37. kolo
12.05.2018 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - AS Saint-Étienne 1:0

S odřenýma ušima, ale přece jenom Monako domácí zápas se Saint-Étienne zvládlo a díky tomu se vrátilo na druhé místo tabulky. Knížata rozjásala stadion Luise II. až v 91.minutě, kdy proměnil nařízený pokutový kop Fabinho.

Monako vědělo o zaváhání Marseille a v tomto zápase potřebovalo zvítězit, aby si pojistilo pozici zaručující Ligu mistrů čili šlo opravdu o hodně. A motivaci mělo i Saint-Étienne, které se v případě úspěchu mohlo přiblížit Evropské lize.

Trenér Jardim znovu postrádal celou plejádu hráčů, což mu výrazně komplikovalo skladbu základní jedenáctky. Monako začalo podobně jako soupeř opatrně, nechtělo vyrobit žádnou chybu, která by posadila Les Verts do sedla. Kvůli tomu první poločas trpěl a trpěli i fanoušci, kteří neviděli za pětačtyřicet minut žádnou příležitost.

Vůbec první šance se naskytla hostům v 61.minutě, prostor ke střele si udělal Cabella a skvělý zákrok předvedl Subašić. O chvíli poději bylo Saint-Étienne znovu blízko vedoucí brance, Bamba se kličkou zbavil svého strážce a do práce se musel dát znovu Subašić. Také Monako konečně přispěchalo s gólovkou, dobře zahraný rohový kop na malé vápno už mířil po hlavičce domácích do branky, ale na brankové čáře zasáhl jeden z obránců Les Verts.

V 83.minutě se neuvěřitelným způsobem předvedl gólman Ruffier. Nejprve vyrazil volný přímý kop Lemara a zneškodnil i bezprostřední dorážku Sylly. Narazil i Pellegri, kterého Ruffier znovu fantasticky vychytal. Užuž se zdálo, že zápas skončí bez branek, ale Monako svůj tlak přeci jenom využilo. Po faulu na Lemara sudí nařídil pokutový kop a Fabinho ho s jistotou proměnil. Monako vyhrálo, ale přesto jednu ztrátu utrpělo. Rachid Ghezzal naprosto zbytečně po skončení zápasu pronesl něco směrem k sudímu a ten mu ukázal červenou kartu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele