37. kolo
12.05.2018 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Stade Rennes 0:2

Udržet čisté konto a zvítězit v Parku princů nad Paris Saint-Germain? Reprezentačnímu brankáři Tomáši Koubkovi se to povedlo. Rennes překvapivě vyhrálo 2:0 a pojistilo si Evropskou ligu. Nutno podotknout, že trenér Unai Emery nechal své největší hvězdy odpočívat, takže se na trávníku objevila docela jiná jedenáctka než obvykle

Na výkonu Rennes tím rozhodně nic neubylo. Hosté předvedli velmi dobrý výkon a pochopitelně měli i pořádnou porci štěstí. A to hned v 10. minutě, kdy rána Di Marií rozezvonila za Koubkem břevno! Český brankář musel být v permanenci i ve 26. minutě, to měl další vyloženou šanci Nkunku a zákrok Koubka mu oslavu gólu znemožnil. Těsně před koncem poločasu nevyužil dobré palebné pozice ani Mbappé, takže PSG odcházelo do šaten za bezbrankového stavu.

Rennes nemělo v prvním poločase jedinou vážnou příležitost, spíše vyčkávalo na chybu Pařížanů, kterou by potom nemilosrdně potrestalo. A tahle šance se naskytla krátce po změně stran. Po faulu na Hunoua odpískal sudí Brisard pokutový kop a Benjamin Bourigeaud poslal v Parku princů hosty do vedení!

PSG zvýšilo tlak a výsledkem byla šance Di Maríi, Koubek byl pozorný a jeho ránu do středu branky lapil. Vzápětí přišel pro Pařížany další šok. Adrien Hunou utekl domácí defenzívě a tvrdou střelou překonal brankáře Trappa.

Emeryho svěřenci chtěli domácí porážku odvrátit a hvězdná chvíika přišla pro Tomáše Koubka. Brankář Rennes vytasil proti Pastoremu hned dvakrát výtečný zákrok a nedovolil Pařížanům přiblížit se na rozdíl jediné branky. Rennes si jedinečnou příležitost vzít nenechalo a v Paříži senzačně vyhrálo 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele