga Sylla, 90. Issa Diop

Dvě trefy Martina Braithwaita proti jeho bývalému zaměstnavateli rozhodly o tom, že Bordeaux stále může doufat v evropské poháry. Naopak pokud se chce TFC vyhnout baráži, musí porazit Guingamp a zároveň doufat, že PSG si poradí s Caen.

Toto Derby de la Garonne začali lépe domácí, nicméně ze solidně vyhlížející spolupráce Lukase Leragera s Francoisem Kamanem nakonec nic nebylo. Na druhé straně pobídl Max Gradel kolegu Yayu Sanoga, jehož hlavičce chyběl jen malinkatý kousek. Po úvodní třetině zápasu ale přeci jen mohli být spokojenější hosté.

Jimmy Durmaz posunul na Issiagu Syllu, jenž z hranice šestnáctky možná centroval, každopádně balon se nakonec zatřepetal v síti - 0:1. Ihned po rozehrávce si musel Alban Lafont poradit s nebezpečným centrem Youssoufa Sabalyho i následnou Leragerovou dorážkou. Z další akce už ovšem mladý gólman inkasoval.

Soualiho Meïte prodloužil na Braithwaita, který pobýval na hranici ofsajdu. Přízemní střela pak všechno jistila - 1:1. Za tři minuty mohl být dokonán obrat. Útočník, jenž v Bordeaux hostuje z Middlesbrough, nahrával Kamanovi, jehož skvěle vychytal Lafont. Úvodní dějství tedy ještě skončilo nerozhodně.

Po změně stran však Les Girondins soupeři až na drobné výjimky ukazovali, kdo je na hřišti pánem. Hned v šestačtyřicáté minutě poslal Lerager dlouhý balon na svého dánského kamaráda, který v souboji s mužem v rukavicích uspěl až za tři minuty. Tečovaný centr propadl pokutovým územím k Braithwaiteovi, jehož volej tečoval mimo dosah vlastního brankáře kapitán Christopher Jullien - 2:1.

Šestadvacetiletý ofenzivní fotbalista, který za téfécé nasázel ve 136 utkáních 35 gólů, přidělal Mickaëlu Debévemu další vrásky na čele. V 73. minutě bylo pro hosty všechno ještě černější, protože to domácí na pravém křídle vykombinovali tak, že se Nicolas De Préville ocitnul bez jakéhokoliv zájmu protihráčů zcela osamocen.

Mohl tak nerušeně doklusat do šestnáctky, kde si vyčíhal ten správný moment na přihrávku pro aktivního Lukase Leragera, který ve skluzu při té vzdálenosti cca dvou metrů od brány neměl vůbec žádný problém - 3:1. Když už byla řeč o černé, tak přesně takovou práci odváděl po šestaosmdesát minut ve středu pole Brazilec Malcolm.

Necelých deset minut předtím, než jej unaveného vystřídal krajan Otávio, byl za svůj přínos odměněn čtvrtým hřebíčkem. Obrana Toulouse opět zaspala, takže se mohl po Braithwaiteově pasu hnát od poloviny hřiště na gólmana. Lafont počítal spíše s přihrávkou nabíhajícím útočníkům - přeci jen jednadvacetiletý protihráč byl trochu z úhlu. Malcolm situaci vyřešil tím, že hostující jedničku ošálil střelou na bližší tyč - 4:1.

TFC už stihlo akorát snížit, protože dorážka Issy Diopa z nějakých deseti metrů byla opravdu nechytatelná - 4:2. Gus Poyet tak může být se svou prací i s prací celého týmu, jehož důležitou součástí zůstává Jaroslav Plašil, velmi spokojený. A jak uvedeno, proti Metám může vyšperkovat sezonu účastí v Evropské lize.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Dijon FCO 2:1

12.05.2018 21:00

Góly: 18. Lebo Mothiba, 45. Lebo Mothiba - 11. Chang-hoon Kwon

Jako první sice na Stade Pierre Mauroy v Lille skóroval ve výtečné formě hrající Kwon Chang-Hoon, ale pak dvěma góly odpověděl Lebo Mothiba. A to neznamená nic jiného, než že na severu Francie se bude hrát Ligue 1 i v příští sezoně, protože LOSC má před závěrečným kolem té aktuální čtyřbodový náskok na baráž.

Stav se poprvé měnil v 11. minutě, když Kévin Malcuit poslal bídnou malou domů Maignanovi, jenž chtěl balon rychle odkopnout, nicméně šikovným skluzem mu v tom zabránil zmíněný korejský reprezentant, který pak mohl klidně nerušeně dovézt kulatý předmět až do kuchyně - 0:1. Šlo o jeho čtvrtou trefu z posledních šesti zápasů a jedenáctou celkově.

Jenže už v 18. minutě na ni odpověděl Mothiba. Byla to jednoduchá akce jako z fotbalové učebnice. Kapitán Yassine Benzia poslal kolmici do vápna, kam si z pravé strany nabíhal Kévin Malcuit, jenž z první posunul před dijonskou svatyni, kde obránci naprosto nezachytili jihoafrického forvarda, který proto pohodlně skóroval - 1:1.

Za deset minut Benzia chytře našel Nicolase Pépého, jenž si nepočínal natolik přesně, aby zaznamenal svou čtrnáctou branku v ročníku. Radost mu nepřinesla ani čtyřiačtyřicátá minuta. Nicméně Lebo Mothiba vzal odpovědnost na sebe a o vítězi rozhodl ještě před odchodem do šaten. A nutno dodat, že se jednalo o velice podobnou akci.

Benzia opět posunul napravo, kde se nacházel zcela osamocený Malcuit, jenž vzal balon zase z první. Tentokrát však nešel po zemi, nýbrž letěl vzduchem. Pro hlavu bývalého hráče klubu Mamelodi Sundowns žádný problém, pro gólmana Maignana ano - 2:1. Ve druhém poločase se připomněl Luiz Araujo. Baptiste Reynet byl pozorný.

Mothiba měl v 65. minutě blízko k hattricku, jenomže jeho střela nakonec pouze okopírovala brankovou čáru. Deset minut před koncem selhal v zakončení Pépé, takže byla řada na Dijonu. Jenomže Cédric Yambéré neuspěl a Júlio Tavares svého kouče Oliviera Dall’Oglia tentokrát také nepotěšil.

Zato Christophe Galtier může být v naprostém klidu, protože mise je splněna. Třetí výhra v řadě posunula jeho tým do bezpečí, což potěší i proto, že v závěrečném kole bude soupeřem ASSE. A DFCO si rovněž nemusí zoufat, jelikož má zaděláno na nejlepší umístění ve své dvacetileté historii, ať už to za týden proti Angers dopadne jakkoliv.

Více informací k zápasu

AS Monaco - AS Saint-Étienne 1:0

12.05.2018 21:00

Góly: 90. Fabinho (pen.)

S odřenýma ušima, ale přece jenom Monako domácí zápas se Saint-Étienne zvládlo a díky tomu se vrátilo na druhé místo tabulky. Knížata rozjásala stadion Luise II. až v 91.minutě, kdy proměnil nařízený pokutový kop Fabinho.

Monako vědělo o zaváhání Marseille a v tomto zápase potřebovalo zvítězit, aby si pojistilo pozici zaručující Ligu mistrů čili šlo opravdu o hodně. A motivaci mělo i Saint-Étienne, které se v případě úspěchu mohlo přiblížit Evropské lize.

Trenér Jardim znovu postrádal celou plejádu hráčů, což mu výrazně komplikovalo skladbu základní jedenáctky. Monako začalo podobně jako soupeř opatrně, nechtělo vyrobit žádnou chybu, která by posadila Les Verts do sedla. Kvůli tomu první poločas trpěl a trpěli i fanoušci, kteří neviděli za pětačtyřicet minut žádnou příležitost.

Vůbec první šance se naskytla hostům v 61.minutě, prostor ke střele si udělal Cabella a skvělý zákrok předvedl Subašić. O chvíli poději bylo Saint-Étienne znovu blízko vedoucí brance, Bamba se kličkou zbavil svého strážce a do práce se musel dát znovu Subašić. Také Monako konečně přispěchalo s gólovkou, dobře zahraný rohový kop na malé vápno už mířil po hlavičce domácích do branky, ale na brankové čáře zasáhl jeden z obránců Les Verts.

V 83.minutě se neuvěřitelným způsobem předvedl gólman Ruffier. Nejprve vyrazil volný přímý kop Lemara a zneškodnil i bezprostřední dorážku Sylly. Narazil i Pellegri, kterého Ruffier znovu fantasticky vychytal. Užuž se zdálo, že zápas skončí bez branek, ale Monako svůj tlak přeci jenom využilo. Po faulu na Lemara sudí nařídil pokutový kop a Fabinho ho s jistotou proměnil. Monako vyhrálo, ale přesto jednu ztrátu utrpělo. Rachid Ghezzal naprosto zbytečně po skončení zápasu pronesl něco směrem k sudímu a ten mu ukázal červenou kartu.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - ES Troyes 1:1

12.05.2018 21:00

Góly: 58. Nicolas Cozza - 31. Karim Azamoum

Troyes pouze remizovalo na půdě Montpellieru 1:1 a je jasné, že na přímou záchranu už nedosáhne. Stále však má šanci na barážovou příčku, nicméně situaci nemá ve svých rukou. V posledním kole bude muset porazit Monako a doufat ve ztrátu Toulouse. Troyes se v Montpellieru ujalo vedení, ale domácí ve druhém poločase stihli vyrovnat.

Tříbodový zisk by byl pro Troyes pochopitelně mnohem lepší, protože před posledním kolem by mělo situaci ve svých rukou. Takto je zisk bodu málo a v posledním kole se bude muset sejít více faktorů, aby si hosté zahráli alespoň baráž.

Montpellieru už fakticky o nic nešlo, takže do zápasu mohl nastoupit uvolněný. Jeho hráči byli v prvním poločase opravdu lepší, nicméně dopláceli na neproměňování příležitostí. V 8. minutě hlavičkoval těsně vedle Congré a v 17. zase zaúřadoval skvělým zákrokem Zelazny. Zuby si na něm vylámal Dolly. Pak přišla 31. minuta a fantastická rána zpoza vápna, kterou vyslal Karim Azamoum. Domácí brankář Lecomte neměl nejmenší nárok, navíc střela se ještě otřela o břevno. Troyes tedy vytěžilo v prvním poločase maximum a na stadionu de la Mosson vedlo.

Krátce po změně stran byli hosté blízko druhé brance, ale Grandsir trefil jen boční síť. Jaká to škoda, protože kdyby Grandsir proměnil, mohl se zápas vyvíjet zcela jinak a kdo ví, třeba by už Troyes vedení nepustilo. Takhle Montpellier oplatil stejnou mincí, v 58. minutě napálil nechytatelně balón Nicolas Cozza a také Zelazny mohl plachtit vzduchem jak chtěl - 1:1.

Ve zbytku zápasu byl Montpellier jasně lepším týmem a hned několikrát mohl strhnout výhru na svojí stranu. Skvěle se však činil Zelazny a především jeho zásluhou si Troyes nakonec odvezlo bod, který ještě udržel naděje alespoň na baráž.

Více informací k zápasu

OGC Nice - SM Caen 4:1

12.05.2018 21:00

Góly: 2. Mario Balotelli, 10. Mario Balotelli (pen.), 36. Allan Saint-Maximin, 72. Jean Michaël Seri - 76. Christian Kouakou

Nice i díky dvěma zásahům Maria Balotelliho poskočilo na pohárovou šestou příčku, kterou se pokusí uhájit za týden na stadionu v Lyonu. A jelikož Racing Strasbourg vyzrál na Lyon, zabředlo Caen do nezáviděníhodných nesnází.

Italský průšvihář Balotelli nebyl v posledních měsících zrovna vzorným příkladem ani při této své francouzské štaci. Ovšem pokud bylo střetnutí s Caen jeho posledním na stadionu Allianz Riviéra, pak se snad ani nešlo rozloučit lépe. Během úvodní desetiminutovky totiž stihl dva zářezy, a jestli tento počin v posledním kole zopakuje, pokoří dvacetigólovou metu.

Z časomíry neuběhlo ještě ani 120 sekund a jeho skákavá střela z nějakých šestadvaceti metrů zapadla přesně k levé tyči - 1:0. Záhy došlo v pokutovém území hostujícího celku k takové menší občanské válce, protože pro kouzla Jean Michaëla Seriho z Pobřeží slonoviny neměl pochopení krajan Ismaël Diomandé. Žlutou kartu za svůj ostřejší skluz sice nevyfasoval, nicméně tenhle duel stejně nedohrál. Ale o tom později.

Balotelli šel k míči, aby na poslední dva kroky trochu zrychlil a dal své střele do levého dolního rohu razanci, což bylo velice důležité, jelikož Brice Samba uhodl směr - 2:0. V šestatřicáté minutě sehrál otec dvou dětí důležitou roli v akci, která vedla ke třetí trefě výběru Luciena Favre, který soupeře přestřílel v celkovém poměru 8:5.

Rodák z Palerma, hrající za Orly svůj padesátý zápas, zkoušel šajtlí pobídnout se skórování Allana Saint-Maximina, což se mu s vydatným přispěním Damiena Da Silvy taky podařilo. Jednadvacetiletý forvard si jednoduchou kličkou přehodil míč z pravačky na levačku a nekompromisní ranou pod břevno dal svému týmu velice slušný třígólový náskok.

Deset minut po začátku druhého poločasu se Balotelli chystal jít sám na brankáře, jenž mu v tom zabránil Diomandé, což rozhodčí pan Schneider ohodnotil žlutou kartou, která se kvůli nemístným protestům proměnila v červenou. Teprve za dalších osmnáct minut o sobě dal vědět třetí ofenzivní fotbalista ve službách OGC Nice.

Alassana Pléa z první prodloužil na Seriho, před nímž stál už jenom Samba, jenž byl pokořen efektním i efektivním lobem - 4:0. Caen se zmohlo čtyři minutky poté jenom na snížení, když špatnou přihrávku Arnauda Souqueta vystihl Jessy Deminguet, jehož pobídku sebral před bránou Christian Kouakou. Míč si mohl dokonce zpracovat. Na jeho přízemní střelu si sice Walter Benítez sáhl, nicméně v cestě do sítě jí nezabránil - 4:1.

Les Aiglons nakonec v těchto finálních kolech chytli solidní formu a pohárovou Evropu mají ve svých rukou, i když to nebude v Parc Olympique Lyonnais nic jednoduchého. Caen potřebuje neprohrát doma s PSG. A kdyby snad náhodou nebodovalo, musí doufat, že Toulouse neporazí Guingamp. A kdyby se to snad náhodou přesto takto sešlo, tak drobnou útěchu představuje od minulé sezony fakt, že osmnáctý tým tabulky může Ligue 1 uhájit ve dvouzápasové baráži.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Stade Rennes 0:2

12.05.2018 21:00

Góly: 52. Benjamin Bourigeaud (pen.), 71. Adrien Hunou

Udržet čisté konto a zvítězit v Parku princů nad Paris Saint-Germain? Reprezentačnímu brankáři Tomáši Koubkovi se to povedlo. Rennes překvapivě vyhrálo 2:0 a pojistilo si Evropskou ligu. Nutno podotknout, že trenér Unai Emery nechal své největší hvězdy odpočívat, takže se na trávníku objevila docela jiná jedenáctka než obvykle

Na výkonu Rennes tím rozhodně nic neubylo. Hosté předvedli velmi dobrý výkon a pochopitelně měli i pořádnou porci štěstí. A to hned v 10. minutě, kdy rána Di Marií rozezvonila za Koubkem břevno! Český brankář musel být v permanenci i ve 26. minutě, to měl další vyloženou šanci Nkunku a zákrok Koubka mu oslavu gólu znemožnil. Těsně před koncem poločasu nevyužil dobré palebné pozice ani Mbappé, takže PSG odcházelo do šaten za bezbrankového stavu.

Rennes nemělo v prvním poločase jedinou vážnou příležitost, spíše vyčkávalo na chybu Pařížanů, kterou by potom nemilosrdně potrestalo. A tahle šance se naskytla krátce po změně stran. Po faulu na Hunoua odpískal sudí Brisard pokutový kop a Benjamin Bourigeaud poslal v Parku princů hosty do vedení!

PSG zvýšilo tlak a výsledkem byla šance Di Maríi, Koubek byl pozorný a jeho ránu do středu branky lapil. Vzápětí přišel pro Pařížany další šok. Adrien Hunou utekl domácí defenzívě a tvrdou střelou překonal brankáře Trappa.

Emeryho svěřenci chtěli domácí porážku odvrátit a hvězdná chvíika přišla pro Tomáše Koubka. Brankář Rennes vytasil proti Pastoremu hned dvakrát výtečný zákrok a nedovolil Pařížanům přiblížit se na rozdíl jediné branky. Rennes si jedinečnou příležitost vzít nenechalo a v Paříži senzačně vyhrálo 2:0.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Olympique Lyon 3:2

12.05.2018 21:00

Góly: 22. Stéphane Bahoken, 88. Nuno Da Costa, 90+4. Dimitri Liénard - 50. Nabil Fekir (pen.), 73. Houssem Aouar

Lyon měl na Stade de la Meinau našlápnuto k důležitému vítězství. Jenže kvůli zpackanému závěru odjíždí domů bez jediného bodu, což ho stálo druhé místo v tabulce. Mezi OL, Marseille a Monakem zůstává situace nadále nesmírně vyrovnaná. A pokud klub z přístavního města neopanuje tento ročník Evropské ligy, zůstane jeden z těchto tří celků bez Champions League.

Vyprodaný stadion věřil, že se na německo-francouzských hranicích bude hrát nejvyšší soutěž i v příští sezoně. Thiery Laurey nechtěl nic riskovat, a tak vyrukoval s pětičlennou defenzivní linií. Přeci jen Les Gones před startem tohoto mače nasázeli venku sedmačtyřicet gólů, tedy o rovných jedenáct více než vedoucí PSG.

Ve 22. minutě chyboval Mouctar Diakhaby, což umožnilo Stéphanu Bahokenovi nasadit housle Gorgelinovi, jenž v bráně nahradil Anthonyho Lopese - 1:0. V jednatřicáté minutě se mohly tribuny radovat podruhé. Brankář Lyonu si byl velice nejistý ohledně rohového kopu Dimitriho Liénarda, načež vystřihl nůžky Benjamin Corgnet. Bohužel scházely centimetry, jelikož tenhle parádní pokus orazítkoval břevno.

Poločas tedy vyšel o něco lépe domácím, avšak už pět minut po obrátce bylo srovnáno. Nabil Fekir se vřítil do vápna, kde ho trochu zpomalil Pablo Martinez a rozhodčí Turpin ukázal na značku pokutového kopu. Sám faulovaný pálil k pravé tyči, zatímco Alexandre Oukidja si vybral opačnou stranu - 1:1.

Pro lyonského kapitána to byl osmnáctý zářez sezony, čímž dorovnal Falcaa, Balotelliho a kolegu Mariana. Zato Memphis Depay byl po celý zápas neviditelný. Výjimku tvoří akorát třiasedmdesátá minuta, ve které vrátil Houssemu Aouarovi, jenž placírkou pravé nohy mířil z hranice šestnáctky po zemi přesně k pravé tyči - 1:2.

Strasbourg měl však k překvapení Bruna Génésia a spol. schované dva trumfy v rukávu. V 88. minutě centroval do velkého čtverce Dimitri Foulquier a Nuno Da Costa Joia, jehož start v tomto klání byl nejistý a na hřiště se dostal až v devětasedmdesáté minutě, koníčkem vyrovnal na jednoznačně přijatelnějších 2:2.

Jenomže v nastaveném čase předvedl Dimitri Liénard nefalšovanou fotbalovou parádu. Jeho spoluhráč podepsaný pod druhou brankou vybojoval na hranici pokutového území, více na levé straně hřiště, přímý kop. Jeho letos třicetiletý spoluhráč zkusil štěstí a dobře udělal, jelikož famózně vymetl protilehlou šibenici - 3:2.

Racing tedy zůstává prvoligový a na Stade de la Beaujoire v Nantes bude dohrávat z povinnosti a naprosto uvolněně. Zato pro Lyon se po vítězství Monaka nad AS Saint-Étienne a po remíze Marseille s Guingampem ledacos zkomplikovalo, protože v závěrečném kole hostí Nice, které rovněž potřebuje vyhrát, aby mělo jistou Evropskou ligu.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Olympique Marseille 3:3

11.05.2018 20:45

Góly: 42. Clément Grenier, 52. Clément Grenier (pen.), 70. Jimmy Briand (pen.) - 2. Valère Germain, 14. Florian Thauvin, 81. Florian Thauvin

Brzký gól a vyloučení na straně Marseille. Dvě penalty na straně Guigampu. A ceková remíza 3:3. Takový byl ve zkratce průběh tohoto utkání sedmatřicátého kola, po kterém to vypadá, že pro OM povede cesta do Ligy mistrů spíše přes Evropskou ligu, jejíž finále proti Atlétiku Madrid je na programu už ve středu.

Z časomíry neuběhlo ani devadesát sekund, když Florian Thauvin nacentroval z pravé strany přesně na hlavu Valéra Germaina, jenž mířil přesně na bližší tyč - 0:1. Pak rozkmital své rychlé nohy Lucas Ocampos a od protihráčů dostal dárek v podobě moře prostoru k centru do šestnáctky, kde to jistila Thauvinova hlavička - 0:2.

Teprve o minutu později se úvodní čtvrthodinka stala minulostí. Domácím nepochybně hodně zvedl sebevědomí gól, který padl v samotném závěru prvního dějství. Marcus Thuram dal šikovně balon pod sebe. Jimmy Briand se do něj na hranici velkého čtverce opřel tak, že napálil břevno. Ke štěstí Kombouarého výběru se kulatý předmět odrazil ke Clémentu Grénierovi, jenž mohl - ač tísněn - dorážet do prázdné - 1:2.

Sedm minut po změně stran si chtěl chytrým přehozením připravit střeleckou pozici Briand. Ocampos zasáhl míč rukou a reklamace hráčů Guingampu byla u rozhodčího pana Delurueho vyslyšena. Steve Mandanda sice vystihl směr, leč Grénier mířil dostatečně k pravé tyči, tedy mimo dosah mrštného brankáře - 2:2.

Muž v rukavicích na straně celku z přístavního města ale toto klání nedochytal, jelikož se na něj v 66. minutě řítil sám od poloviny hřiště Briand, udělal kličku a následně skončil na zemi. Následovaly dohady a červená karta pro Mandandu. Pokutový kop musel zneškodnit vystřídavší Yohann Pelé, kvůli kterému dohrál Germain. Sám faulovaný nenechal spoluhráče Gréniera zkompletovat hattrick, neboť se ujal exekuce. A nutno dodat, že proměnil s obrovským přehledem - 3:2.

Při neúčasti Dimitriho Payeta na sebe vzal zodpovědnost Florian Thauvin. V jednaosmdesáté minutě k němu do vápna přiletěl přízemní centr Bouny Sarra, který v obtížné pozici přetavil ve vyrovnávací trefu - 3:3. Celkově se v tomto ročníku prosadil už po dvaadvacáté. Pouze Edinson Cavani je na tom lépe. V závěrečném kole na Marseille čeká Amiens. Guingamp pojede na Stadium Municipal do Toulouse.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain372953108:2992
2.AS Monaco37238682:4577
3.Olympique Lyon37229684:4175
4.Olympique Marseille372111578:4674
5.Stade Rennes371691249:4357
6.OGC Nice371591351:4954
7.Girondins Bordeaux371571549:4852
8.AS Saint-Étienne3714101342:5052
9.Montpellier HSC371117935:3250
10.FC Nantes3713101435:4149
11.EA Guingamp3712111447:5747
12.Amiens SC371291636:4045
13.Dijon FCO371291653:7245
14.Angers SCO379141441:5041
15.Lille OSC371081941:6238
16.Racing Strasbourg379111744:6638
17.SM Caen371072027:5237
18.Toulouse FC378101936:5334
19.ES Troyes37962232:5633
20.FC Metz37682334:7226

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Smrdute sardinky zase budou brecet ze zapas ovlivnil svymi dlouhymi prsty Aulas Briand a Grenier snad pomohli svymi goly Lyonu Allez l OL!!!

Reagovat
smazaný uživatel

bože už i Ligue 1 sekce ma svuj cancer.

Reagovat
REPLIKATOR

Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Šílený zápas. Vypadalo to pohodlně, ale po dvou golech jsme se nechali přehrávat, strašne zbytečně každý balon odkopávali místo toho abychom se snažili uklidnit hru. Guingamp zaslouženě. a 3 gol...- prostě neštěstí, chyba Sertice a už to bylo. Přišli jsme o LM, je mi to sice líto, dneska Lopez v záloze strašně slabý, Serticova chyba nás stála zápas, ale nechci na ně nadávat. To co ukázali v posledních 10 minutách, s tím že Sarr si zase zranil ruku a hrálo se v 9 proti 11 a chybělo štěstí aby to tam padlo na 3:4... Prostě bojovníci a za to respekt.

Je to krásná sezona a týmový duch je na super úrovni (na příští rok je ale potřeba koupit ještě alespon 3 kvalitní hráče, duch neduch).

Ve středu se hraje o vše!

Reagovat
Langi

Je blby, ze Monaco uz pred vama skonci i pres remizu s ASSE, a je jedno, zda Lyon bude druhy nebo ne..:takze tu EL proste musite vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Je konec bohužel. (nepředpokladam zazrak, žeby Monaco prohrálo 2, i s Troyes v poslednim kole)

haha no Musíme . Já hlavně chci hezký zápas a ať to není úplná ostuda.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ideální scénář by byl Monako třetí místo a Atlétiko vítězství v EL...tobě ale více leží v žáludku právě ASM no

Reagovat
Gazdo

Myslite ze by mal Thauvin na barcelonu?

Reagovat
raduinho

To asi ne, spíš tak na Valencii/Sevillu.

Reagovat
Pyroman

PSG mohlo být taky jednou užitečný a oni musí prohrát zrovna s Rennes. Jak to s EL ještě dvě kola zpátky vypadalo hodně nadějně, tak teď to je přesnej opak. Nakonec to dost možná urve Bordeaux, který ještě někdy v březnu vypadalo pomalu na sestup.

Reagovat
Seydou Doumbia

a zase vypadnou s nějakým balkánským týmem jako tuším loni?

Reagovat
Pyroman

Letos to bylo s někým z Belgie mám dojem, ale jo, je to dost možný.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď to bude ještě furt top. Marseille nejvíc vzadu, ale i poslední zápas může někdo ztratit, škoda že Monaco to neutáhlo na remizu aby to bylo ještě zajímavější.

Marseille vs Amiens (Amiens ma ted formu a proti těžkým soupeřům jim to jde)

Monaco vs Troyes (Troyes ještě můžou udělat Baráž, takže budou fakt bojovat, mají o co)

Lyon vs Nice ( Nice má super tým, a jestli nebudou hrát připosraně jak na Velodrome, tak velký soupeř a těžký zápas)

Reagovat
smazaný uživatel

Už som sa začínal tešiť, že Lille by mohlo padnúť...Škoda..Snáď budúcu sezónu..Strasbourg, Rennes

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Koubek ? Je tenhle rok vazne tak dobrej nebo je to jen hype ? Je naka sance, ze by se hned po sezone stehoval vejs ?

Reagovat
smazaný uživatel

Sa čudujeme ze 3:2 ? oni to tam mali v klauzule pri predaji mladeho Terriera

Reagovat
smazaný uživatel

Oni v Ligue 1 nemají goal-line technology? Jsem si toho nikdy nevšiml, ale potom jak ukazovali stále ten asi "gol" Monaka mi bylo divné, že jsem jí neviděl v akci

Reagovat
Pyroman

Byla, ale tak dva tři měsíce zpátky liga ukončila smlouvu s firmou, co jí zařizovala, kvůli nějakým technickým problémům. Takže se sezóna dohrává bez ní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele