37. kolo
11.05.2018 20:45 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

EA Guingamp - Olympique Marseille 3:3

Brzký gól a vyloučení na straně Marseille. Dvě penalty na straně Guigampu. A ceková remíza 3:3. Takový byl ve zkratce průběh tohoto utkání sedmatřicátého kola, po kterém to vypadá, že pro OM povede cesta do Ligy mistrů spíše přes Evropskou ligu, jejíž finále proti Atlétiku Madrid je na programu už ve středu.

Z časomíry neuběhlo ani devadesát sekund, když Florian Thauvin nacentroval z pravé strany přesně na hlavu Valéra Germaina, jenž mířil přesně na bližší tyč - 0:1. Pak rozkmital své rychlé nohy Lucas Ocampos a od protihráčů dostal dárek v podobě moře prostoru k centru do šestnáctky, kde to jistila Thauvinova hlavička - 0:2.

Teprve o minutu později se úvodní čtvrthodinka stala minulostí. Domácím nepochybně hodně zvedl sebevědomí gól, který padl v samotném závěru prvního dějství. Marcus Thuram dal šikovně balon pod sebe. Jimmy Briand se do něj na hranici velkého čtverce opřel tak, že napálil břevno. Ke štěstí Kombouarého výběru se kulatý předmět odrazil ke Clémentu Grénierovi, jenž mohl - ač tísněn - dorážet do prázdné - 1:2.

Sedm minut po změně stran si chtěl chytrým přehozením připravit střeleckou pozici Briand. Ocampos zasáhl míč rukou a reklamace hráčů Guingampu byla u rozhodčího pana Delurueho vyslyšena. Steve Mandanda sice vystihl směr, leč Grénier mířil dostatečně k pravé tyči, tedy mimo dosah mrštného brankáře - 2:2.

Muž v rukavicích na straně celku z přístavního města ale toto klání nedochytal, jelikož se na něj v 66. minutě řítil sám od poloviny hřiště Briand, udělal kličku a následně skončil na zemi. Následovaly dohady a červená karta pro Mandandu. Pokutový kop musel zneškodnit vystřídavší Yohann Pelé, kvůli kterému dohrál Germain. Sám faulovaný nenechal spoluhráče Gréniera zkompletovat hattrick, neboť se ujal exekuce. A nutno dodat, že proměnil s obrovským přehledem - 3:2.

Při neúčasti Dimitriho Payeta na sebe vzal zodpovědnost Florian Thauvin. V jednaosmdesáté minutě k němu do vápna přiletěl přízemní centr Bouny Sarra, který v obtížné pozici přetavil ve vyrovnávací trefu - 3:3. Celkově se v tomto ročníku prosadil už po dvaadvacáté. Pouze Edinson Cavani je na tom lépe. V závěrečném kole na Marseille čeká Amiens. Guingamp pojede na Stadium Municipal do Toulouse.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele