37. kolo
12.05.2018 21:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Racing Strasbourg - Olympique Lyon 3:2

Lyon měl na Stade de la Meinau našlápnuto k důležitému vítězství. Jenže kvůli zpackanému závěru odjíždí domů bez jediného bodu, což ho stálo druhé místo v tabulce. Mezi OL, Marseille a Monakem zůstává situace nadále nesmírně vyrovnaná. A pokud klub z přístavního města neopanuje tento ročník Evropské ligy, zůstane jeden z těchto tří celků bez Champions League.

Vyprodaný stadion věřil, že se na německo-francouzských hranicích bude hrát nejvyšší soutěž i v příští sezoně. Thiery Laurey nechtěl nic riskovat, a tak vyrukoval s pětičlennou defenzivní linií. Přeci jen Les Gones před startem tohoto mače nasázeli venku sedmačtyřicet gólů, tedy o rovných jedenáct více než vedoucí PSG.

Ve 22. minutě chyboval Mouctar Diakhaby, což umožnilo Stéphanu Bahokenovi nasadit housle Gorgelinovi, jenž v bráně nahradil Anthonyho Lopese - 1:0. V jednatřicáté minutě se mohly tribuny radovat podruhé. Brankář Lyonu si byl velice nejistý ohledně rohového kopu Dimitriho Liénarda, načež vystřihl nůžky Benjamin Corgnet. Bohužel scházely centimetry, jelikož tenhle parádní pokus orazítkoval břevno.

Poločas tedy vyšel o něco lépe domácím, avšak už pět minut po obrátce bylo srovnáno. Nabil Fekir se vřítil do vápna, kde ho trochu zpomalil Pablo Martinez a rozhodčí Turpin ukázal na značku pokutového kopu. Sám faulovaný pálil k pravé tyči, zatímco Alexandre Oukidja si vybral opačnou stranu - 1:1.

Pro lyonského kapitána to byl osmnáctý zářez sezony, čímž dorovnal Falcaa, Balotelliho a kolegu Mariana. Zato Memphis Depay byl po celý zápas neviditelný. Výjimku tvoří akorát třiasedmdesátá minuta, ve které vrátil Houssemu Aouarovi, jenž placírkou pravé nohy mířil z hranice šestnáctky po zemi přesně k pravé tyči - 1:2.

Strasbourg měl však k překvapení Bruna Génésia a spol. schované dva trumfy v rukávu. V 88. minutě centroval do velkého čtverce Dimitri Foulquier a Nuno Da Costa Joia, jehož start v tomto klání byl nejistý a na hřiště se dostal až v devětasedmdesáté minutě, koníčkem vyrovnal na jednoznačně přijatelnějších 2:2.

Jenomže v nastaveném čase předvedl Dimitri Liénard nefalšovanou fotbalovou parádu. Jeho spoluhráč podepsaný pod druhou brankou vybojoval na hranici pokutového území, více na levé straně hřiště, přímý kop. Jeho letos třicetiletý spoluhráč zkusil štěstí a dobře udělal, jelikož famózně vymetl protilehlou šibenici - 3:2.

Racing tedy zůstává prvoligový a na Stade de la Beaujoire v Nantes bude dohrávat z povinnosti a naprosto uvolněně. Zato pro Lyon se po vítězství Monaka nad AS Saint-Étienne a po remíze Marseille s Guingampem ledacos zkomplikovalo, protože v závěrečném kole hostí Nice, které rovněž potřebuje vyhrát, aby mělo jistou Evropskou ligu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na kluky moc nenadavam,ale co vcera predvedli byl des. :-(

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele